Cijena transplantacije kose: pregled cijena za postupke transplantacije

Pribor

Transplantacija vlastite kose pacijenta iz okcipitalnog područja u područje ćelavanja prvi je put izvedena u Japanu 1939. Međutim, da bi postupak postao što učinkovitiji i bezbolniji, trebalo je više od pola stoljeća. Sada je popularno rješenje za obnavljanje kose i vlasišta, kao i obrva, trepavica, brade i brkova..

Potražnja za postupcima transplantacije kose nije posljedica samo činjenice da u cijelom svijetu problem ćelavosti mora riješiti 85% muškaraca starijih od 40 i 40% žena [1]. Prekrasne obrve, brkovi, brade ponekad su sastavni dio slike. U nekim kulturama muškarca bez brade ne shvaćaju ozbiljno, a u cijelom svijetu brada je sada samo u modi. Koliko će vaša slika koštati, ovisi o vama. Naš pregled reći će vam što ćete platiti ako se odlučite na transplantaciju kose..

Metode presađivanja kose na glavi ili Kako metoda utječe na cijenu

Prije svega, pojasnimo: visokokvalitetna transplantacija kose znači nisku traumu, visoku stopu preživljavanja graftova, najprirodniji rezultat.

Postoje tri moderne metode transplantacije kose - FUT, FUE i HFE. Što se tiče troškova, metoda FUT je najjeftinija, dok su HFE i FUE skuplje alternative. Pogledajmo pobliže s čime je ovo povezano..

FUE (ekstrakcija folikularne jedinice). Ovo je minimalno invazivna, poluautomatska metoda. Materijal za transplantaciju uzima se posebnim strojem s bušilicom (zapravo bušilicom s mikromotorom). Materijal se sastoji od dijelova kože promjera 1,5–5 mm s folikulima dlake. Za transplantaciju, svaki takav fragment podijeljen je na manje, ne više od 1 mm, sadrže jedan do četiri folikula. Rezultirajući kalem ugrađuje se pincetom ručno u ureze izrađene skalpelom. Veličina reza ne smije biti veća od 2,5 mm. Prednost ove tehnike je brzina zahvaljujući automatizaciji uklanjanja dijelova kože u području davatelja. Međutim, i na području davatelja i na području transplantacije ostat će mali ožiljci, a gustoća kose može doseći najviše 50% od uobičajene prirodne. Osim toga, postavljanje pincetom ne omogućuje točno održavanje željenog kuta nagiba kose, tako da rezultat ne izgleda uvijek prirodno. Omjer pozitivnih i negativnih strana čini FUE tehniku ​​prosječnom u smislu troškova i rezultata.

FUT (transplantacija folikularne jedinice) ili strip metoda. Od FUE se razlikuje samo po načinu dobivanja materijala. Postupak je brži od FUE-a zbog uklanjanja cijelog režnja kože s područja davatelja uz njegovo daljnje izrezivanje za grafte. Drugim riječima, iako se postupak izvodi ambulantno u lokalnoj anesteziji, riječ je o punopravnoj kirurškoj operaciji koja ostavlja dugačak ožiljak u području davatelja. Niska cijena ove metode transplantacije kose, u usporedbi s drugima, posljedica je traume i prevalencije. FUT transplantacija kose može koštati otprilike pola cijene FUE transplantacije kose. Budući da je moderna kirurgija uglavnom na tečaju niske invazivnosti, FUT se smatra zastarjelim.

HFE (ručno vađenje folikula). Potpuno ručna, minimalno invazivna i, štoviše, pristupačna metoda transplantacije kose: po cijeni usporediva s FUE, iako nešto skuplja od FUT-a. Materijal se uzima ručno pomoću mikrobuše - posebne cijevi za iglu, promjer mu je 0,5–0,8 mm. Kao rezultat, više nije potrebno izrezati rezultirajući materijal i dio folikula se ne gubi, kao u drugim metodama. Na području davatelja ne ostaju vidljivi ožiljci. S drugom mikroinstrumentalnom iglom (implantatom) istog promjera, graftovi se ugrađuju u gornje slojeve kože - bez prethodnih uboda ili rezova, pod prirodnim kutom. Ovo je gotovo komad nakita. Za razliku od ostalih tretmana, HFE osigurava prirodnu gustoću presađene kose. Dakle, možete dobiti izvrstan rezultat po optimalnoj cijeni..

Naravno, na polju estetske medicine sve je individualno, a dvoje pacijenata koji su se prijavili na istu metodu transplantacije u istoj klinici mogu platiti potpuno različite iznose za postupak. Što još treba uzeti u obzir?

Ostali čimbenici određivanja cijena

Koliko će na kraju koštati transplantacija kose, ovisi o brojnim detaljima, pa se izračun uvijek vrši pojedinačno.

 • Klinički status. U glavnim klinikama, cijene transplantacije kose istom metodom mogu se ispostaviti skuplje nego u regijama. Uz to, čimbenici kao što su slika klinike, način na koji se postavlja i razina usluge koju, prema svojoj kategoriji pruža klijentu, također utječu na cijenu transplantacije..
 • Kat. Trošak presađivanja režnja kože ili kombiniranja folikula dlake ne ovisi o spolu pacijenta. Međutim, žene imaju tendenciju posjetiti trihologa u ranijim fazama ćelavosti od muškaraca. Stoga će im možda trebati manje transplantacije i problem će se riješiti za manje novca..
 • Područje ćelavosti. Što je veće područje ćelavosti, bit će potrebno više transplantacija (u okviru jedne metode), a cijena posla će se u skladu s tim povećati. Međutim, mnoge klinike smanjuju cijenu ako je potrebno više od 1000 transplantacija..
 • Broj kalemljenja. Cijena je proporcionalna broju kalemljenja, što ne najmanje ovisi o metodi. S jednakim područjem gubitka kose, HFE metoda omogućuje veću gustoću presađene kose od ostalih metoda. Međutim, to također zahtijeva više kalemljenja, osjetljiviji rad i više vremena. Kao rezultat, trošak je veći u usporedbi s istim FUT-om.
 • Područje prijenosa. Za obnavljanje trepavica, obrva, brade može biti potrebna transplantacija kose. Za to je prikladna samo nekirurška metoda koja ne ostavlja ožiljke i omogućuje vam održavanje prirodnog nagiba svake dlake. Obnova trepavica košta 12.500-22.500 rubalja, obrva - 50.000-90.000 rubalja, brada - 60.000-250.000 rubalja. Pored broja transplantacija koje je potrebno presaditi, važno je i iskustvo liječnika, jer transplantacija trepavica zahtijeva najviše kvalifikacije. Trošak presađivanja kose na glavi kreće se od 50 000 rubalja.
 • Regija. Sada se transplantacija kose nudi u mnogim velikim gradovima Rusije. Ali treba imati na umu da sve tri metode transplantacije koje možete izabrati mogu se ponuditi samo u Moskvi. U Sankt Peterburgu i Novosibirsku možete pronaći mogućnost transplantacije kose metodama FUT i FUE, u regijama se u pravilu nudi samo metoda FUT. Ima smisla uspoređivati ​​cijene po regijama, usredotočujući se na transplantaciju jedne folikularne jedinice (FU) ili presadka, ovisno o tehnici. Međutim, također se mora uzeti u obzir činjenica da trošak uvelike ovisi o razini konkurencije u određenoj regiji. Na primjer, u Moskvi postoji vrlo velik izbor klinika, a čak ni centri za trihologiju na visokoj razini nisu skloni precijeniti svoje zahtjeve za cijenom. U Sankt Peterburgu je manje izbora, pa bi se, pod jednakim uvjetima, cijene mogle pokazati nešto višima. U drugim regijama (na primjer, zapadni Sibir), s niskom konkurencijom između klinika, troškovi transplantacije jedne folikularne jedinice ponekad su jako precijenjeni, pa je nekim pacijentima isplativije koristiti usluge moskovskih klinika.
  Metoda FUT može koštati (cijena je naznačena za transplantaciju): Moskva - 30–100 rubalja [2], Sankt Peterburg - 37–250 rubalja [3], Novosibirsk - 46–90 rubalja [4].
  FUE metoda: Moskva - 80–140 rubalja [5], Sankt Peterburg - 65–250 rubalja [6], Novosibirsk - 75–120 rubalja [7], Nižnji Novgorod - 100–130 rubalja [8]. U Jekaterinburgu se transplantacija kose vrši samo u jednoj klinici, cijena od 85 rubalja naznačena je na web mjestu [9]. Međutim, valja imati na umu gore navedene čimbenike određivanja cijena..
  HFE metoda: samo u Moskvi i samo u trihološkom centru "HFE Clinic", cijena je 90-150 rubalja, ovisno o području transplantacije i udjelima klinike, može biti oko 70 rubalja, prosječna cijena je 110 rubalja po transplantaciji [10].
  Tijekom postupka možete presaditi do 1000 presadaka ili više. Uz veliko područje ćelavosti, možda će biti potreban drugi postupak za povećanje gustoće kose. Dvostupanjska transplantacija je učinkovitija, jer previše guste dlake ne puštaju dobro korijenje, tjerajući jedna drugu kako rastu. Međutim, ponovna transplantacija obično je moguća samo HFE tehnikom, za razliku od FUT i FUE.

Indikacije i kontraindikacije

Kao i kod svakog kirurškog zahvata, što je postupak manje invazivan, to ima manje kontraindikacija. Apsolutne kontraindikacije za transplantaciju kose su poremećaji zgrušavanja krvi i netolerancija na anesteziju ili pojedine komponente. Također, transplantacija se ne izvodi u prisutnosti mentalnih poremećaja: trihotilomanije (nekontrolirana želja za čupanjem kose), opsesija, tjelesnog dismorfičnog poremećaja (odbacivanje vlastitog tijela i svega što je s tim povezano). Relativne kontraindikacije - hipertenzija, kardiovaskularne bolesti, onkologija, dijabetes melitus, dermatološke bolesti u akutnoj fazi. A indikacijama se mogu smatrati potreba za uklanjanjem traga od ozljede, prilagodbom zone rasta dlake, željom da se riješimo ćelavosti ili željom za povećanjem gustoće linije kose.

Transplantacija kose postupak je koji se iz više razloga ne bi smio uštedjeti. Prvo, jeftine metode su traumatičnije i daju osrednje rezultate. Drugo, atraktivne cijene mogu odražavati niske kvalifikacije liječnika.

Kako odabrati kliniku za transplantaciju folikula dlake?

Anna Lyashenko, trihologinja s klinike HFE, kaže:

“Prije svega, želio bih upozoriti ljude koji pate od ćelavosti od privatnih stručnjaka koji vježbaju kod kuće. Oni nude niske cijene, ali njihove kvalifikacije su upitne i najvjerojatnije nećete dobiti nikakvu službenu potvrdu vještine određenog liječnika. Što se tiče odabira klinike, budite oprezni u ovom pitanju. Obavezno provjerite ima li dozvolu za obavljanje medicinskih djelatnosti. Usporedite cijene u nekoliko centara, razmislite što vam najbolje odgovara u odnosu na razinu cijene usluge i rezultata. Naša „HFE klinika“ (Hair For Ever) pruža usluge transplantacije kose na glavi i drugim područjima, uključujući bez brijanja donatorsko područje, što može biti važno i za žene i za muškarce u javnim zanimanjima. S našim pacijentima radimo prema ugovoru i dajemo jamstvo za transplantaciju kose. Ljudi nam dolaze riješiti problem ćelavosti iz cijele zemlje. Ako su ranije Rusi odlazili u inozemstvo radi presađivanja kose, sada imaju priliku dobiti usluge odgovarajuće razine u području trihologije i kod kuće. Za postupak će vam trebati samo jedan dan, tako da pacijenti iz obližnjih regija mogu ujutro doći u Moskvu i odlaziti navečer istog dana, štedeći na smještaju. Za one koji bi željeli koristiti uslugu transplantacije folikula dlake u odmaralištu, naša klinika organizira medicinske obilaske do svoje podružnice u Grčkoj. Ako je potrebno, poduzet ćemo organizaciju vašeg smještaja, ponudit ćemo kulturni program. Prvo savjetovanje s trihologom pruža se besplatno. Prosječna cijena za transplantaciju jedne folikularne jedinice iznosi oko 110 rubalja. Minimalni trošak transplantacije kose na glavi je oko 60 000 rubalja (liječnik 2. kategorije). Rad liječnika 1. kategorije koštat će malo više - oko 90 000 rubalja, najviši - oko 250 000 rubalja. Ako je potrebno, osiguravamo beskamatne rate. Svi naši liječnici rade na visokoj razini, jedino je pitanje složenosti rješavanja vašeg problema. Preliminarnu procjenu troškova postupka možete naručiti na našoj web stranici popunjavanjem obrasca i prilaganjem fotografija ".

p.s. Transplantacija folikula dlake u Klinici HFE može se nadopuniti postupkom dermapigmentacije, vizualno povećavajući gustoću dlake na glavi.

* Podaci nisu javna ponuda. Cijene su važeće za veljaču 2018

** Dozvola za obavljanje medicinskih djelatnosti LO-77-01-017926 od 19. travnja 2019. godine koju je izdalo Odjeljenje za zdravstvo grada Moskve.

Cijene transplantacije kose

Cijena transplantacije kose u klinici Real Trans Hair uvijek se izračunava pojedinačno.

Nekoliko čimbenika utječe na cijenu transplantacije kose:
›Područje gubitka kose i broj transplantata koji treba presaditi (graft je komad kože koji sadrži 1-3 folikula dlake);
›Metoda transplantacije koju je odabrao pacijent.

U klinici za transplantaciju kose Real Trans Hair možete odabrati jednog od 4 liječnika za transplantaciju koji imaju veliko iskustvo i samo pozitivne kritike o svom radu. Strip metodom transplantacije kose ili kirurškom metodom obnove kose, cijena po kosi bit će niža nego kod "bešavne" FUE metode transplantacije kose..

Klinika Real Trans Hair razvila je fleksibilnu ljestvicu popusta koja omogućava svima koji žele obnoviti kosu u najpoznatijoj klinici u Rusiji i dobiti doživotno jamstvo za rast kose.

Pacijenti iz drugih gradova mogu dobiti besplatnu internetsku konzultaciju ili nazvati 8 (800) 700-40-68 (besplatan poziv za sve stanovnike Ruske Federacije).

Koju god metodu transplantacije kose odabrali, trebali biste biti svjesni da sama operacija nije vrlo traumatična i traje jedan dan. Dolaskom u Moskvu ujutro, kući se možete vratiti navečer. To često koriste oni koji na dužnosti moraju doći u glavni grad: ostajući samo jedan dan u gradu, problem gubitka kose mogu zauvijek riješiti.

Zajam ili rate za postupak moguće je dobiti putem 6 partnerskih banaka, detalji ovdje.

Trošak presađivanja obrva, trepavica, bočnih zgaga također se izračunava za svakog pacijenta zasebno. Za transplantaciju kose u ožiljke potrebna je i pojedinačna metoda izračuna, u kojem slučaju stručnjaci klinike preporučuju da svakako posjetite konzultacije s transplantologom.

Cijena transplantacije kose

Prema svjetskim statistikama, više od 85% muškaraca i više od 40% žena starijih od 40 godina suočava se s problemom ćelavosti. Zbog toga je usluga presađivanja kose toliko bitna. Uz to, vaša vlastita transplantacija kose može biti potrebna ne samo zbog značajnog gubitka kose na glavi, već i na obrvama, trepavicama ili bradi..

Koliko košta transplantacija kose s glave i brade? Pogledajmo detaljnije svaku stavku..

Što određuje cijenu transplantacije kose?

Transplantacija kose ima nekoliko blagodati. To:

 • Niska trauma - isključeni su jaki bolovi nakon zahvata, dugotrajna rehabilitacija i ozbiljne posljedice.
 • Velika stopa preživljavanja - većina transplantiranih folikula dlake uspješno pušta korijene na novom mjestu.
 • Prirodni rezultat - presađena kosa ne izgleda poput stranog dijela vlasišta. Ponavlja se prirodni "razdjeljak" na glavi, obnavlja se gustoća kovrča.

U transplantaciji kose trošak se formira ovisno o tri glavna čimbenika: metodi, stupnju gubitka kose i spolu pacijenta..

Metoda presađivanja kose

Tri su glavne metode transplantacije kose:

 • Ekstrakcija folikularne jedinice (skraćeno FUE) je poluautomatska minimalno invazivna metoda. Uzorkovanje materijala (područje kože s folikulom dlake promjera 1,5-5 mm) provodi se posebnim strojem, koji je u biti mikroskopska bušilica s motorom. Neposredno prije transplantacije prikupljeni komad kože podijeljen je na manje fragmente (presadnice), od kojih svaki sadrži od jednog do četiri folikula dlake.

Važno! Mali, ali uočljivi ožiljci ostat će na području uklanjanja donatorskog materijala tijekom FUE transplantacije dlake. I sam rezultat ne izgleda uvijek prirodno zbog ručnog umetanja cijepka (dlake) pomoću pincete.

 • Transplantacija folikularne jedinice (skraćeno FUT) - ova metoda transplantacije znatno je brža od FUE. Do prikupljanja materijala dolazi uslijed uklanjanja cijelog režnja kože s mjesta davatelja i njegove naknadne podjele na fragmente. FUT se izvodi u lokalnoj anesteziji i predstavlja cjelovit kirurški postupak. Kao i kod bilo koje druge operativne intervencije, na području davatelja ostaje primjetan ožiljak. Češći u zemljama ZND-a od FUE-a. U globalu se ova tehnika presađivanja kose smatra zastarjelom..
 • Ručna ekstrakcija folikula (skr. HFE) ručna je minimalno invazivna metoda transplantacije kose na glavi. Materijal se uzima pomoću posebne cjevaste igle (mikropunch), čiji promjer varira od 0,5 do 0,8 mm. Zahvaljujući ovom instrumentu na donatorskom području ne ostaju vidljivi ožiljci. Prilikom presađivanja koriste se igle za implantat, bez prethodnih rezova. Stručnjak pokušava zadržati prirodni nagib dlačica svojstven ovom području. Ovo je gotovo komad nakita koji daje prirodni rezultat. Trošak prijenosa kose na glavi u potpunosti je opravdan udobnošću tijekom postupka i postignutim rezultatom. Muškarci i žene prijavljuju samo blagu bolnost.

Stadij i područje ćelavosti

Što je alopecija dalje napredovala, to će skuplji biti rad na području ćelavosti: kako u pogledu materijala (broj transplantacija), tako i u pogledu trajanja postupka - troškovi će također biti veći. U prosjeku, cijena počinje od 50 000 rubalja.

Također, ne postoji samo transplantacija kose na glavi - popis je nadopunjen područjem obrva, trepavica i brade. Koliko košta postupak?

Obnova obrva - od 60 000 rubalja

Obnova brade i brkova - od 70 000 rubalja.

Spol pacijenta

Muškarci u većini slučajeva dolaze u kliniku kad je ćelavost postala očita. A kao što znamo, što je veća površina ćelavosti, bit će potrebno više presadnica kako bi se postigao željeni rezultat. S druge strane, žene ranije traže liječničku pomoć, ali istodobno često odbijaju obrijati kosu s donatorskog područja radi transplantacije. To uvelike komplicira i produžuje sam postupak, posebno s nekirurškom tehnikom..

Načini plačanja

Mogućnosti plaćanja izravno ovise o politici klinike. Glavne mogućnosti su sljedeće:

 • Obročni plan - ako je cijena veća od 30 tisuća rubalja, klinika može pružiti obročni plan za 12 mjeseci ili više, koristeći partnerstvo s bankom.
 • Ključ u ruke - pacijent odjednom plaća čitav niz usluga, uključujući pretproceduralne analize i sam postupak.
 • Postupno plaćanje - pacijent plaća sve usluge u fazama.

Trošak presađivanja kose na glavi

Koliko košta transplantacija kose?

Cijena izravno ovisi o veličini ćelavog područja, tehnici i broju korištenih cijepova.

Referenca! Kalem je kalem koji se sastoji od prirodne skupine folikula dlake ili jednog folikula.

Koliko košta transplantacija kose

Učinkovita metoda borbe protiv gubitka kose u turskoj klinici klase "A" -
Esthetica za 1500 € (do 5500 graftova) na sustavu “All inclusive”.

U 12 godina pomogli smo 26 000 ljudi da vrate kosu.

Kalkulator troškova presađivanja kose

Ispunite obrazac za povratne informacije Kontaktirat ćemo vas u najkraćem mogućem roku

Transplantacija kose sve je traženija kod nas, naravno, sve zanima koliko zapravo košta, koliko je pristupačna? Mnogi se ljudi suočavaju s činjenicom da nakon što pročitaju cjenik ruskih klinika i shvate da u Rusiji, posebno u Moskvi, nije jeftino biti uzrujan i pribjeći medicinskim metodama liječenja alopecije. Ali pričekajte da izvučete zaključke! U ovom ćemo članku analizirati cijene u inozemnim klinikama, usporediti s cijenama naše klinike Estethica u Istanbulu, tehnologije ne miruju i cijene su postale puno atraktivnije nego prije nekoliko godina.

Naš tim pripremio je detaljan pregled cijena usluga presađivanja kose u različitim zemljama kako biste mogli donijeti pravu odluku..

Kako bismo procijenili blagodati izvođenja operacije u klinici klase A Estethica, molimo vas da se upoznate s cjenikom naših usluga, a zatim s usporednom analizom cijena sličnih postupaka u drugim zemljama..

Cjenik

Naziv uslugeTroškovi
Konzultacije s kirurgom i trihologomBesplatno je
Cijena transplantacije kose na glavi (bilo koji stupanj ćelavosti)Fiksna cijena bez obzira

od broja kalemljenja 1500 €

(≈ 110.000 rubalja)

Troškovi presađivanja kose za bradu, brkove i zaliske
Cijena transplantacije trepavicaIzračunato pojedinačno
Transfer od zračne luke *, smještaj u hotel sa 4 zvjezdice, obrociBesplatno je
Preoperativne analizeBesplatno je
PRP (Plasmolifting) postupak nakon operacijeBesplatno je
Skup lijekova i proizvoda za njegu

za kožu i kosu

Besplatno je
Postoperativne internetske konzultacijeBesplatno je

* Avionske karte nisu uključene u cijenu, ruske zrakoplovne tvrtke pružaju dobre cijene. Povratni let od Moskve do Istanbula košta oko 11 000 rubalja.

Koliko košta transplantacija kose?

Najviša prosječna cijena transplantacije kose zabilježena je u SAD-u od 16.000 američkih dolara, dok su najpristupačnije cijene u Turskoj, prosječni trošak iznosi 1.800 američkih dolara. U ruskim klinikama naplatit će vam se 4500 USD za početnu ili umjerenu ćelavost. Takav raspon cijena prisiljava ljude da ovu operaciju izvedu u inozemstvu, uštede veliku količinu novca i istovremeno sebi organiziraju kratak odmor..

Cijena za svaku pojedinačnu transplantaciju kose ovisit će o sljedećim čimbenicima:

 • Odabranu tehniku ​​transplantacije - želite li više FUE, FUT ili DHI metodu
 • Broj kalemljenja
 • Iskustvo kirurga
 • Klinika ima medicinsku dozvolu
 • Je li uključen PRP tretman

Troškovi presađivanja kose u europskim zemljama, Rusiji (Moskva) i SAD-u znatno su veći nego u drugim zemljama zbog većih operativnih troškova povezanih s poslovanjem u tim zemljama. To je jedan od razloga zašto ljudi iz tih zemalja odabiru strane klinike za operaciju transplantacije kose. Iako je cijena znatno niža u mnogim klinikama u inozemstvu, to ne znači da će kvaliteta usluge ili potencijalni rezultati biti lošiji..

Iznenadit ćete se, ali mnogi kirurzi, na primjer iz Turske, rade operacije i u drugim zemljama, uključujući Europu, sudjeluju na međunarodnim konferencijama, razmjenjuju iskustva s kolegama, održavaju prezentacije, registrirani su u svjetskim medicinskim udruženjima..

I dalje su najpopularnija odredišta za Ruse: Turska, Mađarska, Poljska, SAD. Pogledajmo podatke o tim zemljama detaljnije:

Prosječni trošak transplantacije kose u Turskoj 1800 USD

Kada govorimo o transplantaciji kose u inozemstvu u 90% slučajeva, to će značiti transplantaciju kose u Turskoj. Danas je Republika Turska neosporni lider medicinskog turizma na polju transplantacije kose. Zbog velikog protoka klijenata, konkurencije između klinika za njih i državnog programa potpore međunarodnom medicinskom turizmu, Istanbul može ponuditi najvišu profesionalnost kirurga i pristojne cijene. Turska godišnje primi na desetke tisuća pacijenata, prosječni trošak iznosi 1.800 američkih dolara. Ova cijena obično uključuje smještaj, kao i prijevoz iz zračne luke i hotela, što Tursku čini najboljim odabirom s najboljom vrijednosti za novac.

Prosječni trošak transplantacije kose u Mađarskoj 3600 USD

Mađarska je također popularna među ruskim pacijentima zbog svoje blizine i prosječne cijene usluga. Za razliku od Turske, cijena će uključivati ​​samo operaciju, bez usluga poput transfera, hotelskog smještaja, obroka, pa će, uzimajući u obzir sve troškove: dobivanje vize, smještaj, kretanje u postoperativnim uvjetima, iznos biti puno veći.

Operacije za transplantaciju kose u Mađarskoj u prosjeku koštaju 3.600 dolara (1,50 do 5,20 dolara po transplantaciji), a u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske, postoji specijalizirana klinika za transplantaciju kose koja je obučena u Sjedinjenim Državama..

Prosječni trošak transplantacije kose u Poljskoj iznosi 4000 USD

S Poljskom je ista situacija kao i s Mađarskom. Poljska pruža prilično visoku razinu usluga, ali ukupni troškovi bit će prilično lipe. Poljska je istočnoeuropska zemlja na Baltičkom moru poznata po srednjovjekovnoj arhitekturi, što je popularan izbor za mnoge pacijente s transplantacijom kose širom svijeta. Krakow, Varšava, Poznanj, Wroclaw i Gdansk omiljena su mjesta za odmor u Poljskoj. Operacije za transplantaciju kose u Poljskoj koštaju u prosjeku 4.000 USD (2 do 6 USD po transplantaciji), a mnogi poljski kirurzi za transplantaciju kose obučeni su u inozemstvu.

Prosječni trošak transplantacije kose u Sjedinjenim Američkim Državama 16.000 USD

Zemlja koja pruža usluge najviše cijene. U Sjedinjenim Državama, robotske operacije transplantacije kose široko se koriste suvremenim njemačkim razvojem ARTAS iX. Operaciju izvodi robot u automatskom načinu rada pod nadzorom kirurga. Preko 250 000 pacijenata podvrgnuto je transplantaciji kose u SAD-u 2019. Izgradivši sebi dobru reputaciju, američke specijalizirane klinike za transplantaciju kose u Los Angelesu, Newport Beachu, Miamiju i New Yorku i dalje su popularne kod pacijenata s transplantacijom kose unatoč visokim cijenama. Prosječni trošak transplantacije kose u SAD-u iznosi 16.000 USD (8-12 USD po transplantaciji).

Prosječni trošak transplantacije kose u Moskvi

U Rusiji je sve više klinika za transplantaciju kose, ali klinike koje pružaju usluge na pristojnoj razini mogu se s jedne strane pobrojati i sve su poznate, već su dugo na tržištu. Njihov je glavni nedostatak, naravno, cijena. Prirodno, pod utjecajem razvoja međunarodnog turizma nove klinike počinju smanjivati ​​cijenu, ali fotografije rezultata na službenim web stranicama govore same za sebe. Rezultati ostavljaju mnogo želja, budući da su većina specijalista na ovim klinikama liječnici koji nisu prošli posebnu obuku, a došli su iz drugih područja medicine.

Cjenik transplantacije kose u različitim zemljama

ZemljaProsječni trošak presađivanja kose (po 2000 graftova)Cijena za 1 kalem
1purica

(klinika Estethica)

110.000 rubalja (1.700 USD, 1.500 EUR)

Fiksna cijena po

bilo koji broj kalemljenja

2Indija3000 $1,5 - 5,00 USD
3Mađarska3600 $1,80 - 5,20 USD
4Poljska4000 $2 - 6 $
petRusija4.000 $2 - 6 $
6Meksiko4500 $2,25 USD - 5,50 USD
7Tajland5.200 $2,60 - 6,00 $
8Malezija5.200 $2,60 - 6,00 $
devetVelika Britanija7000 $3,50 - 7,50 USD
desetAustralija15 000 američkih dolara7,50 - 13 50 $
jedanaestSAD16.000 USD8 - 12 dolara

Ako želite savjete o uslugama transplantacije kose u našoj klinici, nazovite +7 (980) 685-84-50 ili naručite besplatno savjetovanje stručnjaka. Uskoro ćemo vas kontaktirati.

Transplantacija kose

Danas se problem ćelavosti ili nedostatka kose može lako riješiti i to u samo jednom danu i za cijeli život. Uz garanciju! Ovo je estetski, minimalno invazivni postupak transplantacije kose novom modernom MFT metodom. Oduševit ćemo vas još više: u tvrtki RENEO postupak transplantacije prilično je pristupačan.

Postupak transplantacije kose naziva se i autotransplantacijom, jer je osoba sama sebi donor: materijal za transplantaciju uzima se sa stražnje strane i stražnjeg dijela glave. Najčešće se kosa transplantira u parijetalnu zonu, na krunu, smanjuje se prednja linija kose, obnavlja se linija rasta obrva, brade, brkova.

Strukturna jedinica donatorskog materijala je graft - folikularna jedinica koja sadrži nekoliko dlačica (obično od 1 do 4). U jednom se postupku može presaditi do 7000 presadnica (17.500 dlaka), u prosjeku se broj presađenih presadnica kreće od 500-4000 (1250-10000 dlačica). Također, na zahtjev pacijenta, transplantacija kose može se odvijati u dvije faze s razmakom od 1 dana, odnosno 4, 6 ili 12 mjeseci..

Suvremene metode transplantacije kose omogućuju postupak minimalno invazivnim, u smislu stupnja intervencije usporedivog s odlaskom kozmetičaru. Transplantacija kose danas je:

 • jednostavno, jednom zauvijek;
 • lako, nije potrebna hospitalizacija;
 • brzo, u samo jedan dan;
 • bez boli, u lokalnoj anesteziji;
 • bez tragova koriste se posebni mikrokirurški instrumenti;
 • ugodno, zahvaljujući najnovijoj opremi, koja čini cijeli postupak što ugodnijim; tijekom postupka pacijent je u opuštenom položaju, može koristiti laptop, telefon, tablet, čitati knjigu;
 • kratka rehabilitacija, samo 3-5 dana.
Rezervirajte putem interneta

Transplantacija kose vrši se na zahtjev pacijenta. Potreban je na onim mjestima na kojima su se stvorila otvorena područja kože, kosa je "izblijedjela", postala je tanja i više ne raste. Ako mislite da u vremenskoj zoni nema dovoljno kose (jer je ona genetski svojstvena, iz nekog je razloga počela ćelavost), kontaktirajte našu kliniku. Želite "zadebljati" krunu ili dodati volumen prednjem dijelu glave? Naši stručnjaci rado će vam pomoći. Cijena transplantacije kose određuje se pojedinačno za svakog pacijenta.

Popis glavnih indikacija za postupak autotransplantacije kose uključuje:

 • androgena alopecija (gubitak kose);
 • genetske karakteristike rasta dlake;
 • gubitak / gubitak kose zbog bolesti vlasišta, zbog terapije zračenjem;
 • vučna alopecija;
 • ožiljci nastali nakon ozljede ili operacije;
 • kemijske opekline itd.;
 • izraženo smanjenje gustoće kose, ćelavost određenih područja vlasišta nakon plastičnih operacija na licu i vratu;
 • previsoko čelo zbog osobitosti smještaja linije kose, pacijentove želje da smanji liniju kose i time korigira visinu čela i oval lica u cjelini.

Metoda transplantacije kose odabire se u skladu sa željama i mogućnostima pacijenta. U velikoj većini slučajeva naši stručnjaci preporučuju nehiruršku ručnu transplantaciju MFT. Klinika također uspješno prakticira metodu šivanja trakom..

 • Dekompenzirani dijabetes melitus
 • Hemofilija, slabo zgrušavanje krvi
 • Bolesti vlasišta u području davatelja ili u području gdje se planira transplantacija (u akutnoj fazi)
 • Dob mlađih od 16 godina

Strip metoda je kirurški postupak koji se sastoji od nekoliko uzastopnih faza. Faze se ukratko mogu opisati kako slijedi:

 • Prvo se uzima donatorski materijal, u tu svrhu uzima se režanj kože s folikulom dlake potrebne duljine i širine iz okcipitalne zone, a rezultirajuća rana se šiva. Šav sličan niti ostaje na mjestu uzorkovanja materijala, što se smatra jednim od nedostataka metode. Međutim, naši pacijenti ne pate od ovog šava, ovdje mnogo ovisi o profesionalnosti kirurga: šav nalik niti je nevidljiv pod najkraćim šišanjem i izgledom podsjeća na redoviti razdjeljak.
 • Rezultirajući režanj s folikulom dlake podijeljen je u presadnice, koje se pažljivo provjeravaju na oštećene folikule. To u pravilu rade kvalificirani asistenti dok kirurg oblikuje kanale za transplantaciju grafta..
 • Formiranje kanala obavlja kirurg uzimajući u obzir smjer i kut rasta dlake pacijenta, dubinu i širinu graftova. Transplantati se ugrađuju pomoću posebnih mikrokirurških instrumenata. Rehabilitacija traje u prosjeku 7-10 dana.

Trenutno se Strip transplantacija koristi prilično rijetko. To je zbog mogućnosti upotrebe naprednije neširurške metode transplantacije bez šavova. U nekim slučajevima metoda trakastih šavova može biti relevantna ako:

 • pacijent ne želi brijati potiljak;
 • treba se riješiti masnog nabora na stražnjoj strani glave;
 • trebate smanjiti troškove postupka.

Metoda MFT (mikro folikularna transplantacija) uključuje uklanjanje folikula dlake "jedan po jedan", ručno pomoću posebnog udarca promjera 0,5-0,8 mm. Zbog mikro veličine, udarci ne ostavljaju tragove na području davatelja; tijekom postupka se ne koriste skalpel ili drugi rezni instrumenti. Dakle, nema šavova.

MFT se temelji na korištenju mikro instrumenata za uklanjanje dlaka i za transplantaciju dlaka, što vam omogućuje postizanje maksimalne gustoće u samo jednom koraku, bez ijednog traga, posjekotine ili ožiljka. Osim toga, transplantacija se smatra "toplom". Kirurg čini mikro punkcije udarcem, ali ne uklanja donatorski materijal dok ne počne stvarati kanale za implantaciju graftova. U trenutku formiranja kanala, kirurgu se pridružuju pomoćnici, koji pažljivo uklanjaju transplantate s područja davatelja, a zatim ih ugrađuju u formirane kanale. Zbog toga se postiže najveći postotak ugrađivanja kose u usporedbi s drugim metodama.

Posebno istaknimo prednosti ručne MFT metode u usporedbi sa strojem FUE stroj, koji nude mnoge ruske klinike:

 • rotacija udarca rukom pretpostavlja malu brzinu, što eliminira rizik od uvijanja cijepka i oštećenja pojedinih folikula dlake (kao što se događa kada se koristi stroj);
 • upotreba stroja dovodi do istiskivanja kalema zbog brzine vrtnje i zagrijavanja probijalice, što negativno utječe na održivost;
 • ručna metoda omogućuje velike (više od 2500 kalemljenja) transplantacije u jednom koraku uštedom vremena, koje se u slučaju stroja troši na kontinuirano vađenje cijepljenja;
 • ručnom metodom, kvaliteta dobivenog materijala je vrlo visoka, zbog minimiziranja vremena provedenog presadkom izvan kože;
 • ručna metoda omogućuje transplantaciju više kose, dok nema vidljivih tragova smetnji;
 • općenito, ručnom metodom postupak transplantacije odvija se u ugodnijim uvjetima za pacijenta, on ne mora dugo ležati naopako na nogama kirurga; pacijent je u ugodnom položaju, na posebnoj stolici i ima priliku gledati filmove ili raditi tijekom postupka.

Da, naravno, MFT je doslovno nakit koji zahtijeva malo više vremena od korištenja pisaćih strojeva i zahtijeva vrlo visoku profesionalnost kirurga. Ali rezultat u ovom slučaju je također vrlo prirodan: kosa u potpunosti pušta korijenje i dobro raste u pravom smjeru..

Razdoblje oporavka nakon transplantacije MFT traje samo 3-5 dana i smatra se najkraćom od svih postojećih metoda transplantacije kose. Nakon zacjeljenja nema tragova na području davatelja i području transplantacije.

 • Ne računajte na trenutne rezultate. Kosa će narasti u roku od 12 mjeseci od trenutka transplantacije folikula dlake.
 • Visoka gustoća kose može se postići s razlogom. Broj dlačica možemo dovesti do 80-120 jedinica po 1 cm2, što odgovara prirodnoj gustoći. U prvoj fazi (prvi postupak) naši stručnjaci obično na problematičnom području zasade oko 80-90 dlaka po cm2. Za većinu pacijenata ova je gustoća dovoljna za postizanje optimalnog vizualnog efekta i oblikovanja kose. Ako želite što više zadebljati područje transplantacije, postupak možete ponoviti nakon 6-12 mjeseci i povećati količinu na 120-150 jedinica po cm2.
 • Morat ćemo biti strpljivi. Postupak transplantacije traje samo 1 dan - od 3 do 8 sati, ovisno o količini transplantiranog presadka. Nakon uklanjanja materijala, pacijent ruča, odmara se, nakon čega kirurg transplantira povučeni donatorski materijal.
 • Konačni rezultat ovisi o mnogim bodovima. Svi se ti trenuci mogu nazvati jednom riječju - profesionalnošću kirurga i njegovih pomoćnika. To uključuje tehničke aspekte transplantacije, način sterilizacije u operacijskoj sali, upotrebu mikrokirurških instrumenata za jednokratnu upotrebu, uzimajući u obzir smjer rasta dlake, ispravnu dubinu postavljanja dlaka, raspodjelu velikih i malih presadaka itd..

Naš cijeli tim ima preko 15 godina iskustva u području transplantacije kose i visokog medicinskog obrazovanja. Znamo svoj posao, razumijemo ga i volimo. Zato vam dajemo najbolje rezultate..

Imate li pitanja ili se želite savjetovati s našim stručnjakom? Čekamo vaš poziv!

Cijena transplantacije kose

U pandemiji, valutnim valima, mi se brinemo o svojim pacijentima ne samo u smislu dodatne dezinfekcije, već i ne podižemo cijene (usluge presađivanja kose držimo u istom cjenovnom rangu).

Obnova kose u području vlasišta

Usluge transplantacije kose u području glaveHFE BasicHFE standardHFE Premium
Broj transplantacija, FUdo 1000do 1000do 1000
Način uklanjanja (mikrobuška 0,6-1,0 mm)Standard
Način postavljanja (implantat choi 0,6-1,0 mm)StandardNema brijanjaNema brijanja
Opstanak kose90-98%90-98%90-98%
Oštećenje kose u području davateljanenene
Oštećenje kože, ožiljci ili ožiljcinenene
Broj neiskorištenih kalemljenjamanje od 1%manje od 1%manje od 1%
Prirodni kut kose
Gustoća kose nakon transplantacije, folikuli po cm²60-120 (prikaz, stručni)60-120 (prikaz, stručni)60-120 (prikaz, stručni)
Pojava u društvu7-14 dana
Sportske aktivnosti7 dana7 dana7 dana
Besplatno savjetovanje stručnjaka
Plaćanje gotovinom ili kreditnom karticom na dan prijenosa
Beskamatno plaćanje na rateNe
Zaključenje ugovora i obavljanje posla od strane visokokvalificiranog liječnika u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije
Zajamčen rezultat
Mogućnost daljnje transplantacije
Dodatni potporni postupci PRP-a12
Osobno savjetovanje i upravljanje slučajem transplantacije godinu dana nakon transplantacije
Dodatni bonusi za stanovnike regijaSaznajte više
Cijena usluge za transplantaciju, ₽150250350
Savjetovanje o transplantaciji kose
Besplatno je
Minimalni trošak transplantacije, ₽60.000120.000150.000

Obnova i transplantacija dlaka na licu

Povećavanje gustoće dlaka na licu (brada, brkovi, zalisci)StandardLinija za brijanjeNeobrijavanje
1. tritmet (manja intervencija), ₽od 60.000od 80.000od 100.000
2. tritmet (srednja intervencija), ₽od 150.000od 170.000od 200.000
3. tritmet (maksimalna intervencija), ₽od 250.000od 270.000od 300.000
Ispravak (ako je potrebno) nakon 7 mjeseciBesplatno je
Povećavanje gustoće dlaka na licu (obrva)StandardLinija za brijanjeNeobrijavanje
1. tritmet (za obrvu, manja intervencija), ₽od 50.000od 70.000od 90.000
2. tritmet (za obrvu, srednja intervencija), ₽od 60.000od 80.000od 100.000
3. tritmet (za obrvu, potpuni oporavak - bez produženja), ₽od 70.000od 90.000od 110.000
Savjetovanje o transplantaciji koseBesplatno je

Dodatne usluge

Terapija plazmom PRP-HFE
1 postupak10.000
Složeni (6 postupaka u 1, 2, 3 mjeseca)48.000
REGENERO
1 postupak140.000
Na dan transplantacije kose za 1 postupak
120.000
Savjetovanje o liječenju kose
1. prijem2000
2. prijem1500
Trikopigmentacija
Cijena za 1-2 sata400 eura / sat
Cijena za 3 sata ili više350 eura / sat
* ako trikopigmentacija traje više od 3 sata, klinika klijentima daje troškove 4. sata postupka
* korekcija (ako je potrebno nakon 2-3 sata) nakon 2-4 tjedna - 1 sat BESPLATNO
Cijena malog ožiljka / ožiljka (do 1 sata)
300 eura
KonzultacijaBesplatno je

Što određuje cijenu obnove kose?

Prije svega, bitna je zona i stadij gubitka kose. Što dalje proces gubitka kose ide, to će više kose trebati presaditi - to je očito. Imajte na umu da će biti potrebna dva do tri postupka presađivanja kose kako bi se postigla prirodna gustoća kose. Nema čuda. Ovdje je također potrebno poštivati ​​načelo razumne dostatnosti, jer donatorska zona nije beskonačna..

Naša klinika nudi fleksibilne i udobne uvjete za transplantaciju kose. Radimo isključivo u okviru najmodernije i najučinkovitije tehnologije transplantacije kose HFE.

Radimo li s Strip (FUT) i FUE Machine?

Ne. Ne koristimo traumatične metode s niskim stopama ugrađivanja koje uzrokuju oštećenje kože i kose. Naša je misija vratiti prirodne ljepote i mladost kroz ručno rađena umjetnička djela trihologa. Prednosti HFE metode možete vidjeti na našoj web stranici.

Načini plačanja

Plaćanje na dan transplantacije kose (prihvaćaju se gotovina ili kartice bilo koje banke);

Plaćanje prema računu izdanom na p / c Klinike (3-5 dana prije transplantacije);

Plaćanje na rate u razdoblju od 6-12 mjeseci (detalje zatražite od savjetnika).

Nazovite odmah!

Naši savjetnici za trihologe rado će vam odgovoriti:

Koliko košta operacija transplantacije kose?

Ovaj je tekst napisao čitatelj T - Zh. Ako i vi želite o nečemu naglas razmisliti i otvoriti raspravu, ispunite ovaj obrazac.

Obavio sam tri operacije transplantacije kose.

O svemu što se tiče borbe protiv ćelavosti u društvu se posebno ne raspravlja, a praktično nema razmjene iskustva nakon različitih postupaka. U ovom ću vam članku reći što sam naučio nakon pet godina i oko pola milijuna rubalja troškova.

Posjetite trihologa i potražite rješenje problema

Tako mi je otprilike s 24 godine postalo očito da proćelavim. Prihvativši neizbježno, počeo sam proučavati problem. Slušala sam par stotina neželjenih savjeta da "samo trebaš obrijati glavu." Kao rezultat toga, otišao sam na konzultacije s trihologom, platio 2500 rubalja i otkrio da imam androgenu alopeciju - AHA, koja se u običnom narodu naziva "ćelavost muškog uzorka".

Pažnja

Dijagnozu može uspostaviti samo triholog. Vi, vaša rodbina, prijatelji, kolege, seksualni partneri, poznati terapeut, slučajni prolaznici s Interneta, korisnik Anton Krutov s T-F ne možete.

Tri su najvjerojatnije presude koje možete dobiti od trihologa.

Androgena alopecija, ili AGA. Prorjeđivanje kose, što dovodi do ćelavosti tjemenih i frontalnih regija kod muškaraca, te do stanjivanja kose u središnjem dijelu glave, šireći se na bočne površine žena. Razlog je taj što su dlake smještene na tim područjima osjetljive na steroidne hormone koji ih polako ubijaju..

Ako ste muškarac i proćelavate, postoji 95% šanse da je to zbog AGA-e. Za žene je ta vjerojatnost oko 50%. Bolest je genetske prirode, ne može se izliječiti, ali možete se više ili manje učinkovito nositi sa simptomima. Dijagnoza se može postaviti čak i nakon letimičnog vizualnog pregleda, iako ponekad liječnik može upotrijebiti mikroskop za pristojnost. Rijetke su situacije u kojima je potrebno više pregleda..

Difuzna ili žarišna ćelavost. U ovom slučaju genetika nema nikakve veze s tim. Najčešći uzroci takve ćelavosti su trovanja, zračenje, pakleni stres, nedostatak vitamina, pothranjenost, razne gljivice i bolesti..

Ako vam je ovo dijagnosticirano, prestanite čitati članak i počnite tražiti uzrok. Obično je to prvi znak stvarno ozbiljnog problema. Definitivno ne biste trebali dobiti transplantaciju, ali ako pronađete razlog, postoji vjerojatnost da će se kosa - ili dio nje - vratiti bez ikakve operacije..

Normalne dobne promjene. Čak i zdrava kosa s godinama postaje sve tanja i rjeđa, a linija njihovog rasta postupno raste. U ovoj je situaciji bolje usredotočiti se na promjenu frizure ili posebne kozmetike, ali također možete samo čekićem i uživati ​​u životu. Iako, naravno, nitko ne zabranjuje izradu transplantacije.

Po mom mišljenju, ako vam je dijagnosticirana AHA, tada gospodin triholog više nije vaš prijatelj jer nije u stanju riješiti problem. Bilo bi mi drago da je to pobijeno u komentarima. Ovako je izgledala moja kosa prije operacije

Triholozi ne daju najučinkovitije preporuke, iako postoje korisni savjeti u jednom ili drugom stupnju. Obično su ove radnje bezopasne, ali pogađaju novčanik. Liječnik mi je predložio da kupim hrpu skupih proizvoda na bazi minoksidila - 4.000 rubalja za mjesečni tečaj, podvrgnem seriji pregleda za 15-20 tisuća i obavljam nadzor svakih šest mjeseci. Pretpostavljam da je sve ovo kako bi proces ćelavosti bio znanstveniji. Ali test krvi koji sam prošao za 10 000 rubalja otkrio je akutni nedostatak mozga u mom tijelu, pa sam hrabro odbio daljnje liječenje i počeo prikupljati informacije na Internetu.

Sredstva i metode borbe protiv ćelavosti koje neće pomoći

Postoje relativno učinkoviti tretmani za androgenu alopeciju. Na primjer, upotreba stimulansa rasta kose, hormonska terapija, laserska terapija, pa čak i specifične transfuzije krvi. Ali morate shvatiti da niti jedna od ovih metoda neće mnogo poboljšati vašu situaciju. Maksimalno što možete učiniti je zaustaviti gubitak kose i vratiti je za 10-20%. No, svaku od ovih tehnika morat ćete koristiti cijeli život: čim prestanete, sve što uzgajete trenutno će otpasti. Stoga se ove metode mogu smatrati izvrsnom potpornom terapijom, ali nisu neovisno rješenje problema..

I ovdje je popis lijekova koji neće pomoći kod androgene alopecije.

Šamponi. Ni jeftini šampon za 40 rubalja, ni super-elitni lijek iz butika za 4 tisuće ne sadrže tvari koje mogu utjecati na gubitak kose AGA-om. Zapravo, češće šamponiranje u nadi da će poboljšati situaciju može čak ubrzati proces ćelavanja i izazvati pojavu masne seboreje - peruti, što će zakomplicirati situaciju. Iako šamponi mogu biti korisni za liječenje nekih stanja kože, još uvijek ne rješavaju problem ćelavosti..

Isto je s ljekovitim mastima za "gubitak kose". Nije važno koliko koštaju - 200 ili 20.000 rubalja po bočici, ako ne sadrže minoksidil ili lijekove koji ispravljaju rad hormona, tada neće utjecati na tijek AGA..

Vitamini, minerali, aminokiseline za kosu. Avitaminoza može biti uzrok gubitka kose, a pothranjenost je u načelu jedan od najčešćih uzroka difuzne alopecije. Ali ako imate dijagnosticiranu AGA i ako dugo ne sjedite na strogoj dijeti, uzimanje vitaminskih kompleksa neće ni na koji način utjecati na tijek bolesti. Barem toliko da možete vidjeti razliku.

Postupci u kozmetičkom salonu. Tečaj mezoterapije, tečaj laserske terapije, masaže - ovo stvarno može pomoći kod AHA. Ali važno je zabilježiti: učinak postupaka je samo ako ih redovito radite tijekom svog života..

Stvarna cijena tako uzgojene kose premašuje sve dostupne granice, pa je problematično prikupiti dovoljan broj pozitivnih kritika. Ljudi jednostavno prekinu postupak nakon 3-4 mjeseca, čak i bogati građani ne mogu si priuštiti da potroše toliko novca i vremena tijekom svog života.

Laboratorijske usluge. Mnoge bolnice imaju takve laboratorije. Tvrde da mogu popraviti situaciju bez operacije. Samo uzmite na znanje: ako vam se obeća da ćete izliječiti AGA, koristeći riječi "organsko", "jedinstveno", "troske", "toksini", "autorska tehnika", "individualni pristup", onda lažete. Na preporuku trihologa ili blogera doći ćete u prekrasnu zgradu, lijepa tajnica zatražit će od vas da ispunite upitnik, simpatični nasmiješeni čovjek u bijelom kaputu izradit će vam trihogram, drugi šarmantni "liječnik" napravit će individualni tečaj magije u vrijednosti od 50.000 do 250.000 rubalja.

Nemoguće ih je tužiti za novac, nema ništa za što bismo krivili "laboratorij". Mnogi rade prema ovoj shemi od 90-ih, povremeno mijenjajući imena.

Etnoznanost. Kad sam pokušao s nekim razgovarati o svom problemu uživo, morao sam izlučiti tone ludih savjeta iz "tradicionalne medicine". Na primjer, upotrijebite kiselo vrhnje ili ricinusovo ulje, uklonite kvarenje, stavite komad sirovog mesa na ćelavo mjesto i tako dalje. Sve to ne ide. To će vam se često preporučiti, zato se pripremite..

Kako djeluje transplantacija kose?

Nakon otprilike dva tjedna proučavanja i analize informacija, našao sam se na račvanju.

Opcija broj 1. Liječiti se lijekovima. Počnite koristiti stimulans rasta dva puta dnevno, podvrgnite se hormonskoj terapiji po cijeni od oko 1000-1500 rubalja mjesečno, koristite zgušnjivače - posebnu kozmetiku koja oponaša gustoću kose. Glavni nedostatak ovog pristupa je taj što ćete cijeli život morati koristiti stimulanse rasta i podvrgavati se hormonskoj terapiji, to ne ide kao tečaj. Prekidao sam na par mjeseci - izgubio sam sve što sam sagradio. Isto je s liftingom plazme i laserskom terapijom.

Brzo sam odustao od ove ideje, pročitavši zajednice ljudi koji neprestano koriste stimulanse rasta. Ne radi se toliko o nuspojavama koliko o potrebi prilagodbe načina života. Nisam bila spremna koristiti stimulans svaki dan cijeli život. Jednostavno se ne želim nepotrebno obvezati. Štoviše, s vremenom se njihov učinak smanjuje, a mnogi od onih koji ih koriste prolaze kroz vrlo neugodan emocionalni zamah, na koji nisam spreman.

Opcija broj 2. Koristite sustav za zamjenu kose. Omiljena verzija glumaca i političara. Dizajnirane za dugotrajnu upotrebu, ove posebne perike pružaju velik vizualni učinak, ali za njihovo održavanje potrebno je puno novca. Ako je transplantacija način da se vrati barem dio izgubljenog, tada je zamjena kose način da se postigne čak i bolji učinak nego što je to bilo. Pristojan sustav koštat će u regiji od 50.000 do 100.000 rubalja godišnje. Ako želite šišati Thranduil frizurom ili još bolje, onda je ovo vaš izbor, ali ja to ne želim.

Opcija broj 3. Napravite transplantaciju kose. Na kraju sam se zaustavio na ovoj opciji, jer ona daje najveći povrat uložene rublje i omogućuje vam dugotrajno rješavanje problema. Idealno za život.

Zamislite da ste bili zaduženi za malu lijepu i gustu šumu s 1000 stabala, koju ste sigurno dali Kinezima na pljačku, a od nje je ostalo oko 300 stabala. Vaš je zadatak stvoriti vidljivost inspektorima da je sa šumom sve u redu. No, nova stabla nema gdje uzeti, možete samo iskopati i presaditi stara..

Dobra vijest je da inspektori nisu previše znatiželjni i za mir bi samo trebali voziti cestom uz šumu i smiriti se. Rješenje je očito: sva stabla treba ponovo zasaditi tako da se osigura maksimalna gustoća na prvoj crti šume uz cestu. Za vanjskog promatrača razlika će teško biti primjetna.

Upravo je to zadatak s kojim se kirurg suočava. Neke dlake u osobi, čak i s AGA, otporne su na gubitak kose: obično je to gotovo sva kosa s tijela i kosa s područja glave u obliku potkove. Ako ne znate što je zona glave u obliku potkove, sjetite se Teda Bucklanda, odvjetnika iz TV serije "Klinika". Fizički je nemoguće učiniti "onako kako je bilo", ali vještina liječnika je upravo postizanje maksimalnog kozmetičkog učinka uz pomoć minimalne intervencije.

Kako se izračunava broj dlačica koje treba presaditi

Volumen transplantacije kose ne mjeri se u kosi već u presadnicama. To je element tkiva dlake glave koji sadrži od jednog do četiri folikula. Trošak operacije izračunava se ovisno o cijeni kalema.

Obično se kosa transplantira sa stražnjeg dijela glave, a tijelo se uzima kao krajnje sredstvo. Ali pretpostavimo da ste podvrgnuti operaciji transplantacije 2500 kalema: 1500 s potiljka, 500 s brade i 500 s različitih područja na tijelu. Jedan kalem s potiljka obično sadrži dvije ili tri dlake koje imaju gotovo idealnu stopu preživljavanja od 99%. Jedan kalem za bradu - jedna dlaka, koja također ima gotovo idealnu stopu preživljavanja - 95-99%. Slika tijela također sadrži jednu dlaku u prosjeku, ali stopa preživljavanja je prosječna - 60%.

1500 x 2,5 x 0,99 + 500 x 1 x 0,95 + 500 x 1 x 0,6 = 4487,5

Ukupno ćemo tijekom operacije transplantacije s volumenom od 2500 presadaka dobiti približno 4500 dlaka.

FUT - metoda trake ili šava. U tom se slučaju sa stražnjeg dijela glave uzima dugačka traka kože s kosom, koja se izreže u zasebne cijepke i ugradi pacijentu. Nakon operacije ostaje ožiljak na stražnjoj strani glave. Imam jedan, nije vidljiv je li kosa duga najmanje 5 mm.

FUE je bešavna metoda. Trenutno je ovo najrasprostranjenija tehnologija. Kirurg posebnim uređajem uklanja pojedinačne grafte s područja davatelja i odmah ih ugrađuje pacijentu. Samo ova tehnologija omogućuje upotrebu dlaka s tijela i brade. Uz to, nakon takve operacije nema ožiljka na stražnjem dijelu glave, a rehabilitacija je brža..

Također se mogu kombinirati, posebno u slučaju velikih količina. Nijedna metoda nije zastarjela. Klinike vole smišljati vlastite kratice i nazive postupaka - HLC, PTT, SHT i slično, ali nitko na tržištu nema nikakve posebne tehnike. To je uobičajeno žigosanje, pokušajte izbjeći ove klinike.

Odabir klinike i plana liječenja

Počela sam istraživati ​​klinike za transplantaciju kose. Prije svega, obratio sam pažnju na rezultate poslovanja i omjer cijene i kvalitete rada. Zanimalo me pet klinika: Real Trans Hair u Moskvi, klinika u Sankt Peterburgu, HLC u Turskoj, Armani u SAD-u i Talizi u Gruziji. Pokušao sam iz fotografija pacijenata shvatiti koji sam maksimalan rezultat mogao postići, a također sam nadzirao nekoliko neovisnih foruma s recenzijama. U tom sam trenutku već napokon odlučio da će se operacija održati, preostalo je samo saznati okolnosti i proći kroz nekoliko konzultacija.

Prva je bila Real Trans Hair u Moskvi - najstarija klinika u Rusiji. Jako su mi se svidjeli njihovi savjeti, ali trošak operacije zanijemio me. Čitav potreban volumen koštao bi gotovo 800 000 rubalja, što je za mene bilo neprihvatljivo.

Sljedeća opcija bila je klinika u Sankt Peterburgu, gdje sam na kraju i ostao. Nakon konzultacija postao je jasan akcijski plan koji se podudarao s 90% s prijedlogom RTH. Kumulativni rezultat: "Potrebni volumen je oko 6000 kalemljenja, područje davatelja omogućuje vam uzimanje 8000-9000, preporučujemo da se podijelite u dvije ili tri operacije i provedete ih u roku od nekoliko godina, nisu pronađene zapreke ili kontraindikacije.".

Odbio sam gruzijski "Talizi" jer su imali mješovite kritike, plus što mi se nisu baš svidjele fotografije na njihovoj web stranici.

U američkoj klinici moja prva operacija procijenjena je na više od 10.000 američkih dolara (780.340 rubalja), iako sam je u Sankt Peterburgu obavila za 150.000 rubalja. Utikač za cijenu u SAD-u - od 4 USD (R 312) do 10 USD (R 780) po graftu. Za potrebnu količinu morao bih platiti više od milijun rubalja, čak bliže dvjema.

U to vrijeme nisam čak ni teoretski razmatrao Tursku, iako je to sada najveći centar za transplantaciju kose. Na primjer, volumen koji trebam mogao bi se postići oko 3000-4000 € (256 630 - 342 174 R) u dva koraka. U cijenu je uključen transfer i hotel, let se plaća posebno.

U Turskoj djeluje stotine klinika - od ultra jeftinih koje su spremne napraviti transplantaciju u jednoj operaciji za 1500 € (128.315 R), do super skupih, s cijenama gotovo kao u Europi. Na internetu postoji puno pozitivnih i negativnih recenzija, ali to ne znači gotovo ništa, jer se značajan dio njih kupuje. Iako je stopa odbijanja sada prilično niska, jer su tehnologije razrađene.

Glavnina problema ruskih pacijenata u Turskoj obično je povezana s posrednicima koji govore ruski jezik. Uzimaju novac i šalju klijente u poluzakonite male klinike, iskorištavajući neznanje pacijenata i nemogućnost komunikacije na engleskom jeziku. Ali osobno nisam otišao u operaciju u Tursku zbog logističkih problema, ne osjećam negativno u vezi s tim.

Nakon što sam se zaustavio u klinici u Sankt Peterburgu, počeo sam tražiti liječnika i novac. Pacijentu je najvažnije da shvati da je transplantacija kose već jedna od najstandardnijih i najmasovnijih operacija na planetu. Što se tiče standardizacije, mnogo je bliže implantaciji zuba nego liftingu lica..

Najviše od svega nije bila neugodna cijena, već dugo čekanje na konačni rezultat, jer bendovi puštaju korijenje oko šest mjeseci - a to samo pušta korijenje, čak i ne počinje rasti. To je značilo da ću u potpunosti moći uživati ​​u rezultatu tek nakon dvije i pol godine. Bio sam u iskušenju da radim sve odjednom, ali odlučio sam slijediti savjet liječnika..

Uvijek postoji želja da se sve učini u jednoj operaciji, a mnoge klinike to rade. No, jedini način za postizanje maksimalnih rezultata je razbijanje operacija u blokove u polugodišnjim ili godišnjim intervalima. Jedna transplantacija s 6000 presadaka dati će lošiji rezultat od tri operacije s 2000 presadaka zbog specifičnosti ugrađivanja dlake. Uz to, ovo sputava kirurga i sprječava ga da prilagodi rezultate svojih postupaka, zbog čega se događa glavnina neuspješnih operacija diskont klinika..

Operacije, potrošnja i rezultati

Moja prva operacija - 2.500 graftova za 150.000 rubalja - bila je zakazana za kraj prosinca i dobila sam kratki popis pregleda. Na "Crvenoj strijeli" stigao sam u Sankt Peterburg upravo na dan operacije, u petak. Najneugodnija stvar su injekcije lokalne anestezije i opća usporenost operacije. Trajalo je gotovo 10 sati, rađeno je pomoću FUT tehnologije. Za to sam vrijeme uspio jesti, spavati par sati i pogledati prva dva filma iz trilogije "Gospodar prstenova" u redateljevom kroju.

Sljedeća operacija zakazana je šest mjeseci kasnije i pripremljeni su dokumenti za odbitak poreza. U Moskvu sam se vratio u subotu s loše prikrivenim tragovima kirurških zahvata na licu. Postoperativno razdoblje bilo je lako. Edema praktički nije bilo, iako su prvi tjedan malo zbunile crvene točkice na glavi.

Šest mjeseci kasnije bili su vidljivi dobri srednji rezultati, ali prije konačne verzije imao sam još dvije operacije - za 1500 i 2000 kalema. Odlučio sam se odreći stimulansa rasta i bilo kakve dodatne terapije, jer se nisam želio truditi i uklapati ih u svoj život..

Druga operacija koštala je 110.000 rubalja: 1.500 graftova korištenjem iste FUT tehnologije. Treću operaciju platio sam 190 000 rubalja: učinjeno je 2000 kalemljenja metodom FUE. Obje su operacije protekle bez problema, kako je planirano i predvidljivo. Nije to bilo ništa posebno, osim što tijekom odmora nisam pokušao učiniti sve i išao sam raditi s krvavim ranama..

Otprilike godinu dana nakon posljednje operacije, rezultat je zabilježen i sada je više-manje stabilan. Kao rezultat toga, liječnik je rekao da područje davatelja omogućuje još dvije ili tri takve operacije. Dakle, ako ćelavost napreduje, to se može riješiti. U situacijama kada je potrebno osigurati maksimalne rezultate, jednom ili dva puta mjesečno koristim posebnu dekorativnu kozmetiku za gustoću kose. Mjesečno izlazi oko 300-500 rubalja.