Svestrani izbor frizura za školu: jednostavne i brze opcije

Pribor

Školarke su vrlo skromne u odabiru frizura za školu. Jer i oni žele cijeli dan izgledati lijepo, ali istovremeno provode minimalno vremena na svojoj kosi. U ovom smo članku prikupili jednostavne, lagane frizure koje se mogu odraditi u školi za pet minuta..

Laka i lijepa frizura za tinejdžere

Romantični rep

 1. Pročešljajte kosu i ostavite po par pramenova sa svake strane kose. Zatim saberite kosu u niski rep, a dio kose s repa treba odvojiti i držati ispod nje. Trebate ukloniti pramenove s druge strane repa, kao što je naznačeno na fotografiji, i omotajte im rep.
 2. To će učiniti jednu stranu vašeg repa obimnijom od druge. Zatim fiksirajte rep gumicom i odvojite ga od bočnih niti. Ona mora omotati vašu elastičnu traku kako bi je sakrila od pogleda.

Frizura u grčkom stilu

 1. Ravnim glačalom ili uvijačem malo uvijete krajeve kose kako bi frizura izgledala romantičnije. Odvojite dio kose kao što je prikazano na fotografiji i češljem ih češljajte iznutra.
 2. Zatim stavite posebnu elastičnu traku na glavu i počnite sa strane lijevog uha, provucite bočni pramen kroz nju. Na taj način tkajte nove niti tako da u potpunosti prekrivaju obod. Nije potrebno rastezati niti, ali ih je bolje navijati na okvir, poput opruge za volumen.

Bagels

Prilično slatka frizura za mlađu dob, ali za srednjoškolke možete koristiti istu tehniku, ali umjesto lukova, koristite voluminozne elastične trake i svijetli dekor. To mogu biti umjetno cvijeće, ukosnice s rhinestones, rakovi i još mnogo toga..

 1. Prvo, kosu treba podijeliti na ujednačeni, vodoravni razdjeljak. Zatim napravite niske repove za svaku polovicu kose. Kad su repovi spremni, uvijamo ih u čvrste spirale u bilo kojem smjeru i odmah počinjemo uvijati spiralu u janjetinu. Učinite isto s drugim repom. Jaganjce trebate pričvrstiti pomoću pribadača na nekoliko strana.

Frizure od pet minuta

Slatki svežanj

 1. Podijelite djevojčinu kosu na dva dijela i sa strane desnog uha počnite tkati sve pletenice koje možete. Vrh pletenice potrebno je povezati s drugim dijelom kose, koji jednostavno ide poput konjskog repa.
 2. Kad ste spojili dvije polovice kose, tada trebate uviti slobodne krajeve repa u malu punđu koju fiksiramo ukosnicama.

Repni val

 1. Odvojite dugi pramen od glavnine kose na tjemenu. Pramen bi trebao biti dugačak kako bi se pigtail formiran od njega mogao u potpunosti omotati oko našeg budućeg repa. Sada počinjemo sakupljati ostatak kose u visoki rep, a zatim ga popraviti elastičnom trakom.
 2. Zatim od preostalog pramena pletemo redoviti pigtail i počinjemo ga dijagonalno omotati oko svog repa na jednakoj udaljenosti. Zatim vrh pletenice, trebate se povezati s vrhom repa i popraviti ih elastičnom trakom. Ako vidite da pigtail pada s repa, može se učvrstiti ukosnicama..

Neobičan ghoul

Trebat će vam mekana, velika elastika koja je posebno dizajnirana za stvaranje prekrasne punđe kose.

 1. Upletite djevojčinu kosu u visoki rep, ali ostavite jedan pramen kao što je prikazano na prvoj fotografiji. Zatim podijelite rep na tri jednaka dijela i počnite tkati pigtail od svakog od njih, povezujući niti repa s glavnim, slobodnim pramenom.
 2. Na taj ćete način upletati u krug oko gumice. Vrh pigtaila trebao bi biti skriven ispod pletenice i fiksiran ukosnicom. Sama gulka može se ukrasiti mašnom ili je možete ostaviti takvu kakva jest.

Brze frizure u školu

Konjski rep sa pigtailsima

Kosu treba sakupljati u visoki rep, a zatim treba napraviti nekoliko tankih, ali uskih pletenica duž cijele duljine repa, kao što je naznačeno na fotografiji. Pletenice mogu biti tri, četiri ili više, sve će ovisiti o vašem vremenu. Tada su vrh pletenica i vrh repa fiksirani zajedno.

Uvijeni rep

 1. Kosu opet treba sakupljati u redoviti rep, koji se može učiniti niskim ili visokim, kako želite. Zatim odvojimo dio kose u osnovi repa i kroz nju proguramo ostatak repa..
 2. Nakon toga, morate ponovno odvojiti dio na repu i popraviti ga elastičnom trakom. Takva dijela mogu biti dva ili tri, sve će ovisiti o duljini same kose..

Traka za glavu za frizuru

 1. Lijepa i brza traka za glavu, pogodna za bilo koju duljinu kose. Odaberite dvije niti s jedne i s druge strane glave. Pramene treba uzimati ispod dna, odnosno u predjelu stražnjeg dijela glave.
 2. Zatim trebate jedan od njih uplesti u obične uske pigtaile i omotati svaki od njih oko glave, kako je naznačeno na fotografiji, prema vrsti oboda.

Prekrasne frizure za školu

Trostruki rep

 1. Napravite prvi rep poput frizure od Malvinke, a zatim okrenite vrh samog repa kroz bazu u repu, unatrag. Zatim se malo odmaknite i opet zavežite isti rep gumicom, kao što je naznačeno na fotografiji.
 2. Kada je rep spreman, na isti ga način morate ponovno okrenuti iznutra. Zatim ponavljamo isti korak. Kao rezultat, od jednog dobivamo trostruki uvijeni rep.

Volumetrijske pletenice

 1. Kosu treba nabaciti na jednu stranu i odvojiti kako je naznačeno na fotografiji. Zatim tkajte bilo koju pletenicu iz svakog dijela, od najjednostavnijeg do uvijenog francuskog. Kad su pletenice u potpunosti upletene, učvrstite krajeve gumicom.
 2. Zatim je potrebno dvije pletenice pričvrstiti ukosnicama..

Gnijezdo frizura

Dijelite kosu u vodoravni dio i zavežite po tri repa sa svake strane kose. Tada se svaki rep mora položiti u krugove. Sami krugovi trebaju biti fiksirani u sredini ukosnicom sa svijetlim, cvjetnim dekorom.

Kakvu frizuru raditi u školi? 12 Jednostavnih i lijepih frizura za djevojčice i tinejdžere u 5 minuta

Želite li brzo napraviti vlastitu stilsku frizuru za školu za dugu, srednju ili kratku kosu? Ili ste mama školarka i želite da vaša princeza bude najmodernija? Bojite li se da vam je obični rep granica vaših mogućnosti? Evo 12 jednostavnih uputa kako raditi frizuru u školi! 2 min

Svaki dan zagonetkate kako lijepo oblikovati kosu za školu? Proveli ste puno vremena, ali još uvijek niste naučili kako napraviti elegantne punđe, repove i pletenice? Pročitajte članak i slijedite detaljne upute kako biste dobili savršenu školsku frizuru!

Ovaj će vam članak pokazati kako stvoriti:

 1. 3 prekrasne školske frizure za duge uvojke;
 2. 6 jednostavnih frizura za školu za srednju kosu;
 3. 2 lagane školske frizure za kratku kosu;
 4. 2 Koračne upute o tome kako raditi školske frizure s raspuštenom kosom;
 5. Kako odabrati tečaj frizure za sebe.

Želite li stalno raditi sebi ili djetetu nove frizure za školu i mijenjati sliku? Pogledajte katalog najboljih tečajeva frizura u Moskvi i Sankt Peterburgu. Zajedno s prvorazrednim učiteljima u jednom ili dva dana svladaćete frizure i stilove bilo koje složenosti!

Dječja kosa je često zamršena i ne uklapa se u frizuru. Da se to ne bi dogodilo, morate se pravilno brinuti o njima. Obavezno nanesite balzam ili regenerator nakon šamponiranja, raspoređujući samo duž duljine kose, bez utjecaja na korijenje. A za lagano češljanje koristite posebne sprejeve.

Učvršćivanje lakova i pjena pomoći će sačuvati frizuru za cijeli dan te stvoriti teksturu na uvojcima i dati stylingu "živost" - sprejevi za teksturiranje.

3 Prekrasne školske frizure za dugu kosu

Duge uvojke izgledaju lijepo, ali u raspuštenom stanju kosa pada na lice i u učionici ih se stalno mora ispravljati. Ali ova duljina ostavlja prostor za maštu u stvaranju školskih frizura..

Frizura za školu za dugu kosu za djevojčice

Pletenice ostaju popularna opcija - tako uredna školska frizura trajat će tijekom cijelog školskog dana, čak i ako vaša kći dobro pazi tijekom odmora..

Počnimo s uputama za tkanje poznatog "spikeleta":

 • Češljati kosu. Dijelite dio kose na tjemenom području. Podijelite na tri jednaka dijela.
 • Započnite pletenice postavljanjem najudaljenije niti na sredinu.
 • Sada uzmite krajnji pramen s druge strane i stavite ga na gornji pramen. Ne zaboravite čvrsto držati tkanje prstima.
 • Nastavite tkati, ali sada, kad zgrabite vanjske niti, zgrabite dio kose od ukupne mase.
 • Završite s običnim pigtailom i učvrstite elastičnom trakom.

Za one koji su zbunjeni ispreplitanjem niti, pronašli smo lagan i detaljan video:

Jeste li savladali tkanje spikeleta? Sada pokušajte isplesti "obrnutu francusku pletenicu". Ova frizura slična je tkanju "spikeleta", razlika je u tome što su niti međusobno naložene ne odozgo, već odozdo. Takvo tkanje izgleda elegantno i prikladno je za posebne prigode..

Školska frizura "Obrnuta francuska pletenica"

Frizura za školu za dugu kosu za tinejdžere

Želite biti moderni, ali niste spremni ustati pola sata ranije ujutro radi hladne školske frizure? Idealna opcija za vas je snop. Gotovo je brzo, izgleda stilski, a prikupljena kosa neće ometati i iritirati.

Da biste stvorili snop, trebat će vam pjenasti bagel. Life hack: ako nema gotovog bagela, upotrijebite staru čarapu (sve dok je čista). Odrežite područje nožnih prstiju, a ostatak preklopite.

 • Češljajte kosu i zavežite je u visoki rep.
 • Izvucite rep kroz rupu na krafni. Dijelite kosu kako biste sakrili krafnu. Popravite rezultat gumenom trakom.
 • Preostale krajeve kose omotajte oko punđe i sakrijte, prikvačivši ih nevidljivim.

Glavna prednost ove školske frizure je što je gotova za 5 minuta bez puno napora. Lagani nemar samo će dodati žar vašoj slici.

6 jednostavnih frizura za školu za srednju kosu

Srednja duljina kose najudobnija je za stvaranje frizura. Ne zbunjuju se kao duge, a mogućnosti oblikovanja puno je više nego kod kratke kose..

Školske frizure za srednju kosu za djevojčice

Dosadile su vam iste školske frizure i želite nešto novo? Pokušajte isplesti mrežicu za kosu princeze korak po korak pomoću gumica!

 • Dijelite kosu iznad čela vodoravnim dijeljenjem. Prikvačite ostatak kose tako da ne ometa vaš rad..
 • Podijelite odvojeni dio kose na pet jednakih dijelova i učvrstite u repove.
 • Sada podijelite svaki rep na pola i povežite ga sa susjednim u šahu pomoću gumica.
 • Nastavite dok mrežica za kosu ne dosegne željenu duljinu..
 • Otpustite ostatak kose. Ostavite frizuru kakva jest ili saberite svu kosu u visoki rep i ukrasite ukosnicom.

Mislite li da je takvu školsku frizuru teško izvesti? Pogledajte video, vrlo je jednostavan, čak je i naš urednik, koji jedva dobiva rep, shvatio:

Elastične trake također su korisne za stvaranje još jedne školske frizure - voluminozne pletenice. Ovdje ne morate ništa tkati, a rezultat će vas oduševiti.

 • Odvojite dio kose na tjemenu i učvrstite gumicom za rep. Preokrenite rep prema naprijed.
 • Odvojite još jedan pramen odozdo vodoravnim razdjeljkom. Također se skupite u repu.
 • Podijelite kosu s gornjeg repa na dva dijela. Preokrenite donji rep naprijed između dvije podijeljene polovice. Osigurajte kopčom ili kopčom za kosu. Povucite oba dijela gornjeg repa prema dolje.
 • Odvojite drugi dio kose odozdo vodoravnim dijeljenjem. Spojite se s repom koji smo spustili dolje i učvrstimo gumicom. Ponovite gornje korake.
 • Nastavite pletati na ovaj način do kraja kose..
 • Da bi pletenica bila prozračna, lagano povucite upletene niti sa strane..
Kako isplesti voluminoznu pletenicu korak po korak

Frizure za školu za srednju kosu za tinejdžere

Mislite li da na svijetu nema frizure dosadnije od repa? Nudimo 3 mogućnosti kako diverzificirati svoj svakodnevni rep kako biste vas odvratili od toga.!

Opcija broj 1 - s pramenom oko:

 • Konjski rep na kosu.
 • Označite cjedilu sa strane, pospite lakom. Zamotajte oko elastike.
 • Prođite kraj niti kroz elastiku, zategnite. Sakrij ispod. Ispravite kosu tako da pramen skriva elastičnost.

Opcija broj 2 - s runom:

 • Podijelite kosu na dva dijela, odvajajući parijetalno područje. Povucite kosu iz donje zone u rep..
 • Češljajte preostalu kosu, za to je prikladno koristiti poseban češalj. Poprskajte runo lakom.
 • Spojite oba dijela u rep.

Opcija broj 3 - frizura u stilu princeze Jasmine:

 • Kosu zavežite u rep na stražnjem dijelu glave.
 • Na udaljenosti od 7-10 cm od baze, pričvrstite drugu elastičnu traku. Dodajte malo volumena osiguranom dijelu povlačenjem niti na strane.
 • Ponavljajte iste korake dok ne dođete do kraja repa..

Školske frizure za srednju kosu sa šiškama

Jeste li tražili frizuru koja se dobro slaže s vašim šiškama? Možda je pletenica za glavu ono što vam treba! Styling pogodan za dugu i srednju kosu.

 • Odvojite male niti na stražnjem dijelu glave. Pletenicu upletite u pletenicu od tri niti, učvrstite na kraju elastičnom trakom.
 • Preokrenite svaku pletenicu oko glave na način da bude obod - trebale bi biti usmjerene u različitim smjerovima i međusobno paralelne.
 • Osigurajte krajeve pletenica nevidljivošću i sakrijte ispod kose.

Inspirirajte se videozapisom i isprobajte ovu urednu i romantičnu frizuru koja će biti prikladna za školske satove:

2 jednostavne školske frizure za kratku kosu

Kratke frizure su praktične - lako se njeguju, a čak se i prvašić može nositi s češljanjem. Često su dodaci u obliku ukosnica, traka za glavu, traka za glavu dovoljni za ukrašavanje takve frizure. Ali ako ste odlučni savladati nekoliko stilova za kratku kosu, čitajte dalje..

Frizura za školu za kratku kosu za djevojčice

Sada su sve vrste greda na vrhuncu mode, pa predlažemo da pokušate korak po korak ponoviti smiješnu i nestašnu verziju s dvije "kiflice" sa strane.

 • Češljajte kosu i podijelite je na dvije polovice ravnim okomitim dijelom.
 • Sakupite svaki dio u rep, sami odredite visinu repa.
 • Uvijte rep u flagelum, a zatim omotajte elastiku oko baze. Učvrstite strukturu ukosnicama ili nevidljivim iglama.
 • Učinite isto s druge strane. Cool školska frizura je spremna, idite na nastavu!

Školska frizura za kratku kosu za tinejdžere

Ako ste jedna od djevojaka koje su sigurne da je pletenice dostupno samo za dugu kosu, vrijeme je da se pobrinite za drugačije! Čak i kratka kosa može dodati nevjerojatnim frizurama. Slijedite upute korak po korak i pokušajte uplesti pletenicu vodopada:

 • Podijelite mali dio kose na sljepoočnici. Podijeli na dva dijela.
 • Dio pramena koji je blizu lica bacite preko drugog.
 • Odvojite još jedan pramen blizu krune. Bacite preko prednjeg pramena i ostavite ga da visi opušteno.
 • Povucite dvije preostale niti. Podignite još jedan pramen na vrhu glave, prebacite ga preko srednjeg i također ostavite da slobodno visi.
 • Nastavite tkati po istom uzorku. Upletite kosu koja je preostala na kraju pletenice, fiksirajte kraj elastičnom trakom i sakrijte je uz pomoć nevidljive kose ispod glavnine kose.

Pogledajte video, ponovite "Vodopad" i idite u školu u novom ruhu!

2 školske frizure s raspuštenom kosom

Želite li sakriti luksuznu kosu od pogleda svojih školskih kolega i kolega? Uhvatite 2 školske frizure za raspuštenu kosu koje je lako napraviti u 5 minuta!

 • Odvojite dva pramena na sljepoočnicama. Uviti svaki u snop. Izvucite pramenove malo da dodate volumen.
 • Spojite uprtače na stražnjem dijelu glave. Pričvrstite krajeve ukosnicom, gumicom ili pletenicom.
 • Lagana i stilska školska frizura je spremna! Izgleda spektakularnije ako su labavi krajevi kose uvijeni u kovrče..

Još jedan trend je pletenica na vrhu glave, s takvom školskom frizurom bit ćete najmoderniji među svojim vršnjacima. I to je lako učiniti:

 • Odvojite središnji dio kose od čela do tjemena s dva ravna razdjeljka sa strane. Ostatak kose zavežite u rep kako vam ne bi ometala..
 • Na odvojenom pramenu upletite spikelet ili francusku pletenicu - gore smo već opisali kako to učiniti. Kraj tkanja popravite elastičnom trakom.
 • Lagano izvucite upletene niti kako biste dodali volumen pletenici..
 • Ostavite rep koji ostaje nakon tkanja u neopreznu punđu, za to lagano počešljajte kosu i uvijte je u labav snop. Zatim zamotajte potpornik oko gumice i učvrstite ukosnicama. Prst lagano raširite svežnju i pospite lakom.
 • Sada opustite ostatak kose i pročešljajte je. Savršena frizura za školu je spremna! Ako vam je ova opcija još uvijek teška, preskočite korak pletenja, uvlačeći kosu u punđu na vrhu glave..

Kako odabrati tečaj frizure za sebe?

Sve radite prema uputama, ali umjesto urednih školskih frizura, u tvornici tjestenine na glavi vam eksplozija? Prijavite se na najbolje tečajeve frizura za sebe u Moskvi ili Sankt Peterburgu. Tamo ćete naučiti tajne i nijanse brzog i lijepog stylinga..

Za one koji su do ušiju opterećeni studijima, prikladni su ekspresni tečajevi u formatu majstorskih tečajeva koji traju samo nekoliko sati. U jednom slobodnom danu svladaćete nekoliko jednostavnih frizura, za stvaranje kojih neće trebati puno vremena..

Prosječni troškovi tečajeva frizure za sebe variraju od 5000 do 6000 rubalja.

Na što još tražiti prilikom odabira tečaja?

 • Učitelj, nastavnik, profesor. Važno je da je ovo majstor koji vježba - takav će učitelj stalno razvijati i uvoditi nove tehnike u program..
 • Program tečaja. Ona mora sadržavati lekciju o pregledu alata za oblikovanje i proizvoda za oblikovanje, proučavanju nijansi rada s kosom različitih struktura i duljina. I naravno, obvezni trening frizura na modelima pod vodstvom učitelja.
 • Školska oprema. Odaberite tečajeve na kojima je predstavljen čitav niz potrebnih alata i proizvoda za oblikovanje - to će vas spasiti od nepotrebnih kupnji.

Ako nemate iskustva, počnite s jednostavnim frizurama, a zatim prijeđite na složene. Eksperimentirajte sa stilom stvaranjem različitih izgleda za svaki dan, dodajte raznolikost školskim frizurama!

Kakve ste frizure smislili za 5 minuta izlaska, a onda su svi okolo pitali kako ste to napravili? Podijelite s nama u komentarima!

Ponovno objavite članke kako vi i vaše djevojke ne biste izgubili 12 jednostavnih uputa kako korak po korak raditi frizure u školi!

Jednostavne frizure u školu za dugu, srednju i kratku kosu, sebi za 5 minuta. Detaljne upute sa fotografijama

Ujutro često nema dovoljno vremena, posebno za duge, složene frizure. Da biste došli u školu nekoliko minuta prije početka lekcije i s prekrasnim stylingom, možete naučiti kako napraviti lagane frizure za sebe, posvetivši joj samo 5 minuta.

Kako urediti kosu za 5 minuta: tajne

 1. Da biste kosu uredno uredili i proveli manje vremena četkajući, morate se pripremiti navečer. Kosa ujutro neće biti previše matirana ako se dobro počešlja prije spavanja.
 2. Ako je vaša kosa gusta i teško ju je skupiti, pomoći će vlaženje vodom ili nanošenje proizvoda za oblikovanje..
 3. Nije teško napraviti frizuru u 5 minuta ako točno znate tehniku ​​i znate je primijeniti. Ako je ovo novi styling, koji se radi prvi put, prvo morate vježbati u slobodno vrijeme. Nakon nekoliko pokušaja, frizura će biti gotova u samo nekoliko minuta. Sav potreban pribor koji će vam trebati u procesu frizure trebao bi biti pri ruci. Preporučljivo je pohraniti sve na jedno mjesto..

Što trebate napraviti za vlastitu kosu

Da biste kosu napravili bez napora, morate imati proizvode za oblikovanje kose. Oni će vam pomoći da se nosite s neposlušnom kosom i učinite vaš styling urednim..

Ovi alati uključuju:

 • gel za kosu ili vosak;
 • pjena za kosu;
 • pjena za kosu;
 • prah ili suhi šampon;
 • sprej za fiksiranje ili lak.

Da biste napravili laganu frizuru za školu, ne možete bez proizvoda za oblikovanje

Također, prilikom obavljanja frizura možda će vam trebati sušilo za kosu, glačalo, kliješta za kosu. Ostali dodaci potrebni za frizuru su nevidljive ukosnice, ukosnice, gumice. Za neki styling bit će potrebne ukosnice, trake za glavu i trake za glavu.

Prikladnije je samostalno raditi kosu ispred velikog zrcala, u kojem možete vidjeti kako vaša kosa izgleda sa svih strana. Da biste vidjeli stražnji pogled, trebate uzeti drugo ogledalo i stati između njih.

Jednostavne frizure s pletenicama

Jednostavne frizure koje gotovo svatko može učiniti su frizure s remenima. Lako je oblikovati snopove, trebate odabrati pramen kose i uviti ga.

Da biste napravili styling s 2 pletenice, trebate odabrati male niti iz hramova. Za početak se na jednoj strani oblikuje potpornik i fiksira nevidljivom ili ukosnicom na stražnjoj strani glave, isto se ponavlja s druge strane. Možete kombinirati remenje i povezati ih ili ih pričvrstiti odvojeno sa strane. Istodobno, frizura izgleda uredno, a kosa ne pada na lice..

Turnikete možete izrađivati ​​po cijeloj glavi. U tom je slučaju kosa podijeljena u nekoliko malih niti koje se naizmjence uvijaju u snopove i učvršćuju ispod stražnjeg dijela glave. Vrhovi kose ostaju slobodni. Od njih se oblikuju uvojci ili rep i učvršćuju elastičnom trakom.

Školjke

Kosu treba četkati i vlažiti kako bi bila podatna i glatka. Zatim morate vezati rep i oblikovati turnir. Nakon što su je zavrnuli, savjeti se skrivaju unutar valjka i učvršćuju ukosnicama.

Frizura s 2 školjke radi se u samo tri koraka, ali izgledat će spektakularno. Podijelite kosu na 2 jednaka niti. Prvo se izrađuje potpornik, uvijen u ljusku s lijeve strane i učvršćen. Zatim ponovite isto s desnim pramenom kose..

Postoje mnoge varijacije frizura s školjkama. Stajling može biti gladak ili pomalo neuredan. Da biste napravili urednu školjku, prvo morate ispraviti kosu glačalom i nanijeti sredstvo za oblikovanje. Za obimniju ljusku, kosu se, naprotiv, može lagano četkati.

Gulka

Gulka se odnosi na jednostavne i brze frizure, izvodi se na ravnoj i kovrčavoj kosi. Prvo biste trebali navlažiti niti ili nanijeti sredstvo za učvršćivanje tako da ne ispadnu. Zatim se sakupljaju u rep na tjemenu glave, naginjući glavu prema dolje. Rep je uvijen u labavu uzicu koja se u osnovi pretvara u punđu. Krajevi su fiksirani nevidljivom ili ukosnicom.

Kada radite frizuru, trebali biste paziti da je sva kosa skupljena i da ne ispadnu niti. Ako duljina kose ne dopušta izradu visoke punđe, tada se može malo spustiti i oblikovati bliže stražnjem dijelu glave.

Dva pigtaila

Frizure s pigtailima prikladne su za sve i gotove su za nekoliko minuta. Da biste to učinili, samo trebate naučiti tehniku ​​pletenice..

Da biste napravili 2 pletenice, trebali biste ravnomjerno razdvojiti sredinu i podijeliti kosu na 2 dijela. Zatim trebate počešljati kosu i započeti pletenice ispred prvog pramena kose..

Nakon tkanja, krajevi niti vezani su elastičnom trakom. Tada počinju oblikovati pletenice od druge polovice kose, a krajeve također vežu elastičnom trakom. Za razne frizure krajevi desne pletenice mogu se vezati vrpcama ispod lijeve pletenice, a krajevi lijeve, naprotiv, ispod desne.

Spikelet ili riblji rep

Jednostavne frizure u školu za sebe u 5 minuta mogu se obaviti tkanjem spikeleta ili ribljeg repa.

Da biste tkali spikelet, kosa mora biti podijeljena u 3 niti. Tkanje započinje kao jednostavna pletenica, a zatim, kada se jednom uplete desni i lijevi pramen, naizmjence se s obje strane uzimaju pramenovi s preostale kose i nanose na sredinu.

Tkajte pomoću ove tehnike dok sva raspuštena kosa ne ostane u pletenici. Krajevi su vezani gumicom, a frizura je fiksirana lakom ili sprejem.

Spikelet se može raznovrsiti pletenjem ne u sredini, već na boku. Pletenica započinje na vremenskom dijelu s jedne strane i tijekom tkanja glatko se pomiče u suprotnom smjeru. Trebate završiti tkanje s druge strane, tako da krajevi budu na suprotnom ramenu. Pletenicu možete uplesti do kraja i vezati je gumicom ili preostalu kosu skupiti u rep..

Riblji rep je pleten ne puno teže od spikeleta, ali izgleda potpuno drugačije. Kosu treba podijeliti na 2 jednaka dijela. Zatim uzmite tanki pramen kose s jedne strane i nanesite na nju vrh sa suprotnog dijela.

Da se kosa ne bi zapetljala, trebate upletene niti držati palcem, pritiskajući ih na glavi. Krajevi su vezani gumicom ili ukosnicom. Da bi se pletenica učinila obimnijom i veličanstvenijom, možete povući niti na strane. Bolje je tkati frizuru u obliku ribljeg repa za srednju i dugu kosu.

Francuska pletenica

Možete brzo napraviti frizuru s francuskom pletenicom ako ste upoznati s tehnikom tkanja:

 1. Kosu treba češljati i navlažiti vodom.
 2. Zatim odvojite pramen u sredini od frontalnog dijela glave.
 3. Sa strane odvojite cjedilu iste širine.
 4. Stavite ga na prvi pramen.
 5. Pramen s druge strane također se nanosi na vrh.
 6. Nastavite odvajati iste niti s obje strane i položite ih jednu na drugu.
 7. Vezati rep ili pletenicu do kraja i popraviti.

Postoje mnoge mogućnosti za francuske frizure u pletenicama, od kojih se jedna naziva vodopad. Tkanje započinje od sljepoočnog dijela glave. Odabire se središnji pramen i na njega se naizmjenično dodaju bočni pramenovi.

Pletena je francuska pletenica, ali nakon nekoliko tkanja potrebno je donju nit nametnuti srednjoj i otpustiti je dolje. Ova se radnja obavlja svaka 2-3 tkanja, dok bi gornje niti trebale biti sakupljene u pletenicu. Možete završiti tkanje na vremenskom dijelu suprotne strane ili ići niže. Krajeve zavežite tankom elastičnom trakom.

Malvinka

Jednostavne frizure u školu za sebe za 5 minuta - malvinki. U njihovom stvaranju ne trebate imati vještine tkanja, jer se temelje na redovnom repu. Potrebno je sakupiti gornji dio kovrča u rep i popraviti ga na kruni.

Ostatak niti ostaje slobodan, možete ih uviti kliještima ili izravnati glačalom. Stajling neće izgledati sasvim jednostavno ako napravite hrpu repa. Da biste to učinili, kada vezujete kosu elastičnom trakom, nemojte dosezati vrhove. Također možete splesti pigtail od repa i dobiti malvinku s pletenicom.

Druga varijanta malvinke može biti gulka. Da biste to učinili, kosu također morate vezati u rep i smotati u čvrsti snop. Zatim trebate omotati flagellum na korijenima kose i krajeve ubosti nevidljivim ili ukosnicama.

Greda

Idealna lagana frizura za školu je punđa, to možete učiniti sami za 5 minuta, dok će kosa biti uredno skupljena i neće vam padati na lice.

Prije sakupljanja kose, preporuča se temeljito je počešljati, zatim namočiti ili nanijeti sredstvo za oblikovanje tako da se ne mrvi ili ne zapetljava. Da biste stvorili visoku punđu, možete nagnuti glavu prema dolje, pa će biti prikladnije prikupiti svu kosu.

Zatim se napravi rep i zaveže tankom elastičnom trakom. Kosa je uvijena bliže korijenima dlake i pričvršćena je ukosnicama, a vrhovi su skriveni ispod punđe i fiksirani nevidljivošću.

Za frizuru s niskom punđom kosa je vezana na dnu i zavezana u opušteni rep. Iznad elastike trebate malo gurnuti niti i tamo navući rep. Ako je kosa dovoljno duga, to morate učiniti nekoliko puta. Krajevi su učvršćeni nevidljivom ili ukosnicom. Takvu frizuru možete ukrasiti ukosnicama ukrasom ili ukosnicom, fiksirajući je u sredini punđe.

Frizure od rakova

Ako postoji takva vrsta dodataka za kosu kao što je rak, tada možete napraviti jednostavnu i brzu frizuru..

Malim rakovima nježno uklanjaju dlake sa strane s lica i prikvače ih. Odvojite cjedilu s desne strane, uvijte je u smjeru kazaljke na satu i ubodite sa stražnje strane. Na ovome se možete zaustaviti ili skupiti cjedilu s suprotne strane, uviti je u smjeru suprotnom od kazaljke na satu i ubosti rakom na istoj razini kao i prva.

Ostatak kose ostaje raspušten, ali lice je otvoreno. Isti se styling može izvesti s jednim rakom. Da biste to učinili, kosa se skuplja na vrhu i sa strane i prikvači straga. Zapravo, ispada malvinka s rakom

Da biste sakupili svu kosu, potreban vam je veliki rak. Trebate češljati, sakupiti rep, uviti ga u kaiš i ubosti rakom na stražnjoj strani glave. Ako je vaša kosa duga, vrhove možete ostaviti slobodnima i rasporediti ih po kopči za kosu.

grčki

Grčke frizure izgledaju ženstveno stilski, ali uz odgovarajuću vještinu to se može učiniti za 5 minuta. Za klasični grčki styling potrebna vam je posebna traka za glavu s gumicom na jednoj strani. Morate staviti zavoj preko kose tako da elastika bude straga.

Prednji dio zavoja može se spustiti preko čela ili podići iznad šiški. Tada počinju jedan po jedan namotati male niti na elastičnu traku i sakriti krajeve. Kada se prikupi sva kosa, popravite frizuru lakom.

Frizura je moguća kada nije sakupljena sva kosa. Trebate staviti zavoj i uviti samo gornje niti elastičnom trakom. Donje niti ostaju labave, mogu se zamotati na kliješta i oblikovati lagane kovrče.

Grčka frizura može se napraviti bez dodatnih dodataka, trebaju vam samo ukosnice i nevidljivost. Na stražnjoj strani glave morate prikupiti male niti, uviti ih i popraviti ukosnicom.

Repne pletenice

Da biste napravili pletenicu od repova, trebate puno malih elastičnih vrpci..

Tehnika frizure:

 1. Gornji pramen kose odvaja se, veže u rep i baca naprijed.
 2. Skupite pramen kose ispod prvog repa i zavežite ga gumicom.
 3. Prvi rep podijeljen je na dva jednaka dijela.
 4. Provucite drugi rep između njih i stavite ga.
 5. U prvi rep dodajte bočne pramenove raspuštene kose i zavežete ih gumicom.
 6. Ponavljajte tehniku ​​dok se sve dlake ne skupe..
 7. Pletenicu možete dovršiti pletenicom bez dodavanja niti ili preostalu kosu vezati u rep..

Postoji još jedna tehnika tkanja pletenica od repova:

 1. Skupite gornju kosu i labavo zavežite gumicom.
 2. Iznad elastičnih vrpci razdvojite kosu i uvijte rep kroz rupu.
 3. Skupite bočne niti zajedno, vezane u rep i također okrenute iznutra.
 4. Nastavite s tim radnjama dok sve niti ne budu ispletene..
 5. Ostatak kose sakuplja se u rep i učvršćuje gumicom ili ukosnicom.

Uvijeni rep

Lagane frizure u školu za sebe za 5 minuta ne moraju biti dosadne. Da biste napravili obrnuti rep, morate skupiti kosu na stražnjem dijelu glave i vezati je elastičnom trakom. Zatim morate razdvojiti kosu preko elastike kako biste stvorili malu rupu. Rep je okrenut iznutra, prolazeći ga između razdvojenih niti kroz vrh. Otčešljajte labavu kosu i popravite frizuru lakom.

Mašna za kosu

Luk za kosu izgleda originalno i neobično, a možete ga napraviti bez puno napora ako slijedite sljedeću tehniku:

 1. Povucite kosu u punđu, a vrhove ostavite na vrhu.
 2. Podijelite snop na 2 jednaka dijela.
 3. Svaki pramen prikvačite s dvije strane nevidljivo.
 4. Savjete stavite na sredinu pramca i prikvačite ukosnicom.
 5. Popravite luk za kosu lakom.

Svjetiljke

Frizura sa svjetiljkom je jednostavna, ali izgledat će bolje na dugoj kosi. Trebate skupiti kosu u visoki rep i zavezati je gumicom. Odmaknuvši se malo od prve gumice, zavežite drugu i tako dalje. Da biste dobili svjetiljke, kosu morate razdvojiti između elastičnih traka sa strane.

Namotana pletenica

Da biste napravili uvijenu pletenicu, kosu morate sakupiti u niski rep i vezati gumicom. Obična pletenica je pletena od ovog repa i učvršćena. Iznad gornje gumice, kosa se razdvaja i nekoliko puta se između njih provlači pletenica. Popravite frizuru ukosnicama i popravite lakom ili sprejem.

Mnogo je jednostavnih frizura koje sami možete napraviti u školi za najviše 5 minuta. Glavno je znati točnu tehniku ​​izvođenja i tada je moguće imati vremena za lijepo oblikovanje kose i istovremeno ne kasniti na lekcije.

Video: frizure za 5 minuta

9 snopova za školu i posao:

Jednostavne frizure u par minuta za svaki dan:

Jednostavne frizure za djevojčice u školu

Prije svega, frizura za školu trebala bi biti praktična i održiva. Ako je frizura labavo fiksirana ili vrlo lagana, nakon nekoliko sati neće joj biti ni traga, pogotovo ako postoji i lekcija tjelesnog odgoja. U tom slučaju frizura ne bi trebala previše zatezati kosu kako se ne bi narušila cirkulacija krvi, jer će glava boljeti, a dijete će se brzo umoriti. A glavni zahtjev školske frizure je da za stvaranje ne treba puno vremena.

Nudimo opcije za frizure za različite duljine kose, što će učiniti sliku dopunom i individualnom i za djevojčice i za starije djevojčice.

Frizura u školu za kratku kosu

Čak i ako je kosa kratka, još uvijek je treba uplesti kako kosa ne bi visjela, jer će ometati i odvratiti pozornost djeteta od aktivnosti. Frizura bi trebala biti uredna i praktična, ali s kratkom kosom nema puno frizura koje se mogu raditi za školu. Ali, još uvijek se možete igrati s razdjeljkom i različitim elastičnim trakama. Kratka frizura može se nadopuniti obručem ili lijepom kopčom za kosu.

Za kratku kosu također možete napraviti repove ili upleteti spikelet duž linije kose od šiški.

Frizura za srednju kosu

Srednja duljina kose najpraktičnija je za stvaranje udobnih i lijepih školskih frizura. Možete napraviti najrazličitije frizure: pletenice, pletenice, repove, punđu i puno više.

Prekrasan zavežljaj za školu

Snop je najprikladniji za školu i uopće ga nije teško izraditi, prvo treba napraviti rep i učvrstiti ga dobrom gumicom. Stavljamo bagel, a jedan tanki pramen ostavljamo za tkanje pletenica. Kosu koja je ostala u krafni ravnomjerno rasporedite i počnite tkati pletenicu. Zatim zaokružite pigtail koji je ostao oko snopa i učvrstite pribadačama. Punđu možete ukrasiti mašnom ili lijepom ukosnicom.

Luk za kosu za pet minuta

Prvo kosu dobro počešljamo i napravimo visoki rep, a kad je zadnji put pomaknete gumicom, nemojte je stršati do kraja (fotografija dolje). Zatim podijelite kosu na dva dijela i napravite mašnu od kose koja ostane, učvrstite je nevidljivošću i frizura je spremna. Ne zaboravite dobro učvrstiti kosu da se luk ne raspadne..

Druga mogućnost za luk je napraviti je sa strane, tako da frizura izgleda razigranije..

Kratka svjetla

Kosu dobro počešljajte, saberite je u rep na stražnjem dijelu glave i zavežite je gumicom. Dijelite kosu na sredini iznad gume i povucite rep odozdo prema gore u ovu rupu. Zatim pokupite ostatak kose u punđu i učvrstite ukosnicama, također možete ukrasiti prekrasnom ukosnicom.

Volumetrijska velika zraka za 5 minuta

Češljajte kosu i napravite tri repa na stražnjoj strani glave. Posljednji put, uvijanjem repa, nemojte ga izvući do kraja (fotografija dolje). Zatim napuhamo repove i popravimo ih ukosnicama kako bismo dobili jednu veliku neopreznu hrpu.

Frizura za dugu kosu u školu

Najpraktičnija frizura za dugu kosu u školi je kosa ili rep. Ali, ove mogućnosti možete osvježiti na različite načine i s neočekivanim detaljima..

Nudimo da lijepo pobijedimo rep i učinimo ga zanimljivim.

Napravite redoviti rep, učvrstite ga dobrom gumicom kako bi mogao izdržati cijeli dan. Zatim napravite neobičan pigtail od repa uz pomoć elastičnih traka (korak po korak fotografije u nastavku) duž cijele duljine, na kraju malo izravnate kosu, a možete i ukrasiti mašnom ili ukosnicom.

Druga opcija za rep: napravite rep, ali ne visok, uzmite pramen kose i zaokružite ga oko elastike, učvrstite ukosnicama. Zatim uzmite tanke prozirne elastične trake i zavežite ih na repu, na približno istoj udaljenosti. Lagano napuhajte repove da stvorite volumen.

Prekrasna pletenica za dugu kosu

Pigtails će izgledati lijepo na bilo kojoj kosi, ali na dugoj kosi možete stvoriti cijela remek-djela. Možete ukrasiti pletenim repovima, punđama i samo raspuštenom kosom. Pigtails se mogu nalaziti bilo gdje - na šiškama, na kruni, na stražnjoj strani glave.

Ta se tkanja ne mogu obaviti za pet minuta, ali izgledaju nevjerojatno..

Frizure za školu: za svaki dan, lijepe, lagane i druge zanimljive mogućnosti (22 ideje)

Značajke frizura za školu

Ovaj članak sadrži izbor različitih frizura za koje će vam možda trebati sljedeće:

 • Elastične trake različitih veličina i boja;
 • Bagel trake za pričvršćivanje snopova;
 • Uobičajene ukosnice i ukosnice za glavu cvijeta;
 • Nevidljiv;
 • Lukovi i obruči.

Prekrasne frizure

Lijepe frizure imaju malo složeniju tehniku ​​od jednostavnijih opcija. Ali ako ispunite ruku, tada će takve frizure biti dovršene u najkraćem mogućem roku..

Fantastičan zavežljaj

Za početak vrijedi odvojiti cjedilu u obliku pravokutnika u parijetalnoj zoni. Zatim ga podijelite na tri jednaka dijela. Svi dijelovi trebaju biti što ravnomjerniji kako biste dobili lijepu frizuru. Tada počinjemo tkati pletenicu grabežom, naizmjence tkajući niti s lijeve, pa s lijeve strane. Za takvu frizuru koristite lijepe, svijetle elastične trake. Svaki segment popravljamo elastičnom trakom, kao na fotografiji. Kad je pletenica spremna, upotrijebite mekanu elastičnu traku da napravite krafnu i upletete pletenicu oko nje. Pletenicu popravljamo nevidljivošću.

Lijep i neobičan snop je spreman.

Spikelet bez tkanja

Za početak vežemo male repove duž cijele duljine kose, trebalo bi ih biti oko pet, ovisno o duljini kose. Svaki rep oblikujemo u snop i pričvršćujemo ih na elastične trake koje nam učvršćuju repove. Za ljepotu kosu možete ukrasiti ukosnicama s cvijećem ili drugim ukrasima.

Dvostruka frizura

U takvoj se frizuri odjednom isprepliću dvije frizure. Jedan od njih je pletenica, drugi je pravilan rep. Za početak kosu dobro počešljajte i podijelite na dva jednaka dijela. Zatim podijelite drugi donji dio na dva i jedan od njih upletete običnim spikeletom, samo prema stražnjem dijelu. Ali drugi dio kose trebao bi biti pleten spikeletom samo u smjeru od vrata do tjemena. Popravite mjesto spajanja dviju pletenica, a zatim im dodajte glatko počešljanu trećinu..

Frizure za tinejdžere za sebe

Roditelji nisu uvijek tu da vam pomognu napraviti određenu frizuru. Ali postoje vrlo zanimljive i jednostavne upute koje vas lako mogu naučiti kako napraviti lijepe frizure za sebe..

Moderan flagellum

Da biste pravilno izveli ovu frizuru, trebali biste dobro počešljati kosu, a zatim ih sve baciti na jednu stranu. Nakon što ih sakupite u rep, ali nemojte ih pričvrstiti gumicom. Podijelite ga na dva repa i svaki posebno uvijte u čvrsto uže. Zatim uvijte snopove i učvrstite vrh elastičnom trakom.

Dvostruki rep

Prvo trebate odvojiti gornji dio kose od donjeg i popraviti ga rakom. A zatim saberite donju kosu u rep i popravite je gumicom. Dobro počešljajte rep i prijeđite na gornju kosu. Skupite ih u rep, češljajte ih i voila! Bujni, dvostruki rep spreman!

Frizura krafna

Lijepa i brza frizura koja će odgovarati bilo kojoj kosi. Kosu zavežite u visoki rep i učvrstite je malom gumicom. Zatim uzmite pahuljastu, voluminoznu elastičnu traku i umotajte preostali rep u nju.

Frizure za dugu kosu

Duga kosa bogatstvo je i luksuz svake djevojke, no u nastavku možete pronaći kakvu frizuru za školu takve duljine..

Pigtail kruna

Za početak kosu treba počešljati, a zatim s lijeve strane počnite tkati pletenicu pletenicom s tri karike. Vrijedno je početi tkati takvu pletenicu iz središnjeg dijela glave i postupno umotati pletenicu ukoso, kao što je naznačeno na fotografiji.

Bez pletenja pletenice do drugog uha oko 2 cm, popravite je pomoću nevidljivosti. Zatim počnite tkati drugu pletenicu prema principu prve, upravo ovako, popravljajući je na kraju.

Slap

Kosu u središtu treba podijeliti na dva dijela. Zatim odvojite vremenski raspon s desne strane i počnite tkati redovitu pletenicu. Kad završite pletenicu do sredine uha, počnite tkati francusku pletenicu. Da biste to učinili, morate staviti gornji pramen na srednji, a donji u sredinu. Preostali pramen curi vodopad. Tada su gornje niti utkane u pletenicu, kao i labave donje niti. Dakle, pletemo pletenicu do kraja, a zatim je popravljamo nevidljivošću.

Malvinka

Da biste izveli ovu frizuru, morate uzeti duge, guste niti s obje strane glave. Zatim ih pričvrstite na stražnjoj strani glave, a zatim nekoliko puta provucite kroz nas cijeli naš rep. I na trećem, ostavljamo dio kose, kako je naznačeno na fotografiji. Trebali bismo dobiti mali zavežljaj, koji bi se trebao raširiti, poput pramca i osigurati nevidljivim. I repom repa, omotamo sredinu luka i frizura je spremna.

Frizure za srednju kosu

Frizure za srednju kosu lijepe su i brze opcije koje je jednostavno izvesti, ali na kraju izgledaju baš čarobno..

Kaskada frizure

Svu kosu treba nabaciti na jednu stranu i dobro je počešljati. Tada su vam potrebne dvije niti: uzimamo jednu sa strane tjemene zone, drugu u području krune. Nakon što bi trebali biti povezani u rep. Tada se rep mora okrenuti iznutra i sakupljati s obje strane duž cjedilu. Spojite kosu s gornjeg sloja s našim repom i učvrstite je elastičnom trakom. Ponovo odvrnite rep i ponovite istu manipulaciju.

Košara za frizure

Prvo trebate uzeti dio kose iz parijetalne regije i svezati je u rep. Zatim, s desne strane, počnite tkati redovitu pletenicu od tri karike podizačem i, dosežući sredinu glave, učvrstite je ukosnicom. Na drugoj strani glave napravite istu pletenicu i pričvrstite ih zajedno, kao što je prikazano na slici. Nakon toga malo istegnemo niti u predjelu krune, a same veze pletenice, istegnemo ih malo sa strane kako bismo dobili veći volumen. Nakon što su repovi pletenica fiksirani jedan ispod drugog pomoću nevidljivosti.

Frizura romantični preokret

Prvo napravite okomiti razdjeljak, a zatim odvojite cjedilu u području čela. Malo ga uvijte i pričvrstite flagellum ukosnicom. Uz to, petlji možete dodati lijepu ukosnicu, a ostatak kose treba počešljati.

Jednostavne i brze frizure

Vrlo jednostavne i lagane frizure koje za svoju kćer možete napraviti za 5 minuta, što je sjajan način uštede vremena.

Konjski rep

Prilično popularna vrsta frizure je rep. Dobro počešljajte kosu, a zatim sakupite cijelu masu kose u visoki rep, ostavite samo jedan dugi pramen. Kad je rep spreman, učvrstite ga elastičnom trakom i omotajte dugi pramen oko dna repa da sakrijete elastičnu traku.

Inače, rep se može učiniti strožim skupljajući svu kosu bez ijednog pijetla. Ili, naprotiv, možete namjerno malo razbarušiti svoju frizuru, dajući joj slatki izgled..

Prekrasna gomila

Kosa se skuplja u visoki rep, a zatim učvrsti u podnožju gumicom. Nakon toga labavu kosu podijelite na dva dijela i svaki uvijte u snop. Zatim uvrnite bičeve zajedno, što će na kraju oblikovati izgled pletenice. Zatim oblikujte snop od pletenice, položite ga u prstenove i učvrstite nevidljivim.

Jasmin frizura

Na području sljepoočnice sakupite mali rep čiji je vrh uvučen u njegovu sredinu, kao na fotografiji. Zatim kosu zavežite gumicom na jednakoj međusobnoj udaljenosti tako da na jednom repu dobijete dva čuperka. Napravimo isti rep s druge strane kose i učvrstimo ih zajedno gumicom.

Frizure za svaki dan

Udobne i jednostavne frizure za svaki dan, oduševljavaju svojom jednostavnom tehnikom izvođenja, koje daju lijep i originalan rezultat.

Frizura s elastičnim trakama

Kosu treba češljati, a zatim u tjemenoj regiji odabrati dio kose i učvrstiti je elastičnom trakom. Nakon toga podignite naš fiksni pramen i sakupite drugi sloj kose ispod njega i učvrstite ga elastičnom trakom koja ga povezuje s gornjim repom. Tako nastavljamo raditi cijelom dužinom kose..

Uši Miki Mausa

Kosu treba razdvojiti okomito, a zatim pomoću meke elastične vrećice uviti repove u dva snopa, poput ušiju Mickey Mousea. Da biste to učinili, kosu je potrebno omotati oko same gume i učvrstiti na dnu kose.

Klasična školjka

Kosa se mora češljati češljem oštrih zuba. Tada se kosa mora sakupljati na stražnjem dijelu glave u obliku repa, kao što je naznačeno na fotografiji. Nakon što osigurate dio kose s jedne strane uz pomoć nevidljivosti, a zatim malo namotajte vrh repa oko prstiju. Napravite petlju na rezultirajućem bičeviću i umetnite vrh repa u nju. Učvrstite dio kose kako je naznačeno na fotografiji.

Frizure s pletenicama

Lijepe i jednostavne frizure s pletenicama koje su savršene za posebne prigode.

Oplet pletenice

Za početak kosu treba podijeliti na dva dijela tako da imaju jednaku količinu kose. Zatim tkamo redoviti spikelet od jedne polovice, čineći niti mekšima, praktički bez zatezanja. Isto radimo i s drugom polovicom, samo što ovdje čvršće zatežemo pramenove. Nakon čvršćeg kosog, poput oboda, omotamo glavu, a drugu mekanu stavimo iza nje. Frizuru popravljamo nevidljivošću.

Riblji rep

 • Da bi frizura bila uspješna, kosu je potrebno pažljivo počešljati..
 • Zatim u parijetalnoj zoni trebate uzeti trokutasti pramen.
 • Podijelite ga u tri niti, a zatim počnite tkati redovitu pletenicu. Zatim uzmemo pramen sa strane i pomaknemo ga na sredinu naša dva pramena. Ovo će se spojiti na lijevu stranu..
 • Nastavljamo tkati pletenicu, uzimajući samo pramen s druge strane, a bacivši ga u sredinu, spaja se na desnu cjedilu. Nakon što se napravi zahvat i utka u pletenicu.
 • Dakle, tkajte pletenicu, izrađujući kuke i fiksirajte vrh pigtaila gumicom.

Francuska pletenica

Prvo trebate odvojiti cjedilu od parijetalne zone i podijeliti je na tri dijela. Nakon toga počinjemo tkati redoviti spikelet, samo naizmjence sa svake strane pletemo nove pramenove kose u pletenicu. Kad ponestane kose, dodamo samu pletenicu uobičajenom metodom..

Obrnuta pletenica

Prvo morate uzeti pramen kose u parijetalnoj zoni i podijeliti je na tri dijela..

Nakon što dijelove međusobno isprepletemo na ovaj način: prebacujemo jedan ispod drugog i hvatamo pramenove sa strane i pletemo ih u zajedničku pletenicu. Tako pletemo francusku pletenicu upravo obrnuto..

Pletenicu ispletite blago ukoso tako da ide u stranu. Kada je pletenica spremna, vrijedi je popraviti elastičnom trakom i malo istegnuti veze pletenice. Da bi frizura bila urednija, trebali biste pažljivo izvući niti, inače možete pokvariti pletenicu. Zahvaljujući takvim metodama, naša pletenica poprima voluminozniji i nježniji izgled..