Kako sami pravilno rezati bočni prasak

Pribor

Obavezno uzmite u obzir svoj individualni stil, koji će odgovarati kosim šiškama. Trebala bi biti u skladu s cjelokupnom frizurom..

Frizeri preporučuju kose šiške za žene mlađe od 45-50 godina.

Prije početka rada potrebno je unaprijed pripremiti alate. Mi ćemo trebati;

 • škare. Obavezno nabavite profesionalne frizerske škare. Ostale škare mogu oštetiti ošišanu kosu;
 • posebne ukosnice i kopče. Oni mogu popraviti višak niti;
 • češalj s vrhom, po mogućnosti metalnim. Potrebno je kako bi se odvojili pramenovi kose;
 • kosturna četka za kosu. Može se koristiti za češljanje bilo koje zamršene kose;
 • sprej. Neophodan je za vlaženje kose;
 • rt će zaštititi od dlaka na odjeći.

Da biste pravilno izrezali kose šiške, trebate mjesto koje ne graniči s kuhinjom. U suprotnom, fina kosa se može uhvatiti u hrani. Također vam treba veliko ogledalo i dobro osvjetljenje..

Kako pravilno istaknuti šiške?

Frizura nije samo svježa frizura, već i na vrijeme podšišane šiške. Ovaj mali detalj šišanja važan je naglasak cjelokupnog ženskog izgleda..

Trebate odrezati šiške, pridržavajući se nekih pravila. Ako ih zanemarite, patit će ne samo frizura u cjelini, već će i neke nedostatke izgleda postati uočljivije..


Alati za šišanje

 • Oblik šiške odabire se uzimajući u obzir karakteristike lica i lika. Osobne preferencije također su važne, ali se uzimaju u obzir posljednje..
 • Ne brinite zbog činjenice da postoji vrlo malo opcija koje bi naglasile prednosti i značajke izgleda. Na svijetu ima toliko žena i sve one pronalaze "svoje" šiške.
 • Ako vam je vaš frizer predložio savršen oblik praska, tada ćete ga morati prilagoditi za mjesec dana..
 • Ako nemate vremena redovito kontaktirati gospodara za pomoć ili u nekom trenutku niste imali dovoljno sredstava za obvezni posjet frizeru, onda je dobro naučiti kako samostalno ispraviti regrown šiške. Napokon, ovo će biti značajna ušteda i u novcu i u vremenu..


Opcije šiški: ravne kratke šiške: a) ravne šiške; b) konveksan; c) udubljen; d) trokutasti; e) asimetrične šiške; f) zubi


Ravne šiške na dugoj kosi


Kratke raščupane šiške


Kratke raščupane šiške za kaskadnu, slojevitu frizuru


Kratke bočne šiške


Pri odabiru šiški trebate uzeti u obzir oblik lica i strukturu kose.
Preporuke za one koji su naoružani škarama i spremni su sami odrezati šiške:

 • Duge šiške koje se podudaraju s ostatkom kose teže je ispraviti. Puno je lakše podesiti rastuće šiške.
 • Krajnji rezultat ovisit će i o škarama. Postanite profesionalni. Ako kasnije kod kuće ne planirate dotjerivati ​​šiške, možete koristiti obične škare. Samo bi oni trebali biti oštri i veliki. Škare koje se koriste za rezanje papira neće raditi..
 • Profesionalni frizeri prethodno namoče kosu i tek onda počnu rezati. Ali ako je ovo vaš prvi put da se šišate, čak i mali detalj frizure, onda je bolje preskočiti fazu vlaženja kose i ošišati samo opranu i osušenu kosu. Inače nećete pogoditi dužinu, a šiške će vam biti prekratke..
 • Ako želite ošišati mokru kosu, tada biste trebali ostaviti duljinu dulju od očekivane, a prilikom šišanja kovrčave kose malo se odmaknite od željene razine..


Šiške možete sami odrezati u samo 10 minuta
Faze izvršenja:

 • Ako nikada prije niste šišali šiške, ovaj je odlomak obavezno pročitati! Odrezali smo kosu s marginom duljine. Tako možemo, ako se nešto dogodi, ispraviti pogreške ili ispraviti oblik šiški..
 • Šiške možete početi rezati samo u mirnom stanju. Potrebno je i dobro dnevno svjetlo, ogledalo i najoštrije škare dostupne u kući..
 • Pramene od kojih planiramo napraviti šiške odvajamo od ostatka kose. Da bismo to učinili, koristimo stezaljke, a ako je kosa duga, skupljamo je u rep ili punđu. Bez da to učinite, riskirate slučajnim odsijecanjem dodatne uvojke..


Odvajanje kose za šiške

 • Zatim šiške podijelimo na dijelove i pažljivo ih češljamo pomoću češlja s često i udaljenim zubima.
 • Uzimamo malu uvojku s dijela kose označenog na šiškama. Stisnemo ga između prstiju, povlačeći kovrču naprijed. Odrezali smo traku kose malo po malo, označavajući željenu duljinu. Škare postavljamo pod kutom od 45 stupnjeva.


Faze rezanja ravnih šiški

 • Ako škare usmjerite pod kutom od 90 stupnjeva prema pramenovima, dobit ćete lučni prasak: pramenovi će kliziti duž oštrica škara, što znači da ujednačeni prasak neće raditi.
 • Ponovit ćemo sve faze šišanja kose s preostalim nitima, uklanjajući višak duljine.


Donju cjedilu izravnajte češljem i pažljivo odrežite na željenu razinu

 • Počnimo sada oblikovati šiške. Krenimo preko njega češljem i odrežemo dlačice koje su uspjele izaći iz ukupne mase. U ovoj fazi možete ispraviti oblik šiške i odrezati zalutale dlake ili dlake različite duljine..


Kako sami smanjiti šiške

 • Ispravite oblik šiške: prođite kroz njega škarama pod pravim kutom.


Izrezali smo kosu, usredotočujući se na već odrezani red

 • Navlažite šiške i češljajte ih. Pritisnemo ruku na čelo i provjerimo je li uredno podšišan i trebate li ispraviti neke niti. Nemojte se previše zanositi: možete ostati s prekratkim šiškama.


Podrežite sve raspuštene dlake

 • Šiške sušimo sušilom za kosu i, ako postoje posebne škare, profiliramo ih tako da idemo uz rub. "Zubi" takvih škara su različite veličine i nalaze se na različitim udaljenostima, što vam omogućuje da odrežete manje ili više krajeva. Dakle, šiškama ćemo dati lakoću, a daljnji styling neće oduzimati puno vremena..
 • Ako ste sigurni u svoje sposobnosti, imate minimalno iskustvo u rezanju šiški, a zatim pokušajte podijeliti niti u dva vodoravna sloja. Gornju izrežite za 1 mm duže od donje. Šiške će biti točnije, a postupak oblikovanja lakši.

Sumirati

Filtrirane i naizgled neuredne šiške ukrasit će žene bilo koje dobi. Oni ne samo da podmlađuju, već i daju slici određenu romantiku i istovremeno element pobune. S njima se svaka slika čini cjelovitijom i cjelovitijom..

Ispravno odabrane šiške učinit će vaš izgled privlačnim i zavodljivim.

Sad znate zašto nije uzalud poderane šiške već godinama mnogo popularno i ne napuštaju stranice sjajnih časopisa. Još korisnije informacije o toj temi možete pronaći u videu u ovom članku. Sva pitanja postavite u komentarima na materijal.

Je li vam se svidio članak? Pretplatite se na naš kanal Yandex.Zen

Tekst Fotografija Victoria BOLSHOVA Objavljeno 15.02.2016

Ako želite zahvaliti, dodajte pojašnjenje ili prigovor, autoru - dodajte komentar!

Koju bih boju kose trebao odabrati. Pomozite mi savjetom. Ne znam koji imam...

  JA SAM

  Trepavice produžene za 6 mjeseci, napravile pauzu. Nakon 3 mjeseca opet se povećao...

  bazilika

  Cool frizura

Marina

Bok, mogu li svoju obojenu kosu (sada crvenu) obojiti u svijetlo ljubičastu... Daria

Zdravo! Tamnoputa sam djevojka s crnim očima. Želim kosu obojiti u tamno... Loredana

Na fotografiji su mlade ljepotice. Mogu li starije dame imati obrve? Dob...

Kako sami smanjiti šiške?

Lakše je šišati šiške nekoliko tjedana nakon sljedećeg odlaska kod frizera, nego šiškama sami dati potpuno drugačiji oblik.

Ako nemate želju trčati kod frizera svaki put i tražiti samo podrezivanje šiški, naučite to raditi sami..


Kako smanjiti bočne šiške

Najčešći i najpopularniji su bočne šiške: faze šišanja

 • Ocrtavamo s koje ćemo strane češljati šiške u budućnosti i koliko će dugo trajati.
 • Kosu ošišajte koso, držeći škare pod kutom od 45 stupnjeva, lagano se krećući duž cijele duljine i malo je ošišavši.
 • Počinjemo od obrve, gdje će početi šiške, a zatim prelazimo na drugu obrvu. U tom bi slučaju pokreti trebali biti mali, kao da se "čupaju". Prorjeđivanje prorijeđenim škarama.
 • Izrezali smo je po istom principu kao i sve ostale šiške. Razlika je samo u duljini i u metodama daljnjeg oblikovanja. Bolje je prvi put ostaviti malo duljine u rezervi. Tada možete ponovno prošetati krajevima kose i postići ravnu crtu..
 • Guste šiške moraju se profilirati držeći posebno dizajnirane škare okomito. Položite takav prasak, lagano podižući i istežući se okruglom četkom od korijena.
 • Koja je frizura ispravna za takav prasak? Naravno, položen na bok. Šiškama sa strane možete ispraviti obris lica i dati mu izražajnost.
 • Bočne šiške izgledaju stilski i pomalo odvažno. Odgovara gotovo svima: i mladim djevojkama i starijim damama. U potonjem slučaju, bočne šiške čak su u stanju vizualno podmladiti.


Opcije bočnog praska

Užitak za sve. Skoro

Kose šiške smatraju se univerzalnima, odnosno prikladnima za bilo koju vrstu lica. Jedina je razlika u duljini niti: vlasnicima trokutastog lica bolje je da preferiraju kratke modele, ali autentičnije će odgovarati kvadratno ili okruglo lice. Sretne žene s ovalnim licem mogu mijenjati duljinu niti po volji - idu s bilo kojim šiškama.

Jedino "ali" za takav element frizure je struktura kose. Stilisti toplo preporučuju da se suzdrže od kosog oblika onima koji imaju kovrčavu kosu..

Kako sami odrezati bočne šiške?

1. Operite mi glavu i malo osušite kosu ručnikom. To je dovoljno da pramenovi budu dovoljno vlažni.


Odvajanje šiške od ostatka kose

2. Odredite smjer i duljinu šiške. Ne zaboravite da je mokra kosa teža od suhe. Kad se šiške osuše, "poskočit će". Da se kasnije ne bismo uzrujali i ne zakleli “nikad više uzeti škare u ruke”, centimetar duljine ostavljamo u rezervi. Ako kosu ošišate suhom, tada se rezultat može vidjeti odmah, bez čekanja da se šiške osuše.


Olovkom ili češljastom olovkom ocrtavamo buduću liniju šiški i vizualno je pamtimo

3. Šiške odvojite kopčama od ostatka kose. Izrežemo duž kosog pod kutom koji ste unaprijed zacrtali. Vrhove kose usmjeravamo ravno prema dolje, a škare - pod kutom prema pramenu kose.


Škare okrećemo pod kutom od četrdeset pet stupnjeva prema kovrčama i pažljivo odrežemo višak

4. Da biste dobili efekt kosog praska s poderanim krajevima, morat ćete odrezati malo niti pod kutom od 45 stupnjeva, produbljujući se za 1 cm. Škare su smještene okomito, a rezovi su dijagonalno.

Kosu treba ošišati dijagonalno

5. Razrijedite šiške kako biste postigli pompu: uzmite cjedilu debljine 1 cm i držite je pod pravim kutom ispred očiju. Dva prsta uhvatimo za vrh i odrežemo tako formiran rep. Ponavljamo isti postupak sa svim pramenovima..

6. Izrezali smo šiške. Za tanku i poslušnu kosu bit će dovoljno lagano stanjivanje, inače možete potpuno odrezati vrhove. Za grubu i gustu kosu potrebno je duboko stanjivanje. Kovrčavu kosu ne brušimo. Inače, počet će se još jače uvijati..

Rezimirajmo:

 • glavni rez je izveden po kosoj liniji
 • finaliziranje i stanjivanje vrhova, odvajanje kose pramenovima debljine ne više od 1 cm

Kose šiške Raznolike kose šiške

Savjeti / preporuke

 • Pri odabiru šiške, trebali biste se voditi ne samo modnim smjerom, već i značajkama vašeg lica.
 • Styling na kovrčavoj kosi treba napraviti nakon prethodnog ravnanja peglom.
 • Okrugla četka i sušilo za kosu pomoći će stvoriti dodatni volumen..
 • Izražavanje poderanih posjekotina može se izvršiti nanošenjem male količine voska na krajeve kose..
 • Rezanje šiški treba obaviti na mokroj kosi, ali imajte na umu da će se suha kosa smanjivati.
 • Prilikom rezanja ne trebate previše povlačiti niti, možete pogrešno izračunati duljinu.
 • Kose šiške su izrezane odozdo prema gore. Ako se krećete u suprotnom smjeru, možete dobiti zakrivljeni rez.
 • Ako niste sigurni u ispravnost odabrane duljine, bolje je povući se ispod naznačene razine. Dakle, bit će prilika da se stvari poprave.

Kako sami odrezati šiške u polukrugu, točno luk?

Ako ste savladali klasične metode rezanja šiški i dovoljno ste istrenirali, neće vam biti teško izvoditi složenije opcije..

 • Da biste oblikovali prasak u polukrugu, vrijedi uzeti u obzir da će samo guste šiške u polukrugu izgledati lijepo. Šiške podijelite na dvije polovice.
 • Odrezali smo prvi dio, koji započinje od krune, postavljajući duljinu budućih šiški.
 • Ostatak kose također dijelimo na dva dijela. Izrezali smo u polukrugu. Škare su usmjerene od sredine šiške do rubova.
 • Jednake duljine s obje strane.


Faze rezanja šiški u polukrugu

Modni trend za originale

U posljednjih nekoliko sezona modeli s bočnim šiškama najviše su traženi u svijetu visoke mode i konfekcije. Frideri povezuju takav neviđeni uspjeh elementa frizure sa:

 • modernost (kose šiške pojavile su se u arsenalu fashionista relativno nedavno i donijele životopisni tok dosadnim opcijama ravnih pramenova koji padaju na čelo);
 • praktičnost (kosi pramenovi brzo se uklapaju i ne zahtijevaju polaganje dlake);
 • slika blage buntovnosti (moderan način rezanja šiške daje slici žene razigranost i znatno je mlađa);
 • stil (čak i najklasičnija verzija boba ili boba izgledat će neobično i elegantno s takvim "dodatkom").

Video: kako smanjiti i oblikovati duge šiške?

Kako sami odrezati ravne šiške ravno?

Izvodimo ravne šiške u nekoliko faza.

 • Odvajanje šiške od krune.
 • Podijelimo ga na dva dijela. Prvi dio je ispod duljine kapka i započinje od tjemena. Prvo smo to odrezali. Ovo je za prilagodbu duljine ostatka šiške. Poravnajte ostatak kose s prvim.

Važne točke

Da biste pravilno odabrali i izvršili kose šiške, sljedeće smjernice mogu biti korisne:

 • Razmotrite svoj stil. Frizura bi trebala biti u skladu s odjećom.
 • Odvažne pokuse najbolje je raditi u mladoj dobi. U budućnosti morate pažljivo razmotriti buduću sliku. Do 50. godine života kosa raste bolje i zato savršeno pristaje.
 • Razderane kose kose, počevši od krune i završavajući blizu obrva, pomoći će stvoriti prekrasan volumen. Profiliranje je najbolja opcija jer će biti lako.
 • Ravni prasak nije prikladan za visoke dame, ali za one niske bit će najbolji izbor.
 • Nagnute šiške trebale bi biti uredne kako vam ne bi ometale oči. S njom će slika biti skladna.

Ovi savjeti pomoći će vam da odaberete pravu opciju za svoj izgled..

Kako sami odrezati poderane šiške?

Razderane šiške izvrstan su način da osvježite svoj izgled. Ali takve se šiške ne preporučuju vlasnicima uskog lica i istaknutih jagodičnih kostiju..


Izuzetno kratke poderane šiške Razderane šiške


Višeslojne rebraste šiške

Ako nemate iskustva, onda je poderane šiške bolje dobro prorijediti. Da biste to učinili, ošišajte kosu sprijeda do vrha glave. Pogreške će biti lakše ispraviti.

Koraci šišanja:

 • Ošišali smo opranu, osušenu i pažljivo počešljanu kosu. Podijelimo ih na dva dijela: šiške i ostatak mase kose koje odvajamo kopčama. Šiške bi trebale biti iste širine kao i vaše čelo. Gustoća -1-3 cm.
 • Još jednom dobro počešljajte šiške i počnite rezati na željenu duljinu. Sve šiške smo točno odrezali. Nakon toga ćemo neke kose početi rezati koso..
 • Ostaje podijeliti šiške u niti, čija je približna širina 1 cm. Stavite cjedilu između dva prsta. Podignite šiške i odrežite izbočene dlake ravnim rezom.
 • Izrezali smo šiške, režući je ili malim zubima ili cijelom površinom oštrice škara.

Gledajući video možete naučiti kako smanjiti poderane šiške.

Kakve su šiške

Šiške mogu radikalno promijeniti izgled osobe. Ako ste uvijek birali šišanje bez šiški i odjednom se odlučili na takve promjene u svom izgledu, onda se pripremite na to da vas prijatelji i poznanici možda neće prepoznati ni na prvom sastanku. Također ćete se morati dugo navikavati na sebe i neprestano se gledati u zrcalo, proučavajući novu sliku. Šiške dolaze u različitim oblicima, a trebali biste je odabrati na temelju oblika šišanja, teksture i gustoće kose. Razlikuju se sljedeće vrste šiški:

 • ravne šiške;
 • kose šiške;
 • lučne šiške;
 • ravne šiške;
 • graduirane šiške;
 • duge šiške;
 • višeslojne šiške;
 • kratke šiške.

Šiške na dvije strane: kako rezati

Nije teško odrezati prasak s dvije strane, a pogreške tijekom šišanja praktički su nevidljive.

 • Šiške odvojite od ostatka kose: razdijelite kosu u sredini, protežući je od tjemena do čela.
 • Šiške će početi otprilike od sredine razdvajanja. Ovdje ćemo staviti češalj, dodajući ga uhu. Formirali smo dva identična dijela budućih šiški.
 • Obrezujemo oba dijela simetrično. Duljina bi trebala biti do linije kutova usana.
 • Pramenove „naoštrimo“: stisnemo ga prstima pod kutom kako bismo dobili rub poput četke. Izrezali smo niti. Ova tehnika pomoći će postići prirodni učinak. Neke niti mogu se ostaviti izvorne duljine..


Kako smanjiti šiške s obje strane

Metode polaganja

Ako vam duljina zakošenih niti omogućuje eksperimentiranje s stylingom, odaberite opciju koja vam se sviđa:

 • zapjenite kosu, oblikujte je s jedne strane i četkom napravite lagani val;
 • za retro frizuru uvijte pramenove s lica (korisno je uvijač ili okrugla četka sa sušilom za kosu). Popravite rezultat lakom;
 • nanesite toplinsku zaštitu na šiške i zagladite kosu glačalom;
 • Lagano premažite pramenove mousseom i osušite, drobite rukama - ovo je varijacija umjetničkog nereda.

Kako je jednostavno i jednostavno ošišati šiške

Šiške šiške mogu se samostalno raditi kod kuće. Ali prije nego što odaberete opciju, morate se upoznati s pravilima kombiniranja oblika rezova s ​​ovalnim dijelom lica.

Šiške mogu osvježiti izgled, ispraviti problematična područja i povoljno naglasiti prirodnu ljepotu. No, pogrešno odabran oblik imat će suprotan učinak - usredotočit će se na nesavršene detalje. Osim toga, rez bi se trebao skladno uklopiti u cjelokupnu frizuru, kako ne bi bio zaseban detalj. Koncepti za uokvirivanje krajeva kako bi odgovarali dizajnu krajeva po cijeloj dužini.

 • Šišanje šiški kod kuće ↓
 • Kako odabrati duljinu i debljinu šiški ↓
 • Kako pravilno rezati ↓
 • Ravne šiške ↓
 • Kose šiške ↓
 • Razderane šiške ↓
 • Savjeti / trikovi ↓

Šišanje šiške kod kuće

Mnoge žene svladavaju složene tehnike bojenja i kozmetike kod kuće. Nije im posebno teško nositi se s šiškama. No, kao i u svakom poslu, postoje nijanse s obzirom na to da možete izbjeći razne nedostatke i nepopravljive pogreške.

Najodlučniji trenutak u kućnoj frizuri je određivanje oblika buduće frizure. Ako se rezanje vrši prvi put, bolje je konzultirati se s majstorom. Pomoći će vam odabrati kroj koji se skladno uklapa u sliku. Kada samostalno pretražujete, bolje je zaustaviti se na kosom posjekotini ili poderanim krajevima. Prorijeđeni pramenovi izgledat će mekše, ali ne i na finoj kosi.

Za glavni alat postoji samo jedan zahtjev - oštrina platna. Nemoguće je napraviti lijepu frizuru tupim škarama. Ako profesionalni alat nije dostupan, možete upotrijebiti dopisnicu čija je duljina platna najmanje 10 cm.

Prije šišanja trebali biste vlažiti kosu kako biste stvorili ujednačen rez. Međutim, mora se uzeti u obzir da će u suhom obliku duljina skočiti za nekoliko milimetara. Morate biti posebno oprezni oko kovrčavih uvojaka. Kad su mokri, ispravljaju se i stvaraju varljivu predstavu o budućem obliku. Kad se osuše, kovrče se razbaruše, ne ostavljajući prethodni dojam i trag. Izlaz je u periodičnom ravnanju kose glačalom prije oblikovanja ili oblikovanja..

Odvajanje pramenova razdjeljkom također će pomoći u stvaranju lijepog oblika. Ostatak kose potrebno je ošišati kopčama kako bi se uklonile smetnje tijekom šišanja. Prorjeđivanje će vam pomoći dodati sjaj i lakoću. Izvodi se uz pomoć posebnih škara ili vrhova običnih, ali to će zahtijevati određene vještine..

Što to zahtijeva:

 • četka za kosu s finim zubima;
 • 2 vrste škara (friziranje i stanjivanje);
 • posebne stezaljke;
 • ogledalo;
 • sprej za vodu.

Kako odabrati duljinu i debljinu šiške

Parametri šiške određuju se na temelju vrste ovalnog lica i karakteristika strukture kose. Tanke niti ne treba nepotrebno stanjivati ​​ili produljivati. Oni sami imaju nježne i glatke obrise, tako da je sasvim moguće učiniti s laganim stanjivanjem, što će dati potreban volumen.

Guste šiške ne izgledaju ni u skraćenoj verziji, kao ni one jako kovrčave. Stoga su za njih odabrani poderani i kosi rezovi, asimetrije. Za glatku kosu ujednačen je rez duž linije obrva elegantan, otvarajući ih ili dosežući trepavice. Na gustim pramenovima možete koristiti nekoliko tehnika, među kojima je matura posebno popularna. Slojevitost savršeno ispravlja nesavršene oblike lica, problematična područja i jednostavno daje ženstvenost.

Za četvrtasti tip lica šiške su jednostavno neophodne, jer kosi ili poderani rezovi učinkovito omekšavaju široki oblik, privlače pozornost na sebe, uklanjajući naglasak s tvrdih linija brade i jagodičnih kostiju. Valoviti pramenovi također će izgledati povoljno..

Gusta ravna šiška pomoći će prikriti nedostatke trokutastog lica. Sakriće široko čelo. A kosi oblik s izduženim krajem brade također će odvratiti pozornost s oštre brade..

Za ovalno lice možete eksperimentirati s različitim krojevima. Savršene linije teško je pokvariti. Ali ne biste trebali pretjerivati ​​s kreativnošću, prikladniji su klasicizam i asimetrija..

Razni oblici također su prikladni za okruglo lice, ali poželjan je kosi rez. Prikladno je rasporediti poderane krajeve ili učiniti s prorjeđivanjem.

Osim odabira linije reza, morate odlučiti i o razdvajanju. Može se izdati na nekoliko načina:

 • u obliku trokuta;
 • Konfiguracija u obliku slova U;
 • s paralelnim krakom.

Ako je vrsta kose tanka, tada se ne smije koristiti razdjeljak u obliku slova U. Trebat će više gornjeg dijela linije kose, što će smanjiti volumen na tjemenu i stranama..

Kako pravilno rezati

Ravne šiške

Ravne šiške zahtijevaju pažljiviji pristup i precizno izvršenje. Bez odgovarajuće vlage ravnomjerno rezanje neće uspjeti..

Korak po korak vodič:

 1. odvojite šiške razdjeljkom željenog oblika, a ostatak niti odrežite kopčama ili gumicom;
 2. uzmite mali pramen sa strane desne sljepoočnice, protežući ga između prstiju, odrežite duljinu malo ispod linije obrva (škare se moraju držati pod nagibom od 45 stupnjeva);
 3. učinite iste radnje s pramenom smještenim na lijevoj strani hrama;
 4. odrežite središnje niti jedan po jedan, usredotočujući se na odabranu duljinu;
 5. češljajte kosu, po potrebi izravnajte rez;
 6. također, naizmjenično sa svakom cjedilu, tanite krajeve pomoću škara za stanjivanje (ne biste se trebali odmaknuti više od 2-3 cm od ruba);
 7. osušite i kontrolirajte rezultirajući oblik.

Kose šiške

Kose šiške izvode se i na suhim pramenovima i na mokrim. Važno je napomenuti na suhoj kosi najkraću i najdužu razinu.

Korak po korak vodič:

 1. odvojite prednje uvojke razdjeljkom odabranog oblika, usitnjujući ostatak kose kopčama ili gumicom;
 2. navlažite pramenove vodom iz bočice s raspršivačem;
 3. češljajte i ocrtajte najvišu razinu i najduži vrh;
 4. držeći škare pod kutom od 45 stupnjeva, napravite kosi rez, povezujući oznake dviju razina;
 5. obradite vrhove tanjim škarama;
 6. osušite i kontrolirajte rezultirajući oblik.

Razderane šiške

Razderane šiške su jednostavne. To može čak i amater. Vrsta šišanja podsjeća na prorjeđivanje, ali s dubljim rezovima. Nepravilan oblik može sakriti sve nedostatke, stoga odgovara bilo kojoj vrsti lica.

Korak po korak vodič:

 1. odvojite šiške prema željenom obliku razdvajanja, preostale niti odrežite kopčama;
 2. navlažite kovrče vodom iz bočice s raspršivačem;
 3. uvijanje malih bičeva s niti, odrežite ih pod kutom (trebali biste se pridržavati niže razine duljine kako ne biste dobili prekratak prasak);
 4. češljajte se i po potrebi prilagodite.

Kako pravilno i lijepo ošišati šiške?

Zahvaljujući šišanju s praskama možete izgledati mlađe, a ako odaberete savršenu opciju, onda dodatno sakrijte svoje nedostatke. Postoji mnogo opcija: ravna, kosa, dvostruka, poderana itd. Bez obzira koju odabrali, treba joj šišanje češće od ostatka frizure.

Učenje rezanja šiški

Duljinu možete jednostavno prilagoditi u bilo kojem frizerskom salonu. Zašto ne iskoristite priliku da naučite kako sami podšišati šiške? Ne možete bez oštrih škara i prorjeđivanja, osnovnog seta češlja, možete mu dodati sušilo za kosu i okrugli češalj za oblikovanje (četkanje) (slika 2).

Lik: 2. Osnovni frizerski set

Kako napraviti bočne šiške?

Za kose šiške karakterističan je dijagonalni rez kose, može biti kratka, srednja i izdužena. Srednja duljina pogodna je za one koji imaju četvrtasto lice, a dugu kosu trebali bi odabrati vlasnici okruglog lica. Vlasnicima trokutastih lica bolje je eksperimentirati s kratkom verzijom, tako da je maksimalna duljina do linije obrva.

Kratke kose šiške

Rastavi ga bočno. Kontrolna točka je mjesto najvišeg uzdizanja obrve, a razdjeljak treba biti na onoj strani na kojoj je najkraća prednja strana. Zatim finim češljem odvojite pramenove od ostatka kose. Da vam kovrče ne bi ostale na putu, možete ih prikvačiti kopčama za kosu. Dalje, da biste rezali kose šiške, morate slijediti algoritam:

 • malo navlažite i ispravite kosu češljem;
 • ostavljajući maržu od oko 1 cm, skratite na željenu duljinu;
 • hvatajući pramenove naizmjence s dva prsta, napravite uredan rub s ravnim rezom;
 • po želji razrijedite krajeve kose prorijeđenim škarama.
Bočni razdjeljak

Treba napomenuti da će nakon oblikovanja šiške postati kraće, pa pri odabiru željene duljine odmah napravite malu marginu.

Srednje kose šiške nakon oblikovanja

Rezanje poderanih šiški

Šiške s otrcanim rubovima univerzalne su, prikladne za gotovo sve tipove lica. Često se koristi u kaskadnom šišanju kada kosi trebate dodati veći volumen, a također je pogodan i za one koji nose bob ili bob šišanje.

Razderane šiške na trgu

Postoje dva načina za stvaranje raščupanih šiški: suho ošišajte oštricom ili vlažnom kosom pomoću ravnih frizerskih škara. Vrhove kose ne treba mljeti.

Šišanje za suhu kosu

Rezanje poderanih šiški oštricom vrlo je jednostavno: naizmjence uvijte pojedine male niti u uske bičeve i oštrim oštricom skratite svaki na određenu duljinu. Ako nakon prvog puta neka područja otrgnutih krajeva trebaju korekciju, ponovite isti postupak opet s njima. Na taj način možete napraviti ravnu i kosu s jednakim rubovima, ali prije šišanja svakako morate oprati i osušiti kosu..

Razderane šiške, ravne i kose

Napraviti poderano čelo na mokroj kosi također nije jako teško. Nakon razdvajanja kose, izravnajte je češljem. Dalje, trebate stisnuti cjedilu debljine do 1 cm s dva prsta i, povlačeći je okomito na glavu, napraviti kosi rez. Dakle, trebate naizmjenično hodati cijelom dužinom škarama, a zatim sušiti i sušiti fenom..

Ispružite cjedilu i napravite kosi rez

Šiške ravno izrezane

Najlakši način je da sami šišate šiške čiji se rez podudara s linijom obrva. To se naziva ravno, preporučuje se da bude toliko dugačak da jedva prekriva obrve. Da biste dobili ravan i uredan rez, kosu prvo treba oprati i osušiti kako bi se mogla mokro odrezati.

Nakon toga, s vodoravnim razdjeljkom duž cijele širine čela, kovrče treba ravnomjerno odvojiti od šiške, tako da ne ometaju, bolje je češljati ih natrag ili ih ubosti. Gustoća ovisi o tome gdje će biti linija razdvajanja..

Trebate učiniti sljedeće:

 1. Odvojite cjedilu od sredine, a zatim je povucite pod kutom od 45 °, odrežite. Ovo će biti osnovna duljina.
 2. Na isti način podšišajte ostatak kose..
 3. U sljedećoj fazi trebate odrezati svaki pramen ravnomjernim rezom, tako da je linija reza ujednačena i uredna. Da biste to učinili, morate napraviti jedan kontrolni pramen, a ostatak poravnati, usredotočujući se na ovu duljinu.
 4. Češalj na kraju, trebao bi imati glatke rubove duž cijele duljine..
 5. Ako su nepravilnosti vidljive, trebate ponovno hodati škarama.
 6. Savjeti se mogu obrezati tanjim škarama.
Savjeti nakon stanjivanja

Šiške šiške s trokutastim dijeljenjem

Da biste dobili trokutasti razdjeljak, prvo ga morate izravnati. Da biste to učinili, povucite liniju oštrim krajem češlja od sredine čela do same krune. Širite kosu sa strane. Dalje, vrh češlja postavite na vrh zamišljenog trokuta, u ravnini je s mostom nosa oko nekoliko centimetara iznad linije kose.

Što je vrh veći, šiške će ispasti gušće. Nacrtajte vrh češlja s jedne i s druge strane, kao da crtate liniju od čela do sljepoočnice. Preostale uvojke odmah odvojite i pričvrstite ih tako da ne ometaju.

Kosa cijepana i zabodena

Nakon što ste shvatili trokutasti razdjeljak, povucite vodoravno mali dio kose i skratite je škarama. Postupno obradite cijelo područje, a na kraju ispravite nedostatke. Za volumen možete prorijediti krajeve posebnim škarama.

Šiške šiške s trokutastim dijeljenjem

Šiške na dvije strane

Ovo je jedno od najlakših, ne mora biti savršeno ravno, ne trebate stalno pratiti njegovu duljinu. Čak i nakon što šiške počnu rasti s obje strane, bez problema se mogu počešljati i položiti. Najprikladniji su u onim slučajevima kada trebate vizualno proširiti izduženo lice ili sakriti ružno čelo..

Najlakša dvostrana frizura

Podijelite ga ravnomjerno po sredini i pročešljajte kosu. Sada postavite vrh češlja na sredinu razdjeljka, ovo će biti početak. Sada ostaje napraviti jednu i drugu polovicu, za to odvojite kosu na bočnim stranama razdvajanjem od početka šiške do ušiju. Trebala bi biti dva dijela koja treba simetrično skratiti na željenu duljinu.

Prvo skratite jednu polovicu

Na kraju trebate prošetati škarama po krajevima kose, za to držite zaseban pramen između prstiju i ispostavite ga kako biste napravili četku. Sada, koristeći vrhove škara, trebate krajeve podrezati u male cik-cakove. Obrezane šiške na ovaj način izgledaju prirodnije..

Izvrnite pramen četkom

Polukružne šiške

Odaberite šiške s lukom ako trebate vizualno promijeniti oval lica, na primjer, ako imate četvrtasto lice, lice možete vizualno produljiti. Da biste napravili polukružne i s izduženim nitima na bokovima, morate pripremiti alat: škare, fini češalj, kopče za kosu, bočicu s raspršivačem.

Kako se polukružne šiške izrađuju korak po korak:

 1. Prvo trebate ravnomjerno odrezati šiške tako da budu duge koliko trebaju biti najduži krajevi polukružne šiške..
 2. Navlažite iz bočice s raspršivačem, izvucite češljem.
 3. Podijelite pramenove na dva dijela, pažljivo odrežite krajeve škarama kako biste postigli polukružni oblik.
 4. Na kraju se može razrijediti posebnim škarama.
Kao osnovu za polukružni prasak, napravite ravno

Suptilnosti šišanja šiške na dvije razine

Tehnika rezanja je oblikovanje čela s različitim duljinama kose. To se može postići ako ga izrežete u slojevima: duljina prvog doseže sredinu čela, drugi je sloj neposredno iznad linije obrva, a posljednji malo prekriva obrve.

Kako izgleda slojeviti prasak?

Da biste lako rezali ovaj način, prvo morate odvojiti donji sloj i ubosti ostatak mase. Sada možete sigurno obrezati rubove, a zatim prijeći na stvaranje duljeg sloja, a zatim - do samog kraja. Mlin po volji.

Asimetrične šiške

Ovo je odvažno i nestandardno rješenje, apsolutno win-win za djevojke savršenog oblika lica i guste ravne kose. Ako želite izgledati originalno, doznajte kako bez problema rezati asimetrične šiške:

 • prvo morate izrezati ravnomjernu prednju stranu do vrha nosa;
 • dalje podijelite kosu na tri dijela, s najvećim u sredini;
 • zarežite središnji pramen kosim rezom tako da najkraća strana dosegne obrve, a dugačka nešto kraća od bočnog.
Asimetrične šiške

Sada znate kako lijepo šišati šiške kod kuće, što će dodati više šarma vašoj frizuri. Budite svjesni da će vam savršeni kroj trebati neko vrijeme. Ne bojte se pogriješiti na putu u svijet lijepih frizura i savršenog izgleda!

5 načina kako smanjiti šiške kod kuće

Djevojkama koje dulje vrijeme nose šiške i ne mogu zamisliti život bez nje, stalno održavanje željene duljine postaje pravi problem. Da biste si odrezali šiške, svaka dva tjedna morate trčati u salon ili tražiti od svoje obitelji da podreže rubove..

Kako odabrati prasak

Ako još nemate šiške, ima smisla odabrati prave šiške prema obliku lica, video u nastavku će vam u tome pomoći..

Još uvijek niste odlučili o obliku svojih šiški? Pogledajte kako odabrati prasak za svoj oblik lica.

Metoda 1. Kako podrezati šiške kod kuće?

Prvo odlučite kakve šiške imate - ravne, kose, guste ili poderane. Da biste šiške šišali kod kuće, slijedite ove jednostavne upute. Za slike na engleskom jeziku osiguran je kratki prijevod!
1 način da podrežete šiške. Savršene šiške (za pacijenta)

Ako imate guste šiške odmah ispod obrva, zaobljene ili ravne, kako biste ih podrezali, slijedite jednostavne korake.

korak 1. Odvojite šiške od ostatka kose (pričvrstite kosu tako da ne ometa).

Korak 2. Temeljito češljajte šiške i puhajte na krajevima sušilom za kosu.

Korak 3. Odvojite gornji sloj kose i učvrstite ga odvojeno, za savršen rezultat bolje je ujednačiti šiške u slojevima.

Korak 4. Uhvatite škare, držeći šiške češljastim češljem, pažljivo odrežite višak prateći oblik svojih šiški. Da biste ošišali šiške i ne bili razočarani - bolje je malo ošišati, pokušajte ne pretjerivati. Kad je donji sloj spreman, skinite gornji i dobro ga počešljajte. Dalje ćete vidjeti donji sloj ispod gornjeg, tako da samo obrežite gornji sloj ispod donjeg, možete ostaviti nekoliko dugih niti za prirodni učinak. Ako imate tanke škare, možete turpijati gornji sloj, pa će šiške izgledati lakše!

Metoda 2. Stara metoda škotske trake

Ako vam šiške nisu jako guste, pokušajte pomoću selotejpa pričvrstiti kosu na čelo i ravno je ošišati.

  Nosite li ravne šiške? Izgled načine za oblikovanje ravnih šiški na različite načine

Metoda 3. Poderane šiške.


Na taj način možete ne samo smanjiti duljinu poderanih šiški, već općenito i sami odrezati šiške. Da biste to učinili, odvojite dio kose (ili šiške), uvijte je bičevima i odrežite kosu držeći škare pod kutom.

Metoda 4. Japanski trikovi.

Nije iznenađujuće što su Japanci otišli najdalje i smislili čitav niz alata za rezanje šiški. Set uključuje posebno sredstvo za ravnanje niti i škare za stanjivanje. Takav set možete kupiti putem interneta..

  Kako nositi duge šiške - pogledajte slike s dugim šiškama

Metoda 5. Najlakši.


Odvojite kosu od šiške (povucite kosu u rep) Zatim, držeći škare vodoravno, podrežite šiške iznad očiju, držeći škare pod kutom - podrežite rubove, držeći škare okomito i blago profilirajte kako biste postigli prirodni rezultat.

Svaka od opisanih metoda zahtijeva određenu vještinu i dobre škare! Ako sumnjate u sebe i ne želite riskirati, prvo pokušajte smanjiti šiške za 1-2 mm (tako da to ne bude jako primjetno), ako vam rezultat odgovara, šiške možete sigurno poravnati kod kuće.

Kako sami odrezati šiške? Da biste to učinili, trebat će vam redoviti i okrugli češljevi, kao i profesionalne škare za friziranje (obične škare nisu dovoljno oštre, nećete moći dobro ošišati šiške, a zaradit ćete i podijeljene krajeve).

  Šiške se moraju rezati na suhoj kosi, jer kad se kosa osuši, postaje kraća i rezultat vas može razočarati.

Da biste šiške rezali sami, prvo što morate učiniti je podijeliti kosu na razdjeljak i odvojiti trokutasti pramen koji će postati šiške. Na videu ćete vidjeti da djevojke uvijaju kosu prije nego što je odrežu - to je učinjeno kako bi šiške ležale prirodnije - nešto duže na rubovima i kraće sprijeda.

Kako je lijepo smanjiti šiške sebi: savjeti blogera i stilista

Šišanje s praskama jedan je od glavnih trendova sezone. Kažemo vam kako lijepo šišati šiške na sebi, tako da ispadne kao u salonu.

Dijelimo kako lijepo izrezati različite vrste šiški. Šišanje će definitivno biti vrijedno selfija.

Kako smanjiti vlastite bočne šiške

Odaberite prave škare

Za rezanje je bolje koristiti posebne škare - oštrije su. Ako ga nemate pri ruci, upotrijebite uobičajene škare za domaćinstvo. Ali pazite da je alat dobro izoštren, jer ćete u protivnom oštetiti kosu.

Izrežite u pravom smjeru

Ako želite da šiške leže lijevo, onda ih odrežite s desne strane. Isto pravilo radi i sa suprotnom stranom..

Dijelite kosu na pramenove

Kako ravnomjerno i pravilno odrezati bočne šiške? Prije svega podijelite kosu na zasebne niti jednake širine. Kad režete šiške, držite škare u početku okomito na kosu, a zatim nagnite vrh škara prema dolje pod kutom. Ne žurite - pažljivo radite kroz male niti kako biste postigli savršen rezultat.

Češljajte kosu i podšišajte šiške

Pročešljajte kosu i oblikujte šiške u položaju u kojem ih planirate nositi. Pažljivo podrežite neravne dijelove bočnih šiški. Obrežite mrlje tako da šiške budu u jednoj dijagonalnoj liniji.

Oblikujte šiške

Nakon što ste ispravili pogreške, kosu oblikovajte laganom pjenom i dodajte volumen šiškama. Ako imate gustu kosu, za maksimalne rezultate možete upotrijebiti uvijač ili glačalo..

Kako je lijepo smanjiti duge šiške

Operite, osušite i uredite kosu

Da ne biste propustili duljinu, bolje je rezati šiške na suhoj kosi. Osušite mokre uvojke i stilizirajte kao i obično. Dalje, šiške podijelite u nekoliko niti. Zatim se češljajte mekom četkom. Zatim pronađite udoban položaj za podšišavanje šiški. Prstima približite obrve i pritisnite šiške na kožu. Uz to, ruka će zaštititi lice od oštrih oštrica škara.

Ošišajte šiške

Uzmite škare vodoravno i počnite podrezivati ​​kosu. Pramenovi bi trebali biti tanki, inače će vam biti neugodno - i kao rezultat, ispast će šiške iskrivljeno.

Podrežite šiške

Kad dosegnete željenu dužinu, počnite ispravljati šiške. Uhvatite rub šiške s dva prsta i, držeći škare okomito, lagano podrežite rubove.

Kako ravnomjerno sami podrezati poderane šiške

Na suhu i počešljanu kosu bolje je odrezati poderane šiške. To će vam pomoći da postignete željenu duljinu. Za obrezivanje koristite standardne škare, oštrice ili tanke škare. Kako pravilno podrezati poderane šiške? Metoda je vrlo jednostavna: pojedinačne niti šiške trebate uviti u labave bičeve. Zatim oštrim škarama napravite prečice na različitim razinama šiški. Kao i kod ostalih šiški, poderane šiške treba podrezivati ​​polako i postupno..

Načini kako smanjiti vlastite šiške

Želite znati kako smanjiti vlastite šiške kod kuće? Ovaj članak sadrži sve majstorske tečajeve i savjete za uspjeh ovog eksperimenta.!

Glavne tajne

 • Bolje slijediti primjer frizera i odabrati prave profesionalne škare. Oštriji su, što znači da mogu jamčiti savršen rezultat. Ako želite promijeniti svoju sliku upravo ovdje i sada, možete uzeti obične škare, ali pobrinuti se za njihovo izoštravanje. Ako preskočite ovaj korak, možete ozlijediti dlake..
 • Nije potrebno prvi put izvući željenu duljinu - preporuča se ostaviti nekoliko milimetara u slučaju pogreške, a za završnu fazu - obrezivanje krajeva.
 • Da se ne bi pogriješilo s duljinom, preporuča se manevriranje škarama preko suhih niti. Također, neće biti suvišno kontrolirati željenu razinu pomoću kažiprsta ili ravnala..
 • Bolje je uzeti ostatak kose u čvrst rep straga, tako da ne odvlači pažnju od glavnog postupka.
 • Ako je vaša kosa izvrsne debljine, najbolje je odrezati odabranu varijaciju šiški - to će joj dati željeni lagani izgled. Stanjajuće niti najbolje su za spaljivanje brineta..
 • Pri odabiru idealne promjene slike, trebali biste se usredotočiti na oblik lica. Dakle, s okruglim ili četvrtastim tipom preporuča se raspoređivanje pramenova sa strane, s izduženim oblikom, produljena kaskadna ili asimetrična šiška je u skladu, a s inačicom u obliku srca dobrodošlo je produljenje s jedne strane.

Koso

Da biste sami odrezali bočni prasak, prvi korak je odlučiti o njegovom smjeru. Ako planirate da će niti ležati na lijevoj strani, tada se preporučuje započeti rezanje s desne strane. Ovo pravilo također djeluje u suprotnom smjeru. Sada se okrećemo samom akcijskom planu, koji će stvoriti željene kose šiške.

 • Prije svega, odvojite dio kose blizu čela koji je pripremljen za namjeravanu svrhu..
 • Zatim podijelite ovo područje kose na nekoliko niti koje će biti jednake u svojoj širini..
 • Pri oblikovanju prvog dijela kose, škare treba postaviti u okomitom smjeru.
 • Prelazeći na sljedeće niti, alat trebate nagnuti prema dolje, stvarajući postupni kut. Ovdje je glavna stvar ne žuriti s postizanjem rezultata, kao u salonu.
 • Kad završite s radom na posljednjim pramenovima, počešljajte ih i provjerite ima li izdajničkih zalutalih dlačica. I tek kada šiške budu predstavljale savršeno ravnu dijagonalu, postići će se željeni rezultat.

S dvije strane

Legendarne šiške za zavjese, podijeljene u dvije polovice, nedavno su u velikoj potražnji među modnicama. Vjerujemo da se tajna takve popularnosti krije u njenom ženstvenom i gracioznom izgledu. Svestranost je također očaravajuća - stilisti tvrde da je ova sorta prikladna za bilo koju vrstu izgleda..

Da biste utjelovljivali takav trend kod kuće, trebali biste pažljivo pročitati pravila za izvođenje kosog reza - popisali smo ih odmah iznad. Ovdje je princip isti - samo trebate kosu prvo podijeliti na dvije polovice. Tada se svaki od njih oblikuje na bokovima postupnim produljivanjem na bočne niti. Glavni uvjet je simetrija dviju stranica, koju treba nadzirati tijekom rezanja..

Poderana

Rezanje otrgnutog praska za sebe nije toliko težak zadatak kao što bi se moglo činiti na prvi pogled. Ova varijacija osigurava određeni nemar, što znači da od djevojke ne zahtijeva potpunu profesionalnost. Malo znanja o tehnici, marljivost prošarana improvizacijom, dobre škare (idealno stanjivanje) ili oštrice - sve su to tajne uspjeha. Započnimo?

 • Pravilo broj 1 - ovo je potreba za dizajniranjem poderanih niti na počešljanoj i suhoj kosi.
 • Najelementarnija metoda, koju je lako savladati kod kuće, uključuje uvijanje pojedinih malih niti u bičeve.
 • Zatim se pomoću škara izrađuju prečice na različitim razinama budućih šiški.
 • Glatko se krećite, ili još bolje, držite ispred sebe fotografiju željenog rezultata - ona će vam reći koja će strana pramenova trebati malo više skraćivanja.

Ravno

Dobivanje ravnih šiški u vlastitoj kupaonici također je izvediva misija. Sad ćete vidjeti da u ovome nema ništa teško..

 • Čim odaberete dio kose za buduće šiške, malo navlažite češalj i počešljajte ove niti..
 • Stisnite kovrče između srednjeg i kažiprsta desne ruke.
 • Izrežite krajeve ravnomjerno u ravnoj liniji. U ovom je slučaju prikladno odmarati prste na mostu nosa. Također je poželjno ne promatrati okomiti smjer alata, već uzeti u obzir minimalni kut.
 • Također možete ostaviti bočne uvojke malo duže - tako jednostavna tehnika omogućit će vam da kod kuće smanjite šiške u polukrugu.

Ključni adut ravnih šiški je taj što može ukrasiti ne samo dugu, već i kratku kosu. Najprikladniji su za iste grafičke i moderne frizure, poput nje same.

Trendi verzija ravnih šiški je njegova skraćena verzija, nazvana baby beng. Ovaj je trend prilično hrabra odluka, a odgovara modnjacima koji se vole isticati. Zanimljivo je da se skraćeni pramenovi savršeno uklapaju ne samo u kvadrat, već se i izvanredno kombiniraju s dugom kosom..

Izduženo

Nedavno su izdužene verzije ravnih šiški na vrhuncu popularnosti. Uz takav dodatak, vlasnici kose do ramena i djevojke s dugom kosom neće izgubiti - ovaj će se prasak uspješno uklopiti u bilo koju sliku modnice.

Ova se sorta izvodi u tehnici sličnoj ravnom rezu. Razlika je samo u duljini niti. Također je važno uzeti u obzir da će izduženi prasak imati koristi samo ako nema besprijekorno ujednačen kroj, ali svoj šarm postiže uz pomoć male razlike u duljini uvojaka..

Ako vas posljednja tehnika više privlači, šiške možete urediti kod kuće, usredotočujući se na ovu fotografiju. Djevojčica pokazuje da da bi se stvorio željeni rezultat, cjedilu treba sakupljati do sredine i uvijati u prilično čvrst snop. Tada škare ukazuju na željenu duljinu budućih šiški.

Posebnu ženstvenost i sofisticiranost mogu se dati slici uz pomoć izduženih bočnih niti, koje će se unaprijed smisliti u silueti šiški. Ova varijacija izgleda sjajno i s ravnom kosom i s romantičnim kovrčama, kao i s raznim frizurama..

Kovrčava

Vrući trend posljednjih sezona su kovrčave šiške. Ako želite, možete ga i sami implementirati. Istina, nužno je uzeti u obzir nekoliko nijansi..

 • Važno je oblikovati kovrčave šiške na suhoj kosi u njihovom prirodnom položaju - ovaj pristup omogućit će vam da vas ne zavaraju s duljinom.
 • Tehnika izrade šiški na bazi kovrča zapravo je ista kao i na ravnoj kosi..
 • Ako želite da konačni rezultat ima volumen u trendu, dodajte pola centimetra na željenu duljinu. Nakon toga, oblikovanje niti mousseom i sušilom za kosu stvorit će željeni volumetrijski efekt..

Nadamo se da su vam fotografije i videozapisi iz ovog članka pomogli da shvatite kako sami smanjiti šiške kod kuće. Ako duša zahtijeva promjenu slike, koristeći jednostavne tehnike, lako se možete odlučiti za takav korak. Želimo vam da sve ispadne točno onako kako ste namjeravali!