Čudesne kovrče: kako navijati kosu bez uvijača i uvijača

Isticanje

Mnogi ljudi misle da se lijepe kovrče mogu stvoriti samo toplim stylingom. Ali ne! U ovom ćemo vam članku reći kako namatati kosu bez uvijača i uvijača..

Kratka, duga ili srednja duljina - kosu možete namotati bilo koje duljine i bez uvijača i uvijača. Kako to učiniti sami i kod kuće - dajemo odgovore.

Kako navijati kratku kosu bez uvijača i uvijača?

Toaletni papir

Zvuči pomalo čudno, ali ovo je stvarno izvrstan način za brzo namotavanje kose bez uvijača. Evo detaljne upute za vas.

 • Otrgnite toaletni papir na ravnomjerne trake. Optimalna količina ovisi o duljini kose.
 • Nakon što ste pripremili željeni broj traka, počnite uvijati kosu. Uzmite mali pramen kose i omotajte ga oko trake toaletnog papira. Zatim zavežite krajeve trake toaletnog papira.
 • Ponavljajte dok se sva kosa ne uvije. Poprskajte kovrče vodom iz praktičnog dozatora.
 • Sada možete ići u krevet da biste se ujutro probudili s luksuznim uvojcima.

Gel za oblikovanje

Kako brzo namotati kratku kosu kod kuće? Odgovor: Trebate gel za uvijanje. Može se koristiti za stvaranje elegantnih mokrih kovrča na kratkoj kosi. Evo kako to učiniti.

Savjet modnicama: kako namotati kratku kosu bez uvijača i uvijača?

Dame su nestalna, promjenjiva, spontana bića.

Danas hodaju s dugim uvojcima, sutra pokazuju prijateljima stilsku kratku frizuru i styling salona, ​​a prekosutra trpe pola jutra pokušavajući uklopiti neobičnu dužinu s prekrasnim valovima.

Kratkodlakim damama ćemo reći kako postići željeni efekt bez uvijača i uvijača i uštedjeti vrijeme što je više moguće. Članak će detaljno opisati kako navijati kratku kosu bez uvijača i uvijača..

Kako možete navijati kratku kosu bez upotrebe uvijača i uvijača?

Iako su neke mogućnosti uvijanja jednako dobre za bilo koju duljinu.

Dakle, bez da imate pri ruci uvijač, uvijače ili ih ne želite koristiti, kratku kosu možete namatati jednim od dostupnih alata:

 • gumene trake - za učvršćivanje niti uvijenih u bičeve;
 • vrpce od tanke tkanine - umjesto uvijača;
 • elastična traka za stvaranje grčke frizure - da biste dobili lagane kovrče;
 • spužve od pjene - učinak je kao kod uvijanja na mekim uvijačima;
 • ukosnice - prikladne za stvaranje holivudskih valova;
 • vlastite ruke + mousse - cijeđenjem vlažnih niti rukama nakon nanošenja moussea, stvaramo prirodne valove;
 • olovka ili kineski štapić - pogodan za stvaranje malih kovrča.

Za djevojke čija je kosa prirodno blago kovrčava.

Metoda broj 6 je najprikladnija..

Mogućnosti noćnog uvijanja

Želeći dobiti stilski styling ujutro, navečer gotovo u potpunosti možete frizirati, a ujutro možete upiti dodatnih pola sata u krevetić. Za noćno uvijanje savršena su sredstva koja su testirale naše majke i bake: male krpe, gumice ili komadi pjenaste gume.

Kako pravilno navijati kovrče na kratkoj kosi?

Prije nego što prijeđete na bilo koju od opcija za "noćno" uvijanje, kosu morate oprati šamponom i urediti kosu, što će budućim uvojcima dati sjaj i učiniti ih upravljivijima.

Kosu treba lagano osušiti ručnikom i temeljito počešljati. Odlučite što želite vidjeti ujutro - kovrče ili uvojke - i počnite se uvijati, prema jednom od algoritama predstavljenih u nastavku.

S krpama

 1. Dok se kosa suši, uzmite nepotrebnu tkaninu i izrežite je na trake duljine 8-10 cm;
 2. dijelimo kosu na 2 dijela (gornji i donji);
 3. odvajamo cjedilu od dna i postavljamo je u sredinu trake od tkanine;
 4. počinjemo uvijati vrh niti odozdo prema gore, a zatim vezujemo rezultirajuću "krafnu" na korijenima;
 5. nakon što završimo s donjim dijelom, ponavljamo iste radnje s gornjim i odlazimo u krevet;
 6. ujutro uklanjamo sve krpe, prstima ili rijetkim češljem raspodijelimo kovrče i popravimo rezultat.

Da bi kovrče ispale male, pramenovi za uvijanje trebaju biti tanki!

Korištenje gumica

 1. Dijelimo kosu na nekoliko dijelova: što više dijelova, to su manje kovrče;
 2. počinjemo uvijati svaki dio oko prsta dok se ne stvori "puž";
 3. rezultirajući "puž" popravimo elastičnom trakom i ponovimo postupak sa svim nitima;
 4. da bismo lakše spavali, ovaj sjaj pokrivamo šalom na vrhu;
 5. ujutro uklanjamo gumice i popravljamo styling.

Opcija broj 2 prikladna je za stvaranje kovrča. Ako želite dobiti svjetlosne valove, tada cjedilu treba samo nekoliko puta provući kroz elastičnu traku, a da je čvrsto ne stegnete. Tada ćete ujutro imati prirodne kovrče.

Zahvaljujući pjenastoj gumi

 1. Uzmite komad pjenaste gume (to može biti obična spužva za pranje posuđa) i izrežite ga na pravokutne komade;
 2. tada se ponašamo kao kod mekih uvijača: namotamo pramen na pjenastu gumu i nevidljivo ga učvrstimo na korijenima;
 3. ujutro uklanjamo sve uređaje i dobivamo prekrasne uvojke.

Korištenje elastične trake za stvaranje grčke frizure

Ako želite dobiti prozirne kovrče, tada pramen treba čvrsto uviti i obrnuto, kada na sebi želite vidjeti nemarne kovrče.

Ako govorimo o proizvodima za oblikovanje, tada je za "noćne" kovrče navečer najbolje nanijeti malo pjene na mokru kosu, a ujutro poprskati lakom za popravljanje.

Grčka frizura za 5 minuta.

Kako ujutro možete napraviti trajnu traku bez upotrebe uobičajenih alata??

Kad bi misao "Biste li mi htjeli uviti kosu?" ujutro vam se provuklo kroz glavu, onda nemojte žuriti da se uzrujate što nećete imati vremena ni za što. Imate najmanje 3 mogućnosti za uvijanje, od kojih svaka neće trajati više od pola sata.

Pjena i mokra kosa

Trebat će vam mokra kosa, ruke i pjena. Na blago vlažnu kosu nanesite pjenu i stisnite ih rukama nasumičnim redoslijedom (pramen možete namatati oko prsta).

Nije potrebno popraviti takav styling, niti tretirane mousseom savršeno zadržavaju oblik. Ova je opcija dobra za stvaranje kovrča..

Isto vrijedi i za pigtails

Za svjetlosne valove umotajte kosu u pjenu u pigtails. Dok se perete, šminkate se, doručkujete, ravni se pramenovi pretvorit će u željeni val. Preostaje samo otkopčati pletenice i posuti kosu lakom.

Posebni sušilo za kosu

Ako ste sretni vlasnik sušila za kosu s difuzorom, tada je stvaranje kovrča za vas jednostavna stvar..

Mokru kosu tretirajte mousseom i kosu sušite fenom s difuzorom, krećući se od stražnjeg dijela glave do sljepoočnica, a zatim do tjemena i šiški. Završite styling lakom.

Ove su opcije prikladne za lagano uvijanje. Ako želite svježe i poskočne uvojke, tada vam 30 minuta nije dovoljno za stvaranje frizure..

Jedan od načina stvaranja kovrča je motanjem vlažnih niti na običnu olovku. Uvijte se, osušite, dobijte elastičnu uvojku. Umjesto olovke možete upotrijebiti kineski štapić..

Difuzor za kosu.

Koje će kovrče trajati duže?

Uvojci koji će najdulje trajati:

 • uvijena u čistu kosu;
 • uspio se potpuno osušiti;
 • su umjereno obrađivani mousseom i lakom.

Kratka kosa nije smetnja za eksperimente za oblikovanje dama. Curling za kratku kosu daje slici kap ekstravagancije i nestašluka, stvarajući stil za svaku ženu..

Kako napraviti kovrče bez kovrčavog željeza i uvijača?

Oh, ove ženske nevolje! Ako je kosa prirodno ravna, tada mora biti uvijena, a ako je kovrčava, mora biti ispravljena. Ali ako je jedini način zaglađivanja postojećih uvojaka peglom, onda se žene koriste različitim metodama za uvijanje. Tradicionalne metode - uvijači različitih promjera i vrsta, uvijači s različitim funkcionalnim značajkama - keramička šipka, indikator grijanja itd. Ali postoje i drugi načini kako postići kovrče bez uvijanja željeza i uvijača..

"Patchwork"

Stara pokrivač ili pokrivač nije samo kandidat za dodatak za čišćenje prozora, već i potencijalni stilist. Predenje na krpama nije samo metoda naših prabaka, već i dobra ideja da kod kuće napravite uredne uvojke.

Srednje kovrče mogu se dobiti pomoću pamučnog flastera 30 x 30 cm da se dobiju veći 40 x 40 cm. Ova metoda uvijanja dostupna je za kratku i dugu kosu. Učinak će biti bolji ako se postupak uvijanja na krpama izvodi prije spavanja i drži do jutra..

Tanku kosu koja ne podliježe oblikovanju treba umiriti pjenom za kosu ili šećernim sirupom (upotrijebite 3 žličice šećera za pola čaše vode, potpuno otopite). Preporučljivo je započeti omatanje s vrha glave.

Metoda 1: mnogo komadića

Da biste ispravno navijali kod kuće, slijedite detaljne upute:

Češljajte kosu vodom (slatkom vodom, pjenom). Odaberite prvi pramen. Zatim slijedite korake.

Ponovite iste korake s ostatkom kovrča. Idite u krevet (ako se postupak odvijao noću). Ako vam je potrebna frizura navečer, to se može učiniti ujutro i cijeli dan šetati po kući s mrljama na kosi.

Odvežite čvorove, oslobodite kovrče od komadića. Vrijedno je započeti s donjim nitima.

Gotova frizura nakon odmotavanja krpa

Ova metoda definitivno nije prikladna za brzo navijanje. To će potrajati najmanje nekoliko sati. Alternativno je namotajte na vlažnu kosu, a zatim je dobro osušite sušilom za kosu. Upotreba fiksera (laka) je neophodna, jer trajnost kovrča neće biti jaka.

Metoda 2: jedna komadica

Pogodno za dugu ili srednju kosu. Lako je namatati kosu vlastitim rukama na ovaj način. Ova brza metoda izrade kovrča neće naštetiti. Optimalno držite oko 2 sata. Možete koristiti mokru kosu, ali nakon toga se mora osušiti sušilom za kosu..

Podizanje kose na korijenima na ovaj način neće uspjeti, ali vrhovi će biti učinkovito uvijeni. Takva priprema može postati osnova za daljnje frizure: grčka, francuska pletenica itd..

Za namatanje potreban je samo jedan režanj, veličine najmanje 40 x 40 cm. Ako je kosa duga, jedna strana klapne može biti duža kako biste kasnije oba kraja mogli povezati u čvor. U takve svrhe upotrijebite i šal..

Prva faza Druga faza Treća faza

Češalj dobro raščešljajte svaki pramen kako se kosa ne bi zapetljala prilikom uvijanja. Ako uvijete kovrče upletene, visokokvalitetne kovrče neće raditi. Uvojci neće ispasti mali, ali za vas je vrlo povoljno to učiniti.

Kosu je bolje navijati spiralno i čvrsto, tako da ne sloji jednu na drugu u slojevima. To će osigurati ravnomjerno uvijene kovrče..

Nakon završetka navijanja, fiksirajte krajeve kose na flasteru malom gumicom. Zatim ponovite iste korake s drugim dijelom kose. Nezgodno je zaspati s takvim dizajnom na stražnjoj strani glave (bolje je pridržavati se okomitog položaja tijela), stoga se preporuča uvijanje kovrča ujutro da biste navečer dobili opsežne kovrče.

Ova metoda je pogodna za uvijanje dječje kose. Za ekspresnu metodu, za izradu kovrčave kose, upotrijebite pjenu, a zatim je osušite sušilom za kosu. Nadalje, učinak je fiksiran lakom.

3. metoda: komadići i papir

Zapravo je postupak uvijanja kose isti kao u 1. metodi. Jedina je razlika u tome što se, kako bi se kovrčala kosa, jednostavni flasteri zamjenjuju drugim domaćim komadima. Navijanje na komade papira prikladno je kao i samo na komadiće.

Prazno za navijanje

Zahvaljujući takvim praznim mjestima s papirom (možete koristiti i foliju, salvete), kosa se ne zapliće na tkanini, što je ne oštećuje. Također vam omogućuje da uvojke ne napravite premali i zapetljani na krajevima (ako je uvijanje dolazilo s vrhova). Također se vrti na cijevima za sok. Zatim uzimaju uske komadiće i uvlače ih u cijev (duljina se uzima do 5 cm). Uvojci na cijevima su spiralni i prilično su elastični.

"Majica"

Neobičan, ali učinkovit način postizanja trendi kovrčavih kovrča. Posebno pogodno za kosu srednje duljine i duže. Da biste dobili slatke uvojke, potrebna vam je majica.

Uvijanje na majici korak po korak

U početku je majica uvijena u podvezu. Povezuju oba kraja, pretvarajući ga u svojevrsni vijenac. Stave prazno na glavu, a zatim kosu uvijaju jednu po jednu (svaki zasebni pramen), počevši od lica (prema principu grčke frizure).

Uvojci se umotavaju sve dok se ne isplete posljednji pramen. Čekanje će biti lakše ako sredite kosu prije spavanja. Spavanje s takvom praznom na glavi je ugodno, ništa ne ometa dobar san.

Sljedeće jutro trebaš sve razotkriti. Efekt će vas oduševiti svojim prirodnim izgledom. Izvođenje kovrča nije dugo, ali da biste se lijepo uvili, nemojte žuriti i uzimati velike niti. Što su manje, to će uvijene uvojke biti ljepše i urednije (dobivate šik, velike i svijetle pramenove). Da biste duže trajali, upotrijebite lak.

"Snop kose"

Ova metoda je vrlo jednostavna i ne zahtijeva nikakvu pripremu. Neće biti moguće intenzivno uvijati kovrče, ali sigurno će biti moguće postići neoprezne kovrče.

Turna se formira od pupoljka kose (rep na stražnjoj strani glave). Da biste dobili intenzivnije uvojke, napravite nokat podvezak..

Pletenicu možete isplesti ako slijedite detaljne upute. Za početak kosu zavežite u rep. Podijelite kosu na dva dijela.

Dalje, svaka se nit uvija (jedna ruka jednom, a druga drugom), paralelno ih uvijajući. Kao rezultat, dobivate sljedeći rezultat.

Takve bičevi na kosi pomoći će dobiti kovrčavu kosu, čija se kovrča neće činiti "poput lutke". Odnosno, možete dobiti kovrču kose prirodnog izgleda.

Da biste rezultat džepa bili svjetliji, trebali biste držati ovaj omot za kosu najmanje nekoliko sati. Preporučljivo je lagano navlažiti kosu prije izrade potpornika..

Odvijanjem frizure možete dobiti valovitu kosu. Ova metoda uvijanja prikladna je za dugu i srednje duljinu kose..

Kao rezultat, dobili smo prirodne lijepe kovrče bez uvijača. Što su kovrče manje od bičeva, to će manje kovrče ispasti.

"Na ukosnicama"

Ova je metoda posebno pogodna za one žene koje svojoj kosi pokušavaju dodati volumen. Dakle, neće uspjeti napraviti kovrče, ali valovite kovrče učinit će jednoznačno. Štoviše, valovi će izaći mali i smiješni.

Uvijanje kose u ovom se slučaju događa na ukosnicama, pa ih je potrebno pripremiti unaprijed.

Za uvijanje ukosnice trebat će malo strpljenja. Ali učinak "afro" ili "valovitosti" nikoga neće razočarati, jer mnoge inozemne zvijezde čine takav styling.

Pripremite kosu ovako: dobro je počešljajte i posipajte lakom. Tako će biti moguće dugo izrađivati ​​niti, neće se odmotati pod prvim vjetrom..

Shema navijanja kovrče na ukosnicu

Dalje, trebali biste biti strpljivi i izvoditi takve radnje sa svakim pramenom. Rezultat će biti sljedeći.

Ovo uvijanje kose učinit će kovrče bujnima, tako da vam ne trebaju klešta za uvijanje. Potrebno je oko sat vremena da držite ukosnice na kosi. Ako ga držite 20-30 minuta, dobit ćete manje intenzivan rezultat. Tada morate početi raspetljavati kosu. Bolje započeti od dna glave.

Uvojke možete lijepo i brzo uviti, napravivši podlogu kako biste ih zatim mogli lijepo oblikovati. Muškarci koriste sličnu metodu. Oblog na kvadrat je prikladan, ali ukosnice neće raditi za jako dugu kosu, bit će ih malo. Tada koriste posebne štapiće, koji će vam pomoći da lijepo uvijete kovrče i sami naprave valove na kosi.

"Uvojci na čarapama"

Uvojci se izrađuju za dugu kosu, ili barem za srednju kosu, koristeći dostupna sredstva. Možete dobiti lagane valove, ali kovrče djeluju bolje ako se rade noću. Uvrnite kosu da dobijete mekane kovrče, trebate nositi čarape! Možda zvuči neobično, ali čarapa je izvrstan alat za uvijanje lijepih uvojaka..

Metoda namotavanja slična je onome što se događa na komadima. Najbolji učinak možete očekivati ​​kod uvijanja kose suhom ili hidratiziranom. Izrada valovitih uvojaka čarapama lako je ako slijedite ove jednostavne korake. Glavna stvar je pronaći dovoljno čarapa..

Ponovite ove korake s ostalim pramenovima. Izaberite pramenove iste veličine tako da učinak bude ujednačen, zavežite čarape na jedan čvor. Dobit ćete više kovrčave kose ako prije namatanja upotrijebite lak. Navijanje se može obaviti do samog korijena i do polovice duljine kose.

Nakon nekoliko sati čekanja kosu možete opustiti. Evo što se događa.

Spektakularna frizura može se dobiti uvijanjem kose za kaskadno šišanje. Poznate osobe takav styling pokazuju na koktel zabavama i crvenom tepihu.

"Uvojci od pletenica"

Kovrčavu kosu možete dobiti ako se oslanjate na pletenice. I ovo nije uzalud. Glavna stvar ovdje je ispravno pletenicu pletenice. Izgledat će glupo ako napravite redovitu pletenicu sa stražnjeg dijela glave. Da biste dobili ravnomjerne kovrče duž cijele duljine kose, vrijedi oplesti "spikelete". Što ih više bude, više će ispasti isprekidanih linija kose..

Učinak nakon dva spikeleta

Da biste na pletenicama dobili atraktivne kovrče, morate odabrati pravu vrstu pletenica. Savršeni rezultati dobiveni od francuskih pletenica.

Vrsta tkanja koja daje dobar efekt

Ljepota ove frizure je u tome što nakon što ste cijeli dan šetali s prekrasnim pletenicama i spavali s njom noć, ujutro možete raspetljati kosu i dobiti novi stil..

"Uvojci repa"

Često se kovrče navijaju s repa glačalom ili na vrućim valjcima. Mnogi ljudi vide jednostavnost uvijanja na bravama, žicama. Neuredne, ali elegantne uvojke spirale lako možete dobiti punđom. Iako će frizura s uvijačima izgledati urednije, kovrče s repa zahtijevaju manje pripreme..

Sakupivši kosu u rep, od nje izrađujemo čvrsti turnir i omotamo je oko baze - elastičnom trakom kako bismo napravili punđu. Učvrstite krajeve kose ukosnicom.

Otapajući takav snop, dobivaju se lagani valovi na kosi.

Spektakularne uvojke dobivaju se nakon upotrebe kiflice ili kiflice. Da biste dobili intenzivniji rezultat, trebate zategnuti kosu prilikom stvaranja punđe..

11 načina kako napraviti uvojke bez uvijanja ili peglanja

Ako želite napraviti romantičnu frizuru s uvojcima, nije potrebno oštetiti kosu visokim temperaturama. Da biste napravili kovrče bez uvijača i glačanja, ne trebaju vam velika sredstva, dovoljno je koristiti improvizirane materijale na neobičan način.

Odabirom načina izrade kovrča, vrijedi zapamtiti da uvijači nisu jedina metoda. Postoji najmanje 11 popularnih načina da ih zamijenite..

Uvojci bez uvijača i uvijača nisu bajka

Štetno je i dugo stvarati uvojke stajlerom ili glačalom, dok namotavanje kose bez uvijača i uvijača može biti brzo i sigurno. U tome nema čarolije, samo pametna uporaba otpadnih materijala.

Šteta korištenja uvijača za kosu i uvijača

Zašto mijenjati način stiliziranja kad postoje posebni uređaji za uvijanje i dodaci. U rijetkim prilikama možete napraviti valovitu kosu kliještima, ali svakodnevno oblikovanje na ovaj način značajno će oštetiti pramenove..

Negativne posljedice upotrebe uvijača i uvijača:

 1. Djelovanje visoke temperature oštećuje strukturu kose i dovodi do gubitka sjaja, suhoće i lomljivih kovrča. Što su veći stupnjevi ili dulja izloženost, brže će frizura izgledati poput slame.
 2. Grijani valjci razlikuju se mekšim zagrijavanjem, ali također se ne preporučuje njihova stalna upotreba.
 3. Mnogi ljudi znaju napraviti kovrče s uvijačima, ali ova metoda također nije sigurna. Uvijanje na krutoj osnovi isteže vlasu kose, stanjivajući je.
 4. Čvrsto ga kotrljanjem ometa opskrbu vlasišta krvlju, što rezultira nedovoljnom prehranom folikula. Redovito ponavljanje može uzrokovati gubitak kose i oštećenje rasta kose..
 5. Ne preporučuje se upotreba uvijača za vlasnike tanke i slabe kose..

Osnovna pravila za uvijanje niti improviziranim sredstvima

 1. Prije uvijanja kose operite je šamponom. Za dulji učinak nakon pranja ne trebate koristiti balzam ili masku, kako ne biste vagali pramenove.
 2. Prije stvaranja frizure na osušene uvojke nanosi se sredstvo za oblikovanje pogodno za tip kose (pjena, mousse ili styler u spreju).
 3. Za dugoročni rezultat dovoljna je mala količina lijeka, inače postoji rizik od "zalijepljenja ledenica".
 4. Curling na improviziranim materijalima provodi se u smjeru od lica, tada se frizura ispostavlja prirodnom.
 5. Morate se povući iz korijena nekoliko centimetara (oko 5-10) kako biste frizuri dali prirodan izgled i ne preopteretili folikule.
 6. Na kraju postupka ne možete češljati kovrče, inače ćete dobiti efekt maslačka. Samo trebate prstima nježno odvojiti kovrče i popraviti ih lakom.

Jednostavni i brzi načini za stvaranje kovrča

Okrećući se salonu za oblikovanje, majstor će, naravno, koristiti vruće metode uvijanja, nanoseći štetu zdravlju kose. Kod kuće postoji puno alternativnih kovrča u bilo kojem stilu..

Sa sušilom za kosu lako je napraviti kovrče u 5 minuta bez uvijača.

Ako uređaj ima difuzorsku mlaznicu, tada ćete dobiti nemarne valove.

 1. Da biste to učinili, nakon pranja nanesite pjenu ili pjenu na čistu kosu, rasporedite češljem po kosi.
 2. Donesite sušilo za kosu s difuzorom na podnožje male niti i podignite do korijena.
 3. Uključite sušilo za kosu i osušite uvojak kružnim pokretima.
 4. Na ovaj način obradite cijelu krpu i popravite frizuru lakom.

Druga metoda prikladna je za sušilo za kosu bez posebnih dodataka:

 1. Rasporedite sredstvo za oblikovanje kroz mokru kosu češljem.
 2. Podijelite cijelu krpu u tanke niti, uvijte svaku u čvrsti snop i osušite vrućim zrakom.
 3. Ako je potrebno, popravite frizuru lakom.

Pigtails

Pletenice nisu samo neovisna frizura, već i prikladan način uvijanja kovrča..

Da biste ujutro dobili male kovrče, trebaju vam:

 1. Navečer operite kosu i osušite kosu ručnikom.
 2. Proizvod za oblikovanje rasporedite po pramenovima i podijelite kosu u zone.
 3. Pleteni klasić od svakog segmenta do krajeva, učvrstite odozdo malom gumicom.
 4. Lezite s pigtails-om za spavanje, a ujutro odvrnite i razdvojite uvojke prstima.
 5. Ako je potrebno, popravite lakom.

Zanimljivo je da što je tkanje tanje, kovrče su sitnije..

Još jedna prednost uvojaka upletenih u pletenice je što ujutro možete napraviti dnevnu frizuru od nekoliko spikeleta, a navečer ili sljedeći dan raspustite lijepe uvojke.

Prst

Izvorne velike kovrče mogu se namotati na prst, imajući u arsenalu samo velik broj nevidljivih.

 1. Nakon pranja kosu osušite ručnikom.
 2. Odvojite tanki pramen, pospite ga lakom ili nanesite pjenu.
 3. Kosu namotajte oko prsta, uklonite nastalu ljusku i pričvrstite je na korijenje nevidljivo odozdo prema gore.
 4. Stavite kapu ili je zavežite šalom tako da je ugodno spavati i popravite rezultat ako je ujutro potreban styling.

Na taj se način dobivaju lijepe uvojke za kratku kosu bez uvijača..

Krpa

Bilo koja stara tkanina izvrstan je alat za uvijanje kose. Tehnologija je slična upotrebi uobičajenih uvijača, ali zbog mekanog osnovnog materijala, osovina dlake je manje rastegnuta i oštećena.

 1. Trebat će vam oko 20 komada tkanine dimenzija 10 x 20-30 cm (ovisno o duljini niti).
 2. Češalj očistite češljem i tretirajte pjenom ili pjenom.
 3. Odvojite duž tankog pramena u smjeru od čela do zatiljka (što je tanji, to će ispasti manje kovrča i bit će potrebno više komada tkanine).
 4. Ponovo počešljajte svaki pramen i namotajte ga na preklop od krajeva do korijena.
 5. Krajeve na vrhu zavežite s 2 umjerena čvora.
 6. Ostavite preko noći, a ujutro odvežite sve krpe i oblikujte kosu prstima.

Papir

Prije nego što uvijete kovrče na papiru, trebate napraviti praznine. Da biste to učinili, izrežite običnu bilježnicu ili uredske listove na trake širine 2-3 cm. Da biste od njih napravili papilote, na rub morate staviti tanku traku i sve zajedno uviti duž duljine. Rubovi tkanine trebali bi viriti 7-10 cm od papira tako da možete vezati čvor.

Ovaj video prikazuje kako napraviti kovrče kod kuće bez uvijača i uvijača bez štete za kosu.


Ako se takve praznine čine previše mukotrpnima, trebate male elastične trake ili nevidljivost da biste fiksirali krajeve papira na glavi..

Kosa se uvija na isti način kao kad se koriste krpe.

Čarape

Najvjerojatnije, čarapa ima u svakom domu. Stoga ih svaka djevojka može koristiti za stvaranje prekrasnog stylinga..

 • Od čarape trebate oblikovati krafnu uvijanjem i povezivanjem krajeva.
 • Na tjemenu glave skupite rep od mokre kose.
 • S krajeva smotajte rep na krafnu i pričvrstite ga blizu gumice.
 • Ujutro otopite i poškropite lakom.

Bičevi

Uz pomoć bičeva dobivaju se izvorni valovi koji vam omogućuju diverzifikaciju frizure.

 1. Dobro očistite vlažnu kosu i nanesite malu količinu pjene.
 2. Odvojite tanki pramen na razdjeljku i uvijte ga u jednom smjeru, držeći vrh, tako da iz svežnja snopa oko dna uvojka dobijete puža.
 3. Osigurajte nevidljivom ili elastičnom trakom.
 4. Tako uvijte svu kosu i ostavite je preko noći.
 5. Ujutro otopite i napuhnite prstima, pospite lakom.

Ovaj video prikazuje kako napraviti kovrče pomoću bičeva bez uvijanja i željeza

Na ukosnicama

Kada koristite ukosnice, dobivate vrlo bujnu frizuru s malim uvojcima u afro stilu. Obične željezne ukosnice u stanju su namotati samo kosu na lopatice. Za veće duljine u trgovinama se prodaju posebne uvijače u obliku ukosnice. Trebat će vam i male elastične trake za učvršćivanje krajeva pramenova..

 1. U potpunosti operite i osušite glavu ili ostavite kosu malo vlažnom. Premokri uvojci neće se moći isušiti preko noći, jer bi uvijanje trebalo biti čvrsto.
 2. Nanesite mousse ili pjenu i odvojite fine niti.
 3. Na nju stavite ukosnicu u podnožju.
 4. Omotajte kovrču oko nje s osmicom, odnosno naizmjence upletite krajeve ukosnice, prelazeći na drugu stranu kroz sredinu.
 5. Pričvrstite kraj elastičnom trakom, također ga vežući osmicom i pritiskajući na kosu.
 6. Upletite svu kosu u ovakvu kosu i ostavite je preko noći.

Treba napomenuti da je spavanje ukosnicama neugodno, a glavobolja se može pojaviti kada se kosa snažno povuče u korijenu..

S folijom

Folija se može nanijeti slično na krpe ili papir. Ako postoji želja za ubrzavanjem postupka, tada možete koristiti klešta, čiji će negativni učinak biti praktički neutraliziran folijom:

 1. Iz valjka folije izrežite nekoliko komada duljine 30 cm.
 2. Preklopite ih jednu na drugu i izrežite na 4 kvadrata.
 3. Čiste pramene redom posipajte lakom i namotajte na prst.
 4. Dobivenu ljusku stavite u foliju i zatvorite krajevima.
 5. Oblikujte svu kosu na ovaj način.
 6. Zagrijte svaki komad kliještima 10-15 sekundi, ovisno o snazi.
 7. Ostavite da se unutra ohladi, a zatim otopite i dodajte volumen rukama.

Na majici

Ako se postavi pitanje kako navijati kosu bez minimalnih troškova, tada biste trebali razmotriti metodu s uobičajenom majicom.

 1. Uvijte košulju u pletenicu duž duljine, povežite krajeve gumicom kako biste napravili krug.
 2. Pročešljajte čiste kovrče i nanesite proizvod za oblikovanje.
 3. Stavite takav obruč na glavu i namotajte jedan pramen kose oko najbližeg dijela košulje, kao za grčku frizuru.
 4. Idite u krevet, a ujutro lagano odvežite krajeve majice i izvucite je iz uvojaka.

Pomoću grede

Jednostavan način brzih uvojaka bez uvijača i uvijača:

 1. Sakupite rep na vrhu glave ili 2 sa strane.
 2. Slobodni dio uvijte u traku i oko njega omotajte elastičnu traku, popravite vrh.
 3. Idite u krevet ili šetajte s gredom 6-8 sati.
 4. Otopiti i popraviti lakom.

Kako uviti kosu bez uvijača i uvijača

Trebate stvoriti lijepe kovrče, ali pri ruci nema uvijača, uvijača, željeza? Ili jednostavno ne želite pokvariti lijepe i zdrave pramenove? Znamo navijati kosu bez uvijača i uvijača na bakin način, a rado ćemo to znanje podijeliti s vama..

Uvijte kosu u punđu

Ova se metoda može sigurno nazvati najbržom.

 1. Navlažite pramenove čistom vodom.
 2. Kosu sakupljamo u rep.
 3. Uvijamo ih u čvrsti potpornik.
 4. Namotamo ga u snop i popravimo ukosnicom.

5. Nakon 6-8 sati izvadite ukosnicu i odmotajte kaiš.

6. Udarajte kovrče rukama i poškropite lakom.

Uvrnite kosu u krpe

Ako volite gledati stare filmove, vjerojatno ste vidjeli dvorske dame s uvijačima krpa koji su virili na sve strane. Slika je, naravno, prilično smiješna, ali kao rezultat dobit ćete živahne kovrče..

Trebat će vam mali komad bilo koje nepotrebne tkanine (po mogućnosti pamuk, sintetika će vam kliziti kroz kosu). Izrežite ga na trakice i pripremite se da potrošite još 10 ili 15 minuta na sam postupak:

Korak 1. Operite glavu šamponom ili navlažite s puno vode.

Korak 2. Češljamo ih češljem i dijelimo u tanke niti.

Korak 3. Stavite vrh svakog pramena na uvijač od krpe.

Korak 4. Uvijte ga na podnožje.

Korak 5. Krajeve krpe zavežite čvorom i prijeđite na sljedeći pramen.

Korak 6. Čekamo dok se kosa potpuno ne osuši. Ovaj će postupak trajati od 6 do 12 sati - sve ovisi o temperaturi zraka i debljini niti..

Korak 7. Uklonite krpe s glave, izravnajte kovrče prstima i popravite styling lakom.

Papiri, epruvete za sok, pa čak i plastične kapice od markera i olovaka mogu biti alternativa tkanini..

Pogledajte još 3 zanimljiva videa:

Prekrasne uvojke ukosnicama

Kosu možete navijati bez uvijača i uvijača koristeći obične ukosnice.

 1. Navlažite kosu vodom iz bočice s raspršivačem.
 2. Dijelimo svu kosu u male niti.
 3. Uvijte svaki pramen prema unutra istim pokretom kao na uvijačima.
 4. Došavši do baze, pričvršćujemo prsten ukosnicom ili nevidljivim.
 5. Nastavljamo dok se sve niti ne pretvore u uredne prstenove..

6. Idemo u krevet s takvom frizurom, prethodno omotavši glavu šalom.

7. Ujutro izvadimo nevidljive ukosnice i ukosnice s kose, odvijemo kolutove, rukama tučemo kovrče i sve popravimo lakom.

Zavoj za lijepe kovrče

Trake za glavu često se koriste za stvaranje dnevnih i večernjih frizura. Jeste li znali da s ovim priborom možete brzo i jednostavno napraviti kovrčave pramenove?

 1. Stavljanje platnene trake na glavu.
 2. Navlažite kosu koja je bila ispod elastične trake.
 3. Dijelimo svu kosu u tanke niti.
 4. Uvijamo svaki pramen i gurnemo flagelum ispod elastike. Sakrivamo vrh u prethodnom cjedilu.
 5. Strpljivo čekamo nekoliko sati.
 6. Otapamo cijelu strukturu i oblikujemo lagane kovrče.

Tradicionalne pletenice najsigurniji su način postizanja kovrča bez oštećenja kose..

Korak 1. Operemo glavu šamponom ili namočimo pramenove vodom.

Korak 2. Podijelite kosu na tanke niti (10-20).

Korak 3. Svaku cjedilu uplećemo u pigtail i vrh zavežemo tankom elastičnom trakom.

Korak 4. Poprskajte pigtails lakom.

Korak 5. Idite u krevet.

Korak 6. Ujutro otapamo pletenice, oblikujemo kovrče i popravljamo lakom.

Još jedna izvrsna metoda koja će trebati doslovno nekoliko minuta..

 1. Vlažite kosu čistom vodom.
 2. Dijelimo ih na tanke niti.
 3. Svaku od njih uvijemo u čvrsti potpornik, a zatim uvijemo u mali snop i učvrstimo ukosnicom.
 4. Idemo u krevet ili čekamo 8-12 sati.
 5. Izvadimo klinove iz snopova, odvijemo bičeve i oblikujemo styling.

Još nekoliko načina:

Uvojci s rakom za kosu

Kako navijati kosu bez uvijača i uvijača? Vrlo je jednostavno:

 1. Pramene obilno smočimo vodom.
 2. Dijelimo ih na nekoliko dijelova.
 3. Svaki dio uvijamo u snop.
 4. Rabu za kosu pričvršćujemo sam uprtač na glavu.
 5. Ponavljamo ovaj postupak sa svim dijelovima..
 6. Ujutro uklanjamo rakove s kose, odmotavamo bičeve i radimo styling.

Znate li kako splesti spikelet? To je odlično! Ali za valovitu kosu morat ćete napraviti mali dodatak u obliku komada pamučne tkanine.

 1. Navlažite kosu vodom iz bočice s raspršivačem.
 2. Dijelimo svu kosu u nekoliko zona.
 3. Prethodno pripremite komade tkanine prema broju budućih spikeleta.
 4. Podnožje niti omotamo krpom i počnemo tkati spikelet s njim.
 5. Sakrivamo vrh u sredini i vežemo ga elastičnom trakom.
 6. Ujutro rastopimo spikelete i nježno razbarušimo kosu rukama.
 7. Poprskajte lakom.

Vrijedni savjeti za stvaranje kovrča bez uvijača

Kako biste kovrče zadržali što duže, imajte na umu mali trik. U vodu koju koristite za močenje kose dodajte malo snažnog laka za nokte. Tijekom postupka redovito umačite ruku u ovu tekućinu i prelazite preko niti. Gotove kovrče nemojte češljati češljem, oni će se okomiti i stvoriti nepotreban volumen.

Kao što vidite, stvaranje kovrča bez tradicionalnih alata nije tako teško. Koristite bilo koji bakin recept i stvorite ljepotu vlastitim rukama.

Od ukosnica i olovaka do čarapa i majica - kako navijati kosu bez uvijača i uvijača

Tko nije čuo poznatu frazu "Ljepota zahtijeva žrtvu"? Vrlo često, u potrazi za besprijekornim izgledom djevojaka, ove najnevine "žrtve" su dlake. Radi trenutnih trendova, predviđajući divljenje pogleda, modne žene farbaju, ispravljaju ili uvijaju kovrče, uključujući upotrebu električnih uređaja. Ali možete dobiti spektakularni styling bez štete za kosu. Ako trebate nadopuniti izgled lijepim uvojcima, korisno je znati kako navijati kosu bez uvijača i uvijača. Upotrijebit će se bilo što: od starih čarapa i majice do cijevi za koktele, folije, olovaka. Preostaje samo odabrati najprikladniju sigurnu mogućnost uvijanja za sebe i započeti uvijanje.

Šteta korištenja uvijača za kosu i uvijača

Mnogi ljudi znaju da termalni proizvodi štete kosi. Iz tog razloga uvijači i glačalo, kao ni valjci za grijanje nisu prikladni za svakodnevnu upotrebu. Maksimalno - za posebne, svečane prigode.

Visoka temperatura zagrijavanja tijekom upotrebe uvijača čini pramenove dosadnim, beživotnim. Postaju suhi, tanki, prestaju svijetliti, nalikuju krpi. Struktura dlake se s vremenom urušava, vrhovi se neprestano dijele. Ako prekomjerno izlažete kovrču, tada je uvijač može izgorjeti.

Vrući valjci su mekši od električnih uvijača. Međutim, upotreba bilo kakvih valjaka opterećena je drugim problemima. Zbog snažnog povlačenja dlake poremećeni su metabolički procesi, pogoršava se opskrba folikula krvlju. Pramenovi počinju ispadati.

Ako namotate mokre kovrče na uvijače, tada se istežu, postaju tanje. Vlasnici tanke, slabe kose ne bi trebali koristiti valjke velikog promjera i predugo ih držati na glavi.

Vijeće. Posebna sredstva za toplinsku zaštitu pomoći će smanjiti štetne učinke uvijača.

Kada kupujete uređaj, dajte prednost instrumentu koji ima turmalinski ili keramički premaz. U slučaju klasičnih uvijača, proizvodi od velura smatraju se najnježnijima. Izbjegavajte metalne valjke.

Osnovna pravila i savjeti za uvijanje kose improviziranim sredstvima

 1. Kovrčava frizura dulje će trajati ako uvojke namotate na čistu glavu, opranu bez regeneratora i balzama. Jednostavno navlažena kosa zadržava kovrče samo nekoliko sati.
 2. Proizvodi za oblikovanje pomoći će produljiti učinak: pjene, moussevi, kreme, gelovi. Oni su amateri i profesionalci. Potonji su skuplji, ali omogućuju vam da se divite kovrčama 1-2 dana.
 3. Lak je prikladan samo za fiksiranje rezultata.
 4. Nemoguće je svakodnevno koristiti sredstva za snažnu fiksaciju: to kvari strukturu dlačica.
 5. Ne pretjerujte sa stylingom, jer ćete u suprotnom dobiti traljave, zalijepljene niti..
 6. Da bi izgled bio prirodan, uvojite kovrče, odmaknuvši se od korijena nekoliko centimetara (ovisno o duljini, najviše - 10-15).
 7. Lagani, nemarni valovi - rezultat je uvijanja kose od lica.
 8. Nakon što ste uklonili s glave improvizirana sredstva koja su korištena za oblikovanje, nemojte češljati kovrče. Modelirajte frizuru rukama, pospite lakom.
 9. Djevojke s kratkim frizurama mogu se uvijati na kapama od flomastera, cijevi za koktele.
 10. Pramenovi srednje duljine savršeno vjetruju na gotovo bilo koji način.
 11. Prilično je teško kvalitativno uviti debele, duge niti. Vrijedno je isprobati opcije s papirom, folijom, krpama, bičevima.

Kako navijati kosu bez uvijača i uvijača

U većini slučajeva, kada koristite improvizirana sredstva, sasvim je moguće učiniti čak i bez sušila za kosu. Neke opcije omogućuju vam uvijanje prije spavanja. Mnogi samostalno napravljeni analozi uvijača ne ometaju dobar odmor. Kako navijati kosu noću, suptilnosti takvog uvijanja, pročitajte na našoj web stranici.

S papirom

Nedvojbena prednost papira je što savršeno upija vlagu, a time isušuje kovrče. Kao rezultat, kovrče postaju jače. Postoji nekoliko mogućnosti kako namotati kosu na ovaj način..

Bilješka! Upotrijebite papirnate ručnike za stvaranje laganih, obimnih uvojaka. Uvojci dobiveni uz njihovu pomoć lijepi su sami po sebi, a također služe kao dobra osnova za složene frizure..

Upute za omatanje:

 1. Nakon što razdvojite papirnate ručnike, pripremite trake širine 2 centimetra. Količina ovisi o duljini, gustoći kose, veličini uvojaka.
 2. Pazite da vam je kosa lagano vlažna.
 3. Odvojite jedan pramen, namotajte njegov rub oko jedne od traka. To će osigurati sigurno prijanjanje..
 4. Nastavite savijati se skroz do vrha.
 5. Učvrstite ga na korijenima vezujući krajeve papirnate trake.
 6. Ponovite postupak, navijajući ostatak kose na isti način.
 7. Pričekajte dok se kosa potpuno ne osuši.
 8. Uklonite papire, modelirajte kovrče, pošpricajte lakom.

Umjesto papirnatih traka, možete koristiti vlažne maramice (po jednu za svaki uvojak).

Druga metoda uključuje upotrebu papirnatih žica na žicama. Metoda se može nazvati klasičnom, jer je još uvijek bila popularna čak i kad žene nisu znale za uvijače i glačala..

Da biste napravili takve domaće uvijače, a zatim namotali kosu, trebate:

 1. Izrežite gusti bijeli papir, praveći pruge širine 8 centimetara i duljine 15 centimetara. U tu svrhu uzmite list albuma, školsku bilježnicu. Novine neće raditi: tinta može procuriti. Papir u boji iz istog razloga treba odložiti..
 2. Od zavoja, gaze, tkanine napravite vrpce duljine 15-20 centimetara.
 3. Stavite trake od tkanine na papirnate pravokutnike i zamotajte ih tako da se dobiveni valjak centrira.
 4. Napravite potreban broj fleksibilnih papilota. Što ih više bude, frizura će izaći obimnija..
 5. Suhu ili blago vlažnu kosu podijelite na guste niti.
 6. Uzimajući jedan od njih, vjetar od vrhova do korijena.
 7. Popravite vezivanjem krajeva tkanine (gaze) trakom preko uvojka.
 8. Uvijte ostatak niti krećući se od stražnjeg dijela glave prema licu.
 9. Na glavu stavite maramu ili najlonsku mrežicu. Hodajte nekoliko sati (možete ostaviti preko noći).
 10. Uklonite role papira odvezivanjem ili rezanjem vrpci.
 11. Odvojite kovrče prstima, ako je potrebno, popravite lakom.

Vijeće. Da biste dobili velike kovrče, napravite guste papilote, koji se sastoje od nekoliko slojeva papira.

Olovkom

Ova metoda omogućuje vam dobivanje lijepih, prirodnih kovrča spiralnog oblika.

 1. Podijelite svoju malo vlažnu kosu na dijelove bilo koje debljine. Što su tanji, to će trebati više vremena za oblikovanje, a uvojci će biti finiji..
 2. Uzevši jedan pramen, namotajte ga oko olovke, ali ne u potpunosti, već na pola.
 3. Okrenite proizvod za 180 ° C, uvijte kovrču, ostavljajući 2,5-5 centimetara do krajeva.
 4. Učvrstite kosu oko olovke gumicom, kopčom.
 5. Omotajte ostale niti oko olovaka.
 6. Kad se uvojci osuše, uklonite olovke. Započnite s onim što ste prvo koristili. Prstima nježno otpustite čvrsto namotane niti..
 7. Popravite kosu, pospite lakom.

Možete se uvijati na isti način, ali dodatno upotrijebite ravno glačalo dizajnirano za ispravljanje. Pramene u potpunosti omotajte oko olovke, pazeći da se ne preklapaju. Pritisnite svaki uvojak glačalom (ne duže od 3-5 sekundi). Zatim zadržite uvojak još 10 sekundi, a zatim ga opustite i prijeđite na sljedeći odjeljak..

Ako koristite peglu, kosu prethodno tretirajte zaštitom od topline..

S čarapama

Da biste koristili ovu metodu, pripremite tanke, duge čarape. Ako je kosa gusta, trebat će vam 10-12 komada, inače možete proći sa 6-8 komada.

Korak po korak vodič za curling:

 1. Podijelite kosu u pramenove prema broju čarapa.
 2. Uzimajući jednog od njih, stavite ga preko dresa. Trebali bi biti međusobno okomiti..
 3. Omotajte dno niti oko prsta. Sa svake strane treba ostati nekoliko slobodnih centimetara..
 4. Uvijte kovrču do vrha i učvrstite tako da krajeve čarape zavežete u čvor.
 5. Ponovite s ostatkom niti, krećući se od stražnjeg dijela glave do tjemena..
 6. Ostavite da djeluje nekoliko sati (optimalno preko noći).
 7. Lagano odvežite čarape, opustite kovrče.
 8. Odvojite ih prstima ili češljem, pospite lakom.

Krafnu možete napraviti i od stare čarape. Obrežite dno dresa i zarolajte rubove prema van kako biste stvorili valjak. Kosu zavežite u rep i prođite kroz krafnu. Trebao bi biti u području savjeta.

Kosu uvijte oko elastike, uvlačeći je iznutra kako biste oblikovali punđu. Učvrstite ga ukosnicama i otpustite nakon nekoliko sati. Velike kovrče su spremne.

Uvojci na slamkama

Prije nego što počnete navijati niti na ovaj način, pripremite priručni alat. Ako su cijevi ravne, nije potrebna dodatna manipulacija. Ako slamke imaju saviljivi dio, odrežite ga. Zatim podijelite kosu u 3-5 zona: okcipitalnu, na tjemenu i sa strane (1-2 sa svake strane).

Daljnje radnje su kako slijedi:

 1. Nakon što odvojite jedan pramen, namotajte ga oko cijevi. Za valovite kovrče uvijte kosu u spiralu. Ravni pramenovi prikladni su ako trebate živahne kovrče.
 2. Učvrstite kovrču bobby pribadačom. Također možete vezati krajeve slame, ali za to namotajte kosu ne duž cijele duljine slame kako bi oba kraja ostala slobodna.
 3. Uvijte ostatak niti. Pokušajte se kretati dosljedno, zdesna ulijevo ili obrnuto, kako ne biste propustili niti jednu dlaku.
 4. Ostavite kosu da se potpuno osuši.
 5. Uklonite cijevi za koktel, napravite styling.

Kako smotati kosu u krpe

Korištenje krpa zahtijevat će malo vještine, kao što je slučaj s drugim improviziranim sredstvima koja oponašaju uvijače. Trebat će vam:

 1. Izrežite vrpce od tkanine. Širina - 5 centimetara, duljina - 10-15. Što su pruge uže, to će kovrče ispasti sitnije..
 2. Podijelite lagano vlažnu kosu u pramenove.
 3. Vrh jednog od njih položite na krpu, uvijte do sredine ili potpuno - ovisno o tome kakav rezultat očekujete.
 4. Vezati rubove trake.
 5. Namotajte i ostatak kose.
 6. Nosite šal ili kapu.
 7. Pričekajte da se kovrče osuše.
 8. Uklonite krpe (odvežite ili izrežite), oblikujte kovrče.

Vijeće. Ako je krajeve teško uviti, počnite se uvijati u sredini. Prvo ga namotajte na dno, a zatim uvijte do korijena.

S folijom

Zbog svoje fleksibilnosti, folijski papir može biti izvrsna alternativa pjenastim uvijačima ili bumeranzima. Da biste izradili valjke i uvojke, slijedite ove korake:

 1. Narežite pravokutnike folije. Parametri - 5x15 cm.
 2. U svaku stavite malo vate.
 3. Lagano pritisnite krajeve kako biste učvrstili punilo.
 4. Češljajte kosu, odvojite u pramenove.
 5. Zamotajte svaku od njih na foliju. Popravite kovrče spajanjem krajeva valjka. Uvojci se mogu prilagoditi.
 6. Pokrijte glavu šalom.
 7. Nakon potpunog sušenja kose uklonite foliju.
 8. Modelirajte kovrče, pospite ih lakom.

Mnogi profesionalni frizeri kosu namotaju na foliju glačalom. Kod kuće se to može učiniti ovako:

 1. Odmotajte 6-8 komada duljine 35 centimetara od role papirnate folije.
 2. Preklopite ih na hrpu, izrežite na 4 jednaka dijela.
 3. Suhu kosu podijelite u 3 zone, praveći vodoravne razdjeljke na razini vrhova ušiju i režnjeva.
 4. Srednji i gornji dio glave kose skupite ukosnicama ili gumicama.
 5. Odaberite mali odjeljak s donjeg područja, poprskajte ga sprejom za učvršćivanje.
 6. Vjetar na prst, držite 1-2 sekunde.
 7. Stavite namotani pramen u komad folije. Preklopite papir prema gore, a zatim prema unutra (obje strane).
 8. Na ovaj način namotajte svu kosu iz donje zone, zatim iz srednje i gornje.
 9. Iscijedite jedan uvojak u foliji zagrijanim željezom. Uklonite alat nakon nekoliko sekundi.
 10. Učinite isto za ostatak kovrča..
 11. Kad se folija ohladi, uklonite je s kose. Pomaknite se odozdo prema gore.
 12. Uobličite svoje kovrče po želji. Peglajte kovrče brže.

Pažnja! Folija se jako zagrijava pa pripazite da ne dođe u kontakt s kožom.

S majicom

Prvi način:

 • zavijte majicu kaišem, a zatim napravite prsten;
 • tretirajte mokru kosu pjenom ili pjenom;
 • stavite smotanu majicu na vrh glave, poput vijenca;
 • počevši od šiški, uzastopno uvlačite sve niti iza prstena;
 • nakon nekoliko sati uklonite vijenac, oblikujte kovrče.

Majica mora biti pamučna ili gruba kaliko.

Drugi način:

 • češljajte malo vlažnu kosu;
 • raširiti majicu;
 • nagnite glavu iznad nje tako da je kosa u središtu;
 • omotajte rub oko glave, popravite ga na stražnjem dijelu glave;
 • pokriti vrh kose, vezati rukave preko čela. Važno je da majica u potpunosti prekriva kosu;
 • ostavite dok se niti ne osuše;
 • skini majicu, oblikuj kosu.

Pažnja! Druga metoda prikladna je za djevojke čija je kosa po prirodi barem malo kovrčava. Prije postupka, kosu trebate tretirati sredstvom za oblikovanje kovrčavih niti.

Na ukosnicama

Za mekane uvojke upotrijebite ukosnicu za uvijanje:

 1. Lagano vlažnu kosu podijelite na tanke niti.
 2. Uvijte svaki od njih prstenom, kao da to radite uvijačem ili flagelom.
 3. Učvrstite blizu korijena ukosnicom ili nevidljivom.
 4. Stavite šal, pričekajte dok se kosa potpuno ne osuši.
 5. Uklonite ukosnice, ispravite kovrče.
 6. Popravite ih lakom.

Što su kovrče duže, ukosnice bi trebale biti veće.

S okvirom

Sportska gumica ili traka za glavu za "grčku" frizuru dobra je alternativa uvijaču i uvijačima ako trebate dobiti prirodne uvojke:

 1. Temeljito počešljajte kosu.
 2. Stavite traku za glavu. Što je veći - to je veći volumen u kruni.
 3. Odvojite prvi pramen na čelu, uvijte ga oko zavoja.
 4. Svaki sljedeći dio kose trebao bi biti povezan s vrhom prethodnog..
 5. Kad dođete do zatiljka, uvrnite i drugu stranu.
 6. Preostale 2 niti nataknite na zadnji okvir..
 7. Nakon nekoliko sati uklonite zavoj, popravite kosu.

Sa šalom

Kada koristite ovu metodu, imajte na umu: kosa ne smije biti prevlažna, inače će trebati puno vremena da se osuši. Da biste namotali pramenove, slijedite ove korake:

 1. Podijelite svu kosu na 3 dijela - blizu sljepoočnica i na stražnjem dijelu glave.
 2. Na jedan od njih zavežite šal, pokušavajući ga postaviti što bliže tjemenu. Krajevi moraju biti jednaki.
 3. Podijelite rezultirajući rep, dobivajući 2 jednake niti.
 4. Zamotajte svaki od njih oko krajeva marame u suprotnom smjeru..
 5. Spojite krajeve, učvrstite elastičnom trakom.
 6. Na isti način uvijte ostatak kose.
 7. Kad se osuše, skinite šalove.
 8. Odvojite kovrče prstima, pospite lakom.

Vijeće. Ako pri ruci nema šalova, poslužit će lagani šalovi ili krojevi tkanine..

Pomoću grede

Najbrži način za valovitu kosu:

 1. Skupite mokre pramenove u rep.
 2. Uvrnite čvrsti potpornik.
 3. Zamotajte oko elastike, praveći punđu.
 4. Učvrstite kosu ukosnicama.
 5. Pričekajte da se kosa osuši.
 6. Skinite bobby pribadače, spustite rep.

Maštarija inventivnih ljepota nema granica. Kod kuće se također možete vrtjeti pomoću aluminijskih limenki koksa, drvenih štapića za sushi, ukosnice za rakove, gumica, a također i pletenih pigtaila. Sve to dokazuje da su sva sredstva dobra u potrazi za ljepotom. Ipak, bolje je ako su što sigurniji za kosu..

Za dugotrajne kovrče koristite popularne metode uvijanja: