Nikotinska kiselina u šamponu: opasan eksperiment ili učinkovit životni hak?

Isticanje

Nikotinska kiselina stekla je popularnost kao proizvod za njegu kose prije samo nekoliko godina. Prije se aktivno koristio u medicini, a rijetko u kozmetologiji. Danas gotovo svi znaju za ovaj čudotvorni vitamin. Ali mnogi ga koriste pogrešno. U ovom ćemo članku govoriti o tome kako koristiti niacin za postizanje maksimalnih rezultata i o tome što nikako ne biste trebali raditi ako želite održavati lijepu kosu..

Koga slušati: posjetitelje foruma ili liječnike?

Forumi žena do vrha su ispunjeni savjetima za kreativnu upotrebu nikotinske kiseline. Hrabre mlade dame dodaju ga maskama, od njega prave domaće sprejeve, pa čak i miješaju sa šamponom. Neki priznaju da je učinak takvih postupaka jedva primjetan, dok drugi da je kosa počela rasti višestruko brže..

Savjeti iskusnih su, naravno, sjajni, ali ne biste ih trebali smatrati izravnim vodičem za djelovanje. Većina dama koje eksperimentiraju s miješanjem nikotinske kiseline nemaju medicinsko obrazovanje, pa ni ne znaju kako njihovi domaći lijekovi utječu na vlasište, krvne žile i kosu..

Prije stavljanja nikotinske kiseline na tržište, ona se ispituje i temeljito testira. To rade i iskusni kemičari i kvalificirani liječnici. Nakon analize onoga što vide, stručnjaci zapisuju preporuke za upotrebu vitamina B3. Ovi su savjeti uključeni u upute za alat. Ako pogledate upute za nikotinsku kiselinu u puferima (to triholozi propisuju svojim pacijentima), tamo nećete naći informacije o miješanju tvari sa šamponom, maskom, balzamom ili sprejem. U uputama je jasno navedeno da se nikotinska kiselina mora nanijeti izravno na vlasište nakon pranja..

Razlozi za dodavanje nikotinske kiseline u šampon

 • Kontakt sa zrakom

Upute za pufere s ovim vitaminom kažu da vrijedi otvoriti cijev kapaljke neposredno prije nanošenja proizvoda. Takva mjera predostrožnosti povezana je s činjenicom da nikotinska kiselina gubi svoja korisna svojstva interakcijom sa zrakom. Za nekoliko minuta sadržaj otvorene cijevi kapaljke pretvara se u beskorisnu vodu.

Sad zamislite da, otvorivši bufus, njegov sadržaj ulijte u tubu šampona ili šalicu s maskom. Dobiveni proizvod aktivno će kontaktirati zrak, što znači da će nikotinska kiselina izgubiti sva svojstva. Ispada da ćete na kosu nanositi obični šampon ili masku, a ne jedinstveni proizvod koji ste željeli dobiti. Takav eksperiment neće pomoći vašoj kosi, stoga se sigurno može nazvati beskorisnom..

Miješanje sa sastojcima šampona

Koliko dobro znate sastav šampona koji redovito koristite? Sigurni smo da većina ljudi uopće ne zna koje su komponente dodane u proizvod kojim redovito peru kosu. U današnje vrijeme aktivno se koriste sintetički šamponi koji sadrže daleko od najneživotnijih sastojaka. Neke komponente ne samo da nisu korisne, već su i opasne za zdravlje kovrča i tijela u cjelini..

A ako se ova kemija pomiješa s nikotinskom kiselinom, rezultat može biti potpuno nepredvidljiv. Samo vježbajući kemičar koji ga je prethodno eksperimentalno testirao može tvrditi da se nakon upotrebe domaćeg proizvoda ništa neće dogoditi s vlasištem i kosom. Ako niste kemičar i ne možete svoj "razvoj" odnijeti u laboratorij, ne riskirajte uzalud. Puno je sigurnije i sigurnije slijediti upute u uputama i primijeniti niacin nakon što operete kosu.

Kratko vrijeme da se proizvod upije u vlasište

Vratimo se dodavanju niacina u šampon. Pretpostavimo da ste pomiješali vitamin sa šamponom, a zatim stisnuli dobiveni sastav na dlan i nanijeli ga na kosu. Nakon što su ga dobro zapjenili, ostavili su ga nekoliko minuta na glavi kose. A onda... U redu, istog trenutka ste ga oprali. U prosjeku se moderni šamponi nose s kovrčama za čišćenje u 2-3 minute. Držati ih na kosi više nema smisla. No, nikotinskoj kiselini ovo vrijeme nije dovoljno za apsorpciju. Stoga proizvođač savjetuje da ga nakon pranja nanesete na vlasište i nikada ga ne ispirete. Tijekom vremena dok se kosa suši, nikotinska kiselina ima vremena da se upije duboko u kožu i počne djelovati na žile glave.

Što ako maski za kosu dodate vitamin B3??

Ne znamo tko je smislio ovu "briljantnu" ideju, ali ne preporučujemo njezinu provedbu. Zašto? Da, sve zbog dugotrajnog kontakta maske sa zrakom i miješanja različitih kemijskih elemenata na vlastitu opasnost i rizik. Proizvođač pufera za nikotinsku kiselinu za upotrebu na vlasištu navodi nekoliko drugih razloga:

 • Stvaranje filma na tjemenu koji sprečava prodor vitamina B3 unutra

Većina maski izrađenih prema narodnim receptima kod kuće sadrže ulja. Utvrđeno je da su maslinovo, suncokretovo, repino, bademovo i čičkovo ulje vrlo korisno za kosu i vlasište, što potvrđuju brojne studije. Međutim, upravo ulja tvore tanak, jedva primjetan film na vlasištu i kosi, zahvaljujući čemu prljavština ne ulazi u pore, a kovrče dobivaju atraktivan sjaj. Upravo ovaj film sprječava da se nikotinska kiselina upije u kožu i započne svoje djelovanje, što znači da je dodavanje maskama koje sadrže ulje beskorisno. Isto vrijedi i za ostale masne tvari. Na primjer, Dimexida.

Presušenje i nadražaj kože

Ovaj se učinak može postići miješanjem nikotinske kiseline sa sredstvima koja povećavaju protok krvi u vlasištu. Govorimo o maskama koje su postale popularne kod senfa, crvene paprike i etilnog alkohola. Vlasište će također negativno reagirati na masku od kapsaicina i niacina ili tinkture papra i niacina..

Nikotinska kiselina za kosu i kako je koristiti

Nikotinska kiselina u ampulama je proračunski proizvod za rast kose koji se može kupiti u bilo kojoj ljekarni. Vaša će kosa biti zahvalna ovom životvornom eliksiru u ampulama! U ovom ćete članku pronaći korisne preporuke i upute za uporabu "nikotina".

Nikotinska kiselina je vitamin topiv u vodi koji je uključen u metabolizam ugljikohidrata i redoks reakcije na staničnoj razini. Nikotinska kiselina ima brojne znanstvene sinonime: niacin, niacinamid, nikotinamid, vitamin PP, vitamin B i druga zbrkana imena.

Inače, "nikotin" se nalazi u mnogim namirnicama: možete ga dobiti iz ribe, jetre, mlijeka, heljde i pronaći u kvascu.

Vrsta niacina, koja se prodaje u ljekarničkim ampulama, može biti jednako korisna i u čistom obliku i kao ključni sastojak domaćih maski za kosu. Osim ljekovitih svojstava, djeluje i preventivno, jačajući i hraneći lukovice za buduću upotrebu..

Nikotinska kiselina za rast kose u ampulama

Obično pakiranje sadrži 10 ampula, pa je najbolje koristiti nikotinsku kiselinu u jednom desetodnevnom tečaju ili kupiti 3 paketa odjednom tijekom cijelog mjeseca.

Nikotinska kiselina djeluje na žile vlasišta, proširujući ih, poboljšavajući cirkulaciju krvi i prilagođavajući metaboličke procese. Otopinu nikotinske kiseline najbolje je nanositi na korijene kose, temeljito utrljavajući gornji sloj epiderme. Nekoliko osnovnih točaka koje treba znati o nikotinskoj kiselini:

Niacin za nanošenje kose

Nikotinska kiselina za kosu ima primjenu za svaki ukus. Od jednostavnih dodataka šamponu do ispiranja i sprejeva. Također možete napraviti maske i koristiti ih uredno. Ili ne baš čisto. O svemu tome i mjerama predostrožnosti u nastavku.

Niacin za kosu ima mnogo imena. Različiti izvori sadrže različita imena. Na primjer PP, B, nikotinamid, niacimedin, niacin. U ljekarnama se prodaje u nekoliko oblika..

 • tablete
 • ampule
 • mast

Nikotinska kiselina za kosu i koja je korist?

Niacin za kosu koristi se u čistom obliku, ubrzava rast i zaustavlja gubitak kose. Kako radi? Niacin širi krvne žile, što pridonosi prehrambenim kovrčama. Također iritira uspavane folikule dlake. Koji od takvog udara počinju nizati. Što pomaže povećati gustoću. Naravno, uz redovitu upotrebu. Što daje uporabu nikotinske kiseline za kosu?

 • Vidno poboljšava izgled. Daje sjaj i volumen.
 • Poboljšava boju kada je prirodna. Budući da dlake dobivaju više hrane.
 • Ubrzava rast.
 • Pomaže kod gubitka kose.
 • Smanjuje sadržaj masti.
 • Ne čini ga težim.

Također je jednostavan za korištenje. Nema potrebe za ispiranjem. To je lako pronaći. Prikladno je primijeniti!

Kako koristiti niacin za kosu?

Morate znati da je dovoljna i mala količina. Svi recepti u nastavku su za vanjsku upotrebu. To se odnosi na niacin u ampulama. Bit će prikladnije koristiti ih za kosu. Što je još važno znati?

 • Samo za vanjsku upotrebu.
 • Prije nanošenja na glavu važno je napraviti test osjetljivosti. Nanesite kap kiseline na pregib lakta i procijenite reakciju.
 • Lagani trnci su normalni. Ali svrbež, pečenje i druge nevolje - ne. Odmah isperite i odaberite drugi proizvod.
 • Napravite kurs. Jedan postupak ne može postići trenutne rezultate. Samo da ojačate kiselinu, maske možete koristiti jednom tjedno. Da bi se ubrzao rast i od gubitka - svaka 2-3 dana.
 • Tijek postupaka ne smije biti dulji od mjesec dana. Zatim naprave pauzu od nekoliko tjedana. I ponovite ako je potrebno.
 • Ampule se otvaraju neposredno prije upotrebe. Tako da korisna svojstva ne erodiraju.
 • Ako ga koristimo u čistom obliku, tada ga primjenjujemo samo na korijenje. Djeluje samo tamo. Ali struktura kovrča može se nepotrebno isušiti.
 • Najbolje primijeniti na čistu, malo osušenu kosu. Prikladnije je to učiniti razdvajanjem, počevši od vrha glave. Aktivna masaža pomoći će proizvodu da se bolje upije i dodatno poboljšati protok krvi.
 • Niacin za kosu isušuje kožu. Vlasnici suše bolje je to razrijediti vodom. Optimalno u omjeru 1: 1.
 • Prije upotrebe bolje je konzultirati se sa stručnjakom..

Korištenje nikotinske kiseline za kosu vrlo je jednostavno. To je jeftin i učinkovit način njege. Važno je odabrati najbolji recept za sebe..

Kako koristiti čistu nikotinsku kiselinu za kosu?

U čistom obliku, vitamin PP primjenjuje se isključivo na korijenje. U slučaju gubitka radimo postupak prije svakog šamponiranja. Za rast i jačanje - svaka 2-3 dana. I dalje ga koristimo ne u čistom obliku, već u omjeru 1: 1 ili čak 1: 2 (do toga: čista filtrirana voda). Zašto? Budući da proizvod isušuje kožu i može izazvati alergijske reakcije. Da biste smanjili vjerojatnost, razrijedite kiselinu vodom. To će malo utjecati na rezultat, ali uporaba će biti ugodnija. Kako odabrati omjer za sebe? Što je koža suša i osjetljivija, to je više vode. Ili možete koristiti maske (recepti u nastavku). Dakle, korak po korak, što učiniti.

 1. Prije pranja kose pomiješajte 1-2 ampule u zasebnoj posudi s odabranom količinom čiste vode.
 2. Smjesu utrljavamo u korijenje. Vrhovima prstiju dobro umasirajte i zakucajte sastav.
 3. Omotamo glavu kapom za tuširanje i ručnikom na vrhu.
 4. Držimo ga 30-60 minuta. Ispiremo se na uobičajeni način. Ovdje je važno slušati senzacije. Lagano trnjenje i peckanje je norma. Jaka - idemo je oprati, ne čekajući vrijeme. Odabir maske na bazi ulja.

Naravno, moguće je da se nikotinska kiselina za kosu može koristiti u čistom obliku. Ali budite sigurni da vrlo pažljivo procijenite reakciju vlasišta..

Takve postupke radimo u toku jednog mjeseca. Nakon toga, svakako napravite pauzu i, ako želite, ponovite. Tako će biti moguće procijeniti učinkovitost u rješavanju vašeg problema..

Maske za kosu s primjenom nikotinske kiseline

Ipak, bez obzira na to koja se sredstva koriste i ne preporučuju, učinkovitost maski nije puno za usporedbu. Zašto? Da, jednostavno zato što upotrebom dodatnih sastojaka kosa dobiva više hrane. To znači da će učinak biti uočljiviji. Štoviše, za razliku od čistog nanošenja gotovo odmah.

Obavezno se zamotajte kapom i ručnikom nakon nanošenja bilo koje od maski. To stvara učinak kupke koji omogućava korisnim tvarima da prodru dublje u kožu i kosu..

Za rast i jačanje svih tipova kose

 • vitamini A i E
 • Burr ulje
 • ampula nikotinske kiseline
 • 5 kapi esencijalnog ulja ylang ylanga

Sve miješamo. Primjenjujemo na razdjeljke i na duljinu. Držimo 1 sat. Ovaj recept pomoći će vam u rastu zdrave i jake kose. Dovoljno je to učiniti jednom tjedno..

Od ispadanja

Za gubitak kose možete pokušati koristiti čistu nikotinsku kiselinu. Tako će akcija biti najjača. Utrljajte strogo 1 ampulu pola sata prije pranja kose. Pratite svoje stanje kože. Možete ga miješati s vodom 1: 1 ili 1: 2.

Ovaj se postupak mora obaviti prije svakog šamponiranja tijekom 1 mjeseca. Zatim procijenite rezultat. I nastavite nakon pauze od 2 tjedna.

Za masnu kosu

Vitamin PP izvrstan je za masnu kosu. Suši i normalizira lojne žlijezde. Što je dovoljno relevantno za ovu vrstu. Trebat će vam 10 ml sljedećih ulja.

 • Jojoba
 • Čičak

Dodajte im 1 ampulu, po 1 žličicu. vitamini A i E, eter ružmarina 5 kapi. Dobro promiješajte i nanesite na korijenje i cijelu dužinu 1 sat. Ispiremo se na uobičajeni način. Ova su ulja lagane teksture. Ne važu kosu. Još jedno lagano ulje je sjeme grožđa. Možete ga koristiti umjesto jednog od gore navedenih.

Za suhu kosu

Nikotinska kiselina se isušuje, stoga je potrebno smanjiti njezine učinke. Sljedeća maska ​​će vam u tome pomoći..

 • maslinovo ulje, vitamini A i E, neurol ili jasmin eter

Sve je pomiješano i traje 1 sat. Ova vitaminska formula pomoći će u rastu zdravih i jakih kovrča. Dovoljno ga je primijeniti 1-2 puta tjedno..

Niacin za nanošenje kose sa šamponom

Ovo je najmanje radni i dugotrajan način upotrebe kod kuće. Ali važno je dodati nikotinsku kiselinu u šampon u roku od 1 mjeseca. Zatim napravimo pauzu. Ovo je također potrebno. Tada možete opet ponoviti tečaj. Pa kako to učiniti?

 • U posebnoj posudi pomiješajte 1 dio šampona i 1 ampulu nikotinske kiseline.
 • Dobro izmiješajte. Nanesite masažnim pokretima. Posebno dobro masiramo korijenje. Doslovno utrljavanje u šampon. Pjenenje. Ostavite 3-5 minuta.
 • Ispiremo se na uobičajeni način.
 • Postoji preporuka da glavu osušite bez sušila za kosu. No, za djevojke i žene s aktivnim životnim stilom to može biti vrlo problematično. Stoga možete kupiti sredstvo za toplinsku zaštitu.

Ovdje je važno napomenuti da šampon treba imati najprirodniji sastav. Također je potrebno proizvod pripremiti isključivo prije upotrebe. Tako će učinak biti veći.

Sredstvo za ispiranje

Nikotinska kiselina za kosu koja se koristi kao sredstvo za ispiranje zaslužuje posebnu pozornost. Prvo, jer ga nije potrebno isprati. Drugo, ova opcija definitivno neće presušiti. Treće, pogodan je za bilo koju vrstu kose. Kako pripremiti takvu čudesnu vodicu za ispiranje usta?

 • Prelijte 8 žlica suhe trave s 1 litrom kipuće vode. Koje je bilje prikladno? Na primjer, kopriva, kamilica, neven, čičak, hrastova kora.
 • Pustite da se ohladi na 40 °. Dodajte 1 kapsulu našeg vitamina. Dobro izmiješajte.
 • Isperite glavu na kraju šamponiranja.

Nikotinska kiselina je dobro topljiva u vodi. Stoga je savršen za ovaj recept. Važno je da je juha svježa. Stoga ćete ga morati pripremiti prije svakog šamponiranja. Bilje se može koristiti jedno po jedno ili zajedno. Svi oni savršeno jačaju i njeguju kosu.

Sprej

Posebno se ističe proizvod poput spreja s niacinom za kosu. Prikladan je, praktičan i ne morate svaki put pripremiti proizvod. Recept:

 • 50 ml mineralne vode iz boce
 • 1 ampula nikotinske kiseline
 • jedna žličica sok od aloe
 • bočica s raspršivačem

Pomiješamo sve sastojke. Ulijte u prethodno kupljenu i opranu bocu. Možete koristiti posudu s korištenim proizvodima, dobro ju je i isprati. Prije svake upotrebe dobro protresite. Koristite nakon šamponiranja.

Ovaj je sastav dobar jer ne opterećuje kosu. Istodobno im pruža dodatne vitamine. Također je važno da se proizvod nanese na vlasište.

Mjere predostrožnosti

Nikotinska kiselina za kosu može se koristiti na različite načine. Ali ne zaboravite na mjere predostrožnosti.

 • Ne koristiti tijekom trudnoće.
 • S gubitkom kose. Ako proizvod koristite 2 tjedna, a rezultata nema, trebate se posavjetovati s trihologom.
 • Prije upotrebe neophodno je testirati odabrani proizvod. Da biste to učinili, nanesite malu količinu sastava na zavoj lakta. I procijenite reakciju kože u roku od 15-20 minuta.
 • Za osjetljivo vlasište nikotinsku kiselinu za kosu treba koristiti s vodom ili uljem.
 • U slučaju jakog peckanja i svrbeža tijekom postupka, odmah isperite.
 • Istodobno koristimo najviše 2 ampule.

Ove jednostavne mjere predostrožnosti mogu vam pomoći smanjiti potencijal za nuspojave. Što mogu biti?

Nuspojave

 • Crvenilo, svrbež, peckanje, osjećaj pečenja
 • Vrtoglavica
 • Poremećaj crijeva

Ako osjetite ove simptome, morate prestati koristiti proizvod..

Je li nikotinska kiselina pronašla primjenu za kosu u vašem slučaju? U komentarima nam recite svoje iskustvo. Bit će korisno onima koji tek biraju recept za sebe..

Nikotinska kiselina za rast kose - metode primjene, prije i poslije fotografija

Ljekovito djelovanje nikotinske kiseline odavno je poznato. Nikotinska kiselina je PP vitamin koji se nalazi u mnogim kozmetičkim proizvodima koji se koriste za njegu kose i kože. Nema veze s nikotinom koji štetno djeluje na ljudsko tijelo. Naprotiv, niacin je izuzetno koristan za kosu. Ona se bori protiv njihovog gubitka, lomljivosti, pruža rast i sjaj kovrčama. Ali da biste postigli željeni učinak, morate znati kako pravilno koristiti vitamin..

Na bilješku! Danas možete kupiti jedan od tri oblika niacina: prašak, ampule za injekcije, tablete. Za jačanje i rast kose koristite ampule primjenjujući ih izvana. Pakiranje sadrži 10 ampula nikotinske kiseline, po 1 ml.

 1. Korisna svojstva niacina za kosu
 2. Nikotinska kiselina za rast i jačanje kose
 3. Može li se nikotinska kiselina koristiti za kosu u obliku tableta ili praha??
 4. Niacin protiv gubitka kose
 5. Recepti za kosu pomoću Niacina
 6. Maska za obnavljanje strukture i ubrzanje rasta kose
 7. Šampon s nikotinskom kiselinom za sjaj kose
 8. Piling protiv peruti
 9. Aloe maska ​​za rast kose
 10. Fotografije prije i poslije
 11. Kontraindikacije

Korisna svojstva niacina za kosu

Jedna od blagodati niacina za rast, jačanje i protiv gubitka kose je ta što se može koristiti kod kuće. Napraviti masku od nje vrlo je jednostavno: samo pomiješajte potrebne komponente. Uz to, nikotinska kiselina dodaje se šamponima i regeneratorima za kosu..

Blagodati nikotinske kiseline za kosu su sljedeće:

 • obnavljanje strukture dlake iznutra učinkovitim utjecajem na njihove folikule dlake;
 • jačanje i pojačavanje rasta kose;
 • normalizacija masnih kovrča;
 • oksigenacija korijena kose.

Još jedna prednost nikotinske kiseline je njezina svestranost, jer je prikladna za bilo koju vrstu kose, ne isušuje je i ne ostavlja masne tragove. Uz to, ovaj proizvod nema mirisa..

Cijena ampule niacina za kosu iznosi 15-20 rubalja, pa se dostupnost može dodati na popis blagodati proizvoda.

Nikotinska kiselina za rast i jačanje kose

Kako pravilno koristiti ampule nikotinske kiseline za rast, kako primijeniti i može li se proizvod utrljati u korijene kovrča u čistom obliku? Lijek se utrlja u vlasište nakon drobljenja kose. Zahvaljujući ovoj metodi upotrebe ampula nikotinske kiseline, protok krvi se poboljšava, folikuli se obogaćuju kisikom, potiče rast kose i sprečava gubitak kose, zbog čega je lijek dobio brojne pozitivne kritike. Ako proizvod redovito nanosite na uvojke, možete smanjiti njihov sadržaj masti..

Na bilješku! Za pripremu maski za rast, jačanje i protiv gubitka kose možete nikotinsku kiselinu pomiješati s vitaminima E, B6, A, biljnim infuzijama, đumbirom, medom, maslinovim, esencijalnim ili čičkovim uljem i ostalim komponentama.

Kako primijeniti niacin na kosu? Upute za uporabu nikotinske kiseline u ampulama za kosu pomoći će vam da pravilno izvršite svaku radnju:

 1. Operite kosu šamponom. Sušiti prirodno. Ako primijenite lijek na prljave kovrče, prljavština s njim može ući u folikule, što će uzrokovati infekciju i povećati masnoću.
 2. Nanesite proizvod, počevši od vremenskog područja i polako se krećući prema kruni. Radi praktičnosti preporučuje se koristiti običnu pipetu, trljajući kiselinu vrhovima prstiju. Za jedan postupak dovoljna je 1 ampula niacina za kosu.
 3. Masirajte proizvod preko cijele glave. Izdržati 2 sata.

Maske se koriste na isti način, ali preporuča se nanošenje posebnom četkom. Ako se primijete alergijske reakcije nakon primjene, preporučuje se razrijediti proizvod vodom. Postupak se ponavlja svaki mjesec dana..

Na bilješku! Ampula se mora upotrijebiti odmah nakon otvaranja, jer će u suprotnom korisna svojstva brzo nestati.

Može li se nikotinska kiselina koristiti za kosu u obliku tableta ili praha??

Upotreba nikotinske kiseline za rast kose u tabletama nije vrlo česta. Razlog nedostatka popularnosti je taj što je oralno uzimanje rizik od nuspojava znatno veći nego kod vanjske primjene. Uzimati 1 tabletu prije jela 3 puta dnevno. Prosječni tijek liječenja kose nikotinskom kiselinom je 3-5 tjedana. Može se ponoviti tek nakon 2 tjedna..

Prašak je dostupan u istoj dozi kao i tablete. Ovaj oblik lijeka namijenjen je pripremi otopina.

Niacin protiv gubitka kose

Učinak upotrebe nikotinske kiseline protiv gubitka kose je vazodilatacijski. Kada se nanese na vlasište, poboljšava se protok krvi u folikulima, zbog čega se aktivira rast kovrča i jačaju iz korijena.

Sadržaj ampule s nikotinskom kiselinom nanosi se na standardni način, pažljivo utrljavajući u korijene kose. Neki radije ispiru nikotinsku kiselinu nakon 2 sata, ali to nije potrebno, jer ne utječe negativno na izgled i nema mirisa. Tijek liječenja je 1 mjesec, izvođenje postupka svakodnevno.

Na bilješku! Prije provođenja postupka kosu morate oprati šamponom, ali bez silikona, a također odbiti koristiti balzam za regeneraciju.

Recepti za kosu pomoću Niacina

Osim što nikotinsku kiselinu koristite kao zasebni pripravak, možete izrađivati ​​maske i pilinge na bazi nikotinske kiseline, kao i dodavati vitamin šamponu..

Maska za obnavljanje strukture i ubrzanje rasta kose

Da bi osiromašene kovrče ponovno postale jake i svilenkaste, upotrijebite maske za kosu na bazi niacina, čiju učinkovitost potvrđuju brojne recenzije na forumima.

Za pripremu maski često se koristi ulje čička, ricinusa, masline, kokosa ili senfa koje se u plastičnoj posudi pomiješa u količini od 2 žlice s 2 ampule nikotinske kiseline. Ako su kovrče kratke, dovoljno je upotrijebiti polovicu komponenata..

Na bilješku! Ako količina maske nije dovoljna, možete povećati udio dodavanjem još ulja. Što se tiče nikotinske kiseline, zabranjeno je koristiti više ampula za jedan postupak..

Maska se drži na kosi 30 minuta ili više, a zatim se ispere šamponom i vodom.

Šampon s nikotinskom kiselinom za sjaj kose

Ako kovrče postanu dosadne, možete im dodati sjaj uz pomoć nikotinske kiseline. Jednostavno ga dodajte u šampon kada perete kosu. Ali kozmetički proizvod ne smije sadržavati silikone, jer oni sprečavaju ulazak vitamina u strukturu kose.

Piling protiv peruti

Da biste pripremili i koristili piling protiv peruti, potrebno vam je sljedeće:

 1. Pomiješajte 1 žlicu soli s 1 ampulom nikotinske kiseline. Dodajte 3 kapi esencijalnog ulja i promiješajte.
 2. Nanesite piling na vlasište, umasirajte.
 3. Isprati vodom pomoću šampona.

U prisutnosti suhih podijeljenih krajeva, preporučuje se dodatno nanošenje ulja duž cijele duljine kovrča. To će vam pomoći izbjeći oštećivanje..

Aloe maska ​​za rast kose

Za pripremu i nanošenje maske za rast kose s niacinom i alojom koristite sljedeći recept:

 1. Pomiješajte 1 ampulu nikotinske kiseline s 20 ml tinkture propolisa i 20 ml soka aloe.
 2. Nanesite na vlasište i ostavite 1 sat.
 3. Oprati šamponom i vodom, suhe kovrče.

Da bi se dobio željeni učinak, preporuča se provesti najmanje 10 takvih postupaka.

Fotografije prije i poslije

O blagodatima niacina, koji se koristi za liječenje, jačanje, rast i gubitak kose, mogu se prosuditi po recenzijama trihologa, a oni koji su iskusili njegov ljekoviti učinak, kao dokaz postavljaju fotografije prije i poslije postupka.

Prvi rezultati mogu se vidjeti 14 dana nakon redovite uporabe proizvoda. Na češlju ostaje sve manje dlaka, a njihovo se stanje znatno poboljšava.

Na bilješku! U prosjeku kosa raste 1 cm mjesečno. Kada koristite nikotinsku kiselinu, istodobno se kovrče produljuju za 2-4 cm.

Kontraindikacije

Onima s previše osjetljivom kožom treba pripaziti da počnu koristiti niacin za kosu. Činjenica je da se nakon njegove primjene mogu pojaviti neželjene reakcije u obliku osipa, crvenila, ljuštenja i drugih stvari. Ako imate prištiće i komedone, oni mogu postati upaljeni i bolni. Ako ove simptome ne uzmete u obzir, moguće su akne i druge nevolje..

Unatoč relativnoj sigurnosti niacina, on ima neke kontraindikacije koje se odnose na sljedeća stanja:

 • individualna netolerancija proizvoda od strane ljudskog tijela;
 • glaukom;
 • visoki krvni tlak;
 • ateroskleroza;
 • migrene različite prirode;
 • arterijska hipotenzija;
 • vegetativna vaskularna distonija;
 • povećani intraokularni i intrakranijalni tlak;
 • stanja kože kao što su šuga, psorijaza, lišajevi i drugi.

Prema triholozima, ako niacin koristite za rast i jačanje kose tijekom trudnoće, to može negativno utjecati na razvoj fetusa. Nije ga potrebno koristiti tijekom dojenja, jer proizvod može prodrijeti u majčino mlijeko i, shodno tome, u djetetov probavni sustav. A u pedijatriji je liječenje nikotinskom kiselinom zabranjeno..

Na bilješku! Dugotrajnom primjenom tableta na bazi nikotinske kiseline mogu se pojaviti problemi s radom bubrega, a gastrointestinalne bolesti mogu pogoršati. Stoga se preporučuje pridržavanje tijeka liječenja navedenog u uputama..

Da bi se izbjegle neželjene posljedice, stručnjaci preporučuju ne uzimanje čiste nikotinske kiseline, već njezinu upotrebu za pripremu maski..

6 popularnih načina korištenja niacina za jačanje i rast kose

Djevojke prilično često koriste nikotinsku kiselinu za kosu, a kritike su nadasve pozitivne. Koji je razlog tome? Pokušajmo to shvatiti.

Postoji stara ženska zabava: kratka kosa - raste, dugo ošišana. Istodobno, obrezivanje je pitanje minuta, ali uzgoj je cijela znanost. Svačija je kosa različita i različito reagira na dobro uhodane proizvode. Jedan savjet - trebate probati!

U kozmetičkoj industriji postoje mnogi skupi proizvodi, super korisni i mega poznati, ali ako nema želje ili mogućnosti za kupnju markiranih proizvoda, možete koristiti tradicionalnu medicinu: jeftinu i veselu, ali u velikoj mjeri učinkovitu.

Razna ulja, tekući vitamini, prirodni sastojci i nikotinska kiselina koriste se kao prirodni obnavljači gustoće, sjaja i drugi pokazatelji ljepote kose.

Što je "nikotinska kiselina"

Nikotinska kiselina jedan je od dva oblika jedinog ljekovitog vitamina B3 (niacin, PP). Vodotopiva formula omogućuje brzu apsorpciju u tijelo. Niacin se ne uništava visokim temperaturama i ultraljubičastim zračenjem, unutarnjim kiselim i alkalnim okolišem tijela.

Zašto je niacin dobar za vas

U tijelu niacin ima sljedeće funkcije:

 • sudjeluje u metabolizmu bjelančevina, masti i aminokiselina;
 • regulira redoks procese;
 • sudjeluje u razgradnji hrane i "proizvodnji" energije;
 • snižava razinu kolesterola u krvi;
 • pozitivno utječe na mikrocirkulaciju krvi;
 • smanjuje bol;
 • djeluje kao blagi sedativ.

Kao kozmetika za kožu, nikotinska kiselina koristi se za protuupalno djelovanje, kao antioksidans. Održava zdrav ten, pospješuje regeneraciju stanica i ubrzava metaboličke procese.

Nikotin za kosu koristi se za ubrzavanje rasta kose i obnavljanje strukture.

 1. Ubrzavanjem cirkulacije krvi vlasišta, u dnu folikula dlake, smanjuje se gubitak kose i raste novi.
 2. Nakon tečaja nikotinske kiseline, kosa ostaje dulje čista i potrebno ih je prati mnogo rjeđe..
 3. Obnova stanica vlasišta i folikula dlake poboljšava funkcioniranje zdravih lukovica i liječi oštećene.
 4. Tijekom tečaja primijetit ćete da kosa postaje sjajna i dobiva dublju boju zbog stvaranja pigmenata.

Obrasci za puštanje

Budući da uporaba lijeka može biti vrlo raznolika, postoji nekoliko oblika oslobađanja.

 1. Tablete.
 2. Ampule.
 3. Mast.

Ovaj jeftini proizvod možete kupiti u bilo kojoj ljekarni po pristupačnoj cijeni..

Kako koristiti niacin za rast kose

Upotreba nikotinske kiseline u ampulama za kosu bit će korisna, ali, odmah vas upozoravamo, neće biti lakog rezultata nakon 1 puta, nemojte ni čekati. Nikotin možete koristiti na razne načine, o čemu će biti riječi dalje..

Lokalna aplikacija

Već je spomenuto da se tretman kose provodi svaki dan tijekom mjesec dana - tečaj nakon kojeg ćete morati napraviti pauzu od 30 dana. To se odnosi samo na lokalnu primjenu - kada se sastav utrlja u vlasište.

 1. Prije početka postupka napravite test kože kako biste isključili pojavu alergijskih reakcija ili manifestacije pojedinačne intolerancije na vitamin.
 2. Nikotinska kiselina kao neovisno sredstvo nanosi se na čistu, malo osušenu kosu NE SVE DUŽINE, već samo na korijenima.
 3. Možete koristiti odjednom 1-2 ampule, ne više (ali bolje je ograničiti se na 1).
 4. Otvorite ih neposredno prije upotrebe i, ako je vlasište suho, razrijedite vodom (1 do 1) u zasebnoj posudi.
 5. Nanesite proizvod na korijene kose trljajući vrhovima prstiju (ne pokušavajte prihvatiti neizmjernost, imat ćete mjesec dana da nanesete otopinu na sve dijelove glave). Sljedeći put pokušajte pokriti mjesta na koja prethodni put nisu obraćali pažnju..
 6. Nakon nanošenja pojavit će se lagano peckanje i crvenilo - to je normalno, proširujete posude.
 7. Ne trebate ništa ispirati - samo prirodno osušite kosu.

Kao dio šampona

Najosnovniji način upotrebe bilo kakvih vitamina je dodavanje omiljenog šampona. ALI! Važno je da njegov sastav bude što prirodniji, inače barem dodajte vitamine, barem ne dodajte - nema smisla.

 1. Neposredno prije nego što odete oprati kosu, u zasebnoj posudi pomiješajte šampon i ampulu kiseline.
 2. Pjenušajte kosu smjesom i držite 3-5 minuta.
 3. Isperite toplom vodom i osušite bez upotrebe sušila za kosu.

Biljnim odvarom

Vitamin B3 je najkorisniji u kombinaciji s infuzijama kamilice, koprive, đumbira, nevena i čička. Usput, korisnost možete skuhati ili s jednom komponentom, ili sve zajedno..

Dovoljno je dodati 1 ampulu kiseline u biljni odvar po litri tekućine.

Pročišćavati

Primjena kiselinskog pilinga jednom tjedno smanjuje masnoću kose i perut.

Na prethodno oprano vlasište nanesite na smjesu žlice grube soli, ampule kiseline i nekoliko kapi bilo kojeg esencijalnog ulja. Umasirajte i isperite vodom.

U sklopu maski

Recepti za maske na bazi nikotinske kiseline su nevidljivi. Bolje je takve maske primjenjivati ​​u tečajevima od po pet s razmakom od 3 dana. Na glavnu komponentu (1 ampula same kiseline), nekoliko dodatnih.

 1. ¼ čaša lanenog ulja, čl. žlica Eleutherococcal tinkture i Art. žlica vitamina E. Pomiješajte i ostavite sat vremena, zagrijavajući glavu. Nakon prolaska potrebnog razdoblja isperite kosu šamponom bez sulfata.
 2. Pomiješajte 3 žlice zasebno. žlice kane i ½ šalice kipuće vode, 1 žličica kvasca i 1 žlica. žlicu vode, a zatim kombinirajte i dodajte 5 kapi uljnog proizvoda od vervena. Ostavite na kosi 40 minuta, a zatim isperite.
 3. Pomiješajte žumanjak, Art. žlica meda i maslinovog ulja, kapsula ili žličica vitamina E. Nanesite na kosu duž cijele duljine i ostavite 60 minuta.
 4. Umjetnost. žlicu soka od aloe i istu količinu tinkture propolisa, promiješajte i ostavite na kosi 20 minuta.
 5. Dodajte 2 žlice. žlice ulja jojobe, 1 žlica. žlica meda, 2 žličice vitamina E, žumanjak. Nanesite na cijelu duljinu 40 minuta. Isperite vodom koja sadrži jabučni ocat - dovoljno će biti nekoliko žlica.
 6. Na pari krišku raženog kruha u 1/3 šalice infuzije kamilice. Dodajte 2 kapsule AEvite i nanesite na kosu sat vremena, zagrijavajući glavu.
 7. Dodajte kapsulu AEvita i 2 žlice žličice ribanog đumbira. žlice maslinovog ulja. Nanesite na vlasište 15 minuta, a zatim isperite.
 8. ¼ čašu lanenog ulja, žlicu tinkture eleuterokoka i vitamin E, pomiješajte i ostavite na kosi sat vremena. Izolirajte i isperite šamponom bez sulfata.
 9. Pomiješajte ampulu kiseline i 2 žlice čičkovog ulja, zagrijte vodenom kupeljom i nanesite dužinom kose 2 sata. Izolirajte za bolju apsorpciju, a zatim isperite. Postupak se preporučuje izvoditi dva puta tjedno..
 10. Pomiješajte nikotinsku kiselinu s 2 žlice, zagrijte u vodenoj kupelji, dodajte ampulu Dimeksida i nanesite na opranu kosu.

Postoje dva načina primjene takvih maski..

 1. Sve se komponente miješaju i nanose zajedno.
 2. Prvo se nanosi nikotinska kiselina, a nakon pola sata i sve ostalo.

Gutanje

Uzgajati kosu moguće je ne samo uz pomoć vanjske primjene nikotinske kiseline, već se prvo morate posavjetovati sa stručnjakom.

Kao što je već napomenuto, postoje dva oblika oslobađanja niacina: gore smo opisali kako koristiti ampule, a sada ćemo razgovarati o tome kako tablete mogu pomoći u rastu dugih uvojaka.

Prema pregledima onih koji su isprobali ovu metodu, tablete nisu ništa gore od ampula, a i manje je gnjavaže, a rezultat je isti.

Kontraindikacije

Valja napomenuti da neke tvrtke proizvode lijek s prilično specifičnim oštrim mirisom, koji nije ugodan svima, ali, u svakom slučaju, brzo nestaje. Ali većina kiseline nema mirisa.

Ne postoje posebne kontraindikacije za vanjsku primjenu. Alergijska reakcija ili individualna netolerancija mogu se očitovati pretjeranim peckanjem, svrbežom ili pojavom crvenih mrlja. Potrebno je odmah napustiti upotrebu nikotinske kiseline u bilo kojem obliku.

Većina ljudi mirno uzima vitamine iznutra, ali ovdje postoji mala posebnost. Ne zaboravite da je niacin jedini ljekoviti vitamin i kao lijek ima brojne kontraindikacije..

Ne biste ni trebali pokušati urediti kosu na ovaj način ako vam je dijagnosticirana jedna od sljedećih bolesti: dijabetes, giht, čir, krvarenje ili problemi s jetrom.

Što kažu profesionalci

Profesionalni kozmetolozi prilično su skeptični prema uporabi tradicionalne medicine u kozmetologiji u čistom obliku, ali ne riskiraju poreći da profesionalni proizvodi sadrže iste prirodne komponente, uključujući nikotinsku kiselinu.

Nema oštrih kritika na račun niacina kao aktivatora rasta dlake, ali ipak, prednost se daje imenima robnih marki i prirodnim uljima. Možda se to događa, jer malo ljudi uopće zna za ovu metodu..

Liječnici često propisuju niacin kao dodatak raznim stanjima, ali dnevne oralne doze trebaju biti strogo ograničene i regulirane. Nismo pronašli pozitivne kritike o unutarnjoj uporabi nikotinske kiseline za ubrzavanje rasta kose, kao ni negativne..

zaključci

Nikotinska kiselina spada u skupinu vitamina topivih u vodi, točnije. Obavljajući različite ljekovite funkcije u ljudskom tijelu, niacin se koristi i kao kozmetičko sredstvo: za kosu, lice i vlasište.

Da biste ubrzali rast kose i poboljšali stanje kose, možete koristiti tablete i tekući oblik niacina - otopine u ampulama.

Proizvod možete sami koristiti bez dodataka dodavanjem u šampon, biljnu infuziju ili izradu pilinga.

Djelovanje niacina možete nadopuniti uz pomoć drugih komponenata - kada se umiješaju u masku, blagotvorno djeluju na kosu.

Ovisno o odabranoj vrsti nikotina, provedite test kako biste utvrdili moguće alergijske reakcije i individualnu netoleranciju. Pazite ne samo na svoju ljepotu, već i na svoje zdravlje!

Trebaju vam povratne informacije o liječenju gubitka kose plizom nikotinske kiseline.

Zainteresirani za liječenje gubitka kose nikotinskom kiselinom. Moja zadnja nada je spriječiti njihov gubitak, jer se dvije godine nakon poroda ne mogu nositi s tim problemom. liječnici su prošli, položeni su testovi za hormone. općenito, trebate povratne informacije, tko je probao i tko je stvarno pomogao? Ispod je članak s Interneta, pun dobrih kritika. Ali samo mislim da je njegov učinak to što zagrijava vlasište i time povećava protok krvi do korijena kose, neće li učinak biti kratkoročan? Tijekom same trudnoće, zbog povećane količine krvi, kosa mi je bila prekrasna...

Nikotinska kiselina za rast kose jednostavno je nevjerojatna. Na internetu sam naišla na recenziju o nikotinskoj kiselini za rast kose. Prirodno, zaintrigirala sam se i odlučila isprobati ovaj recept na sebi. O svom iskustvu, kao i o najpopularnijim recenzijama na Internetu pisat ću odmah ispod.

Blagodati niacina za rast kose.

Nikotinska kiselina je vitamin PP ili B3, glavna prednost ovog vitamina je što je uključen u sve vrste metabolizma u tijelu. Ali to je ako uzimate nikotinsku kiselinu u tabletama ili injekcijama. Na tjeme ćemo nanijeti nikotinsku kiselinu, a u ovom slučaju nikotinska kiselina ima nešto drugačija svojstva. Nikotinska kiselina, kada se nanese na vlasište, počinje širiti lokalne periferne žile, uslijed čega više krvi teče u folikule dlake i oni se počinju hraniti kisikom i hranjivim tvarima. Što zauzvrat potiče obnavljanje stanica i aktivan rast kose.

Kako koristiti niacin za rast kose.

U apoteci kupujemo nikotinsku kiselinu. Prodaje se u ampulama za injekcije, 10 ampula u jednom pakiranju, košta oko 20-30 rubalja. Tako će vam za jedan tečaj maski s nikotinskom kiselinom trebati 3 pakiranja nikotinske kiseline. Mislim da je 100 rubalja smiješan iznos, u usporedbi sa skupim pripravcima, maskama i šamponima koje kupujemo za ljepotu kose..

Nikotinska kiselina nema jak miris, ima miris, ali se praktički ne čuje. Oni koji su vrlo osjetljivi na mirise to čuju, ali mnogi ne. Ali čak i vrlo osjetljivi ljudi naviknu se nakon 2-3 puta. I miris nestaje nakon 2-3 sata. Nikotinska kiselina nema boju, prozirna je poput "vode".

Za praktičnu primjenu, nakon otvaranja ampule, bolje je uliti "vodu" u staklenu posudu (ja koristim staklenu čašu). Prikladnije je transfundirati špricom. Napominjemo da je ampulu potrebno otvoriti neposredno prije uporabe, jer u roku od 30 minuta nikotinska kiselina gubi sva svoja korisna svojstva. Stoga, nemojte slušati one koji pišu da sve ampule sipaju u jednu bočicu, a zatim ih svakodnevno prskaju po kosi. Jedna ampula dovoljna je za nanošenje na cijelo vlasište. U početku mi nije bilo dovoljno, a onda sam naučio kako rasporediti 1 ampulu nikotinske kiseline po cijeloj glavi. Ne preporučuje se istodobno koristiti više od 2 ampule, to može izazvati alergijsku reakciju.

Bolje je nikotinsku kiselinu nanijeti na čistu, opranu glavu (kosa mora biti suha), zato je bolje glavu svakodnevno prati. Čak i ako kosa ostaje čista sljedeći dan, kosu trebate oprati prije nanošenja, jer se na vlasištu stvara sebum koji sprječava dolazak nikotinske kiseline u kapilare i krvne žile. Ako ne postoji mogućnost ili želja oprati kosu svaki dan, tada je možete nanijeti na neopranu glavu, ali rezultat će biti puno gori.

Prije nanošenja niacina dobro počešljajte kosu. Zatim napravite razdjeljak i vrhovima prstiju nanesite "vodu" na tjeme, nemojte obilno masti vlasište. Imajte na umu da se otopina nanosi na vlasište, ako je nanesete na kosu, tada nećete postići željeni rezultat. Zatim na udaljenosti od 5 cm napravite drugi dio i ponovno nanesite otopinu na vlasište i tako dalje. Kao što sam rekao, 1 ampula je dovoljna za jedan nanos, glavno je ravnomjerno ga rasporediti na vlasište. Ne brinite da niste pokrili cijelu glavu, vitamin se apsorbira i prenosi kroz krvne žile duž cijele površine vlasišta.

Nakon nanošenja vrhovima prstiju izmasirajte cijelu glavu. Tijekom prvog nanošenja moguća je lagana vrućina, ili kako neki kažu "kao da mravi prelaze preko glave", ovo je normalna reakcija na lijek. Nakon nekoliko postupaka zaboravit ćete na te osjećaje. Nakon nanošenja nikotinske kiseline, kosu ne morate prati, miris, ako ga čujete, proći će u roku od 2-3 sata. I nikotinska kosa ne masti.

Nikotinsku kiselinu treba primjenjivati ​​svakodnevno ako želite opipljive rezultate. Tečaj traje 1 mjesec. Tada biste svakako trebali napraviti pauzu od najmanje 3 mjeseca. Odmor se mora obaviti kako bi se kosa odmorila, kao i da ne izazove alergijsku reakciju i nuspojave.

Ako tijekom nanošenja tjeme pocrveni - nemojte se uznemiriti. Nikotinska kiselina ima vazodilatacijsko svojstvo, uslijed čega krv nalijeće na mjesto primjene i dolazi do crvenila. Ako iznenada razvijete perut, to su naravno izolirani slučajevi, tada treba zaustaviti upotrebu nikotinske kiseline za rast kose.

Nikotinska kiselina za kosu, recenzije potrošača

Nikotinska kiselina otkrivena je još u 19. stoljeću i od tada se široko koristi ne samo u medicini, već i u kozmetologiji..

U osnovi su to vitamini PP i B3. U tijelo mogu ući s hranom poput mlijeka, žitarica, orašastih plodova, graha. Značajna količina nalazi se u brokuli, mrkvi i datuljama.

Nikotinska kiselina ima jedinstvena svojstva, čije je nedavno otkriće odvelo ovaj lijek na potpuno novu, višu razinu..

Nikotin potiče širenje malih žila, poboljšavajući mikrocirkulaciju krvi i metabolizam u tkivima. Vrlo je važno za održavanje zdravlja kože i kose na ispravnoj razini, promicanje aktivnog prodiranja ostalih komponenata maski i balzama, poticanje rasta kose i bolju proizvodnju pigmenta..

Koristeći ovaj lijek za njegu kose, možete postići povećanje svilenkastosti i gustoće..

Danas je nikotinsku kiselinu za kosu lako nabaviti u bilo kojoj ljekarni. Proizvodi se u ampulama, tabletama i prahu..

Međutim, za kućnu njegu kose najbolje je koristiti ampule nikotinske kiseline..

Za jednu uporabu nisu dovoljne više od dvije ampule čiji se sadržaj špricom ulije u mali spremnik - šalicu ili čašu.

Ovaj se postupak najbolje izvodi na čistoj kosi, u nedostatku sebuma. Kosu treba češljem podijeliti na razdjeljke na međusobnoj udaljenosti od 4 - 5 cm, a na njih prst nanijeti pripravak. Štoviše, glavu ne trebate omotati plastičnom kapom; Također nije potrebno isprati nikotinsku kiselinu s kose..

Tijek liječenja sastoji se od 14 maski. Zatim se pravi pauza od mjesec dana i kurs se opet ponavlja. Stručnjaci vjeruju da je izravno utrljavanje nikotinske kiseline u vlasište mnogo učinkovitije od korištenja u maskama i balzamima. I recenzije o nikotinskoj kiselini za kosu samo su pozitivne..

Važno je zapamtiti da nema potrebe za prekoračenjem doziranja. Istodobno se ne smije koristiti više od dvije ampule. Također se ne preporučuje povećavati tijek postupaka dulje od dva tjedna..

Budući da je nikotinska kiselina lijek, mora se koristiti pažljivo i kompetentno..

Nikotinska kiselina za kosu, recenzije

Nedavno sam primijetio pojave poput gubitka kose, otupljenosti i lomljivosti kose. Vjerojatno je to zbog ljetnog odmora na moru. Nakon što sam čula dobre kritike o nikotinu za kosu, odlučila sam probati. Prijatelj je savjetovao recept za masku: u laneno ulje dodaju se nikotinska kiselina i vitamin E. Također je potrebno dodati tinkturu eleutherococcus. Maska se nanosi na vlasište i traje oko dva sata. Zatim se mora oprati šamponom. Tijek liječenja je 2 tjedna.

Katerina, 30 godina

Nedavno se brinu perut i spor rast kose. Odlučio sam probati nikotinsku kiselinu. Dobro je što se danas ovaj lijek može kupiti u gotovo bilo kojoj ljekarni po jeftinoj cijeni. Rezultat je premašio sva očekivanja. Koristio sam nikotinsku kiselinu u čistom obliku.

Maria Petrovna, 41 godina

Nakon nanošenja nikotinske kiseline na kosu osjetio sam snažno peckanje. Vlasište je pocrvenjelo i zaboljela ga je glava. Liječnik kojem sam se obratio za pomoć objasnio mi je da imam alergijsku reakciju na ovaj lijek i zabranio njegovu upotrebu.

I koristim tablete nikotinske kiseline. To jednako dobro pridonosi postizanju sjajnog izgleda kose. Tablete također ubrzavaju rast kose i sprečavaju gubitak kose. Ali kombiniram uzimanje tableta s raznim maskama za kosu, uključujući upotrebu niacina..

Christina, 23 godine

Volim i nikotinske tablete. Za jedan tečaj dovoljno ih je uzimati po dva puta dnevno tijekom 15 dana.

I ne volim miris nikotinske kiseline. Štoviše, čak i nakon temeljitog šamponiranja, ostaje na kosi prilično dugo..

Svetlana, 28 godina

Dugo koristim nikotinsku kiselinu u maskama za kosu. Učinak je nevjerojatan! Ako prije nisam mogao rasti kosu ni do ramena, danas se mogu pohvaliti kosom do struka. Nikotin daje poticaj njihovom rastu. Osim toga, kosa je svilenkasta, lijepa i upravljiva..