Kako napraviti kovrče šalom

Frizure

Otkrili smo da se YouTubeu pristupa na vašoj mreži putem neregistrirane aplikacije treće strane.
Korištenje takvih aplikacija može dovesti do negativnih posljedica, uključujući instaliranje zlonamjernog softvera, neovlašteni pristup vašim podacima i brzo pražnjenje baterije..

Upotrijebite službene aplikacije YouTube (Android ili iOS) i YouTube Go. Nepotvrđene aplikacije treba ukloniti s uređaja.

Da biste se vratili na YouTube, unesite kontrolni kôd u nastavku.

Uvojci bez uvijača: 6 načina tvrtke TikTok koji djeluju na ravnu kosu

Tijekom samoizolacije mnogi su počeli eksperimentirati sa svojim izgledom: odrezali su šiške, zatim posvijetlili pramenove, pa namotali kosu. Usput, o potonjem - to je zapravo postalo trend u TikTok-u, pa smo odlučili prikupiti najzanimljivije video tutorijale s dobrim rezultatima..

Uvojci na šalu / čarapi / pojasu od ogrtača

Ako niste ljubitelj malih kovrča, onda je ova metoda za vas. Velike kovrče mogu se napraviti pomoću šala, čarapa ili remena ogrtača. Kako se kovrče ne bi skliznule, savjetujemo vam da odaberete nešto pamuka. Podijelite kosu na dva dijela i savijte šal kao da je traka za glavu. Počnite uvijati pramenove na šalu sa svake strane i na kraju popravite elastičnim trakama. Kosu možete vezati u vijenac - stvorite trendovsku frizuru.

Male kovrče na krpama

Ova metoda je vrlo jednostavna: podijelite kosu na 4 dijela, uzmite tanki pramen, nanesite mousse na nju, počnite tkati pigtail, dodajući usku krpu umjesto treće niti. Gdje ih mogu dobiti? Možete ih izrezati iz pamučnih ili jednokratnih maramica za čišćenje. I imajte na umu, što tanji uzmete pramen, uvojci će biti finiji. Idite u krevet i ujutro sve razmrsite :)

Uvojci na štapiću

Naručujete li često sushi? Tada je ova metoda definitivno za vas. Uzmite jedan štapić i omotajte ga tankom uvojkom. Imajte na umu da ćete, baš kao i kod ostalih metoda, na kovrče prvo trebati nanijeti sredstvo za oblikovanje. Važno je da svaki zavoj pramena na štapiću bude odvojen, a ne slojevit na prethodnom.

3 načina za brzo i jednostavno stvaranje uvojaka kod kuće od šalova, elastičnih traka i majice

Srednje kovrče na šal

Trebat će vam dvije marame. Da biste dobili postojane kovrče, bolje je oprati glavu, a ne je potpuno osušiti. Kosa bi trebala biti vlažna, ali ne i mokra. Napravite dva repa na vrhu glave u visini tako da ne ometaju san. Prvo savijte jedan šal u "cijev" i zavežite ga na gumicu.

Sada podijelite rep na dva dijela. Čvrsto uvijte kosu spiralom na jednom rubu. Kraj učvrstite elastičnom trakom. Učinite isto s drugim dijelom. Kao rezultat, dobivaju se četiri snopa. Ujutro otkopčajte kovrče, popravite mousseom ili lakom.

Elastične trake za afričke kovrče

Zapamtite da prilikom uvijanja bilo kakvih uvojaka perem glavu samo šamponom bez dodatne kozmetike. Tanke mokre niti uvijamo gustim bičevima koje potom umotate u mini izbočine na glavi. Popravite ih elastičnom trakom. Ujutro izravnajte svaki pramen, podesite kosu prstima i popravite je lakom.

Ako vas boli spavati na kvrgama, onda jednostavno upletite puno uskih pletenica koje skupljate u rep i fiksirajte sve krajeve jednom gumicom. Ili namotajte pramenove na trake od tkanine. Samo trebate ustati rano ujutro da biste odvezali stotinu pletenica..

Za hollywoodske kovrče potrebna je majica

Uzmi stvar takve veličine da ti uvijeni prsten slobodno pada na glavu poput krune. Zamotajte majicu potpornikom, pričvrstite je u prsten. Stavite rezultirajući "alat" na glavu. Ova metoda uključuje nanošenje gela za oblikovanje na vlažnu kosu..

Podijelite ih u male niti i zamotajte u prsten od tkanine. Da biste spriječili da kosa popusti, možete je popraviti nevidljivošću. Ujutro opustite kosu, izravnajte kovrče rukama i popravite lakom.

Nakon noćne fiksacije, kovrče traju gotovo jedan dan. Ali takve se kovrče mogu raniti ujutro ako trebate otići na večernji sastanak. A ako trebate biti spremni za nekoliko sati, snopove i kvrge s kose osušite sušilom za kosu, a zatim popravite pjenom ili lakom. Istina, na neposlušnoj kosi takve će kovrče trajati samo nekoliko sati..

Kako napraviti kovrče pomoću uobičajenih šalova

Ako imate dužinu ramena ili nižu kosu, ova metoda uvijanja je za vas. Pogodno ga je koristiti noću: operite kosu, zamotajte se i idite u krevet. Ujutro morate samo skinuti šalove i napraviti korijen od runa.

Trebat će vam

 • 2 pamučne maramice ili maramice;
 • 6 silikonskih traka za kosu;
 • pjena za oblikovanje kose.

Što uraditi

Operite kosu kao i obično. Nanesite mousse za oblikovanje na vlažnu kosu i pustite da se malo osuši. Bolje je ne koristiti sušilo za kosu.

Dio desno i dva visoka repa sa strane.

Smotajte šal u cijev. Važno je da marame budu pamučne: kosa će skliznuti sa satena. Zavežite šal na dnu repa tako da čvor bude na dnu.

Podijelite rep na dva dijela i čvrsto ih omotajte spiralom oko različitih krajeva marame. Uvijte krajeve kose i učvrstite elastičnim trakama.

Učinite isto s drugim repom..

Nakon što ste obavili oblog, možete ići u krevet. Uklonite šalove ujutro, prikladnije je škarama rezati elastične trake na repovima.

Nastanite kovrče napuhajte rukama ili češljem s rijetkim zubima. Češljajte kosu na korijenima. Ako je potrebno, pričvrstite frizuru lakom.

Je li vam se svidio članak? Pretplatite se na kanal kako biste bili u toku sa najzanimljivijim materijalima

Kako uviti kovrče (39 fotografija) na nestandardne načine

Šik kovrče izgledaju atraktivno i elegantno. Lagani valovi pogodni su za izlazak, a elastične voluminozne kovrče ukrasit će vas na bilo kojoj proslavi. Međutim, život je nepredvidiva stvar i nemate uvijek pri ruci potrebne uređaje za izradu trajne завиške..

Žene su pak pametne naravi, sposobne pronaći izlaz i iz najtežih situacija, dok one oko njih neće moći ni pomisliti da je bilo poteškoća prilikom stvaranja frizure..

Šik kovrče mogu se stvoriti u nedostatku uređaja za oblikovanje

Pročitajte nekoliko neobičnih načina uvijanja kovrča bez uređaja za oblikovanje i uvijača..

Atraktivne kovrče iz dostupnih alata

Ono što nije došlo do lijepog spola baš u bilo kakvim uvjetima kako bi izgledalo najbolje. Dakle, za stvaranje kovrča, mlade dame koriste najneobičnije predmete - čarape, šalove, majice, papir i mnogo, puno više. Štoviše, možete stvoriti kovrče za kaskadno šišanje, za duge niti, pa čak i na trgu.

Ugodno je i što je cijena takvog stylinga minimalna, jer većina ljepotica ima predmete za uvijanje pri ruci. O svemu više u nastavku.

Uvojci na čarapama

Čarape su komad odjeće koji sigurno svi imaju. Pomoću njih mogu se stvoriti zadivljujuće kovrče..

Uvojci na čarapama formiraju se na dva načina:

 1. Korištenje više parova čarapa. Da biste stvorili elastične kovrče, trebate nanijeti pjenu na mokru kosu i, odvajajući uske niti, namotati kosu na čarapu. Zavežite krajeve. Ostavite kovrče da se osuše, a zatim pustite sve i popravite lakom.
  Umjesto čarapa možete upotrijebiti užad duljine oko 20 cm i širine 4 cm. S uvijenom kosom uz pomoć tkanine možete sigurno spavati - tijekom spavanja nećete osjetiti ni najmanju nelagodu.

Bagelom od čarapa možete izgraditi atraktivnu punđu i uviti šik uvojke

 1. Uzmite čarapu i odrežite dio na kojem bi trebali biti prsti. Uvaljajte čarapu u bagel. Mokro kosu zavežite u rep na tjemenu. Zamotajte kosu u bagel i držite snop dok se pramen potpuno ne osuši. Otopite kovrče, položite po vlastitom nahođenju i pospite lakom.

Uvojci na šal

Još jedan originalan način uvijanja kose je stvaranje uvojaka šalom. Za postupak će vam trebati 3-4 šalova, čija je veličina uvijena prema duljini kose.

Upute za stvaranje kovrča na ovaj način su sljedeće:

Foto uputa za stvaranje kovrča pomoću marame

 1. Na blago vlažnu kosu nanesite mousse vlastitim rukama i sve temeljito počešljajte.
 2. Podijelite grivu na 3-5 niti (ovisno o debljini i željenoj veličini kovrča).
 3. Uzmite jedan dio kose i pri dnu zavežite šal, presavijen na pola ili u obliku trokuta.
 4. Zavojite pramen kose na svaki slobodni kraj marame.
 5. Kombinirajte krajeve i učvrstite elastičnom trakom.
 6. Preradite preostale niti na ovaj način.
 7. Pričekajte dok se kosa potpuno ne osuši i sve pustite.
 8. Dajte stylingu željeni oblik i pospite lakom.

Afro kovrče na štiklama

Ako su vam cilj male razigrane kovrče, tada ih možete napraviti pomoću običnih ukosnica..

Da biste to učinili, morate ponoviti sljedeće korake:

Jednostavan način za izradu poskočnih kovrča

 1. Operite kosu i osušite ručnikom.
 2. Češljajte se kroz kosu i podijelite na pramenove.
 3. Uzmite ukosnicu i provucite je kroz pramen na dnu rasta dlake.
 4. Zamotajte pramen na krajevima u obliku "osmice" i popravite ga nevidljivo.
 5. Neka se kovrče osuše. Ako je vremena malo, a na raspolaganju imate peglu, tada je možete prošetati duž niti rane, ali u ovom slučaju kosa bi trebala biti potpuno suha.
 6. Otpustite kovrče i oblikujte po želji.

Savjet!
Radi praktičnosti, dok se uvijate, antene ukosnica možete malo raširiti, a nakon navijanja uvojka lagano zategnite pramen - na ovaj ćete način ukosnicu vratiti u prvobitni položaj.

Nježni valovi s majicom

Atraktivne kovrče u obliku mekog vala mogu se oblikovati uobičajenom majicom.

Shema takvog uvijanja je sljedeća:

Curls-curls pomoću majice - shema za stvaranje

 1. Uvrnite redovitu majicu u snop i fiksirajte krajeve elastičnom trakom oblikujući prsten.
 2. Dobro pročešljajte kosu, puštajući dio ispred.
 3. Stavite prsten na vrh glave.
 4. Odvojite cjedilu i omotajte majicu.
 5. Ponovite iste korake s preostalom kosom..
 6. Postupak možete raditi noću, a ujutro rastvoriti kosu i popraviti veličanstvene valove lakom.

Umjesto majice možete upotrijebiti široku gumicu, koja se mora nositi oko glave. Princip stvaranja kovrča je isti, jedina je razlika što su ovom metodom kovrče manje.

Spektakularne kovrče s domaćim krpicama za uvijanje

Zapanjujuće spiralne kovrče mogu se stvoriti pomoću domaćih uvijača, popularno nazvanih "krpe". Uvojci na krpama su elastični i vrlo otporni. I uvijanje i pripremna faza (formiranje uvijača) ne trebaju puno vremena.

Ovako izgledaju krpe za uvijače

Uvijači su oblikovani na sljedeći način - izrežite papir u oblik pravokutnika. Također morate rezati uže ili trake od tkanine tako da je njihova duljina veća od širine papira..

Zamotajte sredinu užeta papirom tako da krajevi tkanine vise i papir dobro učvrsti.

Uvijanje se provodi na isti način kao kod bumeranga ili papilota - odvojite uski vlažni pramen, stavite njegov vrh na središte papira, uvijte na podnožje i zavežite krajeve užeta. Kad se kosa potpuno osuši, rastvorite kovrčave uvojke i oblikujte ih po želji.

Na isti način možete namotati lažne kovrče na ukosnice ako uz njihovu pomoć planirate prirodnoj kosi dati duljinu koja nedostaje. Kad pričvrstite pramenove, sve će zajedno izgledati što prirodnije i ludo privlačno..

Bičevi kovrče

Formirani turniri i nevjerojatni rezultati

Najlakši način uvijanja kovrča je oblikovanje uvojaka od bičeva. Vrlo je jednostavno - mokru kosu tretirajte pjenom i dobro je počešljajte. Podijelite cijelu masu kose na dijelove, od svakog oblikujte flagelum i uvijte u punđu pričvršćujući sve gumicom. Veličina kovrča ovisi o broju pletenica..

Kad se sve potpuno osuši, rastvorite kosu i rezultat popravite lakom.

Savjet!
Nakon što ste formirali velike i male bičeve, možete malo diverzificirati oblikovanje kose igrajući veličinu kovrča.

Uvijanje nevidljivo

U procesu kovrčanja nevidljivošću

Zahvaljujući nevidljivosti možete napraviti i izvrsnu uvojku, a uvojci s runom u korijenu izgledat će posebno impresivno.

Takav je styling pogodan za večernji izlazak, a slika će ispasti elegantna i vrlo zavodljiva:

 1. Mokru kosu tretirajte mousseom.
 2. Odvojite cjedilu, dobro počešljajte i lagano pospite lakom.
 3. Stavivši dva prsta povezana s bazom rasta dlake, namotajte pramen na njih.
 4. Uklonite prste i popravite rezultirajući prsten s nevidljivošću s obje strane.
 5. Ponovno manipulirajte cijelom glavom kose.
 6. Kad se uvojci potpuno osuše, pustite ih i oblikujte..

Ishod

Budite jedinstveni čak i pod najzahtjevnijim uvjetima!

Uvojke možete uviti bez obzira na sve, jer postoji mnogo načina. A vjerojatno niste ni znali za neke od njih, ali sada vas ništa neće zaustaviti uvijek i svugdje da izgledate najbolje..

Da, moguće je da neki uređaji nisu toliko prikladni za upotrebu kao s uobičajenim stajlerima, ali u nedostatku potonjih, improvizirana sredstva mogu itekako pomoći.

Cijena vašeg napora su divljenje pogledima, more komplimenata i, možda, izjava ljubavi. Čak je i ovo vrijedno truda. Pa, video u ovom članku sadrži informacije o dodatnim metodama uvijanja nestandardnim metodama..

Ako i dalje imate pitanja o ovom članku, postavite ih u komentarima, rado ćemo im odgovoriti.!

11 načina kako napraviti uvojke bez uvijanja ili peglanja

Ako želite napraviti romantičnu frizuru s uvojcima, nije potrebno oštetiti kosu visokim temperaturama. Da biste napravili kovrče bez uvijača i glačanja, ne trebaju vam velika sredstva, dovoljno je koristiti improvizirane materijale na neobičan način.

Odabirom načina izrade kovrča, vrijedi zapamtiti da uvijači nisu jedina metoda. Postoji najmanje 11 popularnih načina da ih zamijenite..

Uvojci bez uvijača i uvijača nisu bajka

Štetno je i dugo stvarati uvojke stajlerom ili glačalom, dok namotavanje kose bez uvijača i uvijača može biti brzo i sigurno. U tome nema čarolije, samo pametna uporaba otpadnih materijala.

Šteta korištenja uvijača za kosu i uvijača

Zašto mijenjati način stiliziranja kad postoje posebni uređaji za uvijanje i dodaci. U rijetkim prilikama možete napraviti valovitu kosu kliještima, ali svakodnevno oblikovanje na ovaj način značajno će oštetiti pramenove..

Negativne posljedice upotrebe uvijača i uvijača:

 1. Djelovanje visoke temperature oštećuje strukturu kose i dovodi do gubitka sjaja, suhoće i lomljivih kovrča. Što su veći stupnjevi ili dulja izloženost, brže će frizura izgledati poput slame.
 2. Grijani valjci razlikuju se mekšim zagrijavanjem, ali također se ne preporučuje njihova stalna upotreba.
 3. Mnogi ljudi znaju napraviti kovrče s uvijačima, ali ova metoda također nije sigurna. Uvijanje na krutoj osnovi isteže vlasu kose, stanjivajući je.
 4. Čvrsto ga kotrljanjem ometa opskrbu vlasišta krvlju, što rezultira nedovoljnom prehranom folikula. Redovito ponavljanje može uzrokovati gubitak kose i oštećenje rasta kose..
 5. Ne preporučuje se upotreba uvijača za vlasnike tanke i slabe kose..

Osnovna pravila za uvijanje niti improviziranim sredstvima

 1. Prije uvijanja kose operite je šamponom. Za dulji učinak nakon pranja ne trebate koristiti balzam ili masku, kako ne biste vagali pramenove.
 2. Prije stvaranja frizure na osušene uvojke nanosi se sredstvo za oblikovanje pogodno za tip kose (pjena, mousse ili styler u spreju).
 3. Za dugoročni rezultat dovoljna je mala količina lijeka, inače postoji rizik od "zalijepljenja ledenica".
 4. Curling na improviziranim materijalima provodi se u smjeru od lica, tada se frizura ispostavlja prirodnom.
 5. Morate se povući iz korijena nekoliko centimetara (oko 5-10) kako biste frizuri dali prirodan izgled i ne preopteretili folikule.
 6. Na kraju postupka ne možete češljati kovrče, inače ćete dobiti efekt maslačka. Samo trebate prstima nježno odvojiti kovrče i popraviti ih lakom.

Jednostavni i brzi načini za stvaranje kovrča

Okrećući se salonu za oblikovanje, majstor će, naravno, koristiti vruće metode uvijanja, nanoseći štetu zdravlju kose. Kod kuće postoji puno alternativnih kovrča u bilo kojem stilu..

Sa sušilom za kosu lako je napraviti kovrče u 5 minuta bez uvijača.

Ako uređaj ima difuzorsku mlaznicu, tada ćete dobiti nemarne valove.

 1. Da biste to učinili, nakon pranja nanesite pjenu ili pjenu na čistu kosu, rasporedite češljem po kosi.
 2. Donesite sušilo za kosu s difuzorom na podnožje male niti i podignite do korijena.
 3. Uključite sušilo za kosu i osušite uvojak kružnim pokretima.
 4. Na ovaj način obradite cijelu krpu i popravite frizuru lakom.

Druga metoda prikladna je za sušilo za kosu bez posebnih dodataka:

 1. Rasporedite sredstvo za oblikovanje kroz mokru kosu češljem.
 2. Podijelite cijelu krpu u tanke niti, uvijte svaku u čvrsti snop i osušite vrućim zrakom.
 3. Ako je potrebno, popravite frizuru lakom.

Pigtails

Pletenice nisu samo neovisna frizura, već i prikladan način uvijanja kovrča..

Da biste ujutro dobili male kovrče, trebaju vam:

 1. Navečer operite kosu i osušite kosu ručnikom.
 2. Proizvod za oblikovanje rasporedite po pramenovima i podijelite kosu u zone.
 3. Pleteni klasić od svakog segmenta do krajeva, učvrstite odozdo malom gumicom.
 4. Lezite s pigtails-om za spavanje, a ujutro odvrnite i razdvojite uvojke prstima.
 5. Ako je potrebno, popravite lakom.

Zanimljivo je da što je tkanje tanje, kovrče su sitnije..

Još jedna prednost uvojaka upletenih u pletenice je što ujutro možete napraviti dnevnu frizuru od nekoliko spikeleta, a navečer ili sljedeći dan raspustite lijepe uvojke.

Prst

Izvorne velike kovrče mogu se namotati na prst, imajući u arsenalu samo velik broj nevidljivih.

 1. Nakon pranja kosu osušite ručnikom.
 2. Odvojite tanki pramen, pospite ga lakom ili nanesite pjenu.
 3. Kosu namotajte oko prsta, uklonite nastalu ljusku i pričvrstite je na korijenje nevidljivo odozdo prema gore.
 4. Stavite kapu ili je zavežite šalom tako da je ugodno spavati i popravite rezultat ako je ujutro potreban styling.

Na taj se način dobivaju lijepe uvojke za kratku kosu bez uvijača..

Krpa

Bilo koja stara tkanina izvrstan je alat za uvijanje kose. Tehnologija je slična upotrebi uobičajenih uvijača, ali zbog mekanog osnovnog materijala, osovina dlake je manje rastegnuta i oštećena.

 1. Trebat će vam oko 20 komada tkanine dimenzija 10 x 20-30 cm (ovisno o duljini niti).
 2. Češalj očistite češljem i tretirajte pjenom ili pjenom.
 3. Odvojite duž tankog pramena u smjeru od čela do zatiljka (što je tanji, to će ispasti manje kovrča i bit će potrebno više komada tkanine).
 4. Ponovo počešljajte svaki pramen i namotajte ga na preklop od krajeva do korijena.
 5. Krajeve na vrhu zavežite s 2 umjerena čvora.
 6. Ostavite preko noći, a ujutro odvežite sve krpe i oblikujte kosu prstima.

Papir

Prije nego što uvijete kovrče na papiru, trebate napraviti praznine. Da biste to učinili, izrežite običnu bilježnicu ili uredske listove na trake širine 2-3 cm. Da biste od njih napravili papilote, na rub morate staviti tanku traku i sve zajedno uviti duž duljine. Rubovi tkanine trebali bi viriti 7-10 cm od papira tako da možete vezati čvor.

Ovaj video prikazuje kako napraviti kovrče kod kuće bez uvijača i uvijača bez štete za kosu.


Ako se takve praznine čine previše mukotrpnima, trebate male elastične trake ili nevidljivost da biste fiksirali krajeve papira na glavi..

Kosa se uvija na isti način kao kad se koriste krpe.

Čarape

Najvjerojatnije, čarapa ima u svakom domu. Stoga ih svaka djevojka može koristiti za stvaranje prekrasnog stylinga..

 • Od čarape trebate oblikovati krafnu uvijanjem i povezivanjem krajeva.
 • Na tjemenu glave skupite rep od mokre kose.
 • S krajeva smotajte rep na krafnu i pričvrstite ga blizu gumice.
 • Ujutro otopite i poškropite lakom.

Bičevi

Uz pomoć bičeva dobivaju se izvorni valovi koji vam omogućuju diverzifikaciju frizure.

 1. Dobro očistite vlažnu kosu i nanesite malu količinu pjene.
 2. Odvojite tanki pramen na razdjeljku i uvijte ga u jednom smjeru, držeći vrh, tako da iz svežnja snopa oko dna uvojka dobijete puža.
 3. Osigurajte nevidljivom ili elastičnom trakom.
 4. Tako uvijte svu kosu i ostavite je preko noći.
 5. Ujutro otopite i napuhnite prstima, pospite lakom.

Ovaj video prikazuje kako napraviti kovrče pomoću bičeva bez uvijanja i željeza

Na ukosnicama

Kada koristite ukosnice, dobivate vrlo bujnu frizuru s malim uvojcima u afro stilu. Obične željezne ukosnice u stanju su namotati samo kosu na lopatice. Za veće duljine u trgovinama se prodaju posebne uvijače u obliku ukosnice. Trebat će vam i male elastične trake za učvršćivanje krajeva pramenova..

 1. U potpunosti operite i osušite glavu ili ostavite kosu malo vlažnom. Premokri uvojci neće se moći isušiti preko noći, jer bi uvijanje trebalo biti čvrsto.
 2. Nanesite mousse ili pjenu i odvojite fine niti.
 3. Na nju stavite ukosnicu u podnožju.
 4. Omotajte kovrču oko nje s osmicom, odnosno naizmjence upletite krajeve ukosnice, prelazeći na drugu stranu kroz sredinu.
 5. Pričvrstite kraj elastičnom trakom, također ga vežući osmicom i pritiskajući na kosu.
 6. Upletite svu kosu u ovakvu kosu i ostavite je preko noći.

Treba napomenuti da je spavanje ukosnicama neugodno, a glavobolja se može pojaviti kada se kosa snažno povuče u korijenu..

S folijom

Folija se može nanijeti slično na krpe ili papir. Ako postoji želja za ubrzavanjem postupka, tada možete koristiti klešta, čiji će negativni učinak biti praktički neutraliziran folijom:

 1. Iz valjka folije izrežite nekoliko komada duljine 30 cm.
 2. Preklopite ih jednu na drugu i izrežite na 4 kvadrata.
 3. Čiste pramene redom posipajte lakom i namotajte na prst.
 4. Dobivenu ljusku stavite u foliju i zatvorite krajevima.
 5. Oblikujte svu kosu na ovaj način.
 6. Zagrijte svaki komad kliještima 10-15 sekundi, ovisno o snazi.
 7. Ostavite da se unutra ohladi, a zatim otopite i dodajte volumen rukama.

Na majici

Ako se postavi pitanje kako navijati kosu bez minimalnih troškova, tada biste trebali razmotriti metodu s uobičajenom majicom.

 1. Uvijte košulju u pletenicu duž duljine, povežite krajeve gumicom kako biste napravili krug.
 2. Pročešljajte čiste kovrče i nanesite proizvod za oblikovanje.
 3. Stavite takav obruč na glavu i namotajte jedan pramen kose oko najbližeg dijela košulje, kao za grčku frizuru.
 4. Idite u krevet, a ujutro lagano odvežite krajeve majice i izvucite je iz uvojaka.

Pomoću grede

Jednostavan način brzih uvojaka bez uvijača i uvijača:

 1. Sakupite rep na vrhu glave ili 2 sa strane.
 2. Slobodni dio uvijte u traku i oko njega omotajte elastičnu traku, popravite vrh.
 3. Idite u krevet ili šetajte s gredom 6-8 sati.
 4. Otopiti i popraviti lakom.

Stvaranje lijepih kovrča kod kuće

Lijepe kovrče svestrana su frizura za svaku prigodu, pogodna za ležeran i svečan izgled. Postoji mnogo načina za stvaranje šik kovrča kod kuće. Glavna stvar je da takva frizura ne zahtijeva ozbiljne vremenske troškove..

Priprema za uvijanje

Da bi kovrče izgledale uredno i trajale dulje, kosu morate pravilno pripremiti za postupak. Priprema ne uzrokuje posebne poteškoće, ovo je samo nekoliko jednostavnih manipulacija:

 1. Operite kosu šamponom, bez upotrebe balzama.
 2. Nanesite sredstvo za zaštitu od topline kako ne biste oštetili strukturu kose.
 3. Okrugli češalj za dodavanje volumena podižući kosu s korijena.
 4. Sušite fenom, ostavljajući kosu lagano vlažnom.
 5. Nanesite mousse ili pjenu od korijena do vrha.
 6. Počešljajte i ponovno osušite sušilom za kosu.

Specijalizirani alati za uvijanje

Uz pomoć posebno dizajniranih alata za uvijanje možete napraviti kovrče različitih veličina. Ne treba puno vremena i vrlo je jednostavno za izvođenje, samo se trebate naviknuti. Pa, pogledajmo osnovne alate za stvaranje kovrča:

 1. Uvijač kose. Gotovo sve žene imaju ovaj uređaj. Pomoću uvijača možete napraviti raskošne uvojke za samo 20 minuta. Da biste to učinili, kosu podijelite na 2 dijela vodoravno. Pričvrstite vrh ukosnicom ili rakom, podijelite dno na tanke niti. Uhvatite vrh kose uvijačem i uvijte je spiralno, pomičući se do korijena. Držite oko 20 sekundi. Nakon što uvijete sve niti, uklonite ukosnicu s vrha kose i učinite isti postupak. Na kraju gotove kovrče pospite fiksatorom.
 2. Željezo. Mnogi ljudi misle da uz pomoć pegle možete samo ispraviti kovrčavu kosu, ali to nije tako. Ovaj uređaj može udovoljiti velikim kovrčama u nekoliko minuta. Da bismo to učinili, kosu dijelimo na tanke niti. Povlačimo se nekoliko centimetara od korijena i stežemo cjedilu. Provučemo glačalo kroz kosu, uvijajući kovrču spiralno do samih krajeva. Na isti način navijamo i ostatak niti. Stavljamo kovrče u željeni položaj i popravljamo lakom.
 3. Sušilo za kosu. Također možete napraviti kovrče sušilom za kosu, ali to treba naučiti. Da biste napravili kovrče sušilom za kosu, morate kupiti okrugli češalj. U ovom slučaju potrebno je mokru kosu podijeliti na male niti. Zamotajte jedan pramen na češalj, krećući se spiralom. Glavna stvar je da se kosa ne zaplete u češalj. Sušilom za kosu usmjerenim prema češlju udahnite hladni zrak nekoliko sekundi. Učinite isto s ostatkom niti..
 4. Difuzor. Ovo je poseban dodatak za sušilo za kosu. Difuzor je savršen za žene s kratkim do srednjim šišanjem koje se prirodno malo uvijaju. Učinak, kao kod uvijača i glačanja, ne može se postići difuzorom. Jednostavan je za upotrebu. Potrebno je istovremeno sušiti kosu i češljati se s mlaznicom. Ne trebate raditi ništa drugo.
 5. Uvijači. Ova stara i dobro poznata metoda ne prestaje biti tražena, unatoč činjenici da se pojavilo puno modernih tehnika uvijanja. Jednostavni su za upotrebu. Navijamo male niti na uvijače i popravljamo. Jedini je nedostatak što ova metoda traje više vremena. Uvijače morate držati najmanje sat vremena, a bolje je ostaviti ih preko noći. Poprskajte kovrče lakom.
 6. Četkanje i stezaljke. Okruženom četkom možete stvoriti kovrče različitih promjera. Da biste to učinili, trebate namotati kovrču na četku tankim pramenom i osušiti sušilom za kosu. Pažljivo uklonite i ručno uvijanjem učvrstite stezaljkom. Izdržite to 30 minuta, uklonite stezaljke i učvrstite kosu lakom.

Nestandardni načini

Ponekad želite napraviti kovrče, ali nema posebnih alata. Tada u pomoć dolaze uobičajena improvizirana sredstva:

 1. Olovka ili olovka. Potrebno je podijeliti kosu u udobne niti. Što su pramenovi tanji, na kraju će ispasti sitnije kovrče. Morate namotati cjedilu na olovku do polovice, okrenuti olovku za 180 stupnjeva, a zatim namotati preostalu duljinu. Olovku učvrstite uvijenom uvojkom kopčom za kosu ili gumicom. Ostavite da djeluje nekoliko sati. Što dulje traju olovke, to će učinak biti bolji..
 2. Plastična čaša. Trebate uzeti čistu plastičnu čašu, u njoj neposredno iznad podloge napraviti rupu širine oko 6 cm. Stavite cjedilu u čašu i usmjerite strujanje zraka iz sušila za kosu u izrezanu rupu. U čaši se stvori vrtlog koji će namotati kosu. Samo nekoliko sekundi i uvojak je spreman.
 3. Papir. Metoda je vrlo jednostavna. Morate otkinuti papir dug oko 10 cm, a zatim podijeliti kosu na pramenove. Navlažite svaki pramen iz bočice s raspršivačem i zamotajte ga na papir, zavežite krajeve papira da ga popravite. Izdržati oko sat vremena.
 4. Bičevi. Dijelimo kosu na male niti i uvijamo ih rukom dok se krajevi niti ne zavrnu do korijena. Popravljamo ga nevidljivošću i ostavljamo nekoliko sati, po mogućnosti preko noći. Zatim se rastopimo i popravimo lakom.
 5. Traka za glavu, zavoj ili marama. Stavili smo zavoj na glavu, pomičući ga na razinu od koje bismo željeli da kovrče započnu. Zatim dijelimo kosu na simetrične niti i pažljivo ih uvijamo oko zavoja, povezujući svaki novi pramen s prethodnim. Dakle, nastavljamo do stražnjeg dijela glave. Obrađujemo isto s obje strane. Okcipitalni pramenovi su zadnji uvijeni. Ostavite zavoj nekoliko sati, najbolje noću.

Osnovna pravila za uvijanje

Potrebno je navijati uz pomoć posebnih sredstava samo vlažnu kosu, inače je možete spaliti. A rezultat će biti gori i manje zadržati.

Nakon oblikovanja ne biste trebali koristiti češalj, samo trebate kovrče oblikovati rukama.

Ako ima dovoljno vremena za stvaranje slike, bolje je koristiti priručne alate jer od njih nema štete. Ali ako je vremena malo i želite da kovrče izgledaju kao iz salona, ​​onda je bolje koristiti specijalizirane alate.

Kako napraviti kovrče pomoću uobičajenih šalova

Naučite vezati šalove na kosi tako da dobijete šik uvojke.

Ako imate dužinu ramena ili nižu kosu, ova metoda uvijanja je za vas. Pogodno ga je koristiti noću: operite kosu, zamotajte se i idite u krevet. Ujutro morate samo skinuti šalove i napraviti korijen od runa.

Trebat će vam

 • 2 pamučne maramice ili maramice;
 • 6 silikonskih traka za kosu;
 • pjena za oblikovanje kose.

Što uraditi

Operite kosu kao i obično. Nanesite mousse za oblikovanje na vlažnu kosu i pustite da se malo osuši. Bolje je ne koristiti sušilo za kosu.

Dijelite ga ravno i sa strane dva visoka repa. Osigurajte ih gumicama.

YouTube kanal "Veronika Kotlyarova"

Smotajte šal u cijev. Važno je da marame budu pamučne: kosa će skliznuti sa satena. Zavežite šal na dnu repa tako da čvor bude na dnu.

YouTube kanal "Veronika Kotlyarova"

Podijelite rep na dva dijela i čvrsto ih omotajte spiralom oko različitih krajeva marame. Uvijte krajeve kose i učvrstite elastičnim trakama.

YouTube kanal "Veronika Kotlyarova"

Učinite isto s drugim repom..

Nakon što ste obavili oblog, možete ići u krevet. Uklonite šalove ujutro, prikladnije je škarama rezati elastične trake na repovima.

YouTube kanal "Veronika Kotlyarova"

Nastanite kovrče napuhajte rukama ili češljem s rijetkim zubima. Češljajte kosu na korijenima. Ako je potrebno, pričvrstite frizuru lakom.

Kako napraviti uvojke pomoću cijevi za kratku, srednju i dugu kosu - detaljne upute za uvijanje kovrča

Ksenia Emelyanova

Frizer-stilist s više od 7 godina iskustva, učitelj-kolorist.

Izvornu frizuru možete napraviti ne samo uz pomoć termalnih uređaja. U tome će vam biti od velike pomoći cijevi za koktel. Ovo je siguran način da uvijete kosu. Ovaj se postupak lako obavlja kod kuće..

Koje su mogućnosti bez uvijača i uvijača

Mi žene smo ponekad toliko inventivne da pronalazimo načine da budemo lijepe čak i u najbanalnijim i najjednostavnijim stvarima. Uvjerite se u to gledajući naš mali izbor najzanimljivijih mogućnosti kako napraviti kovrče bez uvijača i uvijača.

Uvrnite kosu u pigtails

Najlakši način za kovrčavu kosu je pletati puno vlažne kose tijekom cijele noći..

Uvijte kosu bobby iglama

Ako mokru kosu podijelite na pramenove i svaki od njih uvijete do kraja tako da se uvije "puž", a vrh u dnu učvrstite ukosnicom, tada ćete nakon što se kosa osuši dobiti luksuzne holivudske uvojke. Jedna mala nijansa - odaberite niti srednje debljine. Ovaj je styling pogodan za bilo koju vrstu duge kose..

Uvojite kosu ukosnicama

Ako imate kosu srednje duljine, a potpuno su lišene volumena, tada ćete namotavanjem malih pramenova na obične ukosnice dobiti male kovrče s efektom perm i nevjerojatnim volumenom. Takvu trajnu možete učiniti jednostavno na vlažnoj kosi, bez upotrebe sredstava za oblikovanje. Ovaj će se styling održati do sljedećeg pranja kose..

Uvijte kosu na papirnate salvete

Redovnim prugastim papirnatim ručnicima možete dobiti lijepe, velike uvojke duž cijele kose. Ova je opcija prikladna za srednje do dugu kosu. Za tanku i rijetku kosu trebate izraditi tanje trake od salveta i odabrati manje pramenove. Za bolje zadržavanje upotrijebite pjenu za piling ili mousse.

Uvrnite kosu u cijevi za koktele

Afričke male kovrče možete dobiti pomoću cijevi za koktele. Koristite sredstvo za oblikovanje i zavežite kovrču u čvor. Pogodno za srednje do dugu kosu bilo koje vrste. Kratku kosu bit će izuzetno teško osigurati i namotati na cijev.

Kosu zavijte na džezvu

Ako oko glave zavežete turnir ili tekstilni remen i omotate uvijenim pramenovima kose, možete dobiti kovrče prirodnog izgleda od srednje dužine. Ovaj se styling može izvoditi samo na dugoj kosi pomoću pjene za oblikovanje.

Uvijte kosu na šal

Ako ste vlasnik duge i guste kose, tada će vam mogućnost navijanja niti na šal omogućiti stvaranje velikih prirodnih kovrča. Za takvu kosu morate koristiti proizvode za oblikovanje s jakim držanjem, inače će se pod vlastitom težinom brzo ispraviti..

Uvrnite kosu na majicu

Još jedan nekonvencionalan način uvijanja vrlo duge kose i dobivanja lijepih velikih valova duž cijele duljine je korištenje obične pletene majice. Ovo je vrlo prikladna opcija za oblikovanje noću..

Uvijte kosu

Čudno, čarape se također mogu koristiti za stvaranje kovrča. Ovisno o debljini čarape i debljini odabranog pramena, možete oblikovati lijepe kovrče različitih veličina. Ovaj styling prikladno je raditi cijelu noć i prikladan je za srednje do dugu kosu bilo koje vrste..

Izbor tkanine

Da biste si napravili hladan uvoj na krpama, trebate se malo pripremiti i opskrbiti nekim alatom i, naravno, strpljenjem. Što vam treba za postupak uvijanja?

 • vrpce od kaliko tkanine duge dvadeset centimetara i široke dva centimetra. Broj krpa ovisi o tome koliko fino želite uvojke. Za uvojke kosa se raspoređuje u guste snopove, a za male uvojke uzima se pramen deblji od olovke;
 • komadići bijelog papira. Izrežite list A4 papira na pravokutnike dimenzija 7 x 12 centimetara;
 • šećerni sirup. Žlica šećera u čaši vode. Otopite i navlažite kovrče prije uvijanja. Umjesto sirupa možete koristiti pjenu ili pjenu za kosu;
 • marama. Njime ćemo prekriti kosu kako se improvizirani uvijači ne bi raščupali, ne bi pali s glave prije vremena;
 • četka za kosu;
 • ogledalo.

Kako smotati kosu u krpe

U ovom dijelu želimo vam reći kako namotati kosu krpama. Ovo je možda najlakši i najpopularniji način izrade uvojaka bez uvijača ili uvijača..

  Uzmite staru majicu dresa i izrežite je na široke trake veličine 5 x 15 centimetara.

 • Operite i osušite kosu prirodno, tako da ostane lagano vlažna.
 • Nanesite na kosu laganu pjenu za oblikovanje i pjenu.
 • Odaberite pramenove koji su dovoljno široki i čvrsto zavežite krpe na samom vrhu svake.
 • Sada uvijte pramenove zračnim prstenovima (možete do sredine duljine (kao na fotografiji), ili možete do kraja niti) i zavežite krpu.

 • Možete ići u krevet i ujutro odmotati pramenove..
 • Što je kovrča uvijenija, to je vjerojatnije da će je deformirati tijekom spavanja.

  Mali trikovi

  Ako želite stvoriti styling u kratkom vremenu, pokrijte glavu ručnikom ili toplim šalom. U tom će se slučaju učinak povećati nekoliko puta..

  Prije izrade uvojaka na krpama, nanesite na kovrče mousse ili pjenu i lagano ih osušite, čineći pokrete drhteći rukom. U ovom slučaju niti neće izgledati suho..

  Za i protiv

  Pros:

  • Nema negativnog utjecaja na strukturu kose.
  • Moderno je ispravljati posljedice neuspješnog oblikovanja pranjem kose.
  • Način da uvijete kosu bez ikakvih troškova.
  • Takvo uvijanje kose ne zahtijeva posebne profesionalne vještine..

  Minusi:

  • Vjerojatnost dobivanja deformiranih kovrča tijekom noćnog oblikovanja.
  • Rezultat nije uvijek predvidljiv.
  • Potrebno je nekoliko sati da se potpuno osuši i popravi kovrču.

  Koliko će trajati kovrče?

  Elastične kovrče zadržavaju se tijekom dana. Za najbolji učinak potrebno ih je samo učvrstiti lakom. Prvi dan frizura izgleda uredno i postojano..

  Sljedeći dan uvojci ostaju, ali više nisu toliko elastični. Trećeg dana nakon uvijanja, uvojci se više ne vide. Da biste napravili trajniji styling, poput trajnice, s krpama neće uspjeti. Stoga se takve frizure obično rade za određenu priliku..

  Kako uviti kosu bez uvijača i uvijača kod kuće

  Nudimo vam još jedan zanimljiv način navijanja duge kose bez uvijača i uvijača kod kuće. Da biste to učinili, trebaju vam samo češalj i mekani tekstilni gumice za kosu.

  1. Operite kosu i malo je osušite.
  2. Podijelite u niti. Prilagodite debljinu sami - to ovisi o tipu vaše kose. Što je kosa tanja i rjeđa, pramenovi bi trebali biti finiji..
  3. Ako je kosu teško oblikovati, tada možete koristiti dodatne proizvode za oblikovanje..
  4. Svaki pramen mora biti uvijen flagelumom tako da se uvije u "puž" i osigurati kraj niti elastičnom trakom u podnožju.
  5. Nakon što se kosa potpuno osuši, uklonite gumene trake i odmotajte niti.

  U kojim je slučajevima opravdano to raditi kod kuće, a u kojim je slučajevima bolje otići u salon?

  Možete isprobati bilo koju od metoda za stvaranje kovrča kod kuće i otkriti koja je najbolja za vaš tip kose. Te eksperimente treba provoditi vikendom kako biste imali priliku ispraviti neuspješnu trajnu. Prednost ovog stylinga je u tome što je potpuno besplatan..

  Ako svi vaši pokušaji oblikovanja pomoću jedne od metoda koje smo predložili nisu bili uspješni, onda preporučujemo pribjegavanje tradicionalnim metodama. Da biste stvorili frizure za svečanu prigodu, najbolje je kontaktirati iskusnog majstora u salonu - na taj ćete način zasigurno dobiti zajamčeno dobar rezultat.

  Mjere predostrožnosti

  • Styling za cijelu noć možete raditi samo s uređaja od tkanine - neće ozlijediti vlasište tijekom spavanja.
  • Za noćni styling trebate napraviti čvršće umatanje uvojaka i dobru fiksaciju niti kako ne biste deformirali kosu.
  • Za sve gušću i kosu upotrijebite dodatne proizvode za učvršćivanje: pjenu za kosu ili pjenu.
  • Ne uvijajte finu ili rijetku kosu s velikim uvojcima. Samo male kovrče mogu takvoj kosi dodati volumen i debljinu..

  Kome je namijenjena ova metoda??

  Male kovrče pogodne su za visoke, vitke djevojke koje imaju izduženo ili ovalno lice. Štoviše, kosa može biti barem duga, čak i kratka..

  Ako ste niskog rasta i imate okruglo lice, trebali biste biti oprezni. Ako su kovrče ispod ramena, onda žene zbog voluminozne frizure izgledaju niže, a lice šire..

  Afro-kovrče pomoći će sakriti podijeljene krajeve i suhe niti. No, kako bi se u budućnosti isključila šteta, uvijanje se mora izvoditi bez uvijača, glačanja i uvijača..

  Recenzije o tome kako navijati kosu bez uvijača i uvijača

  Tri šarmantna sudionika našeg malog eksperimenta rado su nam pružila svoje mogućnosti za oblikovanje kose bez uvijača i uvijača. Naš je stručnjak, kao i uvijek, spreman dati svoje savjete i preporuke.

  Victoria. 26 godina

  Želim vam pokazati svoj omiljeni i vrlo jednostavan način kako napraviti lijepe mekane valove na dugoj kosi. Da bih to učinila, operem glavu i osušim kosu ručnikom. Trebali bi ostati malo vlažni, ali ne i mokri. Može se nanijeti na kosu laganom pjenom, srednje čvrstoće. Zatim češljam kosu i skupljam je u punđu na vrhu glave, učvršćujući je gumicom za kosu. Bolje je odabrati meku elastičnu traku kako ne biste oštetili kosu. Podijelivši kosu u velike niti, svaku od njih uvučem pod elastičnu traku, uvijajući slobodnim petljama prema dolje. Uz ovu opciju zamotavanja možete spavati cijelu noć ili možete samo pričekati da se kosa osuši.

  Stručni komentar: Imajte na umu da ovom vrstom uvijanja nećete dobiti volumen na tjemenu. Pri odabiru ove metode uzmite u obzir svoj tip kose. Očito je da ovo nije najbolji način uvijanja fine i tanke kose..

  Elizaveta, 20 godina

  Uvojke radim namotavajući pramenove bičevima i pričvršćujući krajeve nevidljivim. Spavanje s takvim stajlingom nije baš prikladno, stoga, da bih ubrzao postupak, ponekad sušim niti za ranu sušilom za kosu. Ne koristim nikakve proizvode za oblikovanje. Imam poslušnu kosu i dugo zadržavam oblik. Nosim šiške, ali ostavljam ih ravno kako bih izbjegla efekt "umivaonika".

  Stručni komentar: Kada dijelite kosu na pramenove, preporučujemo da odaberete nekoliko na stražnjem dijelu glave kako bi se volumen od kovrča ravnomjerno rasporedio po kosi.

  Leah, 24 godine

  Imam jako dugu kosu i jako je teško namotati je. Pronašao sam izvrstan način za to. Da bih to učinio, zavežem remen oko glave i kroz njega provučem pramenove kose uvijene bičevima. Sve to radim na blago vlažnoj čistoj kosi i čekam da se potpuno osuši. Kao rezultat, dobijem velike, prozračne uvojke, a volumen moje kose se udvostruči. S ovim stilom osjećam se kao princeza!

  Komentar stručnjaka: Ovo je najbolji način uvijanja vrlo duge kose. Da biste ovaj učinak zadržali dulje vrijeme, koristite proizvode za oblikovanje koji čvrsto drže.

  Korak po korak upute za uvijanje

  Prvo morate pripremiti papilote. Uzmite komad pamučne tkanine, izrežite na vrpce veličine 10 puta 2 cm. Papir dodatno izrežite na kvadrate veličine 5 puta 5 cm. Postavite papir tako da rubovi trake strše izvan njegovih granica. Smotajte tubom. Krajevi tkanine bit će potrebni za fiksiranje uvijača.

  Sljedeći korak je priprema kose

  Prije navijanja kosu temeljito operite redovitim šamponom ili koristite kozmetičku liniju za dubinsko čišćenje pramenova (kako bi frizura dulje izgledala njegovano). Nanesite hidratantni balzam ili regenerator. Isperite kosu biljnim odvarom.

  Osušite niti prirodno i u polusuhom stanju, možete prijeći na postupak navijanja. Ako se dio kose osuši tijekom postupka zamotavanja, poškropite pramen vodom pomoću spreja.

  Uvijanje kose

  Možete napraviti male, srednje ili velike kovrče samostalnim podešavanjem visine kovrča. Ako napravite uvoj od korijena, tada zavijte bravu blizu glave. Uvučeno - započnite u sredini. Ili jednostavno uvijte vrhove, dajući kosi lagani val.

  Sljedeći koraci:

  • Podijelite kosu na pramenove - što je tanja, brže će uvojak navijati, a uvojci će biti mali, stvarajući volumen na glavi.
  • Postavite vrh niti na sredinu papilote i započnite s namatanjem dok ne postignete željenu visinu.
  • Da biste učvrstili, povucite oba kraja kovrča i zavežite. Da biste čvor učinili lakšim, tako da ga kasnije ne morate rezati, šteteći kosi.
  • Najbolje je započeti postupak sa stražnje strane glave, postupno hvatajući obje strane. Završite pramenovima koji su bliže licu.
  • Pokrijte glavu laganom pletenicom kako vam se kovrče ne bi raspuštale.
  • Pričekajte najmanje 6 sati, a najbolje je noć provesti s papilotima - frizura će poprimiti željene oblike.
  • Nakon isteka vremena, lagano otpustite svaki komadić i opustite kosu.
  • Pohabajte kosu i oblikujte kovrče. Po želji upotrijebite sredstva za učvršćivanje.
  • Ukrasite gotov rezultat dodacima.

  Da bi se dobio prirodni rezultat, obrtnici savjetuju upotrebu kovrča različitih duljina. Za velike spiralne kovrče trebat će vam nekoliko listova uredskog papira. Izrežite na trake do 8 cm. Spremnike zarolajte u cilindre prema veličini komada tkanine. Perm.

  Ovo je genije! Luksuzne spiralne uvojke s... remenom ogrtača

  Pretpostavimo da ste otišli na službeno putovanje, prenoćili u selu s tetkom ili jednostavno zaboravili sa sobom nositi alate za oblikovanje. Na glavi - potpuni kaos, a ujutro trebate izgledati zapanjujuće! Što uraditi? Ne paničarite! Ako negdje među vašom odjećom ili na hotelskom ogrtaču postoji remen od tkanine, spašeni ste! Upute za uporabu - što jednostavnije!

  Prvo podijelite svu kosu ravnim dijelom na dva jednaka dijela. Stavite pojas na krunu.

  Prvo ćemo namotati jednu polovicu kose. Drugi, zajedno s repom iz pojasa, dok trebate "uhvatiti" gumicom.

  Odvajamo gornji pramen i odmičući se od sebe uvijamo ga oko pojasa.

  Nakon prvog zavoja dodajte još jedan pramen i uvijte ih zajedno. Zatim dodajte treći pramen i tako dalje..

  Nastavite dodavati pramenove dok se sva kosa ne uplete oko struka..

  Nakon toga uvijemo rezultirajuću "pletenicu" u valjak u visini hrama, ali malo bliže stražnjem dijelu glave - tako da je prikladno spavati na boku. Cijeli postupak ponavljamo s drugom stranom. Izvrsno je ako imate nepotrebne najlonske tajice koje na glavu možete staviti kao kapu za učvršćivanje.

  Ujutro skinemo kapu, nježno odvijemo kosu i rastavimo pramenove prstima.

  Da bismo kosi dali volumen, spuštamo glavu prema dolje, intenzivno protresemo kosu i bacimo je natrag. Voila! Luksuzna kaskada spiralnih kovrča spremna!

  Ispod je video s detaljima stvaranja lijepe, spektakularne frizure.