Kako bojiti kosu u pepeo plavušu nakon kane?

Oporavak

Danas ću vam reći i jasno vam pokazati kako se riješiti kane i boje za kućanstvo te stvoriti lijepu, prirodnu, hladnu nijansu svijetlosmeđe s efektom izgaranih na suncu niti.

Mješavina kane i kućanske boje na platnu za kosu u kombinaciji s odraslim korijenjem, među kojima je i sijeda kosa, sigurna sam da će mnoge frizere zadrhtati.

Vrag nije tako strašan kao što je naslikan!

Uz kompetentan i pažljiv pristup, rezultat će ispasti prekrasan, i to u jednom potezu!

Da, naravno, za takav ćete posao morati izdvojiti oko 6 sati radnog vremena, ali vrijedi!

Prvi korak bit će osvjetljavanje kose na otvoren način tehnikom istezanja boja bez utjecaja na zonu korijena..

Sljedeći je korak mrljanje korijenske zone.

I završni dio posla je bojanje kose.

Kao što ste vjerojatno već shvatili, potrebna su dva različita koktela za korijensku zonu i platno, što će nam pružiti željeni rezultat..

Ako ste zainteresirani za sve detalje ovog bojanja, formule koktela, proporcije i vrijeme izlaganja, onda vam preporučujem da pogledate video "Bojanje kose u svijetlosmeđu s efektom izgorjelih niti nakon kane i kućanske boje".

Osvjetljenje kose u salonu - recenzija

Od "kane" do svijetlosmeđe. Pregledajte ažurirane nove fotografije rezultata

Odlučio sam napisati kritiku kako sam sa crvene prešao u svoju svijetlokosu.

Imam tanku smeđu kosu koja se kovrči i otpada. Stoga sam ih slikao samo "korisnom" bojom - kanom.

Otprilike 15 godina kosu sam bojala kanom. Fotografija pokazuje da imam crveno-crvenu boju. Nikad nisam želio promijeniti boju. Kosa obojena u kanu je lijepa, sjajna, gusta i izgleda vrlo zdravo.

Ali sada je došao dan kada kosu bojite svaki mjesec, a ovo je dug proces bojenja i zadržavanja kane 4-8 sati.

Što uraditi? - Internet za pomoć. Pročitao sam hrpu kritika, pogledao blogove. I počela je ispirati kanu - uljne maske, kefir, kućanstvo. sapun, ocat.

Evo što se dogodilo.

Ali glavni problem je prijelaz boja. Kupila sam boju za kosu na bazi ulja L'Oreal i obojila kosu. Boja na pakiranju je svijetlosmeđa, ali ispala je gotovo crna, isprana za 2 tjedna. Kosa je istodobno poput slame, posebno na vrhovima.

Zatim druga boja - isti efekt. Slama suha kosa nije lagana.

I tada mi moj frizer savjetuje da prelazak na svijetlu boju kroz isticanje. Što sam i učinio. Nije lako pronaći majstora koji će se obvezati istaknuti "kanu" (jer ako preeksponirate boju za kosu, ona će se samo prekinuti.

Sve je uspjelo i možete pogledati istaknutu moju fotografiju. Istaknuta kosa je naravno suha i treba je nahraniti.

A tada je sve bilo lakše. Nastavila sam izrađivati ​​uljne maske i kupila Estelle set za zaštitu kose. A do proljeća sam počeo više nalikovati na svijetlokosu djevojku. Svi moji poznanici primijetili su promjene i nitko nije rekao da sam "šarena".

U veljači sam sa svojom kćeri sudjelovao u fotosesiji, boju kose možete gledati pod studijskim osvjetljenjem (veljača 2016.).

Ovo je fotografija snimljena 19.06.2016. na prirodnom svjetlu. Henna vjerojatno nikad neće izaći iz savjeta. Ali razlika je očita samo u usporedbi savjeta i korijena..

Sretno s promjenama na bolje!

Sumirajući, želim reći sljedeće:

1. Možete se maknuti od slikanja kanom, a da ne postanete zeleni, ali za to je potrebno puno vremena i strpljenja.

2. Kada bojite kosu kemijskom bojom kane, kosa će vam se isušiti (posebno vrhovi)

3. Uljne maske su vrlo učinkovite. Prvo, njeguju kosu, a drugo, pomažu u ispiranju kane iz kose.

4. Kroz isticanje možete prijeći na svjetliju boju, osim toga, prijelaz boje neće biti toliko primjetan.

5. U mom slučaju trebate pažljivu njegu kako kosa ne bi izgledala poput slame.

Prošlo je 4 mjeseca od pisanja recenzije. Kosa je narasla, a kana se potpuno isprala. sada sa sigurnošću mogu reći da je potrebno 10-11 mjeseci za uklanjanje kane s kose na siguran način.

Od kane do svijetlosmeđe

Svetlana, kosa joj je tanka, ali masna.

Možete li koristiti čisto oksidirajuće sredstvo, bez ikakvog praha? Ne mogu mi reći u trgovinama: C

3 žličice) kurkume, vaša tamnoplava kosa (tamnija na fotografiji). Dobio sam tamnu bakrenu nijansu, iako nisam želio samo narančastu, već zlatno-svijetlu crvenu (2). Slikat ću ga drugi put, želim ga posvijetliti narančinim korama i eventualno đumbirom. Pokušat ću dodati još kurkume. Savjetujte što još možete posvijetliti, inače je razlika prilično velika.

Guenhwyvar, kana možete oprati s kose narodnim lijekovima:

1. Uljne maske dobro izvlače kanu iz kose. Najbolje je raditi maske od maslinovog ulja. Nanesite ulje (prethodno zagrijano) duž cijele duljine kose, zagrijte glavu kapicom i ostavite da djeluje 2 sata. Isperite masku šamponom za masnu kosu ili lakom. Radio sam to češće noću, 8-10 sati, a ujutro sam se oprao.

2. Navlažite kosu sa 70% alkohola i držite 5 minuta. Zatim, bez ispiranja alkohola s kose, podmažite je uljem (mineralno, biljno, ulje za uklanjanje boje) i zagrijte glavu. Držite masku 30 minuta, savjetuje se zagrijavanje kose sušilom za kosu. Isperite masku šamponom za masnu kosu ili šamponom za poliranje. Možda ćete morati ponoviti postupak nekoliko puta. Alkohol otvara ljuske kose, a ulje izvlači kanu. (Umjesto alkohola, kosu možete isprati vrućom vodom, ona također otvara ljuske).

3. Kiselo vrhnje pomoći će malo prigušiti boju kane. Nanesite kiselo vrhnje na kosu, stavite šešir i držite masku 1 sat.

4. Kanu možete djelomično oprati sa kose sapunom za pranje rublja. Budući da je sapun alkalni, otvara ljuske kose. Nakon što kosu operete sapunom, nanesite uljnu masku. Ponavljajte postupak mjesec dana. Tada kosu možete obojiti drugom bojom.

5. Isprobajte masku od kefira i kvasca. Dodajte 40 grama kvasca u čašu kefira, nanesite na kosu 2 sata. Masku radite svakodnevno dok ne budete zadovoljni rezultatom.

6. Napunite lavor vodom i dodajte 3 žlice octa. Namočite kosu 10 minuta u otopini, a zatim temeljito operite šamponom i nanesite njegujući balzam. Ovo uklanja veliki postotak boje..

7. Ako vam se ne sviđa crvena boja kane, nijansu možete promijeniti kavom. Uzmite 4 žlice kave i 2 žlice kane. Boja će ispasti puno tamnija..

Kanu je najlakše isprati s kose u roku od dva tjedna bojanja. Kasnije je kana praktički "povezana" s kosom, a ispiranje je puno teže..

Kako smjesu kućanske boje i kane pretvoriti u lijepu, svijetlosmeđu boju?

Danas ću vam reći i jasno vam pokazati kako se riješiti kane i boje za kućanstvo te stvoriti lijepu, prirodnu, hladnu nijansu svijetlosmeđe s efektom izgaranih na suncu niti.

Mješavina kane i kućanske boje na platnu za kosu u kombinaciji s odraslim korijenjem, među kojima je i sijeda kosa, sigurna sam da će mnoge frizere zadrhtati.

Vrag nije tako strašan kao što je naslikan!

Uz kompetentan i pažljiv pristup, rezultat će ispasti prekrasan, i to u jednom potezu!

Da, naravno, za takav ćete posao morati izdvojiti oko 6 sati radnog vremena, ali vrijedi!

Prvi korak bit će osvjetljenje kose na otvoren način tehnikom istezanja boja bez utjecaja na zonu korijena..

Sljedeći je korak mrljanje korijenske zone.

I završni dio posla je bojanje kose.

Kao što ste vjerojatno već shvatili, potrebna su dva različita koktela za korijensku zonu i platno, što će nam pružiti željeni rezultat..

Ako vas zanimaju svi detalji ovog bojanja, formule koktela, proporcije i vrijeme izlaganja, onda vam preporučam da pogledate video "Bojanje kose u svijetlosmeđu s efektom izgorjelih niti nakon kane i kućanske boje".

Od kane do plavuše. Ono što me koštala kana

Prvog dana proljeća ispričat ću vam o svojoj najizbalansiranijoj odluci da kanu prepustim plavuši i koliko me koštaju oni koji misle, odlučuju i sigurni su da će se kana sama riješiti))

Fotografije mi potvrđuju da sam prije 4 godine već imao ombre. U to vrijeme uspio sam uzgajati svoju boju i dobru dužinu za sebe. Odluka o ombreu bila je jedna od najboljih u mom životu! Osjećao sam se vrlo organsko + bavio sam se određenom vrstom plesa, za koji je ova slika bila vrlo prikladna. Uz to savjeti nisu korijeni i niste vezani uz salone.

Jednom u pola godine išao sam na ekstra. posvjetljivanje i šišanje. Nije bilo brige, čak i više od šampona - suhih ručno rađenih, koji su moju kosu pretvorili u vuču, ali jako mi se svidio efekt "dlake na plaži" i kosa se držala u pletenicama, što sam redovito radila...

Moram reći da mi nije ubio kosu! Sad shvaćam da mi je grijeh žaliti se na njih! Izbijeljeni krajevi nikada nisu otpali bez odgovarajuće njege! Ništa nije ispalo - štoviše, duljina se postupno povećavala.

Odmjereni život moje kose prekinuo je odlazak iz grada zbog gospodara i trudnoća. Imao sam neobične nove želje - prvo da potpuno posvijetlim, a zatim da isplete pletenice. S dredovima je bilo sve u redu - ovdje sam opisao svoje iskustvo i ruke su mi doslovno bile vezane, ali trashak je počeo nakon raspletanja! U početku je moj susjed, gospodar, apsolutno normalno odrezao višak. Tada sam to iz nekog razloga sama odrezala. Kao rezultat toga, bilo mi je vrlo neugodno zbog trga i bio je neravan!

I u listopadu 2017. otišao sam u "salon u blizini kuće", gdje je rez izravnan. Nakon toga gotovo pola godine nisam nigdje išao i uspio sam ga obojiti kanom. Jako sam se nadao kani, tk. opet, nije željela ovisiti o salonima. Ovdje je opisano ono što sam naslikao. Ali boja mi uopće nije odgovarala, a što se mene tiče, bila sam vrlo tamna. Uz to, kana se brzo isprala sa sijede kose, a kontrast se povećao. Nakon čitanja foruma, drugi put sam razrijedio gušći sastav, ali ni to nije pomoglo...

Odlučio sam da više neću bojati kenom, jer za 3 mjeseca uspio sam se naviknuti na cvijeće, iako sam i dalje njegov obožavatelj, ali istodobno se još nisam odlučio vratiti u ombre, jer uopće nisam znao što učiniti. A onda se umiješala sudbina - na mjestu kafića vidio sam djevojku sa savršenim ombreom i zalijepio se za nju. Ispostavilo se da majstor radi u salonu u obližnjoj zgradi i za mene je sve odlučeno!

Prema lunarnom kalendaru (o ovome sam napisao ovdje), izabrao sam najprikladniji dan (28. veljače, danas 1. ožujka) i otišao se registrirati! Snimljeno je u mjesec dana - kod mene je to bilo prvi put u životu da sam imao čitav mjesec za razmišljanje i pripremu! To ne ograničava, kao što je rekao moj suprug, već nadahnjuje, čini mi se da se Učitelj nije bojao kane, nije mi vikao da "samo spajanje", već je rekao da će učiniti sve da postigne željeni rezultat!

Tijekom ovog mjeseca odlučila sam pokušati "pomoći" nadolazećem procesu i malo isprati kanu. Napravio sam 2 maske s konjakom i uljima, zatim SHGO, ali rezultat je bio beznačajan.
KANA SE NIŠTA NE ISPIRA!

“Dana X-a”, osim astronomskih pojava, sve je prošlo što bolje! Nova boja, koju je trebalo donijeti tek navečer, unesena je ujutro!

Dalje više! Ispostavilo se da je sama boja TM Mirella Professional. Proizvodi su izrađeni od komponenata i na opremi talijanske marke KAARAL Nepotrebno je reći da su proizvodi za njegu ovog proizvođača već dugo na mojoj listi želja! Sada možete birati između nekoliko vladara...

Osvjetljenje kane

To me koštalo dodatnih 30-40 minuta perhidrola i dodatnih. toniranje, što nikada prije nisam radio. Oni. vrijeme + novac. Ne, puno vremena + novca. Također, nije prošlo puno vremena da se prosudi kako je to utjecalo na kvalitetu kose - zasad su, naravno, jako lijepe nakon CHI ulja)))

Kosa je bila stvarno svijetložuta, ovo sam prvi put vidjela. Nijansa 4.1 tamno smeđeg pepela nanesena je na korijenje i savršeno je poprimila i sijedu kosu i kanu.

Nisam vidio što je obojeno...

Zamolila je gospodara da ne brusi i strojem je napravila ujednačeni rez. Općenito, imao sam veliku sreću - sve je na kraju ispalo onako kako sam želio!

Boja izgleda više ovako...

Sažetak. Mislim da sam sišao s laganom preplašenošću. Odgovor na pitanje "ne zamjeri" nije šteta, jer napokon, osjećam se vrlo organsko, kao da sam se vratio sebi.

p.s. Neću pitati koga briga za što oslikano / obezbojeno - samo napišite, tko to ima - osobno ću ići k vama čitati

Od crvene do plavuše - kako sam se riješila kane, koju sam slikala 23 godine zaredom

Crvena sam otkad se sjećam. Majka me prvi put obojila kenom pod izlikom da jačam kosu uoči prvog 1. rujna. Nakon 20 godina priznala je da nisam imao problema s kosom, jednostavno je uvijek željela crvenokosu kćer. Moram reći da boja nije bila loša - svijetlocrvena, zlatna, vrlo prirodna. Nalikovao je onom s kojim sam se rodio i koji je mojoj majci toliko nedostajao.

Imao sam sreće - u školi me nisu zadirkivali, iako je na crvenu kosu bio pričvršćen čitav niz izgorjelih "r", naočala i pretjerano bucmastih obraza..

U dobi od 17 godina izašao sam sav - pohaban traperice, kožna jakna, sigurnosna igla u uhu. Jednog dana obojio sam se u zeleno. Nitko još 1998. nije čuo za mentalni poremećaj zvan "selfie", tako da, nažalost, fotografija ove veličanstvenosti nije sačuvana.

Zatim sam obojila nijansnim balzamom "Tonic" nijanse "Emerald". Sumnjam da se ovo više ne proizvodi, a ako i postoji, postoji samo negdje na području Male Arnautske :)

Uši, vrat, čelo, kupaonica i, naravno, kosa je ispala izvrsno zelena. Kupaonica je oprana nakon mjesec dana, koža - nakon tjedan dana, no nakon par pranja kosa je postala nekakva neopisiva psiho sjena, koja najviše podsjeća na uvelu travu na benzinskoj pumpi krajem listopada. A onda se nisu oprali.
Zhurfakovskaya stranka počela me zvati "sirena za kanalizaciju". Morao sam prefarbati.

Umjesto uobičajenih 15-20 minuta, ovaj put držao sam kanu na kosi cijelu noć, ali na suncu je psiha i dalje bila vidljiva. Zatim sam preko kane ispolirala još jedan tonik, ovaj put u sjeni Zlatnog oraha. Zelje je konačno uspješno prebojano.

Rezultat je bio otprilike ovakav:

Od tada redovito toniram korijenje, obično jednom u dva tjedna, ali najmanje jednom u tri tjedna, jer su rastući svijetli korijeni izgledali baš grozno. Činilo se da sam ćelav, a crvena kosa je takva, klizna perika.

Uz to, svim mojim poznanicima moja je crvenokosa bila vrlo seksi i budno sam podržao legendu da je ovo moja prirodna boja. Priznajem, henom sam slikao svakakva neočekivana mjesta, na primjer, obrve :)
Želim reći da mi, suprotno uvriježenom mišljenju, kana uopće nije sušila kosu. Naprotiv, bili su gusti i mokri, poput pokrova jedrilice za vrijeme oluje :)

Moja uobičajena duljina je do pojasa ili nešto niža. Kvaliteta kose je jednaka cijelom dužinom. Nema se tu na što požaliti. Je li to monotonija.

Stoga sam se zanosila afro frizurama. Ne isključujem da je zahvaljujući jačanju kane moja kosa izdržala pletenice, i afro, i kovrčave, i zizi, i sve to mnogo puta zaredom.

Za 23 godine bojanja kana, toliko sam se navikla na crvenu boju da se nisam mogla zamisliti ni s jednom drugom. Nosio sam afro druge boje najviše dva tjedna, a zatim raspleten. Plavuše suzdržano prezirale kako blijede, brinete su se, naprotiv, jako sviđale, ali meni je bila dovoljna crna perika. Nekoliko pitanja na putu do sveučilišta u stilu "Djevojka, radiš li?" potpuno obeshrabrio sve moje namjere da se prefarbam u nešto tamnije od bronce :)

A onda je jednog dana sudbina sve postavila na svoje mjesto. Prvi put se razboljelo moje pola godine staro dijete. Bronhitis, vrućica, mlada majka, naravno, panika i potpuni nesklad u glavi.

Ne vjerujem u sve to yin-yang-smeće, ali sjećam se kako sam tada molio: „Gospode! Daj da obojim kosu u plavu! Neka me ostavi suprug! Ako samo djetetu bude bolje!

Ono što je tipično (iako nema nikakve veze s temom ljepote), nakon pet minuta djetetova temperatura je splasnula, dan kasnije potpuno se oporavio, a tjedan dana kasnije suprug i ja smo se razišli poput brodova na moru :)

Ja, u to vrijeme potpuno neprilagođena samostalnom životu, i odjednom usamljena crvenokosa tridesetogodišnjakinja, krenula sam na besplatno putovanje. Dijete 24 na 7 nije u tome da vam ušuška bundu u hlače. Nema vremena za uzgoj korijenja, bilo bi vremena za mokrenje.

Dijete je raslo, kosa također.

Nakon nekoliko mjeseci postalo je jasno da se po tom pitanju mora nešto poduzeti. Povratak u crvenu kosu za mene je bio povratak u prošli život, pa je odlučeno da se borim protiv kane na sve dostupne načine. Kako se riješiti kane?

Razumljivo, isprva sam išao u prepade po salonima. Bez obzira na razinu establišmenta, svi su se prijedlozi svodili na jedno - dovraga!

Šteta je bila rezati, odlučio sam se na bakropis.

Narodna mudrost poznata i kao Internet preporučila je uljne obloge, limunov sok, jabučni ocat, infuziju kamilice i Supru.

Kako se ispostavilo, cijela ova kuhinja (osim Supre) zaista poboljšava stanje kose koja se mora ukloniti s "narančaste" igle. Ulje izvlači čestice kane iz kose i njeguje je, ispiranje kiselinom posvjetljuje i čini kosu sjajnom. Ali trebate se migoljiti svaki dan. Bilo da je Supra! Rrraz - i gotovi ste! Možete se brijati ćelavo.
Odmah sam otklonio supra, zamijenivši cijelu stvar s John Frieda Go Blonder sredstvom za pročišćavanje. Sprej se nanosio samo na granicu obojene i neobojene kose kako bi se ujednačio prijelaz. Upute za uporabu kažu da se nakon nanošenja kose mora osušiti vrućim sušilom za kosu. Nisam se sušio, jer sam se bojao snažnog pojašnjenja, i učinio sam ispravnu stvar. Jedva primjetan učinak koji mi je trebao očitovao se i bez zagrijavanja, ali istodobno se pojavio nuspojava - suhoća, lomljivost, poroznost.
Stoga sam prvom prilikom John Frieda Go Blonder zamijenio Casting Sunkiss Jelly posvjetljujućim Loreal gelom u najsvjetlijoj nijansi (za plavu i svijetloplavu kosu) - upravo je krenuo u prodaju. Primijenio sam ga na cijelu dužinu, obojanog kana. Zahvaljujući ovom gelu, kestenjasta se postupno pretvorila u svijetlocrvenu i ubrzo se gotovo stopila s mojom prirodnom nijansom. Istodobno nisam primijetila nikakvu dehidraciju ili druge probleme s kosom..

Tako je trebalo oko šest mjeseci - kana je primjetno narasla i posvijetlila (vidi fotografiju).
Ova fotografija jasno pokazuje granicu između prirodno odrasle kose i obojene (prošle su dvije godine), ali već posvijetljene gelom, za kosu. Ovdje je kontrast iskrivljen, u stvarnosti je granica vaše plave i u kanu obojene crvene boje bila gotovo nevidljiva, a izgledala je poput šatuša naprotiv :)

Ako usporedimo s izvornom verzijom, tada možete vidjeti kakve sam nevjerojatne rezultate postigao uz pomoć sjajnog gela Loreal i nečije majke:
Za usporedbu, evo još nekoliko fotografija (prošlo je točno godinu dana).
Prošlo je 2,5 godine.
Da, istodobno s uklanjanjem dosadne kane, postupno sam obrezivao savjete. U početku je počela rezati par centimetara otprilike jednom u tri mjeseca, a onda je dobila okus.

Točku u ovom dlakavom trileru stavio je moj prijatelj, koji mi je prije nekoliko tjedana okrznuo polovicu dužine i istovremeno - svu preostalu kanu. Ali Nicho, izgleda sjajno, osim toga, kosa nisu noge - narast će!

Sada je glavno da vam ne bude dosadno i da opet ne bojim crveno :)

Inače, prijatelji i rođaci me i dalje iz stare navike zovu "Crvenokosa", a pojašnjači ovdje ne pomažu :)

Kozmetika opisana u postu:
Kana - 1 kutija od 125 grama (dovoljno za nijansiranje korijena i osvježavajuću boju duž cijele duljine) - oko 150 rubalja. Rok upotrebe je 23 godine :) Ocjena 5 +
Balzam za nijanse "Tonic" - Ne sjećam se koliko je koštao u kasnim 90-ima, sada - oko 200 rubalja po bočici. Rok upotrebe je 2 puta po životu. Ocjena 4 (zelene uši i kupaonica).
Pojašnjavajući sprej John Frieda Go Blonder - oko 600 rubalja po boci. Rok upotrebe je nekoliko mjeseci. Stupanj 4- (žuta, suha kosa).
Osvjetljavajući gel Casting Sunkiss Jelly oko 400 rubalja po tubici. Rok upotrebe je oko 2 godine s prekidima. ocjena 5+ (dobro isprala kanu, zagladila granicu između obojene i prirodne kose, nije požutila, nije uništila kosu).

PS Poštovani čitatelji i moderatori, ne osuđujte strogo, ovo je moj prvi post u ovoj zajednici)))

Kako bojiti kosu kanom i basmom

Kana je prekrasan lijek koji će bez kemikalija ili bilo kakvih dodataka vašoj kosi dati prirodnu ugodnu hladovinu. Ali s njom morate biti vrlo oprezni, jer će zbog nepravilnog miješanja proporcija umjesto vatrene crvenokose ispasti tamnozelene boje. Kako bojiti kosu kanom i istovremeno postići željenu nijansu?

Korisne značajke

Ovaj su prekrasni lijek otkrile indijanske žene. Već tada su isprobavali različite mješavine boja i sastojaka, upravo su njihovi recepti postali osnova za moderne boje s prirodnom bazom. Korisna svojstva kane:

 • pomaže ubrzati rast kose;
 • kana sadrži jedinstvene komponente koje pomažu riješiti perut, bolesti vlasišta, pa čak i parazite;
 • često se liječi kosom oštećenom nakon kemijske boje, ali ne prije dva tjedna nakon bojanja.
Prije i poslije bojanja kose kanom i basmom

Video o tome kako bojiti kosu basmom i kanom

Odabiremo boju za slikanje

Crvene nijanse

Najčešće, uz pomoć kane, djevojke žele postati crvenokose zvijeri. Čak i kada koristite puder bez aditiva, boja će biti blizu prirodne, svijetle i dugotrajne. Ali što treba učiniti da se promijeni sjena boje?

Da biste dobili jarko crvenu boju, morate pomiješati sadržaj tri vrećice kane (količina ovisi o duljini kose) s pola vrećice đumbira. Prelijte kipućom vodom i nanesite na kosu. Mala tajna: što duže ulijevate smjesu, boja će izaći tamnija.

Želite li kod kuće postati djevojka s bakrenim uvojcima? Jednostavno kao pita! Treba nam sedam vrećica obične kane, trećina žličice đumbira, kurkume, cimeta, sve to izmiješamo i prelijemo vrlo jakim crnim čajem. Što je svjetlija sjena prirodne kose, svjetlija će boja izaći.

Fotografija - Crvena kosa prije i nakon bojenja

Kana nije samo sredstvo za bojanje, već i izvrstan kozmetički proizvod koji brine o kosi, daje joj volumen i snagu. Da biste se brinuli za kovrčavu kosu, trebate pomiješati iransku kanu (uzmite količinu potrebnu za vašu duljinu), dvije žlice ulja avokada, 10 kapi ulja ružmarina i dvije žlice kakaa. Sve to promiješajte i razrijedite kipućom vodom. Ponovno promiješajte. Pazite da u smjesi nema grudica prije bojanja kose. Nanesite na kosu i držite 2 sata pod prozirnom folijom.

Da biste kosu obojili u tamnocrvenu boju s bakrenim notama, trebate razrijediti četiri vrećice kane u stanje kaše, a zatim joj dodajte dvije žlice ugrijanog cvjetnog meda i žlicu klinčića. Ako je vaša kosa jako suha, u smjesu možete istući i jaje. Temeljito promiješajte i nanesite na pramenove, stojite 2 sata.

Bojimo u boju kestena

Da biste na glavu dobili željenu nijansu čokolade, morate koristiti basmu i kanu u jednakim omjerima. Po želji, osim boje, možete zasebno napraviti istu smjesu koja će ojačati kosu. Boja se mora pomiješati s izvarom koprive ili čička, dodajte tamo doslovno nekoliko kapi esencijalnog ulja muškatnog oraščića. Za otopinu za jačanje trebate pripremiti crnu kavu ili vrlo jak čaj, ulje jojobe i dobro promiješati. Preporuča se nanošenje prve smjese na korijenje, a druge na cijelu duljinu kose. Vrlo važna stvar u vezi s kavom: da biste pronašli ispravnu koncentraciju, prah morate pomiješati s vodom dok ne dobijete tamnu boju. Ovim receptom također možete dati kosi blago crvenu nijansu, samo joj dodajte izvarak od kore luka umjesto uvarka od čička.

Fotografija - Slika henom u boji kestena

Vrlo lijepa boja dobiva se miješanjem mljevenih klinčića, crnog vina i kane. Ako malo eksperimentirate s koncentracijom, možete dobiti prekrasnu boju čokolade, blisku prirodnoj.

Smatra se da ako kosu nakon bojanja obojite, dobit ćete neku ludu nijansu, koju će tada biti vrlo teško isprati. Ovo nije ništa više od predrasuda. To se dogodilo s djevojkama koje su pogrešno držale proporcije ili su koristile kanu manje od dva tjedna nakon korištenja kemikalija.

Da biste dobili vrlo tamnu boju, gotovo crnu, trebate pomiješati iransku kanu u omjerima 2: 1 s basmom i sve to preliti suhim crnim vinom. Isperite nakon sat vremena, ovaj alat ne morate prati s kose kada koristite šampon, bez njega možete savršeno. Rezultat je tamna boja kestena..

Želite li postati tajanstvena smeđokosa žena? Zatim pomiješajte dva dijela basme s jednim dijelom kane, dodajte tamo cimet na oštricu noža i razrijedite jakom kavom. Isperite nakon sat vremena.

Iranska kana ponekad jako isušuje kosu, pa umjesto nje možete kupiti neku profesionalnu, na primjer, "Lash: tamna čokolada". Super je što je ovaj proizvod već pomiješan s pravim sastojcima i nećete se trebati igrati sa sastojcima da biste dobili željenu boju, kako se kaže - samo dodajte vodu.

Kako bojiti kosu u smeđe:

 1. prirodna mljevena kava. Uzimamo čašu vode za četiri žlice, ovo je omjer za jednu vrećicu kane. Ako kosu obojite kavom, dobit ćete vrlo duboku boju koja će trajati oko mjesec dana;
 2. jak crni čaj. Koristi se tako da se nekoliko žlica čaja prelije vrućom vodom;
 3. kakao, pripremljen na isti način kao i kava;
 4. buckthorn, koristi se ne samo u toniranim prirodnim šamponima, već i prilikom bojanja kako bi se boja dobila dubina. Kuhajte pola sata 100 grama bobica u čaši vode, a zatim ulijte u kanu;
 5. lišće oraha i ljuske oraha. Za čašu smjese potrebna nam je žlica sredstava;
 6. amla. Ovaj se prah može kupiti u ljekarni, pomiješan u jednakim dijelovima s kanom.

Treba imati na umu da kana nije boja, već sredstvo za nijansu koje se može koristiti za osvjetljavanje kose. Uz njegovu pomoć možete vrlo lijepo zasjeniti tamnu kosu i naglasiti crvenu, bez štete na pramenovima, posvijetliti ih ili samo zacijeliti kovrče.

Fotografija - Slikanje kanom u smeđoj boji

Da biste dobili crvenu boju, koja će prije ući u Bordeaux-ovu paletu, trebate pomiješati egipatsku kanu (250 grama, razrijeđenog octom), pola litre soka od repe, dvije žlice ludila u prahu, četiri žlice amla u prahu i trideset kapi eteričnih ulja čička ylang ylang i karanfili. Teško ćete samostalno primijeniti ovu mješavinu ulja, pa je bolje pitati nekoga. Držati na kosi najmanje tri sata, a zatim, ovisno o željenoj nijansi.

Prije bojanja kose kanom, ako je sijeda ili nakon kemijskog izlaganja (laminiranje, uvijanje ili bojanje kemikalijama), trebate se posavjetovati sa stručnjacima. Reakcija niti je nepredvidljiva, a umjesto smeđe možete dobiti svijetlo crvenu.

Dobivamo svijetlosmeđu boju

Još je jednostavnije kod kuće bojiti kosu u svijetlosmeđu s kanom nego s posebnom bojom. A poanta nije samo u lakoći, već i u činjenici da na taj način možete bez štete samostalno posvijetliti kosu za nekoliko tonova..

Da bismo dobili svijetloplavu boju, moramo kupiti dvije vrećice crvene kane i jednu vrećicu basme, pomiješati, razrijediti vodom (iako je bolje miješati s kamilicom) i nanijeti na niti, ravnomjerno rasporediti širokim češljem, isprati nakon 1,5 sata.

Svijetlo smeđa boja također će ispasti ako se kana ulije izvarom od kore luka. Moramo dobiti kremastu smjesu. Ovom metodom kanu lako možete obojiti tamno plavu kosu ili čak smeđu kosu u svijetli ton, ovisno o vremenu izlaganja..

Prekrasna prirodna svijetlosmeđa boja dobiva se ako se iranska kana (8 vrećica) pomiješa s dvije vrećice basme i smjesom koja se sastoji od žutike, čaja od hibiskusa i klinčića, po želji možete dodati i cimet.

Miješanjem ovih sredstava možete kombinirati blagotvorne učinke maski od kefira i kane. Ako se poštuju sve proporcije, smjesa neće teći i brzo će se upiti. Da biste dobili tamnoplavu boju, trebate:

 • 4 žlice kane;
 • 2 žlice kakaa;
 • tučeni žumanjak;
 • žlica ulja breskve za kosu;
 • četiri ulja cedrovine;
 • jedna ampula vitamina E;
 • čaša kefira, ne hladna.
Fotografija - Slikanje kanom u svijetlosmeđoj boji

Sve to miješamo, ne treba ništa zagrijavati. Vrlo je važno proizvod nanositi ne na mokru kosu, već na blago vlažnu kosu, tako da će se naša boja s kefirom bolje držati. Oprati za sat i pol.

Indijske boje kane su svjetlije. Daju više crvene nego svijetle ili smeđe. Stoga djevojke koje žele dobiti svijetlosmeđu kosu s blagom crvenkastošću trebaju pomiješati indijsku kanu i đumbir u prahu (1: 3), malo limunovog soka, jednu čašu kefira s malo masnoće i esencijalna ulja lana i čička. Sve pomiješamo i stavimo da se zagrije u vodenu kupelj ili bateriju. Ovisno o potrebama, namočite boju na kosi od pola sata do dva.

Ako trebate malo posvijetliti kosu koja je nedavno bila izložena kemijskoj boji, tada morate upotrijebiti bezbojnu kanu, miješajući je s uvarom kamilice ili limunovim sokom. Ovaj alat neće posvijetliti smeđe pramenove, ali svijetlosmeđi će postati za nekoliko tonova svjetliji.

Što dodati kanu da biste dobili svijetle sjene:

 • kosu jednostavno možete obojiti bijelom kanom zajedno s izvarom kamilice;
 • prirodni cvjetni med;
 • cimet pomaže u borbi protiv crvenokosa na svijetloj kosi;
 • kosa obojena kurkumom poprima zlatnu nijansu;
 • bijelo vino posvjetljuje niti;
 • rabarbara također daje svijetle sjene zajedno s kanom.

Da biste profesionalno obojili kosu u željenu boju kane, prvo morate provjeriti odabranu koncentraciju na malom pramenu kovrča. To je posebno važno za kosu s prosijedom ili prethodno obojenom bojom.

Korist ili šteta?

Bilo bi točno ako napišete mišljenja stručnjaka o kanu. Mnogi triholozi nisu zadovoljni činjenicom da žene ponovno aktivno koriste ovaj lijek. Prema njihovom mišljenju, kana kvari strukturu kose, daje joj pahuljastost, ljušti ljuske, što onda dovodi do cijepanja vrhova i do potrebe za svakodnevnom njegom kose..

Hoćete li koristiti ovu boju za nijanse ovisi o vama, ali pri odabiru također obratite pažnju na proizvođača. Mnogi koji se žale na loše bojenje jednostavno su iskoristili nekvalitetne proizvode koji se aktivno krijumčare u našu zemlju..

Na kraju, trebate se podsjetiti da prije bojanja kose kanom pažljivo pročitate upute, pogledate videozapis na temu, naučite kako pravilno bojiti kosu, kupite matrice i ne odlazite predaleko od preporučenih proporcija..

Kako odabrati kanu i pravilno bojiti kosu kako biste izbjegli razočaranja

Svako bojanje kovrča u jednom ili drugom stupnju krši strukturu dlačica. To se može izbjeći uzimanjem prirodnih lijekova za postupak. Mnoge žene prakticiraju kanu bojenje kose, jer kosi daje željenu hladovinu i liječi niti. Boja ne mora biti crvena - možete odabrati smeđe, zlatne ili crvenkaste tonove. Kombinacija kane s drugim prirodnim sastojcima još je jedan način diverzificiranja palete korisnih boja. Da biste uspješno odabrali shemu boja, pravilno bojali kod kuće i dugo popravljali rezultat, morate pažljivo proučiti značajke biljnog sastava i sve nijanse njegove primjene pomoću primjera s fotografijama i videozapisima.

Što je kana, kako se primjenjuje

Domovina prirodnih sirovina su zemlje Srednjeg Istoka i Sjeverne Afrike. Tamo raste dvometrasti cvjetni grm specifičnog mirisa zakonitosti bez trnja iz čijeg lišća se dobiva kana - zelenkasti prah.

Daje kovrčama svijetlu hladovinu i promiče njihovo zdravlje, jer ima bogat sastav, koji uključuje:

 • klorofil je antioksidans koji pozitivno utječe na stanje kože;
 • polisaharidi - vlaže kožu i normaliziraju rad lojnih žlijezda;
 • smole - čine kosu sjajnom i svilenkastom;
 • henononska kiselina - djeluje antibakterijski, ublažava upale, uklanja perut i jača korijenje. Odgovoran za svjetlinu sjene;
 • pektini - smanjuju sadržaj masti, obavijaju dlačice, vizualno čineći kosu gušćom, apsorbiraju toksine;
 • esteri, vitamini - poboljšavaju cirkulaciju krvi, toniziraju kožu.

Kana za kosu dobiva se iz donjih listova grma. Gornji se također peru u prah, ali koristi se za stvaranje privremenih tetovaža na koži i bojanje tkanina.

Za razliku od kemijskih boja, kana ima potpuno prirodan sastav, ne šteti nitima, pa čak i jača dlake, aktivira njihov rast. Zahvaljujući tome, biljna komponenta koristi se za bojanje ne samo kovrča, već i trepavica, obrva i brade kod muškaraca. Mnogi saloni nude ovu uslugu, postupak možete obaviti i sami.

Važno! Bojenje kane zahtijeva pažljivu pripremu i duže vrijeme držanja od trajnog bojenja.

Kane vrste

Ovisno o zemlji podrijetla i raznolikosti mogućnosti prirodne boje, postoji nekoliko nijansi kane za kosu.

iranski

Omogućuje dobivanje bogate crvene boje. Odlično se slaže s ostalim prirodnim sastojcima kako bi se dobio raznolik raspon: od karamele do čokolade. Da biste to učinili, boju možete miješati s kavom, kurkumom, cikorijom, esencijalnim uljima i biljnim dekocijama..

Stanovnici Irana moraju kombinirati kanu s eterima kako bi obnovili niti, vlažili ih, ojačali i također dali sjaj..

Sudanski

Zelenkasti prah pod ovim nazivom za bojanje kose u salonu ili kod kuće donosi se iz Saudijske Arabije. Koristi se za dobivanje bakrene nijanse koja je trajna i bogata..

Često se sudanska kana kombinira s basmom. Možete ih kombinirati u jednoj posudi i dobiti toplu crvenkastu, kestenjastu boju. Druga je mogućnost dosljedno bojanje kose u dvije faze (kana bi trebala biti prva). Kao rezultat, kosa će steći hladan ton pepela..

Indijanac

Ima bogatu paletu od pet boja. Prirodna boja je:

 • zlatna;
 • smeđa (kesten);
 • bordo;
 • od mahagonija;
 • crna, koja više sliči nijansi tamne čokolade.

Indijska inačica Lawsonia praha široko se koristi u terapeutske svrhe: protiv gubitka kose, za borbu protiv peruti, za obnavljanje kose nakon izlaganja kemijskim bojama ili trajnom sustavu. Ova se kana može kombinirati i s drugim vrstama biljnih boja, ostalim prirodnim sastojcima (kurkuma, čaj, kava, vino, sok od repe, ostali).

Bezbojna

Koristi se u slučajevima kada vam boja kose odgovara, ali njihovo stanje nije..

Ova verzija prirodnih sirovina dobiva se iz stabljika Lawsonije, koje nemaju pigmente za bojenje, ali imaju čitav niz korisnih tvari..

Bezbojna kana koristi se za:

 • davanje kovrčama elastičnosti, sjaja, elastičnosti;
 • uklanjanje peruti;
 • jačanje folikula;
 • poticanje rasta niti;
 • rješenja problema s pretjeranom masnom kosom.

Bijela

Kao rezultat upotrebe takvog lijeka, kovrče će postati svjetlije za nekoliko tonova, a prema uvjeravanjima nekih proizvođača, u potpunosti će dobiti snježnobijelu hladovinu..

Zapamtite: nemoguće je odjednom postići takav učinak prirodnim bojama, pogotovo ako smeđokosa žena ili brineta provodi takve eksperimente. Smjesa, koja se naziva bijela kana, sadrži biljni sastojak, ali u malim količinama. Sve ostalo su sintetički aditivi koji agresivno utječu na strukturu niti na isti način kao što to čini i bistrilo..

Proizvod je jeftin i, ako se pravilno koristi, ne oštećuje previše kosu. Ali, naravno, nema iscjeliteljski učinak na kovrče poput ostalih vrsta biljnih boja..

Saznajte više o posvjetljivanju kose bijelom kanom na našoj web stranici.

Pažnja! Ružičasta, ljubičasta, crna i druge obojene ili obojene kane rezultat su sinteze kemijskih komponenata, a ne prirodnih sirovina. Pažljivo proučite sastav na pakiranju kako ne biste kupili lijek koji samo neodređeno podsjeća na zakon u prahu.

Za i protiv

Blagodati prirodne boje za kosu neprocjenjive su i leži u činjenici da kosa:

 • ne propada kao od kemijskih spojeva. Za mnoge djevojke problem odabira - boje ili kane - nije ni vrijedan;
 • postaje zdraviji, glađi i sjajniji;
 • poprima svijetlu hladovinu;
 • počinje brže rasti.

Kana jača korijenje kose i regulira rad lojnih žlijezda. Korisna je time što se može riješiti problema s peruti i gubitkom kose. Kosa se manje cijepa i lomi.

Ostale značajne prednosti biljnih sirovina: ima nekoliko lijepih boja, jeftin je i ne zahtijeva posebne vještine u primjeni, pogodan je za bojanje kose kod kuće, gotovo ne izaziva alergijske reakcije.

Koja je najbolja kana za kovrče? Ona koja ne sadrži sintetičke sastojke i najbolje odgovara vašem tipu boje.

Istodobno, mnogi triholozi i frizeri upozoravaju žene na često korištenje prirodnih sastojaka u bojanju. Jedan od glavnih nedostataka kane je taj što uz redovitu promjenu boje uz njezinu pomoć pramenovi postaju suhi, a krajevi se cijepaju.

Važna točka! Za one čija kosa ne pripada masnom ili normalnom tipu, preparat za bojanje možete koristiti najviše 1 puta u 2 mjeseca (bezbojna verzija - jednom u 2 tjedna).

Ostali nedostaci biljnog praha:

 • nije vrlo učinkovit za sijedu kosu i plavu kosu;
 • ne miješa se dobro s umjetnim bojama. Je li moguće isprati kanu s kose, kako to ispravno učiniti, saznat ćete na našoj web stranici;
 • ispravlja kovrče nakon trajnog sredstva;
 • blijedi na suncu;
 • ako se zlostavlja, pramenovi mogu učiniti dosadnim, tvrdim i izazvati gubitak dlačica.

Neki su frizeri uvjereni da nije od pudera velika korist, već pločice od kane, gdje se dodaju i druge hranjive komponente..

Kontraindikacije

Nema kategoričnih kontraindikacija za uporabu proizvoda, ali postoji niz ograničenja kada uporaba prirodnih sirovina postane nepoželjna:

 • nedavni bio ili perm;
 • preliminarno trajno bojanje;
 • suho vlasište i ista kosa;
 • prirodna ili umjetna plavuša - s velikim stupnjem vjerojatnosti, kovrče će dobiti zelenkastu ili žućkastu boju;
 • trudnoća i dojenje - zbog hormonalnih promjena kosa možda neće promijeniti boju.

Mnoge majke i njihove kćeri zainteresirane su za pitanje koliko godina možete slikati kanom. Proizvođači ne daju jasne upute po tom pitanju, ali ako mlada ljepotica stara 12-14 godina zatraži promjenu prirodne boje, tada je bolje koristiti prirodni sastav nego kemijski..

Na forumima neke žene dijele pozitivno iskustvo bojenja kose čak i 10-godišnjih djevojčica. Korištenje prirodnih sirovina mora biti razumno i umjereno, posebno kada je riječ o djetetu. Važna je i kvaliteta proizvoda. Henna je zaradila dobre kritike od Lady Henna, Lush-a i drugih tvrtki..

Henna nijanse za kosu

Henna bojanje kose na djevojkama s tamnim kovrčama izgleda najupečatljivije. Prikladni su za gotovo sve sjene svih vrsta pudera ili pločica. Smeđa indijska kana najbolja je opcija za vlasnike svijetlosmeđe ili svijetlosmeđe kose.

Ako dodate kurkumu, možete dobiti apetitnu boju mliječne čokolade. Plemenita sjena bordo boje može se razrijediti sokom od repe: tamne kovrče poprimit će sjenu zrele trešnje.

Prirodna smeđa kosa u savršenom je skladu s mahagonijem ili crnom kanom.

Boja iz Irana dat će svijetlo crvenu boju. Ali ako ga uzmete za bazu i kombinirate s drugim prirodnim sastojcima, dobit ćete izvrsnu svijetlu paletu zlatno smeđih i crvenkastih tonova:

 • da biste dobili bogatu smeđu, čokoladu, kesten, trebate dodati kavu, muškatni oraščić, ljuske oraha, izvarak od hrastove kore;
 • tamnocrvena boja kose rezultat je kombinacije iranske boje s cimetom, svjetlije crvena sjena rezultat je kombinacije s đumbirom ili peršinom, esterima čajevca;
 • izvarak od ljuske luka stvorit će atraktivnu oker boju, a kurkuma ili kamilica - zlatna;
 • kore mandarine i naranče dat će vašoj kosi žuto-narančastu boju;
 • dodavanje cikorije omogućit će vam da dobijete kremasti zlatni ton;
 • lijepa rubinska boja dat će sok od repe, brusnice ili crnog vina;
 • da biste dobili šljivu, u iransku boju morate dodati sočne bazge;
 • pšenična boja bit će rezultat miješanja prirodnih sirovina s izvarom kamilice, korijena maslačka ili hrena.

Pažnja! Osim što kosi daju željenu boju, sve ove kombinacije pozitivno utječu na stanje kose, njeguju je, zasićuju vitaminima, jačaju korijenje i poboljšavaju cirkulaciju krvi.

Iako se zakon u obliku praha ne preporučuje plavušama, neki od kombinacija iranske boje s prirodnim sastojcima pogodan je i za one čija je kosa svijetlosmeđa. Prije svega, ovo se odnosi na svijetlocrvene, zlatne nijanse, kao i vrhnje, pšenicu.

Također možete obratiti pažnju na zlatnu indijsku kanu. Da bi pojačali učinak, neki vlasnici plavuša dodaju mu kurkumu i cimet..

Prirodna boja iz Sudana, koja daje bakrenu nijansu na kestenovoj kosi i svijetlocrvenu na svijetloj kosi, često se kombinira s basmom, kao i bezbojnom kanom. Kao rezultat, možete dobiti nekoliko lijepih boja za bojanje sijede kose ili davanje svijetle boje plavoj, tamnoj kosi..

Neke dobre kombinacije:

 • Sudan + bezbojno (1: 1) = jagoda plava na sivim pramenovima ili svijetlocrvena na svijetlosmeđim, smeđim uvojcima;
 • kana + basma u omjeru 1: 2 = tamno smeđa, a samo na crnoj kosi - tamno smeđa;
 • ako kombinirate iste boje u jednakim omjerima, dobit ćete smeđe-bakar različitog stupnja zasićenosti (ovisno o izvornoj boji kose).

Smeđu indijsku raznolikost prirodne boje možete koristiti i za sijedu kosu. Kombinacija s kavom daje dobar rezultat. Da biste prikrili sive niti, možda će vam trebati više od jednog postupka ponovnog bojanja. Sve ovisi o vrsti i strukturi dlačica. Kako oslikati sijedu kosu kenom, basmom, saznajte na našoj web stranici.

Je li moguće bojati obojenu kosu kanom

Ne biste trebali koristiti biljni sastav za prebojavanje kose nakon kemijskog sastava, jer će se boja pokazati neočekivanom. Isto vrijedi i ako želite primijeniti trajni pripravak na kosu prethodno obojenu kanom..

Recenzije mnogih djevojaka i frizera sadrže upozorenja: u ovom slučaju rijetko tko može izbjeći zelenu nijansu ili žuti pigment, jer prirodna boja obavija niti, sprečavajući kemijske komponente da promijene svoju strukturu. To je posebno uočljivo ako prvo trebate upotrijebiti kanu za bojanje, a zatim želite posvijetliti kovrče..

Vijeće. Gotovo je nemoguće izvoditi takve manipulacije kod kuće. Ako želite znati kako bojiti kosu nakon kane, obratite se majstoru u salonu.

Pravila i značajke, savjeti za primjenu

 1. Molimo provjerite datum isteka proizvoda prije kupnje. Ne uzimajte istekao i prejeftin proizvod: njegova će kvaliteta biti sumnjiva.
 2. Da biste pripremili sastav, nemojte uzimati metalne posude. Zamijenite ga staklom (keramika ili plastika mogu ostati mrlje).
 3. Hanu treba odmah razrijediti u pravoj količini. Neće stajati u hladnjaku.
 4. Ne kuhajte suhi proizvod kipućom vodom. Dopušteno je koristiti vruću vodu čija temperatura varira između 70-80 ° C.
 5. Vlasnicima tankih niti bolje je zamijeniti vodu kefirom. Prije razrjeđivanja prirodne komponente boje, zagrijte fermentirani mliječni proizvod, unaprijed ga izvadivši iz hladnjaka.
 6. Optimalna količina kane za kosu dugu do 10 centimetara je oko 100 grama, za kvadrat - 200 grama. Ako kovrče dođu do ramena, trebat će vam 300 grama, do struka - 0,5 kilograma. Ovo je približna smjernica, bez obzira želite li prelakirati sijedu kosu ili želite potpuno promijeniti boju kose.
 7. Imajte na umu da rezultirajući sastav treba nalikovati gustom vrhnju ili kaši. Tekućina će teći kroz kosu, odjeću.
 8. Ako ćete razrijediti boju, pripremite joj vodenu kupelj. Neće dopustiti da se lijek ohladi, jer kanu treba nanositi vruću. Za zagrijavanje ne možete koristiti mikrovalnu pećnicu!
 9. Prije potpunog bojanja kose, najprije obojajte 1-2 fine kovrče kako biste predvidjeli rezultat.
 10. Nanesite boju na čiste kovrče, počevši od stražnjeg dijela glave: ovo područje je obojano najgorim.
 11. Prvo tretirajte sive niti..
 12. Vrijeme zadržavanja ovisi o željenom rezultatu. Ako želite postići efekt lagane nijanse, bit će dovoljno 5-30 minuta, za punopravno slikanje trebat će 30-120 minuta. Minimalna vremena naznačena su za finu i svijetlu kosu.
 13. Preporučljivo je isprati kanu bez šampona, ali ponekad je nemoguće to učiniti kvalitativno. Ako je potrebno, upotrijebite deterdžent.

Vijeće. Napravite hidratantnu masku prije bojenja kanom.

Tehnika bojenja

Prije nego što počnete slikati kenom kod kuće, pripremite sljedeće materijale i alate:

 • rt i rukavice za zaštitu odjeće i kože;
 • kapa za tuširanje ili plastična vrećica, prozirna folija;
 • češalj za razdvajanje kose na pramenove;
 • kopče ili ukosnice za rakove;
 • kist za bojanje;
 • masna krema ili vazelin, ulje;
 • jela u kojima ćete pripremati sastav;
 • žlica ili štapić za miješanje;
 • stari ručnik.

Korak po korak kako farbati kosu kanom kod kuće:

 1. Pripremite otopinu prelijevanjem potrebne količine boje vodom. Ako ćete promijeniti boju suhih uvojaka, dodajte žlicu vrhnja ili nekoliko kapi maslaca u kašu (glavno je da je nerafinirana).
 2. Ostavite boju u vodenoj kupelji.
 3. Stavite svoj rt, rukavice.
 4. Podmažite liniju kose masnom kremom. Vlasište se može tretirati uljem tako da sastav na njemu ne ostavlja tragove.
 5. Suhu ili blago vlažnu kosu podijelite na 4 dijela: potiljak, sljepoočnice, tjeme.
 6. Oblikujte nekoliko niti i obojite ih uzastopno, počevši od korijena..
 7. Nakon što ste prikvačili obojene kovrče, idite na sljedeću zonu. Pomaknite se odozdo prema gore i radite brzo, ali pažljivo.
 8. Nakon što ste u potpunosti rasporedili sastav kroz kosu, masirajte kosu i češljajte je.
 9. Pokrijte glavu plastikom ili stavite kapu / vrećicu za kupanje. Vrh - ručnik.
 10. Nakon čekanja određenog vremena, uklonite izolaciju i operite kosu toplom vodom.
 11. Ako je potrebno, upotrijebite regenerator i osušite pramenove sušilom za kosu ili prirodno.

Usput. Mnoge djevojke ne znaju na koju kosu treba nanijeti kanu: prljavu ili čistu. Moguće su obje opcije. Bolje je oprati kosu neposredno prije postupka ako ćete tretirati pramenove ili to učiniti 2-3 dana prije bojanja kod kuće ako namjeravate dobiti samo jednoličnu boju.

Recepti za bojanje

S kefirom

Pogodnije za vlasnice suhe, duge, prirodno kovrčave kose. Ako su pramenovi normalni ili su skloni brzom onečišćenju, razlika će biti u udjelu masti u fermentiranom mliječnom proizvodu (neće biti potrebno više od 1% u odnosu na 2,5% i više za lomljive kovrče kojima nedostaje vlage).

Kako pripremiti kanu za kosu u ovom slučaju:

 • pomiješajte prah s kefirom. Prednost recepta je u tome što je potrebno manje prirodne boje nego kad se razrijedi vodom;
 • po želji dodajte kavu, kakao, basmu ili nekoliko kapi omiljenog etera (prije nanošenja);
 • nježno zagrijte dobivenu kašu u vodenoj kupelji. Mnoge djevojke savjetuju da budu oprezne da smjesu ne uvijete;
 • raspodijelite otopinu kroz kosu, a zatim slijedite uobičajene upute.

Kiselo okruženje je optimalno za bojanje praha. Kao rezultat, boja će izaći svjetlija, zlatnija, bez izraženog crvenog pigmenta, a kosa će dobiti dodatnu prehranu..

Za boju čokolade

Kako skuhati kanu za duboku, bogatu čokoladnu boju? Postoji nekoliko mogućnosti.

Recept broj 1. Sastav s prirodnom kavom:

 • prelijte 50 grama mljevenog napitka sa 150 mililitara vruće vode;
 • dovesti do kuhanja i isključiti;
 • ostavite da se ulije, ali pazite da temperatura ne padne ispod 40 ° C;
 • naribajte 2 komada popločane kane na sitni ribež;
 • kombinirati s kavom i promiješati;
 • ako se ispostavi da je vrlo gusta - razrijedite vrućom vodom;
 • zagrijte se u vodenoj kupelji i koristite prema uputama.

Recept broj 2. Da biste ojačali kosu i dali joj laganu hladovinu kave, možete koristiti bezbojnu kanu i gusti napitak. Pomiješajte ih u jednakim dijelovima (po 2 žlice), nakon što prašak razrijedite s malo vode. Uvojci će postati mekani, svilenkasti, zdraviji.

Recept broj 3. Drugi način dobivanja lijepe smeđe boje je kombiniranje suhe boje i mljevenog cimeta u jednakim količinama. Ako uzmete bezbojnu kanu i začine, tamnu kosu možete malo posvijetliti, navlažiti i nahraniti.

Omjer sastojaka je 30 grama praha od stabljika zakonice + 40-50 grama cimeta + 100 mililitara vruće vode. Prvo se otapa kana, a zatim joj se dodaje mirisni začin. Vrijeme izlaganja na glavi - 4-6 sati.

Za zlatnu nijansu

Za one koji žele postići zlatnu nijansu korisni su sljedeći recepti:

 • Skuhajte žlicu suhog cvijeta kamilice s 50 mililitara kipuće vode, ostavite pola sata. Razrijedite boju ovom infuzijom (ne trebate je filtrirati);
 • ili suhu kanu za bojanje kose razrijedite kurkumom (šafran kao alternativa). Udio je 1: 1. Zatim smjesu zakuhajte vodom.

Usput. Za intenzivnu crvenkastu boju kombinirajte 3 dijela biljnog praha i po 1 dio cimeta, kurkume i đumbira. Kuhanje čaja umjesto vode pomoći će pojačati zasićenje boje.

Za crvenu nijansu

Kako pravilno kuhati kanu kako bi kosa dobila crvenu boju? Postoji nekoliko načina:

 1. Kombinirajte ga u jednakim dijelovima s kakaom, a zatim razrijedite vodom prema uputama. Omjer suhih sastojaka je 1: 1.
 2. Koristite infuziju čaja od hibiskusa za otapanje praha uzimajući bogato, jako piće.
 3. U suhi pripravak dodajte sok od brusnice ili repe, crno vino (pogledajte količinu prema konzistenciji kane).

Neke djevojke uspijevaju izvesti ombre od kane kod kuće koristeći recepte za posvjetljivanje sastava za bojanje vrhova kose.

Kako popraviti kanu na kosi

Koliko rezultat bojanja kane traje na kovrčama, ovisi o strukturi, vrsti kose. Prema pregledima, to se razdoblje kreće od 2-3 tjedna do 2-3 mjeseca. Naravno, s dužim učinkom, savjete treba povremeno obnavljati.

Da bi boja ostala dulja, pridržavajte se jednostavnih preporuka:

 1. Razrijedite proizvod u kiselom mediju - kefir, kiselo vrhnje, dekocija rabarbare. Može se dodati limunov sok (dodatno osvjetljava kosu).
 2. Prva 2-3 dana nakon slikanja izbjegavajte pranje kose šamponom i balzamom, jer se za to vrijeme nastavlja razvoj pigmenta.
 3. Nakon postupka promjene boje, isperite kosu odvarom šipka, kadulje ili octa (žlica bilo kojeg sastojka na litru hladne vode). Primijenite recept nakon svakog pranja..
 4. Koristite šampone za očuvanje boje. Trebali bi biti bez silikona ili namijenjeni rješavanju prhuti.
 5. Vlažite kosu nakon bojanja kose kinom, ali za to nemojte koristiti prirodna ulja.
 6. Plivajte rjeđe u kloriranoj vodi i manje ostanite na suncu.
 7. Kupite tonirane šampone za održavanje boje (postoje neki koji sadrže kanu).

Prirodni sastojci Božji su dar za ljepotu i zdravlje kose, pogotovo ako ove tvari također omogućuju eksperimentiranje s novom bojom. Kana raznih nijansi u tom je pogledu vrlo popularna, unatoč kontinuiranoj raspravi, kojih ima više: za ili protiv, koristi ili šteta. Pravilnom uporabom alat savršeno boji kovrče, kao i sijedu kosu.

Ako ne zloupotrijebite prirodnu boju, pridržavate se pravila primjene i ne zaboravite na dodatnu prehranu kose, rezultat će vas oduševiti. Uostalom, ako vjerujete recenzijama, neke žene boje niti nekoliko godina zaredom i sve to vrijeme zadovoljne su prirodnim prahom za bojanje iz istočnih zemalja.

Ne vjerujete narodnim receptima? Za vas smo pripremili najbolje proizvode za bojanje kose: