Sprej ALERANA® 5% za vanjsku upotrebu

Oporavak


Za početak, kratka podloga: Oduvijek sam imala divnu kosu: dugu, bujnu, gustu i lijepu.
I... ništa nije slutilo na nevolje, ali jednog sam dana počeo letjeti uokolo. da je breza u jesen. Za početak smo koristili šampone i maske iz ljekarne, ulja, senf, papriku, žumanjke, vitamine i kalcij iznutra, masažu glave, mezoterapiju, darsonval, odsjekli 30 cm kose, čak sam stigao i do luka... ali imao je osjećaj da je sve to samo pogoršava stanje... Bila sam prestravljena... Otrčala sam triholozima, otišla ginekologu-endokrinologu i dermatologu, testirala se na 2 plaće - i ništa... sve je u redu s tijelom, a kosa mi se ljušti... čak sam napravila i modernu kosu za dizanje plazme - 5000 za 1 (.) postupak. I svi su ispali ispali (na sreću tada je ipak trebalo nešto ispasti).
Općenito, gubitak kose zaustavio sam profesionalnom serijom protiv gubitka kose (koja je, usput rečeno, koštala poprilično lipu). I sve bi bilo u redu, ali kosa nije rasla. Oni. oni koji su ostali na krijesu rasli su, ali novi nisu. niti jedna kratka dlaka :(
Vratila sam se trihologu, koji je naredio Aleranu da mi ga utrlja u tjeme ujutro i navečer kao naš otac točno šest mjeseci.
JA SAM glupo u nadi i nadahnuću kupio sam puno stvari odjednom, redom:
1. ALERANA šampon za suhu i normalnu kosu
Proizvođač: Šampon ALERANA preporučuje se za uporabu:
- kao profilaktičko sredstvo za jačanje oslabljene kose;
- u složenoj kombinaciji s ALERANA balzamom u spreju za intenzivno opadanje ili stanjivanje kose.
Pokušao sam dati šampon ovom šamponu, ali neoprani umivaonik na mojoj glavi uvjerio ga je da ga vrlo brzo pošalje u konačnu i neopozivu mirovinu.
Cijena: 270 rubalja. u ljekarni.
Ocjena: 2 -
Razdoblje upotrebe: tri tjedna
2. Vitaminsko-mineralni kompleks ALERANA
Sjećam se kad sam kupovao, sijevnula je misao da vjerojatno ne vrijedi kupovati vitamine od proizvođača koji za to nije specijaliziran. I bila je u pravu. Iskreno popio 2 tečaja. Kosa nije postala ništa bolja.
Cijena: 500 rubalja. za 1 tečaj
Razdoblje upotrebe: 2 mjeseca
Ocjena: 0.
3. O serumu za rast trepavica već sam napisao ovdje: Link
A sada glavni likovi, tadaam:
4. ALERANA sprej za balzam za muškarce
i balzam-sprej ALERANA za žene
. Cijena: 700 rubalja.
Razdoblje upotrebe: 6 mjeseci, ukupno 4 ili 5 bočica.
Triholog je propisao da se koriste zauzvrat ili miješanjem 50:50, rekavši da se razlikuju u količini aktivne tvari, ima je više u muškom spreju.
Sada se zadržimo detaljnije na onome što nam proizvođač kaže:
Preporuke za upotrebu:
povećan gubitak ili stanjivanje kose;
obnavljanje kose nakon štetnih učinaka (stres, zarazne bolesti, oštećenje kose bojanjem itd.).
Akcija i aktivni sastojci:
Aktivna nehormonska komponenta spreja za balzam ALERANA djeluje izravno na folikule dlake pružajući složeni učinak:
Prestaje ispadati
Potiče rast nove kose
Poboljšava prehranu, vraćajući vitalnost i ljepotu kosi
Pomaže kosi da se odupre negativnim vanjskim utjecajima
D-pantenol (provitamin B5), koji ima snažno hidratantno djelovanje, pomaže u obnavljanju strukture kose.
Ekstrakt koprive - sadrži vitamin C, jača kosu i sprečava gubitak kose.
Proizlaziti
Nakon 4-6 tjedana korištenja ALERANE, u 90% slučajeva, zaustavlja se pojačani gubitak kose.
Reći ću vam malo o ovoj nehormonskoj komponenti u sastavu: Alerana sadrži pinacidil - aktivnu tvar koja može zaustaviti čak i genetski uvjetovan gubitak kose i potaknuti rast novih. Alerana (pinacidil) pripada skupini aktivatora kalijevih kanala, kao i amineksil (Vichy kozmetika, Derkos ampule), minoksidil (Regein). Blokatori kalijevih kanala trenutno su jedine tvari koje mogu potaknuti rast nove kose.
Alerana (pinacidil) djeluje izravno na folikule dlake:
poboljšava prehranu kose zbog vazodilatacijskog učinka;
izravno utječe na promjenu u fazama životnog ciklusa dlake (većina folikula prelazi iz faze razgradnje i faze mirovanja u fazu rasta).
Proizvođač također iskreno i odmah upozorava: upotreba spreja za balzam ALERANA može prouzročiti privremeni porast gubitka kose tijekom prijelaza iz faze mirovanja (telogen) u fazu rasta (anagena). To je normalna pojava, koja se objašnjava ubrzanjem metaboličkih procesa u folikulu dlake, dok otpada samo stara kosa koja je trebala ispasti u sljedeća 2 mjeseca, a na njihovom mjestu izrasta nova. Ovaj gubitak kose je privremen i obično se javlja u roku od 2-6 tjedana od početka upotrebe i postupno prestaje tijekom sljedeća 2 tjedna. Kada većina folikula pod utjecajem ALERANE uđe u fazu rasta, započinje pojačani rast kose.
Mentalno sam bio spreman povećati gubitak i sretno sam počeo koristiti naizmjenično muški i ženski sprej. VRLO sam pažljivo nanosio samo na razdjeljke, strogo u dozi koju je naznačio proizvođač 2 puta dnevno otprilike u isto vrijeme, noseći rukavice. Temeljito oprala ruke nakon toga, nije otišla u krevet dok se Alerana nije osušila.
Negdje za 1,5 tjedna nakon nanošenja kosa je stvarno ponovno pala. Jaka. Ali hrabro sam izdržao i čekao rezultat. Sprej je mirisao odvratnu i masnu kosu, ali izdržala sam. Tri mjeseca su prošla na ovaj način. Kosa ne samo da nije prestajala padati, već je padala i više nego na početku nanošenja.
Ponovno sam pročitao sve upute, smirio se i odlučio stvar dovesti do kraja.
Mjesec dana kasnije vidio sam ga, nema boljeg načina od NJEGOVE BRADE. na bradi mi je počela rasti punopravna brada. Odmah je uklonila mužjaka Alerana. Kosa je bila jednostavno zastrašujuća - pranje kose bila je za mene kazna, cijeli odvod bio je začepljen kosom, na svim tepisima - mojoj kosi, odjeći, kosi, češlju - samo hrpa moje kose... ali istodobno su rasli dovoljno brzo - duljina se povećavala i dugo očekivani još uvijek nije bilo kratkih dlačica. Pojavile su se ćelave mrlje, sad sam krenuo raditi ovako: par poteza češljem (samo nemojte povlačiti, ne povlačite !!), oskudni pigtail i gotovo bez gledanja u ogledalo - naprijed. Sa zavišću sam gledala kosu svojih kolega i prijatelja, mislila sam da je to zauvijek, uvijek ću biti polućelava, ružna žena. Jednostavno nisam mogao pogledati svoje stare fotografije. Već je postalo jasno da mi Alerana ne pomaže, ali bojao sam se dati otkaz - kako ne bih postao potpuno ćelav zbog učinka otkazivanja. Živčane stanice su izgubljene i ubijene.
I dao ostavku.
Brada je neprestano rasla.
I odjednom sam hitno morao na jednotjedni službeni put. Bez alerane. Tamo sam koristila šampon, na brzinu kupljen u supermarketu. Po povratku mi je kosa puno manje opadala. I odlučio sam provesti eksperiment. Obnovljena upotreba - kosa je opet pala mahnitom snagom. Izbacio sam Aleranu. Kosa je prestala opadati, i eto, sad sam pustila novu kratku kosu za otprilike 2,5 mjeseca, što nisam mogla postići za 6 mjeseci korištenja Alerane (.).

Čitala sam sjajne kritike o ovom spreju, ali nakon svog dugog i tužnog iskustva jednostavno ne mogu vjerovati u njih. Kozmetiku ove marke nikada neću moći preporučiti nikome..
Prirodno, teško mi je procijeniti.