Frizure za dugu kosu: večer, odmor i svaki dan, korak po korak trening (više od 200 fotografija + video)

Perm

Lijepa i duga kosa nesumnjivo je ponos svake djevojke. A dugokose ljepotice iz prve ruke znaju kakva je briga za takvu glavu kose. To je samo jedan šampon. Ova se radnja pretvara u cijeli ritual. Napokon, jednostavan šampon nije dovoljan za održavanje ljepote kose, potrebno je koristiti regenerator i dodatne maske. A ako govorimo o svakodnevnom stylingu... To je samo komičan let mašte, koji ovisi samo o vremenu koje možete potrošiti na oblikovanje kose. A s obzirom na mahniti moderni ritam - toga itekako nedostaje. A što ostaje dugodlakim ljepoticama? Malo je mogućnosti ili skratiti dragocjene kovrče ili naučiti kako ih jednostavno, brzo i lijepo oblikovati. Naravno, odabiremo drugu opciju i u ovom ćemo vam članku reći o najjednostavnijim, najljepšim i najbržim dnevnim frizurama za dugu kosu. Nećemo zaobići zabavu i večernji styling za posebne prigode. Ali prvo najprije.

 1. Dnevne frizure za dugu kosu: brze i lijepe
 2. Jednostavna rolada za dugu kosu
 3. Greda
 4. "Malvinka" za svaki dan za dugu kosu
 5. Konjski rep s pletenicom
 6. Duga kosa plete za svaki dan
 7. Party i večernje frizure za dugu kosu
 8. Večernja frizura "holivudske kovrče" za dugu kosu
 9. Večernja frizura za dugu kosu u grčkom stilu
 10. Vjenčane frizure za dugu kosu
 11. Maturalne frizure za dugu kosu
 12. Večernje frizure za dugu kosu
 13. Video

Dnevne frizure za dugu kosu: brze i lijepe

Dnevne naknade za školu ili posao već su prilično iscrpljujuće. A onda trebate oblikovati svoju luksuznu kosu kose... Usput, mnoge se djevojke ne zamaraju stiliziranjem kose i više vole svoje slobodno stanje, bez opterećenja bilo kakvim frizurama. Pa, sve ovisi o dužini i pravilima odijevanja u organizaciji. Napokon, neki poslodavci svojim zaposlenicima kategorički zabranjuju pojavljivanje raspuštene kose. Što možemo reći o sveučilištima i školama... Iako trenutno postoji određena sloboda u tom pogledu. U svakom slučaju, ako ne želite cijeli dan biti razbarušeni ili ste umorni od raspuštene kose, u nastavku slijede najjednostavnije i najljepše frizure za dugu kosu za svaki dan. Na njih nećete potrošiti više od 10 minuta, a rezultat će biti nevjerojatan.!

Jednostavna rolada za dugu kosu

Ova frizura jednostavan je i brz način da uredite kosu. Da bismo je stvorili trebamo:

 • ukosnice i nevidljivost;
 • mala elastična traka.

Prvo nježno češljajte kosu i zavežite rep na dnu. Nakon toga lagano olabavimo gumicu i napravimo rupu između glave i elastike kroz koju prolazimo rep. Sljedeći je korak uviti rep u zavoj, uviti ga u svojevrsni snop i staviti u nastalu depresiju. Nakon toga sakrijemo vrh repa duboko u gredu i učvrstimo ga odozgo i sa strane ukosnicama i nevidljivim pribadačama.

Greda

Možda jedna od najčešćih frizura za dugu kosu je punđa. Ima tek bezbroj sorti i modifikacija, od snopa pletera do retro snopa izrađenog valjkom. Svaki od ovih snopova je dobar i jedinstven na svoj način. I svaki je od njih prikladan za određenu prigodu. Romantični snop, čiji naziv već govori sam za sebe, bit će izvrsna opcija za večernju šetnju. Snop pletenica izvrstan je za posao. Stvaranje grede ne traje puno vremena, ali izgleda lijepo i stilski..

Dakle, glavni pribor za stvaranje grede su:

 • tanka i uska kravata za kosu;
 • ukosnice;
 • nevidljiv;
 • valjak za kosu (prilikom izrade punđe u retro stilu).

Razmotrite postupak stvaranja snopa pletenica. U pravilu je rep osnova svakog čuperka. Češljamo se i vezujemo uredan rep na vrhu glave ili malo ispod (kako vam je draže). Zatim svoj rep podijelimo na dva jednaka dijela, od kojih svaki pletemo u labavi pigtail. Zatim omotamo jedan pigtail oko gume, pa drugi. Pažljivo sakrivamo krajeve pletenica na dnu repa. Dobiveni snop fiksiramo ukosnicama i nevidljivošću.

Da biste stvorili retro punđu, na svezani rep stavlja se poseban valjak za kosu. Usput!

Takav valjak možete napraviti vlastitim rukama od nepotrebne čarape. Samo odrežite čarapu i uvijte je kroz središte u svojevrsnu pecivo.

Nakon stavljanja valjka, pažljivo rasporedite kosu od sredine i duž rubova ravnomjerno po valjku, tako da nema praznina. Na vrh smo stavili najtanju elastičnu traku da popravimo i povučemo kosu. Ostatak kose omotajte oko podnožja punđe i popravite ukosnicama i nevidljivim.

"Malvinka" za svaki dan za dugu kosu

"Malvinka" je izvrsna opcija za one koji ne žele sakupiti svu kosu, ali je istovremeno žele sakupiti s lica kako bi je otvorili. Također može postojati ogromna raznolikost sorti malvinke: uz pomoć bičeva i uz pomoć pletenica te jednostavno skupljanje prednjih niti u minijaturni rep. U prosjeku za izradu ove frizure treba manje od 5 minuta..

Dakle, da biste stvorili "malvinku" s bičevima, prvo počešljajte kosu i stvorite mali bouffant na tjemenu glave za volumen. Nakon toga, sa strane, s obje strane, odvajamo se u cjedilu. Svaku od njih uvijamo u čvrsti snop. Potom vratimo uzicu i pričvrstimo je na ostatak kose pomoću nevidljivosti. Isto radimo i s drugom zapregom..

Na sličan način uz pomoć pletenica stvara se malvinka. Sve se radnje rade na isti način, samo se rahle pletenice plete umjesto flagela.

Konjski rep s pletenicom

Ova frizura izvrsna je opcija za školu ili fakultet. Jednostavno, ali moderno i lijepo. Vrlo je jednostavno stvoriti. Za početak dobro počešljana kosa sakuplja se u visoki rep. Tada je rep podijeljen na dva jednaka dijela, od kojih je svaki uvijen u čvrsti snop i fiksiran. Tada su ove dvije pletenice isprepletene i vezane gumicom. Woo-a-la naša frizura je spremna!

Duga kosa plete za svaki dan

Pa, gdje bez duge kose bez pletenica. Žene su nosile pletenice u davnim vremenima. Oni su pridonijeli razvoju marljivosti i urednosti kod djevojaka, jer bez obzira koliko je pletenica najbolja frizura koja može spojiti svu kosu. U današnje vrijeme postoji samo nezamisliv broj svih vrsta pletenica, ovo je obična pletenica od tri niti, i "klasic", i široka pletenica od pet niti, i pletenica od ribljeg repa, i francuska obrnuta pletenica, i još mnogo svih vrsta sorti. U našem slučaju, razmotrite najjednostavnije, ali istodobno zapanjujuće lijepo tkanje "ribljeg repa".

Dakle, da bismo stvorili takvu frizuru, potrebna nam je redovita elastična traka i malo strpljenja. Kosu dobro češljamo, skupljamo je sa stražnje strane i dijelimo na dva jednaka dijela. Sa svake strane odvojimo po dva mala pramena od lica i prekrižimo ih. Zatim opet odvajamo još dva pramena i ponovno križamo. Nastavljamo tkati na isti način do kraja. Vrh popravljamo elastičnom trakom. Ova frizura je savršena i za posao i za šetnju..

Još nekoliko korak po korak frizura za dugu kosu u nastavku.

Party i večernje frizure za dugu kosu

S jedne strane, vlasnice duge kose imaju puno više sreće od djevojaka s kratkom kosom. Zaista, za dugu kosu postoji ogroman broj svih vrsta večernjih frizura, od raskošnih holivudskih kovrča do obimnih frizura na bazi punđe. Blagdanske frizure za dugu kosu podijeljene su u glavne kategorije: mladenke, maturalne i zabavne. Svaka od ovih frizura ima svoje vrhunce i značajke. Naravno, za stvaranje frizure za posebnu prigodu ipak je bolje obratiti se profesionalcu. Uostalom, samo on može odabrati frizuru koja će vas ukrasiti, istaknuti vaše prednosti i sakriti nedostatke. Međutim, ako idete na, recimo, rođendan ili zabavu, onda nema smisla trošiti novac na stilista. Odličnu večernju frizuru možete stvoriti i kod kuće. što neće biti ništa gore nego što to radi profesionalni frizer.

Večernja frizura "holivudske kovrče" za dugu kosu

Jedna od najpopularnijih večernjih frizura. Izgleda vrlo lijepo i neće biti teško napraviti takvu frizuru kod kuće. Mnogi ljudi misle da su hollywoodske kovrče iste kovrče. Međutim, to je malo drugačije. Njihova je glavna razlika u tome što su veći, vrlo uredno položeni i nisu slijepljeni. Zbog toga će vam za stvaranje holivudskih kovrča trebati vrlo dobar alat za fiksiranje, koji, prvo, neće vagati frizuru, a drugo, neće zalijepiti same kovrče. Moraju biti pokretni i živahni.

Dakle, za stvaranje hollywoodskih kovrča trebamo:

 • četka za kosu;
 • proizvodi za oblikovanje kose bez ponderiranja (pjena, pjena, sprej);
 • toplinska zaštita za kosu;
 • sušilo za kosu;
 • željezo ili kovrčavo željezo;
 • kopče za kosu.

Prije stvaranja naših kovrča, kosa se mora oprati, malo osušiti ručnikom. Na još mokru kosu nanesite sredstvo za oblikovanje i toplinsku zaštitu. Tada počinjemo nježno sušiti kosu. Da biste to učinili, morate koristiti sušilo za kosu i okrugli češalj. Odvojite male niti i lagano ih uvijte, počevši od korijena. To će vašoj kosi dodati dodatni volumen..

VAŽNO! Da biste stvorili hollywoodske kovrče, kosa mora biti potpuno suha, inače će se kovrče jednostavno raspasti..

Zatim češljamo kosu i napravimo razdjeljak s jedne strane. Nakon toga nastavljamo stvarati same kovrče. Ako koristite kovrčavo željezo, tada počinjemo stvarati kovrče od korijena. Uzimamo mali pramen, širok oko 2 centimetra, i hvatamo ga željezom što je bliže korijenju, lagano okrećemo uvijač prema dolje tako da je pramen umotan u njega. Stoga ga nosimo cijelom dužinom i učvršćujemo kopčom za kosu. Na isti način radimo i preostale kovrče. Važno je da su svi napravljeni s jedne strane, uredno i ujednačeno..

15 cool frizura za lijene djevojke koje možete napraviti za samo 10 minuta

Dečki, svoje srce i dušu stavljamo u Svijetlu stranu. Hvala ti za to,
da otkrijete ovu ljepotu. Zahvaljujem na inspiraciji i naježenosti.
Pridružite nam se na Facebooku i VKontakteu

U posljednje vrijeme djevojke kosu sve više ostavljaju raspuštenu i rijetko je rade, jer se to smatra teškom. Odlučili smo razbiti ovaj mit: lako možete stvoriti razne zanimljive slike barem svaki dan, a za to ne trebate pohađati posebne tečajeve, poznavati složene tehnike i imati puno vremena na raspolaganju..

Bright Side dijeli ideje i upute za najjednostavnije, ali ne manje spektakularne frizure kojima ujutro neće trebati više od 5 do 10 minuta, ali privlačit će divljene poglede tijekom cijelog dana..

Pigtail "riblji rep"

Ova elegantna i romantična frizura već je jako dugo jedna od najpopularnijih na crvenom tepihu. Istodobno, to je smiješno jednostavno: samo trebate podijeliti kosu na pola u dva velika dijela, a zatim uzeti male vanjske niti i prekrižiti ih sve do vrhova. No, njegova je glavna čar u tome što možete beskrajno eksperimentirati i stvarati nove slike, koristeći pritom samo jedan uzorak tkanja. Detaljnije i vizualne upute možete vidjeti, na primjer, ovdje.

Frizura Daenerys (TV serija Game of Thrones)

Dame iz TV serije "Igra prijestolja" nose svoje frizure s nekim posebnim dostojanstvom i ponosom. Ovaj primjer pokazuje kako je lako izraditi styling, poput Daenerysovog: samo trebate opleteti dva mala obična pigtaila sa strane, zaokružiti ih oko glave i osigurati nevidljivima na stražnjoj strani glave. Slika se može reproducirati s mnogo više sitnih detalja i dodatnih pletenica. Cjelovite upute ovdje.

55 jednostavnih i brzih frizura u samo 5 minuta: FOTOGRAFIJE

opcija 1

Prvo se razdvojite s jedne strane i počnite plesti od suprotne sljepoočnice. Pomaknite se dijagonalno, tkajući niti od krune i čela. Kao rezultat, dobit ćete elegantnu asimetričnu i nimalo vruću ljetnu frizuru..

2. opcija

Ovo je vrlo jednostavna i brza tehnika koja će vam pomoći da malo oplemenite klasičnu pletenicu. Prije svega, zavežite ne preuski rep tankom neupadljivom gumicom. Napravite razmak na gumici u kosi i provucite rep preko nje. Zatim upleti kosu u bilo koju tehniku ​​koja ti se sviđa. Dakle, jednostavna svakodnevna frizura je spremna..

3. opcija

Ova frizura izgleda sjajno na dugoj kosi. Prvo zavežite ne preuski rep sa strane. Napravite razmak na gumici i prođite kroz nju svu kosu. Opustite nekoliko pramenova kako biste dodali volumen. Odmah ispod zavežite još jednu elastičnu traku i ponovite sve korake. Broj dijelova ovisi o duljini vaše kose.

Opcija 4

Da biste dobili tako neopreznu, ali elegantnu pletenicu, kosu trebate namotati u lagane valove i napraviti hrpu na kruni. Zatim upletite pletenicu koristeći bilo koju tehniku ​​koju znate. Kad je pletenica spremna, povucite je u različitim smjerovima kako biste dodali volumen. Na kraju podijelite kosu na dva dijela, zavežite je u čvor i učvrstite nevidljivom unutarnjom stranom.

5. opcija

Odvojite po jedan bočni pramen na svakom sljepoočnici (iznad razine obrva). Plete ih. Uhvatite uvojak uz svaki pigtail i učvrstite ih na stražnjoj strani glave gumicom ili kopčom za kosu.
Ponovite korake odvajajući niti blizu ušiju. Upletite ih, uhvatite susjedne kovrče i učvrstite na stražnjoj strani glave. Ostatak kose možete ostaviti raspuštenom ili upletenom.

Mogućnost 6

Dijelite kosu bočnim dijelom. Odvojite pramen blizu uha i ispletite bilo kojom tehnikom. Ne pleti preusko. Pričvrstite kraj pletenice prozirnom elastičnom trakom. Otpustite pramenove s pletenice kako biste dodali volumen. Posljednji dodir: pošpricajte kosu lakom. Ova će opcija najuspješnije izgledati na kovrčavoj kosi. Ako imate ravne kovrče, provedite nekoliko minuta uvijajući se uvijačem..

Opcija 7

Rastavi stranu. Razdvojite pramen na rastanku i počnite plesti pleteći grabeći kosu koja uokviruje vaše lice. Koristite bilo koju tehniku. Kad dođete do vrata, promijenite tehniku ​​pletenice i utkajte preostalu kosu u glavnu pletenicu. Kad završite s pletenicama, gurnite gumicu preko kraja pletenice. Otpustite pramenove, zbog čega će frizura izgledati punija. Na kraju kosu poprskajte lakom.
Na donjoj fotografiji možete vidjeti kombinaciju jednostavne pletenice i ribljeg repa. Izgleda vrlo impresivno.

Opcija 8

Brza i laka frizura s kojom se može nositi i prvašić. Unatoč svoj jednostavnosti tkanja, krajnji rezultat je oblikovanje koje će drugima biti izuzetno teško..

Dakle, podijelite kosu na tri jednaka dijela. Iz svakog dijela pletemo po jednu pletenicu čiji krajevi učvršćujemo malim elastičnim trakama. Sada uzmemo jednu pletenicu i smotamo je u kuglu. Pričvršćujemo je ukosnicama u podnožju stražnjeg dijela glave. Izrada kuglica od preostalih pletenica.

Ova frizura ima samo jedan nedostatak: pravi Rapunzel morat će se poigravati, pleteći svoje kovrče. No, vlasnici kose srednje duljine nosit će se s pletenicama za nekoliko minuta..

Opcija 9

Obrnuta pletenica čini se izuzetno teškom, ali u stvarnosti je sve vrlo jednostavno. Tehnika pletenica je iznenađujuće jednostavna i uz njezinu pomoć stvorit ćete jedinstvenu frizuru u par minuta..

Prva razina: odvojite jedan pramen iznad čela i napravite rep. Kako vrhovi kose ne bi ometali vaš posao, omotajte rep na tjemenu i učvrstite ga kopčom.

Druga razina: hvatajući bočne kovrče, izrađujemo drugi rep. Istodobno se malo povlačimo od prvog repa. Sada uklanjamo isječak. Prvi rep dijelimo na dvije polovice, između kojih crtamo drugi rep. Vrh drugog repa stavljamo prema gore i učvršćujemo kopčom. Ostavite krajeve prvog repa na dnu..

Treća razina: uhvatite cjedilu malo niže, spojite je sa slobodnim krajevima (od prvog repa). Izrađujemo treći rep. Uklonite kopču, podijelite krajeve drugog repa na dvije polovice i provucite treći rep između njih. Treći rep pričvršćujemo kopčom na stražnjoj strani glave. Ostavite krajeve drugog repa na dnu..

Po potrebi ponavljamo korake. Kad završite s pletenicama, osigurajte kraj gumicom. Posljednji dodir: lagano otpustite pramenove, počevši od prvog. Što je pramen veći, dajemo mu veći volumen. Nije potrebno pletati kosu do kraja - frizura će izgledati prekrasno i s tri razine.

Rep

opcija 1

Da biste izveli ovu frizuru, prvo malo zavrnite kosu na krajevima. Vezati rep tankom elastičnom trakom. Napravite prazninu u kosi i provucite rep. Ako je potrebno, kosu uvijte još malo ili odvojite kovrče prstima kako biste dodali volumen..

2. opcija

Za ovu frizuru kosa bi trebala biti ravna, pa po potrebi upotrijebite ravno željezo. Zatim podijelite kosu u dva sloja: gornji i donji. Skupite gornji sloj kose tankom elastičnom trakom na stražnjoj strani glave s obje strane glave. Od donjeg sloja tkajte pletenicu na suprotnoj strani. Debljina pletenice ovisi o vašim osobnim željama. Napustite elastiku repa i pričvrstite kraj malom kopčom za kosu.

3. opcija

Da biste stvorili elegantniji rep, trebat će vam pjena za kosu ili vosak. Podijelite ga ravnomjerno (na sredinu ili sa strane, što vam najbolje odgovara) i skupite kosu na jednoj strani. Na njih nanesite pjenu i podijelite na dvije jednake niti. A onda samo dvaput zaredom zavežite čvor. Učvrstite tankom nevidljivom gumicom izravno ispod čvora, a krajeve kose malo uvijte ili napravite lagani bouffant.

Opcija 4

Da biste napravili tako moderan rep, koji je savršen za bilo kakve ljetne događaje, trebat će vam uvijač ili glačalo, lak za kosu, nevidljivost i malo vremena. Prvo uvojite kosu na krajevima. Zatim ih podijelite na 4 dijela: na stražnjoj strani glave, na tjemenu i s obje strane kod sljepoočnice i zavežite ih elastičnim trakama tako da se međusobno ne miješaju. Uzeti kosu s tjemena i malo je počešljati iznutra, a zatim uviti flagelom i učvrstiti nevidljivim. Ponovite s kosom na sljepoočnicama. Kada je frizura spremna, pospite je lakom, radi pouzdanosti.

5. opcija

Vrlo romantična ljetna frizura. Da biste to učinili, razdijelite kosu na dva dijela duž linije razdvajanja. Pletenica na obje strane pletenica, koje se konvergiraju iz sljepoočnica na stražnjem dijelu glave. Povežite ih tankom gumicom. Zatim odvojite tanki pramen od repa i upletite ga. Njime omotajte elastiku i učvrstite je nevidljivom unutrašnjošću. Rep malo počešljajte češljem ili uvojite uvijačem.

Mogućnost 6

Konjski rep jedan je od najpopularnijih i najsvestranijih trendova frizura na svijetu. Ova je opcija vrlo brza i originalna. Prvo uvojite kosu na krajevima, a zatim je podijelite na dva dijela. Od kose na vrhu glave počnite tkati labavu pletenicu, uplećući u nju sve niti duž linije čela kako biste otkrili lice. Pletenica bi trebala završiti na stražnjem dijelu glave, a zatim podignite ostatak kose i povucite je tankom gumicom. Da biste sakrili elastiku, možete je omotati pramenom kose i učvrstiti nevidljivom unutarnjom stranom.

Opcija 7

Još jedan jednostavan i brz način za izradu elegantnog repa. Uvijte kosu na krajevima kako biste stvorili lagane valove. Zatim ih podijelite na dva dijela. Kosu na tjemenu malo počešljajte i visoko zavežite tankom gumicom. Ostatak kose skupite malo niže i također zavežite gumicom. Opustite nekoliko pramenova na tjemenu kako biste stvorili veći volumen na vrhu kose..

Opcija 8

Ovo je izvrstan način da u nekoliko minuta obični rep pretvorite u originalnu frizuru. Zavežite svu kosu u rep na stražnjem dijelu glave. Odvojite mali pramen i omotajte ga oko elastike kako biste ga sakrili te učvrstite nevidljivom unutarnjom stranom. Zatim zavežite drugu gumicu odmah ispod. Napravite prazninu u rezultirajućim dijelovima i prođite kosom kroz nju. Zavežite drugu gumicu odmah ispod i ponovite postupak. Broj dijelova ovisi o duljini vaše kose. Da bi savjeti izgledali prirodno, malo ih uvijte uvijačem ili glačalom..

Opcija 9

Podijelite kosu u 3 dijela (srednji i dva bočna dijela). Osigurajte svaki odjeljak gumicom ako sami radite kosu. To sprječava da se kosa zaplete. Smotajte središnji pramen u uže i omotajte ga oko bočnog repa s desne strane. Odvojite jednu uvojku od lijeve niti. Uvaljajte ga u džezvu i omotajte desni rep. Također umotamo ostatke lijeve niti u snop i omotamo rep oko njega. Kosu popravljamo elastičnom trakom.

Ova frizura ima nekoliko prednosti. Prvo, ne trebamo promatrati jasnu simetriju (neravne niti daju kaotičan sjaj). Drugo, odsutnost razdvajanja omogućuje vam maskiranje nekih nedostataka: neobojanih korijena, peruti ili pretanke kose.

Traka za kosu napravljena od... kose

opcija 1

Prvo razdijelite kosu na dva dijela. Kosu na zatiljku skupite gumicom tako da ne ometa i prijeđite na pramenove na prednjoj strani lica. Dijelite se s obje strane i počnite plesti, pleteći niti u nju duž čela. Kad je "traka za glavu" spremna, pustite kosu na stražnjem dijelu glave i uživajte u izvornoj frizuri.

2. opcija

Odvojite mali dio kose oko vrata i upletite ga u tanku pletenicu. Omotajte ga oko glave i učvrstite nevidljivim na suprotnoj strani. Ova frizura izgleda sjajno na kovrčavoj kosi..

3. opcija

Razdijelite ravnomjerno i odvojite dvije niti s obje strane glave. Isplete ih u pigtails, ne preuske, i na krajevima zavežite nevidljivim elastičnim trakama. Spojite ih zajedno na stražnjoj strani glave i pričvrstite ih nevidljivima.

Opcija 4

Nakon što smo odvojili cjedilu na području šiški, izrađujemo runo. Odvojite jednu uvojku blizu uha s desne strane i oblikujte flagelum, uvijajući kosu od nas. Kraj učvrstite prozirnom gumicom. Uzmite nevidljivost i pričvrstite potpornik na stražnjem dijelu glave, bliže lijevoj strani.
Ponavljamo radnje na suprotnoj strani: odvojite cjedilu na uhu; oblikujemo bičevac; vrh fiksiramo gumicom. Pod prvi stavljamo drugi bič i pričvršćujemo ga nevidljivo.

Frizura za 30 sekundi

Ako vam vrijeme ponestane, a vi žurite na događaj na kojem morate biti pametni - ove su opcije za vas!

opcija 1

Raspuštena kosa je uvijek lijepa, ali prevruća. Da biste spriječili da vam kosa pada na lice, odvojite po jedan tanki pramen na svakom sljepoočnici i zavežite ga na stražnjoj strani glave redovitim lukom. Da se drži, prikvačite ga nevidljivošću. Ako ne želite da vam se kosa zapetlja, zavežite rep gumicom i iz njega malo izvucite dvije petlje kose..

2. opcija

Samo ostavite kosu niz raznovrsnih kričavih dodataka. Na primjer, glamurozna traka za glavu ili elegantan lanac. Elegantne, nježne, ekscentrične obruče možete kupiti u trgovini ili napraviti vlastitim rukama, ukrašavajući okvir perlicama, perjem - što god vaše srce poželi!

Updo

Visoka frizura, iako lagana i elegantna, ljeti je doslovno spas za sve modnice.

opcija 1

Da biste to učinili, zavežite rep na tjemenu glave i podijelite ga u dvije niti: jednu tanku, drugu veliku. Uvijte veliki pramen u snop i omotajte ga oko elastike. Straga učvrstite bobby iglama ili drugim ukosnicama. Ispletite pletenicu od tankog pramena i omotajte je oko "čvora" kose (u samoj njenoj osnovi). Osigurajte leđa nevidljivom frizurom i frizura je spremna. Možete ga ukrasiti ukosnicom ili cvijetom.

2. opcija

Nemarni čvor na glavi glavni je ljetni trend posljednjih godina. Da biste svojoj frizuri dodali originalnost, zapletite stražnji dio glave pletenicom. Nije samo lijep, već i praktičan, jer sprječava raspadanje kose.

3. opcija

Za izradu ove ljetne frizure trebat će vam lak za kosu, ukosnice, mašna ili drugi ukras i nekoliko minuta vremena. Prije svega, četkajte vrh glave kako biste dodali volumen. Zavežite visoki rep i podijelite ga na dva jednaka niti. Iz svakog ispletite pigtail, ne preusko. Rasporedite ih kako bi postali neuredni i glomazni, a zatim omotajte jednu pletenicu oko elastike i učvrstite ukosnicama. Učinite isto s drugom pletenicom. Pošpricajte kosu lakom za nokte i ukrasite mašnom ili drugim priborom.

Opcija 4

Visoke četkane frizure u stilu Brigitte Bordeaux relevantne su za bilo koje godišnje doba (posebno ljeto), jer otvaraju vrat i lice. Da biste dobili tako visoku frizuru, potreban vam je lak za kosu i malo nevidljivosti. Prije svega kosu poprskajte lakom za kosu, a zatim četkom nanesite na glavu. Skupite ovu kosu i učvrstite je nevidljivom frizurom tako da se na vrhu kose pojavi dodatni volumen. Podijelite svu kosu na dva jednaka dijela i ispletite pletenicu. Omotajte pigteile naizmjence oko glave i učvrstite nevidljivošću. Da se frizura ne raspadne, na kraju je pospite lakom..

5. opcija

Odvojite mali dio kose s jedne strane razdjeljka i upletite ga. Natrag na vrh glave i zavežite visoki rep kako biste održali volumen na vrhu kose. Plete kosu u ne preusku pletenicu i uvijte se oko gume.

Mogućnost 6

Češljajte kosu, podijelite je na pola i napravite dva visoka repa, pričvršćujući ih elastičnim trakama. Krajeve repova omotajte oko elastičnih vrpci. Vrhovi kose mogu se gurnuti ispod elastične trake, učvršćene nevidljivošću ili prozirnim elastičnim trakama na vrhu.

Hoće li ova frizura raditi samo za djevojčice? Reci to Aryi Stark, hrabrom ratniku!

Opcija 7

Provodi se slično prvoj opciji (s malom razlikom). Ovaj put kosu ne uvlačimo u oblik repa u rep. Ostavite ih labave, što će vaš izgled učiniti koketnim i nježnim..

Opcija 8

Ova je opcija prikladna za vlasnike kose srednje duljine. Dijelite dio kose na prednjem dijelu glave i počešljajte natrag u češalj. Svu kosu zavežite u visoki rep na vrhu glave. Provucite dio repa ispod gumice tako da dobijete stabilnu punđu. Krajeve kose omotajte oko gumice i prikvačite je nevidljivom. Ravnomjerno rasporedite snop u luku (kao da se igrate s "klizavom" oprugom). U principu, frizura je spremna, ali možete je učiniti sofisticiranijom. Lagano povucite kovrče sa stražnje strane punđe. Padajući na stražnji dio glave, pramenovi će maskirati elastiku. Poprskajte kosu sprejom za zadržavanje. Gotovo!

Nape čvor

Pomaknite čvor s vrha glave na stražnji dio glave i imate prekrasnu večernju frizuru za ljeto..

opcija 1

Da biste to učinili, podijelite kosu na četiri ujednačena dijela i po želji poškropite nekim lakom. Uvijte svaku redom bičevima i učvrstite nevidljivima. Frizura može biti ukrašena cvijećem i drugim dodacima.

2. opcija

Ovo je sofisticiranija frizura. Prvo uvojite kosu kako biste stvorili lagane valove. Zatim ih podijelite na dva dijela: na vrhu glave i na stražnjem dijelu glave. Kosu na stražnjoj strani glave zavežite u rep, ali ne provlačite pramen tako da formirate čvor. Pokrijte elastiku labavim krajevima. Zatim uklonite pramenove s vrha kose, uvijte ih klatnom i učvrstite ih u čvor ukosnicama ili nevidljivim ukosnicama. Ponovite to sa svom kosom na vrhu glave tako da imate najmanje 6 pramenova. Jedan pramen, točno u središtu razdjeljka, trebao bi ostati slobodan. Napravite sigurnosnu kopiju i učvrstite je zadnju, skrivajući vrhove unutar kose. Poprskajte kosu lakom za kosu. Ostavite nekoliko tankih pramenova na licu za mekši izgled..

3. opcija

Odvojite dvije niti s jedne strane glave. Počnite ih tkati zajedno, krećući se prema vratu, a pramenovima dodajte novu kosu za voluminoznu frizuru. Zavežite svu kosu u rep i počešljajte cijelu kosu. Na kraju uvijte kosu na zatiljku u voluminozan čvor, učvrstite ukosnicama i poprskajte lakom. Dobit ćete romantičnu i elegantnu frizuru.

Opcija 4

Podijelite kosu u tri dijela. Prosjek bi trebao biti veći od ostatka. Iz njega ispletite volumetrijsku pletenicu i razvaljajte je u čvor koristeći bobby igle ili ukosnice. Namotajte lijevo u snop i započnite oko čvora u smjeru suprotnom od kazaljke na satu (dno). Pramen koji ostane s desne strane omotajte oko kose u smjeru kazaljke na satu (kroz vrh). Osigurajte nevidljivim ili posipajte lakom.

5. opcija

Da biste to učinili, trebaju vam lak za kosu, nevidljivost i malo vremena za vježbanje. Prvo dlake napuhnite da dobijete dobar volumen i obilno premažite lakom. Zatim, skupite kosu i umotajte je prema unutra kako biste oblikovali školjku. Osigurajte kosu nevidljivošću. Možete ostaviti nekoliko raspuštenih niti kako biste dodali sofisticirani ležeran izgled..

Mogućnost 6

Ovo je vrlo jednostavan način za stvaranje čvora na potiljku. Prvo zavežite rep i podijelite ga na dvije jednake niti. Uvijajte svaki pramen u smjeru kazaljke na satu s kablom. Zatim počnite tkati niti zajedno (suprotno od kazaljke na satu). Na kraju zavežite gumicu elastičnom trakom i smotajte je u čvor na stražnjoj strani glave pričvršćujući ukosnicama.

Opcija 7

Zavežite rep na stražnjem dijelu glave, ne previsoko. Napravite razmak iznad gumice i uvucite kosu u nju. Zatim nježno zarolajte rep školjkom i učvrstite kopčom za kosu ili drugim priborom.

Opcija 8

Da biste napravili luk za kosu, trebat će vam tanka elastična traka, one nevidljive i 1 minuta vremena. Za početak svežite čvor visoko na tjemenu glave i podijelite ga na dva dijela. Preskočite vrh repa u sredini i učvrstite nevidljivim leđima. Ova se frizura naziva i "luk u stilu Lady Gage".

Opcija 9

Stvaranje ove frizure trajat će duže nego prethodne. Trebat će vam pjenasta krafna i štikle. Zavežite visoki rep, stavite na njega "krafnu" i sakrijte kosu ispod nje po jedan pramen, osiguravajući je ukosnicama za pouzdanost. Na kraju, frizura može biti ukrašena mašnom ili drugim dodacima..

10. opcija

Kovrčave "krafne" izgledaju puno zanimljivije od običnih okruglih komada ako volite grozdove balerina. Te se "krafne" mogu kupiti u specijaliziranim prodavaonicama ili naručiti putem interneta. Tehnika izvođenja nimalo se ne razlikuje od klasičnih opcija. Kosa mora biti začepljena iza "krafne".

11. opcija

Povucite kosu u rep visoko na tjemenu. Podijelite rep na dvije polovice, omatajući svaku bičevima. Sada preklopite remen oko elastike. Uvijamo ih čvrsto i u suprotnim smjerovima (lijevo - udesno, desno - ulijevo). Učvrstite frizuru nevidljivom kosom i popravite lakom.

Opcija 12

Dijelite kosu na pola. Uzmite prvi pramen, odvojite uvojak na čelu. Zavoj uvijamo od sebe, počevši od čela i završavajući iza uha. Prvi konjski rep vežemo nisko na stražnjem dijelu glave. Isto radimo i s drugom polovicom kose. A sada ostaje vrtjeti kiflice. Gotovo!

Grčki okvir

Možda je najlakši način da ljeti pobjegnete od vrućine i istovremeno stvorite sofisticiranu frizuru je grčka traka za glavu..

opcija 1

Navucite grčku traku za glavu preko tjemena i provucite male pramenove kose ispod gumice. Imat ćete sjajnu frizuru za samo nekoliko minuta.

2. opcija

Ovo je složeniji primjer kako možete koristiti grčki rub. Za ovu frizuru trebat će vam dvije trake za glavu. Stavite jedan ispod kose, a zatim začešljajte stražnji dio glave. Drugi - stavite krunu i zamotajte niti ispod nje. Voila!

"Malvinka"

Jedna od najbržih i najslađih frizura koju poznajemo od malih nogu, zahvaljujući Malvini - djevojci s plavom kosom. Glavna razlika između ove frizure: kosa je raspuštena, gornji pramenovi pričvršćeni su visoko na stražnjem dijelu glave.

opcija 1

Sjajan način da diverzificirate svoj izgled ako vam kosa jedva dodiruje ramena.
Odvojite pramen preko šiški i premažite četkom. Stavimo valjak ispod brave i popravimo ga. Uvijači na čičak mogu se koristiti kao valjak. Bolje se lijepe za kosu. Uhvatimo bočne uvojke i (zajedno s češljanim pramenom) učvrstimo ih na stražnjoj strani glave elastičnom trakom. Koristeći bilo koji tanki predmet, povucite kosu malo odozgo, dajući joj volumen. Učinit će kineski štapić ili obična ukosnica. Pramene je bolje povlačiti prstima na dugoj kosi, ali ne i na kratkoj.

2. opcija

Odvojite po jedan pramen na svakom sljepoočnici (iznad uha) i učvrstite ih zatiljkom gumicom. Ispod prvog pramena uhvatimo uvojak, držimo ga preko repa i započinjemo iza prvog pramena. Ponavljamo sa suprotne strane: zgrabimo kovrču, držimo je preko repa i započnemo ispod brave. Krajeve sve četiri uvojke povezujemo gumicom. Ispada lijepo srce.

3. opcija

Koristite peglu za kosu, uvijte krajeve na nekoliko bočnih niti. Odvojite jedan pramen na vrhu glave i pročešljajte ga. Da biste zadržali pramen na mjestu, poprskajte ga lakom za kosu. Nakon što ste oblikovali češljani pramen, pričvrstite kosu ukosnicom, čineći "malvinku". Gotovo!
Izvrsna opcija za romantičan spoj, odlazak u kazalište, pa čak i za vjenčanje.

Opcija 4

Uhvatite široki pramen (od čela do uha) na svakom hramu. Osigurajte pramenove na stražnjoj strani glave elastičnom trakom, maskirajući je tankom uvojkom. Slučajno, bez posebnog redoslijeda, upleti par finih pletenica. Za više bloopera, možete malo uviti krajeve kose.

5. opcija

Odvojite pramen na svakom hramu i napravite dvije bičeve (okrećući niti od sebe). Spojite bičeve na stražnjem dijelu glave tako što ćete ih vezati gumicom. S opuštenih krajeva pletenice, ispletite pletene omiljene tehnike. Na primjer, ala "riblji rep".

Naglasak na priboru

Uz pomoć vrpci i šalova čak i najobičniji rep možete pretvoriti u umjetničko djelo. Neki bi mogli pomisliti da kosa sa šalom nalikuje kolektivnom stilu. I pogriješit će! To je moderno i lijepo - čak se i holivudske zvijezde razmeću u markiranim šalovima vješto vezanim za kosu. Ljeti će vas šal zaštititi od užarenih zraka sunca. Ima i druge prednosti: uz pomoć dobro položenog šala možete sakriti nedostatke kose, odraslo korijenje, sijedu kosu ili rijedak rastanak.

opcija 1

Otpustite i počešljajte kosu. Zavežite čvor oko sredine marame. To može biti redoviti ili ukrasni čvor, prema vašem ukusu. Stavite šal preko čela (tako da čvor bude malo bočno). Zavežite dvostruki čvor na stražnjoj strani glave i sakrijte krajeve šala iza osnove tkanine.

2. opcija

Volite trendovski pin-up izgled? Tada će vam se svidjeti ova opcija..
Podijelite kosu na dva dijela: stražnji (tjeme i potiljak) i prednji (čelo). Povucite kosu natrag u punđu Možete je prethodno uplesti u pletenicu kako biste kosu zadržali. Kosu ispred uvijte u traku, stavite u kiflicu i učvrstite nevidljivim. Završni dodir: zavežite glavu slatkim šalom ili šalom.

3. opcija

Još jedna izvrsna verzija slike "pin-up djevojaka". Stvorite duge šiške odvajanjem odjeljka preko središta čela. Ostatak kose sakupite u jedan ili više repova (čiji se krajevi uvijaju uvijačem). Najvažnija faza je formiranje šiške. Upravo su velike šiške jedna od prepoznatljivih značajki ovog stila. Prednji pramen navijamo na uvijač. Dajte mu željeni oblik i pošpricajte lakom. Iza šiški vežemo mali šal u točkice mašnom.

Opcija 4

Popularnost Velikog Gatsbyja ponovno je potaknula zanimanje za američku kulturu 1920-ih. I, naravno, ovaj interes nije zaobišao modni svijet. Dame iz tog doba, odlazeći na zabavu, više su voljele kratku kosu i duge uvojke uklonjene ispod kričave trake za glavu. Međutim, traka za glavu nosila se i na kratkoj kosi. Osim toga, kosa je često bila uvijena. Ako volite posjećivati ​​mafijaške klubove ili jazz barove, tada će vam dobro doći retro styling. Pogledajmo jedan od načina stvaranja takve frizure..

Začešljajte kosu u stranu i stavite glamuroznu traku za glavu. Provlačimo kosu kroz okvir - zaključavamo po pramen. Voila! Vlasnicima kratke kose savjetujemo da kovrče zaglade gelom i (gdje možemo bez njega?) Stave traku za glavu!


Među ovim frizurama zajamčeno ćete pokupiti nekoliko stilskih opcija za sebe. Uživajte u svojim eksperimentima!

15 frizura koje bilo koja djevojka može napraviti za 5 minuta

Prekrasan, jednostavan i super brz izgled za one koji nikad nemaju dovoljno vremena za styling i koji se ne vole petljati sa svojom kosom.

1. Niski rep s pletenicama

Dijelite vrh kose i stvorite niski rep. Uvijte snopove preostale pramene na bokovima i učvrstite ih nevidljivim: lijevo - s desne strane, desno - s lijeve strane.

S ovom frizurom možete ići na posao i učiti, a ako umetnete cvijeće ili ukrasne ukosnice između snopova, onda na društveni događaj.

2. Visoki rep s voluminoznom pletenicom

Povucite kosu u visoki rep. Podijelite ga na tri dijela i ispletite pletenicu, omotajući donji pramen oko središnjeg pramena i osiguravajući svaki zavoj elastičnom trakom. Elastični pramen uvijek treba biti u središtu.

Lagano izvucite pramenove kako biste stvorili obimnu pletenicu. Po potrebi fiksirati lakom.

3. Bujni dvostruki rep s runom

Podijelite kosu na dva dijela. Napravite niski rep i učvrstite ga gumicom. Vrh kose lagano začešljajte na korijenima. Napravite visoki rep i njime prekrijte dno.

4. Originalni rep s pletenim srcem

Odvojite bočne niti s desne i lijeve strane i spojite ih s gumicom na stražnjoj strani glave. Zatim prođite kroz njih još po jedan bočni pramen sa svake strane kao što je prikazano na fotografiji. Dobit ćete vrhunac srca.

Krajeve tih pramenova pričvrstite postojećim repom gumicom. Srce je spremno.

Frizura izgleda romantično - izvrsno rješenje za spoj.

5. Francuska pletenica iznutra

Podijelite je okomito dijeleći kosu na dva dijela. Počnite tkati francusku pletenicu ispod brade, postupno dodajući sve veće i veće niti. Kad stignete do kraja, upletite pletenicu gumicom. Sada napravite mali trik: uzmite pletenicu za vrh i bacite je preko glave na stražnji dio glave.

Takva frizura lako će proći uredski dress code, a nakon rada s njom možete požuriti na koncert.

6. Asimetrični čvornati rep

Češljajte kosu u stranu i dijelite kako je prikazano na slici. Da biste kosu učinili upravljivijom, operite je pjenom.

Iz odabranih niti vezati dva čvora, pričvrstiti krajeve elastičnom trakom. Zategnite nastale čvorove i sakrijte elastičnost unutar njih. Preostali rep malo napuhnite.

7. Grozd u obliku cvijeta

Odvojite i zavežite vrh kose. Osigurajte elastičnom trakom. Podijelite rep u dva dijela. Uvijte ih u uske snopove i uvijte ih zajedno. Vrh popravite gumicom. Dobivenu pletenicu preklopite spiralno oko baze repa i učvrstite ukosnicom ili nevidljivom.

8. Snop iznutra

Napravite niski rep. Provucite ruku ispod nje i prstima probodite rupu u kosi. Okrenite rep u ovu rupu - to će sakriti elastičnost. Očešljajte ostatak repa, smotajte ga pužem i popravite ukosnicama.

Možete ostaviti frizuru u ovom obliku, a tada će to biti svakodnevna opcija ili ukrasiti ukosnicom za dodavanje fešte.

9. Luk za kosu

Uzmite pramenove s lijeve i desne strane i spojite ih elastičnom trakom na stražnjoj strani glave, ali nemojte potpuno povući kosu. Dobiveni snop podijelite na dva jednaka dijela: lijevo pričvrstite neko vrijeme kopčom, pažljivo pričvrstite desni nevidljivo na cjedilu koja tvori rep. Učinite isto s lijevom stranom. Uzmite pramen iz središta repa i omotajte rezultirajući luk oko njega kako biste sakrili elastiku.

10. Razigrana kovrča

Napravite asimetrični vertikalni razdjeljak. Odvojite pramen na čelu i uvijući ga na češalj oštrom ručkom, učvrstite uvojak ukosnicama. Da biste spriječili raspadanje rezultirajućeg vala, dodatno ga popravite nevidljivošću. Češljajte se - i na zabavu.

11. Neuredna francuska punđa

Lagano četkajte duž cijele kose. Zatim ih malo počešljajte prstima. Skupite kosu u ruku, izvucite je i, počevši od vrhova, smotajte pužem. Došavši do glave, učvrstite snop ukosnicama i nevidljivošću.

Ako su neke niti iz puža, ne brinite. Ova frizura trebala bi izgledati pomalo traljavo..

12. Snop od dvije pletenice

Napravite dva visoka repa. Podijelite svaku od njih u dvije niti i upletite pletenice. Zamotajte pletenice jednu oko druge i učvrstite ukosnicama.

Dobit ćete prekrasan volumetrijski snop nalik košarici. Frizura je izvrsna za posao, učenje i samo hodanje.

13. Asimetrična zraka

Napravite rep sa strane. Nakon učvršćivanja elastičnom trakom, lagano ga počešljajte. Lagano zavrnite pahuljasti rep i omotajte ga spiralom oko gumice. Paket učvrstite pribadačama.

14. Košara pletenica

Podijelite je okomito dijeleći kosu na dva dijela. Svaku od njih ispletite u francusku pletenicu, krećući se od stražnjeg dijela glave prema licu. Popravite krajeve elastičnim trakama. Podignite dobivene pletenice prema gore, položite ih oko glave i učvrstite stražnjim dijelom ukosnicama.

U kombinaciji s poslovnim odijelom s takvom frizurom možete sigurno ići na pregovore, a s koktel haljinom - na zabavu.

15. Frizura s trakom za glavu u grčkom stilu

Stavite traku za glavu na vrh glave tako da se kovrče vise ispod nje. Omotajte bočne i stražnje niti oko ruba - trebali biste dobiti voluminoznu nisku punđu. Ako je potrebno, dodatno ga učvrstite klinovima.

Ako takvu punđu ukrasite umjetnim cvijećem, dobit ćete frizuru za maturalnu večer ili vjenčanje..

Moderne blagdanske frizure: 20 različitih opcija korak po korak


Odmor za svaku djevojku još je jedan razlog da izgledate prekrasno, a lijepa frizura sastavni je atribut izgleda koji oduzima dah. Ako nema vremena ili prilike posjetiti gospodara prije događaja, ne biste se trebali uzrujati. Svaka djevojka može napraviti stilsku frizuru vlastitim rukama ako pažljivo slijedi korak po korak fotografije i video upute. Nudimo vam izbor od dvadeset najjednostavnijih i najljepših blagdanskih frizura.

 • Frizure s pletenicama
  • Bočna kosa
  • Elastična pletenica
  • Dva pigtaila straga
  • Pletenica-obod
  • Spit-slap
 • Ostale vrste frizura od pigtaila
 • Frizure s repovima
  • Konjski rep
  • Konjski rep i francuske pletenice u kombinaciji
  • Dvostruki rep
 • Romantične kovrče
 • Elegantan styling u grčkom stilu
 • Greda
 • Mašna za kosu
 • Frizura s runom
 • Neuredan styling
 • Klasična kovrča
 • Frizura sa šiškama
 • Izvorni styling za kratku kosu
 • Frizura za glavu za ljetni odmor
 • Malvinka s runom

Frizure s pletenicama

Francuske pletenice su trend ove godine. Najjednostavnije blagdanske frizure izrađene su od pletenica. Čim naučite tkati francusku pletenicu, ovaj će styling odmah otići u odjeljak "omiljeni". Moći će pomoći u najneočekivanijim situacijama kada se trebate na brzinu pripremiti za odmor. Da biste napravili lijepu frizuru vlastitim rukama, morate se potruditi. Tehnikom tkanja mora se savladati unaprijed i dobro uvježbati. Međutim, nakon što naučite, vještina će ostati zauvijek. Razmotrite nekoliko mogućnosti za frizure iz francuskih pletenica.

Bočna kosa

Pletenica sa strane je lagana frizura, jer to možete učiniti vlastitim rukama za gotovo deset minuta. Da biste takav stajling izgradili na glavi, poslužite se našim uputama.

 1. Razdijelite stranu i bacite cijelu glavu kose na jednu stranu.
 2. Tkajte standardnu ​​francusku pletenicu. U tom slučaju, kosa se mora zahvatiti vodoravno s druge strane. Trebate tkati pletenicu iza uha. Trebala bi samo sići.
 3. Kraj zavežite gumicom.
 4. Pošpricajte kosu lakom da tako traje cijelu večer.

Elastična pletenica

Ako se klasična tehnika tkanja francuskih pletenica pokazala izvan vaše moći, tada ne treba očajavati. Obične elastične trake pomoći će vam da napravite šik pletenicu. Takvu pletenicu možete ukrasiti svijetlom kopčom za kosu ili neobičnom elastičnom trakom. Slične frizure prikazane su korak po korak na donjoj fotografiji..

Dva pigtaila straga

Ovo je izvrsna svečana frizura za srednju kosu. Međutim, pogodan je i za dugodlake ljepotice. Da biste napravili frizuru, prilično je jednostavno: trebate odvojiti dvije niti sa strane, uplesti ih u pigtails i pažljivo ih pričvrstiti straga pomoću nevidljivih. Preostala kosa može se uviti, uplesti u opuštenu pletenicu ili ostaviti takvu kakva jest.

Pletenica-obod

Ovo je lagana frizura za dugu kosu za odmor. Da biste stvorili traku za glavu, trebate napraviti vodoravni razdjeljak od uha do uha i početi plesti sa strane. Francuska pletenica trebala bi biti s kukama. Tu je i druga opcija: kosa je podijeljena u razdijeljenu kosu i pletenice su upletene s obje strane (trebale bi se dobro uklopiti u glavu). Od njih se formira obod, a krajevi pletenica mogu se učvrstiti u obliku malog snopa.

Spit-slap

Ova svečana frizura za dugu kosu može se uklopiti u romantični stil. Postupak tkanja korak po korak možete pogledati u videu.

Ostale vrste frizura od pigtaila

Ako duša zahtijeva raznolikost, onda u ovom odjeljku možete vidjeti kako napraviti originalne frizure vlastitim rukama kod kuće. Foto i video vodiči prikazuju najsmjelije eksperimente s pletenicama.

Frizure s repovima

Čak i najobičniji rep, kad se dobro izvede, može se pretvoriti u svečanu frizuru za srednje do dugu kosu. Takav styling prikladniji je za vlasnike ravne kose..

Konjski rep

Savršeni visoki rep bit će izvrstan dodatak klasičnom izgledu. Može se napraviti bujno ili glatko. Rep se može kombinirati i s modernim poslovnim odijelom i s koktel haljinom.

Konjski rep i francuske pletenice u kombinaciji

Ako postoji želja za raznim slikama s repom, tada možete dodati pletenice u frizuru. Takve frizure možete stvoriti vlastitim rukama u samo petnaest minuta. Sliku možete nadopuniti dodacima.

Dvostruki rep

Kada volumen kose nije dovoljan, tada možete napraviti dvostruki rep. Ovo će dodati dodatni šik vašoj frizuri. Kosa se može smotati, što će također dodati volumen.

Romantične kovrče

Ova svestrana DIY večernja frizura gotova je za nekoliko minuta (vrijeme ovisi o debljini kose). Uvojci izgledaju vrlo seksi na bilo kojoj duljini i gustoći kose. Idealne su za odlazak u kino, kazalište, rođendan ili vjenčanje. Možete napraviti kovrče pomoću kovrčavog željeza.

Elegantan styling u grčkom stilu

Sljedeće upute pomoći će vam da napravite takvu svečanu frizuru vlastitim rukama:

 1. Napravite bočni dio i uvijte kosu uvijačem.
 2. Podijelite glavu kose na dva dijela u razini ušiju. Prikvačite gornji dio neko vrijeme.
 3. Dno zavežite gumicom u sredini repa, češljajte krajeve.
 4. Zamotajte donji rep u kolut i učvrstite nevidljivim.
 5. Ponovite iste korake na vrhu kose..

Greda

Punđa je još jedna jednostavna frizura koju možete napraviti kod kuće vlastitim rukama u samo nekoliko minuta. Paket će odgovarati bilo kojem stilu odjeće i bilo kojoj prilici. Da biste ovaj styling učinili ispravno, upotrijebite naše detaljne upute za fotografije..

Mašna za kosu

Ovo je originalna svečana frizura za dugu kosu. Pogodnije za mlade djevojke. Ovu frizuru možete obaviti za pet minuta, tako da je ovo izvrsna opcija ako nema apsolutno vremena za trening. Luk za kosu može se napraviti u tri koraka:

 1. Skupite kosu u malvinku. Zavežite gumicom. Zavežite drugi put, ne prolazeći kosu do kraja.
 2. Podijelite rep na dva dijela.
 3. Provucite krajeve repa između polovica i učvrstite ih nevidljivošću.

Frizura s runom

Takva frizura za odmor za odmor prikladna je za mlade i hrabre djevojke. Dat će volumen finoj kosi i učiniti izgled vrlo hrabrim i atraktivnim. Za to je potrebno samo nekoliko minuta. Kosa sa strane i na vrhu mora biti pažljivo češljana i učvršćena lakom. Češalj s rijetkim zubima pomoći će vam da napravite dobro runo. Zatim, od počešljane kose trebate oblikovati styling i učvrstiti ga nevidljivim sa strane. Svijetle naušnice mogu nadopuniti izgled.

Neuredan styling

Lagani nered na glavi trend je 2017. godine. Takav styling zahtijeva najmanje vremena i truda. Savršen je za hrabar i smion izgled. Da biste to učinili, trebate češljati kosu na korijenima, poprskati je lakom i malo naborati u rukama. To je sve - stilski večernji styling je spreman. Ovo je najjednostavnija DIY frizura. Ovu sliku možete nadopuniti svijetlom šminkom. Na primjer, obojite usne crvenim ružem.

Klasična kovrča

Ako je pred vama vrlo važan i odgovoran događaj, tada je strogo klasično uvijanje najbolje rješenje. Ova brza DIY frizura savršeno će nadopuniti odijelo za hlače ili laganu klasičnu haljinu. Kosu samo treba podići i počešljati, a zatim uviti u uvojak. Takva je frizura fiksirana nevidljivošću. Može se izvoditi u različitim varijacijama. Slične frizure za odmor s vlastitim rukama predstavljene su na fotografiji.

Frizura sa šiškama

Ovo je vrlo česta vrsta stylinga. Često se takva kućna frizura kod kuće radi za svakodnevni izgled. Međutim, kad joj vrijeme ponestane, ona se može popeti na večernji luk. Napraviti takav styling vrlo je jednostavno. Da biste to učinili, trebaju vam lak, par nevidljivosti i češalj s rijetkim zubima. Na glavi trebate istaknuti područje šiški, pažljivo počešljati kosu, popraviti je lakom i nevidljivošću. Ostatak kose možete smotati na uvijač.

Izvorni styling za kratku kosu

Ako se kratko ošišate, tada će izrada neke originalne frizure biti teža. Međutim, u ovom slučaju možete se snaći s elegantnim stylingom ili šišanjem. Šišanje, naravno, mora obaviti gospodar. Ne možete se sami ošišati. U suprotnom ćete uništiti kosu, a morat ćete je potpuno ošišati. Ako već imate šišanje, uredno ga uredite sušilom za kosu, okruglom četkom i lakom za kosu. Također možete eksperimentirati s rastankom. Sliku možete nadopuniti velikim naušnicama i svijetlom šminkom..

Frizura za glavu za ljetni odmor

Traka za glavu vrlo je moderan dodatak koji se može koristiti za stvaranje originalne frizure za ljetni izgled. Ako imate pitanje kako napraviti takvu frizuru vlastitim rukama, pogledajte naše fotografije i video upute.

Malvinka s runom

Ova frizura je poznata svakoj djevojci od djetinjstva. Međutim, relevantan je i u odrasloj dobi. Da biste formirali malvinku, trebaju vam redovita elastična traka, lak za kosu i četka od flisa. Prvo morate kosu dobro počešljati i malo poprskati lakom. Tada se kruna sakuplja u mali rep. Da biste dodali volumen frizuri, rep se može češljati i podizati na korijenima. Malvinku možete vezati uobičajenom gumicom ili je izboditi originalnom kopčom za kosu. Ako je kosa kratka, tada malvinku treba popraviti sa strane. Za to su prikladni obični nevidljivi..