Boja za kosu Basma iranska prirodna - recenzija

Frizure

Danas ću vam reći i jasno vam pokazati kako se riješiti kane i boje za kućanstvo te stvoriti lijepu, prirodnu, hladnu nijansu svijetlosmeđe s efektom izgaranih na suncu niti.

Mješavina kane i kućanske boje na platnu za kosu u kombinaciji s odraslim korijenjem, među kojima je i sijeda kosa, sigurna sam da će mnoge frizere zadrhtati.

Vrag nije tako strašan kao što je naslikan!

Uz kompetentan i pažljiv pristup, rezultat će ispasti prekrasan, i to u jednom potezu!

Da, naravno, za takav ćete posao morati izdvojiti oko 6 sati radnog vremena, ali vrijedi!

Prvi korak bit će osvjetljavanje kose na otvoren način tehnikom istezanja boja bez utjecaja na zonu korijena..

Sljedeći je korak mrljanje korijenske zone.

I završni dio posla je bojanje kose.

Kao što ste vjerojatno već shvatili, potrebna su dva različita koktela za korijensku zonu i platno, što će nam pružiti željeni rezultat..

Ako ste zainteresirani za sve detalje ovog bojanja, formule koktela, proporcije i vrijeme izlaganja, onda vam preporučujem da pogledate video "Bojanje kose u svijetlosmeđu s efektom izgorjelih niti nakon kane i kućanske boje".

Kana: razotkrivanje mitova. Koja se boja može obojiti kanom; je li moguće posvijetliti, zašto kažu da nakon kane pozelenite i kako pravilno koristiti kanu za kosu

Pozdrav, dragi čitatelji, i odmah se spremam da ovaj post bude dugačak, zato se opskrbite velikom šalicom omiljenog toplog napitka i tek onda počnite čitati.

Ideja za ovaj post pala mi je na pamet iznenada. Budući da smo bili dugogodišnji korisnik i ljubitelj kane, zajedno smo prošli kroz vatru, vodu i bakrene cijevi, naime: prirodnu kosu obojio sam kanom, obojao bojom, učinio isticanje na vrhu, ponovno je obojio kanom, sredstvima za nijansu i opet kanu, posvijetljenu kanu ( da, da, stvarno sam sve ovo napravio!), ali istodobno nikada nisam pozelenio, kosa mi nije otpala (zapravo je otpala, ali ne zbog kane, ali ovo je sasvim druga priča) i često su me pitali što Bojim kosu. Kad su me nedavno pitali gdje mogu kupiti pročišćenu kanu (a sada na pitanje u što farbam kosu, odgovaram: ovo je pročišćena kana), shvatio sam da imam onu ​​količinu znanja koja će biti korisna svima onima koji su zainteresirani za svijet kane.

Svojedobno sam informacije skupljao malo po malo: crpao sam ih iz različitih izvora (često su se pokazale kontradiktornima), proučavao iskustvo bojanja drugih djevojaka i, naravno, eksperimentirao sam.

A sada želim na jednom mjestu prikupiti sva ona pitanja koja uvijek prate kanu. Na talogu od kave neće biti špekulacija, pretpostavki i gatanja. Samo provjereni podaci i osobno iskustvo.

A ako ste spremni onda krenimo.

Što je kana?


Kana je biljka Lavsonia Inermis. Prašak koji se koristi za bojanje je suho lišće ove biljke.

Kane vrste

Najčešće su iranska i indijska kana. Njihova je razlika u stupnju mljevenja (iranski je grublje, indijski je finiji) i nijansama (iranska kana daje više zlatnih nijansi, a indijski bakar).

Tu su i jemenska, egipatska i pakistanska kana. Razlika između ovih vrsta kokoši leži u području rasta.

Bezbojna kana


Bezbojna kana nije isto što i Lavsonia. Ovo je druga biljka, kasija ili zizif, a svojstva ovih biljaka također se razlikuju od kane u tradicionalnom smislu..
Prije otprilike 10 godina naišao sam na informaciju da je bezbojna kana ista Lavsonia, samo što se priprema iz drugog dijela biljke. Ali gledajući kompozicije bezbojne kane, nikad nisam naišao na nešto drugo osim na Kasiju ili Zizif.

Bijela kana

Bijela kana nije ništa drugo do marketinški trik. Očigledno su proizvođači odlučili igrati na slavi kane i supra nazvati bijela kana..
Imajte na umu da ne postoji bijela kana. Bijela kana nije jednaka bezbojnoj, ona je najjeftiniji izbjeljivač koji kvari kosu.

Kana s bojama

Kana s bojama zasebna je vrsta kane koju se teško može nazvati prirodnom. Kana s bojama, ovisno o proizvođaču, vrlo je različita u sastavu. Negdje može biti prirodne kane s primjesom barijevog oksida ili ursola, ali negdje od kane bit će samo ime.
Takva kana više uopće nije kana, već prava boja i ona svojstva koja se pripisuju prirodnoj kanu, ne djeluje, pa je nećemo smatrati.

Kako djeluje kana

Kana prodire u strukturu kose, veže se za keratin i ostaje tamo zauvijek!
Ona ne razbarušuje kožicu kose, a to se često može čuti od gorljivih mrzitelja kane, koji pokušavaju uvjeriti sve i sve da kana osuši.
Kana djeluje tamnjenje i osjećale su je apsolutno sve djevojke koje su koristile kanu. Odmah nakon bojanja kose kanom, nekako nisu iste: blago suhe, oštre i definitivno nisu iste kao i obično. Ovo je učinak sunčanja čiste vode.
Sljedeći put kad operete kosu, ona nestaje, ali ako je suhoća bila prije bojenja kanom ili ostane, tada ste učinili nešto pogrešno i mi ćemo je malo dalje analizirati.

Henna je sposobna promijeniti strukturu kose i to uspješno ako je dugo bojena.

 • Henna kosu čini jačom i elastičnijom
 • Daje im gustoću i povećava debljinu svake dlake
 • A također zaglađuje i daje ludi sjaj

Koja se boja može obojiti kanom?

Pigment kane je crven. Sukladno tome, kosu boji u crveno..
I sve bi bilo lako da nije preteško.
Mnogo vatrenih ljepotica izluđuje djevojke, koje počinju slikati kanom u nadi da će dobiti istu nijansu, ali samo nekoliko ljudi je dobije..
Što je bilo?

Sve je u vezi s izvornom bazom.
Izvorna boja kose od najveće je važnosti. Kana daje sjenu, povećavajući svjetlinu na svjetlu, na mraku se čini samo odrazom.

Što je kosa svjetlija, to će nijansa biti svjetlija. I ovdje nije važno je li plava kosa iz prirode ili je prethodno posvijetljena u svjetliju nijansu..

Henna nikada neće posvijetliti tamnu kosu, sjetite se! Na tamnoj kosi, kana će se pojaviti samo u sjaju, koji će biti primjetan na suncu ili pod svjetlom lampe. Ali što duže bojite, ova sjena će postati izraženija..

Također, ne možemo se ne zaustaviti na trenutku nakupljanja pigmenta..
Pigment kane akumulira se u kosi sa svakim bojanjem. To je razlog činjenice da kana s vremenom potamni..
Igrajući se bojanjem, možete preći u crvenu boju ili čak doseći tamne nijanse s prozirnom bojom patlidžana.
Stoga ovdje morate biti vrlo oprezni. Ako je vaš cilj svjetlina, to morate postići bojama, a zatim prestati bojati duljinu, inače ćete potamniti, kao što sam i ja učinio..

Pokažite promjene kane na mojoj kosi.


Ovdje je izbjeljena kosa po dužini. Kana je bila obezbojena. Baza: žuta kosa.

Ovdje je baza nekad oslikana indijskom kanom.

Dno crta: transformacija žute kose u vatrenu.

Naknadno bojanje učinilo je da kana počinje nestajati..

I još jedno bojanje praktički je izbrisalo granicu između bijeljene i nebijeljene kose, pretvorivši me iz crvenokose ljepotice u goruću smeđokosu ženu.


Ovdje možete prepoznati kako tamna kosa daje jasno crvenilo, ali ovo je samo mali dio preljeva koji se može prenijeti kroz fotografiju.

Transformacija svijetlih nijansi u svijetle, nakon čega slijedi blijeđenje u zatamnjenje, savršeno je zastupljena na mojim fotografijama. Mislim da će vam, gledajući ovu transformaciju, sada biti lako odlučiti se za pravu količinu bojanja..

Tamne nijanse istih nijansi imaju još jednu vrlo ukusnu sposobnost, idu u ljubičastu paletu s dovoljnom nakupinom pigmenta i to izgleda ovako. Pogledajte vrh kose.

Je li moguće izaći nakon kane u plavuši?

Limenka! Kana ima nagrizajući crveni pigment, ali ga ipak treba posvijetliti. Pepeljasta plavuša nakon kane neće uspjeti (naravno, ako želite ostati uz kosu, a ne urezati je pigmentom i sposobnošću da se zalijepi za glavu), ali mogu se dobiti tople pšenične nijanse plave boje nakon kane.

Nakon kane postajete zeleni?

Ovaj bicikl koji plaši sve.

-Ne bojite kosu nakon kane, postat ćete zeleni!
-Ne bojite kenom, postat ćete zeleni!
-Što, za posvjetljivanje kane? Pozeleni.

Ovo je najčešći mit o kani. Pa, oni ne pozelene od eksperimenata s kanom!
Zeleni ne izlaze nakon pojašnjenja kane. A ako već idete u džunglu, tada u fazi neutralizacije prilikom prelaska u plavušu, ako vaš gospodar ima problema s bojom i on "gasi" sjenu pogrešnim tonom, ali isto se događa kada se mrlje i pepeljasto-plava kada zelenilo izađe. Problem nije kana, već nemaster. Zeleno i plavo potječu od basma pigmenta, a također ako volite ispirati kosu ljekovitim biljem. Onda da, ako se ima čega bojati.
Ali ako koristite čistu kanu, nema straha.
Kanu možete bojati bojom, bojati kanu bez straha, poštujući pravilo prekida.

Pravilo

Kosu možete obojiti kanom nakon bojenja ili obrnuto nakon najmanje 2 tjedna nakon posljednjeg bojanja. Naravno, bolje je pričekati mjesec dana. Za mjesec dana sigurno neće izaći nikakva iznenađenja

Kana može proizvesti zelje samo ako smjesu kane nanesete bojom na svježe obojanu glavu i obrnuto. Tada kemijska reakcija može biti nepredvidljiva. Isto vrijedi i za postupke uvijanja kose..

A ako mi ne vjerujete na riječ, demonstriram još jednu prije i poslije. Fotografija prije - transformacija svega što je doživjela kosa već znaš, u ovom su slučaju zatamnili nakon dovoljno dugog bojenja kane. Poslije - razjašnjena kana.

Kana suši kosu?

Kana djeluje štaviteljski i odmah nakon bojenja mogu se osušiti, i to je istina. Pokazat ću vam kako moja kosa izgleda odmah nakon bojanja kana

Ali na svim ostalim fotografijama zapravo ne izgledaju?

Ako pranje kose poslije riješi problem, dobri ste. Ali ako je vaša kosa i dalje suha, ovdje su moguće sljedeće mogućnosti:

1. Niste pravilno pomiješali. Kako bi bojanje kanom bilo što korisnije, treba mu dodati bazna ulja. Tijekom bojanja dodatno će se brinuti za kosu.
2.koristili ste nekvalitetnu kanu.
3. Prvotno ste imali suho, oštećeno, ubijeno itd. dlaka. Velika je pogreška misliti da je kana panaceja. Slikat ću kosu kanom, obnovit će ih, postat će sjajni, elastični i prestat će biti suhi. Bez obzira kako je! Henna ne radi tako. Kana u ovom aspektu ima prilično mljeveni učinak. Dobro se transformira, a loše samo naglašava nedostatke.
A ako želite obnavljati kosu kanom, to ne znači da je ne morate koristiti, takva je upotreba moguća, ali samo uz dobru njegu. U početku biste kosu trebali poduprijeti maskama, dovesti je iz lošeg stanja u barem zadovoljavajuće, a tek onda upotrijebiti kanu. Inače, da, bit će suhoće, lomljivosti.
4. Nedostatak brige. To znači da bojanje kose kanom morate voditi brigu o njima. I prije i poslije bojenja. Bojenje kose kana ne može se uskratiti u punoj njezi.

Koja je najbolja kana?

Na ovo pitanje nema odgovora. To je isključivo stvar preferencija. Netko obožava kanu jedne tvrtke, netko drugi. Općenito, trenutak je previše individualan.
Ali da rezimiramo, najkvalitetnija (čitaj: najbolja) kana najfinijeg mljevenja. Što je finije mljevenje, kana djeluje "nježnije".

Kako pravilno pripremiti smjesu

Ovdje se morate pridržavati sljedećih pravila:

-Nemojte koristiti metalni pribor i posuđe
-Ne perite kosu 3 dana nakon bojenja (jer se boja oksidira na zraku, pojavljuje se i popravlja tijekom tog vremena) i ne ispirajte kanu šamponom.

Posljednji trenuci mogu se prekršiti bez puno posljedica, ali tko to ne bi smio raditi?
Za one koji traže bogatu i bogatiju boju. Kada koristite šampon nakon bojenja, intenzitet sjene donekle nestaje. Ali opet, ovo je previše individualno. Neke kane mogu isprati većinu svjetline, ali neke to uopće neće patiti.

-Izmjerite potrebnu količinu kane
-Prelijte ga vrućom vodom / juhom (ne možete vruću, tada trebate inzistirati duže)
-Stvorite kiselo okruženje
-Dodajte limunov sok / ocat / limunsku kiselinu. To je u svrhu pomoći kani da oslobodi svoj pigment. U kiselom okruženju kana bolje pokazuje svoja svojstva, što znači da će boja biti zasićenija..
-U smjesu unesite aditive (po mogućnosti u već stvrdnutu). Evo slijeda od ulja do onoga što želite. Jedino čega se vrijedi držati je prirodnost.
-Pričekajte da se smjesa ugodno nanosi i počnite bojati

Koliko izdržati smjesu?

Odredite sami za sebe.
Za sebe sam utvrdio sljedeće granice: za bojanje korijena - sat vremena, za duljinu - najviše tri. Prije sam mogao držati kanu na kosi oko 8 sati, ali došao sam do zaključka da je rezultat od 8 i 3 sata u mom slučaju potpuno isti.

Masku možete nanijeti odmah nakon bojenja?

Možete, ali prema mojim zapažanjima i dalje pojede intenzitet sjene.
Na primjer, za čistoću eksperimenta, kosu ispirem vodom zakiseljenom limunom ili jabučnim octom i to savršeno uvjetuje kosu.

Na koju kosu nanijeti kanu?

Ako bojite korijenje, možete se sigurno nanijeti na prljave.
S duljinom također, osim ako, naravno, ne pokušavate postići određenu hladovinu od kane. Tada ima smisla nanositi na svježe oprane mokre. Možete čak i gosh koristiti prije bojanja..

Nije bitno je li uglavnom suh ili mokar, to utječe samo na potrošnju smjese. Suho treba više.

Što dodati kanu da dobije zlatno / crvenu / kestenjastu nijansu?

Iskreno rečeno, većina dodataka koje Google posebno preporučuje za crvenu nijansu potpuno su beskorisni. Crvenilo i tama uglavnom se postižu slojevitošću i nakupljanjem pigmenta. U većini slučajeva aditivi mogu postići tek jedva primjetan odlazak prema željenoj sjeni..

Od svega testiranog, više ili manje učinkovito:

Kurkuma, izvarak kamilice - za postizanje zlatne nijanse
Cvijeće hibiskusa (ne vrećice čaja), lakonos sok - za crvenkastu
Kakao i kava - za kesten (ali ovdje učinak traje točno do prvog pranja).
Općenito, za tamne nijanse, ili slojevitu kanu ili dodajte basmu. Ali u ovom je slučaju promjena boje kose gotovo nemoguća..

Koliko često možete bojiti kosu kanom?

Korijeni - 1-2 puta mjesečno, često se ne isplati.
Duljina u početku svaki mjesec, a zatim jednom u 3-6 mjeseci. Kad se postigne željena sjena, možete je potpuno prestati bojati..

Nadam se da je moj post odgovorio na većinu pitanja koja ste možda imali i razbio mitove koji obilaze kanu..

Od crvene do plavuše - kako sam se riješila kane, koju sam slikala 23 godine zaredom

Crvena sam otkad se sjećam. Majka me prvi put obojila kenom pod izlikom da jačam kosu uoči prvog 1. rujna. Nakon 20 godina priznala je da nisam imao problema s kosom, jednostavno je uvijek željela crvenokosu kćer. Moram reći da boja nije bila loša - svijetlocrvena, zlatna, vrlo prirodna. Nalikovao je onom s kojim sam se rodio i koji je mojoj majci toliko nedostajao.

Imao sam sreće - u školi me nisu zadirkivali, iako je na crvenu kosu bio pričvršćen čitav niz izgorjelih "r", naočala i pretjerano bucmastih obraza..

U dobi od 17 godina izašao sam sav - pohaban traperice, kožna jakna, sigurnosna igla u uhu. Jednog dana obojio sam se u zeleno. Nitko još 1998. nije čuo za mentalni poremećaj zvan "selfie", tako da, nažalost, fotografija ove veličanstvenosti nije sačuvana.

Zatim sam obojila nijansnim balzamom "Tonic" nijanse "Emerald". Sumnjam da se ovo više ne proizvodi, a ako i postoji, postoji samo negdje na području Male Arnautske :)

Uši, vrat, čelo, kupaonica i, naravno, kosa je ispala izvrsno zelena. Kupaonica je oprana nakon mjesec dana, koža - nakon tjedan dana, no nakon par pranja kosa je postala nekakva neopisiva psiho sjena, koja najviše podsjeća na uvelu travu na benzinskoj pumpi krajem listopada. A onda se nisu oprali.
Zhurfakovskaya stranka počela me zvati "sirena za kanalizaciju". Morao sam prefarbati.

Umjesto uobičajenih 15-20 minuta, ovaj put držao sam kanu na kosi cijelu noć, ali na suncu je psiha i dalje bila vidljiva. Zatim sam preko kane ispolirala još jedan tonik, ovaj put u sjeni Zlatnog oraha. Zelje je konačno uspješno prebojano.

Rezultat je bio otprilike ovakav:

Od tada redovito toniram korijenje, obično jednom u dva tjedna, ali najmanje jednom u tri tjedna, jer su rastući svijetli korijeni izgledali baš grozno. Činilo se da sam ćelav, a crvena kosa je takva, klizna perika.

Uz to, svim mojim poznanicima moja je crvenokosa bila vrlo seksi i budno sam podržao legendu da je ovo moja prirodna boja. Priznajem, henom sam slikao svakakva neočekivana mjesta, na primjer, obrve :)
Želim reći da mi, suprotno uvriježenom mišljenju, kana uopće nije sušila kosu. Naprotiv, bili su gusti i mokri, poput pokrova jedrilice za vrijeme oluje :)

Moja uobičajena duljina je do pojasa ili nešto niža. Kvaliteta kose je jednaka cijelom dužinom. Nema se tu na što požaliti. Je li to monotonija.

Stoga sam se zanosila afro frizurama. Ne isključujem da je zahvaljujući jačanju kane moja kosa izdržala pletenice, i afro, i kovrčave, i zizi, i sve to mnogo puta zaredom.

Za 23 godine bojanja kana, toliko sam se navikla na crvenu boju da se nisam mogla zamisliti ni s jednom drugom. Nosio sam afro druge boje najviše dva tjedna, a zatim raspleten. Plavuše suzdržano prezirale kako blijede, brinete su se, naprotiv, jako sviđale, ali meni je bila dovoljna crna perika. Nekoliko pitanja na putu do sveučilišta u stilu "Djevojka, radiš li?" potpuno obeshrabrio sve moje namjere da se prefarbam u nešto tamnije od bronce :)

A onda je jednog dana sudbina sve postavila na svoje mjesto. Prvi put se razboljelo moje pola godine staro dijete. Bronhitis, vrućica, mlada majka, naravno, panika i potpuni nesklad u glavi.

Ne vjerujem u sve to yin-yang-smeće, ali sjećam se kako sam tada molio: „Gospode! Daj da obojim kosu u plavu! Neka me ostavi suprug! Ako samo djetetu bude bolje!

Ono što je tipično (iako nema nikakve veze s temom ljepote), nakon pet minuta djetetova temperatura je splasnula, dan kasnije potpuno se oporavio, a tjedan dana kasnije suprug i ja smo se razišli poput brodova na moru :)

Ja, u to vrijeme potpuno neprilagođena samostalnom životu, i odjednom usamljena crvenokosa tridesetogodišnjakinja, krenula sam na besplatno putovanje. Dijete 24 na 7 nije u tome da vam ušuška bundu u hlače. Nema vremena za uzgoj korijenja, bilo bi vremena za mokrenje.

Dijete je raslo, kosa također.

Nakon nekoliko mjeseci postalo je jasno da se po tom pitanju mora nešto poduzeti. Povratak u crvenu kosu za mene je bio povratak u prošli život, pa je odlučeno da se borim protiv kane na sve dostupne načine. Kako se riješiti kane?

Razumljivo, isprva sam išao u prepade po salonima. Bez obzira na razinu establišmenta, svi su se prijedlozi svodili na jedno - dovraga!

Šteta je bila rezati, odlučio sam se na bakropis.

Narodna mudrost poznata i kao Internet preporučila je uljne obloge, limunov sok, jabučni ocat, infuziju kamilice i Supru.

Kako se ispostavilo, cijela ova kuhinja (osim Supre) zaista poboljšava stanje kose koja se mora ukloniti s "narančaste" igle. Ulje izvlači čestice kane iz kose i njeguje je, ispiranje kiselinom posvjetljuje i čini kosu sjajnom. Ali trebate se migoljiti svaki dan. Bilo da je Supra! Rrraz - i gotovi ste! Možete se brijati ćelavo.
Odmah sam otklonio supra, zamijenivši cijelu stvar s John Frieda Go Blonder sredstvom za pročišćavanje. Sprej se nanosio samo na granicu obojene i neobojene kose kako bi se ujednačio prijelaz. Upute za uporabu kažu da se nakon nanošenja kose mora osušiti vrućim sušilom za kosu. Nisam se sušio, jer sam se bojao snažnog pojašnjenja, i učinio sam ispravnu stvar. Jedva primjetan učinak koji mi je trebao očitovao se i bez zagrijavanja, ali istodobno se pojavio nuspojava - suhoća, lomljivost, poroznost.
Stoga sam prvom prilikom John Frieda Go Blonder zamijenio Casting Sunkiss Jelly posvjetljujućim Loreal gelom u najsvjetlijoj nijansi (za plavu i svijetloplavu kosu) - upravo je krenuo u prodaju. Primijenio sam ga na cijelu dužinu, obojanog kana. Zahvaljujući ovom gelu, kestenjasta se postupno pretvorila u svijetlocrvenu i ubrzo se gotovo stopila s mojom prirodnom nijansom. Istodobno nisam primijetila nikakvu dehidraciju ili druge probleme s kosom..

Tako je trebalo oko šest mjeseci - kana je primjetno narasla i posvijetlila (vidi fotografiju).
Ova fotografija jasno pokazuje granicu između prirodno odrasle kose i obojene (prošle su dvije godine), ali već posvijetljene gelom, za kosu. Ovdje je kontrast iskrivljen, u stvarnosti je granica vaše plave i u kanu obojene crvene boje bila gotovo nevidljiva, a izgledala je poput šatuša naprotiv :)

Ako usporedimo s izvornom verzijom, tada možete vidjeti kakve sam nevjerojatne rezultate postigao uz pomoć sjajnog gela Loreal i nečije majke:
Za usporedbu, evo još nekoliko fotografija (prošlo je točno godinu dana).
Prošlo je 2,5 godine.
Da, istodobno s uklanjanjem dosadne kane, postupno sam obrezivao savjete. U početku je počela rezati par centimetara otprilike jednom u tri mjeseca, a onda je dobila okus.

Točku u ovom dlakavom trileru stavio je moj prijatelj, koji mi je prije nekoliko tjedana okrznuo polovicu dužine i istovremeno - svu preostalu kanu. Ali Nicho, izgleda sjajno, osim toga, kosa nisu noge - narast će!

Sada je glavno da vam ne bude dosadno i da opet ne bojim crveno :)

Inače, prijatelji i rođaci me i dalje iz stare navike zovu "Crvenokosa", a pojašnjači ovdje ne pomažu :)

Kozmetika opisana u postu:
Kana - 1 kutija od 125 grama (dovoljno za nijansiranje korijena i osvježavajuću boju duž cijele duljine) - oko 150 rubalja. Rok upotrebe je 23 godine :) Ocjena 5 +
Balzam za nijanse "Tonic" - Ne sjećam se koliko je koštao u kasnim 90-ima, sada - oko 200 rubalja po bočici. Rok upotrebe je 2 puta po životu. Ocjena 4 (zelene uši i kupaonica).
Pojašnjavajući sprej John Frieda Go Blonder - oko 600 rubalja po boci. Rok upotrebe je nekoliko mjeseci. Stupanj 4- (žuta, suha kosa).
Osvjetljavajući gel Casting Sunkiss Jelly oko 400 rubalja po tubici. Rok upotrebe je oko 2 godine s prekidima. ocjena 5+ (dobro isprala kanu, zagladila granicu između obojene i prirodne kose, nije požutila, nije uništila kosu).

PS Poštovani čitatelji i moderatori, ne osuđujte strogo, ovo je moj prvi post u ovoj zajednici)))

Bojanje kose nakon kane: kako popraviti situaciju

Ne preporučuje se bojanje nakon kane. Stoga se nakon takvog postupka bolje odlučiti samo za ovu boju. Nepredvidivost kemijskih reakcija možda neće biti ugodno iznenađenje. Na primjer, kada je izložena sredstvima za osvjetljavanje, kosa tretirana kenom može dobiti močvarnu hladovinu, koje se vrlo teško riješiti..

Što trebate učiniti da biste se riješili kane na kosi

Korištenjem ove boje mnogi ne riskiraju promjenu slike. Čak i profesionalci odbijaju prelakirati ili uvijati kosu nakon izlaganja kani. Oni sigurno znaju koliko je to problematično. Čestice pigmenta vrlo se snažno unose u strukturu kose.
Najčešće žene čekaju dok oslikana područja ne narastu, pokušavajući ih što prije odrezati. Osim toga, možete koristiti proizvode koji će vam pomoći isprati bojanje kose nakon kane:

 • biljno ulje (kokos, badem, itd.);
 • Kiselo vrhnje (po mogućnosti kiselo);
 • ocat;
 • sapun za pranje rublja;
 • 70% alkohola.

Kako isprati kanu

Od gore navedenih proizvoda možete napraviti razne maske za kosu, losione i druge proizvode koji pomažu u uništavanju ove prirodne boje:

 1. Ocat. Uzima se otopina od 9 posto, koja je u svakom domu. Žlica otopine dodaje se u jednu litru prokuhane ili mineralne vode. Dobivena smjesa se ulije u duboku posudu tako da se sva kosa može umočiti. Tamo ih moraju držati deset minuta. Nakon toga, kosa se opere šamponom. Treba napomenuti da takav postupak isušuje kovrče, pa je poželjno nanijeti masku ili balzam.
 2. Ulje. Kupljeno je bilo koje dostupno prirodno ulje. Od nje se pravi maska. Da biste to učinili, potrebno ga je malo zagrijati i pažljivo nanijeti na oslikana područja. Obavezno pokrijte sve obojene niti. Zatim stavi celofan i topli ručnik. Povremeno možete malo zagrijavati kosu toplim zrakom sušila za kosu. Maska se održava sat vremena. Glava se opere sapunicom. Ne trebate koristiti vruću vodu, jer će se tada ulje jednostavno uviti i ostati na kosi.
 3. Kvasac. Otopina se priprema od 40,0 kvasca i 200,0 kefira. Potrebno je sve temeljito otopiti. Potrebno je izdržati ovaj sastav dva sata, možete ga koristiti svaki dan dok se ne dogodi zadovoljavajući rezultat..
 4. Kiselo vrhnje. Kiselo vrhnje pomoći će omekšati bojanje kose nakon kane. Nanosi se na kosu i ispire nakon sat vremena..
 5. Sapun za pranje rublja. Redovitom uporabom mjesec dana možete se potpuno riješiti prirodne boje nakon čega možete koristiti kemijske smjese za bojanje. Alkalno okruženje ove maske otkriva ljuske, pa biste nakon takvog postupka trebali nanijeti bilo koje ulje.
 6. 70% alkohola. Nanesite naznačenu koncentraciju alkohola na kosu. Da biste to učinili, u njemu se navlaži spužva kojom se alkohol nanosi na kosu. Nakon petominutne izloženosti nanosi se biljno ulje. Kosa je omotana celofanom i ručnikom. Nakon 40 minuta izlaganja, smjesa se ispere s kose. Preporučljivo je koristiti proizvode namijenjene masnoj kosi.

Da bi se postigao željeni rezultat, trebat će višestruka primjena ovih metoda. Bolje se odlučiti za jednu metodu i provoditi je dok rezultat ne bude zadovoljavajući. Nakon takvih postupaka možete sigurno koristiti formulacije s kemijskim komponentama i ne brinuti se zbog lošeg bojenja kose.

Značajke i poteškoće bojanja kose nakon kane

Djevojke sve češće vide prirodne boje. Već dugi niz godina posebno je popularan sastav izrađen od lišća lavsodije. Prodaje se pod nazivom kana, a podrijetlom je iz Indije, Perzije ili Irana. Korištenjem proizvoda možete dobiti bilo koju nijansu - od svijetlocrvene do tamno kestenjaste ili čak crne, ako dodatno koristite basmu. U nekim slučajevima dobiveni rezultat ne odgovara njegovim vlasnicima ili im brzo smeta. Postavlja se razumno pitanje je li moguće bojati kosu bojom nakon kane.

Razlozi neuspjeha

Nemoguće je koristiti postojane kemijske boje odmah nakon kane. Prašak izrađen od lišća Lawsonije sadrži narančasti pigment. Aktivira se u kombinaciji s vodom, posebno zakiseljenom vodom. Jednom na kosi, obojene čestice ugrađuju se u prirodni keratin kose, što im pomaže da se čvrsto fiksiraju.

Trajne boje sadrže amonijak. Moćna je kemijska supstanca koja reagira s pigmentom kane ili basme. Rezultat ove interakcije može biti radikalno suprotan željenom.

Na primjer, sjene se mogu pojaviti kako slijedi:

 • Osvjetljenje, isticanje ili bojanje u svijetlim nijansama daje prljavi močvarni ili ljubičasti ton.
 • Kada koristite crvenu boju, možete dobiti zelenkastu frizuru..
 • Pokušaj bojanja kane crnom bojom dat će neujednačeni išarani ton koji će se na suncu razlikovati tamno smeđim.

Oštra promjena boje nakon nanošenja prirodne boje daje ne samo neočekivane nijanse, već i neravnomjernu obojenost. To je zbog fiksacije biljnog pigmenta u keratinskom sloju kose. Zbog povećane gustoće vanjskog premaza, umjetne čestice jednostavno ne mogu prodrijeti duboko u niti..

Koliko čekati?

Pa ipak, kada možete bojiti kosu nakon kane? Stručnjaci imaju različita mišljenja o ovom pitanju. Neki savjetuju da pričekaju dok se tonirane kovrče potpuno ne režu. To ima smisla, jer se s vremenom biljni pigment ne ispire, već jednostavno potamni, pa se u kontaktu sa spojevima amonijaka može očitovati.

Ostali frizeri preporučuju pričekati nekoliko mjeseci da sjena izgubi svjetlinu. Nakon toga je najbolje koristiti proizvode ili tonike bez amonijaka. Ne prodiru u duboke strukture kovrča i ne ulaze u kemijsku reakciju s kanom.

Međutim, prvih nekoliko puta nova boja neće dugo trajati. S vremenom će umjetne čestice istisnuti biljne čestice i njihovo će trajanje trajati..

Vrste kose

Tip vaše kose također je važan kada je riječ o prebojavanju nakon kane. Činjenica je da pigment traje duže ili manje, ovisno o strukturi niti. Da biste razumjeli na što se pripremiti, pažljivo pogledajte svoju kosu i sljedeće informacije:

 1. Ako imate glatke i tanke niti, bit će vrlo teško isprati narančasti pigment. Na takvim se uvojcima drži posebno čvrsto.
 2. Vrlo je nepoželjno bojati svijetlu i plavu kosu odmah nakon kane u plavu. Čestice biljnih boja čvrsto su ugrađene u kosu, stoga, umjesto nježne boje pšenice ili hladnog pepela, možete dobiti zelenu, močvarnu ili ljubičastu.
 3. Crvenokosim djevojkama i smeđokosim ženama bit će najlakše ukloniti bakrenu nijansu. To nije čvrsto ugrađeno u njihovu strukturu.
 4. Vlasnici kovrčave i porozne kose mogu mnogo brže ukloniti crveni pigment. Keratinski sloj njihovih kovrča je labav, jer su u njemu čestice u boji labavo učvršćene.
 5. Vlasnici laganih dugih niti moraju jako dobro izvagati svoju odluku o bojenju kanom. Vjerojatno je da će njihove kovrče biti moguće prebojati tek nakon što se ošiša sva kosa prethodno obrađena Lawsonijom.

Pripremite se da neće svaki frizer započeti bojanje amonijačnim spojevima nakon prirodnih lijekova.

Gospodar se mora upozoriti na upotrebu kane ili basme, čak i ako je prošlo više od dva mjeseca. U nekim slučajevima ni ovo vrijeme nije dovoljno da biljni pigment izblijedi i neutralizira..

Prikaz boje

Sudeći prema recenzijama stilista i djevojaka koje su koristile kanu, pomicanje bakrenog tona s kose može se ubrzati uz pomoć nekih sredstava. Ako trebate stopostotni rezultat, bolje je kontaktirati salon gdje će vas pokupiti. Ovo je postupak čija je suština istiskivanje prethodno unesenog pigmenta iz kovrča..

Postoje i pristupačnije mogućnosti pranja. Sastave koji uklanjaju crvenokose možete napraviti kod kuće. Pripremite se na činjenicu da nakon prvog nanošenja sjena kane neće nestati, da biste postigli željeni rezultat morat ćete provesti nekoliko postupaka s razmakom od 4-6 dana.

Između toga potrebno je intenzivno njegovati kosu, zasititi je vlagom i obnavljajućim komponentama pomoću maski.

Za masnu kosu

Tri žlice plave kozmetičke gline razrijedimo s masnim domaćim kefirom ili jogurtom. Fermentirani mliječni proizvod prethodno zagrijte u vodenoj kupelji. Kombiniramo komponente tako da konzistencija maske podsjeća na gustu pavlaku. Pustite da se kuha četvrt sata. Nanesite na čiste pramenove od korijena do vrha, možete koristiti četku. Na glavu stavljamo plastičnu vrećicu, izoliramo je na vrhu ručnikom. Ostatke isperite toplom vodom nakon 20 minuta.

Do pomaka boje dolazi uslijed djelovanja mliječnih kiselina prisutnih u kefiru. Nježno uklanjaju pigment i istovremeno zasićuju pramenove korisnim tvarima. Također, maska ​​se dobro nosi s prekomjernom masnom dermisom, čisti pore i regulira rad lojnih žlijezda..

Za normalne pramenove

Pomiješajte jedan žumanjak s 50 ml rakije. Pažljivo prekidamo sastav pjenjačom. Nanesite ga na opranu kosu od korijena do vrhova. Navlačimo izolacijsku kapu s kapom za tuširanje i ručnicima, a masku ostavljamo 20 minuta. Oprati toplom vodom. Ako miris alkohola ne nestane, provodi se posljednje ispiranje s dodatkom nekoliko kapi citrusnog etera.

Proizvodi na bazi alkohola bave se umjetnim pigmentima. Također jačaju korijene kose i potiču njihov rast, jer ubrzavaju cirkulaciju krvi u dermisu. Žumanjak hrani niti korisnim komponentama i pridonosi njihovoj brzoj regeneraciji.

Međutim, imajte na umu da se ovaj proizvod ne smije koristiti ako na tjemenu ima oštećenja ili osipa..

Za suhe kovrče

Pomiješamo žlicu masline, čička i ricinusovog ulja, zagrijavamo u vodenoj kupelji. Sastavu dodajte žlicu tekućeg meda i jedan žumanjak, dobro promiješajte. Nanesite na čiste pramenove, bolje ih je oprati šamponom za dubinsko čišćenje tako da se ljuske kovrča otvore. Zagrijemo glavu, ostatke proizvoda nakon tri sata isperemo blagim šamponom.

Stručnjaci savjetuju upotrebu ulja za sve djevojke koje pate od pretjerane suhe kose. Zasićuju pramenove korisnim komponentama, bore se protiv perutanja i iritacije vlasišta, ubrzavaju rast kovrča i promiču regeneraciju kolagena i elastina. Uz to, maska ​​nježno uklanja pigmente kane.

Ispiranje octa

U jednu litru tople vode dodajte dvije žlice jabučnog octa. Smjesu ulijte u lavor. U to trebate umočiti oprane niti i držati 7-10 minuta. Nakon toga kosu isperite čistom vodom, nanesite hranjivi balzam.

Ispiranje zakiseljenom vodom daje rezultate nakon 3-4 sesije. Primijetit ćete kako vatrena boja postupno blijedi, a pramenovi postaju mekani i svilenkasti..

Ovo djelovanje osigurava prisutnost voćnih kiselina u octu. Uklanjaju pigment i zatvaraju ljuske kose, ostavljajući ih glatkim. Međutim, imajte na umu da ovaj proizvod ima svojstva sušenja..

Opće preporuke

Kako bojiti kosu nakon kane? Ako želite izbjeći sve vrste iznenađenja s nijansama, bolje je kontaktirati iskusnog majstora koji će vam pomoći odabrati najoptimalniji postupak za postupak..

Ne riskirajte s osvjetljavanjem ili isticanjem, jer rezultat može biti potpuno neočekivan. Sigurnije je preklapati bakar s tonovima što je bliže prirodnoj shemi boja.

Tijekom pripreme za postupak uzmite u obzir i sljedeće nijanse:

 • Šamponi za dubinsko čišćenje ili za njegu masne kose pomoći će bržem ispiranju crvenog pigmenta. Međutim, otkrivaju ljuske kose i suše ih.
 • Nakon svakog šampona upotrijebite prirodno sredstvo za ispiranje sa sjajnim svojstvima. Izvarak kamilice ili koprive, voda zakiseljena limunovim sokom ili jabučnim octom.
 • Što prije započnete postupak uklanjanja kane, veća je vjerojatnost da ćete ukloniti maksimalnu količinu pigmentiranih čestica. S vremenom su vrlo čvrsto ugrađeni u kovrče i gotovo ih je nemoguće potpuno ukloniti..
 • Bilo koja sredstva za kiseljenje (kod kuće ili u salonu) isušuju pramenove i vlasište. Obavezno nanosite hranjive i hidratantne maske između postupaka uklanjanja boja..
 • Izvršite test alergije prije upotrebe novih formulacija. Nanesite malu količinu na zglob i pričekajte 20 minuta. Ako nema crvenila, svrbeža, oteklina i drugih negativnih reakcija, možete koristiti masku.
 • Koristite profesionalnu kozmetiku za njegu kose. Brzo će obnoviti oštećene strukture nakon pranja.

Ako se ipak odlučite bojati kenom, odaberite kvalitetne proizvode. Obratite pažnju na robu tvrtke Lash. Sastav uključuje ne samo lavsonij, već i kavu, ekstrakte koprive i druge korisne tvari. Od upotrebe ovog alata, kovrče se ne isušuju, a sjena je mirna i duboka. Proizvod se prodaje u obliku pločica s prekrasnim utiskivanjem, prije upotrebe mora se zdrobiti na ribežu.

Izvlačenje zaključaka

Nakon bojanja kana, rezultat se može potpuno razlikovati od onoga što ste očekivali. Biljni pigment različito se manifestira na pramenovima svake žene, što dokazuju fotografije djevojaka koje su riskirale promjenu nijanse uz pomoć zakonca u prahu. Ne žurite odmah prekrivati ​​boju trajnim sredstvima, jer će to samo pogoršati situaciju. Upotrijebite profesionalno ili domaće sredstvo za uklanjanje bakrenih tonova i tek onda nastavite eksperimentirati.

Kompetentan pristup kiseljenju nježno će i nježno ukloniti neželjenu hladovinu i vratiti kosu.

Nakon kane: kada možete bojiti kosu

Korištenje kozmetičke kane za kosu tradicionalno se smatra najsigurnijim i najprirodnijim bojanjem. Jača kovrče, pomaže u uspješnom rješavanju peruti i jednostavno daje sjaj i snagu kosi. Mnoge žene kanu koriste kao dio domaćih maski za kosu, a koriste je i za bojanje. Međutim, nije tako bezazlen kao što bi se moglo činiti na prvi pogled. Najvećim "grijehom" smatra se nepredvidiv rezultat nakon upotrebe obične boje. Kako možete pravilno bojiti kosu nakon upotrebe kane, reći će vam naš članak.

Značajke djelovanja kane, boji li sijedu kosu

Ova jedinstvena boja dobiva se iz lišća biljke zakonica. Na Istoku se već dugo koristi u razne kozmetičke i terapeutske svrhe..

Ovaj istočni asistent također nam je davno došao, malo je ljudi koji nisu upoznati s ovim proizvodom..

Bojanje kose kanom i dalje je prilično popularno, iako niz trgovina sadrži nebrojene sastave za bojanje.

Prednosti bojanja kose kane

Među prednostima ove metode prepoznaju se sigurnost i praktičnost, jer se postupak može uspješno provesti kod kuće. Kana također povoljno utječe na stanje kose, jačajući i njegujući korijenje i lukovicu. Često se koristi kao dio kućnih kozmetičkih maski, u liječenju peruti i za opće poboljšanje kose..
Velika prednost takve boje je njezina prirodnost i pristupačan trošak, kao i lakoća bojenja kane u nijansama čokolade. Za razliku od organske kozmetike poznatih svjetskih marki, njezina kupnja neće bitno utjecati na vaš proračun, pogotovo jer se prikladni sastav može kupiti u gotovo bilo kojoj trgovini.

Je li moguće bojati kosu običnom bojom nakon kane?

Načelo učinka kane na strukturu kose vrlo je jednostavno: molekule tinina u smjesi duboko prodiru u unutarnje slojeve keratinske ljuske i čvrsto se vežu za nju..

Na taj način kana čini kosu sve gušćom i gustom, dok popravlja oštećena i oslabljena područja..
Tako jaka veza nije uvijek korisna, jer je prilično teško oprati kanu s kose..

Zato se nakon nanošenja kane ne preporučuje koristiti uobičajenu boju i boju u spreju. Činjenica je da pigment za bojanje umjetnog podrijetla obavija kosu sa svih strana.

Ako sastav sadrži vodikov peroksid, dolazi do kemijske reakcije tijekom koje se oslobađa kisik i posvjetljuje pigment u kosi. Korištenje kemijskih boja nakon upotrebe prirodnih ne donosi uvijek željeni učinak.

Moguće nuspojave na bojenje

 • Boja neravnomjerno boji niti kose, prodirući samo na mjestu već ispranih pigmentiranih područja.
 • Boja u zelenilu, bluesu i bluesu može biti neočekivana nuspojava..
 • Prirodna pigmentacija nakon nanošenja kane može se pojačati kemijskim oksidacijskim sredstvom za boju i dobit ćete svijetlo crvenu ljestvicu.
 • Nakon bojenja, bakrena nijansa i dalje će se pojaviti čak i na drugoj boji.
 • Neće biti vidljivih promjena u boji, čak i ako koristite jaku boju.

Između tretmana morate pričekati najmanje tri tjedna. Za to vrijeme pigment će imati vremena malo isprati kosu, a boja će raditi bolje. U pojedinačnim slučajevima bolje je izdržati mjesec dana ili više.

Polagani rast kose je popravljiv. U takvim slučajevima i domaće maske iz improviziranih sredstava i one s markom savršeno rade. Ovdje saznajte više o učinkovitim maskama za rast kose.

Posebna "opasnost" je bojanje mješavinom kane i basme. Na taj način obično pokušavaju dobiti tamniji ton, ali daljnja uporaba kemijskog bojanja može dati neočekivanu zelenu boju..

To se odnosi ne samo na svijetle boje, već čak i na kesten ili crnu, koji na suncu mogu zablistati zelenim ili plavim iskrama..

Atraktivna plemenitost i mat pepeljastih nijansi odavno je poželjan rezultat bojanja kose. Međutim, prilično ih je teško postići, pogotovo kod kuće. Kako odabrati boju kose u boji pepela i tko odgovara ovoj boji, naučit ćete iz našeg članka.

Isticanje kose omogućuje vam promjenu uobičajenog izgleda i stvaranje uistinu izvanrednih frizura. O najboljim bojama za kosu pročitajte ovdje.

Sredstva za pranje kane, basme

Unatoč nekim činjenicama i negativnom iskustvu korištenja boje nakon kane, takvo bojenje ne donosi uvijek samo razočaranje..

Sve ovisi o strukturi i prirodnoj boji niti, kao i o korištenoj boji i razdoblju koje je prošlo nakon korištenja kane.

U svakom slučaju, rezultat je teško predvidjeti, a malo ljudi želi provesti takve eksperimente na sebi, pa postoje manje rizične metode za rješavanje negativne kemijske reakcije.

Načini izbjeljivanja kose nakon kane su raznoliki, tako da možete odabrati najprikladniju metodu za sebe. Ne biste trebali računati na trenutni učinak: kao što je ranije spomenuto, kana vrlo dobro prodire u strukturu kose. Trebat će najmanje mjesec dana upotrebe da bi učinak bio primjetan. Trajanje tečaja izravno ovisi o individualnim karakteristikama organizma, kao i o stanju vaše kose. Ovdje saznajte kako koristiti bezbojnu kanu za jačanje kose.

Hladne nijanse boja za kosu sada su više nego ikad u trendu. Odabirom prave boje za sebe, ne zaboravite na osnovna pravila usklađivanja boja, tako da odabrana opcija zajamčeno odgovara vašoj koži. Predstavljamo ocjenu hladnih boja za kosu.

Uljne maske za prebojavanje kovrča

Da biste to učinili, morate koristiti prirodna ulja, savršena je maslina, kokos ili jojoba.

Zagrijte malu količinu u vodenoj kupelji, izbjegavajući vrenje. Dobivenu smjesu utrljajte u krajeve i rasporedite po dužini.
Zamotajte glavu plastičnom kapom i ručnikom. Držite na kosi najmanje sat vremena, povremeno zagrijavajući sušilom za kosu.

Osim što uklanjaju boju s kose, takve maske savršeno njeguju i toniraju vlasište i kosu. Koristite jednom ili dva puta tjedno dok se ne dobiju rezultati.

Ispiranje octa

Stolni ocat razrijeđen u toploj vodi (žlica po litri vode) koristi se za ispiranje ili jednostavno uronite kosu u njega. Držite glavu u ovom položaju najmanje pola sata, a zatim koristite redoviti šampon. Ova se metoda mora primjenjivati ​​najmanje tri puta tjedno..

Jedan od najučinkovitijih aktivatora rasta kose je crvena ljuta paprika. Tvari koje gore u njemu djeluju zagrijavajuće na kožu, potiču rad folikula dlake i tako aktiviraju rast kovrča. Nudimo najbolje recepte za maske s crvenom paprikom za rast kose kako bismo pogledali ovaj materijal.

Kefirno - maske od kvasca

Pomiješajte topli kefir s pekarskim kvascem (omjeri: 40 grama kvasca na čašu kefira). Pustite da se dobivena smjesa malo skuha, a zatim nanesite na kosu. Uz to, zamotajte glavu ručnikom i pričekajte oko sat vremena. Takve se maske mogu raditi barem svaki dan, ako postoji potrebno vrijeme i želja. Ova maska ​​je uvrštena u TOP najboljih maski s kvascem.

Maske od kiselog vrhnja za slikanje

Ova se metoda koristi za prigušivanje boje, a ne za njezino potpuno uklanjanje. Najbolje je uzimati domaće kiselo vrhnje, koje je blago kiselo.

Koristeći bilo koji prikladan način primjene, rasporedite smjesu po glavi i zamotajte ručnikom. Nakon sat vremena isperite mlakom vodom, ako je potrebno šamponom. Recenzije o učinkovitosti maski od kiselog vrhnja pročitajte u ovom članku.

Brza metoda bojanja

Ako vam nijansa nakon bojenja ne odgovara u potpunosti, možete koristiti ekspresnu metodu.

Da biste to učinili, navlažite pamučnu krpu alkoholom i obrišite svaku uvojku. Potrebno je koristiti medicinski alkohol, najmanje 70%, a također paziti da se vata ne isuši.

Nakon tretiranja svih pramenova namočite kosu bilo kojim prikladnim uljem i prekrijte toplinski izolacijskim čepom. Nakon čekanja 40 minuta, isperite glavu šamponom. Nakon dva ili tri prijema kosa će osjetno promijeniti svoju nijansu..

Nedostatak ove metode smatra se ozbiljnim kemijskim učinkom na kosu, nakon čega ona može otupjeti i postati lomljivija. Da biste to izbjegli, potrebno je izmjenjivati ​​postupke s domaćim ojačavajućim i obnavljajućim maskama ili kupljenim formulacijama..

Podijeljeni vrhovi jedan su od čestih problema s kosom koji se najčešće javljaju kod djevojčica s dugim uvojcima. Podijeljeni krajevi mogu se tretirati raznim kozmetičkim uljima. Otkrijte koje je ulje ispravno za suhe vrhove kose.

Pogledajte video: priča o pretvaranju u plavušu nakon bojenja kenom

Recenzije

Kanu koristim već dugo, ali s godinama sam počeo primjećivati ​​da se više ne može u potpunosti nositi sa sijedom kosom. Ne znam koji je razlog, možda sastav nije isti ili možda dobne promjene. Sada koristim redovitu boju za kosu, rezultat je bolji, iako je kosa postala manje upravljiva. Odlučio sam izmjenjivati ​​postupke kako ne bih previše ozlijedio kosu. Boja nakon kane dobro se uzima, ali mnogi govore o mogućnosti bojanja u zeleno ili plavo. Ne želim provjeravati glasine, pa obično čekam mjesec dana, a tek onda koristim boju.

Jednom se dogodio neobičan slučaj upotrebe boje nakon kane. I sve se ispostavilo gotovo slučajno, samo sam zaboravio da sam prije toga isprobao novu masku na bazi bezbojne kane. Dobro je što se kosa nije previše obojila, ali na krajevima je postala gotovo plava. Moja prirodna boja kose je svijetlosmeđa, obično je bojim u pepeljasto plavu boju. Morao sam upotrijebiti balzam za nijanse i pretvarati se da je namijenjen. Sljedeći ću put biti pažljiviji prema takvim stvarima..

Dugo slikam kanom, izmjenjivao sam uobičajenu boju i različite tvrtke, ali nikad se nije dogodilo ništa natprirodno. Još uvijek ne mogu pronaći udobnu boju kose za sebe, pa nastavljam isprobavati nove tonove. Volim koristiti kanu, jer je kosa živahnija i nije uočljivo da je obojana, ali ograničeni raspon boja mi ne odgovara, želim nove eksperimente.

Iranska kana prirodni je i učinkoviti pigment za kosu koji se koristi stoljećima. Na istoku se ova biljka već dugo koristi u kozmetičke svrhe, jer osim dekorativnog učinka ima i dobra ljekovita svojstva. Jedini nedostatak takvog bojenja je nemogućnost korištenja obične boje nakon kane. Da ne biste dobili nepredvidiv rezultat i ne zasjali svim duginim bojama, bolje je pričekati određeno vrijeme, čak i ako je kana korištena u terapeutske svrhe. Kako se najbolje zaštititi takvim eksperimentima opisano je u informacijama iz našeg članka.

Također preporučujemo da detaljnije pročitate o boji za muškarce od sijede kose.

Pogledajte naše dnevne izbore najboljih kozmetičkih proizvoda