Hoće li kana slikati sijedu kosu ili ne? Značajke upotrebe prirodnih boja na sijedoj kosi

Isticanje

Neke žene o tome moraju razmišljati nakon 35. da bi se riješile sijede kose. Pojava sijedih dlaka nije uvijek povezana s dobnim čimbenicima. Mnogo je razloga za to. Ne žele sve predstavnice lijepog spola bojiti kosu bojom, već žele koristiti nježnije metode. Stoga mnoge žene postavljaju pitanje hoće li kana prebojiti sijedu kosu ili ne. Članak će raspravljati o načinu bojanja kose prirodnim proizvodima, njihovim prednostima i nedostacima..

Uzroci sijede kose

Prije nego što utvrdite hoće li kana slikati sijedu kosu ili ne, treba razumjeti razloge nastanka ovog postupka. Ovo stanje mogu pokrenuti mnogi čimbenici, poput lošeg izbora načina života, zdravstvenih problema i nasljedstva. A također na ovaj proces mogu utjecati i drugi čimbenici..

Ako se sijeda kosa pojavi kod osobe u odrasloj dobi, onda to znači da se metabolički procesi u njezinom tijelu usporavaju. U muškaraca se ovo stanje opaža nakon 34 godine, a u žena nakon 40 godina. S godinama se prestaje stvarati melanin, tvar koja boji kovrče.

Najčešće se sijeda kosa pojavljuje kod ljudi koji vode nepravilan način života (puše, piju alkohol i jedu nezdravu hranu). Pod stresom, tijelo smanjuje količinu posebnog enzima. Kao rezultat toga, osoba ima sive kovrče..

Ako se pojave kod mladih ljudi, tada trebaju normalizirati svoj način života. Ne bi trebali uzimati sijedu kosu kao razlog za frustraciju. Dijeta bi trebala uključivati ​​hranu poput plodova mora, ribe, mekinja, mliječnih proizvoda i jaja. Njega kose je posebno važna.

Značajke kane i basme

Problem sijede kose nije samo gubitak boje, već i promjena strukture. Pramenovi postaju kruti, gube elastičnost i čvrstoću. Boja na takvim kovrčama drži se puno gore, pa je prilično teško postići jednoliko bojenje.

Mnoge žene zanima kako se sijeda kosa prekriva kenom i basmom i ima li suptilnosti u provođenju ovog postupka. Napokon, ta su sredstva prirodna.

Sirovina za proizvodnju kane je lišće biljke zakonza, koje se nakon berbe suši do praškastog stanja. Njegove su komponente esencijalna ulja, tanini. Kana je indijskog i iranskog podrijetla. Drugi je u stanju dati bogatije boje. Kana vam omogućuje bojanje kose u različite crvene tonove. Rezultirajuća boja uvelike ovisi o zemlji proizvođača ovog proizvoda. Svijetlocrvena boja kose dobiva se kao rezultat bojanja kana proizvedenom u Iranu.

Hoće li basma slikati sijedu kosu? Dobiva se iz lišća biljke indigo, koja se samelje u sivozeleni prah. Rijetko se koristi kao glavna komponenta..

Basma se najčešće koristi zajedno s kanom za dobivanje dugotrajnih nijansi. Određenu boju možete postići promjenom određenih proporcija. Mnogo ovisi o izvornoj boji i ozbiljnosti sijede kose. Za postizanje pozitivnog rezultata potrebno je malo rada.

Stoga se žene ne bi trebale brinuti o tome kako farbati sijedu kosu kanom i basmom, jer za to postoje razne metode.

Najbolje je prirodne boje čuvati na tamnom i suhom mjestu..

Blagodati prirodnih lijekova

Kana i basma farbaju sijedu kosu, pa se žene ne bi trebale brinuti. Nije ni čudo što su ih mnoge ljepotice Istoka koristile kao boju. A na zdravlju i ljepoti njihove kose mogu zavidjeti mnoge moderne žene, čak i uzimajući u obzir upotrebu prirodnih lijekova.

Boji li kana sijedu kosu? Prirodna sredstva za bojenje imaju brojne prednosti:

 • oba pudera imaju pozitivan učinak na strukturu kovrča;
 • kana i basma pospješuju rast kose;
 • jačaju i njeguju niti;
 • smanjuje se broj izgubljenih dlačica;
 • kana i basma normaliziraju aktivnost lojnih žlijezda;
 • eliminirati perut;
 • boja od upotrebe prirodnih boja postojana je i zasićena;
 • oba sredstva za bojanje imaju pristupačnu cijenu;
 • kana i basma su hipoalergene;
 • prirodne boje zasićuju kosu mnogim hranjivim sastojcima;
 • omogućuju dobivanje različitih nijansi.

Kombinirana upotreba kane i basme omogućuje vam visoko kvalitetno bojanje sivih niti. Stoga žene ne bi trebale oklijevati da postignu učinkovit rezultat..

Koji su nedostaci

Boji li kana sijedu kosu? Prirodne boje imaju ne samo blagodati, već i neka negativna svojstva:

 1. Česta upotreba basme i kane može dovesti do razdvajanja krajeva..
 2. Žene koje su nedavno podvrgnute bojanju ili trajnom postupku ne bi trebale koristiti basmu ili kanu za sijedu kosu.
 3. Unatoč svom potpuno prirodnom sastavu, mogu izazvati alergije.
 4. Basmu i kanu najbolje je nanositi na sijedu ili prirodnu kosu; neće promijeniti boju nakon kemijske boje.
 5. Obojeni pramenovi blijede na suncu.
 6. Tijekom postupka ne dobije se uvijek ujednačena i jednolična sjena..
 7. Basma i kana imaju specifičan miris koji dugo traje na kosi.
 8. Prilično je teško oprati kovrče nakon bojenja..
 9. Kana i basma se ne preporučuju za bojanje ako je kosa presuha. Ponekad jednostavno ne odgovaraju tipu kose. Najbolje je koristiti sredstvo za bojenje na masnim ili normalnim uvojcima. Ne preporučuje se uporaba nerazrijeđene za suhu kosu. Ako kanu razrijedite kefirom ili maslinovim uljem, tada je možete primijeniti na takve kovrče..

Ne izvodite postupak tijekom trudnoće i dojenja.

Nakon bojanja kanom, prilično je teško vratiti kosi prijašnju boju. Omotava svaku kosu i sprječava prodiranje pigmenata u boji iznutra. Napokon, prirodne boje se ne kombiniraju dobro s kemikalijama. Stoga boja nanesena preko kane može stvoriti neočekivane boje poput zelene ili plave. Nemojte koristiti druge boje dok kosa obojena u kanu ne naraste.

Točan omjer sredstava za bojenje

Hoće li kana slikati sijedu kosu? za to je potrebno odrediti njegove točne omjere s basmom. Za bojanje kose trebate od 100 do 300 grama pudera, a za dugu kosu - 300-500. Bez obzira na to je li primijenjena jedna kana ili basma, ukupna masa treba ostati nepromijenjena.

Kako obojiti sijedu kosu kanom? Nije moguće odrediti količinu sredstva za bojanje zbog činjenice da ona ovisi o strukturi i gustoći kose, kao i o broju sivih niti. U svakom se slučaju to događa pojedinačno..

Stoga profesionalci kažu da ne treba sumnjati je li moguće sijedu kosu obojiti kanom. Ako je takvih kovrča malo, tada je postupak posebno učinkovit. A kada količina sijede kose ne prelazi 40% ukupnog volumena kose, lako je postići pozitivan učinak.

Dobar pigment za bojanje uzima se na potpuno sivim pramenovima. U ovom slučaju, žena mora pokušati dobiti jednoličnu hladovinu. Kana i basma doprinose bojanju sijede kose. Međutim, preporučuje se postupak provesti nekoliko puta, jer prvi put možda neće uspjeti. Najbolje je provesti 2-3 postupka.

Kako dobiti pravu sjenu za kosu od kane

Da biste pravilno slikali sive kovrče prirodnom bojom, trebate koristiti neke suptilnosti.

Hoće li kana slikati sijedu kosu? Alat je u stanju dati kovrče različitim nijansama. U svom čistom obliku kana može pramenovima dati crvenkastu boju..

Zahvaljujući ostalim sastojcima možete dobiti sljedeće nijanse:

 1. Ako pomiješate kanu u prahu s izvarom korijena maslačka ili cvjetova kamilice, možete dobiti pšeničnu boju kose.
 2. Da bi se dobila žuto-crvena nijansa, mora se kombinirati s juhom od luka.
 3. Zlatna kosa može se dobiti miješanjem kane i kurkume.
 4. Zlatnu kremastu nijansu može se dobiti dodavanjem cikorije.
 5. Kestenjasta boja - kod miješanja kane s cimetom.
 6. Kesten ili smeđa sjena - rezultat je kombinacije prirodne kave, kane, odvar od hrastove kore, muškatnog oraščića.
 7. Da bi se dobila tako intenzivna sjena poput šljive, dodaju se bobice bazge.
 8. Rubinska boja dobiva se dodavanjem soka od repe ili brusnice kani.

Žene zanima hoće li kana obojiti sijedu kosu ili ne. Postupak bojanja je jednostavan, ali ima neke nijanse. Svaka žena može oslikati sijedu kosu kanom i dobiti potrebne nijanse.

Kako bojati kovrče kane i basme

Basma se ne koristi u čistom obliku. Koristi se za bojanje tkanina u azurne ili smaragdne boje. Isti se učinak može dogoditi i na kovrče. Stoga stručnjaci za slikanje sijede kose preporučuju upotrebu mješavine kane i basme.

Štoviše, ovaj sastav daje izvrsne rezultate. Prije kupnje potrebnih sastojaka, pobrinite se da prah ne sadrži nečistoće..

Kako preslikati sijedu kosu s kanom i basmom? Upravo je ovoj smjesi pramenova najprikladnija. Zahvaljujući različitim proporcijama i bojama, možete dobiti neobično lijepe kovrče.

Za bojanje je potrebno odabrati visokokvalitetne komponente. Njihova zrna trebala bi biti mala i jednolike veličine. Ako odaberete prirodne boje niske kvalitete, tada postoji mogućnost prekomjernog sušenja niti.

Stručnjaci preporučuju upotrebu sljedećih proporcija kane i basme:

 1. Da biste dobili svijetlosmeđu ili svijetlosmeđu nijansu, pomiješajte 1: 1.
 2. Boja kestena može se dobiti miješanjem 1 dijela kane i 2 basme.
 3. Tamna čokolada i crne nijanse dobivaju se miješanjem 1 dijela kane i 3 basme. Da biste postigli intenzivno bojanje, smjesu na sijedoj kosi morate izdržati dulje od 2 sata.
 4. Brončana boja može se dobiti miješanjem dva dijela kane i 1 basme. Pri određivanju potrebne sjene precizno se promatra omjer.

Hoće li sijedu kosu obojiti kanom i basmom? Smjesa prirodnih boja prilično je učinkovita, ali treba je dugo zadržati na kosi. Ponekad treba 5-6 sati. Međutim, nisu sve žene spremne potrošiti toliko vremena na bojanje. Stoga primjenjuju nekoliko postupaka zaredom..

Postoje različite mogućnosti bojenja. Prvo se kana zadržava na sijedoj kosi, a zatim se koristi basma. To se naziva podijeljeno bojenje. U ovoj situaciji, što duže zadržite drugu komponentu, tamnija i bogatija boja kovrča će ispasti. Kana se drži na kosi 1 sat, a basma - od 20 minuta do 2 sata.

Ponekad krajnji rezultat nema uvijek tako intenzivnu boju kao što bismo željeli. To određuju sljedeći čimbenici:

 • početna sjena kovrča;
 • stanje i struktura kose.

Suhe i tanke niti mnogo se bolje boje od tvrdih i tamnih.

Postupak bojanja sijede kose

Tehnika bojenja slična je upotrebi sintetičkih boja.

Boje li basma i kana sijedu kosu? Osnovna poslovna pravila uključuju sljedeće korake:

 • Prije bojanja kosu morate oprati šamponom bez upotrebe regeneratora. Glavni uvjet postupka je da kosa mora biti čista..
 • Uvojci su pažljivo češljani.
 • Masna krema mora se nanijeti na područja kože izložena pigmentu za bojanje. To je učinjeno radi lakšeg ispiranja basme i kane..
 • Prirodni sastojci moraju se miješati u plastičnim ili keramičkim posudama. Nije preporučljivo koristiti metalnu posudu, jer basma ili kana mogu reagirati s njima.
 • Smjesu prelijte vodom čija je temperatura od 75 do 80 stupnjeva. Hladna masa ima lošiji učinak na kovrče. Stoga je najbolje pripremiti toplu smjesu. Masa treba imati konzistenciju guste pavlake, u njoj nisu dopuštene grudice.
 • Prirodni sastav priprema se neposredno prije nanošenja. Obavezno inzistirajte na tome 5 minuta..
 • Ne preporučuje se kuhati masu za buduću upotrebu..
 • Pripremljena smjesa prvo se nanosi na korijenje, a zatim raspoređuje po cijeloj duljini kose. Postupak se provodi četkom ili spužvom. Mora se uzeti u obzir temperatura primjene..
 • Nakon bojenja, glavu morate zamotati filmom, a zatim ručnikom. Kada je toplo, prirodni lijek najbolje djeluje sa vlasištem kako bi ga nahranio.
 • Hoće li kana slikati sijedu kosu? Prirodna boja djeluje učinkovito. Međutim, trebate ga držati na glavi najmanje 2 sata. To u velikoj mjeri ovisi o željenom rezultatu..
 • Konačna boja kose obično se pojavi 2-3 dana nakon bojenja. Žene se ne bi trebale uzrujavati ako odmah nakon postupka nisu primijetile željenu nijansu. Obično će se željena boja pojaviti u roku od 2-3 dana.

Bojenje kose basmom i kanom ne smije se raditi češće od jednom mjesečno. Inače, kovrče će postati dosadne. Odrasli sivi korijeni mogu se zasebno prelakirati.

Stručni savjet

Kako preslikati sijedu kosu kanom uz dodatak basme? Da bi postupak bojenja bio uspješan, morate:

 1. Rukavice i stara odjeća nose se u početku. Vlasište se tretira masnom kremom.
 2. Ako je kosa obojena, tada se na maloj površini provodi potreban test. To je učinjeno kako ne bi pokvarili boju kovrča. Ponekad se može pojaviti zelena ili plava nijansa.
 3. Ne preporučuje se korištenje kozmetike za njegu odmah nakon zahvata, kako ne bi došlo do negativnog rezultata..
 4. Ako je na kovrčama primjetna blaga zelenkasta nijansa, tada trebate pričekati nekoliko dana dok basma potpuno ne oksidira. Ako je potrebno, mrlju kenom.
 5. Ako kosa posijedi samo na korijenima, tada se postupak bojenja provodi u 2 faze. U početku se na njih primjenjuje prirodni lijek i odležava vrijeme određeno u uputama. Tek nakon toga, sastav za bojanje nanosi se na cijelu duljinu kovrča. Vrijeme izlaganja uvelike ovisi o zasićenosti boje.
 6. Prekomjerno sušenje pramenova moguće je čestom uporabom..

Da bi se postigao učinkovit rezultat, sijeda kosa mora se bojati najmanje 2 puta. Obično se sesija ponavlja, povećavajući vrijeme ekspozicije.

Ako rezultat bojenja nije ispunio očekivanja, boju možete isprati na sljedeći način:

 • Masne kovrče tretiraju se tinkturom crvene paprike. Držati na kosi 20 minuta i isprati toplom vodom i šamponom.
 • Smjesa od 50 ml konjaka i jednog žumanjka nanosi se na normalne uvojke. Potopiti na kosi sat vremena i isprati toplom vodom.
 • Za suhe uvojke pripremite sljedeću smjesu: 2 žumanjka, 4 žlice ricinusovog ili čičkovog ulja, 1/3 žličice. senf u prahu.

Maske koje sadrže čičak, laneno sjeme, maslinovo i ricinusovo ulje dobro djeluju. Trajanje postupka je 1-1,5 sati.

Njega nakon slikanja

Nakon bojanja kose, mora se poduzeti sljedeća briga:

 1. Da bi se poboljšalo zadržavanje boje, kovrče se ne smiju prati prva tri dana..
 2. Poželjno je sljedećih dana za pranje kose koristiti prokuhanu vodu i blagi šampon..
 3. Da biste održali trajniju boju, morate pripremiti ispiranje od 25 g kane i basme, koja se ulije u 1,5 litre vode. Prije upotrebe filtrirajte otopinu..
 4. Dodatna njega kose uključuje ispiranje kiselim mlijekom, sirutkom. Infuzija metvice, jabučni ocat također su učinkoviti..
 5. Na kemijske boje možete prijeći najranije za 4-6 mjeseci.
 6. S odraslim korijenjem, sastav se primjenjuje samo na tim područjima. Potpuno bojenje treba raditi najviše 1 put mjesečno..
 7. Najbolji proizvodi za njegu kose nakon izlaganja kani i basmi uključuju gotove maske koje sadrže proteine.

Usklađenost s gore navedenim savjetima - mogućnost dugotrajnog očuvanja svjetline boje i sjaja kovrča.

Bojanje sijede kose jednostavan je postupak. Pravilno pripremljena smjesa može učinkovito djelovati na kosu. Ponekad, kako biste se u potpunosti riješili sivih niti, preporučuje se ponoviti postupak. Boja kose ovisi o mnogim čimbenicima (kvaliteta boja, tip kose itd.), Pa se sve to mora uzeti u obzir prije postupka.

Boji li kana sijedu kosu ili ne?

pridružite se raspravi

Podijelite sa svojim prijateljima

 1. Za i protiv
 2. Koju kanu je bolje koristiti?
 3. Tehnika bojenja
 4. Savjeti
 5. Što se može dodati?
 6. Nadzorna njega

Kana je prirodna boja koja samo blagotvorno djeluje na vlasište i kosu. No, unatoč činjenici da nakon bojanja kosa dobiva svijetlu hladovinu, sa sijedom kosom sve možda neće biti tako jednostavno.

Za i protiv

Henna je u stanju kvalitetno preslikati sijedu kosu, ali ne u svim slučajevima. Idealan je za one žene koje ne žele pribjeći upotrebi kemikalija.

Prirodni puder može se koristiti i na tamnoj i na svijetloj kosi. Rezultat će uvelike ovisiti o prirodnoj sjeni. Slikanje se vrši samostalno kod kuće, jer je vrlo jednostavno nanijeti proizvod.

Postoji nekoliko vrsta kane: ona se među sobom razlikuje ne samo po mjestu gdje raste, već i po mogućim nijansama, intenzitetu pigmenta, otpornosti na kosi. Postoji iranski, indijski proizvod. Ova boja ne sadrži nikakve kemikalije ili druge sintetičke sastojke. Izrađuje se ručno skupljanjem lišća posebnih biljaka, zatim sušenjem i mljevenjem u prah..

Žena koja koristi kanu za bojanje sijede kose može otkriti da se zdravlje njezine kose poboljšava nakon bojenja. Ako je potrebno, smjesi dodajte ostale prirodne sastojke koji vam omogućuju promjenu sjene.

Obično žene koje koriste kanu za sijedu kosu mogu same prilagoditi jačinu boje. Nažalost, kana ponekad na sjedoj kosi izgleda neprirodno, a to je njezin glavni nedostatak. Ovaj rezultat može biti povezan s bojom ili kvalitetom boje ili tipa kose. Neki misle da kada koristite kanu, morate nekoliko puta prebojati kovrče kako biste postigli željeni rezultat, ali u stvarnosti to nije tako jednostavno. Većina žena premalo eksponira sastav, ispere ga ili prebrzo osuši, što ne bi trebalo biti, jer tada ne prelakira sijedu kosu.

Od glavnih prednosti potrebno je istaknuti niz karakteristika.

 • Bojanje kana ima mnogo prednosti u odnosu na kemijsko bojenje. Daje prekrasnu boju kosi, ispunjava je snagom, mineralnim kompleksom i vitaminima, što rezultira dugotrajnim sjajem, struktura se mijenja nabolje.
 • Henna kosu čini snažnom, gustom, ne oštećuje je i ne lomi.
 • Jedan je od najboljih regeneratora za kosu lijepog izgleda i pomaže povećati volumen..
 • Teško je zamisliti bolji lijek protiv peruti. Kana pozitivno utječe ne samo na kosu, već i na vlasište. Ova prirodna boja rješava problem gubitka kose. Prašak možete pomiješati sa senfovim uljem i nanositi na kovrče jedan sat.

Unatoč činjenici da postoji nekoliko značajnih nedostataka prirodne boje, oni još uvijek imaju.

 • Nikad ne postoji jamstvo s kojom bojom ćete završiti. Mnogo je čimbenika koji utječu na rezultat, uključujući vrijeme ubiranja usjeva, vremenske uvjete i mjesto uzgoja biljke. Uvjeti skladištenja kane također utječu na rezultat bojenja..
 • Ako želite, tada je teško iz kose izvući prirodni pigment za bojanje, morate pričekati dok ne narastu i jednostavno ih ošišati.
 • Neke djevojke prijavljuju suhoću nakon upotrebe kane, ali to je rijetko. Ako je kosa prirodno suha, tada je upotreba ljekovitog bilja čini još sušom, pa je najbolje primijeniti sastav na dobro navlaženu kosu.
 • Povremeno biljka može izazvati alergijsku reakciju kada dođe u kontakt s vlasištem, iako to nije čest slučaj..
 • Nakon upotrebe boje na bazi kane, kovrče mogu postati ravne, odnosno atraktivne kovrče se ispravljaju.

Koju kanu je bolje koristiti?

Ako nema potrebe za bojanjem kose, ali je trebate tretirati, tada možete koristiti bezbojnu kanu. Ne utječe na sjenu ni na koji način, ali pomoći će ojačati folikul dlake, ublažiti podijeljene vrhove i perut te ojačati kovrče.

Bezbojno se izrađuje od zdrobljenog lišća indijskog lavsana. U ovoj biljci nema pigmenta za bojanje, pa masku možete sigurno dodati u prah kako bi uvojci postali sjajni i brže rasli.

Kana u boji je popularnija, što je čak i jeftinije od prethodne verzije. Ona ne samo da ima ljekovita svojstva, već i kovrče boji u različite nijanse crvene i bakra.

Na tržištu postoji još jedna treća opcija - posvjetljivanje. Njegova je osobitost da kovrče nakon bojenja postaju svjetlije u nekoliko tonova. Izvrsno rješenje za plavuše, ali ovaj se puder može koristiti samo u kombinaciji s uljem za kosu.

Tehnika bojenja

Kana se nanosi na svijetlosmeđu kosu, smeđu, crnu, pa čak i plavušu. Kada se pravilno primijeni, daje lijepu smeđu boju. Proizvod koji proizvodi crveni sjaj najbolje djeluje na sijedu kosu, jer pruža pouzdan učinak na strukturu kose. Kad se nanese, smjesa će kovrčama dati prirodnu crvenkastu boju s dodatkom sunčano narančaste boje. Tehnika slikanja je jednostavna i jednostavna, pa se boja često koristi samostalno kod kuće. Sadrži niz uzastopnih koraka.

 • U prvom koraku morat ćete pomiješati kanu s vodom tako da se pretvori u pastu. Najbolje je tekućinu držati lagano toplom da brže oslobodi pigment u boji. Proizvod se isporučuje u pakiranjima, njihova količina ovisi o vrsti kose. Uz duljinu ramena, dovoljna je jedna torba, ako su kovrče duže, bolje je kupiti dva paketa ili čak tri.
 • Kana lako oboji bilo koju površinu, pa je najbolje nositi staru odjeću i prekriti pod.
 • U prah dodajte male količine vode, dobro miješajući. Ne postoji točna količina tekućine, samo trebate postići konzistenciju guste pavlake.
 • Prije nanošenja, preporučljivo je podmazati kožu oko linije kose uljem ili kremom, tada se pigment neće upiti, a kanu nećete morati brisati s čela i ušiju. Uvijek nosite gumene rukavice na rukama.
 • Prije slikanja, neophodno je oprati i osušiti kovrče. Ne koriste sušilo za kosu, samo ih možete dobro obrisati ručnikom. Boja će se bolje uklopiti na blago vlažnu kosu.
 • Morat ćete podijeliti kovrče na dijelove kako biste ih lakše prebojali. Smjesa se nanosi ravnomjerno po cijeloj duljini, već obojana može se zakačiti stezaljkama tako da ne ometaju.
 • Smjesa se ostavlja na glavi jedan do dva sata ili duže ako želite postići intenzivniju boju. Glava prvo mora biti prekrivena polietilenom, a zatim zamotana ručnikom. Samo se na taj način smjesa neće isušiti, a tijekom cijelog vremena pigment će se upiti u kosu..
 • Nakon toga, kosa se jednostavno ispire pod mlazom vode bez upotrebe šampona. Ne biste ga trebali koristiti, a zatim nekoliko dana.

Savjeti

 • bolje je nanijeti puder na vlažnu kosu, poželjno je smjesi dodati ulje, budući da kana isušuje kovrče, na kovrče prvo možete nanijeti argan;
 • dodavanje šećera čini pastu glatkijom;
 • kako bi dobili dublju, bogatiju hladovinu, vrijedi koristiti svježi prah;
 • nakon bojanja vrijedi koristiti regenerator.

Što se može dodati?

U tradicionalnoj verziji, kana daje vrlo lijepu, crveno-narančastu nijansu, ali ne sviđa se svima ili odgovara, pa su žene naučile mijenjati ton koristeći druge prirodne aditive. Da se boja ne bi isušila već prirodno suhe kovrče, u nju se ulije nekoliko kapi ulja ružmarina ili klinčića, ulje limuna daje dobar sjaj. Da bi se pigment za bojanje bolje zalijepio na tamno sivoj kosi, dobra je ideja koristiti kakao.

Egipćani su tamnu, duboku hladovinu postigli uz pomoć visokokvalitetnih strmih listova čaja koji su se umjesto u običnu vodu sipali u prah. Da biste poboljšali ljekoviti učinak, možete uzeti izvarak koprive.

Što više kave ima kane, to će više čokolade ispasti sjena na kosi..

Boja kestena može se postići cimetom i klinčićima. Ali crno vino čini boju zasićenijom i ne crvenom, već vatrenom. Šafran se može koristiti za isti učinak..

Suprotno tome, za izglađivanje intenziteta boje od davnina se koriste limunov sok i jaje koji su dodani u prah kane..

Nadzorna njega

Čak i kosa obojena u kanu zahtijeva naknadnu njegu. Prije svega, morat ćete redovito nijansirati korijenje, jer će sijeda kosa biti vidljiva kad raste zona korijena. Postupak bojenja ne razlikuje se od standardnog postupka, samo prvu boju treba nanijeti na korijenje, tek nakon toga na ostatak.

Svakako ubuduće koristite hidratantne maske jer će uvojke učiniti mekšima. Ponekad nakon upotrebe kane postanu suhi, žilavi, stvar je u tome što trava isušuje kovrče.

Za kondiciju namočite prah od kane preko noći u svježe skuhanom crnom čaju. Prije upotrebe dodajte 1 žlicu. l. ulje ili ½ jaje i nanesite na kosu. Ostavite sat vremena, a zatim isperite.

Ako se pojavi perut, korištenje bezbojnog praha od kane jednom tjedno pomoći će da se riješite problema. Morat ćete namočiti 2 žličice. sjemenke piskavice u 4 žlice. l. svježi sir za noć, nasjeckajte sljedeće jutro, dodajte 2 žlice. l. kane i 1 žlica. l. sok od limuna. Smjesa se nanosi na vlasište i ispire nakon 45 minuta.

Pogledajte sljedeći videozapis za majstorsku klasu o bojanju kose kenom.

Boji li kana sijedu kosu?

Sijeda kosa može se i treba bojati kanom. Ovaj je lijek dobar za kosu i prikladan je za kućnu upotrebu, posebno onima koji preferiraju samo prirodne proizvode za kosu.

Značajke:

U poznatim indijskim filmovima sve orijentalne ljepotice imaju prekrasnu kosu. Bez obzira na to koliko heroina ima godina, barem 50 godina, u kosi joj se ne vidi niti jedan sijedi pramen, a duljina uvojaka ni na koji način nije usporediva s njezinom dobi. Sve to zahvaljujući redovitoj upotrebi prirodnih proizvoda za kosu. Za razliku od uobičajene boje, kana ne oštećuje kutikulu dlake, pa se kovrče svakim bojanjem poboljšavaju.

Ali postoje neke osobitosti bojenja sijede kose kanom. Prvo morate shvatiti da se sive kovrče razlikuju u boji zbog svoje strukture. U običnoj kosi ima punjenje, koje određuje boju, takozvani pigment. Sive kovrče nemaju takvo punjenje, šuplje su. Stoga je takva kosa prilično gruba, gruba i suha. Nakon bojanja kana, sijeda kosa postaje jaka u korijenju, sjajna i boja je zasićenija.

Prednosti i nedostatci

No, nije sve tako ružičasto s prirodnim bojama za kosu kako biste mogli zamisliti na prvi pogled. Kana ima svoje prednosti i nedostatke.

Pros:

 1. Ne sadrži kemikalije koje mogu negativno utjecati na sive kovrče.
 2. Nema dobnih ograničenja za upotrebu.
 3. Štiti od štetnih sunčevih zraka.
 4. Štiti kovrče od peruti.
 5. Poboljšava strukturu niti: postaju glatke i svilenkaste.
 6. Nakon upotrebe kosa postaje voluminozna i njegovana.
 7. Regulira rad lojnih žlijezda, zbog čega kovrče dugo ostaju svježe.
 8. Poboljšava cirkulaciju krvi pa kosa raste puno brže.

Minusi:

 1. Možda ne oslikava sijedu kosu, već služi samo kao nijansa.
 2. Ne može se koristiti na već obojenoj kosi, samo na sijedoj kosi. Čak će i brineta vjerojatno dobiti zelenu kosu.
 3. Može isušiti niti, pa je prije upotrebe bolje koristiti masni balzam.
 4. Ne može se koristiti s trajnom pločicom, jer puder može ispraviti kovrče.
 5. Česta upotreba proizvoda dovodi do ukočenosti kose.
 6. Ne možete bojati kovrče običnom bojom nakon bojenja kenom.

Koje je bolje?

Postoji nekoliko vrsta kane, od kojih je svaka dizajnirana za određenu nijansu kose.

 • Bezbojna kana usitnjeni je lišće indijske biljke lavsan. U takvim listovima nema pigmenta za bojanje. Bezbojna kana se može dodati maskama za kosu, čini kovrče sjajnima i potiče njihov rast.
 • Kana u boji je najpopularnija i puno je jeftinija od bezbojne. Uz pomoć takvog alata možete dobiti razne nijanse kose, a koristi se za bojanje niti. Alat također ima ljekovita svojstva pomoću kojih možete vratiti oštećenu kosu..
 • Posvjetljujuće. Takva je kana sposobna posvijetliti kovrče za ton i pol. Koristi se samo u kombinaciji s uljem za kosu.

Izbor sredstava ovisi o svrsi upotrebe. Za bojanje sijede kose trebali biste odabrati obojenu kanu.

Kako pravilno slikati?

Bojenje sijede kose kanom ima nekoliko suptilnosti, čije će vam znanje pomoći da lako bojite kosu u željenu nijansu.

 1. Prije bojanja operite kosu, obavezno nanesite balzam i regenerator za vlaženje. Kosu je bolje osušiti bilo kojim proizvodom od tkanine, prikladni su i pamučna tkanina i posteljina.
 2. Kana je najbolje razrijediti toplom vodom. Moramo imati na umu da ne vrijedi razrjeđivati ​​bojilo s kipućom vodom ili vrućom vodom, jer kipuća voda dovodi do gubitka samog pigmenta.
 3. Bojanje treba započeti sa stražnjeg dijela glave, jer je na stražnjoj strani glave vrlo gruba i gusta kosa. Nakon prelaska u sljepoočna, a tek potom u tjemena, na samom kraju - male dlačice u blizini čela (one su najtanje i vrijeme za njihovo bojenje je minimalno).

Koliko zadržati?

Vrijeme potrebno za mrljanje kanom izuzetno je individualno. U prosjeku će trebati od pola sata do tri ili četiri sata "izlaganja". Boja ovisi o strukturi niti. Važno je zapamtiti da kana pokazuje svoju "najsočniju" boju sljedeći dan nakon bojenja. Ako rezultat nije odmah izražen, a kovrče imaju malo drugačiju nijansu, nemojte paničariti. Sve će se razjasniti sutradan.

Svakako vrijedi eksperimentirati s bojanjem na nekoliko niti. Tako će postati jasno u kojem omjeru i koliko dugo trebate bojiti određene kovrče. Rezultat bojenja kane očigledniji je i učinkovitiji ako pramenovi nisu kemijski napadnuti..

S basmom

Kana je biljka s pigmentom bojanja meda, crvene, zlatne nijanse. Ako se bojenje vrši samo kenom, tada će krajnji rezultat biti upravo takva sjena. Da bi se dobila tamnija boja (kesten, svijetlosmeđa ili čokolada), kani se mora dodati basma.

Basma je još jedno prirodno sredstvo za bojanje i također dobro djeluje na sijedu kosu. Ima tamnoplavu i zelenkastu boju. Bolje je ne koristiti basmu kao neovisnu boju (bez dodavanja kane), jer će rezultat biti plavo-zelena boja niti. Ove dvije boje koriste se isključivo u tandemu..

Da biste dobili crvenkasto-plavu boju kovrča, dovoljno je pomiješati boju u sljedećim omjerima: jedna žličica kane na dvije žličice basme. Da biste dobili tamniju nijansu kose, trebate pomiješati jednu žličicu kane i tri žličice basme. Povećajte doze ako je potrebno. Bolje je pomiješati ove dvije boje u praškastom stanju, a zatim dodati toplu vodu.

Recepti

Postoji mnogo recepata za dobivanje različitih nijansi kose.

 1. Da biste dobili sunčano-crvenu nijansu, razrijedite dva paketa kane toplom vodom, dodajte smjesi bilo koji kiseli medij (na primjer, limunov sok, kefir, ocat). Tako će kana dati više pigmenta kosi. Zatim dodajte jednu ili dvije žlice kozmetičkog ulja (na primjer čičak, maslina, povrće, čičak, kokos ili badem). To će kosu dodatno navlažiti. Kana se najbolje nanosi odmah nakon kombiniranja svih komponenata. Kosu nije potrebno zamatati vrećicom ili ručnikom. Što dulje boja ostane u zraku, to će bolje pokazati svoja svojstva bojanja..
 2. Za svijetlosmeđe i smeđe boje. Pomiješajte jednu vrećicu kane s dvije ili tri (za tamniju boju) vrećicama basme. Morate ih miješati suhe. Ovoj smjesi dodajte skuhani čaj ili kavu i jednu ili dvije žlice ulja (na primjer čičak, jezgra marelice, kokos, badem ili maslina). Sve temeljito promiješajte do stanja kaše. Nanesite na kovrče.
 3. Odvojeno bojenje. Dva prethodna recepta mogu se primijeniti odvojeno. Prvo nanesite kanu kako je opisano u prvom receptu. Držite pola sata do sat vremena, isperite i osušite ručnikom. Zatim nanesite basmu kako je opisano u drugom receptu. Držite do četiri sata, a zatim isperite.
 4. Skuhajte jak čaj, dodajte žličicu kurkume i basme. Izdržite sve to otprilike sat vremena i isperite tekućom vodom. Umjesto jakog čaja možete dodati kavu, a umjesto kurkume hrastovu koru. Čaj će ukloniti hrđavu boju koja može nastati mrljanjem, dok ćete dobiti ne pretamnu boju kose.

Video o bojanju kose kanom i kavom pogledajte u nastavku.

Kanu možete isprati samo tekućom vodom bez upotrebe šampona ili sapuna. Henna i Basma se boje alkalnog okoliša. Preporučuje se pribjegavanje šamponiranju kose treći dan nakon bojenja. A ako se rezultat pokazao bogatijim od željenog, tada upravo suprotno, trebate temeljito isprati ove dijelove niti alkalijama. Bolje je bilo koju smjesu nanositi posebnom četkom, kao kod bojanja kose običnom bojom. Također se preporučuje uporaba posebnih rukavica za zaštitu ruku.

Može li se sijeda kosa obojiti kanom i basmom, kako postići jednoličnu boju

Teško je pronaći ženu koja bi bila zadovoljna pojavom sijede kose. Za kamuflažu srebrnih niti koriste se nijanse, trajne i prirodne boje. Međutim, ne pružaju svi u potpunosti visokokvalitetni rezultat. Kako oslikati sijedu kosu kanom ili basmom kako biste bili zadovoljni bojom i stanjem kose - ovaj članak će vam reći.

Značajke kane i basme za sijedu kosu

Koliko je teško sakriti bijele pramenove u frizuri, mnoge žene počinju učiti tek nakon 35, a neke i prije 30. rođendana. Uvojci mogu postati sive boje ne samo s godinama, već i zbog čitavog popisa različitih razloga..

Na pojavu srebra u kosi utječu stres, ekologija, hormonska neravnoteža i drugi zdravstveni problemi, kao i genetika. Istodobno, sijeda kosa, u pravilu, intenzivno je lokalizirana u jednoj ili nekoliko zona (viski, kruna), prisiljavajući žene da traže načine kako vratiti jednoličnu sjenu svojoj kosi.

U tu svrhu mnoge dame za bojanje sijede kose odabiru kanu ili basmu, a ponekad i obje zajedno..

Glavna prednost oba proizvoda je njihov prirodni sastav. Prašci za bojanje dobivaju se mljevenjem određenih biljaka. Osnova kane su donji listovi lavsonije bez trnja. Suha smjesa izlazi neugledno zeleno, ali omogućuje bojanje kose u crvene, crvene, zlatne ili smeđe tonove.

Raznolikost nijansi ovisi o zemlji u kojoj se proizvodi kana. Poznata svijetla vatrena shema boja zaštitno je obilježje iranskih proizvoda. Osim toga, prah boje izvozi se iz Saudijske Arabije, Indije.

Basma je prerađeni proizvod indiga (pripada obitelji mahunarki). Sivozelena tvar rijetko se koristi u čistom obliku, jer nakon nje kosa počinje postajati zelena ili plava. Basma se obično kombinira s kanom da bi se dobili meki i postojani tonovi. Specifična sjena i njezina zasićenost ovise o omjerima, izvornoj boji kovrča, količini sijede kose i tehnologiji bojenja.

Pažnja! Da biste preslikali sijedu kosu kanom i basmom, morate se potruditi. Preporučljivo je primijeniti ih jednu po jednu - to se naziva zasebnom tehnikom slikanja. Kana se uvijek koristi prva. Također postoji simultana metoda u kojoj se kombiniraju gotove otopine boja, a zatim se homogena smjesa distribuira kroz kosu..

Za i protiv

Prirodne boje imaju brojne prednosti povezane s njihovim prirodnim sastavom:

 • imaju blagotvoran učinak na strukturu kose;
 • njeguju, jačaju kovrče;
 • ubrzati rast niti;
 • zaustaviti njihov gubitak;
 • normalizirati rad lojnih žlijezda;
 • u nekim su slučajevima sposobni ukloniti perut;
 • čine kosu glatkom, sjajnom;
 • su hipoalergeni;
 • su jeftine;
 • omogućuju vam dobivanje različitih nijansi;
 • jednostavan za korištenje;
 • posvuda se prodaje;
 • kada zajedno upotrebljavate kanu i basmu, možete učinkovito obojiti sijedu kosu.

Međutim, nemojte se oslanjati samo na pozitivne kritike o tim proizvodima. Negativno iskustvo njihove primjene tjera korisnike da primijete sljedeće nedostatke boja:

 • čestim bojanjem mogu biti štetni: jako sušiti kosu i vršiti cijepanje vrhova;
 • iz istog razloga, s oprezom bi ih trebale koristiti djevojke koje su nedavno umrle od trajnih lijekova ili su radile trajnu kemijsku zaštitu;
 • unatoč nježnom sastavu, mogu izazvati pojedinačne alergijske reakcije: crvenilo, svrbež, oteklina;
 • kana i basma praktički ne prebojavaju trajne ili polutrajne sastave, stoga je poželjno nanositi ih na prirodnu kosu, iako sa sijedom kosom;
 • Također je malo vjerojatno da će nakon eksperimentiranja s tim prirodnim smjesama biti moguće promijeniti boju kemijskim pripravcima;
 • često obojena kosa blijedi na suncu;
 • ponekad, pokušavajući obojiti sijedu kosu, žene ne mogu dobiti ujednačen ton;
 • može biti prilično teško dobiti željenu nijansu, posebno prvi put;
 • prirodne boje imaju specifičan miris koji traje neko vrijeme na kosi;
 • neke se djevojke žale da im je teško isprati čestice trave s uvojaka;
 • upotreba kane i basme ograničena je nekim kontraindikacijama.

Pažnja! Ne koristite proizvode ako su vam kosa i koža jako suhi, ako ste trudni ili dojite (hormonalne promjene), nedavno ste kemijom obojili ili uvili kovrče.

S oprezom, trebate pokušati obojiti sijedu kosu za plavuše: nisu isključene presvijetle nijanse ili plavo-zelena nijansa na pramenovima.

Nijanse i proporcije prilikom slikanja

Za kratku i srednje dugu kosu trebat će vam oko 100-300 grama pudera u boji. Vlasnici dugih uvojaka trebali bi pripremiti oko 300-500 grama suhe tvari.

Nije važno je li to samo jedna kana ili s primjesom basme - ukupni volumen ostat će približno isti. Točna količina također ovisi o debljini kose, njihovoj strukturi i stanju, intenzitetu širenja srebra na pramenovima.

Vjeruje se da je sijedu kosu moguće obojiti kanom i basmom i dobiti jednoličnu nijansu u slučaju kada bijele dlake pokrivaju ne više od 40% frizure. Eksperiment u kojem se boja nanosi na potpuno sive kovrče također će biti uspješan..

U srednjoj fazi (količina sive boje je od 40 do 90%), morat ćete se potruditi da postignete skladan izgled.

Rijetko tko uspije prvi put dobro obojiti sijedu kosu. Obično je na putu ažuriranja vaše frizure potrebno nekoliko postupaka. Moguće je da ćete neko vrijeme morati šetati s ne baš atraktivnom bojom na glavi dok sjena ne postane duboka, zasićena. Štoviše, paleta nijansi je stvarno lijepa i raznolika..

Prašak od lavsonije tradicionalno se smatra najboljom opcijom za tamne kovrče, što je prikladno za bilo koju vrstu kane: iransku, sudansku. Za bojanje sijede kose dobro dođe indijski smeđi proizvod. Za izražajniji ton razrijeđuje se svježe pripremljenom prirodnom mljevenom kavom. Također, smeđa kana iz Indije lijepo će osvijetliti svijetlosmeđu kosu, a ako joj dodate kurkumu, smjesa će obojati pramenove u apetitnu boju mliječne čokolade..

Prirodna boja koja se izvozi iz Sudana dodati će bakarnu boju tamnoj kosi, a tamnocrvenu svijetloj kosi. Također će pomoći u oslikavanju sijede kose, posebno u sljedećim kombinacijama:

 • s bezbojnom kanom. Ako uzmete oba proizvoda u jednakim udjelima, možete napraviti plavušu od jagoda na potpuno sijedoj kosi. Na svijetlosmeđoj i smeđoj kosi dobivate svijetlocrvenu boju;
 • s basmom. Uvojci će početi bacati smeđe-bakrenu ili kestenjastu hladovinu. Konačni rezultat ovisi o udjelu, količini sive i izvornom tonu niti..

Pomoću iranske kane može se dobiti veliki broj različitih boja. U svom čistom obliku kosu boji u crvenu boju, a u kombinaciji s ostalim sastojcima kovrčama daje sljedeće nijanse:

 • pšenica. Da biste to učinili, pomiješajte prah za bojanje iz Irana s izvarom kamilice, hrena ili korijena maslačka;
 • oker. Dobit ćete višeznačnu žuto-crvenu shemu boja ako dodate izvarak kore od luka;
 • zlatni - rezultat kombinacije iranske kane s kurkumom ili kamilicom;
 • kremasto zlatno. Ova se boja može dobiti dodavanjem cikorije;
 • žuto-narančasta će izaći zahvaljujući narančinim i mandarinskim korama;
 • svijetlocrvena je moguća u kombinaciji iranske kane s esencijalnim uljem đumbira, čajevca ili peršina;
 • tamnocrvena - s dodatkom cimeta;
 • duboko smeđa, čokolada, kesten - rezultat kombiniranja ne samo s prirodnom kavom, već i s muškatnim oraščićem, izvarom hrastove kore, ljuskama oraha;
 • šljiva. Za ovu boju glavnom sastojku dodajte bazgu;
 • rubin boja bit će moguća zahvaljujući soku od cikle ili brusnice, kao i crnom vinu.

Vijeće. Ako trebate preslikati sijedu kosu na plavoj, izbijeljenoj kosi, uzmite zlatnu kanu iz Indije (možete koristiti kurkumu, cimet) ili upotrijebite kombinacije iranske boje s prirodnim sastojcima koji daju svijetle tonove.

Basma

U svom čistom obliku, indigo prah boji razne tkanine u prekrasne azurne i smaragdne boje. Ako ne želite da i vaša sijeda kosa izgleda jednako, svakako kombinirajte basmu i kanu. Možete dodati prirodnu mljevenu kavu. Istodobno, imajte na umu da se takve preporuke posebno odnose na prirodnu, 100% basmu.

Ako ga je proizvođač kombinirao s drugim sastojcima, s vaše strane nisu potrebne dodatne manipulacije. Prije upotrebe pažljivo pročitajte sastav proizvoda.

Kana i basma

Možda je ovaj par najpopularniji među svim prirodnim spojevima koji se mogu koristiti za bojanje sijede kose. Razne proporcije i varijacije, s vremenom starenja, omogućuju dobivanje lijepih nijansi. Preporučeni omjeri (kana: basma) izgledaju ovako:

 • 1: 1 - daje boju kestena različitog intenziteta (ovisno o izvornoj boji kose);
 • 1: 2 - čokolada ili smeđa. Da biste postali crni, trebate povećati vrijeme izlaganja s 1 sata na 1,5-2 (za sijedu kosu - čak i duže);
 • 2 (ili 1,5): 1 - crvena na plavušama i brončana na ženama s tamnom kosom;
 • 3: 1 - svijetlokosa, ali prikladna samo za vlasnike svijetlih kovrča.

Da biste slikali sijedu kosu, morat ćete držati smjesu na kosi oko 5-6 sati. Ako to nije moguće, zakažite nekoliko uzastopnih postupaka.

U slučaju kada se koristi zasebno bojanje, vrijedi upamtiti jedno pravilo: što duže držite basmu nakon kane, to ćete dobiti zasićeniju, tamniju boju. U prosjeku je trajanje prve komponente oko sat vremena, a druge oko 20-120 minuta.

Pravila i savjeti

 1. Kana se ne smije kuhati. Temperatura vode trebala bi varirati između 70-80 ° C.
 2. Da biste obojili sijedu kosu suhog ili normalnog tipa, možete u prahu zakonca razrijediti blago zagrijani kefir. Za masne niti pogodna je voda s octom ili limunovim sokom. Trik je u tome što ćete, zahvaljujući kiselom okruženju, dobiti svijetlu, zasićenu boju..
 3. Za pripremu basme potrebna vam je obična vruća voda, a možete i prokuhati vodu.
 4. Kada kombinirate spojeve, pripazite da su topli. Učinite to neposredno prije bojanja sijede kose..
 5. Kada razrjeđujete suhe smjese, nemojte koristiti metalne posude. Optimalna je staklena posuda..
 6. Gotova otopina trebala bi imati konzistenciju guste pavlake. Previše tekućine istjecat će na kovrče, lice i odjeću. Pastoz se stvrdne prije nego što ga stignete rasporediti kroz kosu..
 7. Ne razrjeđujte praške za bojanje za buduću upotrebu i nemojte ih čuvati u hladnjaku.
 8. Da biste kasnije lakše isprali prirodnu boju, pripremljenoj otopini dodajte 1-2 pileća žumanjka. Glicerin, kozmetičko ulje ili dekocija lanenog sjemena pomoći će u sprječavanju suhoće kose..
 9. Hladni sastav sporije prekriva kovrče, uključujući sijedu kosu. Koristite vodenu kupelj da bude toplo. Ali nemojte pregrijavati smjesu! U ovom slučaju mikrovalna pećnica neće raditi..
 10. Prirodna boja najbolje djeluje na čistu kosu. Također se vjeruje da bi pramenovi trebali biti malo navlaženi, ali ne postoje stroge preporuke.
 11. Prvo obojte nekoliko uvojaka kako biste razumjeli kakva će biti boja i koliko vam je potrebno da zadržite sastav za ovo.
 12. Glavnu pažnju obratite na sijedu kosu. Ona je prva naslikana..
 13. Ako kosu podijelite u zone, počnite nanositi boju sa stražnje strane glave. Na ovom području kosa je najduže tonirana..
 14. Mješavinom kane i basme zagrijte glavu polietilenom, a zatim ručnikom.
 15. Odvojenim načinom primjene potrebno je omotati samo kanu.

Tehnike bojenja

Obje metode - istovremeno i odvojeno - daju približno isti rezultat. Ali druga se tehnologija češće koristi za bojanje sijede kose, kao i za dobivanje duboke crne boje..

Još jedna prednost zasebne metode je ta što na mreži možete pratiti koja je kosa obojena i ispraviti nijansu.

Što god odabrali, u svakom slučaju pripremite sljedeći set:

 • suhi prah u pravoj količini;
 • 2 spremnika za pripremu smjesa i isto toliko četkica / spužvi za njihovo nanošenje;
 • štapići ili žlice za miješanje otopina - 2 komada;
 • masna krema, vazelin može biti;
 • odjeća koju vam nije žao zaprljati ili frizerski pejonir;
 • češalj u obliku češlja;
 • kopče ili ukosnice;
 • rukavice;
 • kapa za tuširanje kako bi vam kosa bila topla. Može se zamijeniti prozirnom folijom ili plastičnom vrećicom;
 • ručnik.

Pažnja! Prije slikanja provjerite da niste alergični na prirodne boje. Nanesite pripremljene smjese na područje iza uha, zgloba ili lakta, provjerite nakon 15-20 minuta..

Metoda istodobnog bojenja uključuje sljedeći slijed radnji:

 1. Pripremite bojila prema uputama. Svaka - u svom svojstvu. Zatim ih pomiješajte.
 2. Ostavite pripremljenu otopinu u posudi s vrućom vodom (vrsta vodene kupke).
 3. Obradite liniju kose vazelinom ili kremom kako ne biste zamrljali kožu lica, vrata, iza ušiju.
 4. Obucite staru odjeću / šlafrok i rukavice.
 5. Podijelite kosu u 4 zone: stražnji dio glave, kruna, sljepoočnice. Pričvrstite svaki dio ukosnicom ili kopčom.
 6. Ako je sijeda kosa približno ravnomjerno raspoređena po glavi, počnite bojiti sa stražnje strane glave. U svakom slučaju, usredotočite se na sivo.
 7. Podijelite područja na male niti i obojite ih toplom smjesom, krećući se od korijena do krajeva.
 8. Nakon završetka postupka obradom krune, saberite kosu u punđu, izolirajte glavu plastikom i ručnikom..
 9. Povremeno provjeravajte kako kompozicija boji sive kovrče. Možda će vam trebati 1-2 sata za transformaciju ako su niti mekane, a više ako su tvrde.
 10. Nakon dodijeljenog vremena operite otopinu toplom vodom.

Odvojena tehnika bojenja:

 1. Razrijedite kanu i za sada ostavite basmu.
 2. Nanesite kremu na lice, vrat i iza ušiju. Nosite radnu odjeću, uključujući rukavice.
 3. Podijelite i obojite kovrče na isti način kao kod istovremene metode.
 4. Zagrijte glavu, povremeno provjeravajte koja je boja dobivena.
 5. Isperite kanu.
 6. Skuhajte basmu.
 7. Nanesite ga na blago suhu kosu.
 8. Ne izolirajte kosu.
 9. Oprati sastav toplom vodom kad dobijete željeni rezultat.

Usput. Faza s primjenom basme može se odgoditi za sljedeći dan..

Kada ispirete prirodne boje, nemojte koristiti šampon i balzam za kosu (relevantno u prva 72 sata nakon bojenja). Uzmite minimalni iznos ako je potrebno. Bolji melem. Ispiranje octom ili odvarom šipka pomoći će popraviti boju. Na litru vode potrebna je 1 žlica bilo koje tekućine.

Da biste osvježili boju kose ili obojili sijedu kosu, vježbajte nanošenje kane i basme najviše jednom u 2-3 mjeseca. Između postupaka možete jednostavno tonirati korijenje..

Usklađenost s proporcijama, pravilima, svim nijansama bilo koje tehnologije bojenja omogućit će vam da pristanete svojoj lijepoj, zdravoj kosi i zaboravite na brige oko svog izgleda povezane s pojavom sijede kose.

Korisni videozapisi

Kako bojiti kosu smeđom bojom kane.

Kako bojiti kosu i sijede korijene kane s basmom.