Tkanje potka kose

Perm

Izrada potka

U našoj trgovini možete naručiti izradu potki od bilo koje vrste kose prema pojedinačnim veličinama.

Naše su haljine tanke, savršene za holivudske ekstenzije i za izradu kose sa ukosnicama!

Trošak tkanja: 6000 rubalja / 100 grama (duljina kose manja je ili jednaka 50 cm)

Trošak tkanja: 5500 rubalja / 100 grama (duljina kose je veća od 50 cm)

Šivanje potke

Ako je potrebno, šivamo tresku presavijajući je u nekoliko redova kako bismo osigurali potrebnu gustoću.

Istodobno, odmah razgovaramo o tome koliko puta trebate presaviti tresu za šivanje i isplesti tresu potrebne dužine.

Na primjer: trebate isplesti potku dugu 27 cm kako bi se mogla presaviti na tri dijela. Tkamo trosku duljine 27 * 3 = 81cm.

Zatim ga šivamo tri puta.

Trošak šivanja tresses: 1000 rubalja / 100 grama

Šivanje na igle

Možete naručiti šivanje ukosnica na napravljenu potku.

Trošak šivanja ukosnica: 100 rubalja / komad (ukosnice su uključene u cijenu)

* Dakle, možete odmah naručiti gotov proizvod ili odabranu operaciju odvojeno!

Tkanje potka kose

Demontaža kose po dužini. Za proizvodnju perika i ostalih proizvoda za kosu uglavnom se koristi ošišana kosa. Također se mogu koristiti češljani, ali oni su zamršeni i zbog toga ih je teško rastaviti.

Prije upotrebe kose mora se sortirati po boji i duljini. Kosa se prvo podijeli u zasebne snopove, razdvoji, a čvorovi se raspetljaju ukosnicom. Zatim se kosa češlja na kartici. Oni to rade ovako. Prethodno se na igle kartice stavi list papira veličine kartice i potezima kista zabiju na polovicu duljine igala. Nakon toga, kosa se položi na karticu, papir se opet stavi na vrh zuba i, udarajući je četkom, zakucajte papir u kosu. Kist se nanosi na karticu tako da dlačice dodiruju gornji list papira. Dakle, kosa je zarobljena između listova papira..

Sada počnite češljati kosu. Prstima uzimaju mali pramen kose za izbočene krajeve i pažljivo ga provlače kroz karticu. Ova se operacija ponavlja nekoliko puta dok se sve dlake ne poredaju paralelno. Kao rezultat toga, dulja kosa bit će odvojena od perja, kratka kosa. Kosa kraća od 10 cm se odbacuje, obično se ne koristi za pletenice. Kako se broj dlačica smanjuje, zubi na kartici se udaraju četkom tako da se kosa ponovno stegne između listova papira.

Pranje kose. Djelomično se kosa čisti od prljavštine već pri povlačenju kartice. Na papiru se nakuplja prljavština koja se s vremena na vrijeme mijenja. Ali to nije dovoljno. Kosu treba prati u toploj vodi i sapunu. Operite kosu u velikoj posudi. Koristi se tekući sapun. Ne trljajte kosu prilikom pranja jer ih to može zapetljati. Prvo spustite srednji dio kose, a zatim ostatak.

Kada perete kosu, četkom možete obrisati kosu od glave do vrhova. Suprotno četkanje može uzrokovati da kosa postane matirana.

Ako nakon pranja kosa ostane masna, preporučuje se čišćenje mekinjama. Da biste to učinili, stavite kosu u lavor, prekrijte ga mekinjama, uzmite cjedilu za glavu u lijevoj ruci i trljajte mekinje. Nakon čišćenja, mekinje se istrese.

Ako trebate brzo očistiti malu količinu kose, tada se isperu u nekakvom otapalu - acetonu, alkoholu, otkloni hidrolizom. Benzin se ne preporučuje za upotrebu zbog opasnosti od požara.

Izbor kose na krajevima i glavama. Nakon što se kosa očisti od prljavštine i masti, mora se pokupiti na krajevima i glavama. Ovo je jedno od najmukotrpnijih djela. Poznata su dva načina: mokri i suhi..

Kod mokre metode u bazenu se tuče gusta sapunica. Držeći cjedilu u sredini, udarite jedan njezin kraj na pjenu. Vrhovi kose ostat će na površini pjene, dok će deblje glave biti zakopane u njoj. Zatim se na isti način krajevi odvoje od glava s druge strane niti, čije je polje podijeljeno cjedilu, povlačeći kosu za glave.

Suhom metodom kosa se provlači kroz dvije susjedne karte. Ako kroz kartice provučete mali pramen kose, tanji vrhovi prokliznu i glave zapnu. Zatim se kosa koja ostaje na kartici uklanja i ponovno povlači, ali u drugom smjeru. Kao rezultat toga, sva će se kosa rastaviti na krajevima i glavama. Pramenovi kose položeni su glavama na jednu stranu i na glavama su vezani grubim nitima. Spremite ih zamotane u papir. Kako biste spriječili da moljci pojedu kosu, preporuča se da je posipate naftalinom.

Povlačenje kose. Pletenica (pletenje kose) koristi se u proizvodnji pletenica, kovrča i perika.

Prije nego što se počnete uvijati, morate pripremiti zalihu kose za cijeli proizvod. Budući da količina kose iste boje i tona u pravilu nije dovoljna, potrebna se serija kose priprema miješanjem kose koja je sličnog izgleda. To ne samo da ne pogoršava izgled proizvoda, već upravo suprotno, kao rezultat miješanja (taj se postupak naziva i premazivanjem), kosa dobiva prirodnu hladovinu i živahan izgled. Pomiješajte kosu stavljajući je u karticu i povlačeći je. Dobro je trljati prstima dvije male niti kose držeći vrhove prije polaganja u kartu. Povucite kosu na kartici najmanje 3-4 puta. Pomiješana kosa ostaje na kartici, odakle se uklanja prema potrebi za daljnji rad.

Poznato je nekoliko načina tkanja potki (slika 87). Imamo najčešće tkanje u dva zavoja na tri niti - obični tres i tkanje između dva konca (krep).

Lik: 87. Tkanje pramenova: 1 - krep; 2 - obična greda u jednom zavoju; 3 - obična treska u dva zavoja; 4 - francuska potka na tri niti; 5 - razdjelnica

Kosa pripremljena za pletenice treba biti dovoljne duljine. U gotovim pramenovima to će biti manje od izvornog - 2-3 cm ide na tresu. U slučaju da kosu treba uviti, na pramenove se doda malo kraća kosa, što frizuri daje veći sjaj. Na takvoj kosi trajna će trajati dulje. Kosa iste duljine razvija se pod vlastitom težinom, a frizura od njih izgleda umjetno.

Za oblikovanje hladnih valova, tres je najbolje napraviti od prirodno kovrčave kose. Obično se haljine izrađuju duljine 90 cm. Ako vam je potrebna velika greda (na primjer, za šinjon), tada se šiju zasebne trake pramenova.

Za tkanje tresaka koriste se obične niti br. 10, kao i svilene ili oštre. Da se potonji ne bi odmotali, a kosa ne skliznula po njima, niti povučene preko okvira (tressbank) trljaju se voskom.

Tkanje potki u dva zavoja na tri niti. Za ukosnice, prekrivače, uvojke, pletenice i ostale proizvode koji se koriste za ukrašavanje ženske frizure potrebne su haljine izrađene od duže kose. Obično su tkani na tri niti tehnikom "ispod donje niti u dva zavoja". Oni to rade ovako. Nakon što ste pripremili rešetku za tri niti, izvadite donji klin i napravite 3 petlje na udaljenosti od oko 15 cm od lijevog postolja, nakon čega, okrećući klinove, čvrsto povucite konce. Unaprijed pripremljena kosa na kartici (ili bolje kardahe) stavlja se na stol, ispod napetih niti, bliže desnom postolju.

Snop dlake izvučen s kartice prebacuje se u lijevu ruku i hvata se palcem i kažiprstom na oko 3 cm od krajeva, što će rezultirati time da će, nakon tresiranja, krajevi kose (brade) stršiti ne više od 2-2,5 cm. S manjom veličinom bodlji, krajevi kosa može izaći iz niti, a drvo će postati čupavo.

Prva tehnika je pramen kose, koji se drži u lijevoj ruci, nanosi se na niti na udaljenosti od oko 16 cm od lijevog stalka, nakon čega se kažiprst i palac desne ruke guraju između gornje i srednje niti, hvataju se za krajeve kose, povlače prema sebi, okreću se oko sebe. gornja nit, podižući bradu prema gore.

Druga tehnika - indeksom i palcem desne ruke uhvatite kraj niti, provucite ga između gornje i srednje niti i podignite bradu prema gore.

Treća metoda - ponovite radnju opisanu u prvoj metodi.

Četvrta tehnika - ponovite radnju opisanu u drugoj tehnici.

Peta metoda je fiksiranje niti, za koju se kažiprstom desne ruke podiže donja nit, podiže se prema sebi, tako da prst prolazi između gornje i srednje niti, hvata krajeve kose i izvlači je između niti, nakon čega se pritiska noktom kažiprsta punđa kose gurnuta je blizu petlje na lijevom postolju.

Zatim se sljedeći snop vadi s kartice i dotjeruje, ponavljajući iste tehnike.

Nakon što je napravio tress potrebne duljine, izvadite donji klin i napravite nekoliko petlji blizu brade, nakon čega se tress na petljama odreže.

Da biste dobili ravni pramen, morate ga ispeći (slika 88).

Lik: 88. Pramen sašiven od potke

Tkanje između dviju niti (krep) koristi se za izradu finih uvojaka od kratke kose koji nisu prikladni za ostale proizvode za kosu. Krep je napravljen na dvije niti, koje se čvrsto uvlače između nosača tressbank. Na lijevom postolju, niti su pričvršćene na čavao, a s desne - uz pomoć dva klina međusobno udaljena 10 cm. Nakon što se niti istegnu, donji klin se ukloni i na lijevom klicu naprave tri petlje, a zatim se klin umetne na svoje mjesto i okreće klinove povucite obje niti ravnomjerno. Tehnika izrade finih uvojaka je da se pramen kose naizmjenično omotava oko niti.

Priprema za tkanje. Mali čuperak kose izvučen s kartice prebacuje se u lijevu ruku i stežući se palcem i kažiprstom nanosi se na razvučene niti sa stražnje strane, oko 10 cm od lijevog stalka.

Prva metoda - indeks i palac desne ruke guraju se između niti i, hvatajući gornji kraj niti, omotaju gornju nit, povuku ga prema dolje i prebace u lijevu ruku.

Druga metoda - oba kraja pramena lijevom rukom, odmičući se od sebe, omotaju se oko donje niti, podižući im krajeve prema gore, nakon čega se pramen presreće lijevom rukom.

Treća metoda - indeksom i palcem desne ruke oba kraja niti omotaju se oko donje niti i podižu, ponovno pomičući pramen u lijevu ruku.

Četvrta metoda - s dva prsta desne ruke, umetnute između niti, uhvatite krajeve kose i, povlačeći ih prema sebi, umotajte gornju nit, a zatim ih povucite između niti i spustite oba kraja niti prema dolje.

Nakon toga, sličicom desne ruke, krajevi kose prebacuju se u neuspjeh (do petlje) na lijevu stranu. Sljedeće niti su pletene u sličnim tehnikama..

Izrada pletenica. Da biste napravili pletenicu, morate pripremiti tri jednako duge i dovoljno guste niti. Pletenice izrađene presvlakom izgledaju najbolje, odnosno tako da je unutarnji dio niti izrađen od kraće kose prekriven dugom kosom (cijelom duljinom pletenice). To zahtijeva kosu duljine najmanje 60-65 cm. Njihov sloj mora biti dovoljno gust da kraće dlake unutar niti ne prodiru kroz nju.

Potke pletenica izrađuju se istim uobičajenim metodama, ali prvo napravite traku potke od najdulje kose - pokrivača pletenice, a zatim od kraćih. Obično postoje tri takve pruge. Ukupna duljina potke ovisit će naravno o duljini proizvoda i duljini dlake koja se koristi za gumu..

Prvu traku duge kose vuku pramenovi od po 10-12 dlaka, a slijedeće trake kraćih dlaka izrađuju se od debljih grozdova. Nakon završetka tkanja trake kose iste duljine, fiksira se s tri petlje s donjim koncem, a zatim se sljedeći pramen potkuje.

Krajevi potki pripremljeni za pletenicu prišivaju se na tanku jaku pletenicu, a zatim na posebnom stroju ili štapom okreću pletenicu zdesna ulijevo. Svakih 10 cm potka se prišije na pletenicu. Nakon izrade treće niti, pletenica se ne odsiječe, već se na nju prišiju dvije prethodno izrađene pletenice. Da bi pletenica izgledala spektakularno, kosa je valovita (od glave do vrhova). Ovaj se posao može obaviti uz pomoć valovite kutije, ali ako je kosa obojena, tada se na vrućim kliještima može pojaviti crvenkasta nijansa..

Valovite pletenicu i na ovaj način. Plete oko polovice kratke i polovice duge kose u male pigtaile, zamotaju ih u vlažnu krpu i glačaju toplim glačalom. Male pletenice su pletene, a zatim se sva kosa pomiješa i podijeli u tri guste niti za pletenice.

Izrada šinjona. Kosu za šinjon treba uskladiti i, ako je potrebno, obojiti tako da se ne razlikuje od vlastite kose klijenta. Oblik šinjona, duljina kose i njegova gustoća, naravno, ovise o namjeni šinjona. Ovisno o gustoći šinjona, za njegovu proizvodnju potrebno je 1,5-2 m tresa.

Chignon haljine šivaju se na sljedeći način. Kraj konca potke omotan je oko kažiprsta lijeve ruke i ušiven prstenom. Omotajte ovaj prsten i istovremeno zašijte ostatak potke preko ruba. Rezultat je krug promjera 8-10 cm. Na vrhu je ovaj krug obložen materijalom prekrivenim tilom, što omogućuje pričvršćivanje kosilice na žensku kosu pomoću ukosnica.

Možeš ti to. Otprilike 3-4 zavoja prije kraja greda, šivajte ne u potpunosti, već svaki centimetar, a zatim sašite nekoliko zavoja drva. Kao rezultat toga, dobivaju se petlje za koje će biti lako pričvrstiti hairpiece..

Ako je šišon ušiven bez podloge od tkanine, tada bi brade trese trebale biti pažljivo uvučene. Da biste u ovom slučaju popravili šinjon, možete upotrijebiti i komad češlja s rijetkim zubima visokim 2,5-3 cm ušivenim iza leđa.

Ukosnica za nošenje na stražnjoj strani glave izrađena je na pravokutnom ili ovalnom okviru od uha do uha. Trake potke ušivene su jedna ispod druge. Donja nit druge trake ušivena je na gornju nit posljednje trake potke (brade potke trebaju biti unutar prošivenih niti).

Kosa gotovog šinjona pažljivo se češlja i po potrebi uvija.

Uz pomoć šinjona frizuru možete ukrasiti pahuljastim flasterom, ispreplećući kovrče itd. Frizure s šinjonima prikazane su na si. 89.

U frizuri (slika 89., a) na tjemenu glave kosa je skupljena u punđu čiji se rubovi odrezuju ukosnicama. Za snop je zakovan šinjon. Kosa šinjona snažno se češlja, nakon čega je češljanjem gornjeg sloja dlake dobio potreban oblik. Stražnji krajevi kosilice stopljeni su sa ženskom kosom.

Za izvođenje frizure prikazane na sl. 89, b, sva kosa je začešljana natrag. Na tjemenu glave odvaja se pramen kose koji se počešlja, položi valjkom i nabode ukosnicama. Na valjak na tjemenu glave nevidljivim ukosnicama pričvršćen je šinjon.

Kosa šinjona je snažno začešljana u osnovi, ostatak je ostavljen ravno. Krajevi šinjona podijeljeni su u tri niti, začešljani, vraćajući ih natrag i labavo položeni bez napetosti tako da donji dio isprepletenih niti dodiruje čelo, a gornji dio pokriva podnožje šinjona. Kosa se počešlja natrag sa strane. Na stražnjoj strani glave mogu se položiti u snop. Da bi se očuvao oblik frizure, kosa se poprska lakom..

Za dovršetak frizure prikazane na sl. 86, c, kratka kosa sa strana i gornjeg dijela tjemena začešljana je unatrag, na tjemenu se odvaja pramen kose (krug promjera oko 5 cm) i ošiša nevidljivim ukosnicama. Na ovaj pramen na tjemenu pomoću ukosnica pričvršćen je šinjon. Kosa šinjona snažno se češlja, nakon čega se pažljivo češlja gornji sloj kose, stvarajući željeni oblik oštrim krajem češlja. Krajevi lasara na zatiljku stapaju se sa ženskom frizurom, a preko ušiju s obje strane smotani su prstenom, koji je iznutra učvršćen nevidljivim ukosnicama. Također, ukosnice su nevidljivi ukosnice u svom su prednjem dijelu pričvršćene za kosu žene.

Zaključno, kosa se poprska lakom..

Elegantna frizura (slika 89, d) izvodi se na sljedeći način. S prednje i bočne strane kosa se počešlja natrag, zaveže pletenicom ili učvrsti gumicom i položi u punđu. Krajevi su presavijeni i učvršćeni ukosnicama.

Lik: 89. Frizure sa šinjonima

Na snop je pričvršćen šinjon.

Kosa šinjona prethodno se namota na velike uvijače, a zatim položi u prstenove.

Unutarnje strane prstenova učvršćene su ukosnicama i nevidljivim ukosnicama.

Izrada Monturea. Monture - plašt od tila, svilene mreže ili platna ušiven je u oblik glave. Ovo je osnova perike. Uzorak monture ima oblik prikazan na si. 90.

Da bi se napravila montura, uzimaju se sljedeća mjerenja: opseg glave (od središta čela kroz vremenske izbočine i ispod okcipitalne izbočine); od početka rasta dlake na čelu preko tjemena do granice rasta dlake na vratu; širina čela od jednog hrama do drugog; od sredine čela do ruba sljepoočnica, od ruba lijeve sljepoočnice do ruba desne sljepoočnice kroz stražnji dio glave; od vrha jednog uha do vrha drugog kroz tjeme; širina zatiljka od režnja jednog uha do režnja drugog uha na vratu.

Sve veličine su zabilježene na pripremljenom uzorku. Nakon toga odabire se prazna površina koja je bliske veličine i na nju se jednostavnom olovkom nanose konture perike. Uzduž ove crte na disku morate fiksirati tanku vrpcu, boje boje kose od koje će se izrađivati ​​perika. Vrpca se navlaži i pričvrsti na blanko pribadačama, koje se utisnu kliještima ili zakucaju u čekić. Na mjestima gdje bi trebalo biti zaokruživanja, čepovi se češće zabijaju kako se traka ne bi skupljala u naborima. Ovaj se posao obavlja držanjem praznine između koljena..

Ovaj rad započinje od sredine vrata s jedne i s druge strane i završava na sredini čela. Dakle, vrpca označava granicu rasta dlake. Na ovu vrpcu ušivene su ravne opruge od satova širine 2 mm koje ih lome do željene duljine: tri na prednjoj platformi, dvije na sljepoočnicama i jedna na uglovima vrata. Opruge zatežu periku, sprječavajući je da sklizne na jednu stranu. Nakon toga, jako uštirkani til zamota se na prazno i ​​pričvrsti pribadačama u obliku vrpce, opruge se omotaju i ušive u unutrašnjost vrpce..

Pričvršćivanje kose perike. Kosa je fiksirana na nosaču posebnom kukom: uhvate nekoliko dlaka, provuku ih kroz tkaninu i zavežu. Ova vrsta posla naziva se tamburanje kose. Pri tamburanju krajevi čvorova ostaju ispod baze perike, a duga kosa se provlači.

Postoji nekoliko načina tkanja perika. Najjednostavniji od njih je ovaj. Između palca i kažiprsta lijeve ruke čvrsto drže pramen kose presavijene na glavi na pola, heklaju nekoliko dlačica i povlačeći ih provlače kroz stanicu tkiva zajedno s kukičanjem. Nagnuvši se malo prema naprijed, zakačite dlačice preko proboja tkanine, provucite ih kroz petlje, postupno ih oslobađajući s lijeve ruke, i čvrsto zategnite čvor petlje. Smjer tambura određuje se smjerom rasta dlake, tj. Od krune prema dolje. Ako napravite periku s razdjeljkom, tada uzmite u obzir smjer frizure. Postupak tamburanja prilično je složen i mukotrpan..

Postoji još jedan način pričvršćivanja kose na monturu - šivanje na krep kosu. Perika je napravljena od ovako krepirane kose. Krep, odnosno cjediljka satkana na dvije niti, prišije se na nosač nitima. Broj niti koje treba šivati ​​i njihov smjer odgovaraju odabranoj frizuri.

Nakon što se kosa učvrsti na monturi, perika se okreće s kosom prema dolje i vrpca ušivena oko rubova povlači se s dva reda kose, odnosno maskira se kosom.

Na gotovu periku s obje strane ušive se elastične vrpce, na jednoj od kojih je pričvršćena kuka, a na drugoj - petlja.

Uvijanje kose. Proizvodi za kosu (perike, ukosnice) najbolje su izrađeni od prethodno uvijene kose. Kosa se uvija, obično termički, vertikalnim ili vodoravnim navijanjem.

Otopina za uvijanje priprema se na sljedeći način. Za 1 litru vruće vode uzmite 50 g kristalnog sulfata, 20 g boraksa i miješajte dok se potpuno ne otopi. Pramenovi kose tretiraju se otopinom za uvijanje i namotavaju na šipke, nakon čega se zamotaju u papir za pečenje i stave u kadu, peku se 5-7 minuta (ovisno o stanju kose). Nakon potpunog pečenja i hlađenja, kosa se opere i ispere zakiseljenom vodom (2 žlice octa na 1 litru vode).

Ako je ošišana kosa uvijena kemijski, tada se pripravak razrijedi s oko 40% vodom..

Također možete sklupčati nakon što je chignon ušiven. Kosa se uvija termičkom ili kemijskom metodom ili vruće uvija kliještima. Oni pramenovi koji će se nakon toga zalijepiti za glavu preporuča se saviti u kolutove pomoću papilota. U ovom slučaju, kosa se navlaži otopinom za uvijanje, zamotana u kolutove, zamotana u papir za pečenje, nakon čega se svaki pramen zasebno peče zagrijanim kliještima za papilot.

NOVI tečaj - Tkanje potka kose

TEČAJ - "TKANjE".

Pozivamo vas na tečaj "Tkanje potke".

 • Želite li naučiti kako sami izraditi proizvode za držanje tijela?
 • Volite hollywoodsku zgradu i umorni ste od traženja kvalitetne potke?
 • Želite individualno izraditi potku za svog klijenta od slavenske kose?
 • Planirate sudjelovati u natjecanjima za frizure na pisti?

Teorijski dio:
1. Tress i njegove vrste.
2. Alati i uređaji koji se koriste za vuču kose.
3. Osnovni principi stvaranja potke. Gazeći po pisaćoj mašini. Ručna vuča.
4. Vrste čvorova za ručno tkanje.
5. Tehnika rada na tress-bankici, kartici, stezaljci.
6. Upoznavanje s najpopularnijom tehnikom nadogradnje kose "Hollywood tress extension" i "Weft system".
7. Stvaranje lažnog repa za kosu od potki.
8. Šivanje na šivaćem stroju i ručno navlake na kopče-ukosnice. Cijeli tečaj stvaranja proizvoda za kosu za vjenčane i večernje frizure.

Praktični dio:
Učvršćivanje stečenih znanja u praksi.

Tečaj tkanja potki bit će koristan za početnike i iskusne majstore "afron ekstenzije" - holivudske ekstenzije kose, kao i one koji žele savladati tress produžetke kose na prstenovima pomoću danske tehnologije "Weft system".

Trening se provodi na materijalima "Vorona Extension Hair" i "Nordic Hair Contrast".

Izdajemo potvrdu na dva jezika „Master of Possession Works. Tkanje tresa ".

Tečaj 1 dan (6 sati) od 11 do 17 sati.

Trening provodi učitelj frizerstva, tehnolog. Tečno govori tehnološke procese i umjetničko modeliranje frizura.

Također možete kod nas naručiti pojedinačnu izradu potki od slavenske kose s izborom duljine i boje kose.

Nakon završetka treninga dobit ćete 10% popusta na tečaj "Holivudsko produženje kose: šivanje na pigtail, na prstenje, autorska tehnika Vorona".

Pogledajte raspored seminara u rasporedu na web stranici.

Za kupnju materijala za nadogradnju kose i proizvode za korekciju obratite se menadžerima tvrtke.

Moskva, Leningradskoe shosse, 72, prvi studio za nadogradnju kose "Vorona"

Telefoni:
+7 (499) 922-20-89, +7 (925) 719-04-97.

Tehnika post-rada "Pucanje"

Informacije o centru za obuku

Učenje za razumijevanje

 • Bojanje kose ošišane u stilu Ombre
 • Rad s kosom ošišanom na kartici
 • Tehnika poziranja: tkanje potke
 • Tehnika poziranja: Tamburanje

Građevinski trening

 • Umetak za kosu "Kapsulna tehnologija"
 • Hollywoodski tečaj za produljenje kose

Fotogalerija radova

Tehnika poziranja: tkanje potke.

Cijena ovog tečaja u našem studiju iznosi 15 000 rubalja. Trening se odvija u malim grupama do 4 osobe i pojedinačno. Pružamo sve materijale i kosu. Za one koji nemaju priliku doći u naš studio na trening, snimili smo brojne video lekcije. Sada znanje koje trebate možete dobiti iz udobnosti svog doma s bilo kojeg mjesta na svijetu. Nakon plaćanja, e-poštom ćemo vam poslati pristup treningu u trajanju od 30 dana. Da biste dobili potvrdu o završenom osposobljavanju, morat ćete nam poslati video izvještaj sa svojim radom. Cijena tkanja učenja na daljinu iznosi 10000 rubalja.

Pucanje je postupak pričvršćivanja pramenova kose na pramenove. Tečaj uključuje obuku tkanja potke u jednom i dva zavoja. Ručno tkano drvo koristi se za izradu uređenih proizvoda (kao što su: perika, repni rep, pletenica, šiške, rep od rakova, nadzemne niti) i za nadogradnju kose. Danas su holivudske ekstenzije za kosu jedna od najpopularnijih vrsta ekstenzija. U procesu treninga naučit ćete sve zamršenosti rada, koje niti je bolje koristiti u tkanju, kako odabrati kosu, kako razlikovati slavensku kosu od lažnih, možete majstoru postaviti sva pitanja koja se pojave tijekom treninga.

Pregled tečaja:

 • Pregled opreme
 • Tkanje potke u jednom zavoju
 • Tkanje potke u dva zavoja
 • Ušivanje potke u pramen za produženje (na šivaćem stroju)

Prijavite se za seminare telefonom:
8 (903) 5490309

Učiti graditi / tkati drvo / boju.

Naš centar domaćin:

1) Trening za nadogradnju kose na tresu

2) Učenje tkanja potke (naučit ćemo vas tkati najpouzdanije i najkvalitetnije potke)
Prikaži više...

3) Učenje mrljanja drvoreda / posjekotina

4) Naučit ćemo vas kako odrediti strukturu kose

5) Naučit ćemo vas kako lijepo fotografirati svoj rad

6) Naučit ćemo vas kako održavati svoju radnu stranicu na Instagramu

7) Naučit ćemo vas kako točno odabrati kosu i osobno i na mreži

8) Otkrit ćemo sve tajne pronalaska klijenata

Ovladati profitabilnim zanimanjima:
Majstor za nadogradnju kose
Tress / Slice bojanje majstor
Pastiger

+Pristupačne školarine

+Školarina se može plaćati na rate bez kamata

+Prilika za kupnju video lekcija i dobivanje certifikata naše tvrtke s pečatom

+Popust na kupnju kose u našoj tvrtki

+Nakon završetka obuke, certifikati naše tvrtke izdaju se s pečatom.

Po pitanju treninga nazovite / napišite: 8-912-654-82-88

Nova vizija

Studio ljepote

Frizerski

 • Povijest str. Čl
 • Zadaci modeliranja
 • Uslužni zadaci
 • Dlaka
 • Instrumenti
 • Brijanje lica i glave
 • Korekcija kose
 • Šišanje
 • Muško šišanje
 • Dječje šišanje
 • Šišanje žena
 • Frizure
 • Pletenje kose
 • Perm
 • Bojanje kose
 • Oblikovanje kose
 • Poziranje proizvoda

Studio ljepote "New Vision", Barnaul

Kroz povijest ljudi su nosili frizure ošišane na razne načine, uglavnom određene kulturom njihove ere. Frizure su obilježja društvene klase, dobi, bračnog statusa, rase, političkih uvjerenja i rodnih stavova..

U mnogim kulturama, često iz vjerskih razloga, žena ne bi trebala pokazivati ​​kosu dok je u društvu, au nekim društvima ženska je kosa ošišana ili vrlo kratka i prekrivena perikama. Tek s krajem Prvog svjetskog rata, žene su počele nositi kratke frizure u svom prirodnom obliku..

Šišanje je osnova buduće frizure, ovo je prilično složena operacija, a što je bolje izvedeno, frizura će biti trajnija.

Postoji ogroman broj šišanja, ali svi se razlikuju u svom stilu. Šišanje ovisi o modnom trendu, karakterističnom za određeno vrijeme. Ali na njihov stil utječe i pojava novih alata i uređaja koji se koriste za liječenje kose. S tim u vezi, tehnologija rezanja se također mijenja. To dovodi do pojave novih oblika i frizura. Trenutno se na temelju već poznatih šišanja pojavljuju nove frizure zbog modernizacije pojedinih elemenata. Ali ime šišanja, u pravilu, ostaje izvorno..

Frizura je jedan od glavnih ukrasa osobe, ali pri odabiru frizure ili frizure treba uzeti u obzir, osim izgleda, početnu duljinu kose po cijeloj površini glave, boju i strukturu kose. Ispravno odabrana frizura i frizura mogu učiniti čuda i sakriti mnoge nedostatke u izgledu ili obliku glave, istaknuti dostojanstvo osobe.

Majstorska tečaj Obrtnički proizvod Rođendansko tkanje Kako napraviti drvo za periku Navoji za kosu MK

Davno (prije 40 godina) u mladosti su visoke frizure bile vrlo moderne (mnogi
zapamtite ovo) Tada u prodaji gotovo nije bilo perika i ukosnica, i ako su bile vrlo skupe.
Tih su dana mnogi pravili šinjon čak i od konjske dlake (svega je nedostajalo). Bila sam vrlo znatiželjna (i još uvijek jesam) i puno toga napravila vlastitim rukama. Tkanje perike tada je potajno špijuniralo ženu, kako je to radila (kako sada kažu, to je bila njezina stvar), pa svoje vještine nije prenijela ni na koga. Trenutno se bavim složenim zanatom - poklon svojoj kćeri. A tu je i lutka "Gospodarica bakrene planine" za nju izrađujem periku od prirodne kose. Morao sam naporno raditi kako bih se prisjetio kako se to radi. Pregledao sam cijeli Internet koji MK nije našao, ali otkrio sam da se prirodna ili umjetna kosa tka u nizu, gdje je osnova niti stres. Dijelim s vama kako se izrađuje treska za periku ili ukosnicu.

Za posao su vam potrebne: jake niti, prirodna kosa, posuda za vodu, stara stolica sa naslonom (ili napravite uređaj, kao što je prikazano na crtežu), čavli, čekić

Kao u mladosti, naslon stolca počinje raditi. S desne strane zabijaju se tri čavla na istoj udaljenosti, a jedan čavao s lijeve strane. Zatim uzmemo jake niti i prvo ih namotamo na jedan nokat, popravimo, protežemo se duž duljine konca do suprotnog čavla s lijeve strane stolice (ako je razmak između čavala 50 cm, tada bi duljina konca trebala biti 8-10 cm duža) Tada to radimo s dva preostala čavli na desnoj strani stolice. Rastegnite pričvršćene niti s desne strane zatezanjem na čavao s lijeve strane, pričvrstite ih namotavanjem na nokat, ali tako da ih kasnije možete povući i pričvrstiti kada se niti opuste.

Na prethodnoj su slici niti slabo vidljive, pa su na primjer prikazane niti od špage.

U posudu ulijte vodu, a pored stavite kosu svezanu u snopove.

Vodu i čuperke kose odvajamo s jedne strane s vaše lijeve ili desne strane (što vam je prikladnije). Sjednemo na sjedalo stolca okrenuto prema leđima, odvojimo ga, izvlačeći 10-15 snopa iz snopa, umočimo prste u posudu s vodom i vodimo mokrim prstima duž duljine tih dlaka. Kosa navlažena vodom je glađa i s njom je lakše raditi. Prije rada crtamo shemu prema kojoj ćemo ovaj pramen kose isplesti u tri niti..

1. Pripremljeni pramen kose počinjemo povlačiti odozdo između prve niti i druge niti na sredinu niti (ako je presavijen na pola), a zatim je protežemo preko druge i treće niti.

2. Savijemo pramen kose iza gornje treće niti prema sebi, a zatim se protežemo preko druge i prve niti.

3. Dalje, savijamo se, povlačeći cjedilu iza prve i druge niti, povucite

4. Savijamo se oko gornje treće niti s cjedilu i istežemo prema sebi, zatim je protežemo preko srednje druge niti odozgo, a zatim za sebe istežemo cjedilu iza prve niti. Istegnite se, zategnite i pomaknite ulijevo. Zatim uzmemo novi pramen od 8-10 dlaka itd..

Snaga potke ovisi o kvaliteti niti i gustoći tkanja.

Kako napraviti tresses?

pridružite se raspravi

Podijelite sa svojim prijateljima

 1. Mogućnosti proizvodnje
  • Dlaka
  • Od kozje dlake

Sposobnost kombiniranja vlastite kose s lažnim kovrčama u frizuri dala je beskrajne mogućnosti mašte frizerskim majstorima. Za samo četvrt sata kosa dobiva željenu duljinu i volumen. Jedna od mogućnosti gradnje je upotreba pramenova.

Mogućnosti proizvodnje

Tresove možete napraviti sami kod kuće.

Dlaka

Da biste sami napravili potke od prirodne kose, trebat će vam:

 • jake niti;
 • spremnik za tekućinu;
 • kosa prirodnog podrijetla;
 • stolica s naslonom ili nešto slično njemu;
 • čekić;
 • noktiju.

Bilo bi idealno ako vam u budućnosti ne bude potrebna stolica za izradu potka, jer ćete je u tom procesu morati znatno pokvariti. S desne strane stražnje strane trebate zakucati tri klina tako da udaljenost između njih bude jednaka. S druge strane zakucava se samo jedan karanfil. Namotajte niti oko nokta s lijeve strane, zavežite jak čvor. Povucite konce na suprotnu stranu leđa tako da budu zategnute. Ponavljamo ovu operaciju sa svim noktima s desne strane. Napominjemo da duljina konca treba biti 7-10 cm duža od udaljenosti s lijeve strane naslona stolice udesno.

Povucite navoje zdesna nalijevo s napetošću i pričvrstite. Kada navijate na čavao, morate pružiti nijansu: ako niti oslabe, mogu se ponovno zategnuti i popraviti.

U posudu ulijte vodu i stavite kosu. Stavite spremnik s desne i lijeve strane stražnje strane (ovisno o vašim individualnim željama). Postavite drugu stolicu tako da dok sjedite na njoj budete okrenuti prema naslonu stolice s razvučenim nitima. Odvojite 10-13 dlačica od pripremljene kose, prstima ih raširite u vodi duž cijele duljine, tako da je s njima lako raditi. Prije nego što počnete tkati kosu duž niti, trebate nacrtati grubi dijagram.

Istegnite zaglađenu kosu na pola duljine u sredini dvije niti, a zatim između druge i treće. Savijte kosu preko treće niti prema sebi, a zatim je razvucite preko prve dvije i povucite malo. Treći pramen zaokružite pramenom kose i povucite prema sebi. Povucite dlake preko druge niti, a zatim preko prve prema sebi.

Dobro povucite, zatvorite i pomaknite na lijevu stranu.

Isti postupak ponavlja se i s drugom kosom pripremljenom za ručno pletenje..

Snaga proizvoda ovisit će o kvaliteti niti i gustoći samog tkanja. Radi čvrstoće potka se može šivati ​​na šivaćem stroju duž oblikovanog šava.

Tamo gdje estrih prolazi, preporučuje se obostrano lijepljenje gelom Moment Crystal. Zahvaljujući ovom postupku dlake će manje izlaziti prilikom češljanja..

Da biste gotov proizvod fiksirali na glavi, trebate šivati ​​ukosnice na potke.

Od kozje dlake

Izrada pramenova od kozjih uvojaka jednostavan je zadatak, čak i početnice majstorice mogu to podnijeti. Vrijeme izrade trajat će oko sat vremena.

Za rad su vam potrebni sljedeći materijali:

 • kozja dlaka;
 • niti;
 • vladar;
 • papir za precrtavanje;
 • škare;
 • pribor za šivanje;
 • mašina za šivanje.

Kozju vunu možete naručiti u internetskim trgovinama rukotvorina. Ako imate vještinu rada s ovim materijalom i znate kako obraditi kozju dlaku, preporučuje se naručivanje sirovih, nedovršenih niti, jer je puno proračunski.

Dobro isperite sirovo pomoću praha i regeneratora kako biste obeshrabrili karakterističan kozji miris. Osušite i izrežite na niti.

Od papira za papir izrežite komad duljine 20 cm. Širinu papira podijelite na pola i olovkom povucite zamjetnu crtu. Uzmite tanke niti i položite ih tako da je baza malo viša od povučene crte.

S druge strane, također rasporedimo niti tako da se lagano preklapaju s prethodnima. Ponavljajte iste korake dok se ne popuni sredina lista papira. Postigavši ​​željenu oznaku, list se mora presaviti na pola.

Postavite najmanji korak na šivaćem stroju i šivajte proizvod duž središnje crte. Savijte potku napola na šavu. Ponovno šivajte na udaljenosti od pola centimetra od prvog šava. Uklonite gotovu potku s papira za praćenje.

Možete napraviti haljine bilo koje duljine, prema vašim željama. Najlakši način izračunavanja duljine temelji se na širini lista papira..

Ako papir za crtanje nije dostupan, možete ga zamijeniti papirnatim papirom. Korištenje ovih materijala izuzetno je važno za postizanje dobrih rezultata. Činjenica je da šivanje kozje vune izravno na vrh vune dovodi do njenog bacanja ispod igle ili stopala šivaćeg stroja. Papir za praćenje vrlo je tanak i s njim je jednostavno raditi, zahvaljujući njemu potka ostaje lijepa, zaglađena i sama se na kraju lako uklanja.

Kosa se može obojiti prije izrade tresses. Da biste to učinili, boja za kosu mora se razrijediti u posudi. Može se koristiti jedna ili više boja. Boju je potrebno nanijeti ručno, jer će četka dizajnirana za ovaj postupak izvući kozju dlaku. Prvo se mrlje korijeni, a zatim vrhovi dlačica. Za 100 grama tressa trebat će vam oko 2 paketa boje. Kad je sva kosa dobro podmazana, potrebno ih je saviti u vrećicu i ostaviti tako 1,5 sata.

Zatim isperite svaki pramen dodatkom melema i ostavite četvrt sata. Ponovno isperite i raširite da se osuši. Češljajte kovrče.

Informacije o tome kako napraviti potku kod kuće za 10 minuta potražite u sljedećem videozapisu..

Izrada treseva

Za proizvode nakon posla izrađuje se kosa od kose - baza u obliku dugog pramena kose koja se polaže na podlogu perike ili ukosnice. Uređaj za izradu greda naziva se gredica (slika 276). Tres se tka na nitima.

Lik: 276. Tress banka

Tress-bank se sastoji od dva drvena ili metalna nosača promjera 40-50 mm i visine 40-50 cm.

Stezaljke s postoljima pričvršćene su za stol na udaljenosti od 50-70 cm ili nekom drugom prikladnom, tako da stalci ne ometaju rad i lako možete kontrolirati napetost niti.

Desno postolje ima tri prolazne rupe s umetnutim klinovima za namatanje niti. Udaljenost između rupa je 6-7 cm. Niti od najlona potrebne čvrstoće namotavaju se na klinove. Slobodni krajevi niti su povezani i pričvršćeni na kuku lijevog postolja. Sve tri niti izvlače se podjednako okretanjem klinova na desnom nosaču. Jednom donjom niti, izvadivši klin, uvucite oko dvije razvučene niti i povucite je u petlju kako biste izbjegli rastezanje potke. Nakon toga, klin se umetne na svoje mjesto i povuče konac. Kosa se isprepliće između ovih niti i dobije tress.

Tress se izvodi ručno: tri niti u jednom zavoju i tri niti u dva zavoja. Postoji nekoliko vrsta tkanja niti između niti. Ovisno o tkanju niti i broju niti, podijeljeni su u tkanja (slika 277):

a) engleski;
b) nizozemski;
c) egipatski;
d) samac;
e) dvostruko;
f) rastanak;
g) sranje.

Snaga potke ovisi o čvrstoći niti i kvaliteti tkanja..

Pramen kose od 10-12 dlaka uvlači se između donjeg i srednjeg konca i natrag oko donjeg konca prema sebi, vuče i pomiče na lijevu stranu do čvora konca, zbijenog. Zatim uzimaju novi pramen od 10-12 vlasi i ponovno se isprepliću između niti i, stežući se, pomiču ulijevo i tako dalje tkaju potku. Duljina potke određuje se duljinom potke na proizvodu, u perici, ukosnici, pletenici. Izrađuju se pramenovi različitih duljina, krajevi niti su vezani u dva čvora kako se tres ne bi raspadao.

Tkanje potka kose

Šminkanje lica pomoću ukrasnih proizvoda za kosu i njihova izrada

Tkanje potke

Tress je kosa utkana u nizu, to je poluproizvod postprodukcijskog proizvoda. Međutim, nije svakom proizvodu prethodi izrada potke. Da biste dobili tress, kosa se savija u redove i šiva strojem, zatim se na mjestu šivanja kosa savija na pola i još jednom šiva.

Poznata ručna metoda za izradu gume. U ovom se slučaju koristi tressbank (slika 22) od dva okrugla drvena ili metalna nosača, učvršćena stezaljkom na dnu stola. Između stupova povlače se niti za vuču. Udaljenost između stupova prilikom pričvršćivanja na stol trebala bi biti 60-70 cm. Desni stup ima tri prolazne rupe na međusobnoj udaljenosti od 6-7 cm. U te rupe umetnute su drvene, dobro postavljene klinove, u čijem su dijelu utor za namatanje niti. Lijevi nosač ima posebnu kuku smještenu u razini srednjeg klina desne potpore. Dizajniran je da osigura tri niti koje dolaze iz klinova desnog postolja.

Kosa sa snopom ili pojedinačno učvršćena u bazi od tri niti u određenom slijedu (slika 23). Prvo se kosa namotava donjom niti, odabire se gornja nit koja se spušta dolje ispred srednje i donje niti, zatim se ponovno povlači donjom niti i kosa se podiže ispred srednje i gornje niti. Tako je kosa fiksirana u jednom zavoju. Možete popraviti kosu u dva okreta, tri okreta itd. Zatim je kosa čvrsto fiksirana. U tu svrhu, s glavnim krajem kose koji ostaje na vrhu, gornja nit se opet savija oko gornje niti, pridržava donjom niti ispred srednje niti, povlači, učvršćuje fiksnu kosu i pomiče je ulijevo, u nizu.

Krep tkanje. Krep je također poluproizvod. Koristi se u proizvodnji brojnih dodataka za držanje tijela u kojima je potreban efekt fino uvijene kose (na primjer, prilikom izrade brkova, brade, zalistaka).

Lik: 23. Ručna metoda izrade potke

Lik: 24. Način izrade krepe

Lik: 25. Tamburasta kuka

Krep krema može se napraviti od bilo koje vrste kose, ali najkvalitetnije krempilije dolaze od prirodne kose.

Krep se, u pravilu, izrađuje ručno, metodom neprekidnog opletanja kose na gredici između dvije niti (slika 24.). Kosa je utkana u niti i zbijena u nizu. Tkani konop krepe navlaži se vodom, popari na temperaturi od 70-80 ° C i osuši. Suha nit od krepa se podera i na mjestu puknuća snopom ili pojedinačno odabere se i učvrsti na obradak gotova fina kovrčava kosa.

U nekim se slučajevima krep može zalijepiti na određene dijelove lica.

Sredstva za ciscenje


mlaznice u ultrazvučnim kupkama i na postoljima

Dezinficijensi

široka primjena

za dezinfekciju u željezničkim objektima, prehrambenoj industriji, zdravstvenim ustanovama, veterinarskom nadzoru

Deterdženti

za željeznički prijevoz, certificirano od VNIIZhT- "Favorit K" i "Favorit Shch", unutarnje i vanjsko pranje automobila.