Kako se brije električnim brijačem

Frizure

Kada odabirete uređaj za brijanje, morate se dobro upoznati s osnovama i manama različitih marki. Ovaj će članak detaljno objasniti glavne značajke pojedinih električnih brijača..

Koji električni brijač odabrati

Za brijanje možete koristiti različite vrste britvica. Električni - ističu se udobnošću i udobnošću postupka brijanja. U tim uređajima dlake se režu pomoću dvije oštrice: pokretne i fiksne. Lopatice su blizu jedna drugoj. Dlake padaju u rupe i odsječu se pomičnom oštricom. Dvije su glavne vrste električnih brijača: rotacijski i folijski. Svaka od njih ima svoje važne karakteristike. Da biste odlučili najbolji način brijanja strojem ili električnim brijačem, morate detaljnije naučiti što su potonji..

Rotacijski brijač

Da biste razumjeli kako se brijete električnim brijačem, morate uzeti u obzir sljedeće. Mrežasta nepokretna rešetka, izrađena u obliku ravnog prstena, igra ulogu nepokretne oštrice. Krećući se brzo rotirajte ispod nje. Suvremeni modeli rotacijskih brijača imaju tri glave za brijanje. Mogu se postaviti pod blagim kutom kako bi se dobro prilegali koži lica. Postoje modeli u kojima svaka glava za brijanje nema jednu, već tri oštrice raspoređene u koncentrične prstenove.

Smatra se da rotacijski sustav za brijanje omogućuje čišće brijanje od folije. Uobičajeni su modeli s jednom, dvije ili tri glave. Prilikom upotrebe morate imati na umu da je rotacijski sustav za brijanje postupak koji može izazvati iritaciju kože.

Aparat za brijanje folije

U ovom slučaju, nepokretna oštrica je mreža smještena u vanjskom sloju. Drugi dio je pokretna oštrica koja je unutra i čini brze pokrete naprijed-natrag tijekom brijanja. Dlake uhvaćene između njih su odsječene.

Ova metoda brijanja nije tako temeljita. Kao i kod rotacijskog električnog brijača, on može stvoriti male dlačice. Postavljajući pitanje kako se pravilno brijati električnom mrežicom za brijanje, trebate uzeti u obzir da za to nisu potrebne posebne vještine.

Vjeruje se da takav uređaj praktički ne nadražuje kožu. Također je pogodan za one muškarce koji imaju osjetljivu kožu..

Važno! Mrežasti brijač prikladniji je u slučajevima kada vam nije potrebno kontinuirano brijanje, već onaj kod kojeg trebate samo obrijati dio kose i ostaviti jasan i ujednačen obrub.

Metode brijanja

U ne tako davnoj prošlosti električni brijač podržavao je samo suho brijanje. Sada tržište nudi mnoge modele koji vam omogućuju upotrebu kreme ili pjene za brijanje u procesu. Štoviše, među njima postoje i rotacijski i mrežasti uređaji. Međutim, dodatne značajke dovele su do veće cijene ovih britvica: obično su 50% skuplje od svojih kolega..

Mokro brijanje

Nanošenje mokrog brijanja električnom britvom, lice je prekriveno pjenom za brijanje, a zatim se postupak provodi kao i obično. Ovom se metodom izbjegava iritacija kože, što omogućuje čišće brijanje dlačica.

S druge strane, mokra pjena kontaminira oštrice i mora se očistiti nakon postupka. Ako se to ne učini, preostali proizvod za brijanje postat će mjesto razmnožavanja bakterija, što izaziva daljnju iritaciju na koži. Obično ih je moguće isprati vodom.

Zanimljiv. Postoje modeli s posebnim spremnicima za losion za brijanje.

Suho brijanje

U tom se slučaju postupak odvija bez upotrebe krema ili pjene za brijanje. Prednost je što se možete brijati gdje god želite. Sam postupak traje relativno malo vremena. Nadražaj kože može nastati zbog oštrica u dodiru sa suhim dlakama i kožom..

Kako se brijati električnim brijačem

Ovdje ćete detaljno opisati kako se brijete električnim brijačem..

Mokrom metodom, prije brijanja, morate se oprati i nanijeti kremu za brijanje na ona područja lica na kojima će se ukloniti vegetacija. Tijekom toga preporučuje se nježno masiranje kože lica prstima.

Zatim se kosa brije britvom. Ako se koristi mrežasti uređaj, pokreti moraju biti translacijski. Kružne ili usmjerene duž oštrica nisu dopuštene. Kršenje ovog pravila može prouzročiti ozljede kože..

Ako se suho brijete britvom s folijom, preporuča se to učiniti prije pranja..

Na kraju akcije trebate oprati lice, lagano ga obrisati čistim ručnikom. Nakon toga nanesite zaštitnu kremu na kožu koja će vam pomoći ukloniti iritaciju, moći će tonizirati i nahraniti kožu..

Ako trebate koristiti rotacijski električni brijač, tada priprema za suhi postupak nije potrebna.

Ako govorimo o mokrom brijanju električnim brijačem, tada na kožu trebate nanijeti kremu za brijanje ili sličan proizvod nježno je masirajući. Kao rezultat takvih postupaka, koža postaje mekša, dlačice se malo podižu, što vam omogućuje bolje brijanje..

Tijekom postupka trebate voziti britvom bez pritiska na kožu, nježnim pokretima.

Važno! Nakon što završite s brijanjem, brijač morate oprati i očistiti od tamo prisutne prljavštine. Preporuča se nanošenje kreme ili gela nakon brijanja na obrijanu kožu..

Koji se proizvodi za brijanje koriste

U većini slučajeva koristi se pjena ili gel za brijanje. Prva opcija ima niži trošak, ali je kvaliteta relativno lošija. Gel je skuplji, ali na najbolji način priprema kožu i kosu..

Prije postupka, sredstva se nanose na kožu na pravim mjestima. Mogu se koristiti samo kada se dogodi mokro brijanje..

Kad koristite proizvod, nježno masirajte kožu prstima. Rezultati pripreme su:

 • omekšavanje kože;
 • dlake se ispravljaju;
 • štiti kožu od moguće iritacije tijekom postupka.

Nakon brijanja

Nakon upotrebe preporučuje se učiniti sljedeće:

 1. Uklonite gornji blok koji sadrži oštrice.
 2. Nježno četkajte posebnom četkom.
 3. Ako se brijač koristi mokar, oštrice treba temeljito isprati, a zatim osušiti..
 4. Nakon čišćenja brijač se mora ponovno sastaviti. Tada se preporučuje nanošenje posebnog maziva.

Nakon završetka postupka trebate oprati i podmazati kožu sredstvom za brijanje. To neće samo ukloniti iritaciju kože, već i nahraniti, navlažiti i stvoriti ugodan osjećaj..

Pregled najboljih proizvođača

Slijedi ljestvica najpoznatijih proizvođača električnih brijača.

Braun

Riječ je o njemačkoj tvrtki osnovanoj 1921. godine. Aparati za brijanje s branded markom među najboljima su na svijetu. Modeli ovog proizvođača obično se izrađuju s naglaskom na napredni dizajn. Sljedeća važna značajka Browna je briga tvrtke za one klijente čija je koža najosjetljivija..

Philips

Filip je jedan od najvećih u Nizozemskoj. Proizvodi široku paletu proizvoda. Tvrtka je jedan od svjetskih lidera u proizvodnji rotacijskih električnih brijača. Cijena Philipsovih uređaja relativno je niska u usporedbi s analogima drugih tvrtki. Važne prednosti takvih britvica su njihova visoka pouzdanost, kao i obilje proizvedenih proizvoda..

Panasonic

Panasonic ima velik broj skupih modela za kojima je velika potražnja. Panasonic je poznat po originalnim dizajnerskim rješenjima koja su osigurala njegovo prepoznavanje, kao i visokoj kvaliteti izrade, visokoj pouzdanosti i održivosti..

Izbor britve koja najbolje odgovara može izvršiti samo onaj tko je sam odabere. U prodaji je mnogo sorti koje mogu zadovoljiti bilo koji, pa i najzahtjevniji ukus..

Kako se pravilno brijati električnim brijačem - značajke, metode, preporuke

Možete se diviti estetici opasnog brijanja koliko god želite, ali u svakodnevnoj žurbi jednostavno nema dovoljno vremena za to.

Tada u pomoć dolazi moderna verzija - električni brijač.

Jednostavna je i prikladna za upotrebu, a prikladna je čak i za vrlo mladu gospodu koja samo razmišljaju o tome kako se riješiti prve strništa..

Kako odabrati pravu?

Dakle, sigurno znate da vam treba električni brijač, ali koji? Krenimo na osnove! Električni brijači podijeljeni su u dvije klase - rotacijske i mrežaste.

Pažnja! Električni brijači podijeljeni su u razrede, ovisno o tome koje pokrete oštrice čine..

Rotacijski

Rotacijski električni brijači okreću oštrice - zahvaljujući tome, i najtvrđa dlaka na licu obrijana je čisto. Ovo vam štedi gnjavažu s pronalaženjem i uklanjanjem nedostajućih dlačica.

Plutajuće glave točno prate konture lica, čineći postupak bržim i ugodnijim. Rotacijski brijač idealan je za one grube kože i guste kose.

Uvjetni nedostaci ove vrste britve uključuju:

 • Potreba za korištenjem kozmetike prije i nakon brijanja.
 • Može izazvati crvenilo i iritaciju na osjetljivoj koži.

Mreža

Oštrice čine meke pokrete prema naprijed, što brijanje čini ugodnim čak i onima s problematičnom i osjetljivom kožom. Štoviše, rotacijski brijač može se koristiti i suh i mokar..

Referenca! Ne morate koristiti kozmetiku. Podesiva duljina brade i njega brkova s ​​dodacima za šišanje.

Ali i ovdje je bilo nekoliko nedostataka:

 • Brijanje nije čisto kao rotacijsko.
 • Proces traje duže.

Video vam govori što je posebno u rotacijskom i mrežastem električnom brijaču i što je bolje:

Što je bolje - stroj i električni brijač?

U posljednjih nekoliko godina njegovani strnište i brada ponovno su u modi. Na tom valu javlja se sve više brijačnica u kojima se pruža profesionalna usluga brijanja..

Sukladno tome, moderni muškarci imaju sve veći interes za brigu o sebi. Sporovi ostaju nepromijenjeni, što je bolje - stroj ili električni brijač?

Stroj je gotovo jednako klasičan kao i opasna oštrica. Zahvaljujući raznolikosti asortimana, svatko može pronaći nešto prikladno za svoje svrhe - od jednokratnih plastičnih strojeva do višekratnih s plutajućom glavom i antiseptičkim slojem gela.

Referenca! Prema sociološkim istraživanjima, većina muškaraca koristi britvicu za svoju svakodnevnu njegu..

Između ostalog, strojevi imaju niz prednosti u odnosu na električne brijače.

Prednosti:

 • Rezanje čekinja u korijenu i poliranje kože - oštrica se približava koži, tako da se i najmanje dlačice režu u korijenu i uklanja rožnati sloj epiderme.
 • Pristupačna cijena - aparat za brijanje, čak i najmoderniji, košta nekoliko puta jeftinije od električnog brijača.
 • Jednostavno rukovanje - čak i ako nemate prethodno iskustvo brijanja, lako možete shvatiti kako koristiti stroj.

Ali stroj očito gubi na sljedećim točkama:

 • Opasnost od rezanja - vjerojatno je svaki muškarac barem jednom ogrebao kožu tijekom brijanja strojem. Pri uporabi električnih uređaja rizik od ozljeda je minimalan.
 • Potreba za kupnjom novih strojeva ili oštrica. Čak i najkvalitetnije oštrice prije ili kasnije postanu dosadne i tada morate kupiti nove. Ovdje će čovjeka doživjeti neugodno iznenađenje - set zamjenjivih kaseta košta nekoliko puta više od samog stroja.
 • Ne možete se suho brijati i, u skladu s tim, sa sobom morate imati pjenu, losion i pristup vrućoj vodi.

Najbolji način upotrebe stroja ili električnog brijača opisan je u videu:

Pa što odabrati?

Pri odabiru uređaja za brijanje pođite od vlastitih potreba i karakteristika. Ako ste tek počeli otkrivati ​​brijanje i strnište vam je tanko, a koža često ima upale - dajte prednost mrežastem električnom brijaču.

Ako vas je priroda nagradila gustom vegetacijom na obrazima, licu i vratu, tada je vaš rotacijski električni brijač..

Strojni alati mogu dati trenutni, iako kratkotrajni učinak glatko izbrijanog lica..

Pažnja! Ako ste se navikli rješavati višak dlaka na tijelu, tada će stroj ili trimer biti puno praktičniji od električnog brijača..

Mrežni uređaji u radu - "Braun" i "Panasonic"

 1. Pomaknite uređaj duž čeljusti, nemojte ga pritiskati na lice ili na kožu. Pokreti bi trebali biti prema naprijed, odnosno prema natrag.
 2. Prvo poradite na obrazima, a zatim ispod usne i brade..
 3. Pogledajte se izbliza u zrcalo i provjerite rezultat te, ako je potrebno, ponovno prošetajte britvom.
 4. Na kraju postupka isključite uređaj, odspojite glavu za brijanje i isperite je pod vodom kako biste uklonili ostatke dlaka.

Rotacijski uređaji u pogonu - "Philips"

Radite mekane, tekuće, kružne pokrete.

Zahvaljujući plutajućim glavama, uređaj će automatski uhvatiti i ukloniti sve male dlačice čak i na teško dostupnim mjestima.

Referenca! Da bi britva bolje uklonila tvrde strništa s lica, napuhnite obraze ili ih poduprite jezikom iznutra..

Na kraju isključite uređaj ili ga stavite na punjenje u poseban utor.

Kako koristiti električni brijač kako biste izbjegli iritaciju?

Sljedeći praktični savjeti pomoći će vam da postignete savršeno glatku kožu bez izbijanja, ranica i crvenila:

 1. Polako - čak i ako vam se žuri, nemojte trljati lice britvom. To neće ubrzati postupak, a osim toga brijanje će učiniti traumatičnijim za kožu..
 2. Slijedite smjer rasta dlake i slijedite ga. Na licu dlake mogu rasti u 4-5 različitih smjerova. Na primjer, iznad usne odozdo prema gore, na obrazima slijeva udesno ili zdesna ulijevo, na vratu odozdo prema gore.
 3. Vlažite kožu ako joj je potrebna. Zategnutost, ljuštenje, suhoća - sve su to znakovi kršenja hidrobalance u gornjim slojevima epiderme. Rehidrirajte kožu kremom nakon brijanja.

Kako se brije električnom britvom kako ne bi došlo do iritacije, opisano je u videu:

Metode brijanja

Dlake na licu možete se riješiti i mokrim i suhim metodama. Da biste razumjeli koji je za vas najbolji, razmotrite prednosti i nedostatke svakog od njih.

Mokro

Za mokro brijanje koža se popari i podmaže posebnom pjenom, a zatim losionom.

Prednosti ove metode su sljedeće:

 • Koža izgleda čisto, hidratizirano i zdravo.
 • Noževi nježno klize po licu, rizik od ogrebotina je minimalan.
 • Postupak brijanja je što ugodniji i ugodniji.

Od minusa se mogu izdvojiti sljedeće: glava za brijanje nakon upotrebe mora se oprati - četka ili spužva neće biti dovoljne.

Pažnja! Prema dermatolozima, mokro brijanje je sigurnije od suhog.

Suho

Tehniku ​​često koriste zaposleni ljudi koji nemaju dovoljno vremena za brijanje..

Razmotrimo glavne prednosti:

 • Ne zahtijeva upotrebu dodatne kozmetike.
 • Pogodno za vrijeme službenih putovanja i putovanja.
 • Nakon postupka, aparat za brijanje možete očistiti četkom.

Nedostaci metode su sljedeći. Za većinu su odlučujući za izbjegavanje suhog brijanja:

 1. Opasnost od iritacije.
 2. Neugodne senzacije "trzanja".

Skladištenje i njega

Koliko će trajati električni brijač i koliko će trajati? Odgovor na ovo pitanje izravno ovisi o tome kako brinete o uređaju..

Razmotrite osnovna pravila.

Ako više volite mokro brijanje, morat ćete isprati glavu za brijanje pod mlazom vode.

 1. Odspojite uređaj iz električne mreže - pazite da vlaga ne dođe na jedinicu i žice.
 2. Nanesite malo sapuna na glavu za brijanje.
 3. Uključite uređaj pritiskom na gumb i isperite mrežicu pod mlazom vode.
 4. Isključite uređaj i rastavite ga na dijelove dok se potpuno ne osuši, a zatim ga vratite.

Ako se brijete suho, postupak je sljedeći:

 1. Isključite uređaj iz utičnice.
 2. Uklonite glavu za brijanje i zaštitnu mrežicu s nje.
 3. Četkom očistite sve preostale dlačice.
 4. Ponovno sastavite uređaj.

Aparat za brijanje čuvajte na suhom mjestu, po mogućnosti u ormaru.

Važno! Napunite uređaj samo po potrebi.

Utor za punjenje nemojte držati stalno uključenim. To će skratiti životni vijek uređaja..

Brijanje se s oduševljenjem i užitkom doživljava tek u prvim vremenima, kada prva strništa dodaju osjećaj povjerenja u vlastitu muškost. Inače, ovo je prilično rutinska i svakodnevna dužnost..

Pa zašto ga ne biste učinili ljepšim s električnim brijačem?

Suptilnosti i tajne pravilnog brijanja električnim brijačem

Čovjek je uvijek siguran da se zna pravilno obrijati. Možda i jest, ako se ne pojave problemi. A ako su i dalje prisutni, možda jednostavno niste svjesni nekih nijansi brijanja. Kako u budućnosti ne biste pogriješili, preporučujemo vam da pročitate ovaj članak iz kojeg ćete naučiti kako se učinkovito i pravilno brijati električnim brijačem..

Brijanje električnim brijačem je nijansiranije od ravnog brijača ili britve. Doista, u ovom je slučaju potrebno uzeti u obzir pripremu kože, ispravan algoritam djelovanja i tehničke aspekte. Pa, pogledajmo iznutra i izvana kako koristiti suvremeni električni brijač i krenimo s pitanjem o njegovom izboru.

Koji električni brijač odabrati

Odabirom pravog i, što je najvažnije, prikladnog uređaja za vas osobno, jednim ćete kamenom ubiti dvije ptice - povećati kvalitetu brijanja i produžiti životni vijek uređaja. Proizvođači proizvode dvije glavne vrste električnih brijača: mrežasti i rotacijski. Svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke. Aparat za brijanje folije vrlo je lako razumljiv i sastoji se od dva funkcionalna elementa:

 • pokretni nož koji se često kreće (2-3 puta / sek);
 • nož nalik mrežici - fiksiran, s finim rupama.

Posebnost takvog uređaja je da nakon njegovog korištenja na licu ostaje mala čekinja. Ako vam treba takav rezultat (uostalom, dlake su brutalne!), Onda slobodno odaberite model upravo takvog plana.

Što se tiče rotacijskog brijača, njegov dizajn izgleda malo drugačije:

 • pokretni rotirajući noževi;
 • okrugli fiksni noževi.

Za osjetljivu kožu puno je bolji električni brijač s mrežicom jer ne dolazi u izravan kontakt s površinom kože. Međutim, to ne znači da rotacijski u ovom slučaju uopće nije prikladan. Ali za upotrebu s njom morat ćete odabrati omekšavajuću i umirujuću kozmetiku. O više će se raspravljati u nastavku..

Priprema za brijanje

Glavna stvar koju morate učiniti prije početka postupka je dobro isparavanje lica. Koža se u pravilu popari pod tušem ili prilikom pranja toplom vodom. Za to trebate ispravno oprati lice: 3-4 puta zaredom, zatim pričekati dok se voda ne upije i ponovno se oprati. Ovo je zlatno pravilo za brijanje električnim brijačem bez iritacija..

Proces će trajati samo oko pet minuta, ali će značajno povećati elastičnost kože i spriječiti bolne osjećaje tijekom brijanja. Bolje se ne brijati na suhoj koži, ona je ispunjena iritacijom i ranama na koži ili samo neugodnim senzacijama.

Mali savjet: ako tamo gdje jeste nema tople vode i ne postoji način za dobivanje, snažno masirajte prstima na bradi i obrazima. To trenutno povećava cirkulaciju, što u konačnici također dovodi do povećane elastičnosti kože i udobnosti brijanja..

Čime se brijati? Odabir lijeka

Danas na policama trgovina postoji stotine kozmetike za muškarce, i to ne čudi: što daljnji tehnološki napredak proizvodi sve više inovativnih proizvoda. A što je postupak brijanja ugodniji za jaku polovicu čovječanstva..

Kratko ćemo proći kroz glavne vrste takvih sredstava:

 1. Pjena. Najpopularnija opcija koja se može naći u kupaonici bilo kojeg muškarca. Njegove prednosti uključuju prozračnu laganu teksturu, trenutnu apsorpciju, kao i ekonomičnu upotrebu s gumbom za točenje.
 2. Gel. Alat je relativno nov, ali popularnost je već sustigao pjenu. Pros: Omogućuje lako klizanje uređaja za brijanje, prozirnost (pomaže zaobići prištiće ili madeže), savršeno štiti od iritacija, ne zahtijeva debeli sloj. Osim toga, posebni gelovi sa silikonskim ili baktericidnim sastavom pomažu u zacjeljivanju manjih lezija kože..
 3. Mousse. Idealno za nježnu zaštitu od iritacije. Promovira proizvodnju kolagena, kreatina i proteina - tvari koje poboljšavaju stanje kože.
 4. Ulje. Nisu svi niti čuli za takav alat, unatoč tome, on postoji i savršeno djeluje. Prije početka postupka ulje se nanese na čisto oprano lice, a na njemu je već pjena ili gel. Zahvaljujući ovoj metodi, gornji sloj kože se ne ljušti, a to smanjuje mogućnost iritacije kada se brijete rotacijskim ili folijskim brijačem..

Postoje rotacijski električni brijači sa zanimljivom funkcijom - napunjeni su posebnim uloškom s klima uređajem. Dok se brijete, ovaj se regenerator postupno oslobađa, omekšavajući pritom kožu, istodobno ispirući ošišane dlake i podmazujući mehanizam britve..

Što je obično uključeno u takav klima uređaj:

 • prirodni osvježavajući okus - limonen;
 • dodatni parfem;
 • izopropanol (zamjena za uobičajeni medicinski alkohol), koristi se za otapanje masti;
 • Kationsko površinski aktivno sredstvo - vrsta deterdženta.

Pazite da vam klima uređaj ne uđe u oči; ako se to dogodi, treba ih odmah isprati s puno čiste vode. Ali ovaj alat značajno smanjuje vrijeme provedeno u brizi za električni brijač..

Sada se okrećemo izravno uklanjanju dlaka, jer postoji puno nijansi..

Značajke mokrog i suhog brijanja

Kao što i samo ime govori, mokro brijanje električnim brijačem uključuje upotrebu raznih hidratantnih krema za njegu kože. A suho vam omogućuje bez njih. Treba odmah reći da će u drugom slučaju biti ispravno brijati mrežasti električni brijač. To je zbog činjenice da se ne naginje toliko blizu kože kao rotacijski.

Kako se brije električnim brijačem (mrežasti i rotacijski)

Za razliku od brijanja strništa ručnim britvicama, korištenje električnog brijača ne zahtijeva pometanje ruke. Naprotiv, trebate djelovati polako i pažljivo. Ne pritiskajte uređaj previše na lice kako ne biste oštetili kožu.

Evo kako se brijete rotacijskim električnim brijačem: kolutajte glavama nježnim nježnim pokretima u krug, s vremena na vrijeme napuhujući obraze ili gurajući bradu naprijed (to vam omogućuje postizanje maksimalne glatkoće).

Ako govorimo o vrsti mrežice, tada ovdje pokreti neće biti kružni, već odozgo prema dolje ili odozdo prema gore, odnosno u smjeru rasta dlake. U tom slučaju, koža bi trebala biti malo istegnuta.

Mogu li se brijati električnim brijačem pomoću pjene ili gela? Definitivno da. Električni brijači dizajnirani su posebno za upotrebu u kupaonici, tako da su uvijek vodootporni.

Za mokro brijanje možemo reći da je ovo akcija u kojoj brijač dolazi u kontakt s posebnim alatom, ali ne samo - neki se jednostavno briju pod mlazom vode. Međutim, to se može učiniti samo s najkvalitetnijim modelima. Ako je vodonepropusnost nedovoljna, odnosno kvaliteta proizvoda je niska, to prijeti oštećenjem uređaja.

Ako ste si upravo nabavili električni brijač, nemojte se iznenaditi ako odmah ne postignete savršen rezultat. Proći će nekoliko dana prije nego što budete mogli točno kontrolirati smjer i silu pritiskanja.

Učestalost brijanja

Postoje dobre i loše strane čestog i rijetkog brijanja. Stoga izbor ovisi isključivo o vašim željama i o još nekoliko fizioloških čimbenika:

 • dob - što je čovjek stariji, to mu brada brže raste;
 • razina testosterona - količina glavnog muškog hormona izravno je proporcionalna brzini rasta dlake;
 • nacionalnost - brada brže raste kod južnih naroda nego kod sjevernih;
 • individualne zdravstvene osobine.

Odvojeno, treba reći i o osjetljivosti kože. Čak i ako uglavnom ne patite od iritacija, koža je i dalje ozlijeđena ako se gornji sloj kože dodirne tijekom brijanja. Stoga joj se barem vikendom ili na odmoru preporučuje odmor..

Njega lica nakon brijanja

Nakon što ste se uspješno obrijali električnim brijačem, nemojte žuriti s napuštanjem kupaonice. Vaša će vam koža zahvaliti ako je dodatno podmažete nekom vrstom sedativa. To će joj pomoći da se brže oporavi i postane glađa i ugodnija na dodir. Lijep bonus - svjež miris koji se djevojkama jako sviđa.

Razmotrite nekoliko vrsta proizvoda nakon brijanja.

 1. Balzam. Vrlo snažno vlaži kožu, a da je ne opterećuje. Ima antibakterijska svojstva. Potiče obnavljanje epiderme i istodobno pojačava njezine zaštitne funkcije stvaranjem nevidljivog površinskog sloja.
 2. Losion. Konzistentno podsjeća na vodu, stoga ne ostavlja osjećaj masnosti na koži. Vrlo brzo se upija i suši. Dezinficira male rane zbog udjela alkohola.
 3. Gel. Ima protuupalna i dezinficirajuća svojstva. Može osušiti kožu zbog udjela alkohola, pa bi ljudi s već suhom kožom trebali odabrati opciju bez alkohola. Također, ponekad se proizvode gelovi s UV zaštitom i kompleksi različitih vitamina.
 4. Krema. Ima gustu i masnu teksturu, važan je za njegu suhe kože. Nažalost, može začepiti pore i pridonijeti aknama.
 5. Köln. Neki ljudi i dalje koriste ovaj alat na staromodan način, ali to ne dopušta svačija koža - kolonjske vode puno isušuju lice, a sadrže i puno tanina.
 6. Kamen od posjekotina. Iako prilikom brijanja električnom britvom gotovo da nema posjekotina, za svaki slučaj ćemo vam reći o ovom neobičnom alatu. Točno se ovaj lijek naziva stipsa. Stipsa se sastoji od soli aluminija i kalija. Nakon brijanja možete ih nanijeti na posjekotine. Ovi kamenčići brzo zaustavljaju krv, ubijaju mikrobe i stvaraju nevidljivi film na rani koji štiti živčane završetke, tako da rana neće ozlijediti ako je slučajno dodirnete.

Kako pravilno njegovati električni brijač

Nakon mokrog brijanja uređaj se mora isprati toplom vodom. Isključite ga iz utičnice i pustite da radi na baterijama. Na oštrice nanesite malu količinu sredstva za čišćenje, poput tekućeg sapuna. Kad je uključeno, isprati pod mlazom vode. Također je vrijedno zasebno ukloniti i oprati glavu za brijanje. Isključite brijač i dobro ga osušite prije nego što ga vratite.

Ako vježbate suho brijanje, samo koristite priloženu četku za čišćenje. Uključite uređaj (samo iz baterije, a ne iz utičnice), uklonite oštrice i mrežu, četkom uklonite obrijane čekinje s unutarnje strane. Samo nemojte četkati rezni dio, jer to može oštetiti. Vrati sve natrag.

Također morate zapamtiti nekoliko važnih pravila prema kojima će električni brijač trajati što je duže moguće:

 • uvijek ga isključite iz struje kad se ne koristi;
 • redovito čistite kako je gore opisano;
 • mijenjati ili podmazivati ​​rezne dijelove svakih šest mjeseci;
 • također potpuno ispraznite i punite bateriju svakih šest mjeseci.

Zbog vaše sigurnosti: nikada nemojte koristiti uređaj s slabo izoliranom žicom ili koji odaje miris gorenja. Ako se tijekom brijanja pojavi ovaj miris, odmah isključite uređaj i pregledajte ima li problema ili ga neka odnese stručnjak na servis.

Zaključak

Naučili ste sve o tome kako se pravilno brijati električnim brijačem i kako se brinuti za kožu prije i nakon brijanja. Imati ove podatke izuzetno je važno - uostalom, stereotip da se samo djevojke mogu brinuti o svom izgledu odavno je otišao u prošlost. Štoviše, stanje kože odnosi se ne samo na izgled, već i na zdravlje..

A na zdravom i urednom licu samopouzdani osmijeh izgledat će puno bolje nego na posjekotini i prekrivenom osipom.

Kako se brijati električnim brijačem i koju vrstu uređaja odabrati?

Svakodnevno brijanje je poput kazne za muškarca. Kako se žene trude paziti na svoj izgled, tako se i muškarci ponekad vrlo mukotrpno odnose prema sebi. Muškarci su vrlo izbirljivi pri odabiru britve ili električnog brijača. Ovaj izbor također ovisi o vrsti kože lica, stilu samog muškarca - brutalnog machoa s čekinjama ili glatkoći djeteta. Istodobno je učinkovito brijanje električnim brijačem..

Kao i prije

Prije bi se muškarci brijali samo posebnom četkom i sapunom. Pjena je izrađena, nanesena na područje za brijanje i pažljivo obrijana britvicom oštrice (nož britve vrlo je oštar). Nije svatko mogao posjedovati takav alat, za to su bile potrebne vještine i vještine. Čak i ranije, muškarci su odlazili u salone za brijanje, gdje su na lice stavljali vrući ručnik, kuhali ga parom, a zatim je majstor koristio britvicu s oštricom za uljepšavanje.

Danas se muškarci mogu samostalno brijati kod kuće. Srećom, obilje britvica ima na pretek - od ručnih do električnih. Ovdje čovjek već ima pravo odabrati ono što mu se više sviđa. Uostalom, koža lica također reagira na postupak brijanja, ako nakon postupka postoji iritacija, tada alat nije prikladan. Stoga ga vrijedi zamijeniti. Važno je kako koristiti britvicu, tehniku ​​brijanja, i što je najvažnije, alat..

Odabir električnog brijača

Električni brijač treba odabrati na temelju sljedećih parametara:

 • tip kože;
 • razina osjetljivosti, reakcija na iritaciju;
 • upotreba dodatne kozmetike;
 • slika muškarca - glatko lice "poput bebe" ili prisutnost blagog neobrijanog prvog dana.

Vrste brijača

Danas postoje dvije vrste električnih brijača:

 • vrsta mreže;
 • rotacijski.

Ako se vodite markama, prva mjesta zauzimaju:

 • Phillips.
 • Panasonic.
 • Braun.
 • Rowenta.

Tehnika brijanja

Kako se brijati električnim brijačem? Većina muškaraca daje svoj izbor električnih aparata za brijanje folija, unatoč činjenici da ti aparati za brijanje ne čine savršenim. Nakon njih ostaje prisutnost svjetlosti neobrijana. Električni mrežasti brijači u svom uređaju imaju mrežasti ustroj oštrice i pokretni nož velike brzine do 2-3 pokreta u sekundi. Veliki plus za aparate za brijanje folija je minimalan kontakt s kožom. Uređaj je dizajniran na takav način da oštrice ne dodiruju epidermu, zbog čega je ovaj brijač idealan za osjetljivu kožu sklonu iritaciji. Takav brijač pogodan je za suho brijanje, bez upotrebe dodatnih gelova, krema.

Ako je vaš izbor pao na mrežasti brijač marke Panasonic, tada bi pokreti trebali biti progresivni od vrha do dna na čeljusnoj kosti, tako da ćete ukloniti dosadne dlačice što je više moguće. Ne pritiskajte britvicu previše na kožu, ne bi trebalo biti napora prilikom brijanja. Stroj je posebno dizajniran tako da sigurnosni elementi ne dopuštaju da oštrica dodiruje lice. Nakon postupka preporučuje se vlaženje kože posebnim kozmetičkim proizvodom nakon brijanja. Mrežasti električni brijač dostupan je od Brauna.

Ne zaboravite nakon postupka očistiti električni brijač pod tekućom vodom. To se lako može odvojiti glavom za brijanje od samog mehanizma..

Rotacijski električni brijači omogućuju vam postizanje savršeno glatkog lica, što je jednako upotrebi klasičnih britvica s oštricom. Rotacijski brijači strukturno se sastoje od:

 • noževi u obliku diska, fiksni;
 • noževi koji se kreću u krug.

Mogu li se brijati električnom britvom od pjene? Rotacijske britvice mogu se koristiti za mokro brijanje kombiniranjem postupka s kozmetičkim proizvodima. Tehnika upotrebe rotacijskog stroja uključuje kružne glatke pokrete. Za maksimalno uklanjanje dlaka s lica, posebno na onim mjestima gdje oblik sugerira nepravilnosti (strukturno obrazi, jagodične kosti, brada), preporučuje se obraze malo ispuhati. U postupku nemojte koristiti silu kako biste izbjegli oštećivanje kože. Rotacijski strojevi koje je razvio Phillips.

Izbor brijanja - suho ili mokro

Mokro ili suho električnim brijačem bolje? Sve ovisi o samom čovjeku, ali ne zaboravite na značajke kože lica.

Suho brijanje ne dopušta upotrebu kozmetike. Ova je metoda prikladna jer se možete brijati bilo gdje, čak i na cesti. Nije potrebna voda ili pjena. Međutim, ova će metoda odgovarati samo onim muškarcima čija koža nije podložna oštećenjima, manje osjetljiva.

Mokro brijanje električnim brijačem, što je to? Podrazumijeva se upotreba dodatnog kozmetičkog proizvoda. Neposredno prije uporabe, vrijedi se upoznati s uputama za sam uređaj, je li takva kombinacija dopuštena. Zašto je mokro brijanje dobro s električnim brijačem:

 • pokreti oštrica na licu vrlo su mekani i glatki, kao da klize;
 • učinak glatkoće kože ostaje i nakon završetka postupka brijanja;
 • minimalno oštećenje kože.

Odabir mokrog brijanja

Kao što je već postalo jasno, ako ste pristaša mokrog brijanja i volite kad koža ostaje glatka, tada vaš izbor ostaje na rotacijskom električnom brijaču. Samo ova vrsta britve omogućuje kombinaciju kozmetike tijekom brijanja.

Što se u ovom slučaju može koristiti, možete pročitati upute proizvođača. Ali najčešće se muška kozmetika sastoji od:

 • gel za brijanje;
 • pjena;
 • krema.

Mnogi muškarci smatraju gel za brijanje najudobnijim alatom. Mnogo bolje leži na koži lica, pjeni se i što je više hidratizira. Rezultat je vrlo glatko klizanje u procesu. Gotovo svi gelovi za brijanje dizajnirani su za upotrebu na osjetljivim tipovima kože. Sastavi gelova obično se dodaju smirujući sastojci poput kamilice, aloe..

Pjena za brijanje također djeluje, ali nema svojstva gela. Njegov sastav ne sužava pore, nema tako čvrsto prianjanje uz kosu, što ih onemogućuje da ih se što više podiže i zakači prilikom brijanja. Nakon pjene može se pojaviti lagana iritacija.

Kreme za brijanje muškarci rijetko koriste, pa tako i losione. Ali ako se koristi, odabrana krema treba odgovarati tipu same kože (masna ili suha), a također je poželjno da sadrži umirujuće elemente.

Pravilno brijanje električnim brijačem

Odrasli muškarci mogu samostalno odrediti što im treba. Mladi bi trebali naučiti više. Prije početka postupka, koža lica (područje za brijanje) mora biti pravilno pripremljena, posebno kada je to prvi put, a sama koža je još uvijek nježna i osjetljiva. Pripremna faza započinje vlaženjem toplom, malo vrućom vodom. Kožu možete "probuditi" laganim masažnim pokretima.

Posebnost muškog brijanja lica je u tome što je potrebno brijati se samo za rast kose, a ne protiv nje. Samo na ovaj način, u suprotnom, predstavljati će grubo kršenje tehnike. Visinu možete odrediti dodirujući ruku, prelazeći je preko lica ili se pregledavajući u zrcalu. Kosa na licu ne raste u istom smjeru, to treba uzeti u obzir.

Nakon prvog puta, poželjno je ponoviti postupak kako biste poboljšali konačni rezultat. Nakon brijanja kožu obradite sredstvom za brijanje. I ne možete odmah van ako je hladno i vlažno. Treba pričekati dok se ne smiri, pa će za nju biti manje stresa..

Kada odabirete električni brijač u trgovini, također se posavjetujte s prodavateljem, a bolje je ako je predstavnik marke. Prije upotrebe pročitajte upute proizvođača. Tako možete cijeniti sve prednosti ovog jednostavnog alata..

Kako se brijati električnim brijačem - značajke, metode, preporuke

Vjerojatno je svaki muškarac upoznat s postupkom brijanja. Ne postoji jednoglasno mišljenje o tome što je bolje i ugodnije brijati. Brutalni mačosi radije koriste britvu s oštricom.

Na našoj stranici pronaći ćete informacije o tome kako se pravilno brijati ravnim britvom. Netko odabire tradicionalni stroj. Ako mislite da je najudobniji i najmoderniji način rješavanja neželjenih strništa električni brijač, posebno smo za vas pripremili materijal..

U članku ćemo shvatiti kako se pravilno brijati rotacijskim i mrežnim električnim brijačem i razmotriti značajke korištenja najpoznatijih marki britvica.

Što su električni brijači

1. Značajke i kako pravilno brijati mrežasti električni brijač.

Mnogi muškarci preferiraju mrežaste modele, unatoč činjenici da se rezultat brijanja ne može nazvati idealnim - dlake male duljine ostaju na licu. Tajna popularnosti je jednostavna - moderna moda uključuje prisutnost svjetlosnih strništa na licu..

Uređaj za brijanje folije:

 • fiksni nož s puno rupa, nalikuje mrežici;
 • pokretni nož - brzina kretanja - 2-3 puta u sekundi.

Uređaj mrežaste britvice na primjeru modela Panasonic i način brijanja električnim brijačem predstavljen je u videu.

Glavna prednost mrežnog modela je odsutnost iritacije, budući da je učinak britve na kožu minimalan. Ova vrsta uređaja najčešće se koristi za suho brijanje bez kozmetike..

2. Značajke rotacijskih modela.

Uređaj ovih modela omogućuje vam savršeno brijanje koje se može usporediti s tradicionalnom njegom lica s britvicama s oštricama..

Dizajn rotacijskog uređaja:

 • fiksni noževi u obliku diska;
 • pokretni noževi koji se okreću u krugu.

Pokretni dijelovi su u bliskom kontaktu s kožom, što uzrokuje iritaciju na njoj, stoga se rotacijski britvice najčešće koriste za mokro brijanje s kozmetikom.

Koju vrstu brijača odabrati

Sve ovisi o nekoliko čimbenika:

 1. tip kože i stupanj osjetljivosti na vanjske podražaje;
 2. želja za korištenjem dodatne kozmetike;
 3. individualne preferencije - svijetlo strnište ili izbrijano lice.

Kako se brijati Braun i Panasonic mrežnim brijačima

Pokreti britve trebali bi biti progresivni, odnosno gore-dolje. Morate se kretati duž kosti čeljusti, postupno obrađujući lice. Ne pritiskajte britvicu jako na lice.

Značajke mrežastih modela:

 • nježno djelujte na kožu;
 • uklanjati dlake na teško dostupnim mjestima;
 • iritacija je isključena.

Na kraju postupka, modeli za mokro brijanje moraju se oprati čistom vodom da biste to učinili, odspojite glavu uređaja.

To je važno! Aparati za brijanje u foliji pogodni su za muškarce s osjetljivom i nadraženom kožom.

Kako brijati rotacijski brijač Philips

Ako koristite rotacijski brijač, pokreti trebaju biti kružni, glatki. Da bi koža bila što glađa, preporuča se ispuhivanje obraza i isturenje obraza prema naprijed. Također, nemojte pretjerivati ​​i pritiskajte britvicu na lice, to može oštetiti pokožicu..

Pogledajte videozapis o pravilnom brijanju rotacijskim električnim brijačem.

To je važno! Rotacijski modeli prikladni su za normalnu kožu i za muškarce koji su već upoznati s principima upotrebe električnog brijača.

Važne nijanse korištenja električnog brijača

1. Sigurnosno pitanje.

Većina modernih britvica dizajnirana je za upotrebu u vlažnom okruženju. Takvi su uređaji opremljeni vodonepropusnim kućištem i ne boje se laganog ulaska vode. Štoviše, preporučuje se pranje uklonjive glave uređaja nakon svake uporabe..

2. Ne zaboravite napuniti bateriju.

Prije svake upotrebe bateriju za brijanje treba napuniti, dovoljno je samo 5 minuta za jedan postupak. Na kraju uređaj možete ostaviti da se puni 1-1,5 sati. To je dovoljno za kontinuirani rad uređaja 45-60 minuta.

3. Primjena kozmetike.

U pravilu, upute za svaki aparat za brijanje navode popis kozmetike koja je najpoželjnija. Bilo koji kozmetički proizvod treba nanositi u tankom, ravnomjernom sloju i postupno ga očistiti glavom britve..

Na kraju postupka lice se mora obraditi losionom koji čini kožu mekom i ugodne arome, djeluje umirujuće i neutralizira iritaciju..

4. Kada se brijati.

Najbolje je brijati se ujutro, jer je nakon noćnog odmora koža najotpornija na testiranje. Što se tiče učestalosti postupka, kozmetolozi preporučuju brijanje jednom u 2-3 dana..

5. Izbrusite svoju tehniku.

Možete pročitati tisuće članaka o tome kako obrijati električni brijač Philips, pogledati milijun videozapisa, ali kako koristiti električni brijač možete naučiti samo kroz vlastito iskustvo. Glavna tajna kvalitetne njege brade i lica je pravilno kretanje i ispravan pritisak. Možete ih svladati samo kroz brojne treninge..

To je važno! Na koži se pojave i najmanji pretjerani napori i mikrorezovi, koji nisu uočljivi oku, ali uskoro će izazvati upalne procese.

Da biste isključili oštećenje kože, slijedite ove jednostavne smjernice:

 • pokreti trebaju biti glatki, polagani, bez trzaja;
 • britva se uvijek kreće samo u smjeru rasta dlake;
 • prilagodite tlak - ovaj je parametar individualan za svakog muškarca;
 • brijač koristite na najmanjoj brzini.

6. Pripremna faza.

Glavni zadatak pripreme je što bolja vlažnost kože. Da biste to učinili, upotrijebite frotirni ručnik, navlažite ga vrućom vodom i nanesite na lice trljajući kožu laganim pritiskom. Kad je koža suha, na nju se nanosi kozmetika.

Sada razgovarajmo detaljnije o svakom kozmetičkom proizvodu..

Gel proizvodi štite kožu od oštećenja i promiču glatko klizanje. Velika većina gelova su hipoalergeni, ne uzrokuju alergijske reakcije, stoga se preporučuju za uporabu s osjetljivom i problematičnom kožom.

To je važno! Za osjetljivu kožu sklonu iritacijama i alergijama dajte prednost proizvodima koji sadrže kamilicu, aloju, vitamine, silikon.

Mnogi stručnjaci ne preporučuju pjenjenje jer ne sužava pore niti podiže dlake radi lakšeg i ugodnijeg brijanja. Osim toga, nakon tretiranja lica pjenom vjerojatno će se pojaviti iritacija..

Ako je za normalnu i masnu kožu bolje odabrati sastav na bazi alkohola (losiona), tada su za suhu i osjetljivu kožu najpoželjnije kreme, koje imaju hidratantni i omekšavajući učinak. Ako krema sadrži ekstrakt metvice, takav lijek djeluje umirujuće i tonizirajuće..

 • Narodni lijekovi.

Učinkovita kozmetika nije uvijek pri ruci, pa ponekad morate koristiti improvizirana sredstva.

Svježi krastavac izvrstan je lijek ne samo za ženske maske, već ga i muškarci mogu koristiti bez manje učinkovitosti. Povrće se, zajedno s korom, drobi u kašu, zamota maramom ili salvetom i nanosi na lice, gdje je iritacija najizraženija.

Aloja je izvrsna ljekovita biljka koja potiče brzo zacjeljivanje ogrebotina i ogrebotina. Dovoljno je ukloniti gornju koru s lima i trljati lice pulpom. Postupak se može dovršiti maskom od 1 bjelanjka i 10 kapi limunovog soka. Smjesa se nanosi 5 minuta nakon brijanja. Zatim se maska ​​ispere čistom vodom.

Ako želite brzo i učinkovito ublažiti iritaciju, upotrijebite smjesu od 100 g pirea, 2 žlice. žlice mlijeka i 0,5 žlice. žlice glicerina. Smjesu nanesite na lice četvrt sata, a zatim isperite toplom vodom.

Metode brijanja

Postoje dvije vrste tretmana lica električnim brijačem:

Određeni način brijanja odabire se ovisno o brojnim čimbenicima:

 • individualne preferencije;
 • tip kože;
 • preporuke stručnjaka - dermatologa i kozmetologa.

Neki moderni uređaji omogućuju vam obradu lica na dva načina. Ovo je preferirani izbor jer možete odabrati pravu vrstu brijanja za svoju situaciju..

Prije prvog korištenja brijača, pročitajte upute i provjerite je li uređaj prikladan za vrstu brijanja koju brijete..

Suhom metodom tretiranja lica morate biti spremni za aktivno djelovanje uređaja na kožu. Prije svega, ovo se odnosi na rotacijske britvice. Stoga dermatolozi muškarcima koji se suho briju preporučuju uvijek koristiti umirujući losion. Mora se koristiti svaki put nakon tretmana lica, to će ubrzati proces zacjeljivanja mikropukotina i mikro posjekotina na koži.

Mokro brijanje uključuje upotrebu bilo kojeg kozmetičkog proizvoda - pjene, gela, kreme ili regeneratora. Izbor alata mora se tretirati ne manje pažljivo nego kupnja britve. Uzmite u obzir tip kože, individualne sklonosti i, naravno, preporuke stručnjaka.

To je važno! Svakako pročitajte pravila za primjenu i upotrebu kozmetičkog proizvoda. Činjenica je da se neki proizvodi najbolje nanose ručno, dok je kod drugih poželjno koristiti posebnu četku..

Brijanje s tehničkog gledišta

Svaki je muškarac nesumnjivo upoznat s postupkom brijanja. Međutim, govorimo o upotrebi električnog brijača, pa bi neke nijanse ipak trebalo uzeti u obzir.

Mnogi faktori utječu na tehniku ​​brijanja:

 • koliko je duga dlaka na licu;
 • koji bi dio lica trebao biti obrađen;
 • pojedinačne karakteristike vegetacije - boja, gustoća, stupanj tvrdoće.

Kako se brije električnim brijačem - mrežasti i rotacijski

 1. U prvoj fazi obrađuju se obrazi. Pokreti prvo od vrha do dna, prema bradi, a zatim u suprotnom smjeru.
 2. U drugoj fazi obrađuje se vrat. Pokret od grla do brade i natrag.
 3. U završnoj fazi obrađuje se područje brkova. Mokrim brijanjem na ovo područje nanosi se dodatna količina kozmetike. Ako koristite suhu metodu, pokreti trebaju biti što sporiji..
 4. Koristite britvicu za foliju za pomicanje odozgo prema dolje i unatrag. Ako je brijač rotacijski, najučinkovitiji tretman lica je kružnim pokretima. Međutim, ne slijede svi muškarci ove smjernice. Postupak brijanja individualan je postupak i svatko bira najudobnije pokrete i stupanj pritiska.
 5. Nemojte previše pritiskati kožu tijekom brijanja. Korištenje mrežnog modela neće povećati učinkovitost pretjeranog pritiska. Nadraživanje kože pojavit će se prilikom upotrebe rotacijskog uređaja.
 6. Na kraju postupka trebate isprati lice i ponovno obraditi područja koja nisu dovoljno obrijana. Tada se na kožu nanosi poseban kozmetički proizvod, najčešće je to losion za dezinfekciju.
 7. U kišnoj jeseni i hladnoj zimi ne preporučuje se izlazak van odmah nakon brijanja, jer većina kozmetike nije namijenjena za uporabu u uvjetima naglih promjena temperature. Svaki kozmetički proizvod ima upute u kojima su navedene sve značajke aplikacije.

To je važno! Za vlasnike bradica i zalistaka, najpoželjniji model britvica s trimerima. Ovim uređajima možete podrezati dlake na licu.

Pohrana i održavanje vašeg električnog brijača

Da bi uređaj trajao dugo i dobro, nije dovoljno naučiti kako se pravilno brijati Braun Series 3 ili električnim brijačem bilo koje druge marke. Važno je pravilno paziti na opremu i pravilno je skladištiti.

1. Briga o uređaju za mokro brijanje.

Prije svega, uređaj je isključen iz mreže. Glava britve uklanja se i obrađuje posebnim alatom koji se kupuje s uređajem. Aparat za brijanje je uključen kako bi se proizvod raširio po cijeloj površini. Svi uklonjivi dijelovi uređaja operu se čistom vodom. Kad su dijelovi suhi, sakupljaju se.

2. Briga o uređaju za suho brijanje.

Uređaj se odspaja od električne mreže i uklanja rezna jedinica. Kosa se mora pažljivo ukloniti, jer je to dovoljno lako kucati po tvrdoj površini. Za njegu unutarnjih dijelova koristi se posebna četka. Nakon toga prikupljaju se svi detalji.

Uređaj se čuva u suhoj sobi - u ormaru. Ako se model može puniti, ne trebate ga puniti za buduću upotrebu, jer će se tijekom razdoblja neaktivnosti punjenje vjerojatno smanjiti i brijač će trebati ponovno napuniti prije upotrebe. Imajte na umu da se baterija može napuniti i isprazniti samo određeni broj puta..

Sada znate sve o načinu brijanja električnim brijačem. Podijelite na društvenim mrežama i recite nam koja metoda brijanja najbolje odgovara vama.