Gornja kovrča

Oporavak

Uvijač je popularan alat za oblikovanje kovrča. Pomaže u brzom stvaranju lijepe frizure i trebala bi biti u arsenalu svake dame. Suvremeno tržište frizerskih dodataka predstavlja ogroman broj tava različitih tvrtki, oblika, veličina i snage. Izbor će postati puno lakši ako se unaprijed pripremite za kupnju i naučite niz važnih nijansi. Svi su opisani u nastavku, kao i popis pouzdanih proizvođača pribora za jelo i 5 najboljih njihovih kreacija..

Što su uvijači

Uvijači se razlikuju po nekoliko čimbenika - obliku i promjeru grijaćeg elementa, pokrivenosti, snazi ​​i temperaturi grijanja. Svaki je faktor važan na svoj način - oblik određuje vrstu uvojaka, pokrivenost - sigurnost, snagu - brzinu uvijanja itd..

Raznolikosti ravnih ploča prema obliku grijaćeg elementa:

  Klasična cilindrična. Standardna opcija koja vam omogućuje izradu kovrča različitih veličina, ovisno o promjeru šipke - velike (38 - 50 mm), srednje (25 - 32 mm), male (16 - 19 mm), afro kovrče (10 mm). Takvim uvojcima ne samo da kosu možete uviti, već i izravnati.
  Stožast. Ima osovinu bez stezaljke, široku u osnovi i suženu prema vrhu. Dizajniran za stvaranje prirodnih uvojaka koji su veći na korijenima, a manji na krajevima kose. Uvijene niti morate držati rukama, za što mora biti prisutna rukavica.
  Spirala. Štap ima vodilice u obliku spirale. Kroz takvo kovrčavo željezo stvaraju postojane uvojke-opruge.
  Sferna. Štap je izrađen u obliku lanca kuglica, odvojenih tankom bazom. Omogućuje vam stvaranje zanimljivih kovrča s promjenjivim promjerom.
  Trokutasti ili kvadratni. Štap trokutastog (četvrtastog) oblika koji umjesto zaobljenih uvojaka stvara elegantne nepravilne kovrče s oštrim kutovima.
  Dvostruko. Razlikuje se u prisutnosti dvije šipke koje se istovremeno zagrijavaju. Omogućuje vam stvaranje dvije kovrče odjednom, navijanje brave na svaku šipku, što je brzo, ali ne baš prikladno, jer nema stezaljki. Glavna svrha je oblikovanje zanimljivih cik-cak valova. Da biste ih dobili, trebate namotati jedan pramen pomoću osam metoda odjednom na dvije šipke.
  Utrostručiti. Izgleda poput dvostruke, ali ima treću osovinu koja djeluje kao stezaljka. Pramen kose je stegnut između ovih šipki i aparat je povučen prema dolje. Rezultat nisu dobro oblikovane kovrče, već sofisticirani valovi.
  Razbijanje. To je okrugli češalj. Često dolazi u obliku dodatnog plastičnog nastavka za klasičnu uvijač. Omogućuje vam stvaranje voluminoznog stylinga i uvijanje krajeva kose u željenom smjeru.
  Automatski. Najnovija inovacija u uvijanju kose. To je automatski uređaj s rotirajućom šipkom unutar tijela. Da biste od dame dobili šik uvojke, trebate samo vrh pramena usmjeriti na šipku. Tada će kovrčavo željezo sve učiniti samo - uviti će se, zagrijati, uviti, zvučnim signalom obavijestiti o spremnosti. Vrlo brzo i prikladno, ali prilično skupo.

Suvremeni uvijači mogu imati sljedeće vrste premaza:

  Bez pokrića. Metalni uvijači koji nemaju zaštitnu prevlaku ostatak su prošlosti. Još uvijek su dostupni za prodaju, a čak su i traženi zbog niske cijene. No, njihova upotreba je vrlo obeshrabrena, jer se metal zagrijava jako i neravnomjerno. Kao rezultat toga, pramen u korijenu možda se uopće neće uviti i izgorjeti na vrhu.
  Keramički. Keramika može biti samo obloga grijaćeg elementa izrađenog od metala ili cijele šipke. Keramički uvijači su praktički sigurni za kosu. Grijaju se ravnomjerno, dobro se uvijaju, ne izgaraju kosu i emitiraju negativne čestice koje prekrivaju ljuske.
  Turmalin. Turmalin je poludragi kamen čija se prašina koristi kao premaz za parcele. Ne samo da štiti kosu od isušivanja, već je i zacjeljuje zagrijavanjem, čineći je mekšom i sjajnijom. Uvijači s turmalinskim premazom ne elektrificiraju kosu, smatraju se najsigurnijima, ali su skupi..
  Titan. Uvijači za glačanje presvučeni titanom izvrsna su opcija za dugotrajne uvojke. Brzo se zagriju na maksimalnu temperaturu, stvaraju jake elastične kovrče, ne isušuju niti elektrificiraju kosu. Mogu uviti čak i oslabljenu i obojenu kosu. Titan premaz je izdržljiv i izdržljiv.
  Teflon. Teflon sprečava klizanje niti duž šipke. Pogodno je namotan, ravnomjerno se zagrijava i ne lijepi se. Nedostatak takvog premaza je brzo brisanje, uslijed čega je izložena metalna šipka.

Gore navedeni premazi su najpopularniji, ali postoje i drugi o kojima se ukratko govori:

  Staklokeramika. Profesionalni alati sa savršeno glatkom površinom. Titan keramika ili titan turmalin. Kombinira prednosti oba materijala. Premaz nanočestica srebra. Revitalizira kosu dok se uvija. Eloksirano. U gornji sloj metala ugrađen je posebno obrađeni aluminij. Jaka, relativno sigurna - malo bolja od keramičkih proizvoda.

Maksimalnu temperaturu zagrijavanja uvijača treba odabrati na temelju sljedećih razmatranja:

 1. Ne više od 90 stupnjeva - za obojenu i suhu kosu.
 2. Do 150 stupnjeva - za prirodno tanku kosu.
 3. 150-180 stupnjeva - za normalnu kosu.
 4. 180-200 i više stupnjeva - za grubu i teško uvijenu kosu.

Snaga jastučića može varirati od 20 do 50 vata. Moćniji modeli brže se i jače zagrijavaju, ali istodobno su teži i zahtijevaju visokokvalitetni premaz koji štiti kosu od isušivanja.

Na što treba paziti prilikom odabira uvijača

Pri odabiru uvijača, osim oblika, snage i pokrivenosti, morate obratiti pažnju na još nekoliko čimbenika. Prvi je proizvođač. Velika tvrtka neće riskirati svoju reputaciju i, pod krinkom dobrog proizvoda, kupcima će proslijediti proizvod niske ocjene. Stoga je marka uvijača vrlo važna..

  BaByliss i Valera - luksuzni uvijači, vrlo kvalitetni, ali skupi (od 3000 rubalja). Hair Art - talijanski ručno sastavljeni uvijači, uglavnom nestandardnog oblika (četvrtasti, trokutasti, dvostruki) s teflonskim premazom (od 2700 rubalja) Remington i Rowenta, Braun i Philips - pristupačnije opcije s pristojnom kvalitetom i primjerenom cijenom (1200-3000 rubalja)... Vitek i Polaris, Scarlett, Supra i Maxwell - proizvode prihvatljivije poike prihvatljive kvalitete (600-1000 rubalja).

Uz marku, od velike su važnosti sljedeći detalji:

  Ručka za uvijanje željeza - trebala bi biti udobna i zaštitna od topline, dobro ležati u ruci i ne smije se klizati. Kabel je debeo, pouzdan, optimalna duljina je od 2 metra, po mogućnosti rotirajući tako da se ne uvija tijekom uvijanja. Cool tip - koristi se za podupiranje šipke na vrhu. Stalak - omogućuje vam stavljanje vrućeg uvijača dok odvajate pramen. Potrebna je funkcija automatskog isključivanja kako uređaj ne bi izgorio od pregrijavanja. Regulator temperature - pomaže u odabiru pojedinačnog stupnja grijanja. Pokazatelj grijanja - omogućuje vam praćenje razine temperature. Prisutnost kopče - ako ne, tada set mora imati zaštitnu rukavicu.

Top 5 najboljih pribora za jelo

Dalje, top 5 najboljih igla, koje su osvojile povjerenje dama svojom kvalitetom, udobnošću upotrebe, učinkovitošću i sigurnošću:

 1. Automatski - BaByliss C1300E. Prikladno i brzo stvara šik kovrče. Ima izmjenjive komore - za velike, loše oblikovane kovrče, za male elastične kovrče. Možete promijeniti smjer (3 opcije) i prilagoditi vrijeme uvijanja (4 načina). Kad je uvojak spreman, uvijač će zapištati. Cijena proizvoda - 6500 rubalja.
 1. Klasika - Rowenta CF 3372. Najbolje uvijač s velikim promjerom grijaćeg elementa (32 mm). Omogućuje vam stvaranje prirodnih mekih kovrča i lijepih valova. Ima keramičko-turmalinski premaz, 9 načina grijanja, rotirajući kabel i petlju za vješanje, indikator spremnosti za rad i funkciju automatskog isključivanja, brzo se zagrijava na 200 stupnjeva. Trošak ovog uvijača iznosi 2400-2600 rubalja.
 1. Konusni - Rowenta CF 3345. Uvijač s keramičko-turmalinskim premazom, zagrijavanje do 200 stupnjeva. Nema kopču, ali set uključuje termo zaštitne rukavice. Postoji indikator i regulator temperature. Kabel se okreće, postoji petlja za vješanje. Gumbi se mogu zaključati kako bi se spriječilo slučajno pritiskanje tijekom uvijanja. Uvijač je dizajniran za stvaranje lijepih, tankih uvojaka, većih u korijenu i prirodnog izgleda. Trošak proizvoda je od 2600 do 2900 rubalja.
 1. Spirala - SUPRA HSS-1133. Zagrijava se do 190 stupnjeva, ima promjer 20 mm, keramičku prevlaku, na pokazivaču, dugu okretnu vrpcu i kućište. Omogućuje vam stvaranje lijepih proljetnih uvojaka srednje veličine. Jeftin je - 500-700 rubalja.
 1. Classic Slim - Remington Ci5319. Promjer šipke 19 mm. Uvijač je učinkovit za uvijanje fine, grube i neposlušne kose. Omogućuje živahne, fine kovrče. Ima keramički premaz. Maksimalno zagrijavanje šipke je do 210 stupnjeva, temperatura se može podesiti (8 načina rada). Dopunjeno funkcijama ionizacije i automatskim isključivanjem nakon sat vremena. Kabel se okreće. Trošak proizvoda je 3300-3600 rubalja.

Ocjena najboljih uvijača

pridružite se raspravi

Podijelite sa svojim prijateljima

 1. Koje pokriće odabrati?
 2. Najbolji proizvođači
 3. Vrhunski modeli
 4. Kriteriji izbora

Brzi način stvaranja kovrča je upotreba uvijača. Zahvaljujući raznolikosti opcija za ovaj alat, možete dobiti i velike i male kovrče, pa čak i afro-kovrče. Uz to postoje i uvijači za savršeno glatku volumen kose ili korijena. O ovom alatu reći ćemo vam više u ovom članku..

Koje pokriće odabrati?

Najjednostavniji i najpristupačniji modeli izrađeni su od nehrđajućeg čelika i bez presvlake. Brzo se zagrijavaju i prikladni su samo za rijetku upotrebu, pod uvjetom da imate zdravu kosu. Barem nekako da smanji negativni učinak takvog alata na kosu, regulator temperature omogućuje. Međutim, bolje je kupiti uvijač s zaštitnim površinskim premazom. To može biti jedan od sljedećih materijala.

 • Titan. Materijal se brzo zagrijava, ima neprianjajuću prevlaku i dugi vijek trajanja. U kombinaciji s regulatorom temperature, titan premaz je relativno siguran za zdravlje kose. Međutim, uvijači s takvim premazom imaju visoku cijenu..
 • Teflon. Također je neljepljivi premaz koji ne izgara niti. Međutim, s vremenom se njegova površina ogrebe i izbriše, što utječe na zaštitne funkcije materijala..
 • Keramika. Skuplji i sigurniji premaz koji se obično koristi na profesionalnim alatima. Zagrijava se brzo i ravnomjerno, štiti niti od suhoće, ima funkciju ionizacije.
 • Turmalin. Danas se turmalinski premaz smatra najbezopasnijim, osim toga, uređaji s turmalinom opremljeni su funkcijom ionizacije. To zauzvrat pruža sjaj i ljepotu kosi..

Uvijači s turmalinskim premazom odobreni su za upotrebu čak i na problematičnoj kosi, jer to neće dovesti do isušivanja kose..

Najbolji proizvođači

Najbolji uređaji za oblikovanje dolaze od tvrtki koje proizvode frizerske alate za profesionalce. Među njima su Braun (Njemačka), Valera (Kina), Babyliss (Francuska). Proizvode ovih marki odlikuje trajnost, poštivanje kose i razne mogućnosti proizvoda. Unatoč činjenici da se alati nazivaju profesionalnim, bit će prikladno ih koristiti kod kuće. Međutim, troškovi jastučića ovih marki prilično su visoki..

Nešto su slabije kvalitete, ali imaju pristupačniju cijenu za uvijače iz Rowente (Francuska), Remingtona (SAD), Dewala (Njemačka), Philipsa (Nizozemska).

Ako uzmemo u obzir još povoljnije proizvode, tada su domaća marka Polaris i kineska Scarlett vjerodostojne. Ovi proizvođači optimiziraju cijenu ne na štetu kvalitete, već na štetu funkcionalnosti, pa upotreba ovih alata ne nanosi veliku štetu kosi..

Vrhunski modeli

Razmotrite najpopularnije uvijače - i skupe profesionalne i proračunske. Za praktičnost, raščlanimo ih po vrstama.

Cilindričan

Cilindrično uvijač često se naziva klasikom. Ovo je uređaj čiji grijaći element izgleda poput cilindra i opremljen je stezaljkom za učvršćivanje niti. Zbog činjenice da je promjer "cilindra" jednak na različitim krajevima, uvojci su ujednačeni cijelom duljinom.

Odabirom cilindričnog kovrčavog željeza različitih promjera, možete dobiti i male i srednje, kao i velike kovrče. Ne zahtijeva posebne vještine u radu, jer je zbog stezanja pramen sigurno učvršćen i nema posebnih poteškoća s omatanjem. Međutim, ista kopča može uzrokovati boranje kose..

Dvostruki proizvodi mogu se nazvati raznim konusnim slojevima. Sadrže 2 styling dijela koji izgledaju poput konusa. Pramen se namota na takvo kovrčavo željezo s osmicom, naizmjence na svaki "cilindar", a zatim povuče prema dolje. Ponekad dvostruka kovrča može imati i treći cilindar za bolju fiksaciju uvijene kose.

Jedan od popularnih cilindričnih stanova je Braunova EC2 satenasta boja za kosu. Proizvod vam omogućuje velike kovrče pogodne za dodavanje volumena kosi. Uz pomoć ovog kovrčavog željeza čak možete i uviti šiške, bez rizika da se pretvorite u "janjetinu". Među prednostima - 9 načina grijanja i njihova precizna prilagodba zahvaljujući LCD zaslonu. To vam omogućuje izbjegavanje pregrijavanja kose, odaberite pravi režim za svaku vrstu kose.

Kad uvijate obojenu kosu, ona ne blijedi i ne gubi pigment. Uređaj ima funkciju ionizacije koja daje glatkoću i sjaj. Od minusa, prema recenzijama korisnika, može se izdvojiti nedostatak pričvršćivanja za vješanje uvijača.

Trošak uređaja sasvim je prihvatljiv za proizvod ove klase poznate marke.

Remington Ci5319 je još jedna popularna opcija za kovrčanje. Proizvođač svoje proizvode pozicionira kao univerzalni proizvod pogodan i za tanke i za guste, neposlušne niti. Promjer proizvoda - 19 mm, što vam omogućuje da dobijete kovrče srednje veličine.

Uređaj je opremljen funkcijom ionizacije koja povoljno utječe na stanje kose, osigurava njezinu glatkoću i uklanja kovrčanje.

Uređaj ima 8 načina grijanja, ali kada okrenete upravljački kotačić, posebna temperatura grijanja se ne prikazuje. Među nedostacima je nedostatak zaštitnih rukavica za ruke.

Sličan promjer ima cilindrično uvijalo Bosch PHC5363. Keramička obloga ploča i brzo zagrijavanje omogućuju vam brzo i bez puno štete stvaranje kovrča. Štoviše, uređaj je pogodan za dugu kosu, a ima i kopču za učvršćivanje. Ali ne postoji tajmer za zagrijavanje kovrča, pa morate sami kontrolirati stupanj zagrijavanja niti. Međutim, nekoliko temperaturnih načina omogućuje vam odabir optimalne temperature za određeni tip kose..

Uređaj je prikladan za upotrebu - lagan je, ugodno leži u ruci, kabel (iako ne predug - 1,8 m) rotira se oko svoje osi, postoji postolje za proizvode, ali u ovom modelu nema petlje za vješanje.

Lijepe uvojke možete dobiti što je brže moguće i uz minimalnu štetu na kosi pomoću uvijača Rowenta CF 3372. Proizvod ima promjer 32 mm, 9 načina grijanja i prilično čvrstu stezaljku. Zahvaljujući potonjoj karakteristici, ovaj je model prikladan čak i za uvijanje neposlušne grube kose..

Uređaj se brzo zagrijava, ima funkciju hitnog isključivanja. Prema recenzijama, kada koristite uvijač, lako možete dodirnuti regulator prebacivanja temperature, što se ne može nazvati normom.

Stožast

Konusni uvijači omogućuju vam dobivanje elastičnih uvojaka koji su što sličniji prirodnim uvojcima. Veće su na korijenima dlake i "plitke" prema vrhovima.

To je zbog dizajnerskih značajki proizvoda - radna površina izgleda poput konusa ili mrkve. Dio za oblikovanje konusnih kliješta sužava se od baze do vrha. Najčešće ga koriste profesionalci.

Dizajn značajka ovog uređaja je da glačalo za stezanje nema stezaljku. Da biste fiksirali uvojak na uvijaču, trebat će vam određena vještina i pomoć ruku, a za zaštitu posljednjih od opeklina - posebna rukavica.

Izrađena je od posebnih materijala koji ne griju, a obično dolazi s uvijačem..

Često je spiralna mlaznica uključena s konusnim uvijačem. Omogućuje vam da dobijete male elastične kovrče, ali sam postupak bit će prilično naporan i potrajat će. Trebat ćete odvojiti tanke niti i namotati ih u posebne utore na mlaznici.

Rowenta CF 3345 smatra se jednim od lidera u prodaji stožastih ravnih uvojaka.Ovaj je proizvod dizajniran za stvaranje malih uvojaka. Zbog nedostatka stezaljke, kovrče su uredne, bez nabora. Međutim, kao i svaki model bez kopče, ovaj proizvod neće biti prikladan za kratku kosu. Za navijanje i učvršćivanje niti, zaštitne rukavice za ruke imaju glačalo za uvijanje.

Uređaj ima kontrolu grijanja - temperatura je prikazana na zaslonu. Premaz ploča je keramički, ali nema vremena za isključivanje kovrča. Sam proizvod je lagan, ugodno leži u ruci, ima dugačku rotirajuću vrpcu i karakterizira učinkovitost grijanja. Protiv - nema poklopca za pohranu.

Ako trebate uvijač za konus većeg promjera, obratite pozornost na Philips BHB868 StyleCare Sublime Ends. Prvo što korisnici primjećuju prilikom korištenja ovog modela su elastične kovrče koje traju dulje vrijeme. Uz to, uređaj je opremljen timerom za isključivanje uvojka, brzo se zagrijava, ima nekoliko temperaturnih režima i nema kopču (jamstvo ravnomjernih uvojaka bez nabora).

Uređaj ima rotirajući kabel. Istina, mnogi korisnici govore o njegovoj nedovoljnoj duljini - 1,8 m.

Valovitost

Valoviti uvijač je uređaj s dvije ploče, a te ploče imaju cik-cak površinu. Prije nekoliko godina, styling na takvom uvijaču smatrao se nevjerojatno modernim. Zahvaljujući njoj dobiveni su izvorni mali valovi..

Sada moda za takav styling više nema, međutim, valoviti uvijači i dalje ostaju traženi, posebno među profesionalcima. Pomoću ovog alata pramenovima je moguće dati korijen volumena koji će trajati dugo vremena. Da biste to učinili, samo trebate tretirati zonu korijena kovrčavim željezom..

Ostatak kose možete ostaviti ravnu ili uvijenu.

U kategoriji valovitosti vrijedi istaknuti uvijač Valera Volumissima (647,01). Proizvod se smatra profesionalnim, ima uske ploče, što osigurava prozračnost i volumen uvijenih niti. Dizajniran prvenstveno za stvaranje volumena korijena, s kojim styler izvrsno radi. Ispostavlja se da je glasnoća izražena, ostaje dugo.

Međutim, ako je potrebno napraviti valovitost duž cijele duljine kose, trebat će jako dugo. Širina ploče - 1 cm.

Također, proizvod karakterizira precizna regulacija grijanja u rasponu od 80-230 stupnjeva, ima funkciju ionizacije. Radi lakšeg transporta osiguran je poseban zasun. Međutim, pokrivač nije uključen u komplet, što se može smatrati manjim nedostatkom..

Također možete stvoriti valovitost s stylingom Dewal 03-870 Pro-Z Slim, o čemu ćemo raspravljati u nastavku..

Okovi

Uvijač je sličan dizajnu valovitosti - ima 2 ploče, između kojih se steže i uvlači pramen kose. Međutim, površina ploča je potpuno ravna, pa se sam alat koristi za ispravljanje kose..

Međutim, ako poznajete određenu tehniku ​​uz pomoć glačala, možete stvoriti zanimljive velike kovrče koje izgledaju vrlo prirodno..

Širina uvijača može biti različita, a što je kosa duža, širina ploča treba biti šira. To će olakšati upotrebu uređaja..

Dewal 03-870 Pro-Z Slim styler (Njemačka) postaje nepromijenjeni čelnik rejtinga među ravna glačala. Jednako je dobar za stvaranje glatkih pramenova i kovrča, a također daje volumen kose u nekoliko sekundi..

Širina ploča je 1,1 cm, što je prikladno za stvaranje volumena korijena, ali nije previše ugodno ako trebate napraviti valovitost za cijelu duljinu kose.

Proizvođač se bavi proizvodnjom profesionalnih frizerskih alata, pa se ovaj model pegle može pohvaliti sigurnošću i lakoćom upotrebe. Proizvod ima 4 temperaturna načina (od 140 do 200 stupnjeva), odlikuje se brzim zagrijavanjem (za 5 sekundi), ima dugu kabel od 2,5 metra. Sam proizvod je lagan i ugodno leži u ruci. Ima pristupačnu cijenu profesionalnog alata.

Međutim, korisnici primjećuju nepostojanje postolja za glačalo, kao i trajanje njegovog hlađenja.

Profesionalni styler Remington S-8700 ima keramički premaz i omogućuje vam ne samo ravnanje kose, već i stvaranje hollywoodskih kovrča. Ima 5 postavki temperature i funkciju ravnanja parom. Uređaj je lagan, udobno leži u ruci, ima zakretni kabel od 2,5 metra i petlju za vješanje. Međutim, korisnici primjećuju neke nedostatke - nedostatak futrole za pohranu, što je posebno neugodno s obzirom na znatne troškove uređaja.

Odvojeno je vrijedno istaknuti višenamjenske uvijače s zamjenjivim mlaznicama. Primjer je Philips HP-8699. Radne površine za ovaj model su cilindrične mlaznice 2 različita promjera, mlaznica u obliku konusa, spiralna mlaznica i valovitost. Sve radne površine imaju keramički premaz i brzo se zagrijavaju. Također, dizajn je upotpunjen s nekoliko kopča za kosu.

Nakon sat vremena neprekidnog rada, model se automatski isključuje, ali u ovom modelu nema vremena za isključivanje zagrijavanja kovrča. Od minusa se može primijetiti brzo zagrijavanje (nakon pola sata rada) ručke za uvijanje željeza.

Sličan višenamjenski uređaj može se naći u liniji druge poznate marke - Remington S-8670. Sadrži cilindričnu mlaznicu, mlaznice za valovito i željezo, 2 vrste spiralnih mlaznica i par kopča. Svi nastavci su obloženi keramikom. Uređaj karakterizira učinkovitost grijanja, ima hitno isključivanje, dugačak (2 m) kabel i kućište za odlaganje. Od minusa, prema recenzijama potrošača, moguće je primijetiti poteškoću zamjene mlaznica - one su uske.

Kriteriji izbora

Kada kupujete uvijač, trebate obratiti pažnju na marku proizvođača. Dajte prednost poznatijim tvrtkama, iako su njihovi proizvodi skuplji. Najbolji izbor je alat za profesionalnu upotrebu.

Također, jedan od prvih kriterija odabira trebao bi biti vrsta premaza ploče. Uvijači s keramičkim, turmalinskim i teflonskim premazom smatraju se sigurnim. Prva 2 imaju duži radni vijek, pažljiviji su s kosom, ali i troškovi su veći. Teflonski proizvodi brže se zagrijavaju, što može uzrokovati isušivanje kose.

Osim toga, takav se premaz, uz aktivnu upotrebu, dovoljno brzo troši.

Sljedeći parametar je promjer mlaznice. Kakav će biti rezultat stylinga, ovisi o tome. Za manje uvojke prikladno je konusno uvijalo ili proizvod malog promjera. Što su potonji veći, veće će se kovrče moći uviti.

Ako sanjate male kovrče, odaberite uvijač s promjerom mlaznice od 10-15 mm. Da biste dobili svjetlosne i elastične valove, možete kupiti uvijač s 2 ili 3 cilindrične mlaznice. Da biste dobili velike kovrče u stilu holivudskih zvijezda, možete preporučiti styler promjera 32-33 mm. Ako je raznolikost oblikovanja prioritet, trebali biste pažljivije pogledati proizvode s raznim dodacima..

Međutim, važno je zapamtiti da takva višenamjenska pegla za uvijanje, u pravilu, traje manje nego obično. Kod uređaja s zamjenjivim mlaznicama, slaba karika je upravo mjesto na kojem su te mlaznice učvršćene. Ne želite riskirati - nabavite 2-3 redovita modela različitih promjera.

Ako imate dugu kosu, ima smisla obratiti pažnju na duljinu mlaznice. Što je kosa duža, mlaznica je duža, inače će biti neugodno uvijati se.

Vrijedno je obratiti pažnju na snagu uvijača. Profesionalni uređaji mogu se napajati do 90W. Međutim, trebate se naviknuti na njihovu upotrebu. Za kućnu upotrebu dovoljan je uređaj snage 45-50 W.

Također se ne smije zanemariti mogućnost podešavanja temperature. Štoviše, što je ta postavka tanja, to je bolje. Naravno, troškovi uvijača povećavaju se od toga, ali takve postavke jamstvo su zdravlja kose. Optimalno je ako je moguće podesiti temperaturu grijanja od 50 do 200 stupnjeva, a što su više regulirane srednje temperature među njima, to je bolje.

Za tanku i slabu kosu naznačena je temperatura zagrijavanja od 50-80 stupnjeva. Za nestašne i tvrde, ali zdrave niti, temperatura se može povisiti na 140-150 stupnjeva.

Korištenje uvijača bit će puno prikladnije ako ima dugu vrpcu. Optimalno - 2,5-3 metra, a ovaj će se kabel okretati oko svoje osi. Još jedan koristan dodatak je prisutnost stalka na uvijaču. U suprotnom, mogu se pojaviti poteškoće s time gdje i kako staviti vruće uvijač, postoji rizik od oštećenja površina.

Tajmer za isključivanje kad su kovrče spremne također se može nazvati korisnim zahvaljujući kojem nećete izgorjeti niti. Postoje i proizvodi opremljeni vatrometom.

Potonje neće dopustiti da se dogodi požar, čak i ako je uvijač uključen i zaboravljen.

Kako odabrati uvijač za kosu, pogledajte sljedeći video..

Najbolji uvijači za kosu

Uvijač pomaže da napravite lijepu frizuru za odmor ili svakodnevno lagane kovrče. I ako je prije 10 - 15 godina alat izgledao poput zagrijavanja cilindričnih kliješta, sada vam raznoliki modeli omogućuju uvijanje, ispravljanje ili valovitost niti s različitim nastavcima, stvarajući lijepe niti. Stoga je sastavljen popis najboljih uvijača za kosu 2020. godine..

Koja je tvrtka bolje odabrati uvijač za kosu

Marke kućnih i profesionalnih alata usredotočene su na kvalitetu materijala, funkcionalnost i performanse proizvoda. Oni nude jeftine modele s više mlaznica i vrhunske alate s zaslonom, timerom, regulatorom topline i drugim dodatnim opcijama..

 • Redmond je proizvođač višenamjenskih kućanskih aparata iz Rusije. Suvremeni kuhinjski uređaji, oprema za dom, osobna njega i održavanje zdravog načina života proizvode se u tvornicama u Kini pod strogom kontrolom kvalitete.
 • Philips je tvrtka iz Nizozemske koja proizvodi robu za dom, kuhinju, ljepotu, zdravlje. Marka okuplja ljude i inovacije kako bi stvorili tehnologiju i proizvode sljedeće generacije koji kupci zaista trebaju.
 • BaByliss - tvrtka je osnovana 1960. godine u Francuskoj. Vlastiti laboratorij za dizajn i razvoj razvija uređaje za njegu kose i tijela. Elektroničke vage, uvijači, proizvodi za depilaciju, proizvodi za masažu stopala, uvijači i sušila za kosu popularni su kod kupaca zbog kvalitete i cijene..
 • Dewal je marka iz Njemačke koja od 1998. godine proizvodi profesionalnu opremu za kreativnost frizera i stilista. Prije izlaska novih proizvoda, tvrtka proučava potražnju za njima i testira probni proizvod radi praktičnosti kupaca..
 • Scarlett - ruska tvrtka od 1996. proizvodi klimatsku opremu za kuhinju i dom za osobnu njegu. Više od 5 milijuna robe godišnje uđe na tržište istočne Europe, ZND-a i Baltika. Tehniku ​​karakterizira optimalan skup funkcija i odsutnost pretjerane složenosti.
 • Erika Professional - od 2007. tvrtka iz Rusije prodaje profesionalne proizvode za frizerske profesionalce. Pribor i potrošni materijal, četke, škare, češljevi, četke, električni uređaji dizajnirani su da udovolje zahtjevima majstora ljepote.
 • Polaris - marka iz Švicarske proizvodi klimatske, male kućanske aparate, opremu za grijanje, bojlere, posuđe, opremu za ljepotu i zdravlje. Tvrtka je opremljena visokotehnološkom proizvodnom bazom, jedinstvenim tehničkim rješenjima, inovacijama.
 • Remington je tvrtka iz Kine koja se proizvodi za zdravlje i ljepotu više od 80 godina. Ispravljači, sušila za kosu, škare za kosu, uvijači, epilatori, četkice za zube, setovi za manikuru i pedikuru proizvode se pod strogom kontrolom kvalitete.
 • Atlanta je marka registrirana u SAD-u, proizvodi male kućanske uređaje za distribuciju u Rusiji i zemljama ZND-a. Povoljna roba za njegu kuće, tijela i kose, audio oprema proizvodi se po narudžbi i pod nadzorom LLC "TK" Kit "- vlasnika Atlante.

Ocjena uvijača za kosu

Pregledani su najbolji uvijači za kosu na temelju stručnih mišljenja i povratnih informacija stvarnih vlasnika alata za stvaranje kovrča i uvojaka. Sljedeće karakteristike također su utjecale na odabir kandidata:

 • Veličina;
 • Tip obloge ploče;
 • Broj priloga;
 • Regulacija temperature;
 • Vrsta, promjer, duljina i oblik mlaznice;
 • Broj načina;
 • Duljina kabela;
 • Rotacija kabela;
 • Prikaz;
 • Stajati;
 • Petlja za vješanje;
 • Pokazivač vremena i isključivanja;
 • Zaštita od pregrijavanja;
 • Dodatne funkcije.

Uvijači pomažu u održavanju zdravlja kose bez upotrebe trajnih sredstava ili uvijača. Povoljni modeli bez dodatnih mogućnosti pogodni su za kućnu upotrebu. Profesionalni alat opremljen je s nekoliko dodataka različitih veličina, oblika za stvaranje raznih frizura, rotirajućom dugom vrpcom bez tendencije zapetljavanja i drugim funkcijama.

TOP 20 najboljih uvijača za kosu prema recenzijama kupaca

Prilikom odabira uvijača, morate obratiti pažnju na njegove radne funkcije - uvijanje, ravnanje, valovitost. Neki su modeli opremljeni dodacima koji proširuju mogućnosti uređaja. Skuplje uvijači imaju regulator stupnja zagrijavanja, a neki su opremljeni zaslonom i timerom. Pripremio sam ocjenu koja uključuje najbolje modele za 2020. godinu. Prednosti i nedostaci opisani su na temelju recenzija kupaca.

Na što treba paziti prilikom odabira uvijača?

Prije svega, obratite pažnju na proizvođača. Ovo je temelj svih temelja. Što je marka respektabilnija, to će vam uređaj duže služiti i to će biti bolji i bolji rezultat uvijanja. Preporučujemo da odaberete uvijače tvrtki:

 • Rowenta
 • Philips
 • Bosch
 • Braun
 • Remington

Te se marke mogu naći u gotovo svakoj velikoj željezarskoj trgovini. A postoje i posebne, profesionalne marke koje se prodaju samo na specijaliziranim prodajnim mjestima. Najbolji su:

 • BaByliss
 • Velecta najvažnija
 • Valera

Profesionalni alat, naravno, skuplji je, ali trajniji je i trajat će toliko dugo da im dosadi! Pogledajmo sada opće parametre svih tava i istaknimo što treba tražiti u trgovini.

 • Pokrivanje ploča - postoje redoviti, čelični uvijači, a postoje i posebni premazi koji sprječavaju isušivanje vaše kose. A ovo je važan parametar ako se često uvijate. Stoga ima smisla odabrati opciju koja je najnježnija za kosu. Najbolji zaštitni premazi: turmalin i keramika. Tu je i teflon. Ali teflon je teflon, s vremenom se često ogrebe i istroši.
 • Kontrola temperature - nikada nemojte koristiti uvijač koji nema ovu značajku. Za različite tipove kose i za različite vrste stylinga potrebni su različiti načini. Dobra pegla za uvijanje samo je ona u kojima je temperaturni raspon od 50C do 200C.
 • Promjer mlaznice - općenito, prije nego što odaberete bilo koji model u trgovini, trebali biste otići frizeru i eksperimentirati s različitim vrstama kovrča. Možda uopće ne volite velike uvojke, ali već kupujete uvijač s ovim promjerom. Kao što razumijete, što je štap tanji, spirala će biti uža i obrnuto.
 • Oblik mlaznice - ako govorimo o uvijačima dizajniranim za stvaranje uvojka za uvijanje, tada je najbolje napraviti ih pomoću mlaznice u obliku konusa. S njom frizura izgleda prirodnije.
 • Duljina mlaznice - što je vaša kosa duža, to bi mlaznica trebala biti duža. U suprotnom, morat ćete nanijeti ostatak kose koja nije stala na spiralu na vrhu prvog sloja i oni će vrlo slabo viti..
 • Prisutnost stalka na nozi - bez ove sitnice, uvijač je vrlo teško položiti tijekom postupka uvijanja, vruć je i može oštetiti površinu.
 • Prisutnost petlje za vješanje - takve uvijače je vrlo jednostavno pohraniti i neće biti oštećeni udarcem ako slučajno stavite nešto u ormar. To je posebno važno za posude obložene keramikom, jer su prilično krhke.
 • Prisutnost privitaka - ne uzimajte model koji ima mnogo dodataka. I dalje košta nekoliko puta više, ali nećete ih sve koristiti, provjereno je više puta. Bolje je kupiti par ravnih vrhova s ​​različitim vrhovima, jer su pouzdaniji i izdržljiviji. Točke pričvršćivanja dodataka su najranjivije i s vremenom se lome.
 • Duljina kabela - bez obzira na to koliko dobra pegla može biti dobra, ako se isporučuje s kratkom vrpcom, nemojte je koristiti. Vrlo je nezgodno nositi produžni kabel s masivnim ispustom. Kabel bi trebao biti od 2 do 3 metra, ovo je najbolja opcija, jer ako uzmete vrlo dugački kabel, zbunit će se.
 • Rotiranje kabela oko svoje osi vrlo je prikladna značajka koju ne treba zanemariti.
 • Tajmer za isključivanje spremnosti za uvojke vrlo je prikladna stvar koja vam neće dopustiti da zijepite i nehotice izgorite pramen.
 • Tajmer za isključivanje je vatrogasan - zatvorenici mogu sigurno bacati takve modele i ne brinuti se da bi se požar mogao dogoditi u kući.

A sada, prijeđimo na specifičnosti i razmotrimo postojeće modele parcela i njihove prednosti i nedostatke.

TOP-5 osnovnih ravnih površina

Polaris PHS 3214K

Ocjena se otvara jeftinim uvijačem za oblikovanje kose s jednom ravnom mlaznicom cilindričnog oblika promjera 32 mm. Zahvaljujući širokoj kopči, kosa se dobro drži u željenom položaju. Grijaći element je keramika. Radi u jednom režimu nježne temperature - 190 ° C. U slučaju pregrijavanja, automatski se isključuje, kao i svi TOP modeli. Snaga - 55 W. Za lako spremanje postoji petlja za vješanje. Kabel od 1,8 m s rotacijom od 360 stupnjeva.

 • slatka jednostavna pegla za uvijanje;
 • nježna keramička prevlaka;
 • brzo se zagrijava;
 • kovrče su prekrasne, dugo traju;
 • petlja za vješanje;
 • dugačka okretna vrpca bez tendencije zapletanja;
 • jeftin.
 • postoje izolirane recenzije lošeg uvijanja kovrča, što većina kupaca opovrgava.

Polaris PHS 3214K za 1.000 rubalja čini dobre odskočne kovrče i olakšava oblikovanje. Ne kvari kosu, radi u nježnom načinu rada, ima veću snagu od REDMOND RCI-2324, ali ne dopušta vam odabir načina grijanja. 77% kupaca ocijenilo je njezin rad "dobrim" i "izvrsnim", ali nekoliko je onih koji se žale na kvalitetu uvijanja, iako se to može objasniti individualnim karakteristikama njihove kose.

REDMOND RCI-2324

Proračun za uvijače tvrtke Polaris PHS 3214K razlikuje se promjerom ravne mlaznice (25 mm) i prisutnošću šest temperaturnih režima (maksimalno - 200 ° C). Zadana vrijednost prikazana je na zaslonu. Snaga je nešto niža - 45 W, a kabel je nešto duži - 1,9 m.

 • prekrasan pogled;
 • udobna ručka;
 • keramički grijaći element;
 • dovoljan broj načina rada, mogućnost podešavanja temperature;
 • brzo zagrijavanje;
 • prikaz informacija;
 • samoisključivanje prilikom pregrijavanja;
 • Prikladno za sve tipove kose;
 • djeluje učinkovito;
 • niska cijena.
 • nema tajmera;
 • nije sasvim prikladno za dugu kosu: kovrče se dobivaju samo na dnu.

REDMOND RCI-2324 košta 1400 rubalja. Za razliku od Polaris PHS 3214K, on ​​vam omogućuje odabir načina rada i ima zaslon. Veća snaga nego u Rowenta CF 3345. Prema analizi recenzija, 98% korisnika preporučuje ovo uvijač za kupnju zbog visokokvalitetnog rada, pažljivog tretmana kose, lijepih kovrča.

Rowenta CF 3345

Razlikuje se od prethodnih modela konusnog oblika, relativno malog promjera grijaćeg elementa (od 13 mm). Izrađen je od keramičko-turmalinskog premaza, što olakšava klizanje kovrča; funkcija ionizacije čini ih sjajnim, svilenkastim. Bez stezaljke. Temperatura se može odabrati iz 9 položaja, njihov raspon je od 130 do 200 ° C, istaknuto je na zaslonu. Gumbi su zaključani protiv slučajnog pritiskanja. Pri maloj snazi ​​(36 W) brzo se zagrijava: uvijač je spreman za upotrebu za 1,8 minuta. nakon uključivanja.

 • neobičan oblik;
 • turmalinski premaz siguran je za kosu;
 • mnogi temperaturni režimi s podesivim stupnjem grijanja;
 • rukavice za dva prsta u kompletu;
 • šik rezultat s elastičnim, lijepim uvojcima koji traju cijeli dan.
 • nema stezaljke, trebate se prilagoditi namotanoj kosi kako ne biste opekli prste;
 • bez petlje za vješanje i futrole za odlaganje.

Cijena Rowente CF 3345 je 2400 rubalja. Neobičan oblik konusa pinceta stvara lijepe kovrče, a zahvaljujući turmalinskom premazu poboljšava se nježnost kose. Oni zadržavaju svoj prirodni sjaj i zaštićeni su od elektrifikacije. Snaga je manja nego u Philips BHB868 StyleCare Sublime Ends, nema zaštitnog isključivanja, što je tipično za neke modele skupog segmenta. 67% kupaca zadovoljno je uvijačem. Neki se žale na neugodne rukavice s dva prsta koje pružaju malu zaštitu od opeklina i poteškoće u uvijanju krajeva. No u pregledima funkcionalnih značajki i upotrebljivosti gotovo svi korisnici preporučuju proizvod za kupnju..

Philips BHB868 StyleCare Uzvišeni završava

TOP nastavlja s klasičnim oblikom svijetlog dizajna i ergonomskim dizajnom. Satenska boja kose razlikuje se od Rowente CF 3345 i Braun EC2 po funkciji automatskog isključivanja nakon sat vremena neprekidnog rada i velike snage - 63 W. Temperatura se može odabrati između 130–200 ° C iz 8 položaja. Znatno je teži od ostalih modela - 438 g.

 • moderan dizajn i boja;
 • veličina;
 • Regulator temperature;
 • zaštitni pokrivač;
 • brzina zagrijavanja;
 • praktičnost korištenja;
 • široke kovrče;
 • optimalna duljina kabela, okreće se, ne zapetljava se.
 • nema kutije za odlaganje;
 • postoje problemi s uvijanjem guste kose.

Cijena Philips BHB868 StyleCare Sublime Ends iznosi 2700 rubalja. Uvijač dobro djeluje i stvara široke uvojke. Razlikuje se više snage od Rowente CF 3345, sam se isključuje tijekom duljeg rada. Prema pregledima, može se vidjeti da 83% korisnika ocjenjuje mogućnosti uređaja kao "izvrsne". U njegovom radu praktički nema mana. No, za djevojke s gustom kosom preporučujem uzimanje modela u obliku konusa koji nema tako široke kovrče.

Braun EC2 satenska boja kose

Uvijač Braun EC2 Satin Hair Color redoviti je model, gotovo identičan prethodnom. Maksimalna temperatura zagrijavanja 185 ° C, funkcija ionizacije. Viseća petlja br.

 • lijep dizajn;
 • visokokvalitetna proizvodnja;
 • prikladan izbor načina rada;
 • brzo zagrijavanje;
 • široke pincete;
 • lijepe, velike sjajne kovrče;
 • možete uviti, izravnati kosu;
 • informativni prikaz;
 • ionizacija.
 • nema petlje za vješanje;
 • žica se brzo prestala okretati;
 • kovrče dugo ne zadržavaju oblik.

Uvijač Braun EC2 Satin Hair Color košta 4.800 rubalja. Djeluje pažljivije zbog niske temperature zagrijavanja. Može ispraviti kosu. Od svih osnovnih TOP modela razlikuje se po prisutnosti funkcije ionizacije. Prema recenzijama kupaca - 71% preporučuje ovaj proizvod, a 50% njih je dalo maksimalnu ocjenu. 7% je primijetilo brzo odvijanje kovrča, njihovu neelastičnost ili pojavu vala. Ponekad je to zbog individualnih karakteristika..

TOP-3 valovita ravna

Polaris PHS 2058KTi

Univerzalno uvijač s proširenom funkcionalnošću, koji pruža set lako zamjenjivih dodataka: za uvijanje - ravni i spiralni, valoviti, glačalo. Grijaći element - keramika s turmalinom za siguran stil. Postoji funkcija ionizacije. Temperatura se može podesiti iz dva položaja pomoću gumba na ručki, smještenih dovoljno duboko da se izbjegne slučajno pritiskanje. Snaga - 25 W. Kabel se okreće, premda pomalo kratak. Postoji petlja za vješanje, torba za odlaganje.

 • prekrasan pogled;
 • veliki set mlaznica;
 • turmalinske keramičke ploče koje ne izgaraju kosu;
 • multifunkcionalnost: ispravlja, čini kovrče različite debljine, valovitost;
 • styling traje dugo;
 • praktičnost korištenja;
 • kabel se ne zapetlja.
 • kabel je kratak, ne možete ići daleko od utičnice;
 • loša kvaliteta pričvršćivanja nastavka na ručku.

Polaris PHS 2058KTi košta 1400 rubalja. Za razliku od GA.MA Fable Frize (P21.FRISE) ima dodatne nastavke za oblikovanje različitih frizura. Po snazi ​​je inferioran, ali pažljivije djeluje zahvaljujući turmalinskom premazu. 92% korisnika ocijenilo je upotrebljivost i svestranost najvišom ocjenom.

GA.MA Fable Frize (P21.FRISE)

Ovaj styler ima minimalnu konfiguraciju u TOP-u. Ima samo jednu mlaznicu - valovitost širine 38 mm. Grijani elementi izrađeni su od keramike. Temperatura grijanja je 220 ° C i ne može se podesiti. Snaga je veća od Rowente CF 4132 - 50W. Ima najveću žicu - 2,5 m.

 • izvrstan dizajn;
 • lagana;
 • visokokvalitetna montaža;
 • nježna keramička prevlaka;
 • zagrijava se vrlo brzo;
 • minimalno se vremena troši na oblikovanje, ali traje dugo;
 • stvara dobar volumen korijena;
 • dugački kabel.
 • nema petlje za vješanje;
 • dugo se hladi;
 • temperatura nije regulirana.

Cijena GA.MA Fable Frize (P21.FRISE) iznosi 2800 rubalja. Mnogo skuplji od prethodnog modela, iako ima samo jednu mlaznicu - valovitost. To se objašnjava velikom snagom, kvalitetom izrade, dugim efektom stila. 100% kupaca, prema rezultatima recenzija, preporučuje ovo uvijač za kupnju. Manje neugodnosti smatraju se manjim.

Rowenta CF 4132

Rowenta CF 4132 ima vrlo velik paket paketa. Uz Polaris PHS 2058KTi, tu je i četka za oblikovanje. Uvijači imaju promjere 16 i 32 mm. Poklopac je izrađen od keramike. Maksimalna temperatura je 180 ° C (ne može se podesiti). Uz to, kupac dobiva torbu za pohranu, nekoliko ukosnica, nevidljive igle. Snaga je nešto niža od snage GA.MA Fable Frize (P21.FRISE) - 45 W, kao i duljina kabela - 1,9 m.

 • lijep dizajn;
 • visokokvalitetna gradnja;
 • ugodno leži u ruci;
 • normalna duljina radnog dijela;
 • svi su prilozi dobro pričvršćeni, izvrsno rade, svaki je koristan na svoj način;
 • zagrijava se vrlo brzo;
 • prikladno spremište;
 • prilično dugačak kabel;
 • tu je torba za kompaktno odlaganje i kopče za kosu;
 • dobar styler za sve prigode.
 • nema regulator temperature;
 • visoka cijena.

Magla za uvijanje Rowenta CF 4132 košta 6 tisuća rubalja. Ima više dodataka od Polarisa PHS 2058KTi, ali ne dopušta podešavanje temperaturnog načina. Odabran je na optimalnoj razini, što je manje štetno za kosu. Zbog bogatog seta i visokokvalitetne montaže, 82% kupaca ocijenilo je rad klešta kao "izvrsno", a 92% preporučuje uređaj za kupnju.

TOP-3 glačalo

REDMOND RCI-2312

Uvijač za ravnanje kose s plutajućim pločama širine 27 mm i duljine 110 mm. Grijaća površina je keramička. Odabir temperature iz 7 položaja u rasponu 80-200 ° C. Isključuje se sam nakon 45 minuta rada. Veća snaga od DEWAL 03–870 Pro-Z Slim - 45W. Duljina žice - 1,8 m.

 • lijepa boja;
 • glačalo je lagano, kompaktno;
 • brzo se zagrijava;
 • kosa ne gori, ne suši se;
 • odabir temperature;
 • dugačka udobna vrpca koja se okreće bez preloma;
 • dobro se ispravlja, kosa postaje meka, glatka;
 • automatsko isključivanje;
 • dobar proizvod, odgovara njegovoj cijeni.
 • slučaj se zagrijava na visokim temperaturama.

Ispravljač REDMOND RCI-2312 košta 1.300 rubalja. Zahvaljujući velikoj snazi, brzo se zagrijava. Zahvaljujući velikoj površini radnih ploča, možete brzo izravnati kovrče. Uzimajući u obzir cijenu, glačalo preporuča za kupnju 92% korisnika koji su njegov rad ocijenili "izvrsnim".

DEWAL 03–870 Pro-Z Slim

Pincete s pločicama male veličine: širina - 10 mm, duljina - 88 mm. Uz to imaju i mlaznicu za valovitost. Temperatura se može odabrati iz četiri položaja do najviše 210 ° C. Razlikuje se od REDMOND RCI-2312 nižom snagom - 30 W. Osigurana je petlja za lako vješanje.

 • prikladan termostat;
 • dobra pokrivenost ploče;
 • rotirajući kabel;
 • zagrijavanje za nekoliko sekundi;
 • izvrsne pincete za volumen korijena.
 • nema dovoljno podrške za hlađenje, što traje dugo;
 • teška žica.

Uvijač DEWAL 03-870 Pro-Z Slim košta 2050 rubalja. Funkcionalnost glačala proširena je zahvaljujući pričvršćenju za valovitost. Unatoč preporuci kupca od 100%, ima malu radnu površinu i malu snagu, što povećava vrijeme čekanja na grijanje.

BaByliss PRO BAB3000 EPE

Styler poznate francuske marke razlikuje se od REDMOND RCI-2312 i DEWAL 03–870 Pro-Z Slim u plutajućim pločama. Njihova širina je 31 mm, duljina je 100 mm. Osigurana je antistatička ionizacijska funkcija. Ima 5 postavki temperature u rasponu od 150-230 ° C sa skalom na bočnoj strani kućišta. U slučaju pregrijavanja, sam se isključuje. U TOP BaByliss je najsnažniji - 55 W. Zbog toga zagrijavanje traje manje od minute. Kabel je ujedno i najduži među modelima odjeljka - 2,7 m. Za praktičnost upotrebe vrućih kliješta u kompletu je termoprostirka.

 • izgleda pristojno;
 • ugodno je i sigurno ga je držati u ruci;
 • postoji ionizacija;
 • kosa se ne zapetljava, ne elektrificira;
 • prilično velika podloga za uvijanje željeza.

Cijena BaBylissPRO BAB3000EPE iznosi 9100 rubalja. Glačalo je čak prikladno za upotrebu u salonima. Za razliku od REDMOND RCI-2312, ima veću snagu, šire ploče, što ubrzava ispravljanje kose. 88% kupaca preporučuje ovaj proizvod za kupnju, unatoč značajnoj cijeni.

TOP-4 automatske ravne ploče

Galaxy GL4613

Automatsko uvijač s rotirajućim grijaćim elementom u obliku cilindra za uvijanje kovrča i spiralno oblikovanje. Ima keramički premaz za sprečavanje oštećenja kose. Radi u tri temperaturna režima - 170, 190 i 210 ° C, od kojih je svaki dizajniran za određenu vrstu kose: za tanku, normalnu i gustu. Regulator smjera polaganja je osiguran - lijevo, desno, automatski. Može se odrediti vrijeme rada - 6-10 sekundi. Ako je neaktivan 20 minuta, prelazi u stanje pripravnosti, a sat vremena nakon uključivanja isključuje se sam, što stvara sigurnije radne uvjete. Ima najveću snagu u odjeljku - 60 W. Kabel - 1,9 m.

 • načini za sve tipove kose;
 • brzo navije;
 • čini nevjerojatne kovrče koje traju dugo;
 • dugačka udobna vrpca.
 • postoje pregledi kako vrh pinceta otpada kada se koristi.

Galaxy GL4613 košta 2.500 rubalja. Unatoč niskoj cijeni, ima sjajne mogućnosti, izbor radnih postavki i prilagođen je različitoj kosi. 71% korisnika zadovoljno je učinkovitošću uvijača, iako kvaliteta materijala nije najviša. Bilo je slučajeva vjenčanja.

BaByliss C903PE

Od Galaxyja GL4613 i Rowente CF 3710 razlikuje se po svijetlom dizajnu, nemogućnosti odabira vremena rada. Postoji jedna vrijednost - 12 sekundi. Maksimalna temperatura je 205 ° C. Može se uvijati u dva smjera.

 • neobičan atraktivan dizajn;
 • brzo se kovrča;
 • kosa se ne zapetljava;
 • kovrče izgledaju prirodno;
 • frizura traje dugo.
 • ne uzima velike niti.

Cijena BaByliss C903PE iznosi 5500 rubalja. Uvijač poznatog proizvođača razlikuje se u kvaliteti izrade, za razliku od Galaxyja GL4613. Brine se o kosi, frizura traje dovoljno dugo. 91% korisnika dalo je najviše ocjena.

Rowenta CF 3710

Uvijač s keramičko-turmalinskim premazom i radnom površinom promjera 23 mm. Da bi frizura izgledala prirodno, svaki drugi pramen uvijen je u suprotnom smjeru. Uz to postoji i funkcija jonizacije. Kao i Galaxy GL4613, omogućuje vam odabir temperature, ali maksimalni parametri su veći - 200 i 230 ° C. Snaga je puno niža od Galaxyja GL4613 na 24W. Potpuno zagrijavanje - nakon 30 sekundi. Postoji tajmer s 4 načina rada (6, 8, 10 i 12 sekundi). 4 kratka zvučna signala pokazuju da je vrijeme uvijanja isteklo.

 • jednostavan za upotrebu, bez rizika od opeklina;
 • odabir temperature i vremena;
 • signal spremnosti za uvijanje;
 • izvrsno stanje kose nakon uvijanja;
 • brzi, visokokvalitetni styling.
 • postoje kritike o žvakanju kose prilikom korištenja.

Cijena Rowenta CF 3710 je 6100 rubalja. Uvijač s još pažljivijim odnosom prema kosi, čini lijepe meke ili elastične kovrče na bilo kojoj kosi, možete prilagoditi grijanje i trajanje. Zvučni signal obavještava o kraju uvijanja. Ionizacija daje kosi sjaj, jača je. Od djevojaka koje su isprobale ovaj uređaj, 73% ga preporučuje za kupnju.

Philips BHB876 Style Care Prestige

Model se razlikuje od Rowente CF 3710 s maksimalnom temperaturom zagrijavanja od 210 ° C, tri smjera uvijanja i tri vremenska intervala: 8, 10, 12 sekundi. Uvijač ima petlju za vješanje i dulji kabel - 2 m. Komplet uključuje alat za čišćenje.

 • vrlo moderna, dobro promišljena funkcionalnost;
 • ugodno, sigurno;
 • jednostavan za korištenje;
 • ne žvaće kosu;
 • optimalni načini grijanja;
 • brza promocija;
 • duga rotirajući kabel;
 • prekrasne kovrče, dugo traju.
 • ne navija u korijenu;
 • neobično uspravno.

Philips BHB876 StyleCare Prestige brzo se zagrijava za 8.800 rubalja, kosu namotava u tri smjera. Nema tajmera ili zvučnog upozorenja kao u Rowenta CF 3710. Unatoč neugodnoj upotrebi, 92% korisnika je zadovoljno radom.

TOP-5 ionizacijskih jastučića

REDMOND RCI-2307

Uvijač s keramičkim pločicama 2,5 × 9 cm. Sadrži mlaznicu za ravnanje, opremljenu sa šest temperaturnih režima, koji se mogu namjestiti u rasponu od 120-220 ° C. Ima bravu s pločicom. Zagrijava se za 30 sekundi zahvaljujući velikoj snazi ​​- 40 W. Žica - 1,7 m.

 • prekrasan pogled;
 • kompaktni;
 • brava u zatvorenom položaju;
 • optimalna veličina ploče;
 • odabir temperature;
 • brzo se zagrijava;
 • prikladan za upotrebu;
 • rotirajući kabel;
 • jeftin.
 • žica je kratka.

Cijena REDMOND RCI-2307 je 1.700 rubalja. Veća snaga od GA.MA Ergostyler Ion. Uzimajući u obzir nisku cijenu i dovoljno kvalitetan rad, 97% vlasnika ovog uvijača dalo joj je maksimalnu ocjenu.

GA.MA Ergostyler Ion (P21.ERGOSTYLERION)

Uvijač, za razliku od prvog modela, ima plutajuće ploče s turmalinskim premazom, što pruža nježniji učinak na kosu. Ima nižu snagu - 37 W i duži kabel - 2 m.

 • lagana;
 • brzo se zagrijava;
 • ploče dobro klize;
 • visokokvalitetno ravnanje;
 • styling traje dugo;
 • kosa je glatka, sjajna zbog ionizacije;
 • ima sve za savršen rad.
 • labavo zatvaranje ploča, što otežava rad s tankom kosom;
 • nema uputa za uporabu.

Ionsko željezo GA.MA Ergostyler (P21.ERGOSTYLERION) košta 2200 rubalja. Njegov veliki plus je premaz od turmalina. S nešto manje snage od REDMOND RCI-2307, kvaliteta uređaja je izvrsna. Neke djevojke imaju problem s plutajućim pločama, dok se drugima ne sviđa velika udaljenost između njih prilikom zatvaranja. Zbog toga je potrebno kosu izravnati gustim pramenovima..

Philips HP8344 Njega i kontrola

Klešta obložena keramikom. Thermo Guard tehnologija sprječava pregrijavanje kako ne bi štetila kosi. 14 načina rada. Maksimalna temperatura je 230 ° C, a može se podesiti u koracima od 5 stupnjeva. Gumbi su zaključani protiv slučajnog prebacivanja. Zagrijava se za 30 sekundi. Razlikuje se od GA.MA Ergostyler Ion i Beurer HS 80 u prisutnosti zaslona. Automatski se isključuje nakon sat vremena korištenja. Kabel je nešto kraći od kabla GA.MA Ergostyler Ion - 1,8 m. Opremljen je stezaljkom za pričvršćivanje radnih površina, što olakšava skladištenje. Ima slučaj.

 • lagana konstrukcija;
 • zagrijava se vrlo brzo;
 • prikladno ostaviti da se hladi i čuvati zatvoreno;
 • ohladiti se dovoljno brzo;
 • kosa nije elektrificirana;
 • zaslon prikazuje radnu temperaturu;
 • jednostavno upravljanje, zaključavanje gumba;
 • vrhovi ploča nisu jako vrući, pa je malo vjerojatno da će izgorjeti.
 • postoje slučajevi kvara nakon nekoliko upotreba;
 • futrola nije namijenjena za pohranu hladnih pinceta.

Cijena Philips HP8344 njege i kontrole je 3 tisuće rubalja. Razlikuje se od GA.MA Ergostyler Iona po prisutnosti zaslona. Nešto manja snaga od Beurer HS 80. U premazu nema turmalina. Model je dostojan: 87% kupaca ostavilo je pozitivne kritike. No, postoji nekoliko negativnih odgovora s izvještajem o kvaru, od kojih su dva vezana uz nekvalitetnu vezu kabela..

Beurer HS 80

Jedino željezo u ovom odjeljku s radnim pločama od titana. Temperatura se može namjestiti između 100–220 ° C. Prikazuje se na zaslonu. Pamti zadnju zadanu temperaturu. Isključuje se kada se pregrije. Ionizacija s tri stupnja intenziteta pomoću tehnologije Triple Ionic smanjuje statički elektricitet na kosi, poboljšava njezinu vitalnost. Veća snaga od GA.MA Ergostyler Ion - 45 W. Uključuje kutiju za odlaganje.

 • šik dizajn;
 • plutajuće ploče od titana;
 • lagana;
 • poštovanje kose;
 • savršeno ispravlja kosu bilo koje vrste;
 • informativni prikaz, funkcija memorije.
 • kontrolne tipke nisu baš povoljno smještene.

Cijena ispravljača Beurer HS 80 je 4 tisuće rubalja. Ovo je moderan uređaj s grijačem od titana, velikim izborom temperatura i stupnjeva ionizacije. Nema prigovora na kvalitetu uvijača, 100% kupaca koji su isprobali uređaj u radu slaže se s tim.

BaByliss C1050E

Automatsko uvijač za kosu s promjerom radnog cilindra od 25 mm. Ovisno o načinu rada, čini lagane i uske kovrče ili glatke valove. Temperatura se može odabrati između dvije vrijednosti - 200 ili 230 ° C. Postoje tri automatska intervala rada - 8, 10, 12 sekundi. Nakon 60 minuta nakon uključivanja prestat će raditi sam. Snaga je najmanja u usporedbi s ostalim modelima s ionizacijom - 29 W. Ali ima dugu žicu - 3 m.

 • keramički premaz koji ne oštećuje kosu;
 • praktičnost korištenja;
 • pramen je sigurno uhvaćen, ne klizi;
 • optimalni temperaturni i vremenski uvjeti;
 • brzina i dobra kvaliteta stylinga. Odabir vrste kovrča.
 • težak;
 • visoka cijena.

BaByliss C1050E košta 6 tisuća rubalja. Snaga je manja od Beurer HS 80, ali dovoljna je za stvaranje kovrča. Za pouzdanu i sigurnu uporabu 93% kupaca dalo je maksimalne ocjene. Kvaliteta uvijača, funkcionalnost omogućuje upotrebu u profesionalnim salonima.