Je li moguće bojiti je u plavu boju nakon kane?

Pribor

Biljne boje (kana i basma) prilično su podmukle. Nakon njih, kemijske boje ponašaju se nepredvidljivo. Možda će izgled najneočekivanije i heterogene boje: zeleni, plavi, žuti pramenovi dlake podsjetiti će druge na egzotične ptice koje su se smjestile na vašoj glavi.

Kana se ponaša na isti način nakon kemijske boje, recimo da je umjetna plavuša odlučila napraviti sebi masku od bezbojne kane, ali nije vrijeme. Oh i oh! Što će vidjeti na glavi? Luda frizura sirene! Zelena sluz i nezrela slama u kombinaciji s beživotnim čupercima sivo-smeđe boje!

Niti jedan majstor neće poduzeti ispravljanje ovog eksperimenta! (Ako ne obrijete glavu i zatim ne pričvrstite takozvani "sustav" - periku na ljepilo)

Stoga, prije upotrebe kane, morate dobro razmisliti, potražiti savjet iskusnog frizera koji će najvjerojatnije tražiti da prođe najmanje mjesec dana nakon posljednjeg bojanja, a zatim odlučiti što dalje s vama.

Kako prefarbati iz kane natrag u plavušu

Komentari korisnika

Kana je samo rezala

Bolje je pričekati dok se kana ne ispere, ovo je biljna boja, a dekolor za kemikalije, što će ispasti, nije poznato

Kana se ne ispire. Njezino samo raste i reže

nije opcija čekati dvije godine

Pa, tako na glavi može ispasti pravi odmor. ?

Oksan, djevojka je potpuno u pravu. Takav sam primjer vidjela kod svog frizera. Boja je izašla močvarno prljava

pa, da vidimo da nakon kemije to nije zastrašujuće

Rizični ste) Bacite se u whatsapp, pitam se)

Ne, kana se ne može isprati kod kuće i neće je preuzeti svaki gospodar u salonu.

Kosu sam nekako obojio kanom i postala je zelena. Nestvarno ga je oprati, u 2 salona su mi odbili jer je učinak nakon kane nepredvidljiv, boja ga ne podnosi, oh onda sam patila.

Nedavno se na televiziji pokazalo kako je djevojka u sani nakon kane htjela odjenuti plavušu u plavušu. Kosa je izašla i postala djelomično zeleno-plava. A ako su i trudne, rezultat uopće nije predvidljiv. Hodajte tako, moj savjet.

Preporučujem pojašnjavač sess

Tijekom trudnoće, pročišćivač? Šališ li se? Bit će zelena!

U plavuši nakon kane - moje trnovito iskustvo

zdravo!
Na ovaj post poticalo me vlastito iskustvo pronalaženja informacija o razjašnjenim nakon kane.
Pravih je primjera malo, a uspješnih još manje. Uglavnom čitam nešto poput "ni u kom slučaju nemoj to učiniti, postat ćeš ćelav i zelen" (istodobno, očito)
Vidim da su ovdje mnogi pravi profesionalci u njezi kose, pa ću odmah rezervirati - u ovom sam pitanju amater.
Za početak mi je kosa uvijek bila slaba točka. Krhka, vrlo mršava. Mnogo sam godina hodao s rodnom svijetlosmeđom bojom, ali jednom je moje srce zahtijevalo promjenu, a ja sam se, bojeći se da bojom ne naudim kosi, obojio kanom (prvo LUSH, zatim Ledy Henna i Aasha).

Nada je bila za svijetlu crvenokosu, ali nije bila opravdana - kosa je brzo stekla pigment i boja je počela prelaziti u bordo. Ova me perspektiva uopće nije privlačila, no unatoč tome, bojala sam kanu gotovo 3 godine, pokušavajući (bez uspjeha) postići svjetliju nijansu.
Tada je postojala želja da postanem plavuša, a zatim nekoliko teških mjeseci, kada sam narasla u svoju boju (nešto manje od godinu dana, unatoč činjenici da kosa raste vrlo sporo).
Prije prvog bojanja na glavi bilo je otprilike ovako:

Svijetlo smeđe korijenje (oko 10-12 cm), zatim bordo kana.
S tim sam početnim podacima obišao nekoliko salona prije nego što sam pronašao gospodara koji mi je ne samo pristao posvijetliti, već i razumno objasnio kako će to učiniti, kakav se rezultat može očekivati ​​i kakve rizike nosi osvjetljenje.
Zatim je uslijedilo trosatno posvjetljivanje (majstor je nekoliko puta primijenio posvjetljujuću smjesu) i bojanje postojanom bojom.
Kolaž - rezultat nakon osvjetljenja (vatreno narančasta), a zatim nakon dugotrajne boje.

Osvjetljenje je prvi put ostavilo crvenkastu nijansu, što me, međutim, nije puno smetalo.
Nakon otprilike tjedan dana, postojana boja djelomično mi je napustila svijetlu glavu, rezultat je bio sljedeći:

Drugo bojenje mjesec dana kasnije (prema istoj shemi, ali samo jedno pojašnjenje + postojana boja) gotovo je u potpunosti eliminiralo crvenokosu, postigli smo prilično ugodnu toplu plavušu.

Općenito, svi postupci, naravno, nisu poboljšali kvalitetu kose, kosa je bila suha i postala je lomljivija, ali nisu bili fontana, pa ne mogu reći da je bojanje ozbiljno oštetilo kosu..
Tada su bila dva mjeseca u vrućoj južnoj zemlji - letovi, sunce, slana voda - i sada kosa moli za milost.
Od dana posljednjeg bojenja, Matrix Color Sync 10V je nekoliko puta nijansiran:

Boja za kosu Fara Classic - recenzija

Kako ponovno postati plavuša nakon kane? Od crvene do plave - je li stvarno?

zdravo!

Tata je u zgradi, tata se oporavio od depresije.

Gdje ste nestali? Jednostavno je.

Dakle, na pitanje gdje sam nestao, jednostavno se nisam mogao sabrati nakon što sam odlučio odustati od crvenokose. Ne, jako sam volio crvenokosu i volio sam ga, ali korijenje sam morao bojati jednom tjedno. Znate, upravo mi je pozlilo od mrlja i odlučila sam ponovno narasti svoju rodnu boju kose. No, s crvenokosom se pokazalo nemogućim, budući da je korijenje izgledalo sivo, tek sam shvatio da izgledam katastrofalno strašno i u ovom stanju više nije bilo moguće pisati kritike.

Dakle, danas ćemo razgovarati o najcool zadatku, kako se, nakon bojenja kenom, prelakirati u plavušu?

Učinkovita maska ​​za uklanjanje kane je alkohol!

Moram odmah reći, ni u kojem slučaju ne biste smjeli odmah nanositi osvjetljujuću boju ili puder, jer zbog nečistoća u kani možete dobiti zelenu kosu, svu sluz koja je pomiješana s kanom morate isprati alkoholom. Da biste to učinili, kosu morate tretirati alkoholom i zagrijati. Nakon takvog postupka, kosa mi je posvijetlila za otprilike 1-2 tona, ali kamera to nije mogla prenijeti.

Tako smo uklonili sve što bi nam moglo dati zelenu boju kose, a čini se da se nema čega sramiti, nanesite puder za posvjetljivanje i. oćelavi! U ovom trenutku želim vam reći o još jednom mitu o kanu.

Blagodati kane za kosu?

Kana jača i čini kosu gušćom! Mnogi to kažu, ali trenutno razumijem da je ovo bicikl, možda će za istočnjačke djevojke to biti istina, ali ja sam tipična Slavenka žena djevojka, a kana mi je isušila kosu, a krajeve pretvorila u suho grmlje, koje je bez melema izgledalo poput krpe.

Dakle, kad je vaša kosa isušena, osvjetljavanje puderom gotovo je isto kao i šišanje ćelave glave, pa sam odbacio tako učinkovitu i primamljivu opciju.

Tada se možete obratiti stručnjaku, ali tek nakon što u prosjeku potrošite 5 tisuća, ili točnije 15 tisuća, budući da će vas majstor odmah upozoriti da će biti potrebna najmanje tri postupka, još nije činjenica da ćete dobiti plavu kosu i kosu koja je manje sposobna za život. Potrošiti takav novac bez garancije činilo mi se premasnim pa sam se odlučio rugati sam i računati gotovo u bescjenje (u usporedbi, naravno).

Tako su mi od svih opcija ostale samo boje. Dugo sam odabirao boju i prema recenzijama čitao sam o svima, ali dok sam prikupljao informacije, kosa je polako rasla. Prije svega, kupio sam "Palette", svi su pohvalili tehnologiju posvjetljivanja te boje i "bla bla bla".

Rezultat je bio sljedeći:

Mnogo je crvenokosa nestalo toga dana, ali počeo sam izgledati ludo. Dobro je što je kosa ostala na svom mjestu i nakon što je melem izgledao manje-više podnošljivo. Inače, u ovom trenutku prefarbavanja bila sam toliko zbunjena, jednostavno nisam razumjela što učiniti s obrvama, šminkom i, općenito, s tim kako izgledam, Bože, prvi put sam imala takvu paniku!

Ponovno sam kupio "Palette", ali drugi put nakon što nije ostavio niti gram crvenila, pa sam počeo dalje čitati daljnje kritike o posvjetljivanju boja izvornom crvenom bojom.

A onda sam naišao na boju "Fara" po smiješnoj cijeni, rezultati u recenzijama djevojaka bili su impresivni. U našim trgovinama pronašao sam ovakvu plavušu:

Cijena: 78 rubalja.

Arganovo ulje, prirodni ekstrakti i ostala šljokica pokušavaju nas namamiti proizvođača, ali nije me bilo briga što je u sastavu, samo da se razvedri i ostane kosa na glavi.

Drugi proizvođači često u stupcu s tamnom bojom bilježe "ne preporučuje se".

Set je sadržavao boju, oksidans i rukavice, više se nisu mogli fotografirati, nisam se prije slikao.

A prvi rezultat bio je sljedeći:

Crvenokosa je stvarno postala još lakša, kada se kada se isprala, jednostavno napunila narančastom vodom. Ali kosa je postala vrlo čudna, bez balzama riječ su kosa kineske lutke barbike, a s balzamom je bila manje-više tolerantna, ali glavno je da je sva moja dobrota na mjestu (i znam kakvi čuperci kose izlaze nakon bojenja).

I nakon nekog vremena ponovno sam slikao bojom "Fara":

I boja je ponovno postala svjetlija. Naravno, ipak sam stigla u malodušnosti, izgledala sam poput prekomorskog čudovišta, ali sa sigurnošću sam znala da želim zadržati dužinu, doduše ovu, ali dužinu (kratkom frizurom također sam pala u depresiju i očaj).

Ali treći put, ova boja ni na koji način nije promijenila boju i morao sam potražiti novog pomoćnika. S novom bojom bilo je moguće postići još svjetliju crvenokosu:

Eventualno:

Boja je vrlo nježna, ali istodobno primjereno posvjetljuje boju kose. Cijena je smiješna, a balzam u kompletu jednostavno prekrasan. Za one koji posvijetle preporučujem!

Nešto o tome što ne treba raditi:

Prije nego što sto puta bojite kenom, razmislite koliko dugo ste spremni stalno održavati boju. Jako volim crvenokosu, ali savršeno sam svjestan da sam lijeni svećenik, tako da je moj povratak u plavušu obrazac, a ne hir. Vrlo se teško riješiti crvenokose, i dalje nastavljam sa postupcima osvjetljavanja jer sam raspoložen i snažan. A djevojke su JAKO, JAKO teške! Strpljenja za mene i sve koji se sada bore sa sličnim problemom, sjetite se da će kosa ponovno narasti i nitko nam neće vratiti raspoloženje

♥ hvala na pažnji ♥

♥ Možete mi doći ♥

♥ Izvrsno raspoloženje i samo ugodne kupnje! ♥

Od crvene do plavuše - kako sam se riješila kane, koju sam slikala 23 godine zaredom

Crvena sam otkad se sjećam. Majka me prvi put obojila kenom pod izlikom da jačam kosu uoči prvog 1. rujna. Nakon 20 godina priznala je da nisam imao problema s kosom, jednostavno je uvijek željela crvenokosu kćer. Moram reći da boja nije bila loša - svijetlocrvena, zlatna, vrlo prirodna. Nalikovao je onom s kojim sam se rodio i koji je mojoj majci toliko nedostajao.

Imao sam sreće - u školi me nisu zadirkivali, iako je na crvenu kosu bio pričvršćen čitav niz izgorjelih "r", naočala i pretjerano bucmastih obraza..

U dobi od 17 godina izašao sam sav - pohaban traperice, kožna jakna, sigurnosna igla u uhu. Jednog dana obojio sam se u zeleno. Nitko još 1998. nije čuo za mentalni poremećaj zvan "selfie", tako da, nažalost, fotografija ove veličanstvenosti nije sačuvana.

Zatim sam obojila nijansnim balzamom "Tonic" nijanse "Emerald". Sumnjam da se ovo više ne proizvodi, a ako i postoji, postoji samo negdje na području Male Arnautske :)

Uši, vrat, čelo, kupaonica i, naravno, kosa je ispala izvrsno zelena. Kupaonica je oprana nakon mjesec dana, koža - nakon tjedan dana, no nakon par pranja kosa je postala nekakva neopisiva psiho sjena, koja najviše podsjeća na uvelu travu na benzinskoj pumpi krajem listopada. A onda se nisu oprali.
Zhurfakovskaya stranka počela me zvati "sirena za kanalizaciju". Morao sam prefarbati.

Umjesto uobičajenih 15-20 minuta, ovaj put držao sam kanu na kosi cijelu noć, ali na suncu je psiha i dalje bila vidljiva. Zatim sam preko kane ispolirala još jedan tonik, ovaj put u sjeni Zlatnog oraha. Zelje je konačno uspješno prebojano.

Rezultat je bio otprilike ovakav:

Od tada redovito toniram korijenje, obično jednom u dva tjedna, ali najmanje jednom u tri tjedna, jer su rastući svijetli korijeni izgledali baš grozno. Činilo se da sam ćelav, a crvena kosa je takva, klizna perika.

Uz to, svim mojim poznanicima moja je crvenokosa bila vrlo seksi i budno sam podržao legendu da je ovo moja prirodna boja. Priznajem, henom sam slikao svakakva neočekivana mjesta, na primjer, obrve :)
Želim reći da mi, suprotno uvriježenom mišljenju, kana uopće nije sušila kosu. Naprotiv, bili su gusti i mokri, poput pokrova jedrilice za vrijeme oluje :)

Moja uobičajena duljina je do pojasa ili nešto niža. Kvaliteta kose je jednaka cijelom dužinom. Nema se tu na što požaliti. Je li to monotonija.

Stoga sam se zanosila afro frizurama. Ne isključujem da je zahvaljujući jačanju kane moja kosa izdržala pletenice, i afro, i kovrčave, i zizi, i sve to mnogo puta zaredom.

Za 23 godine bojanja kana, toliko sam se navikla na crvenu boju da se nisam mogla zamisliti ni s jednom drugom. Nosio sam afro druge boje najviše dva tjedna, a zatim raspleten. Plavuše suzdržano prezirale kako blijede, brinete su se, naprotiv, jako sviđale, ali meni je bila dovoljna crna perika. Nekoliko pitanja na putu do sveučilišta u stilu "Djevojka, radiš li?" potpuno obeshrabrio sve moje namjere da se prefarbam u nešto tamnije od bronce :)

A onda je jednog dana sudbina sve postavila na svoje mjesto. Prvi put se razboljelo moje pola godine staro dijete. Bronhitis, vrućica, mlada majka, naravno, panika i potpuni nesklad u glavi.

Ne vjerujem u sve to yin-yang-smeće, ali sjećam se kako sam tada molio: „Gospode! Daj da obojim kosu u plavu! Neka me ostavi suprug! Ako samo djetetu bude bolje!

Ono što je tipično (iako nema nikakve veze s temom ljepote), nakon pet minuta djetetova temperatura je splasnula, dan kasnije potpuno se oporavio, a tjedan dana kasnije suprug i ja smo se razišli poput brodova na moru :)

Ja, u to vrijeme potpuno neprilagođena samostalnom životu, i odjednom usamljena crvenokosa tridesetogodišnjakinja, krenula sam na besplatno putovanje. Dijete 24 na 7 nije u tome da vam ušuška bundu u hlače. Nema vremena za uzgoj korijenja, bilo bi vremena za mokrenje.

Dijete je raslo, kosa također.

Nakon nekoliko mjeseci postalo je jasno da se po tom pitanju mora nešto poduzeti. Povratak u crvenu kosu za mene je bio povratak u prošli život, pa je odlučeno da se borim protiv kane na sve dostupne načine. Kako se riješiti kane?

Razumljivo, isprva sam išao u prepade po salonima. Bez obzira na razinu establišmenta, svi su se prijedlozi svodili na jedno - dovraga!

Šteta je bila rezati, odlučio sam se na bakropis.

Narodna mudrost poznata i kao Internet preporučila je uljne obloge, limunov sok, jabučni ocat, infuziju kamilice i Supru.

Kako se ispostavilo, cijela ova kuhinja (osim Supre) zaista poboljšava stanje kose koja se mora ukloniti s "narančaste" igle. Ulje izvlači čestice kane iz kose i njeguje je, ispiranje kiselinom posvjetljuje i čini kosu sjajnom. Ali trebate se migoljiti svaki dan. Bilo da je Supra! Rrraz - i gotovi ste! Možete se brijati ćelavo.
Odmah sam otklonio supra, zamijenivši cijelu stvar s John Frieda Go Blonder sredstvom za pročišćavanje. Sprej se nanosio samo na granicu obojene i neobojene kose kako bi se ujednačio prijelaz. Upute za uporabu kažu da se nakon nanošenja kose mora osušiti vrućim sušilom za kosu. Nisam se sušio, jer sam se bojao snažnog pojašnjenja, i učinio sam ispravnu stvar. Jedva primjetan učinak koji mi je trebao očitovao se i bez zagrijavanja, ali istodobno se pojavio nuspojava - suhoća, lomljivost, poroznost.
Stoga sam prvom prilikom John Frieda Go Blonder zamijenio Casting Sunkiss Jelly posvjetljujućim Loreal gelom u najsvjetlijoj nijansi (za plavu i svijetloplavu kosu) - upravo je krenuo u prodaju. Primijenio sam ga na cijelu dužinu, obojanog kana. Zahvaljujući ovom gelu, kestenjasta se postupno pretvorila u svijetlocrvenu i ubrzo se gotovo stopila s mojom prirodnom nijansom. Istodobno nisam primijetila nikakvu dehidraciju ili druge probleme s kosom..

Tako je trebalo oko šest mjeseci - kana je primjetno narasla i posvijetlila (vidi fotografiju).
Ova fotografija jasno pokazuje granicu između prirodno odrasle kose i obojene (prošle su dvije godine), ali već posvijetljene gelom, za kosu. Ovdje je kontrast iskrivljen, u stvarnosti je granica vaše plave i u kanu obojene crvene boje bila gotovo nevidljiva, a izgledala je poput šatuša naprotiv :)

Ako usporedimo s izvornom verzijom, tada možete vidjeti kakve sam nevjerojatne rezultate postigao uz pomoć sjajnog gela Loreal i nečije majke:
Za usporedbu, evo još nekoliko fotografija (prošlo je točno godinu dana).
Prošlo je 2,5 godine.
Da, istodobno s uklanjanjem dosadne kane, postupno sam obrezivao savjete. U početku je počela rezati par centimetara otprilike jednom u tri mjeseca, a onda je dobila okus.

Točku u ovom dlakavom trileru stavio je moj prijatelj, koji mi je prije nekoliko tjedana okrznuo polovicu dužine i istovremeno - svu preostalu kanu. Ali Nicho, izgleda sjajno, osim toga, kosa nisu noge - narast će!

Sada je glavno da vam ne bude dosadno i da opet ne bojim crveno :)

Inače, prijatelji i rođaci me i dalje iz stare navike zovu "Crvenokosa", a pojašnjači ovdje ne pomažu :)

Kozmetika opisana u postu:
Kana - 1 kutija od 125 grama (dovoljno za nijansiranje korijena i osvježavajuću boju duž cijele duljine) - oko 150 rubalja. Rok upotrebe je 23 godine :) Ocjena 5 +
Balzam za nijanse "Tonic" - Ne sjećam se koliko je koštao u kasnim 90-ima, sada - oko 200 rubalja po bočici. Rok upotrebe je 2 puta po životu. Ocjena 4 (zelene uši i kupaonica).
Pojašnjavajući sprej John Frieda Go Blonder - oko 600 rubalja po boci. Rok upotrebe je nekoliko mjeseci. Stupanj 4- (žuta, suha kosa).
Osvjetljavajući gel Casting Sunkiss Jelly oko 400 rubalja po tubici. Rok upotrebe je oko 2 godine s prekidima. ocjena 5+ (dobro isprala kanu, zagladila granicu između obojene i prirodne kose, nije požutila, nije uništila kosu).

PS Poštovani čitatelji i moderatori, ne osuđujte strogo, ovo je moj prvi post u ovoj zajednici)))

Svjež izgled na pristupačan način - posvjetljivanje kose bijelom kanom: opis, fotografija prije i poslije postupka

Postoji mnogo načina za izbjeljivanje kose u frizerskom zanatu. Plava boja u stanju je ne samo osvježiti sliku, već i podmladiti svog vlasnika nekoliko godina.

Možete li kosu posvijetliti bijelom kanom? Izbor ovog alata često je povezan s niskom cijenom proizvoda ili sposobnošću samostalne promjene boje bez iskustva u frizerstvu. Kakva je situacija s ovim alatom u stvarnosti - reći ćemo u članku.

Sastav sredstva za izbjeljivanje

Bijela kana je tvar koja može posvijetliti kosu. Sadrži sljedeće komponente:

 • vodikov peroksid (izbjeljuje kosu);
 • amonijev persulfat (grubi proizvod koji može pokvariti kosu u pogrešnom doziranju, koristi se za posvjetljivanje);
 • karboksilirana metilceluloza (posvjetljuje kosu);
 • magnezijev oksid (sprječava gubitak kose i jača ih, omekšavajući učinak pročišćivača);
 • voda (koristi se samo za stvaranje potrebne konzistencije bijele kane);
 • limunska kiselina (obezbojenje);
 • mala količina bezbojne kane.

Bijela kana je sintetička boja. Zbog mnogih elemenata koji sagorijevaju pigment, kosa je u boji.

Koliko tonova možete posvijetliti pramenove?

Proizvođači tvrde da je nakon bojenja bijelom kanom moguće postići savršenu boju, sličnu snijegu o kojem djevojke sanjaju. I zaista je tako. Tvar u jednom nanosu može posvijetliti kosu za 5-6 nijansi.

Više puta dat će uočljiviji učinak, međutim, bujnu kosu morat će se obnavljati vrlo dugo.

Za koga je bojanje prikladno?

Pri izbjeljivanju kose možete dobiti neočekivani rezultat - žućkast, crvenkast ili čak "ubijen" kosu koji se u budućnosti ne može vratiti. Da biste izbjegli probleme, morate znati sljedeće značajke:

 • ako je prošlo manje od mjesec dana od posljednjeg bojanja običnom bojom, tada kana može dati kosi neželjenu hladovinu - od svijetlosmeđe do ljubičaste;
 • tamna kosa će trebati nekoliko izbjeljivača;
 • lomljiva i suha kosa "umrijet će" nakon nanošenja bijele kane.

Kako desaturirati pramenove kod kuće?

Najbolje rješenje bilo bi otići u salon i tamo provesti postupak, međutim, ako to nije moguće, možete se obezbojiti kod kuće.

Kako razrijediti sastav: recepti

Recepti su izuzetno jednostavni. Količina tvari potrebna za bojanje uvijek je zapisana na ambalaži proizvoda..

 1. Prva metoda razrjeđivanja: pomiješajte oksidans i kanu u nemetalnoj posudi.
 2. Druga metoda razrjeđivanja: pomiješajte oksidans, bijelu kanu i hidratantni šampon / balzam kako biste smanjili štetu.
 3. Treća metoda razrjeđivanja: pomiješajte oksidans, bijelu kanu i kozmetičko ulje.

Postupak

Prije posvjetljivanja bolje je ne prati kosu 2-3 dana kako bi kana pokazala najbolje moguće rezultate. Nisu potrebne nikakve druge pripreme. Sam postupak promjene boje događa se na sljedeći način:

 1. Kupite rukavice, četku (često u kompletu) i pelerinu na ramenima.
 2. Razrijedite kanu.
 3. Nanesite masnu kremu za ruke na područje ušiju, vrata i čela. Nakon toga, kana će bez problema oprati kožu.
 4. Podijelite kosu na male niti.
 5. Rasporedite sastav po cijeloj duljini kose, obraćajući posebnu pozornost na korijenje.
 6. Zamotajte obojeni pramen u foliju.
 7. Zamotane niti možete lagano zagrijati sušilom za kosu ili sve zamotati frotirnim ručnikom.
 8. Pričekajte 20-40 minuta. Vlasnici tamne kose morat će sjediti maksimalno određeno vrijeme.
 9. Isperite kosu pod tekućom vodom.
 10. Upotrijebite šampon za dubinsko čišćenje kako biste zaustavili moguću promjenu boje kose.
 11. Nanesite hidratantne balzame i maske.

Koliko često ponavljati postupak za stabilan rezultat?

Da ne bi pokvarili kosu, potrebno je koristiti bijelu kanu ne više od jednom mjesečno. Ako je boja prestala odgovarati već u ovom intervalu, tada biste trebali upotrijebiti nijansane balzame ili šampone za neutraliziranje žutosti.

Pogledajte fotografije prije i poslije postupka bojenja bijelom kanom:

Kontraindikacije i moguće negativne posljedice

Bijela kana, kao sintetička boja, nije prikladna za sve djevojke. Prvi korak je provjera alergijske reakcije. To je lako učiniti:

 1. Nanesite razrijeđenu tvar na stražnji dio lakta.
 2. Pričekajte 15-20 minuta i pratite reakciju kože.

Negativne posljedice mogu se izraziti kao:

 • neželjena boja s crvenkastom ili zelenom bojom (spektar je velik);
 • suhoća, lomljivost i ukočenost kose, s kojima se prilično teško nositi.

Budite oprezni s načinom izbjeljivanja kose, jer postupak ni u kojem slučaju nije nježan. Bijela kana zahtijeva posebnu pažnju! Prvo se pobrinite da nemate drugog načina za izbijeljenu kosu, tek onda se uhvatite u koštac sa sličnom tvari.

Kako postati plavuša nakon kane?

Imam prijateljicu koja 6 godina boji crvenu kanu. Sada želi kosu obojiti u svjetliju boju. Kanu nisam bojala 3 mjeseca. Nije uzeo boju Palet. Možda prvo kosu možete obojiti plavom bojom kako bi kosa malo posvijetlila, a zatim u bilo koju boju što voliš? Savjetuj kako najbolje?

Zdravo! Nakon kane, vrlo je teško ući u plavušu, u većini slučajeva, ako uspije, onda je kosa jako pokvarena. Ako govorimo o običnim bojama, onda se vjerojatno neće moći riješiti crvenokose, s vremenom će se boja isprati, a na njenom će se mjestu pojaviti crvenkasta nijansa. Druga opcija je nepredvidiva zelena nakon osvjetljavanja boje. Ne bih uopće preporučio upotrebu blondiexa, ako kosu posvijetlite, a zatim je uništite.
Najbolja opcija je pronaći dobrog gospodara i posvijetliti mu kosu. Ali budite spremni da ćete nakon toga morati tretirati kosu.

Nakon kane u plavušu

4uvijek
2007-02-09 16:04:00 (veza)
tako. bila je potpuno ista priča. ali kana na mojoj kosi bila je stara oko godinu dana. Mislila sam da je sve već isprano. Došla sam u salon slikati u "blizu svoje boje", prirodno sam plava. Pa, počeo sam se mijenjati boje
onda kad je došlo vrijeme
poletjela je i pogledala svoje okrugle oči.
ona kaže "jeste li ikad slikali kanom?"
Ja sam "da"
šokirana je "ti si poput mrkve"

nije bilo zelene nijanse, ali slikala me točno 7 sati. Ispala sam plavuša tako klasična nestvarna.
kosa mi i dalje odlazi. prošle su gotovo dvije godine. krajevi koji su od tada ostali mrtvi su.
Gotovo godinu dana nisam farbala kosu. svaki dan kažu hvala :)

tc_gothika
2007-02-09 18:03:00 (veza)
idi u salon gdje slikaju lorealom.

isprali su mi crvenu kanu i obojili je u plavušu. kosa je živa, ništa ne izlazi i ne svrbi.
ali moja je rodna nijansa vrlo svijetlo plava, ako je važno.

_manechka_
2007-07-16 17:21:00 (poveznica)
trebam tvoju pomoć
Žao mi je, moram ponovno slikati nakon kane.
Boja joj je svijetlosmeđa. Nakon bojenja kana - kesten.

U kojem ste salonu tako uspješno prefarbali?
Bio bih vam zahvalan ako biste mi mogli reći adresu salona i ime majstora.

Osvjetljavanje kose nakon kane: značajke i mogućnosti

Kana je popularna prirodna boja koja se ekstrahira iz lišća biljke zakonica. Koristi se ne samo za promjenu sjene kose, već i u ljekovite svrhe. Proizvod jača pramenove, čini ih poslušnijima i uklanja probleme s vlasištem. Boja daje različite varijacije crvenokose. Basma se često koristi uz dodatak kovrčama tamnije boje, jer oba proizvoda ne sadrže štetne kemikalije. Međutim, posvjetljivanje kose obojene u kanu nije lako..

Akcija bojenja

Da biste razumjeli zašto nakon upotrebe kane postoje poteškoće s ponovnim bojenjem ili promjenom boje, morate razumjeti mehanizam njezinog djelovanja. Obojene čestice prirodnog podrijetla ne prodiru u unutarnje slojeve kose, poput kemijskih analoga. S jedne strane, to je dobro, jer se niti ne propadaju..

Pigment za bojanje djeluje isključivo na gornji kutikularni sloj, čvrsto prianja uz proteine ​​kose. Zbog toga nastaju poteškoće s uklanjanjem sjene i naknadnom uporabom kemijskih sastava..

Teškoća promjene boje

Za uklanjanje biljnog pigmenta ni u kojem slučaju se ne smije koristiti kemijski pročišćivač. Kao rezultat, možete dobiti potpuno neočekivane rezultate. Na primjer, kovrče mogu dobiti mrkvu, narančastu ili zelenu boju ako se basma koristila s kanom.

Stoga morate biti strpljivi i obratiti pažnju na druge metode uklanjanja boje..

Kako se riješiti boje?

Postoji nekoliko načina uklanjanja crvenih ili bakrenih tonova. Napominjemo da ništa od toga ne daje trenutne rezultate. Dvije su mogućnosti:

 • pranje salona;
 • narodne metode.

Možete se poslužiti i radikalnijom metodom - samo ošišajte kosu kako biste uklonili dosadnu boju. Međutim, ovo je prikladno samo onim djevojkama koje su se spremne oprostiti od dugih frizura..

Stručna pomoć

Odlazak u salon nakon bojenja kanom najsigurniji je način. Specijalist će procijeniti stanje vaših niti, proučiti njihovu strukturu i stupanj prodiranja obojenih čestica u kožicu. Nakon toga odabrat će se sastav za kiseljenje. Ovo je postupak koji vam omogućuje uklanjanje pigmenata iz kovrča.

Ovi proizvodi istiskuju boju zahvaljujući voćnim kiselinama koje sadrže. To vam omogućuje promjenu boje kose. Za postizanje željenog rezultata može biti potrebno nekoliko tretmana. Što ste duže koristili kanu, to je čvršće "zapinjala" u nitima.

Osvjetljavanje kose kanom

Osim obične kane, u trgovinama možete pronaći i bijelu kanu. Ali nemojte ga koristiti za izbjeljivanje, u nadi da će se riješiti crvenkaste boje. Stvar je u tome što ovo uopće nije takav lijek kao obična, bezbojna kana ili basma.

Bijeli proizvod u svom sastavu sadrži vodikov peroksid - to je kemijska boja, u koju se dodaje samo mala količina bezbojne biljne boje, nema nikakve veze sa ljekovitim spojevima.

Nakon osvjetljavanja kose kanom mogu se pojaviti problemi poput suhoće, lomljivosti i gubitka. Upotreba sredstva za uklanjanje pigmenta dobivenog predbojenjem obojenom kanom dat će potpuno nepredvidive rezultate i štetiti kosi.

Narodni lijekovi

Ako kosu želite nakon kane obojiti u drugu boju kemijskim spojevima, možete koristiti tradicionalne metode uklanjanja pigmenta. Odrubljivanje glave provedeno kod kuće omogućit će vam postupno, ali bez puno štete za kovrče, uklanjanje neželjene sjene. Formulacije morate primjenjivati ​​najmanje 3-4 puta tjedno..

Razmotrimo najpopularnije opcije.

Sastav ulja

Zagrijte 50 ml maslinovog ulja u vodenoj kupelji na temperaturi ne višoj od 37 ° C, dodajte mu 15 kapi limuna i 2 kapi cimet etera.

 • Sastav distribuiramo duž cijele duljine kose.
 • Pokrijte vrh kapom za tuširanje ili prozirnom folijom.
 • Omotavanje ručnika.
 • Masku držimo od jednog do osam sati.
 • Izrazitiji rezultat dobit ćete ako ga ostavite preko noći..

Tamnu kosu obojenu kanom moći će se posvijetliti u 15-ak postupaka, sve ovisi o intenzitetu boje. Osim uklanjanja sjene, imat ćete i prekrasan ljekoviti učinak. Ulja će ojačati niti, učiniti ih upravljivijima i mekšima.

Kefir i kvasac

Kefir s visokim udjelom masti zagrijavamo u vodenoj kupelji, punimo ga briketom "živog" kvasca. Masa bi trebala biti konzistentna poput paste. Čekamo 40 minuta dok sastav ne fermentira. Rasporedimo ga duž cijele duljine niti, izoliramo ručnikom i držimo oko dva sata. Oprati šamponom.

Ovaj je recept pogodan za svakodnevnu upotrebu. Postupno će mliječne kiseline sadržane u kefiru istisnuti biljni pigment. Također, maska ​​će vam omogućiti da ojačate korijenje, ubrzate rast kose i eliminirate perut..

Sredstvo za uklanjanje octa

Otopite uobičajeni ocat od 9% u toploj vodi. Za 1 litru tekućine uzimamo 4 žlice kiseline. Napravimo kupku u velikom bazenu, spustimo kosu u nju 10 minuta. Sve pažljivo provodimo kako sastav ne bi ušao u oči ili usta. Nakon postupka, temeljito isperemo pramenove toplom vodom i nanesemo nježni balzam ili masku, pustimo da se prirodno osuši.

Ovo nije najhumaniji način izbjeljivanja kod kuće, jer ocat jako suši kovrče. Međutim, redovitim uzimanjem daje dobre rezultate. Tjedno možete raditi najviše tri kupke..

Uklanjanje alkohola i ulja

70% alkohola distribuiramo po cijeloj duljini kose, držimo ga 5-7 minuta. Zatim, bez ispiranja, obradimo niti na vrhu kokosovim, bademovim ili maslinovim uljem. Stavili smo kapu za tuširanje i ručnik. Masku održavamo pola sata, a tada se može zagrijati sušilom za kosu kako bi se poboljšao učinak. Oprati šamponom.

Alkohol je moćno sredstvo za izbjeljivanje, ali jako isušuje niti, pa se u receptu dodatno koriste ulja. Smanjuju negativan učinak alkohola na kovrče, štite ih od isušivanja. Međutim, ovaj se lijek ne smije koristiti ako postoji oštećenje vlasišta..

Peroksidirano kiselo vrhnje

Biramo najmasnije kiselo vrhnje, poželjno je da bude domaće. Pustimo da se ukiseli, to je neophodno za povećanje koncentracije mliječnih kiselina u proizvodu. Nanesite gusto od korijena na same krajeve niti. Na glavu stavljamo celofansku kapu ili vrećicu, izoliramo je ručnikom na vrhu. Izdržati 1,5-2 sata, oprati šamponom.

Masku možete raditi svakodnevno dok ne postignete željeni rezultat. Nema negativan učinak na niti, već ih naprotiv, hrani korisnim komponentama i obnavlja.

Nakon tečaja za izbjeljivanje primijetit ćete da je vaša kosa mekša, svilenkasta, upravljiva i sjajna..

Alkalni sapun

Uobičajeni sapun za pranje može se koristiti umjesto vašeg uobičajenog šampona za uklanjanje neželjenih mrlja kane. Sadrži puno alkalija, koje otvaraju ljuske kutikule i uklanjaju obojene čestice iz njih..

Imajte na umu da će ovo pranje malo utjecati na uvojke. Mogu postati žilavi, suhi, dosadni, pa čak i lomljivi. Redovito vlaženje niti maskama i balzamima pomoći će ublažiti učinak lužine, pazite da ih koristite nakon svakog pranja.

Ispiranje kamilice

Četiri žlice suhih cvjetova kamilice prelijte s jednom litrom kipuće vode. Pustite da se kuha 20-30 minuta. Temeljito filtrirajte sastav kroz gazu. Kosu ispiremo proizvodom svaki put nakon pranja, ne trebate je oprati.

Ljekovita kamilica djeluje lagano posvjetljujuće. Može se koristiti u kombinaciji s ostalim sastojcima za uklanjanje pigmenta kako bi brže postigao željeni rezultat. Regenerator je potpuno bezopasan, jača kovrče i dobro se brine o njima.

Kada očekivati ​​rezultat

Kućni lijekovi djeluju prilično sporo, jer je njihov glavni zadatak održavati zdravlje kose dok uklanjaju obojeni pigment. Trebat će vam oko mjesec dana da se u potpunosti riješite kane. Nakon toga možete otići u salon na ponovno bojenje trajnim ili nježnim sastavom..

Imajte na umu da u svakom slučaju morate upozoriti majstora da ste dan ranije koristili prirodnu boju. Prema recenzijama, čak i bezbojna kana može ponavljanim promjenama boje dati nepredvidive rezultate. Također, biljni pripravci iskrivljuju učinak trajne i ostalih salonskih postupaka..

U zaključku

Ako vam se ne sviđa boja vaše kose nakon bojanja kana, postoji mnogo metoda za uklanjanje pigmenta. Fotografije koje djevojke objavljuju na internetu potvrđuju da se za samo 3-4 tjedna sjena ispere, ako pravilno pristupite rješenju ovog problema.

Koristite najsigurniji mogući proizvod da vaša kosa ostane zdrava.

Kana plavuši

Preporučeni postovi

Da biste objavljivali poruke, otvorite račun ili se prijavite

Morate biti korisnik da biste mogli objaviti komentar.

Stvorite račun

Registrirajte novi račun u našoj zajednici. Vrlo je jednostavno!

Ući

Već imate račun? Prijaviti se.

Video kanal YAPARIKMAHER

11 godina GA KVALITATIVNO SADRŽAVAMO PAŽNJU LJUDIMA NA TEMU FRIZERSKIH RADA
Imamo priliku podijeliti pažnju publike s vašom tvrtkom
Suradnja s projektom YAPARIKMAHER
CJENIK I PREZENTACIJA

 • IPS tema od IPSFocusa
 • Tema
 • politika privatnosti
 • Povratne informacije
 • u kontaktu s
 • FaceBOOK
 • Youtube
 • Instagram

Sva prava pridržana - JA SAM FRIZER, registrirani zaštitni znak 2006. - 2019. Powered by Invision Community
Podrška zajednice Invision u Rusiji