Forum Hair.com

Pribor

liječenje ćelavosti, transplantacija kose

  • Indeks foruma ‹Rasprava.‹ Minoksidil
  • Promijenite veličinu fonta
  • Za tisak
  • Pitanja
  • Galerija
  • prijava
  • ulaz

Pjena Regaine. Učinkovitost?

Pjena Regaine. Učinkovitost?

alex 28. 01. kolovoza 2011., 12:33

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

Prošao 1. kolovoza 2011., 16:59

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

zumba 01. kolovoza 2011., 18:25

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

dmitry_f 01. kolovoza 2011., 19:08

Supermanov dnevnik govori o njenom radu.
Koristio sam ga otprilike 9 mjeseci, došlo je do velikog nakupljanja, ali tada je kosa otpuhana, sada je gore nego prije tretmana i nastavlja se pogoršavati.
Ne slušajte nikoga, sve je napuhnuto zbog cijene (kao za Apple proizvode)
I sam sam probao otopinu rogaine. kosa raste brže i gušće na pjeni.
Istina, na tekućini je moja ćelava kosa oživjela u POLUHLADNO stanje. Nl na temu, pjena mi je više pomogla.

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

alex 28. kolovoza 01, 2011 22:28

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

lowelly 02. kolovoza 2011., 04:31

Traka za kalemljenje 2006. - 05.01.2009.
1667 traka za kalemljenje - 09.10.2009.
0765 cijepljena traka - 07.10.2010.
Ukupno presađeno - 4438 kalema

Finasteride - od 09.11.2009.
Minoksidil - od 15.11.2009.

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

dmitry_f 02. kolovoza 2011., 11:16

AGA je počeo raditi s novom snagom. godinu dana prije tretmana, u proljeće sam se počeo pogoršavati (

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

alex 28 02. kolovoza 2011., 20:06

na nekoj grani ovdje pročitao sam da se osoba uvijek počne prolivati ​​u proljeće i jesen. Ljudi s normalnom kosom to ne primjećuju. Tu smo.
Pa što još može ići opet.

Općenito, odlučio sam se zasad držati svog plana: ujutro pjena, navečer Kirkland. Sve sam već naručio.

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

Prošao 2. kolovoza 2011., 20:12

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

aviator 03.08.2011., 17:35

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

Odvjetnik 26. kolovoza 2011. 14:01

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

Pushistik 26. kolovoza 2011., 14:10

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

kari 26. kolovoza 2011., 15:32

Re: Pjenasti Regein. Učinkovitost?

Pushistik 26. kolovoza 2011., 19:00

Recenzije o Regaine za kosu


Lijek je jedan od najboljih lijekova u borbi protiv androgene alopecije. Ova je bolest uzrok 95% svih slučajeva gubitka kose. Da se problem gubitka kose može riješiti, svjedoče brojne pozitivne kritike o Minoksidilu Regeinu. Optimalna koncentracija proizvoda je 2% i 5%. Kao rezultat njegove upotrebe prestaje inhibicijski učinak dihidrotestosterona na folikule, što dovodi do pojačanog rasta dlake. Sudeći prema recenzijama, Regaine za kosu učinkovit je ne samo za stvaranje bujne kose. Muškarci rado koriste ovaj alat za svoju bradu. No, ipak je poželjno u tu svrhu koristiti jeftiniju verziju lijeka..

Učinkovitost Regainea prema pregledima liječnika

Prema recenzijama trihologa o Regeinu, lijek je učinkovit tijekom cijelog razdoblja uporabe. Prvi rezultati nisu odmah vidljivi. Korisnici primjećuju pozitivan učinak lijeka u trećem mjesecu primjene. Proizvod se preporučuje nanositi ujutro i navečer. Vrijeme potpunog oporavka kose ovisi o individualnim karakteristikama. Obično je za postizanje maksimalnih rezultata potrebno koristiti lijek u roku od šest mjeseci.

Prednosti i nedostaci Regainea prema recenzijama kupaca

Pripravci su dostupni u različitim oblicima (pjena, losion), od kojih svaki ima svoje osobine primjene. Klijent može odabrati najprikladniju opciju za njega. Treba napomenuti da ne biste trebali tražiti recenzije o šamponu Regaine - u ovom obliku proizvod se ne proizvodi.

Nuspojave prilikom primjene lijeka izuzetno su rijetke. Ovisno o dozama naznačenim u uputama, one su praktički isključene. Prema recenzijama, Rogaine ima samo jedan nedostatak - nema posljedica. Stoga se mora stalno koristiti. Prema recenzijama, Regaine u većini slučajeva pomaže protiv gubitka kose. Ako se nakon 4 mjeseca primjene ne primijete rezultati, trebate kontaktirati trihologa.

"Regaine" za rast brade - prvi lijek s minoksidilom

Nova moda stekla je posebnu popularnost - za bradu, koja muškarcima daje ozbiljnost i dašak brutalnosti. Muški spol, u potrazi za brzom proizvodnjom dlaka na licu, koristi se mnogim sredstvima: od farmaceutskih multivitaminskih kompleksa do lijekova koji aktiviraju rast kose. Regaine za bradu koristi se suprotno preporukama proizvođača - u početku je lijek namijenjen borbi protiv žarišnog gubitka kose.

  1. Malo o tvrtki
  2. Obrazac za puštanje
  3. Primjena
  4. Kontraindikacije i nuspojave
  5. Učinkovitost
  6. Recenzije

Malo o tvrtki

Johnson & Johnson autor je svjetski poznate marke Minoxidil Rogaine. Linija proizvoda za njegu kose uključuje losione i pjene za borbu protiv androgene alopecije.

Američka tvrtka je holding, uključuje oko 250 podružnica raširenih širom svijeta. Njihovi su proizvodi nadaleko poznati po visokoj kvaliteti i raznolikosti, a tvrtke se bave proizvodnjom:

  • lijekovi;
  • sanitarni i higijenski proizvodi;
  • medicinska oprema.

Sjedište tvrtke Johnson & Johnson je u SAD-u, New Jersey.

Obrazac za puštanje

Objavio Abhishek Arya (@ abbyarya24) 21. rujna 2019. 8:18 PDT


Marka Rogaine registrirana je 1988. godine i namijenjena je rješavanju problema nasljedne ćelavosti. Lijekovi se temelje na aktivnom sastojku - minoksidilu - s različitim postotcima. Za muškarce tvrtka proizvodi sredstva od 5%, za žene - 2%.

Visoka cijena opravdana je dobrom učinkovitošću i minimalnim brojem nuspojava kada se primjenjuju.

Tvrtka nudi sljedeće vrste sredstava:

  1. Rogaine muška pjena za obnavljanje kose 5% - koristi se za liječenje blagih do umjerenih oblika mjestimične ćelavosti, posebno dizajnirana za odrasle. Ukupni rezultat ovisi o tjelesnoj razini osjetljivosti na aktivni sastojak, 5% minoksidil.
  2. Rogaine Men's Extra Strength Hair Regrowth Hair, 5% (losion za muškarce) - koristi se za obnavljanje zdravog rasta kose, zaustavljanje gubitka kose, sprječavanje ćelavosti. Uz pomoć glavne komponente oživljavaju se folikuli koji "spavaju" u koži. Rezultati studija pokazuju da je učinkovitost lijeka utvrđena u 87% slučajeva..
  3. Rogaine tretman za ponovni rast kose za žene 2% (losion za žene) - uključuje 2% otopinu minoksidila, pokazuje prve rezultate nakon 3 mjeseca redovite uporabe. Najbolji učinak zabilježen je u ranim fazama gubitka kose (nekontrolirano ispadanje kose, više od 60 komada dnevno).

Proizvođač ne savjetuje upotrebu proizvoda protiv gubitka kose na bilo kojem drugom području osim vlasišta. Otkrivači, koji su formulacijama riješili problem slabog rasta dlake na licu, tvrde da proizvodi tvrtke izvrsno rade i pomažu u dobivanju guste brade nakon 6-8 mjeseci od početka postupaka..

Primjena

Prije upotrebe lijeka morate očistiti lice. Daljnja uporaba ovisi o obliku ispuštanja:

  1. Losion - mala količina (veličine zrna graška) nanosi se na problematična područja 2 puta dnevno. Proces se odvija laganim masažnim pokretima, potrebno je izbjegavati kontakt s očima i sluznicama.
  2. Sprej - nanesite do 5 obroka na svaku polovicu lica. Sastav se utrljava mekanim kružnim pokretima, laganom masažom. Lijek se distribuira ravnomjerno, primjenjuje se dva puta dnevno.

Veće doze, 10% i 15%, nisu prikladne za ubrzavanje rasta brade ili brkova. Dizajnirani su za borbu protiv teških oblika neujednačene ćelavosti, koncentrirana otopina može ozbiljno oštetiti osjetljivu kožu na licu..

Stručnjaci kažu da se za postizanje stabilnog učinka "Regaine" mora koristiti najmanje godinu dana. Kad se kurs prekine, reakcija će biti individualna: postoji velika vjerojatnost da će se izgled vratiti na svoja izvorna mjesta. Odrasla kosa na licu ponovno će ispasti, ostati će samo mali dio.

Prekidi između postupaka ne smiju biti duži od 2 tjedna, pod uvjetom da se lijek koristi kontinuirano nekoliko mjeseci. Pokušaji primjene proizvoda u obliku šahovnice (mjesec po mjesec ili u drugom slijedu) neće dati očekivane rezultate. Razmaci između tretmana dopušteni su samo iz ozbiljnih razloga.

Za neke muškarce upotreba "Regaine" može postati izvor dodatne dlake na rukama, općenito potamnjenje vegetacije u tijelu..

Zabluda o pojavi monobrave ili rastu vegetacije oko očiju nema osnova - takve činjenice nisu registrirane.

Kontraindikacije i nuspojave


Regaine je zabranjen za upotrebu sa sljedećim pokazateljima:

  • za maloljetnike i starije osobe - osobe mlađe od 18 ili više od 65 godina;
  • s preosjetljivošću na komponente lijeka, uključujući minoksidil;
  • s dermatozama, kršenjem integriteta kože: posjekotine, ogrebotine, male rane.

Korištenje losiona ili spreja može izazvati razvoj različitih nuspojava tijela. Lokalni negativni učinci uključuju:

  • razvoj dermatitisa na koži ispod kose;
  • teški dermatitis, sa simptomima iritacije, crvenila i upale;
  • alergijski kontaktni dermatitis;
  • folikulitis, svrbež, seboreja;
  • žarišni gubitak kose ili rast kose na neželjenim mjestima (ako se proizvod koristi pogrešno).

Klinička ispitivanja pokazala su da su nuspojave u dvije podskupine koje su primale 2% i 5% otopine minoksidila usporedive po prirodi i težini. Pri većoj koncentraciji aktivne komponente povećala se učestalost neželjenih učinaka..

Sustavne reakcije su rjeđe i distribuiraju se prema porazu pojedinih unutarnjih organa i sustava:

  • dermatološke patologije - nespecifične alergije s koprivinom groznicom i osipom, natečenost na licu i tijelu;
  • dišni dio - otežano disanje, curenje iz nosa alergijskog podrijetla;
  • živčani sustav - napadi glavobolje s vrtoglavicom, vrtoglavicom i neuritisom;
  • kardiovaskularni odjel - bolni osjećaji u području prsa, nestabilnost pokazatelja krvnog tlaka, učestali otkucaji srca, promjene u ritmu kontrakcija srca.

Uzročna veza između primjene Rogainea i nuspojava utvrđena je samo kod dermatoloških abnormalnosti. U drugim slučajevima, njihova pojava ne mora biti povezana s liječenjem alopecije.

Slučajno uzimanje otopine može izazvati pojavu sistemskih nuspojava koje se javljaju kao odgovor na vazodilatacijska svojstva aktivnog sastojka:

  • 2% otopina u volumenu od 5 ml - sadrži 100 mg minoksidila ili maksimalnu količinu lijeka koji se koristi za liječenje hipertenzije;
  • 5% otopina 5 ml - uključuje 250 ml aktivnog sastojka, što odgovara prekomjernoj dozi od 2,5 puta, koja se koristi za odrasle u liječenju arterijske hipertenzije.

Znakovi predoziranja uključuju pad krvnog tlaka, tahikardiju, zadržavanje tekućine u tkivima. Liječenje zahtijeva imenovanje diuretika i beta-blokatora.

Proizvod sadrži malu količinu etilnog alkohola koji može izazvati upalu i iritaciju očnih jabučica. U slučaju kontakta s osjetljivim područjima (nadražena koža, oči ili sluznice), moraju se isprati tekućom hladnom vodom.

Učinkovitost

Spektar djelovanja minoksidila na folikule dlake nije u potpunosti proučen; u početku je sredstvo razvijeno za smanjenje visokog krvnog tlaka.

Učinkovitost lijeka povezana je s poboljšanjem mikrocirkulacije krvi u problematičnim područjima, što aktivira rad folikula.

Značajka je dopuštala upotrebu losiona i pjene za borbu protiv nedovoljnog rasta dlake, nasljedne alopecije. Slučajno gutanje lijeka u krvotok i daljnje širenje po tijelu može prouzročiti aktivni rast vegetacije ne samo na licu, već i po cijelom tijelu.

Prednosti korištenja "Regain" uključuju:

  • jednostavnost upotrebe - svaki postupak traje ne više od 2 minute;
  • univerzalnost - proizvod je dopušten osobama od 18 do 65 godina;
  • dobri rezultati - nakon 3 mjeseca pojavljuju se prve dlake na praznim mjestima;
  • trajnost učinka - tek nakon završetka cijelog tijeka terapije.

Otopina nema specifičan miris, lako se nanosi i praktički ne uzrokuje nuspojave.

U nazočnosti kućnih ljubimaca potrebno je spriječiti njihov kontakt sprejevima ili losionima - aktivni sastojak sastava za njih je ozbiljna otrovna tvar.

Recenzije

Prema recenzijama korisnika, "Ponovno dobivanje" brade ne daje uvijek očekivani rezultat. Za neke kupce to je apsolutno beskorisno, za druge je najbolji način da se ubrza rast dlaka na licu..

O Regaine 5% pjeni:

  1. (https://forum.heavybeard.com/viewtopic.php?p=8655): „Naručio sam pjenu na eBay (s tečajem od 6 mjeseci) i koštala me 6000 rubalja i 15 dana čekanja. I sad imam narudžbu! Tikvice su izrađene od aluminija hrapave površine, dovoljno ugodne na dodir i opremljene "pametnim" poklopcem zaštićenim od djece. Spuštamo tikvicu s raspršivačem prema dolje i gurnemo... I eto, ono što sam želio! Pjena s mirisom alkohola koja se brzo topi na toploj koži brzo se upija (u usporedbi s Aleranom) i brzo se suši. BEZ zatezanja, svrbeža, iritacije i ljuštenja kože (sve je čisto subjektivno prema podacima mog tijela)! Trnulo je minutu, suši se još 10 minuta, voila! Jedino negativno što sam pronašao je da ostavlja bijele tragove na koži ako se pjena dobro ne utrlja. Ne mogu zamisliti kako će to izgledati na onima koji puštaju brade. ".
  2. (https://forum.heavybeard.com/viewtopic.php?p=9349): „Pozdrav opet! Gotovo 5 mjeseci koristim pjenu Regaine i to je ono što trenutno imamo. Općenito, ne puno, dečki iz susjednih tema jednostavno imaju džunglu na licu u usporedbi sa mnom, a ja imam prokleti grm! Dečki pomažu, savjetuju što učiniti? Je li sinkronizacija tako duga? Mažem ga 2 puta dnevno, jedem vitrum 1 put dnevno (cijeli set vitamina), čekam savjet, inače padnem duhom. p.s. Kad se slika, "crna konoplja" može se vidjeti gotovo usredotočeno - čini se da je kosa termička, ali nerealno sporo raste, što je ovo? "

Proizvodi se prodaju u ljekarničkim lancima, internetskim trgovinama i trgovinama kozmetike. Korisnici u recenzijama često spominju razne proizvode koji su korišteni za aktivno uzgajanje brade.

Postoji nekoliko vrsta lijekova koji sadrže minoksidil:

  1. "Kirkland Minoxidil" - odnosi se na generike Rogaine (jeftini analozi s malim promjenama u sastavu komponenata). Proizvedeno u SAD-u, nije potrebno ispiranje, prikladno za svakodnevnu upotrebu. Cijena za 1 bočicu 5% otopine je od 799 rubalja, za paket od 6 komada - 3600 rubalja. Pjena od 5% koštat će 1500-2100 rubalja, ovisno o broju jedinica.
  2. "Alerana" je namijenjena aktivnom rastu kose iz Sankt Peterburga ("Vertex"). Napravljen je u jednoj verziji - spreju, s 5% otopinom. Cijena od 670 do 2010 rubalja, za 1-3 boce.
  3. "Generolon" - proizveden u Hrvatskoj, dostupan je u 2 oblika: 2% i 5% spreja. Primjenjuje se dva puta dnevno, jedna bočica koštat će 560 rubalja. Negativno mišljenje o proizvodu povezano je s čestim dermatitisom - sastav sadrži propilen glikol.

Redovita upotreba proizvoda Johnson & Johnson daje očekivani učinak tijekom vremena, stopa rasta brade ovisi o individualnim karakteristikama organizma. Triholozi savjetuju kombiniranje topikalne primjene s upotrebom punih multivitaminskih kompleksa - vitamini i minerali imaju pozitivan učinak ne samo na kosu, već i na cijelo tijelo.

Vratite 5% recenzija

"Regaine" se koristi za uklanjanje tako strašnog problema za žene, a posebno muškarce, poput alopecije. U ovoj će se temi razmatrati pregledi isključivo muškaraca, a za žene postoji zaseban odjeljak za preglede o Regein 2 minoksidilu.

Regaine je danas popularan, ali na svoj način utječe na različite ljude. Sve ovisi o ciljevima, doziranju, vremenu primjene i toleranciji komponenata lijeka od strane određene osobe. Glavni element ovog lijeka je minoksidil. Općenito, "Regaine" je proizvod za vanjsku upotrebu. Bočica od šezdeset mililitara, prosječno traje mjesec dana.

Razgovarajmo o tome kako lijek djeluje na muškarce. Ako ste prije svega zabrinuti zbog nuspojava "Povratka", oni koji su ga koristili pišu na Internetu na forumima o suhoći i peruti kože. Takvi slučajevi nisu isključeni, najčešće ovu reakciju uzrokuje propilen glikol, koji je dio Regain-a. Ako ste među onima koji su iskusili nuspojave, tada se preporučuje upotreba minoksidila bez propilenegola. Neki su muškarci primijetili pojavu dlaka na prsima i rukama. Stoga morate poštivati ​​doziranje kako biste izbjegli posljedice..


Na forumima možete pronaći savjete o povezanim postupcima koji se mogu obaviti dok koristite "Povratak": utrljajte nikotinsku kiselinu i upotrijebite dermaroller. Stoga će takve radnje uvijek biti prikladne..

Muškarci razgovaraju o raznim problemima s upotrebom Regainea. Recenzije ukazuju na uspješnu upotrebu u više od osamdeset i pet posto slučajeva. Nova kosa pojavljuje se u obliku dlačica. Postaju tamniji, gušći i gušći. Ali trebate imati strpljenja, a rezultati koji se mogu pozitivno procijeniti doći će za otprilike tri do četiri mjeseca. Iskušavajući različite slučajeve upotrebe, sa ili bez mezo skutera, muškarci i dalje dolaze do izlaza - kako bi kupili i koristili "Regaine" na bazi minoksidila.

Na Internetu se, među raznim pritužbama, mogu naći manji padovi pritiska. Ali opet, sve je individualno i ovisi o reakciji organizma određene osobe. Tu je i problem trajanja upotrebe droga. Netko ga treba koristiti šest mjeseci, netko godinu ili čak jednu i pol. Sve ovisi o ciljevima i brzini rasta dlake.


Recenzije muškaraca ukazuju da je općenito "Regaine" lijek čije se djelovanje dobro osjeća i donosi opipljive rezultate. Također se napominje jednostavnost upotrebe, pogotovo ako ste se odlučili za Regaine pjenu. Postoje nuspojave, ali nisu zastrašujuće. U konačnici, čovjek koji koristi Regaine vratit će joj prijašnju debljinu kose..

Predmet: Tko je probao povratiti?

Opcije teme
  • verzija za tisak
  • Pretplatite se na ovu temu...

Kosa se, nezgodno je reći, prorjeđuje. U kozmetologiji mi je savjetovano da isprobam "Regein". Košta oko tisuću. Ja razmišljam. Je li ga netko koristio?

da, koristio sam.
kupljeno, korišteno mjesec dana, iako u paketu od četiri.
cool, kosa je postala tvrđa, volumen na glavi se povećao, prestala je tako opadati, ali.
Posvuda imam rijetke dlake i vrlo malo, ako se ni ne obrijem na nogama, nitko neće vidjeti da ih imam tamo, počeli su rasti, nisam ni osjećao da su tu, općenito uvijek nisam imao nikakve veze s vegetacijom, nakon korištenja rogaininga, kosa je postala tvrda svugdje, na pubisu, oprostite, uopće se nije moglo brijati, činila sam to sa suzama, kad je narasla bila je neizdrživa, nabodena, svrbežna. grozno
ispod pazuha ista priča, obično sam se svakodnevno brijao na istoj razini kao i pranje zuba, ali nakon upotrebe Rogainea morao sam koristiti losion koji uklanja dlake. što je općenito šok za moju kožu, ali kad je narasla barem pola mm. oh, bio sam istrošen dok se sve nije vratilo u normalu. suzile dok se vegetacija nije oporavila nakon ovog tretmana

ali prijateljica to koristi, ne može joj biti drago..
Razumijem da je sve individualno

naka
nakon korištenja rogaininga, kosa je posvuda postala tvrda, na pubisu, oprostite, uopće se nije moglo brijati

Nešto u što se ne upuštam. gdje ste ga koristili.
Želiš reći da si to sipaš na glavu - kosa raste posvuda.

izlijte je na glavu - kosa raste posvuda.
uh Huh.
u pakiranju je posebna dozirana pipeta, 1 g ujutro i navečer 1 g, i tako svaki dan
mazao strogo prema uputama i na mjestima gdje se kosa stanjila, zatim je trljao vrhovima prstiju, namazao samo glavu, ali kosa je posvuda postala tvrđa
piše na pakiranju, na primjer, ako kosa počne rasti na licu (navodno moguća nuspojava), prestanite koristiti
ništa mi nije raslo na licu, svaki dan sam se s užasom približavao ogledalu, ne daj Bože, ne daj Bože. ništa nije naraslo, već je stalo

Aerosol Minoksidil 5% (Regaine) - recenzije

Negativne kritike

Kad je moj suprug počeo lukavo gubiti kosu, zabrinuo se zbog ovog fenomena, bio je vrlo uzrujan i za pomoć se obratio trihologu. Liječnik mu je preporučio 5% otopinu lijeka Regaine. Više od mjesec dana koristio ga je, utrljavao u tjeme svaki dan, dva puta ujutro i nakon posla. Kao rezultat toga, ćelavost se nije smanjila. Nije mu pomoglo.

razdoblje upotrebe povrata već je ukupno 10 mjeseci. Posljednja 3 mjeseca od njih - 5%. Niti gubitak nije stao, niti vidim bilo kakvu novu dlaku na rastanku. Nažalost, ne postoji način za izradu fototrihograma. Ali za 10 mjeseci trebao bi se vidjeti barem neki pozitivan pomak...

Općenito, nema sumnje da je ovo AHA. Dermatolog je to samo potvrdio. Prorjeđivanje je u parijetalnoj, a posebno krunskoj zoni. Na stražnjoj strani glave i iznad ušiju kosa je normalne debljine. Uz to postoji nasljedstvo. Nasljednost je također jedna od AGA koja definira.

Mnogo sam puta darivao krv za spolne hormone, hormone štitnjače i željezo. Tamo je sve normalno. Samo što se kosa iz godine u godinu sustavno prorjeđuje. Već 14 godina.

Prednosti:

Mane:

Nije odgovarao! Užasan svrbež i perut koji su se jedva izliječili!

Pročitao sam kritike i preporučio trihologa. ALI. Svaki slučaj je drugačiji! Imam 45 godina, primijetio sam "ćelavost" prije otprilike 5 godina, ali nisam pridavao nikakvu važnost. Ali uzalud! Neću reći da mi kosa puno opada, ali na kruni i tjemenoj regiji jasno se vidi da nema dovoljno kose. Kosa je tanka, lagana, razdjeljci su svi na svjetlu. Napravio sam fototrihogram - gustoća kose na tim mjestima bila je 120,0 po kV. cm (norma 190). Regaine mi je zakomplicirao situaciju - glava me užasno svrbila, pojavila se perut, jedva je izliječila! Nije pomoglo, liječnik me je na temelju pretraga poslao ginekologu-endokrinologu. Muški hormon je jako precijenjen. Dobro je ako je Regaine nekome pomogao, ali jednostavno sam zanijemila da su nakon njega takvi problemi. Ako je netko alergičan ili ima intoleranciju, nemojte ni pokušavati! (Pregled Regene pjene 5% (minoksidil 5%).

Neutralne recenzije

Prednosti:

Mane:

Ne mogu raditi oglase za šampone.

Kosa mi se prorijedila prije otprilike pet ili šest godina, a kako to biva, nastala je lagana panika. To samo nije ušlo u tok i tinktura papra i jaje s čičkovim uljem i sve vrste masaža, ali nažalost, nećete ići protiv genetike.
I sad sam jedan prema jedan, poput Dwaynea Johnsona ili Vin Diesela, iako još uvijek bliži bratu Willisu i Adrianu Celentanu!
Tako su mi za Novu godinu bliski rođaci dali ovaj "čudotvorni lijek".
Mogu reći da nisam odmah imao iluzija, supruga i ja, dugo smo to mjerili i navikli na moj novi izgled (prošlo je pet godina). Ali nekome se očito ne sviđa moj izgled?
Ovaj lijek koristim već treći tjedan..
Rezultat, osim strašne šuge i peruti, još se ne opaža. I upute za uporabu na 23 male stranice, polovica njih su "nuspojave", "predoziranje", "interakcija i posebne upute." (Vjerojatno je manje uputa iz nuklearne aktovke).
Cijena, kako sam saznao, kreće se od 1300 rubalja, a razdoblje prijave je od 2 do 6 mjeseci.
Ako mi ga nitko neće dati u budućnosti, teško da ću ga sam kupiti, unatoč obećanom "super-efektu"!

Prednosti:

Ne miriši na ljekarnu

Mane:

Pozdrav svima dragi čitatelji!
Testirana je pjena za rast kose nazvana "Regaine". Kupio sam ga za brata u ljekarni i pomno promatrao. Cijev nije velika, teška 60g.
Vrlo običnog dizajna, ne privlači pažnju
Podaci proizvođača s druge strane pakiranja
Spoj treba koristiti gotovo svakodnevno 2 puta, tako da je potrošnja vrlo velika - potrebno je puno novca.
Miris je neutralan, svjež, ne odaje lijekove.
Tekstura - redovita lagana pjena
Tijekom tri mjeseca redovite uporabe uopće nisu postigli nikakav učinak. Čini mi se da je najbolji lijek protiv ćelavosti darsonval

Prednosti:

pomaže, ali samo u vrijeme prijave

Mane:

cijena, možete pronaći analoge jeftinije

Dobro doba dana, čitatelji stranice Otzovik.
U svom današnjem pregledu govorit ću o lijeku Regaine protiv gubitka kose. Nešto ranije upoznao sam vas s ampulama protiv gubitka kose

Vichy Dercos tehnika Aminexil Pro. Za razliku od ovog lijeka, nekoliko sam puta koristio ampule i rezultat me uvijek oduševio. Gledajući naprijed, reći ću da je ova vrsta sredstava hitna pomoć koja zapravo pomaže, ali pomaže samo određeno vrijeme. Čim ga prestanete koristiti i prođe mjesec ili dva, opet sam se suočio sa sličnim problemom. Razlika je samo u tome što kosa ne opada u tolikoj količini..
Upravo mi je taj lijek bio preporučen u ljekarni u Njemačkoj. Prije nisam bio upoznat s lijekom. Na preporuku ljekarnika koji je uvjeravao da je ovo proizvod nove generacije i da vrijedi obratiti pažnju na njega, kupio sam Regaine.
Regaine se propisuje i muškarcima i ženama koji se suočavaju s istim problemom.
Koji je lijek?
Ovu otopinu preporučuje se nanositi na čisto, temeljito osušeno vlasište..
Pogledajmo izbliza. Dakle, paket je sadržavao tri bočice otopine od 60 ml i dva aplikatora. Jedan od njih je u obliku pipete, drugi je bočica s raspršivačem. Za vašu udobnost odabiremo jedno od dva.
Svaka boca je dobro zatvorena. Prije upotrebe morate otvoriti poklopac i staviti aplikator. Bilo mi je prikladnije nanijeti otopinu pipetom.
Sada pažnja, prema uputama, otopinu treba nanositi na glavu ne više od 2 ml Regainea dnevno. To je glavno i glavno pravilo. Sad ću objasniti zašto sam odabrao pipetu, iako bi to sigurno bilo puno prikladnije s pištoljem za raspršivanje. Pipeta ima mjerilo dijeljenja, pa obratite pažnju
Uz njezinu pomoć kontrolirao sam i unos otopine. Otopinu sam nanosila na glavu dva puta dnevno, ujutro i navečer, po 1 ml.
Prema uputama, ako odaberete aplikator "nebulizator", da bi doza odgovarala 1 ml, pumpu aplikatora morali ste pritisnuti 6 puta. Nisam se usudio koristiti ovaj prilog, jer sam se bojao pogriješiti, možda uzalud. Ne preporučuje se pranje kose 6-8 sati nakon prskanja.
Kontraindikacije za ovo rješenje:
- ne preporučuje se djeci mlađoj od 18 godina
- trudna i dojilja
- s velikom osjetljivošću na minoksidil i druge komponente proizvoda.
Otopina ima slab medicinski miris. Nije gadno, brzo se troši. Ovaj tečaj je dizajniran za mjesec dana. U vrijeme primjene kosa mi je bila obojena, u takvim slučajevima nema kontraindikacija.
Kako lijek djeluje: širenjem žila vlasišta, Regaine povećava protok krvi u folikule dlake. Zbog toga se aktiviraju uspavani folikuli dlake i kosa počinje rasti iz njih..
Učinak Regainea primijetio sam nakon otprilike 3 tjedna uzimanja lijeka. Kosa je počela manje opadati, žarulje su postajale gušće. Opće stanje kose nije se promijenilo. nije bilo sjaja, ničega drugog.
Nakon 5 tjedana nakon uzimanja lijeka, rezultat je bio na licu, kosa je stvarno počela manje opadati, struktura kose, kako mi se činilo, postala je malo gušća. Ali otprilike 1,5 mjeseci kasnije, opet sam se suočio s ovim problemom. Kosa je opet počela ispadati. Obično danas stručnjaci kažu da je dopušteno 60-100 dlaka dnevno. Vjerojatno se dobro uklapam u ovu brojku, možda i malo više. Ali kad sam u mislima brojao 60 dnevno, 1800 mjesečno, uopće možete ostati bez kose)).
Primjetni učinak javlja se nakon otprilike 3-4 mjeseca redovite uporabe proizvoda. Ali ovaj tretman nije jeftin..
Lijek se prodaje u ljekarnama u tri vrste: losion od 2% i 5%, kao i pjena od 5%, potonji nije bio dostupan u trenutku kupnje.
Ukratko, Regaine na mene nije ostavio velik dojam. Njegov je učinak opipljiv, ali privremen. Ne košta manje od Vichyjevih ampula, čak i malo više. Za mene bih radije kupio još jedno pakiranje ampula i koristio ih za prevenciju.

Pozitivne kritike

Pjena djeluje jednako učinkovito kao i tekućina.. 100% isti rezultat. Sjetite se samo da je učinak kod svake osobe različit. Regaine / kirkland uglavnom usporava ćelavost i djeluje. Glavna stvar je to razumjeti od samog početka primjene. I nikad ne možete prestati koristiti.

Kosa je počela opadati nakon rođenja mog drugog djeteta, mislila sam da ću prestati dojiti i sve će biti u redu. Ali toga nije bilo, čak ni nakon prestanka laktacije, situacija se nije promijenila. Razne ljekarničke i narodne maske, losioni i dekocije nisu pomogle, na nekom sam forumu naučio o minoksidilu. U početku se kosa počela još više drobiti, čak sam se i uplašila, ali onda se sve vratilo u normalu, pojavio se mladi puh. Proizvod sam koristila ukupno oko 8 mjeseci.

Nakon prvog rođenja (u dobi od 27 godina) primijetila sam da je srednji rastanak postao vrlo rijedak. Uznemirio sam se i odlučio odmah djelovati. Položio sam pregled i otkrio da imam nasljednu androgenu alopeciju. Liječnik je imenovao Žensku Rogaine. Nakon završetka dojenja odmah sam kupila lijek. Nakon 8 mjeseci prijave zaboravio sam na svoj problem. Sada mogu napraviti bilo koju frizuru bez češljanja razdjeljka kako bih sakrila nedostatak.

U usporedbi s onim što se dogodilo i što je sada vrlo dobar rezultat, glavno je ići na rezultat i ne odustajati!

Bilo je gubitka kose na sljepoočnicama, u šiškama i na zatiljku. Liječnik je rekao da je ovo tipična alopecija kod muškaraca, također su utvrđeni uzroci i liječenje. Minoksidil sam kupio od izraelske tvrtke po savjetu liječnika. Koristio sam ga četiri mjeseca. Tijekom tog vremena primijetio sam takva poboljšanja kao što su prestanak gubitka kose i pojava novih dlačica na području šiški. Koristio losion od 2%. Pojavila se perut, ali ja koristim ulje čička, kupljeno u ljekarni. Perut je nestala. Dalje ću ga koristiti kako bih vidio željeni rezultat.

regaine je dobar lijek za gubitak kose kod muškaraca i žena. Kosa mog supruga počela je padati u snopovima. Počeo sam ga koristiti - pomaže.

Željezo pomaže kod gubitka kose - tj. trebate jesti više mesa, jesti hranu bogatu željezom.

Općenito, svatko može imati različite uzroke gubitka kose. To može biti do nedostatka određenih hormona. Treba potražiti osnovni uzrok.

Očekujte učinak takvog lijeka ne prije 3 mjeseca kasnije, Pena me je savršeno spasio na odmoru - i ništa se nije prosulo, i vrlo povoljno ga izvadilo, razmazalo i pobijedilo

Uskoro će proći 3 godine otkako uzimam minoksidil, pa sam odlučio podijeliti svoje iskustvo, odnosno pregled rudnika koji se koristi u obliku pjene različitih proizvođača. S gnojnicom je sve jasno, bilo da je riječ o trzalici ili rogaineu, nema puno razlike, a ovo i ono zamuti kosu, dugo se suši itd..

Moje prvo iskustvo bilo je s američkom pjenom Rogaine. Koristio sam ga prvih godinu i pol dana ujutro i bio jako zadovoljan. Brzo se sušili, nisu lijepili kosu, nakon 20 minuta izgledali su njegovano, a uz to kao da je pjena dala određeni volumen.

Tada sam iz nekog razloga odlučio isprobati novi proizvod, naš domaći proizvod, Regein pjena, prodaje se u gotovo bilo kojoj ljekarni. Čini se da nisam primijetila veliku razliku i koristila sam je ujutro, pa operaciju, pa je kosa narasla. I upravo sada, kad se grana, u mene se uvukao crv sumnje da nešto ide po zlu. Kosa je odmah nakon pranja i nanošenja našeg regeina bila masna, volumen joj nije bio jednak u usporedbi s onim što je bila. Uvjeravao sam se da je početni proboj iz mine prošao i činilo se da je prilično dobar..

Ali nifiga! Odlučio sam uzeti dobri stari Kirkland u obliku pjene i ofigela na testiranje. Kosa je čista, nema masnoće, brzo se suši i što je najvažnije, vidjela sam davno zaboravljeni efekt volumena!

Općenito, moji su zaključci da je povratak naše ljekarne u estetskom smislu "tako-tako" i da se malo razlikuje od obične kaše. Slana i masna kosa.

Stoga je moje mišljenje da su dobri stari bolji, iako manje pristupačni - Kirklands i rogains iz SAD-a.

Dobra specijalizirana trgovina proizvoda za obnavljanje kose hairmeds.ru. Postoje jeftini Kirkland, Regaine, vitamini za kosu.

Uvarov Andrey Vladimirovich, triholog najviše kategorije

Minoksidil aktivno preporučujem svojim pacijentima. Prvo sam ga, na preporuku kolege, testirao na sebi. Uvjereni da zaista pomaže u očuvanju kose, jača je i aktivira rast nove, počeli su je propisivati ​​pacijentima. I na njihovom primjeru ponovno sam uvjeren da lijek u potpunosti ispunjava deklarirane rezultate primjene.

Iz nepoznatog razloga kosa mi je počela ispadati, pletenica je bila debljine 7 cm i postala je jedna i pol. Odlazio sam i kod profesora na zahvate, provjeravao tijelo, ubrizgavao svakakve gluposti, lijekove, vitamine. pomogao mi je samo povratak, bilo je puno kose, naravno nisu se pojavile pletenice od 7 cm, ali kosa se mogla nazvati gustom i lijepom. ali povrat je nestao iz prodaje. liječnik je rekao da poništava učinak nakon prestanka primjene. i tako se dogodilo. Ne znam što da radim, pletenica je 1 centimetar, pristajem je koristiti cijeli život, samo da se sve vrati

Moj muž je počeo ćelaviti s 35 godina. Ovo je nasljedno. Do 50. godine njegov je otac bio praktički ćelav, samo što mu je bila dlaka na zatiljku. Ćelav dio mog supruga nije na bokovima, kao što je često slučaj, ali kosa na vrhu glave se prorjeđuje i ne raste. Čim sam to primijetila, odmah sam počela preturati po internetu tražeći lijek protiv ćelavosti. Pronašao sam ovaj lijek Regaine. Mislio - razmišljao i još uvijek kupio. Počeli su se primjenjivati. Sve sam učinila, jer su muškarci drugo dijete. Imam jednu kćer, ali naš otac je moje drugo dijete. Ne može sam ništa učiniti. Nanosila sam 1 ml tekućine 2 puta dnevno. Vrlo jednostavan za upotrebu. Aplikator je vrlo prikladan za nanošenje na kožu. Nakon što je primijenjen Regain, rast kose primijećen je već nakon 5 mjeseci. Pa, u principu, kao što je napisano u uputama.

Prednosti:

Jednostavnost upotrebe, stvarni rezultati.

Mane:

Možda postoji cijena, ali nije šteta za radni alat.

Što nisam probao nešto više od 10 godina, kad sam se suočio s ćelavošću - boce s paprom, čičkovim uljem, čičkovim uljem s paprom, narodnim odvarom od koprive, nekakvim maskama, šamponima, modernim lijekovima od relativno jeftinih, poput Alerana, do najsuvremenijih skupih i najučinkovitijih proizvoda tvrtke VICHY i sve po.
Gubitak kose počeo je iznenada u 23. godini i do 30. godine bio je čvrsto ukorijenjen, ne da me to jako smetalo ili sramotilo, ali ako mogu nešto učiniti kako bih ispravio situaciju, radije to radim. Unatoč činjenici da sam u mladosti imao snažnu, grubu kosu - do 30. godine života gornji dio glave od zatiljka do prednjeg dijela ostao je prekriven prozirnim mekanim, beživotnim dlačicama. A onda sam upoznala svog poznanika, on je 10 godina mlađi od mene, ali s istim problemom - do svoje je godine postao ćelav kao koljeno - obratio sam pažnju i naglas primijetio da ga boli glava, pitao što i kako. Ispričao je o Regaine pjeni i odlučio sam je isprobati - naručio sam se na poklon za novu godinu od svoje drage koja mi je poklonila paket od tri boce.
U vrijeme pisanja recenzije (točno 3,5 mjeseca), kao rezultat svakodnevnih dvostrukih postupaka trljanja, potrošio sam oko 1,5 boce, iako bi stopa potrošnje trebala biti bočica mjesečno. Prikladan je za upotrebu, tijekom jutarnjeg i večernjeg pranja zubi otkucam točno polovicu izravno u čep i utrljam prstima u ćelave točke - cijeli postupak traje ne više od minute. Sastav nije mastan, nije ga potrebno isprati, miris je usporediv s alkoholom, ali trenutno nestaje.
Kao rezultat toga, ta beživotna puhasta kosa počela je poprimati strukturu, nove se dlake pojavljuju na otocima, dodir glave nailazi na samouvjereni otpor elastičnim izraslinama, slučajni pogled u zrcalo popraćen je nehotičnom primjedbom: „Opa! Volio bih vjerovati da se nakon završetka tečaja postignuti rezultat neće srušiti, već će se učvrstiti prije početka sljedećeg tečaja - jako sam zaintrigiran i zainteresiran za ponovno uzgajanje stare kose, nadam se da će mi Regaine pomoći u ovome. zahvaliti!

Prednosti:

Djeluje i stvarno pomaže

Mane:

Skupo, učinak otkazivanja, manje nuspojave

Lijek propisuje liječnik. Pomaže u održavanju kose, ali ravnomjerno sve dok je koristite. Užitak nije najjeftiniji - u prosjeku 1500 rubalja. Opet, koju ljekarnu poduzeti, gdje je akcija, gdje je diskontna kartica itd. Protiv: ponekad uzrokuje svrbež i iritaciju vlasišta. Pros: stvarno pomaže, ne trebate prati kosu, kosu možete malo usmjeriti (to jest, postoji element fiksacije). U primjeni nam je potrebna disciplina: slijedimo preporuke. Tada će učinak biti. I što je najvažnije: liječnik propisuje u kompleksu. Nema amaterskih nastupa. Ovaj alat ne bi trebao riješiti problem. To je dio pomoći terapiji. Dizajniran je kako bi vam pomogao dok liječnici traže izvor vaših problema s kosom. Ili je propisano kad nemate što izgubiti. Na primjer, imate lošu genetiku. Jasno je da će vam on pomoći. Ali nakon otkazivanja, sve će se vratiti u normalu. Stoga, procijenite sve adekvatno..

Dobar dan!

Ako ste upoznati s problemom gubitka kose, onda ste vjerojatno isprobali mnogo različitih proizvoda. Govorim iz svog dugogodišnjeg iskustva: prvo morate utvrditi razlog, a zatim poduzeti konkretne radnje. Ali problem je što može biti vrlo teško utvrditi uzrok. a još teže ga eliminirati. Stoga sam, nakon dugih, dugih muka i lutanja po liječnicima, medicinskim centrima, iscjeliteljima (i to je bilo), došao do zaključka da imam AHA. Vrlo neugodna bolest za ženski spol, s kojom se ne može učiniti ništa, samo da se suzbije osjetljivost folikula dlake na dihidrotestosteron tijekom života.

Danas je moja recenzija posvećena jedinom priznatom lijeku na svijetu (ili točnije djelatnoj tvari) tvrtke AGA - Regain. Lijek mora propisati liječnik, ali kupio sam ga sam. Zašto? Argument liječnika bio je sljedeći: sve što s njim raste odmah će otpasti kad se otkaže. Pa, izvinite, čak i ako neko vrijeme neću vidjeti nakupine dlaka na češlju i moj živčani sustav neće zadrhtati pri pomisli na nadolazeće pranje kose.

Lijek za liječenje alopecije (ćelavosti). Djeluje stimulativno na rast kose kod osoba s androgenom alopecijom. Pojava znakova rasta dlake bilježi se nakon 4 ili više mjeseci korištenja lijeka. Početak i težina učinka mogu se razlikovati od pacijenta do pacijenta. 5% -tna otopina lijeka potiče rast kose više od 2% -tne otopine, za koju je dokazano da povećava rast vellus kose.

Nakon prestanka uzimanja lijeka, rast nove kose prestaje, a unutar 3-4 mjeseca moguće je vratiti izvorni izgled.

Točan mehanizam djelovanja Regaine-a u liječenju androgene alopecije nije poznat..

Regaine je dostupan u obliku spreja i pjene u koncentraciji od 2,5% i 5%. Opisat ću 5% pjene (općenito je problematično nabaviti je, nigdje nisam našao sprej i pjenu od 2,5%).

Proizvod je dostupan u dva pakiranja - 1 boca i 3 boce.

Plastična cijev sa svim potrebnim informacijama, unutar vrlo detaljne brošure.

Sama bočica je izdužena uskim dozatorom.

Da biste otvorili bočicu, morate kombinirati strelice na čepu i samu bocu i malo povući unatrag - ovo je tehnologija Ne znam zašto

Konzistencija proizvoda slična je pjeni za brijanje, ali se vrlo brzo taloži, pa morate proizvod brzo nanijeti.

Iz osobnog iskustva: bočicu sam ponio sa sobom na odmor. Letjeli smo avionom (mislim da je razlog tome, tačnije razlika u tlaku ili temperaturi). I na odmoru sam otkrio da se pjena prestala stvarati, a proizvod je jednostavno počeo istjecati. Stoga uzmite to u obzir i, ako je moguće, nemojte sa sobom ponijeti novu bocu (ali također ne trebate napustiti prijavu tjedan dana, pa čak i više).

Kao takva, pjena nema izražen miris.

Da biste izdvojili pjenu, bocu morate držati strogo okomito.

Lijek se može koristiti kod žena i muškaraca, ali doziranje će biti različito.

Možete se nanijeti ili na problematična područja ili na cijelu površinu glave (ako je slučaj pokrenut). Rastave nanosim na gotovo cijelu glavu. Treba ga nanositi na vlasište, a ne na kosu. Bočica traje gotovo 2 mjeseca.

Koristim ga noću. Ako ste propustili uporabu, nemojte udvostručiti dozu. Bolje ne zaboraviti i ne propustiti.

Nisu primijećene neugodne ili nuspojave.

Što se tiče onečišćenja kose, ovdje stvari nisu baš dobre. Pjenu koristim noću, ujutro perem kosu, navečer ne izgledaju baš dobro (uzimajući u obzir da je kosa u principu masna, ali prije nego što sam svaki drugi dan pokušala oprati kosu). Oni. kosu morate prati svakodnevno pjenom.

- djeca i adolescenti do 18 godina;

- dob starija od 65 godina;

- kršenje integriteta vlasišta;

- dermatoze vlasišta;

- preosjetljivost na minoksidil i druge sastojke lijeka.

Ako ste se ogrebli po glavi, ne biste trebali koristiti lijek. Izgorjet će puno i sumnjam u učinkovitost u ovom slučaju.

Također se ne smije koristiti tijekom trudnoće..

Vidio sam prvi rezultat nakon 8-9 tjedana - prilično brzo, jer proizvođač predlaže pričekati 12 tjedana. Ovdje je glavno ne odustati i ne odustati ako ne vidite rezultat.

Prvo, kosa je počela opadati općenito općenito i kod češljanja / pranja.

Kao drugo, mjesec dana kasnije vidio sam novu kosu od vellusa po cijeloj glavi. Ipak, gubitak se nije vratio u normalu i još uvijek je povećan, ali za mene je ovo također izvrstan rezultat. I dalje ću koristiti lijek, ako je potrebno, ažurirat ću pregled.

Čudno je čitati kritike koje kažu da je lijek pomogao kod sezonskog gubitka kose ili nakon trudnoće. Napokon, mehanizam djelovanja lijeka, u načelu, ne podrazumijeva.

Jedna bočica košta 1300-1500 rubalja. Tri su komada zadnji put kupljena za 2900 rubalja. - mnogo je isplativije.

Ako imate pitanja - pitajte u HP-u.

Dobar dan!


Da budem iskren, nisam htio napisati ovu recenziju, jer ni sam ne razumijem kako se takva učinkovitost može kombinirati s tako neugodnim nuspojavama..
Krenimo redom.


Ukratko, Minoxedil je jedini lijek s dokazanom znanstvenom učinkovitošću protiv stanjivanja, gubitka kose, zaostajanja u rastu kose i same ćelavosti. Svi proizvodi sa svojim sadržajem su ljekoviti (to nisu dodaci prehrani ili vitamini).
minoxedil se koristi tijekom cijelog života, jer se početno stanje vraća u trenu.

Ako vas zanima tema, dobrodošli u svjetsku mrežu, puno je detaljnih informacija, a ja ću vam reći o svom iskustvu korištenja najpopularnijeg lijeka u Europi koji sadrži Minoxedil - Regeine.


Pristupio sam tako ozbiljnim mjerama ne zato što sam počeo ćelaviti, uopće. Ali imam tanku, tanku kosu, koju stvarno želim ojačati i rasti. Već sam isprobao puno stvari i spreman sam na puno toga "u ime kose", čak i na cjeloživotno trljanje minoksidila.
Kupio sam ga, usput, u ljekarni, cijena u trenutku kupnje iznosi 1456 rubalja.
Prije kupnje toliko kardinalnih lijekova, proučavao sam kritike za "nuspojave", 2 od 10 ljudi napisalo je o rastu kose na najneočekivanijim mjestima, to nisam primijetio u tri mjeseca.
Gledajući unatrag, bavio bih se "povećanom dlakavošću", na kraju se u svakom slučaju uklanja neželjena dlaka - par više, par manje.
Ali sustigla me potpuno drugačija "strana", koja nigdje nije bila naznačena - imala sam akne. I ne samo gomila malih prištića, već golemih, crvenih, bolnih prištića - na glavi i čelu. Također su se puno ogrebali. Svojedobno sam pokušao ne primijetiti „možda akne i uopće ih ne povratiti?“, Ali kad im niti jedan od lijekova nije pomogao da se osuše, uzeo sam pauzu i "Oh, čudo", akne su nestale jednako brzo kao što su se i pojavile.
Radi pravičnosti, treba napomenuti da je kosa počela rasti puno brže, nisam imao vremena bojati korijenje, jer su do 10. dana moji prijatelji primijetili da je moja boja vidljiva. Bilo je sjajno ne brinuti se o stopi rasta..
Što se tiče gubitka, nije se ni usporio, kosa je ispala na isti način kao i prije.
Općenito, ako ste spremni za ozbiljne korake i moguće posljedice, tada svakako vrijedi pokušati, ali ja ću potražiti analoge.

Zdravo! Odmah želim dati malo pojašnjenje: Ovo je MOJE OSOBNO ISKUSTVO korištenja Men'sRogaine Extra Strength 5% (ili jednostavno Regaine 5%), i pozitivno je. Reći ću otvoreno: da rezultat nije tako opipljiv i očit, ne bih o tome pisao.

O meni. Ćelavost mi nije strana. Imam nasljedni oblik AGA (androgenija, odnosno androgena alopecija, 90% ćelavih ljudi pati od nje), gubitak kose počeo je prije otprilike 4 godine.

Prije korištenja Rogainea, moja ćelava glava imala je vremena isprobati ljekovite biljne šampone (nije pomoglo), posjetiti dva moskovska trihologa s dobrom reputacijom, podvrgnuti se 2,5-mjesečnom tečaju mezoterapije (10 sesija), a pohađala sam i razne masaže (gotovo stalno), uključujući laserski češalj. Slijedio sam gotovo sve preporuke stručnjaka i jedino što sam odbio je Propecia s finasteridom, jer sam se bojao problema s potencijom i pritiskom. Na kraju, skoro sam se odlučio na transplantaciju kose i već sam štedio novac za ovu operaciju..

Općenito, kad sam počeo koristiti Rogaine, bio sam vrlo sumnjičav. Budući da nakon svega što sam doživio, stupanj ćelavosti glave nije bio ugodan - možete pogledati fotografiju # 1, ovo je tjedan dana prije početka Rogainea. Ako je u znanosti, onda sam na skali Norwood-Hamilton imao 4. progresivnu fazu.

Što je Men’sRogaine Extra Strength 5%?

Kupio sam tečaj 3 mjeseca. Unutar pakiranja nalaze se tri bočice od 60 ml, upute na engleskom jeziku, dozator za pipetu. Fotografija # 2 - sve što je bilo u paketu, uključujući omotnicu s natpisom na engleskom jeziku. jezik "ZNANJE-MOĆ", gdje postoji kratka uputa za uporabu. U bocama - tekućina, bez boje i mirisa, pomalo masna na dodir (zbog propilen glikola), brzo se suši. Proizvođač - američka tvrtka Johnson & Johnson, dobro poznata u Rusiji.

Što proizvođač piše:

Preveo sam s engleskog Google translate, ali onda sam na web mjestu gdje sam kupio pronašao detaljne upute na ruskom, citiram odatle:

“Regaine 5% jedini je ljekoviti losion za ćelavost na svijetu čija je djelotvornost potvrđena dugogodišnjim kliničkim studijama i odobrena za upotrebu u Sjedinjenim Državama i Europskoj uniji. Lijek se temelji na aktivnom sastojku minoksidilu i pomoćnim tvarima.

Među pacijentima kojima se preporučuje naručivanje Rogainea su muškarci u dobi od 18 do 65 godina s genetskom (nasljednom) predispozicijom na ćelavost (androgena alopecija).

Primjena Rogaine Extra Strength 5%:

Lijek se nanosi 2 puta dnevno (ujutro i navečer) na područja suhe kože s znakovima gubitka kose. Za točnu primjenu koriste se posebni aplikatori uključeni u komplet isporuke.

Doza losiona za jednokratnu primjenu - 1 ml - uvijek ostaje ista bez obzira na područje područja sklonog ćelavosti.

Dnevna (ukupna) doza je 2 ml. Točno šest presa na aplikatorskoj pumpi daje 1 ml lijeka, koji se raspoređuje od središta zahvaćenog područja do granica fokusa. Nakon upotrebe temeljito operite ruke..

Rogaine je dugo i čvrsto zauzeo nišu kozmetičkih lijekova (bez recepta).

Lijek je bezopasan, netoksičan, bez mirisa i lako se može primijeniti na problematična područja kod kuće bez pomoći.

Dnevno ga koristi kao kozmetički postupak oko 10 milijuna ljudi širom svijeta..

Sada o vlastitom iskustvu primjene

1. Pipetom sam odradio 6 "presa", ovo je samo 1 ml, nakon čega sam ga prvo rasporedio na krunu, a zatim na frontalne ćelave mrlje. Protrljao ga je prstima, a zatim ih oprao. PAŽNJA! Ne ponavljajte moje pogreške - nanesite ISKLJUČIVO na vlasište, a ne na kosu, inače jednostavno neće uspjeti.

2. Primijenjeno ujutro i navečer. Ujutro - tijekom pranja, navečer - po povratku s posla, u pravilu - prije večere.

3. Nisam ga uvijek koristio, bilo je okolnosti kada sam bio prisiljen ne prenoćiti kod kuće, a boce su bile na polici u kupaonici, pa mi je nedostajalo i do 3 dana (rijetko, ali dogodilo se). Ali to je dopušteno, ako ne često, nisam doživio negativne posljedice.

4. Prve rezultate primjene primijetio sam nakon 3 tjedna i nisu me obradovali: duga kosa je počela intenzivno opadati na mjestima koja se stanjivaju, posebno na tjemenu. ALI ispostavilo se da je to nužan proces, tako bi i trebalo biti. Ubrzo je gubitak prestao.

5. Nakon 1,5 mjeseca započeli su prvi novi izbojci, točnije obilno paperje. Bilo mi je lako primijetiti ga, jer je isprva bio u kontrastu s mojom tamnom kosom, bio je svjetliji, ali negdje 2-2,5 tjedna nakon pojave nove su dlake potamnjele, ojačale i počele brže rasti, kako mi se činilo.

6. Nakon 3 mjeseca korištenja, rezultat je bio očit, pa sam u istoj trgovini kupio još jedno tromjesečno pakiranje.

7. Sad dovršavam zadnju bocu. Let je normalan. Objavim fotografiju, možete usporediti. Nastavit ću.

Još nekoliko riječi u zaključku

Htio sam odvojeno reći o nuspojavi koju sam imao, posebno na početku. Nakon što se Regaine osušio na glavi, prošlo je 10-15 minuta, i dalje sam pokušavao "nadopuniti efekt" i masirao vlasište, ponekad samo instinktivno glađeno i ogrebano. Zbog toga je došlo do lagane reakcije, pojavilo se crvenilo na koži. Sve je otišlo negdje u 4 dana. Nisam ništa primijenio, jednostavno sam prestao češljati mjesto primjene prstima.

Naručio sam na ovoj stranici

(tretman ćelavosti ru) od samog početka. Prije šest mjeseci cijena je bila 3400 rubalja, sada je viša, ali zbog popusta od 5% i dalje je jeftinija za redovitog kupca i vrlo je prikladna za samostalno preuzimanje.

I dalje uživam u vrlo značajnom porastu rasta kose! Od minusa - na kosi ponekad ostanu male čestice osušene tvari slične peruti. U recenzijama sam pročitao da ako koristite Pena Regain 5%, to nije slučaj. Ali dok razmišljate: prebaciti se na pjenu ili zadržati losion? Ako netko ima iskustva s korištenjem - podijelite, bit ću mu zahvalan!

Svim "prijateljima u nesreći" koji imaju gubitak kose savjetujem Rogaine - lijek koji stvarno vraća rast kose!


Za početak, moja je kosa prirodno tanka, masna, bila je gusta kao tinejdžerica, a zatim se počela tanjati na tjemenu.

U jednom trenutku, sa 24 godine, oglasio sam alarm i otišao k trihologu - triholog je izvršio trihoskopiju (selektivno provjerio debljinu i gustoću kose), naručio pregled - skupe pretrage na hormone, željezo itd. Trihoskopija je otkrila da je dlaka na tjemenu manja nego što bi trebala biti a kosa se prorjeđuje. Testovi su pokazali da je s hormonima i svime ostalim sve u redu. U ovoj fazi ruke su mi pale i odlučio sam prestati odlaziti kod trihologa, jer to nije jeftino, a toliko je divnih i „učinkovitih“ narodnih i nenarodnih lijekova - uljne maske, dekocije od koprive, kupljeni serumi, kore od soli, jabučni ocat i druge hitovi Ayreka. Bavio sam se lijekovima otprilike godinu dana - kao rezultat toga, kosa na zatiljku je dobro rasla i izgledala je sjajno, a sprijeda je za godinu dana narasla za 5 cm i kao tanka i rijetka ostala. Djevojke, s androgenom alopecijom (kako se kasnije pokazalo), narodni lijekovi ne pomažu. Odlučeno je ponovno otići trihologu i odsad ne sumnjati u nju. Triholog je razumio i oprostio, godinu dana kasnije izvršio trihoskopiju, dinamika je nažalost bila negativna, broj dlačica u tjemenoj zoni smanjio se, postali su još rjeđi. Dijagnoza - androgena alopecija (AGA) Za liječenje kose odabran je lijek Regaine na minoksidilu u obliku pjene, trenutno najsnažniji lijek za liječenje ćelavosti, triholog me unaprijed upozorio na sve zamke korištenja Regainea, a jesu! U prvom mjesecu korištenja kose penjati snažno, ali podnošljivo. Lijek sam počeo koristiti u lipnju 2016. godine i koristim ga prema dosadašnjim uputama, postoje prvi rezultati, pojavilo se puno nove kose, nastavljam liječenje, recenzija će nadopunjavati

Danas se želim dotaknuti tako tužne, pa čak i tragične teme kao što je gubitak kose. Od 20. godine moja me kosa počela postupno i polako napuštati. Isprobao sam narodne lijekove i posebne ljekarničke maske, ali nažalost, nije bilo promjena, brzo sam i sigurno gubio kosu. A kad je debljina kose toliko nestala da su je počeli primjećivati ​​i oni oko mene, zazvonio sam na uzbunu i obratio se trihologu. Liječnik mi je dijagnosticirao strašnu dijagnozu androgene alopecije, što znači da će se stanje kose pogoršati, a njihov broj smanjiti.

Jedini i siguran način da se zaustavi ovaj proces je utrljavanje minoksidila u vlasište, u mom slučaju odabran je Regaine. Prije toga isprobala sam neke druge pripravke koji sadrže minoksidil, ali bili su užasno masni. Regaine u obliku spreja savršeno pristaje - kosa se ne boji, čak malo daje volumen.

Želio bih obratiti posebnu pozornost na djelovanje minoksidila. Ovaj lijek stvarno pomaže u rastu nove kose, nakon tri mjeseca dobila sam pahuljice. Ali u prvom mjesecu korištenja imao sam užasan gubitak kose - dnevno je otpalo 300 dlaka. Ovo je normalno djelovanje lijeka - izaziva gubitak oslabljene kose koja je trebala ispasti u sljedeća tri mjeseca. No, nakon mjesec dana suza i stresa gubitak kose je propao i pojavila se nova kosa..

Pa kome bih preporučio Regaine?

Naravno, samo za one ljude koji pate upravo od androgene alopecije. Jer kad jednom počnete uzimati minoksidil, morat ćete ga trljati cijeli život, jer nakon prestanka uzimanja kosa vam i dalje opada. Osim toga, s vremenom se tijelo navikne i djelovanje više ne postaje toliko učinkovito, u tom je slučaju potrebno povećati dozu lijeka. Na primjer, započeo sam s pola kapi i primjenjujem svaki drugi dan po preporuci svog liječnika. Stoga, prije početka terapije minoksidilom, provjerite imate li androgenu alopeciju i posavjetujte se sa stručnjakom.

Danas će moj pregled biti o prilično popularnom lijeku protiv gubitka kose u inozemstvu, a tako ga je teško dobiti ovdje, u Rusiji. Ovo je Regaine 5% aerosol Minoksidil koji potiče rast nove kose.

U znanstvenom smislu, lijek je namijenjen borbi protiv androgene alopecije, drugim riječima, protiv ćelavosti.

Regaine mogu koristiti i žene i muškarci. Ne postoji takva podjela kao, na primjer, u Alerani, gdje postoje sredstva odvojeno za muškarce i odvojeno za žene, s jedinom razlikom u koncentraciji djelatne tvari - minoksidila. U ženskoj verziji iznosi 2%, u muškoj - 5%.

Tvorci Regainea ponašali su se drugačije. Bočica je ista za sve, ali način primjene za muškarce i žene je različit.

Ali krenimo od pakiranja.
Izgleda prilično stilski, a podaci na njemu potpuno su na ruskom, unatoč činjenici da je proizvod proizveden u Švicarskoj.
Osim samog proizvoda, u paketu se nalazi i prilično impresivna brošura. U kojem su način primjene naznačene prednosti ovog lijeka, kao i značajno mjesto posvećeno je opisu nuspojava. Stoga je bolje da se prije upotrebe s njima upoznate. Alat je u zatvorenoj boci, zapremnine 60 g, koja je opremljena vrlo pametnim mehanizmom za otvaranje čepa.

Da biste ga otvorili, morate kombinirati dva trokuta (na čepu i na samoj bočici). Ako to učinite uspješno, čep će se ukloniti bez problema.

Prvi put sam imao problema s njim, ali kasnije sam se navikao ili jednostavno nisam stavio kapu do kraja, dok nije kliknula.

Aerosolni raspršivač vrlo je sličan kapi - tušu za nos. Dugački bijeli vrh, vrlo su lako doći do vlasišta bez dodirivanja same kose kroz koju proizvod teče u obliku meke prozračne pjene.

Kao što savjetuje proizvođač, odmah nanesem vrlo malu količinu pjene na problematično područje i utrljam ga laganim masažnim pokretima.

Zbog ovog formata, proizvod ide izravno na kožu bez mrlja na kosi i uopće ne kvari kosu.

Proizvođač preporučuje da žene koriste Regain jednom dnevno. To radim, uglavnom noću, jer je zbog lagane masaže vlasišta bolje ne ići nigdje).

Za muškarce bi se broj primjena trebao udvostručiti, pa će koncentracija djelatne tvari koja će utjecati na problematično područje biti dvostruko veća. To je glavna razlika između upotrebe ovog alata od strane muškaraca i žena..

Regaine nema apsolutno nikakav miris, pa neće ometati vaš svakodnevni život. To je posebno važno za one kojima aroma kozmetičkog proizvoda igra važnu ulogu u kupnji..

Iako je Regaine više medicinski lijek, a problem koji on rješava prilično je ozbiljan i možete tolerirati bilo koji njegov miris da biste ga riješili.

Boca od 60 g dovoljna je za dva i pol tjedna svakodnevne jednokratne upotrebe. Vjerojatno, ovo još uvijek nije ekonomično. Ali, rezultat se neće dugo čekati. Nakon prvog tjedna korištenja ovog lijeka vidio sam male "antene" - nove dlačice na vrhu glave, koje su već počele izbacivati ​​iz cjelokupne frizure i postale posve očite.

Sličan učinak viđen je i pri uporabi

Povratite u obliku spreja od 2%, ali onda sam ga kupio na Tajlandu, a u Rusiji nije bilo moguće pronaći ovaj lijek, pa sam, kad je bočica ostala bez, morao neko vrijeme zaboraviti na ovaj čudotvorni lijek.

I sad mi je jako drago što je Regaine ponovno sumnjičav i možete ga kupiti u najbližoj ljekarni. Koristit ću ga na tečajevima, tijekom razdoblja pogoršanja gubitka kose - u jesen i proljeće, kako je savjetovao liječnik - triholog.

Ovaj lijek preporučujem za rješavanje problema s zadebljanjem, kao i protiv sezonskog prekomjernog gubitka kose..

Također, vitamini koje je triholog savjetovao za gustu kosu -

Cijena: cca. 1.700 RUB, ovisno o mjestu kupnje.