Sulsena - prijatelj ili neprijatelj?

Perm

Danas želim usporediti 2 dobro poznata lijeka protiv peruti, o njima je već puno napisano na Kozmetičarki, također sam vidio sličan pregled na Internetu o dva lijeka odjednom.

Dakle, malo o mojoj maloj glavi. Već jako dugo patim od periodičnih strašnih pogoršanja, navala peruti neke vrste neshvatljive vrste. Moja perut nije uobičajena, kao što je imaju mnogi ljudi (ili kao u oglašavanju šampona protiv peruti - sjetite se, na ramenima mi je tako mala sapi?), I tako, imam perut, ako se pojavi, onda u velikoj mjeri - pojavi se svrbež i ljuštenje, čini se da koža počinje ići u malim komadima... Često se ta razdoblja podudaraju, kao i obično, s živčanim pogoršanjima i klimatskim sezonskim promjenama.

Protugljivično sredstvo Sulsena pasta 2% iz "Amalgam-Lux"
Kupio sam dobru sulsenu od prvog puta i, reći ću vam unaprijed, pomogla mi je.
Sastav: Preporuke proizvođača: O primjeni - Prvo operem glavu, a zatim obilno nanesem na čisto mokro korijenje i Sulsenovu glavu. Nanosi se ugodno, gusto, ali istodobno, kao da se masna struktura lako utrlja. Moja kosa je prilično gusta, troši se puno paste zbog činjenice da dolazi do korijena, zaobilazeći vlasište, jer Masu kose ne dijelim na dijelove, već je jednostavno trljam prstima, tamo gdje će biti potrebno, počevši od čela, do tjemena, pa od potiljka do tjemena i sljepoočnica. cijelo vlasište i korijenje namažu se ovom mirisnom masom. Tada ili stavim balzam po dužini, ili jednostavno uvijem kosu i navučem kapu za tuširanje. Radim abdest, pranje rublja i sve to, ne određujem točno vrijeme, oko 15 minuta, zatim skinem kapu, ako je potrebno, nanesem melem na duljinu i nakon par minuta sve operem. Pasta se vrlo lako ispere, ali kosu uvijek vrlo temeljito operem, mrzim osjetiti nešto na njoj.
Potrošnja.Truba ove sulsene dovoljna mi je 3-5 puta, ovisno o težini stanja kože, potrošnja se, naravno, povećava zbog mog načina primjene, ali ne želim je mijenjati, jer pasta također ima vrlo dobar učinak na korijenje glave.
Miriše neobično, ali za mene je ugodno, pogotovo ako znate da vam lijek pomaže - barem ćete se nečim namazati)) Također uklanja svrbež. Primijetio sam kvalitativno poboljšanje korijena kose - osjećaj kao da se na njih nanosi balzam, zajedno s duljinom kose (iako to, naravno, ne radim) - tj. glatkiji su i sjajniji, upravljiviji i mekši. Kažu da ovaj proizvod ubrzava rast kose, ja to zapravo ne primjećujem, jer kosa je duga i polako raste sama od sebe. Ali pojavljuje se aktivna poddlaka, ja to zapravo ne volim, jer očituje se u pahuljastosti. Alat ne uzrokuje ovisnost, obično ga koristim do kraja epruvete, otprilike jednom u tri mjeseca, to mi je dovoljno. Oni. Koristim ga 1-2 tjedna, učinak zatim traje nekoliko mjeseci. U redu je za mene. Do sljedeće sesije, diploma, klimatska kataklizma
Danas sam odlučila oprati kosu Sulsenom, jer vrlo teška seansa je ostavljena i stalno se ispružam u glavu - bockam, grebem, jer kad smo nervozni, ruke ne sjede mirno)
Fotografija ne govori previše, kosa u principu nije oprana već 3 dana, nema peruti, ali jasno je da je korijenje ustajalo i neka vrsta tuge.
Fotografija nakon - korijenje je veselije, glađe i elastičnije na dodir.
Dakle, kao što ste mogli pretpostaviti, apsolutno sam oduševljen ovim čarobnim lijekom! Ne samo da me oslobađa problema peruti, već i poboljšava izgled moje kose kao bonus..
Ocjena: 5+

A sad prijeđimo na mog neprijatelja!
Sulsen Forte, zalijepite 2% od proizvođača Mirolla (također MIRRA)
Jednom, kad sam kupovao Sulsen, zgrabio sam ovaj proizvod ne gledajući.
Sastav:
Snimanje nije uspjelo, premalo, ponovit ću:
voda, cetriamonijev klorid, cetearil alkohol i dipalmitoetil hidroksitriamonijev metasulfat i ceteareth-20, hidrogenirani polidecen, cetilstearil alkohol, polikvaternij-7, ekstrakt korijena čička, PEG-8 esteri jojobelen sulfida, dimetonska kiselina, ulje čička, karbomer, trietanolamin, EDTA, limunska kiselina, etil-, butil-, propilparabeni, fenol etoksietanol, sastav parfema.
Ja, naravno, nisam specijalist i nisam profesionalac na polju formulacija, ali činjenica da lijek protiv peruti, koji zapravo treba nanositi samo na vlasište i korijenje, sadrži silikon * potresao * To sam primijetio tek kad sam ga donio kući i sjeo u kupaonica. A također, proizvođač savjetuje primjenu lijeka protiv peruti na cijelu dužinu kose! Vrlo čudno, ali moj um.
Trošak sredstava jednostavno je nerealan! Tanji je i odjednom sam izgubio gotovo cijelu cijev. Pitam se koliko bi cijevi bilo potrebno...
Pa, oprao sam ga malo rano, tk. proizvođač je savjetovao da se drži kratko vrijeme, ništa sumnjivo, ispere se kao i obično, kako treba. Bilo je navečer, kosa mi se osušila i otišla u krevet. Tadam... Ujutro ustajem, mehanički počinjem krotiti svježe opranu kosu i odjednom, prelazeći malo noktima po glavi, osjećam... nije jasno što - perut, neke kvrge? Trčeći prema zrcalu, promatram užasnu sliku - na glavi zaista ima mjestimično ljuštenja, mjestimice kore, pahuljice peruti, općenito, užas! Kosa je bila neugodno masna. Cijev nisam izbacio samo zato što sam se želio fotografirati i napisati o tome uboštvo užasnuti savjet!
Srećom, sve se dobro završilo, oprala sam kosu šamponom i sutradan kupila svoju dobru staru sulsenu koja je sve popravila u par aplikacija.
Ocjena: 0
Što se tiče konzistencije dvaju proizvoda, mogu reći da je prvi proizvod gust, na dodir poput mekog maslaca, ali ne i mastan (ako to možete zamisliti), drugi proizvod se razmazuje, više tekućine, poput losiona na dodir. U skladu s tim, na vrhu, velika kap Sulsen Mirolla, dolje - Sulsen, gušća. Boja i miris su približno isti.
Ne isključujem mogućnost da sam imao osobitu reakciju na pastu proizvođača Mirolla. Ali vidio sam slične kritike za ovaj lijek na Internetu, pa se nadam da će post biti koristan i relevantan.
Hvala na pažnji, ja sam Nastya =)

Sulsena Pasta Sulsena 2% - recenzije

Sulsena pasta je terapeutska i profilaktička maska ​​za jačanje i rast kose. Koristi se u liječenju seboreje vlasišta

Sulsen pasta 2%

  • Sulsena - sve ocjene (35)
  • Sulsen pasta 2% (27)
  • Sulsen tjestenina (1)
  • šampon (1)
  • perut (1)

Smirna
Gost Novosibirska

Sulsena Sulsena tjestenina 2% 23. prosinca 2014

Pročitao sam puno kritika o njoj i odlučio ostaviti svoju. Sjajna stvar! 1f) moj muž je imao seboreju, odnosno perut, mučio ga je jako dugo. Sve smo pokušali - nakon prve primjene sulsene svrbež je nestao. Nakon nekoliko nanošenja perut je nestala, a vlasište postalo zdravo. Za profilaksu koristi jednom tjedno. 2f) Ja sam plavuša i ono što je moja kosa prošla u životu nije ni rečeno u bajci, ni opisano olovkom (u razdobljima između plavuše i crvene, i crne, i crvene, i smeđe, i kestena. Sve, pa opet plava, štoviše, odmah nakon 2-3 bojanja) kosa je bila tanka, suha, izlivena, nije rasla i loše se počešljala (čak i uz upotrebu maski zbunili su se) nakon nekoliko primjena sulsene moja je kosa oživjela! Nisam očekivao da bi ih tako jeftin alat mogao vratiti. Na tjeme nanesem 2% paste i utrljam, ostatke na rukama rasporedim kroz kosu, vrhove dodatno podmažem regeneratorom. Držim ga 3 minute, pjenim ga, ponovno utrljam i operem. NIKAD nije ostavio ništa na kosi. Ne maste se (možda zato što su i sami suhi i ugodni) i ne zbunjuju se. Ukratko, oboje izgledaju i osjećaju se puno zdravije. Za one koji pišu negativne kritike, reći ću: za jednu ili dvije primjene BILO KOJIH znači NEMOGUĆE je vratiti ono što je uništeno tijekom godina. To može odjednom ubiti kosu, ali kasnije treba ukloniti vrijeme i trud. I još nešto - 2% sulsena se ne preporučuje držati na kosi 15 minuta !! kao što mnogi ovdje opisuju, a zatim pate (uz sve to, zadovoljan sam i sulsenom iz "Mirre" i iz "Almagamme". Iako sam kupio "Mirru" bio sam uznemiren, poput imenjakinje, ali bila je hayut, ali je bila ugodno iznenađena - nije bila ništa ne gore, ali u nekim pogledima, za mene čak i bolje. Dakle, usudite se, strpljenje i radite.)) Sretno svima i lijepa kosa!

Kakvu pastu za akne odabrati

Jedan od načina liječenja akni kod kuće je upotreba pasta koje imaju antibakterijska, isušujuća i druga korisna svojstva..

Takvi proizvodi u pravilu pokazuju izvrsne rezultate i rješavaju kozmetički problem. Dalje, o tome koje vrste pasta za akne postoje, kako odabrati pravu u određenom slučaju i kako je pravilno primijeniti.

Sorte

Postoji puno pasta za borbu protiv akni i akni. Svi oni imaju donekle izražen terapeutski učinak, čiji se stupanj razlikuje od agensa do agensa..

Cinkov

Ova popularnost je zbog drugih korisnih svojstava cinkove paste:

  • adsorbent;
  • antimikrobno;
  • sušenje.

Ovaj lijek aktivno uklanja crvenilo i potiče zacjeljivanje ožiljaka od akni.

Video: Pomaže li cinkova mast kod osipa?

Salicilna

Glavna komponenta ove paste je salicilna kiselina koja se dobiva iz kore vrbe. Salicilna kiselina je topiva u mastima, stoga se lako kombinira s lučenjem ljudskih žlijezda lojnica.

To omogućuje prodiranju tvari u pore, aktivnom otapanju i uklanjanju mrtvih stanica dermisa koje tvore čep u porama i uzrokuju upalu i akne..

Teimurova

Prije svega, Teymurova pasta namijenjena je liječenju i prevenciji hiperhidroze i pojave pelenskog osipa.

Ali koristi se i u borbi protiv akni, zahvaljujući svojstvima aktivnih komponenata paste:

  • salicilna kiselina - antimikrobno i protuupalno djelovanje;
  • borna kiselina - antiseptički učinak;
  • cinkov oksid - protuupalno, isušujuće i adsorbirajuće djelovanje.

Prilikom nanošenja paste na lice, postoji značajan rizik od prekomjernog isušivanja kože, pa se mora nanositi s iznimnim oprezom. Osobe sa suhom kožom trebaju odbiti kupnju ovog proizvoda..

Lassara

Cink oksid i salicilna kiselina glavni su aktivni sastojci Lassar paste. Sadrži i vazelin, pšenični škrob.

Cink-oksid u interakciji s vazelinom stvara zapreku koja štiti kožu od utjecaja bilo kakvih štetnih čimbenika okoliša.

Kombinacija ovih sastojaka određuje niz korisnih svojstava paste Lassar:

  • sušenje;
  • antiseptički;
  • lokalno nadražujuće;
  • adstrigentno (povećava gustoću kože);
  • adsorbent;
  • keratolitički (aktiviranje pilinga mrtvih stanica).
Lassar pasta aktivno se bori protiv žarišta upalnog procesa, potiče zacjeljivanje ožiljaka i smanjuje aktivnost lojnih žlijezda.

Domaći recepti za akne. Više detalja ovdje.

Sulsenova

Aktivne komponente ove vrste paste su sumpor i selen disulfid. Imaju sljedeća svojstva potrebna za liječenje akni:

  • sebostatski - normalizacija proizvodnje sebuma;
  • fungicidno - deaktiviranje infekcija uzrokovanih gljivicama;
  • keratolitički - smanjenje brzine regeneracije epiderme, što sprečava nakupljanje stanica gornjeg rožnog sloja kože.

Sulsen pasta izuzetno se dobro pokazala u liječenju akni kod adolescenata, jer se bori protiv glavnih uzroka njihove pojave - stvaranja viška sebuma i rasta mrtvih stanica epiderme.

Za odrasle se pasta preporučuje za uporabu s manjim i umjerenim osipom.

Payot

PAYOT pastu proizvođač predstavlja kao antibakterijsku, za intenzivno čišćenje kože. Ovaj lijek ima izraženo protuupalno svojstvo..

Aktivni sastojak paste je ihtiool koji je poznat kao jak antiseptik za akne i akne..

Proizvod prodire čak i u donje slojeve epiderme, uravnotežuje proizvodnju sebuma i djeluje isušujuće. Također ubrzava sazrijevanje već formiranih akni i minimalizira pojavu novih žarišta upalnog procesa.

Sumpor

Glavna aktivna komponenta sumporne masti je sumpor, zahvaljujući kojem sredstvo ima niz ljekovitih svojstava.

Naime:

  • Minimiziranje rizika od upala, smanjenje broja akni.
  • Ubija bakterije koje potiču pojavu osipa.
  • Zacjeljivanje oštećenog tkiva.
  • Aktivacija protoka krvi u koži. Pospješuje ubrzano zacjeljivanje ožiljaka od akni.
  • Uklanjanje keratinizirane epiderme koja omogućava živim stanicama da dišu.
  • Stvaranje sulfida koji čiste i suše kožu.

Ali uporaba sumporne masti popraćena je negativnim aspektima:

  • proizvod je izuzetno mastan;
  • ima neugodan miris.
U većini slučajeva upotreba sumporne paste daje izvrsne rezultate: poboljšava se stanje kože, smanjuje se učestalost akni, normalizira rad lojnih žlijezda.

Zubni

Zubna pasta može smanjiti upalu i igrati ulogu u liječenju akni zahvaljujući svojim sastojcima. Ali postoje nijanse koje treba razmotriti prije početka primjene paste..

Može li se pasta za zube riješiti akni

Svaka pasta za zube ima sposobnost borbe protiv štetnih mikroorganizama, odnosno antibakterijski učinak. Stoga primjena paste protiv akni ima smisla.

Uništavanje patogene mikroflore, a time i izvora upale, dovodi do čišćenja kože. A komponente biosola, silicijev dioksid, klorheksidin određuju učinak isušivanja zubne paste.

Pasta za zube može malo smanjiti upalu zahvaljujući sušenju sastojaka poput sode bikarbone i alkohola za trljanje. Ali trebali biste znati da je koncentracija ovih tvari agresivnija od preporučene za kožu..

Zašto je to korisno

Nijedna znanstvena studija nije potvrdila učinkovitost paste za zube u liječenju akni..

Da biste procijenili izvedivost korištenja paste, možete proučavati samo kritike ljudi, a one se izuzetno razlikuju. I to ne čudi.

Zubna pasta nema ljekovito djelovanje, ali neke njezine komponente pozitivno utječu na izgled kože i smanjuju žarišta upalnog procesa.

Recenzije terapijske i profilaktičke paste protiv peruti 2% - sulsena (epruveta)

Vrlo cool, stvarno radni alat za kunu. Pomogao da se u jednom potezu nosi s peruti, nije ni očekivao takav rezultat.

Sulsena je super, kosa se ne prlja tako brzo i uklanja perut

Super, ništa kratko u učinkovitosti, nisu se dosjetili, ali ovdje čekate rezultat

Super tjestenina. Mnogo me godina spašava od peruti)

Dobra tjestenina. Uvijek uspije. Od minusa - miris: metalik i ne previše ugodan na kosi.

Ovo je moj spas za 7-8 godina. Nemam puno peruti, ali ponekad rane na glavi počinju, od stalne upotrebe glačala. Kao i obično (šampon + balzam), utrljam glavu u vlasište, držim je 10-15 minuta i operem. Miris naravno nije najprijatniji, ali učinak je već sljedeći dan.

Povećalo je postalo znatno manje značajno, ako se povećalo osjeti treći put, jak svrbež. Ne znam razmišljam li, ali već sam ljut, pomoći ću.

malo smrdi, ali učinak je vrlo dobar

Vrlo dobar lijek, već od prve primjene postoji rezultat, svrbež je prošao. i cijena ugodna)

Uklonjena perut u dvije aplikacije. I plus, počeo sam zakiseljavati vodu limunovim sokom, inače su svi problemi od previše alkalne vode. Super.

Dobar lijek za perut i jačanje kose

Slomljen sam s više od jednog rizika za prevenciju. Neću uopće pogoditi, dobro, ako imate povećalo)) Također vicoristy ako imate šampon, ako ga izgubite, ako postoji nelagoda, suhoća ili je sverbinnya, to će vam pomoći.

Najbolji lijek protiv peruti

Taj podnošljivi miris, ne Chanel, naravno, ali uspjet ću se nositi sa svojim zadatkom s Hurrayem! Dugo se ne šalim s ničim novim.

Stalno u kompletu za prvu pomoć. Savjetujem protiv peruti, ali bez šampona. Zimi me svrbi glava. Idem bez šešira. To mnogo štedi. Vrijedno je koristiti jedanput ili najviše 3 puta zaredom dok perete kosu i sve odlazi. Preporuči )

Dugo sam ga kupovao. I dalje ga povremeno koristim za profilaksu..
Imala sam jako suho vlasište, samo je puklo i oljuštilo se, dok su korijeni vrlo brzo postali masni, a vrhovi suhi (kosa nije bila obojena). Odbio sam sulfatne šampone u korist organskih (poput Comexa - dostupan na web stranici), plus Sulsenova pasta - i problem je riješen. Pasta je kosu učinila elastičnom, upravljivom, živahnom i sjajnom, a volumen je jednostavno nevjerojatan, kao nakon oblikovanja.
Jedini nedostatak je specifičan miris, koji joj se, s obzirom na gore navedeno, može oprostiti.))

Baš super stvari! Koristim ga i potpuno sam zadovoljan. Miris je tu, ali nije oštar, uopće me ne muči. Učinak iz prve primjene

Miris je neprihvatljiv. Ale yaksho je potreban shvidko vilikuvati lupuce vono.
Zadovoljan sam rezultatom. Bagato chim koristuvalasya, nikad vypravdovuvalo umetanje koshty. Toplo preporučujem.

Puzim sat za satom, ne pomažem, ali jedan, moram namirisati

Imam stalno svrbež vlasišta. Takva reakcija na šampone. Sulsenovom pastom (točno 2%) mogu kosu oprati bilo čime. Nema svrbeža. Prvih nekoliko primjena bilo je strašno ispadanje kose prilikom ispiranja. Ravni komadići ostali su u kupaonici. Sada kosa praktički ne ispada. Novi aktivno rastu. Nakon paste koristim Stimulin na korijenju i cijelom dužinom. Nadjačava preostali miris tjestenine.

Izvrsna pasta, prikladna u kombinaciji s bilo kojim šamponom. 1 ili najviše 2 primjene i nema peruti. Suhoća i svrbež nestaju. Izvrsna stvar po niskoj cijeni.

Jako dobra tjestenina. Nema prhuti nakon prvog nanošenja!

mnogo, mnogo godina spašavam se samo od Sulsene! Perut se periodično pojavljuje, odmah je namažem pastom, svrbež trenutno nestaje. Perut nestaje nakon nekoliko dana, nakon najviše 2 primjene.

Često eksperimentiram s različitim šamponima (u potrazi za idealnim), što rezultira suhoćom kože i peruti. Dakle, Sulsena je moj spas! Već od prvog nanošenja umiruje kožu, ublažava svrbež i perut. I da, ova pasta stvarno jača kosu.!

redovito vikoristovuyu za prevenciju vyniknennya lupi. Zasib ludo lijep

Nezamjenjiv i zauvijek ❤️

Već nakon 1. viktorijanske, broj petlji se promijenio. Miris je specifičan, sirkoyu.

Dobar dan. Lijek je dobar ne samo protiv peruti, već i za jačanje i rast kose, ali pod jednim uvjetom! Koristite barem jednom tjedno, masirajući dovoljnu količinu proizvoda. Nakon 3 mjeseca korištenja, bit će vidljiv rezultat, primijetit ćete puno mladih dlačica u korijenju, to je dokazano!

Jedino što me spašava od peruti.
Nisu pomogla ni kozmetička ni terapijska sredstva (koja sam koristila zajedno s internim liječenjem, tako i tako)
Dakle, Sulsena je zauvijek na mojoj polici

Suprug koristi pastu, pomaže mu. Ali ponekad se opet pojavi perut, vrijedi pastu privremeno zamijeniti nečim drugim, tjeme se navikne. Alternativna pasta sa estel šamponom https://makeup.com.ua/product/300723/. Također dobra stvar.

100% ublažava perut. Upute koristim 2 puta tjedno, liječenje. s 3 aplikacije perut je nestao. Bila je masna seboreja.

Neizostavna stavka za ljude sa seborejom ili osjetljivim vlasištem.
Čak i ako je svrbež dosegao čir, uklanja se odjednom. Cijev uvijek držim kod kuće.

Pomaže protiv peruti

dobra stvar. ali ako ste "bolesni" s peruti, tada učinak nije jako dugotrajan. potrebno je sveobuhvatno liječiti vlasište. dok ga ne upotrijebite, tada je efekt vau)

Doista, što brže spašava čak i od neurodermatitisa. Privremeno, naravno.. neurodermatitis nije problem vlasišta ili prehrane, već živaca.. i unatoč tome..

Mayzhe glava za ryatu, ako se pojavi ljuska glave

Ovu pastu koristim mjesec dana. Nadao sam se da ću ukloniti svrbež glave, možda nema peruti. Ali svrbež se ne smanjuje, već se naprotiv pojavljuje tri do četiri sata nakon šamponiranja. Kako ovo može biti.
Usput, koristio sam sapun ove tvrtke prije dvadeset godina - rezultat je isti))))

Nisam ga kupio ovdje, ali zaista je super stvar pomogla!

sa svojim zadatkom +

Dobro, pomogao sam peruti mnogo puta.

Nisam ga sama koristila, kupila sam ga za brata - očito je imao perut zbog neprimjerenog šampona i vrlo jak. Dva puta je perut nestala, prošlo je više od mjesec dana - perut se ne vraća.

Pasta mi se jako svidjela, stvarno je pomogla riješiti se peruti. Kupljeno zajedno sa šamponom.

Mislim da je upotreba takvih sredstava s vremena na vrijeme neizbježna. Prije sam koristila bjeloruski lijek koji je dobro obavio posao, ali vlasište se počelo sušiti, pa čak i ljuštiti. Odnosno, izgledalo je gotovo poput peruti..
Sulsena je savršena u tom smislu. Učinak od prve primjene i nema nelagode. Djeluje nježno i neprimjetno. Perut se više ne pojavljuje, iako je još uvijek koristim jednom tjedno za prevenciju. Preporuči

DJEVOJKE, OVO JE LIJEK! A PERUT JE POSLJEDICA BALALNE INFLACIJE GIŠICE Malassezia Furfur! NASTAVITE TEČAJ KAKO JE NAPISAN U UPUTAMA I PERITE JASTUČNICE I KREVETE I PROMIJENITE GUME I RASE! I NEĆE BITI POVRATLJIV! OČITI SLUČAJ SE VRATI AKO STE OTKRILI IZVORE INFEKCIJE U STANU! TREBA PREPOZNATI!
Savjetujem mnogim tinejdžerima i odraslima s prekomjernom znojenjem žlijezda u kosi, kao rezultat masne kose sljedeći dan! nakon završetka tečaja sve prolazi poput ružnog sna!
Djevojke čitaju više i MOLIM VAS, nemojte zgrabiti prvu cijev koja dolazi!
S POŠTOVANJEM I NJEGOM BUDITE NAJLJEPŠI)

Anna, protiv seboroičnog dermatitisa (na licu) pomaže sulsen?

Sulsen pasta za preglede akni

Sulsena pasta je antiseptički i antiseboreični proizvod za njegu kose. Terapijska i profilaktička maska ​​za jačanje i rast kose koja se učinkovito i učinkovito bori protiv peruti i seboreje, kosi daje zdrav izgled i sjaj. Koristi se za dermatomikozu i seboroični dermatitis (seboreju) vlasišta.

Svojstva / radnja:
Sulsen - selenov disulfid - antiseptički i antiseboreični proizvod za njegu kose.
Zbog sadržaja sumpornih spojeva selenskog disulfida i korisnih punila, Sulsenova pasta pomaže u jačanju i rastu kose, uklanjanju peruti i svrbeža, uklanjanju egzogenih toksina koji uništavaju aparat korijena dlake, normaliziraju funkcije lučenja masti, daju kosi normalnu elastičnost i sprječavaju destruktivne procese u zoni biljne dlake. pokriti.
Sumpor, koji je dio sastava, jača korijene kose i liječi vlasište, uklanjajući perutanje.

Indikacije:
Sulsena pasta je terapijsko i profilaktičko sredstvo za njegu kose, koristi se kada vlasište oštete gljivični mikroorganizmi koji uzrokuju poremećaje u izlučivanju masti, seboreju i, kao rezultat toga, obilno stvaranje peruti:
• perut;
• seboreja (seboroični dermatitis) vlasišta;
• dermatomikoza;
• versicolor versicolor.

Kontraindikacije:
• individualna netolerancija (uključujući povijest preosjetljivosti) na sulsen ili druge sastojke paste;
• trudnoća.

Nuspojave:
Kada se liječe lijekovima sulsen, nuspojave se obično ne javljaju.
Moguće: nadražaj kože, alergijske reakcije (svrbež, osip na koži, dermatitis, ekcem), lokalna alopecija, promjena boje kose.

Posebne upute i mjere opreza:
Sulsen se koristi samo za vanjsku upotrebu. U slučaju slučajnog gutanja, simptomatsko liječenje provodi se ponovljenim ispiranjem želuca i intenzivnom detoksikacijom prema općeprihvaćenoj metodi.
Kada radite sa sulsenom, morate poduzeti mjere kako biste spriječili da dođe na kožu i oči.
Nakon nanošenja, Sulsenova pasta se temeljito ispere tekućom vodom; temeljito operite ruke nakon postupaka.

Primjena:
Sulsenova pasta 2% koristi se kao terapijsko i profilaktičko sredstvo, a 1% - za prevenciju.
U ljekovite svrhe Sulsenova pasta koristi se jednom u 1-2 tjedna tijekom 3 mjeseca; u preventivnoj njezi - redovito s istom učestalošću. U slučaju recidiva, ponovite tijek liječenja.
Mala količina paste (približno 5 ml) utrljava se u vlasište kružnim pokretima na korijenima svježe oprane kose; rezultirajuća emulzija drži se na glavi 30 minuta, a zatim ispere toplom vodom.
Sulsena pastu ne preporučuje se koristiti više od jednom tjedno..

Količina: 75 ml
Proizvođač: Ukrajina, Amalgama Lux

Sulsen pasta 2% za lice. je li moguće?

Imam česte alergije na licu i tjemenu. Spašavam glavu ovom pastom. Neki dan sam mazala lice zbog jedne stvari, i ura, puno je pomoglo! Pa mislim, je li moguće povremeno joj mazati lice ili ne? Možda postoji nešto isto kao ova pasta samo za lice? Vrlo potrebno! Hvala unaprijed!

PS Ne možete piti tablete, GV. Fenistil ne pomaže. Ovdje sam ponekad "ljepotica" (((

Objavljeno 6. kolovoza 2016., 01:37

Jeste li znali da vam aukcija Sperm Whale pomaže uštedjeti novac? Probati.

Preostalo 7 minuta

Preostalo je 12 minuta

Preostalo je 13 minuta

Preostala je 21 minuta

65 komentara

Alinkamalinka 6. kolovoza 2016., 02:37

Isto se posavjetujte s dermatologom, možda čak i gastroenterologom. Općenito, pročitao sam da možete. Postoji sulsena maska ​​protiv akni http://ire preporučujend.ru/content/sulsena-ot-pryshchei-ugrei-akne-podkhodit-li- maska-dlya-chuvstvitelnoi-problemnoi-kozhi-bore http://ire recommendnd.ru/content/maska-dlya-litsa-sulsena-anti-akne Ali ipak, bolje je konzultirati se s liječnikom. akne su jedno, a alergijski osip sasvim drugo Imate li atopijski dermatitis? Ovdje su neophodne hormonske masti (lokalni glukokortikosteroidi).

Lyampampusik 6. kolovoza 2016., 12:22 1

Oh, hvala, nisam znao da je ovo sulsena. Izlijeva se nakon što pojede slatkiše, popije kavu, ponekad i za nešto drugo, ne znam. I dalje mislim da je to alergija. Kako ne jedem, nakon 3 dana prođe, ali ne mogu ga ne pojesti ((Dodana je fotografija kako izgleda. A na mojoj glavi su pahuljice.

Alinkamalinka 6. kolovoza 2016., 18:26

Moja majka ima istu stvar, ali to često ima nakon rajčice, a također i nakon kave. Ima dijagnozu atopijskog dermatitisa. Vrlo je teško izliječiti je, Betasalex mast je sačuvana, prehrana je obavezna. Ali bolje je da se obratite dermatologu, mislim da biste trebali koristiti hormonalnu masti za HB nije opcija, ali bez njih, nažalost, nema nigdje takvog problema.

Lyampampusik 6. kolovoza 2016., 18:39

Puno vam hvala, radije bih otišla liječniku

Lyibov 6. kolovoza 2016., 02:38

A nisam znala da je od alergije vlasišta. I onda svako ljeto patim

Lyibov 6. kolovoza 2016., 08:15

Ona ne svrbi, ali svakog kolovoza nakon poroda imam snijeg na glavi

Lyampampusik 6. kolovoza 2016., 12:23

Imam alergije, ali spašavaju mi ​​glavu sulsenom, ali općenito nije od alergija

Alinkamalinka 6. kolovoza 2016., 18:27

Lyibov nije alergija, već seboreja.

Guriya 6. kolovoza 2016., 04:26

Krema Advantan može se koristiti sa štitnicima. Dobro se nosi s raznim dermatitisima, ali ima jedan nedostatak - skup je i nema analoga

Lyampampusik 6. kolovoza 2016., 12:36

Zahvaliti. A "Aderma" nije isto? Kupio sam dijete s krvnim tlakom za 500 UAH, ali to mi ne pomaže puno

Guriya 6. kolovoza 2016., 22:03

Lyampampusik 6. kolovoza 2016., 23:40

moguće je, dermatolog je propisao takav tretman našoj kćeri

Lyampampusik 6. kolovoza 2016., 12:36

Da, samo mažite na vrhuncu pogoršanja?

da, u tankom sloju

Lyampampusik 8. kolovoza 2016., 20:42

Natutka 7. kolovoza 2016., 17:16 1

Ja sam za post :-) i za točnu dijagnozu, a zatim i liječenje. Sonda nije potrebna, krv se daje iz vene.

Alinkamalinka 7. kolovoza 2016., 17:21

Lyampampusik 7. kolovoza 2016., 19:47

Bez liječnika neću piti nikakve lijekove. A kamilica neće štetiti, tako da možete piti. Bez kave mogu, ali kako bez slatke i škrobne hrane (((Ma, moraš tapkati kod liječnika)

TatyanaYa 6. kolovoza 2016., 13:39

Krema Belogent, moguća je za djecu. Napisat ću malo kasnije da sam nedavno imenovan dermatologom i za glavu i za lice

TatyanaYa 6. kolovoza 2016., 21:08

Ne tako jak kao tvoj, da

Guriya 6. kolovoza 2016., 22:06

Razmažite belogent dva puta dnevno 7-10 dana. Ovo je vaš seboroični dermatitis.

Lyampampusik 6. kolovoza 2016., 23:47

Hvala, čitao sam o ovom belogentu

Alinkamalinka 6. kolovoza 2016., 20:13

TatyanaYa, i koju ste dijagnozu postavili?

TatyanaYa 6. kolovoza 2016., 21:08

Alinkamalinka 6. kolovoza 2016., 21:30

moj sin u dobi od 4 godine također je imao seboroični dermatitis. Tako velike ljuske i crvenilo i svrbež su sve. Pa su tada patili, ali uklonjeni. A onda se pojavio i atopijski..

TatyanaYa 6. kolovoza 2016., 22:42

Moje liječenje je sljedeće, s obzirom na to da sam alergična po raspoloženju):
1, dijeta
2.Aevit 1 kapa 2 puta dnevno 1 mjesec
3. Hofitol 2 tablete 2 puta dnevno tijekom obroka tijekom 1 mjeseca
4. Skupljanje gušterače 1 mjesec (1 žličica serije, trputac, korijen kalamusa, kamilica, smilje, neven, pola žlice - skuhajte 6 šalica kipuće vode, procijedite i čuvajte u hladnjaku, uzimajte po pola čaše 2 puta dnevno 30 minuta prije jela. )
5. Epadol, ali pijem američku omegu 3, 1 tab. 3 puta dnevno 1 mjesec
6. Cetrin 1 tab 1 put 10 dana noću
7. Na licu i tamo gdje su ljuske belosalik ili diprosalik 3-5 dana
8. Zatim krema La-Cree
9. Šamponi za kosu se izmjenjuju
Curtiol Pso
freederm cink
Friderm RN
Liječnik je razuman, prihvaća u klinici Ganymede, trošak je 300 UAH

Lyampampusik 7. kolovoza 2016., 00:01

Mmm, tužno. Ne razumijem što možete jesti bez onoga što ne možete ((Lakše mi je hodati gladan. Ne znam kako se pridržavati dijete. Još jednom hvala!

Lyampampusik 7. kolovoza 2016., 11:13

Alinkamalinka 7. kolovoza 2016., 16:54

Isprobajte šampon Keto Plus za glavu. Sinu sam propisao mast, ali zaboravio sam ime, samo se sjećam da je ime dolazilo s prefiksom C, tj. Salicilnom kiselinom, radi boljeg omekšavanja i razdvajanja ljuskica. Namazao sam ga s malo Kutiveitea. Zatim za vlaženje kože. (liječnik je rekao da takvoj koži treba konstantna vlaga i ne smije se presušivati. Da bismo oprali djetetovu glavu, otišli smo do izvora i prali se dok se ovaj problem nije riješio, samo s izvorskom vodom) Koristio sam Exipial M Hydrolotion (na bazi mokraće). šampon po narudžbi, vrlo cool šampon. Naručio sam ga od djevojke iz Kidstaffa, jako mi je žao što se više ne bavi ovim poslom.

Alinkamalinka 7. kolovoza 2016., 16:55

Ako nađem recept za mast, sigurno ću vam napisati.

Lyampampusik 7. kolovoza 2016., 18:34

Vrt 23. kolovoza 2017., 10:39

Zdravo! Autorice, kako ste, volio bih znati jeste li pronašli pravi tretman za sebe i koliko uspješni?

Lyampampusik 23. kolovoza 2017., 23:37

Zdravo. Ti osipi nastaju zbog žuči, kad se ograničim na slatkiše i popijem lijek protiv žuči, onda je sve ok. Ali vrlo posipanje od kolača. Ne mogu razumjeti što je s njima.

Vrt 24. kolovoza 2017., 08:39

Autorice, prema vašoj fotografiji, ne izgledate poput seboroičnog dermatitisa. Odmah sam pomislio da je atopijski dermatitis ili urtikarija.
Po mom mišljenju, seboreični dermatitis ni na koji način nije povezan s prehranom (ili povezan, ali prilično) - polazim iz osobnog iskustva. Dapače, ova je bolest u većoj mjeri povezana sa strašnom ekološkom situacijom područja na kojem morate živjeti (zemljopisno živim u gradu Dnipro - vodećem gradu u Ukrajini u pogledu nepovoljnih uvjeta okoliša). Primjerice, kad odem na počinak u Tursku - sve ide drugi dan (usprkos činjenici da tamo jedem puno svega - tko god zna za ostatak u Turskoj, shvatit će), lice postaje čisto! I ovdje. samo mrak ((((((Prijatelj kaže / šali se ovako - imate alergijsku reakciju na svoju domovinu)) (Ali ja se ne šalim, stvarno ne znam kako se nositi s ovom gadnom stvari (i, nažalost, ne mogu promijeniti mjesto prebivališta )!
Djevojke koje pate od seboroičnog dermatitisa, savjetujem vam da pročitate komentare na poveznici (ljudi dijele svoja iskustva, prolaze ispod samog članka), možda netko dobro dođe / pomogne:
http://zdravotvet.ru/seborejnyj-dermatit-na-lice-lechenie-prichiny/
I lijepo je ako netko napiše o pozitivnim rezultatima liječenja!

Lyampampusik 24. kolovoza 2017., 09:27

Zdravo. Da, ovo nije seboreični dermatitis, to je alergijska reakcija na određenu hranu

Lyampampusik 24. kolovoza 2017., 09:28

Istina, ne razumijem baš što točno. Znam točno za kolače i neka kolača

Sulsenova tjestenina

Čitajući sada

Protuupalni dermatotropni lijek. Primjena: akne. Cijena od 200 rubalja. Analozi: Differin, Alaklin, Adolen. Na kraju ovog članka možete saznati više o analogima, njihovim cijenama i jesu li oni zamjena. Danas razgovarajmo o kremi Adapalen. Kakav lijek djeluje na tijelo? Koje su indikacije i kontraindikacije? Kako i u kojim dozama se koristi? […]

Antibakterijski lijek. Primjena: rane, opekline, čirevi, konjunktivitis. Cijena od 27 rubalja.

Regenerativni lijek. Primjena: rane, opekline, preljevi, čirevi. Cijena od 111 RUR.

Oglašavanje

Čitajući sada

Prirodni omekšavajući higijenski lijek. Primjena: suha koža, ispucale bradavice, dermatitis. Cijena od 612 RUR Analozi:

Nehormonski antiseptički antimikrobni lijek.

Nehormonski angioprotektivni dekongestivni lijek.

Oglašavanje

Dezinficijens i antiseptik. Primjena: seboreični dermatitis, psorijaza, dermatomikoza, lišaj. Cijena od 155 RUR.

Analozi: Aqualan, Bedan, Skin-cap, Sumporna mast, Ebercept. Na kraju ovog članka možete saznati više o analogima, cijenama za njih i jesu li oni zamjena..

Danas ćemo razgovarati o Sulsen pasti. Kakav lijek djeluje na tijelo? Koje su indikacije i kontraindikacije? Kako i u kojim dozama se koristi? Što se može zamijeniti?

opće informacije

Sulsen pasta je dezinficijens i antiseptik koji se koristi kao ljekovita maska ​​za kosu i lice.

Djelatna tvar

Djelatna tvar je selenov disulfid. Što je? To je anorganski sumporni spoj koji se dobiva kombiniranjem sumporovodika i selenske kiseline (nekoncentrirane). Posjeduje antimikotička (antifungalna) svojstva.

Sastav

Uz selenov disulfid, Sulsenova pasta sadrži i dodatne komponente:

  • stearil alkohol;
  • cetil alkohol;
  • cimet alkohol;
  • natrijev ceteareth sulfat;
  • glicerol;
  • kalij cetearet fosfat;
  • parfem;
  • DMDM hidantoin;
  • limunska kiselina;
  • voda.

Oblik puštanja, pakiranje

To se događa 1% i 2%, u plastičnim cijevima od 40 i 75 g, pakiranim u kartonske kutije.

Kako

Inhibira vitalnu aktivnost gljivica i smanjuje diobu patogenih stanica, inhibira proizvodnju korneocita.

Ima terapeutska i profilaktička svojstva:

  • sprečava prekomjernu proizvodnju sebuma;
  • sprečava pojavu peruti;
  • smiruje svrbež;
  • odupire se stvaranju egzogenih otrovnih tvari;
  • pomaže u jačanju folikula dlake;
  • sprečava destruktivne procese u području linije dlaka;
  • liječi i poboljšava izgled kose.

Ljudska kosa sadrži 80% aminokiselina, koje pak sadrže puno sumpora. Njegov nedostatak utječe na izgled kose. Spoj sumpora pomaže u uklanjanju nedostataka u izgledu kose i značajno poboljšava kosu i vlasište.

Farmakokinetika

Farmakokinetika lijeka nije proučavana..

Indikacije

Indikacije za upotrebu su:

  • seboroični dermatitis vlasišta i vlasišta;
  • perut;
  • psorijaza vlasišta;
  • sprečavanje prekomjerne proizvodnje sebuma;
  • dermatomikoza - gljivične lezije vlasišta;
  • versicolor versicolor.

Koristi se kao lijek protiv peruti. Široko se koristi u kozmetologiji. Učinkovito kao preventiva protiv gubitka kose.

Koristi se za simptomatsko liječenje demodikoze.

Neke su značajke aplikacije:

  • traka paste duge pola centimetra pomiješa se s nekoliko žlica vode (kako bi se izbjegle kemijske opekline);
  • pamučnom krpom umočenom u otopinu emulzije, tretirati lice (zaobići područje oko očiju);
  • liječenje se provodi prije vikenda, jer se kod teškog tijeka bolesti koža može oljuštiti.

Kontraindikacije

  • alergija na bilo koju komponentu;
  • povijest alergijskog dermatitisa;
  • trudnoća.

Način primjene, doziranje

Metoda korištenja Sulsenove paste je vanjska. Glava se temeljito opere šamponom, ispere i nanese potrebnu količinu paste na vlasište trljajući ga kružnim pokretima. Nakon četvrt sata, pasta se ispere toplom vodom.

Sulsena pasta 2 posto koristi se kao lijek, a 1% kao profilaktičko sredstvo.

2% mast koristi se za liječenje seboroičnog dermatitisa. Učestalost primjene je 2 puta tjedno, tijekom 3 mjeseca.

1% - dva puta tjedno, 2% - jednom. Za liječenje prhuti dovoljan je mjesec dana.

Ako se bolest ponovi, tijek liječenja se ponavlja.

U djetinjstvu, trudnoća i hepatitis B

Budući da farmakokinetika lijeka nije proučavana, njegov učinak na tijelo nije poznat..

S tim u vezi, ne preporučuje se uporaba sulsen paste tijekom trudnoće i dojenja..

Selen disulfid može negativno utjecati na intrauterini razvoj fetusa (teratogeni, embriotoksični i fetotoksični učinci).

Upotreba lijeka za djecu mlađu od 12 godina zabranjena je..

Nuspojave

Korištenje Sulsenove masti može izazvati neželjene učinke, uključujući alergijske reakcije.

Autoimuni odgovor tijela moguć je u obliku:

  • dermatitis;
  • ekcem;
  • svrbež kože;
  • osip;
  • iritacija.

Alopecija areata (patološki gubitak kose) i promjena boje nisu isključeni.

posebne upute

Oprezno koristiti kod eksudativnog dermatitisa i kožnih lezija.

Koristi se isključivo izvana.

Izbjegavajte kontakt s kožom i sluznicama intimnog područja.

U slučaju kontakta s očima, temeljito ih isperite.

Koristi se u kombinaciji sa sulsen šamponom za postizanje najboljeg učinka.

Predozirati

Lijek može imati opće toksične učinke. U ovom je slučaju indicirana simptomatska terapija ispiranjem gastrointestinalnog trakta, uspostavljanjem ravnoteže vode i elektrolita i drugim općeprihvaćenim postupcima u ovom slučaju..

Treba imati na umu da je vjerojatnost predoziranja izuzetno mala..

Analozi

Sulsen pasta ima mnogo analoga:

  • Aqualan je hipoalergijska krema. Vlaži kožu, propisuje se za dermatitis različitog podrijetla u kombinaciji s drugim lijekovima. Prikladno čak i za bebe, odobrene za upotrebu tijekom trudnoće i dojenja. Ima značajan nedostatak - visoka cijena.
  • Krema Bedan je antipruritični lijek. Propisano za alergijski dermatitis od djetinjstva.
  • Skin-cap krema - antimikotična, ima fungistatička i bakteriostatska svojstva. Aktivni sastojak je cinkov piritionat. Lijek ima opsežan popis indikacija: neurodermatitis, dermatoze, psorijaza, perut, kronični lišajevi, ravni, raznobojni, seboreja i druge kožne bolesti.
  • Sumporna mast. Aktivni sastojak je sumpor. U kombinaciji sumpora s organskim tvarima na površini tijela očituju se antimikotička, antiparazitska, keratolitička i antiseptička svojstva. Lijek je učinkovit protiv akni, šugavog grinja, gljivica, seboreje.
  • Ebercept je šampon s izraženim fungistatičkim i fungicidnim svojstvima. Namijenjen je za liječenje peruti, seboroičnog dermatitisa, pitirijaze i obojenja..

Učinkovitost analoga ne ovisi o cijeni ili zemlji podrijetla, već o tome koliko je ispravno odabran lijek.

Upute za uporabu sulsen paste za kosu

Da bi kosa bila gusta, mekana i bez peruti, preporučuje se upotreba sulsen paste. Korištenje ovog medicinskog pripravka, koji ima jedinstveni sastav, povoljno djeluje na kosu, liječi vlasište i lice. Detaljne upute u nastavku pomoći će vam da pravilno i učinkovito koristite proizvod..

Sulsenova pasta - sastav

Jedan od najučinkovitijih, popularnih lijekova za liječenje i jačanje kose je sulsen pasta (Sulsena). Ovaj svestrani lijek izvrsno se bori protiv peruti, uklanjajući uzroke ovog uobičajenog problema. Proizvod ima antiseptički, antifungalni učinak na kožu, učinkovito uklanja uzroke peruti i posljedice njezine prisutnosti:

  • psorijaza;
  • seboroični dermatitis;
  • gubitak kose.

Glavni aktivni sastojak Sulsenove paste je selenov disulfid. Pripravak također sadrži cetil, stearil, cimetni alkohol, glicerin, kalijev cetearat fosfat, DMDM ​​hidantoin, limunsku kiselinu, parfem i pročišćenu vodu. Proizvod se proizvodi u epruvetama od 40 i 75 ml. Glavna svojstva Sulsenove paste:

  • pomoć u rješavanju peruti, svrbeža, nelagode;
  • prevencija i liječenje prekomjernog lučenja lojnih žlijezda glave;
  • pozitivan učinak na rast, jačanje kose;
  • obnavljanje, prehrana folikula dlake;
  • obnova stanica vlasišta;
  • uklanjanje egzogenih otrovnih tvari koje uništavaju korijene kose;
  • sprečavanje razvoja uništavanja na području rasta dlake;
  • vratite se kosi u zdravlje, sjaj, mekoću.

U čemu pomaže Sulsenova tjestenina

Većina muškaraca i žena pati od ozbiljnih bolesti vlasišta. Lijek sa selenovim disulfidom dobro se nosi s takvim problemima. Glavne indikacije za uporabu Sulsene: krhkost i gubitak kose, perut, psorijaza, seboreja, pa čak i osip na licu. U nastavku možete saznati više o iskorjenjivanju ovih bolesti uz pomoć Sulsene..

  • Hidrocefalus mozga u odrasle osobe
  • Pita s krumpirom - korak po korak recepti s fotografijama. Kako napraviti nadjev od tijesta i krumpira za pečenje
  • Povećanje imuniteta narodnim lijekovima kod djece - recepti i savjeti imunologa

Gubitak kose

Da bi Sulsenova pasta za kosu dala maksimalne rezultate, morate dobro oprati kosu. Proizvod se nanosi isključivo na čiste niti. Lijek se laganim masažnim pokretima utrlja u vlasište. S izraženim žarištima ćelavosti, sulsen pasta koristi se u većem volumenu. Nakon 15 minuta ispire se tekućom toplom vodom. Neko vrijeme nakon upotrebe lijeka, ne preporučuje se liječenje kose balzamom, regeneratorom, sredstvima za učvršćivanje kose.

Perut

Sudeći po velikom broju pozitivnih kritika, Sulsenova mast za perut vrlo je učinkovit lijek. Normalizira funkcioniranje masnih dijelova vlasišta, dobro obnavlja kosu na staničnoj razini i uklanja egzogene otrovne tvari koje uništavaju korijene kose. Nakon upotrebe lijeka sa selenovim disulfidom, kosa postaje lijepa, sjajna, jaka. Upute:

  1. Operite kosu temeljito šamponom i toplom vodom.
  2. Lagano utrljajte Sulsenovu pastu u kožu.
  3. Isperite nakon 15 minuta.
  4. Ponavljajte ove postupke 7-8 dana za redom za stopostotni rezultat.

S psorijazom

Vrlo često, ozbiljno stanje koje karakterizira ljuštenje vlasišta, crveni osip i svrbež je psorijaza. Korištenje lijeka s korisnim komponentama daje pozitivan rezultat u 90% slučajeva. Sulsenova pasta za psorijazu koristi se na sljedeći način:

  1. Podmažite vlasište debelim slojem pripravka.
  2. Stavite plastičnu vrećicu i kapu na vrh.
  3. Držite ovu masku 3 sata.
  4. Nakon što rukama ili češljem uklonite ostatke proizvoda, operite kosu nekoliko puta.
  5. Zaostalu ljusku uklonite češljem.
  6. Njegujte kožu masnom kremom (po mogućnosti dječjom).
  7. Ako nakon postupka postoji osjećaj nelagode, činit će se da je koža zategnuta, tada možete nanijeti čičkovo ulje.
  • Actovegin - što je propisano za odrasle i djecu
  • Kako zalijepiti zaštitno staklo na pametni telefon
  • Kako ublažiti zubobolju kod kuće - lijekovima i narodnim lijekovima. Kako ublažiti zubobolju kod kuće

Za akne

Ljekoviti lijek koristi se i za lice. Sulsen pasta protiv akni učinkovito čisti kožu, čineći je mekom, glatkom i pomlađenom. Proizvod se nanosi na kožu na glavi i drži 15 minuta. Maska se ispere toplom tekućom vodom. Ova tehnika pomaže da se riješite akni, prištića. Prije početka postupka liječenja, preporuča se konzultirati kvalificiranog kozmetologa ili dermatologa.

Sulsenova pasta učinkovit je lijek za zdravlje kose: kako je pravilno koristiti, cijena, pregledi

Sulsenova pasta učinkovito je sredstvo protiv peruti. Uklanja perut s vlasišta, a također uklanja i temeljne uzroke. Sulsena učinkovito uništava gljivicu koja je najčešće glavni uzrok pojave bijelih pahuljica na kosi. Proizvod ima izvrsna antiseptička i protugljivična svojstva.

Rezultati istraživanja pokazali su da Sulsena uklanja sve moguće uzroke peruti i njezine neugodne posljedice:

  1. Seboroični dermatitis.
  2. Psorijaza vlasišta.
  3. Fokalni gubitak kose.

Recenzije o Sulsenu najčešće su pozitivne: perut nestaje, a kosa prestaje opadati. Mnogi ljudi kažu da proizvod pomaže bolje od skupih šampona. Cijena je niska, dostupna svima. Da bi učinak bio što stabilniji i brži, preporučuje se upotreba šampona iste marke s pastom..

Sadržaj:

Kako djeluje Sulsenova pasta?

Sulsenova pasta sadrži selen disulfid, zahvaljujući čemu ima niz korisnih svojstava:

  • Izvrsno je terapijsko i profilaktičko sredstvo protiv prekomjernog stvaranja sebuma..
  • Pomaže u rješavanju neugodnih simptoma poput peruti i svrbeža.
  • Bori se protiv stvaranja egzogenih toksina koji djeluju razarajuće na aparat korijena dlake.
  • Blagotvorno djeluje na rast i jačanje kose.
  • Sprječava nastanak destruktivnih procesa u zoni rasta dlake.
  • Učinkovito potiče obnavljanje stanica vlasišta.
  • Poboljšava stanje folikula dlake.
  • Kosi daje sjaj, elastičnost i zdrav izgled.

Urednički savjet

U borbi protiv peruti, trebali biste obratiti posebnu pozornost na šampone koje koristite. Za mnoge će to biti otkriće da 94% šampona koje vidimo u trgovinama sadrže vrlo štetne kemijske elemente za kosu i vlasište. To su sulfati, parabeni, silikoni, boje. Sulfati su glavni uzrok bolesti kose i vlasišta.

Oznake su propisane kao natrijev lauril sulfat, natrijev laureth sulfat, koko sulfat. Preporučujemo da napustite svakodnevnu upotrebu šampona koji sadrže ove komponente. Nedavno su naše kolege objavile ocjenu šampona bez sulfata i parabena, gdje je proizvođač Mulsan Cosmetic briljirao.

Ona je jedina od svih tvrtki koja je potpuno napustila štetne kemijske sirovine, zamjenjujući ih prirodnim sastojcima. Preporučujemo da posjetite službenu trgovinu mulsan. ru.

Važna značajka koja razlikuje kvalitetne proizvode je rok trajanja. Zbog upotrebe velike količine konzervansa u proizvodima iz supermarketa, rok trajanja je obično 3 godine, dok proizvođač Mulsan Cosmetic ima rok trajanja 10 mjeseci..

Kako pravilno koristiti Sulsenovu pastu

Proizvod ne možete nekontrolirano koristiti prema vlastitom nahođenju, jer sadrži određene kemikalije. Prije upotrebe pažljivo pročitajte upute za uporabu.

Alat se mora koristiti na sljedeći način:

  1. Operite kosu kao i obično toplom vodom i šamponom.
  2. Kružnim pokretima umasirajte pastu u korijene kose.
  3. Sulsenova pasta trebala bi biti na kosi oko 10-15 minuta. Nekima su dovoljne 2-3 minute, ali ponekad za vidljiv učinak pastu treba držati 15 minuta. To je individualno.
  4. Nakon isteka vremena, proizvod trebate oprati toplom vodom.

Sulsenova pasta 2% - koristi se kao terapijsko i profilaktičko sredstvo protiv peruti. Sulsen pasta 1% - koristi se samo za prevenciju.

U svrhu prevencije potrebno je koristiti 1% Sulsen dva puta tjedno tijekom 1 mjeseca. Tečaj se mora ponoviti jednom u 6 mjeseci..

Za liječenje seboreje koristite 2% Sulsene dva puta tjedno tijekom 3 mjeseca.

Učinak će biti vidljiv nakon nekoliko primjena paste, ali nije preporučljivo prestati je koristiti. Da biste postigli trajni učinak, morate proći cijeli tijek liječenja.

Ne možete čuvati pastu u kupaonici, tamo će se pogoršati. Spremi ga negdje u sobu.

Ako imate dugu kosu, jedna je cijev dovoljna za 3-4 puta. Za kratku kosu ovo je 5-10 sesija.

Nuspojave

Sulsenova pasta može izazvati neke nuspojave kojih biste trebali biti svjesni:

  1. Alergijske reakcije:
    • osip,
    • svrbež,
    • dermatitis,
    • ekcem.
  2. Boja kose se može promijeniti.
  3. Nadraživanje vlasišta.

Ako ste primijetili takvu reakciju, posjetite svog liječnika..

Ako vam sulsena uđe u oči, temeljito isperite tekućom vodom. Imajte na umu da žene tijekom trudnoće i dojenja žene ne smiju koristiti sulsen. Također, zabranjeno je koristiti proizvod onim osobama koje imaju individualnu netoleranciju na komponente paste..

Sastav

  1. Voda.
  2. Glicerol.
  3. Selen disulfid.
  4. Cimet alkohol.
  5. Limunska kiselina.
  6. Parfem.
  7. Stearil alkohol.
  8. Cetil alkohol.
ImeProdavačCijena
Sulsen ForteKazan68 rubalja
Sulsen ForteKrasnodar69 rubalja
Sulsen ForteMoskva69,5 rubalja
Sulsen ForteOrao72 rubalja
Sulsen ForteSPB73 rubalja
Sulsen ForteKrasnojarsk74 rubalja
Sulsen ForteČeljabinsk74 rubalja
Sulsen ForteKrilati plod75 rubalja
Sulsen ForteTjumen80 rubalja

Recenzije

Ako sumnjate u svoj izbor, možete pročitati kritike onih koji su djelovanje paste testirali na sebi. Prije upotrebe proizvoda, bolje je konzultirati se s dermatologom, pogotovo ako imate bilo kakvu bolest vlasišta..

Sulsenova pasta bila mi je vrlo pogodna. Proizvod lijepo miriši na začinsko bilje, iako sam pročitala mnoge kritike gdje se ljudima nije svidio taj miris. Lako se nanosi i ne teče. Sviđa mi se ne samo učinkovitost proizvoda, već i njegova pristupačna cijena. Ako ga redovito koristite, kosu možete ojačati i riješiti se peruti..

Imam prirodno tanku kosu, moj frizer je savjetovao Sulsena da je isproba. U početku sam bio iznenađen, jer nisam očekivao dobar učinak od proizvoda koji ima tako nisku cijenu. Na moje iznenađenje, pomogla mi je. Samo imajte na umu da je ovo prirodni pripravak, pa ne djeluje odmah, treba vremena. Zato budite strpljivi.

Nedavno sam počeo imati problema sa vlasištem. Već drugog dana nakon pranja pojavila se perut. Kolega je preporučio Sulsenovu tjesteninu. Nakon čitanja recenzija, odlučila sam isprobati ovaj proizvod za kosu. Miris mi se nije baš svidio, jako podsjeća na miris sumpora. Proizvod sam koristila onako kako preporučuju upute. Nakon što operem pastu, odmah osjetim laganu i svježu kosu.

Pojavila se perut, što me jako rastužilo. Pozitivne kritike o sulsenu natjerale su me da isprobam ovaj lijek na sebi. Uputa sve detaljno objašnjava, nisam imao problema. Nakon 2 mjeseca perut je nestala. Mogu primijetiti prednosti alata:

  • stvarno pomaže kod peruti,
  • pristupačna cijena,
  • pomaže u ublažavanju svrbeža,
  • kosa ostaje mnogo duže čista: kosu sam svakodnevno prala, a nakon korištenja paste kosu perem 2-3 puta tjedno,
  • ako vam kosa opada, sulsena će također pomoći u rješavanju ovog problema,
  • poboljšava izgled kose: postaje sjajna i elastična.

Alat također ima nekoliko nedostataka:

  • pastu treba dugo ispirati s kose,
  • miris joj je specifičan, neće se svidjeti svima.