Koje "željezo" za kosu odabrati: keramika, titan, turmalin, metal

Perm

Pozdrav, dragi čitatelji Uspei.com. Kažu da ljepota zahtjeva žrtvu. Ali siguran sam da ljepota zahtijeva svjesnost u izboru, jer ako odaberete dobar uređaj, dobre cipele, haljinu u veličini, tada neće biti žrtava. S posljednja dva boda, naravno, ne nama, već prvim...

Materijal ploče

Idemo shvatiti kako odabrati dobru peglu za kosu kako se ne bi pretvorila u slamu i ne bi išla u maslačak. Glavni kriterij za odabir je materijal ploča. Unatoč činjenici da se ogroman broj nivelatora može pohvaliti keramičkim premazom, proizvođači nude i druge mogućnosti..

Razgovarajmo o razlikama. Krenimo, naravno, od keramike i staklokeramike. Njihova popularnost je zbog činjenice da takav premaz ravnomjerno raspoređuje toplinu, savršeno klizi, ne gori kosu i daje sjaj..

Ali takve ploče na sebi sakupljaju proizvode za oblikovanje, pa ih je potrebno obrisati nakon svake upotrebe. S druge strane, pločice presvučene teflonom savršeno rješavaju ovaj problem. Dakle, ako ga često upotrebljavate, pogledajte ga bliže.

Usput, ako dodate malo mramora na teflonski premaz, dobit ćemo spas za djevojke koje se često suočavaju s elektrificiranom kosom. A zimi, zahvaljujući šeširu, tko god ne naiđe. A ovo je naš premaz od turmalina.

Zagrijavanjem nastaju negativni ioni koji prekrivaju ljuske kose i zadržavaju vlagu. Stoga niti jedna kosa neće izdajnički pokvariti frizuru. Nivelator s ovim premazom dobro klizi i jednako je sjajan.

Još jedan premaz je metalni. I u ovom bih slučaju želio reći kako je dobro što nema toliko nivelatora s takvim premazom. Mi ih uopće nemamo, pa ih ne možemo ni pokazati.

I posljednja vrsta premaza koju treba spomenuti je titan. Ako često oblikujete kosu, ovo je idealno. Prednosti uključuju pouzdanost, čvrstoću, povećanu glatkoću i minimalno oštećenje kose. U principu, sve što vam treba. Ali postoji nijansa: ako nema profesionalnih ili brzih vještina oblikovanja, postoji opasnost od opekline niti.

Vrsta ugradnje ploče

Kriterij broj dva je vrsta učvršćenja ploče. Plutaju i čvrsto su učvršćeni. A prva je opcija definitivno bolja, iz razloga što je manji pritisak na kosu. A ovo je drugi faktor nakon temperature koji utječe na stanje kose. U slučaju kruto učvršćenih ploča, sami kontrolirate silu pritiska.

A ako je vaša kosa kovrčava, bujna i gusta, znate, morate je dobro stisnuti. I ponekad hodati nekoliko puta. Usput, na temu ploča - ne bi trebalo biti praznina.

Pogotovo kada su u pitanju krute ploče. Praznina od milimetra je oprostiva plutajućim ljudima. Ako više, budite spremni potrošiti puno vremena na dobivanje željenog stajlinga..

Širina ploče

Kriterij broj tri također se odnosi na ploče, ali na širinu. I ovdje vrijedi jedno jednostavno pravilo: što je kosa kraća, uređaj je uži. Ako je vaša kosa kratka i nije bujna, idealni su tanjuri širine do 2,5 cm. Ako želite napraviti uvojke i imate prosječnu duljinu kose - 2,5-3 cm. Za gustu kosu srednje duljine - 3-4 cm, a 7-8 za vrlo dugu i vrlo gustu kosu.

Ali, s druge strane, možete zatvoriti jedno oko ovom pravilu ako želite male kovrče i kosa vam je duga. Iako je za to također važno da su uglovi ploča blago zaobljeni, inače se nabori ne mogu izbjeći.

Vrste termostata

Četvrti kriterij su vrste termostata. Ipak, ako pretjerate s temperaturom, možete malo pokvariti stanje kose. Dakle, termostati su mehanički i elektronički. U mehaničkoj je teško odabrati točnu temperaturu, ali u elektroničkoj s tim nema problema.

A ako postoji prikaz, općenito pobjeda. Uvijek možete provjeriti je li odabrana ispravna temperatura. Raspon grijanja je od 100 do 230 stupnjeva. A to nije slučaj kada sam odabrao više i postigao cool rezultat. Važno je uzeti u obzir vrstu kose i na temelju toga odabrati temperaturu.

A onda je sve toliko individualno da na pristojnoj kovrčavoj kosi možete napraviti hladne kovrče čak i na temperaturi od 170 stupnjeva. Ali razgovarajmo o pravilu, a ono kaže sljedeće: 145-165 stupnjeva - za oslabljenu kosu, tanku i obojenu. 170-180 - za normalno. 190-200 - za guste i tvrde.

Dodatne značajke i mogućnosti

Peti kriterij su dodatne značajke i mogućnosti. I dalje mislim da je ionizacijska funkcija koju mora imati bilo koji ekvilajzer u bilo kojem cjenovnom razredu. Jer rijetko tko želi hodati s litrom laka za kosu ili s kosom koja strši u svim smjerovima.

Opskrba vrućom parom i hladnim zrakom pomoći će učvrstiti rezultat oblikovanja, ali tako malo tko to čini. Morat ćemo potražiti. Sposobnost ispravljanja mokre kose spasit će vas kad nema vremena čekati da se kosa osuši i možete započeti s oblikovanjem.

Postoje i uređaji s različitim mlaznicama i oni u kojima su ploče zasićene uljima, ovlaživačima zraka. A radi li to stvarno ili je samo marketinški potez nepoznat, ali proizvođači to tvrde.

Ovdje također uključujemo termo pokrivač, u koji možete staviti čak i vrući aparat, kuku za koju možete objesiti styler ako vam treba pri ruci. Također je idealno da se kabel okreće za 360 stupnjeva. Tada će trajati dugo.

Želim vam zdravu kosu, savršene frizure i maksimalne razloge da radite ove frizure.

Vidimo se! Radite sve i uvijek na stranicama bloga Uspei.com

Pomozite projektu - pretplatite se na naš Yandex.Zen kanal!

Titanium pegla za kosu - za i protiv


Titan je materijal znanstvene fantastike. Lako je zamisliti Terminator izrađen od legure titana - ali teško je naviknuti se na radne alate s titanovim alatima.

Jasno je da je titan rjeđi metal od uobičajenog željeza. A proizvodi od njega, naravno, bit će skuplji od čeličnih. No, uvijek je pitanje hoće li se titan isplatiti bolje od klasičnih metala. I kao materijal za glačanje ploča - titan se isplati.

Sadržaj:

 • Svojstva titana kao premaza za glačanje
 • Usporedba s drugim materijalima u željeznim pločama
 • Željezo
 • Keramika
 • Kombinacija keramike i titana u šišanju za kosu

Svojstva titana kao premaza za glačanje

 • Titan koji se ne može ubiti. Trajniji je i otporniji na habanje od čelika i keramike. I neusporedivo jači i izdržljiviji od bilo koje teflonske prevlake. Ovo je prvi argument u prilog činjenici da se titanij isplati glačalom. Zapravo, takvo glačalo traje dulje od nekoliko glačala izrađenih od drugih materijala - što znači da njegovu cijenu ne treba uspoređivati ​​s cijenom jednog glačala, već s cijenom nekoliko. Iako će svaki od njih biti jeftiniji, na kraju trošite više. Iako da nema druge razlike, ne bi imalo smisla zamarati se titanom. Međutim, postoji razlika.
 • Titan se zagrijava ravnomjerno. I ujednačenost zagrijavanja daje, s jedne strane, kvalitetu oblikovanja, a s druge strane sigurnost za kosu. Budući da problemi počinju kada dio površine ploče još nije dovoljno zagrijan za visokokvalitetno oblikovanje, a drugi dio je već pregrijan i gori kosu. To se ne događa s titanom - on brzo raspoređuje toplinu po cijeloj površini.
 • Titan se brzo zagrijava. Jasno je - nitko ne želi čekati pola sata u mislima, mašući uključenim željezom, što je još prerano za rad.

Usporedba s drugim materijalima u željeznim pločama

Željezo

Čelik je jeftiniji od titana. Zapravo, sve je jedina prednost čeličnih ploča u odnosu na, možda, bilo koju drugu. Ovdje se postavlja pitanje koliko ste spremni žrtvovati zdravlje svoje kose ili kose svojih klijenata. Vrijedno je zapamtiti da će se oštećena kosa morati liječiti - a to je skupo. Pa, ili do vraga - ali nisu svi spremni za ovo. A da biste nekako smanjili štetu od čelika, morat ćete potrošiti novac, potrošiti novac i opet potrošiti novac na proizvode za zaštitu kose. Za cijenu - to će učiniti.

Da, kao što ste već shvatili, glavni nedostatak čelika kao materijala za glačanje ploča je šteta za kosu. Problem je neravnomjerno grijanje. Istodobno, zagrijavanje nije tako brzo kao kod titana - pa, čvrstoća ploča je manja.

Keramika

Keramika je najnježniji materijal u pogledu zdravlja kose. Zagrijava se ravnomjerno - ali polako. To je njegov prvi nedostatak u usporedbi s titanom. Pola sata čekanja je, naravno, samo figura govora. Zapravo će se brže zagrijati. Ali još uvijek može imati vremena za bijes.

Drugi nedostatak je snaga i trajnost. To ne znači da su u keramici izravno loši. Ali u usporedbi s titanom, bilo koji materijal ploče bit će gori u tim pokazateljima..

Kombinacija keramike i titana u šišanju za kosu

Cijenimo sve prednosti titana - ali svejedno želimo poboljšati njegovu sigurnost za kosu, približavajući je razini keramike. Za to koristimo miješane titan-keramičke umetke koji najbolje koriste oba ova materijala. Stopa:

Turmalinski ili titanski premaz pegle za kosu: usporedite i odaberite

Nekoć su se naše majke i bake jako trudile stjecati uvojke koji su u to doba bili moderni - domaće papirnate papilote, glomazne uvijače za kosu i agresivna trajna trava bile su poznate svakoj modnici. Ali moda se mijenja, a danas se sve snage bacaju na ispravljanje kose..

Srećom, sada možete bez amaterskih performansi - u pomoć svima onima koji se bore s kovrčama i kovrčama, stigle su pegle za kosu. Sada u bilo kojoj trgovini kućanskih aparata možete kupiti sličan alat, ali s pravom vjerujemo da su najbolja glačala za ravnanje kose profesionalna. U ovom ćemo članku usporediti dva glavna materijala od kojih se izrađuju profesionalne željezne ploče - turmalin i titan..

Dragulj naspram metala

Zapravo, glavni materijal turmalinskih glačala je dobra stara keramika, ali s dodatkom najmanjih čestica turmalina. Turmalin je poludragi mineral, čije je glavno svojstvo ionizacija zraka. Zahvaljujući ovoj kvaliteti, kristali turmalina koriste se u stvaranju medicinskih uređaja i instrumenata..

Nažalost, na pločama za glačanje čestice turmalina ne mogu se vidjeti golim okom, ali učinak ionizacije je jasno vidljiv - kosa nakon oblikovanja manje je elektrificirana i uopće se ne kovrči.

Za razliku od poludragog turmalina, titan je jednostavan metal, ali ni njega ne možemo nazvati običnim. Ima nisku sposobnost provođenja topline - 4 puta manje od željeza. U našem slučaju to znači da pločice od titana neće izgorjeti ili isušiti kosu, kao što je to obično slučaj sa starim glačala i uvijačima izrađenim od mekanih aluminijskih legura..

A glavna značajka titanovih ploča je da se ne mogu oštetiti ili ogrebati! Dakle, ako se odlučite za kupnju glačala za ravnanje kose od titana, možete biti sigurni da je ovo izvrsna investicija jer će vam alat vjerno služiti više od jedne godine..

Prednosti i nedostaci glačala od turmalina i titana

Na Internetu možete pronaći puno rasprava o tome što je bolje - turmalin ili titan. Odlučili smo provesti vlastito neovisno "istraživanje". Za usporedbu, uzmimo dva popularna modela koja nudi naša internetska trgovina za frizere - Moser turmalinsko glačalo i titanovo željezo Be-uni presvučeno zrcalom:

 • Temperatura grijanja do 200 o S
 • Snaga 45 W
 • Funkcija jonizacije
 • Ujednačeno zagrijavanje radnih površina
 • LED zaslon
 • Keramičke ploče obogaćene su kristalima turmalina
 • Temperatura grijanja od 80 ° C do 230 ° C
 • Snaga 47 W
 • Funkcija jonizacije
 • Ujednačeno zagrijavanje radnih površina
 • LCD zaslon
 • Savršeno glatka, izdržljiva površina radne ploče
Sažetak:

Glačalo s keramičko-turmalinskim premazom savršeno je za profesionalnu i kućnu upotrebu. Funkcija ionizacije uklanja statički elektricitet s kose, što zauzvrat kosi daje njegovani i zdravi izgled. Pegla nudi 6 postavki temperature, tako da možete odabrati temperaturu koja odgovara svakom određenom tipu kose, od oslabljene trajnim bojama do guste i jako kovrčave.

Za razliku od metala, keramika je porozni materijal, pa s vremenom ploče mogu početi pogoršavati temperaturu i morat ćete razmisliti o promjeni alata.

Sažetak:

Titanovo željezo idealno je za profesionalnu upotrebu u salonima s velikim protokom klijenata. Maksimalno dopuštena temperatura (230 ° C) glačala omogućuje vam upotrebu tijekom postupka oporavka keratina.

Proizvođač također tvrdi da se titanovo glačalo može koristiti čak i na vlažnoj kosi uz prethodnu primjenu proizvoda za toplinsku zaštitu. Preporučili bismo da ne zaboravite da je vrelište vode samo 100 ° C, pa neoprezna upotreba glačala na mokroj kosi može dovesti do toga da je kosa jednostavno "zavarena".

Kao što vidite, oba glačala za ravnanje zaslužuju vašu pažnju. Što odabrati? Ovisi o zadacima koje ste postavili za alat, vašem proračunu i osobnim željama. Ako se odlučite za kupnju turmalinskog željeza, možete biti sigurni da je ovo izvrsna opcija za kućnu upotrebu. A glačalo s ogledalom od titanovog premaza oduševit će vas otpornošću na trošenje i brzim zagrijavanjem, što je, naravno, posebno važno u uvjetima intenzivnog rada u salonu.

Bit će nam drago ako nam u komentarima kažete što je, po vašem mišljenju, ipak bolje - glačalo za kosu od turmalina ili titana?

Savršeno ravna kosa: kako odabrati peglu za kosu

Kako kosu odmah učiniti svilenkasto glatkom? Naravno, samo s ispravljačem. Reći ćemo vam kako odabrati peglu za kosu i ponuditi ocjenu najboljih glačala za ravnanje.

Prije kupnje morate shvatiti da različita glačala različito stiliziraju kosu. Osim što mogu izravnati kosu, mogu dodati volumen kosi, pa čak je i uvijati. Otkrivamo koje je glačalo za kosu bolje odabrati.

Kako odabrati peglu za kosu: osnovni principi

Jednostavnost korištenja

Najbolje pegle za kosu prvo bi trebale biti udobne. Osnovne karakteristike dobrog modela su dugački kabel, najmanje 2 metra, regulacija temperature i ergonomski dizajn.

Brzo zagrijavanje

Maksimalno vrijeme čekanja za zagrijavanje na željenu temperaturu - 30 sekundi.

Zaštitna futrola

Takva naslovnica, naravno, nije preduvjet, ali je poželjna. U slučaju, glačalo možete ponijeti sa sobom na putovanje, jer tijekom prijevoza instrument sigurno neće biti ogreban ili slomljen. Kućište za peglu za kosu možete kupiti zasebno.

Stanje mirovanja

Način mirovanja je prikladan i siguran. Zašto je to potrebno? Ako iznenada zaboravite isključiti glačalo za kosu ujutro, uređaj će automatski prestati raditi nakon 30 minuta..

Posebne vrste profesionalnih glačala za kosu

Infracrvena glačala za kosu

Ova glačala emitiraju ione koji pomažu brzo izravnati kovrčavu i kovrčavu kosu. Kako djeluju infracrveni ionski glačala? Nježno zapečaćuju kutikule kose i stvaraju sjajni završetak. Istodobno, kovrče nakon ravnanja ostaju vlažne i sjajne.

Parna pegla za kosu

Parna glačala nježnija su za kosu od bilo kojeg drugog modela. Oni ne oštećuju strukturu na način na koji to čine uobičajeni toplinski uređaji. Zbog toga su glačala za paru pogodna za finu i lomljivu kosu. Njihov jedini nedostatak je cijena..

Kako odabrati pokrivač za peglu za kosu?

Keramički premaz

Ovaj premaz je najčešći na tržištu i prikladan je za bilo koju svrhu i kosu. Pegla za kosu obložena keramikom trenutno se zagrijava i ravnomjerno raspoređuje toplinu po cijeloj duljini. Najbolje je kupiti keramički premaz s toplinskom zaštitom za ravnanje glačala - na ovaj način štite kosu od budućih oštećenja i previjanja.

Turmalinski premaz

Ploče obložene turmalinom ispravljaju kosu izlažući je negativnim ionima i infracrvenim valovima. Kao rezultat primjene, kosa je vlažna i sjajna. Turmalinski premaz ispravlja kovrče čak i na minimalnim temperaturama i dugo zadržava oblikovanje. Turmalni termalni uređaji - najbolje pegle za finu i oštećenu kosu.

Prevlaka od titana

Titan ploče su izdržljivije, zagrijavaju se u samo nekoliko sekundi i ispravljaju kovrče prvi put. Kosa u obliku titana bez nepotrebnih gubitaka - trenutno ravnanje sigurnije je od polaganog, jer dugotrajno toplinsko izlaganje ozlijeđuje kosu. Titanium pegle za kosu - najbolje pegle za gustu i grubu kosu.

Koje pegle za kosu odabrati: glačala za ravnanje i uvijanje

Tanki, srednji i široki umetci

Tanke ploče idealne su za kratku kosu i za stvaranje valova. Uz pomoć malih glačala možete brzo oblikovati šiške. Uz to, minijaturni ispravljač prikladno je ponijeti sa sobom.

Srednje ploče su svestrane u upotrebi - takva glačala prikladna su i za ravnanje i za uvijanje. Optimalni su za sve tipove kose.

Imate li dugu i gustu kosu? Zatim odaberite pegle za kosu sa širokim pločicama..

Ravne i zaobljene ploče

Sredstva za ravnanje s ravnim pločama nisu pogodna za uvijanje kose i stvaranje lijepih valova.

Okovi s zaobljenim pločicama mogu se koristiti kao uvijač i za ravnanje kose.

Valovitost

Pegla za kosu s valovitim nastavkom obično se koristi za stvaranje finih valova. Valovita ploča nije poput ostalih - nije ujednačena, već valovita. Možete kupiti profesionalno glačalo za kosu s nizom različitih dodataka, uključujući valovitost.

Ocjena najboljih glačala za kosu

Pegla za kosu BaByliss Boutique Pegla za kosu

Iz linije za peglanje kose Boutique možete sigurno očekivati ​​pristojan salon. Zahvaljujući turmalinskim pločama, razina oštećenja kose prilikom upotrebe glačala je značajno smanjena. BaByliss pegla za kosu ima 12 digitalnih postavki temperature, što znači da možete podesiti termalni način rada prema vlastitim potrebama. Pegla se zagrijava do 235 stupnjeva za samo 15 sekundi.

Pegla za kosu Paul Mitchell Neuro Halo 1

Paul Mitchell Professional pegla za kosu zagrijava se do 230 stupnjeva u samo 25 sekundi. Titanove ploče brzo ispravljaju kovrče i čine ih sjajnim. Uz to, unutarnji mikročip kontrolira temperaturu i osigurava ravnomjernu raspodjelu topline po ploči..

Pegla za kosu GHD V Gold Mini Styler

Među najboljim peglama za kosu pronašli smo model iz GHD-a. Pegla je pogodna i za ravnanje i za uvijanje kose. Keramičke ploče brzo se zagrijavaju i sigurno ispravljaju kosu. Uz to, glačalo ima način mirovanja i automatski se isključuje nakon 30 minuta.

Pegla za kosu L'Oréal Professionnel Steampod

L'Oréal Steampod pegla za kosu koristi paru za ispravljanje kose. L'Oréal Steampod zagrijava vodu i propušta je kroz ploče. Ugrađeni češalj pomaže ispraviti kosu brzo i ravnomjerno bez oštećenja.

Pegla za kosu T3 - SinglePass Luxe 1 Inch Professional

Glačalo ima moderan dizajn - prekrasno bijelo kućište, ukrašeno okovom od ružičastog zlata. Ali pegla nije samo lijepa, već i praktična - unutar uređaja nalazi se mikročip koji određuje optimalnu temperaturu vaše kose. Ploče su izrađene od turmalina i keramike.

Savršeno glatki styling ili kako odabrati peglu za kosu

Lijepa njegovana frizura svaki dan san je svake djevojke. Nije tako teško oživjeti ga pomoću modernih naprava. Svaka druga osoba sanja o savršeno ravnoj kosi, a preostala polovica ljupkih dama ih ima nakovrčati. Ali sada nije riječ o tome. Razgovarajmo o ravnanju kose i kako u tome pomaže najnovija tehnologija..

Pegla za kosu (popularno nazvana "pegla") kućanski je aparat za oblikovanje kose koji je čini glatkom i ujednačenom.

Načelo rada

Uređaj je koristan za one koji brzo žele urediti kosu s minimalnim naporom. Jednostavnim koracima pegla će vam pomoći izgladiti kovrčave kovrče. Da biste to učinili, morate odvojiti cjedilu kose i glatko, počevši od korijena, nacrtati ploče za ravnanje duž cijele duljine kovrče. Zatim ponovite postupak za svaki pramen. Glačalo vam omogućuje da se nosite čak i s neposlušnom kosom.Načelo uređaja je prilično jednostavno. Kosa se prirodno uvija zbog jedinstvene strukture lukovica. Struktura jedne dlake sadrži vodikove veze koje su odgovorne za nehotično uvijanje kose. Aktivnost takvih spojeva ovisi o individualnim karakteristikama i vlažnosti zraka. Pegla isparavanjem smanjuje količinu vlage u kosi i ispravlja je. Također, na mikro razini pegla povezuje ljuštene ljuske svake dlake i čini ih sjajnijima i živahnijima. Rezultat je styling salona bez napuštanja doma za nekoliko minuta.

Za i protiv

Prednosti su jasne. Pegla za kosu prikladan je, brz i učinkovit način oblikovanja kose kod kuće. Unatoč svojim prednostima, stručnjaci upozoravaju na moguće nedostatke. Česta upotreba pegle može oštetiti strukturu kose, "izgorjeti" i učiniti je lomljivom. Međutim, to se većinom odnosi na nekvalitetne modele u kojima se glačala zagrijavaju na visokoj temperaturi. Žarne ploče izrađene od nekih materijala mogu dovesti do suhe kose, cijepanja vrhova i gubitka vizualne privlačnosti. Pogledajmo koje karakteristike uređaj mora imati da bi se postigao maksimalan učinak ravnanja "bez nuspojava".

Mlaznice / ploče za premazivanje

Tijekom uporabe pegle, izravni kontakt uređaja s kosom događa se kroz ploče. Različiti su u sastavu i načinu izrade: aluminijske, eloksirane, keramičke, teflonske, titanske, turmalinske prevlake. To je prvo na što biste trebali obratiti pažnju pri odabiru uređaja. Rezultat rada izravno ovisi o kvaliteti materijala ploča, t.j. kvaliteta oblikovanja i zdravlje kose. Minimalni su zahtjevi za kvalitetu ploča, bez obzira na njihov sastav: glatko klizanje i jednolično zagrijavanje.

Najviše nedostataka ima metalna prevlaka (aluminij). Metalne ploče zagrijavaju se neravnomjerno, uglavnom duž točaka grijaćih elemenata (na primjer, temperatura je viša u središtu, a niža na rubovima). To otežava utvrđivanje određene temperature (u onim modelima gdje je to predviđeno). Ravnanje neće biti samo loše kvalitete, već će štetiti i zdravlju kose. Postoji opasnost da ih izgorite, što će dovesti do uništavanja strukture dlake i pridonijet će pojavi razdvojenih vrhova. Drugi nedostatak metala je sklonost ogrebotinama i interakciji s kozmetikom. Pojava ogrebotina odražava se i na izgledu i na lakoći klizanja. Stručnjaci ne savjetuju upotrebu takvog uređaja više od 1 puta tjedno ili se u potpunosti suzdržavaju od njegove upotrebe. Jedina prednost takvih modela je niska cijena..

Neki proizvođači izrađuju aluminijske glave za ravnanje s dodatnim eloksiranim završnim slojem, što je skuplje, ali mnogo sigurnije za vašu kosu. Eloksirane ploče otporne su na mehanička oštećenja i kemijska okruženja. Na primjer, možete koristiti mousse ili gel za oblikovanje bez straha od metalne reakcije.

Keramički premaz najčešći je među većinom modela ispravljača. Keramičke ploče imaju mekši učinak na kosu. Ovaj materijal ima dobru toplinsku vodljivost i jednoliko zagrijavanje, održava zadanu temperaturu i osigurava glatko klizanje, koje štiti kosu od lomljenja. Neki modeli imaju posebne dodire turmalina koji ioniziraju kosu radi njenog zdravlja i sjaja. Nedostatak je što se kozmetika lijepi na površinu ploča. No ako kosu prije oblikovanja ne obrađujete dodatnim proizvodima, na to ne biste trebali obraćati pažnju..

Teflonski premaz pruža izvrsno klizanje bez povlačenja ili zapetljavanja, što vam omogućuje brzo postizanje glatkog stila i dodatni sjaj. Ovaj premaz štiti kosu od lijepljenja na pločicama, čak i kada koristite proizvode za oblikovanje. Ploče se ravnomjerno zagrijavaju i rizik od oštećenja kose svodi se na nulu. Izbor ovih modela posebno vrijedi potražiti za vlasnicima tanke i meke kose, kojoj se lako može naštetiti čak i bez vanjskog utjecaja. Glavni nedostatak je što je teflonska prevlaka kratkotrajna i brzo se troši. Zapamtite, kao u teflonskim tavama - prvi su pripravci stvarno idealni, a onda su moguće nijanse.

Titan ploče su također visoke kvalitete. Brzo i ravnomjerno se zagriju na unaprijed zadanu temperaturu i nemaju negativan učinak na kosu poput metalnih. Uravnjači s pločicama od titana najčešće se koriste za profesionalnu uporabu, sposobni su izdržati vrlo visoke temperature, poput keratinskog ravnanja. Mane uključuju: mogućnost pregrijavanja kose (pri maksimalnom zagrijavanju), visoku cijenu i lomljivost. titan se može brzo ogrebati.

Turmalinska prevlaka razlikuje se po tome što se zagrijavanjem oslobađaju negativni ioni, neutralizirajući statički elektricitet. Premaz ima dodatna svojstva koja su korisna za kosu. Zbog sposobnosti oslobađanja negativno nabijenih čestica i njihovog prenošenja na kosu, mikro pahuljice kose zadržavaju vlagu, a kosu ostavljaju svilenkastom. Pegle s turmalinskim pločicama ravnomjerno se zagrijavaju, lako klize i imaju pozitivan učinak na strukturu kose. Prilikom oblikovanja kosa je pouzdano zaštićena i nije oštećena. Takvi se modeli smatraju najsigurnijima i prikladni su za profesionalnu upotrebu. Jedina negativnost je visoka cijena.

Jonizacija

Funkcija ionizacije pomaže u održavanju zdravlja i ljepote kose nakon izlaganja toplini. Načelo ionizacije je oslobađanje slobodnih negativnih iona kada se ploče ispravljača zagriju. Joni obavijaju kosu i vraćaju ravnotežu vode, štiteći tako kosu od suhoće i lomljenja. Kao rezultat toga, moguće negativne posljedice česte upotrebe željeza svode se na nulu. Prisutnost ove funkcije čini čestu ili svakodnevnu upotrebu glačala sigurnom za kosu. Funkcija je prisutna u modelima s turmalinskim premazom ili drugim premazom (na primjer, keramičkim) s turmalinskim uključivanjima, jer ionizacijski je učinak moguć s posebnim ionskim slojem.

Plutajuće ploče

Plutajuće ploče omogućuju glatko zatvaranje oštrica za ravnanje radi dodatne zaštite. Temperatura se tijekom rada može prilagoditi jednostavnim otpuštanjem ploča. Labavi kontakt zaštitit će kosu od mogućeg pregrijavanja. Takve su ploče ime dobile zahvaljujući posebnom mehaničkom pričvršćivanju međusobno - pomoću opruga ili gumiranih dijelova..

Vrijeme i temperatura zagrijavanja

Sposobnost kontrole temperature grijanja također je vrlo korisna značajka za dodatnu zaštitu kose. Za svaki tip kose možete odabrati najprikladniju temperaturu i način rada. Raspon grijanja kod većine modela varira od 150 do 235 o s. Dakle, za tanku kosu je bolje koristiti uređaj s minimalnim zagrijavanjem do 160 ° C, a za ispravljanje kovrča trebat će vam upravo suprotno - maksimalna temperatura od 200 ° C. Mnogi modeli ispravljača opremljeni su zaslonom koji prikazuje podatke o spremnosti uređaja za rad i zadata temperatura.

Ispravljač je spreman za rad kad se uređaj zagrije na zadanu ili maksimalnu temperaturu (ako nije predviđeno podešavanje). Vrijeme čekanja na grijanje razlikuje se ovisno o modelu - od 2 sekunde do 3 minute. Naravno, pobjednici su oni uređaji koji se brže zagrijavaju i štede naše vrijeme. Funkcija automatskog isključivanja posebno je prikladna. Ako radni uređaj ostane neiskorišten nekoliko minuta, automatski se isključuje. To omogućuje sprječavanje pregrijavanja ploča i izbjegavanje opeklina..

Značajke dizajna

Skladištenje ispravljača bit će prikladnije i kompaktnije ako su ploče učvršćene u zatvorenom položaju. Ako uređaj nećete staviti u ormar, već da ga objesite na kuku, obratite pažnju na prikladan element - petlju za vješanje.Pošto uređaj radi iz mreže, neće biti suvišno unaprijed razmisliti o duljini kabela za napajanje. Obično je njegova duljina od 1,4 do 3 metra. Naravno, ovo je zadnja karakteristika na koju treba paziti pri odabiru pegle za kosu. Istodobno, optimalna duljina kabela pomoći će izbjeći nepotrebno nošenje..

Cjenovne kategorije

Raspon cijena za pegle za kosu kreće se od 450 do 7.500 rubalja, isključujući modele za profesionalnu upotrebu.

Proračunski modeli od 450 do 1500 rubalja uglavnom imaju metalnu prevlaku ploča, rjeđe keramiku. Metalna kosa može oštetiti kosu, uzrokujući lomljenje i cijepanje vrhova čestom uporabom, jer ne pruža dodatnu zaštitu. Tipično su ovi modeli predstavljeni bez mogućnosti prikaza i prikaza temperature..

Najčešći su modeli od 1.500 do 3.500 rubalja. Imaju niz dodatnih funkcija: automatsko isključivanje, brzo zagrijavanje, kontrola temperature sa zaslonom. Obloga ploča može biti keramička sa i bez turmalinske prevlake, teflon i titan. Ovi modeli pružaju dobru zaštitu kose i u većini su slučajeva u optimalnom omjeru cijene i kvalitete..

Skuplji modeli od 3500 rubalja opremljeni su svim mogućim funkcijama i pružaju izvrsnu zaštitu kose od pregrijavanja. Obloga ploča može biti bilo koja, uključujući turmalin.

Ocjena najboljih glačala za kosu: s titanom, turmalinom, keramičkim premazom

Nakon što ste odlučili kupiti klješta za ravnanje, možete naići na široku paletu proizvoda koji se razlikuju po karakteristikama i cijenama. Najbolje sredstvo za ravnanje kose ne bi trebalo biti samo funkcionalan uređaj, već i očuvati ljepotu i zdravlje tretiranih niti. Predstavljena ocjena omogućit će vam da se upoznate s popularnim modelima, njihovim prepoznatljivim značajkama i mogućnostima..

 1. Kako odabrati peglu za kosu
 2. Najbolja profesionalna glačala
 3. L'Oreal Professionnel Steampod
 4. Pro Mozer FlatIron
 5. DEWAL 03-66
 6. Najbolje željezo presvučeno titanom
 7. GA.MA Elegance (P21.ELEGANCE)
 8. Ba Byliss PRO BAB2071EPE
 9. DEWAL 03-410 Royal
 10. Najbolja glačala s turmalinskim premazom
 11. GA.MA Attiva Digital
 12. GA.MA Elegance
 13. REDMOND RCI-2320
 14. Najbolje glačala s keramičkim pločama
 15. ProMozer MZ-7045
 16. Rozia HR-722
 17. Gemei GM-1952
 18. Parna pegla za kosu
 19. Kosa za kosu 04121
 20. XiaomiYueli vruća parna pegla
 21. Gama piu para
 22. Usporedne karakteristike ispravljača

Kako odabrati peglu za kosu

Bolje je odabrati peglu za kosu na temelju ključnih karakteristika, uključujući:

 • vrsta premaza (keramika, titan, turmalin);
 • širina ploča (kod širokog se povećava radno područje, tretirani pramenovi trebaju biti deblji i duži, a za vlasnike tanke i slabe kose bolje se odlučiti za uža 2-3 cm);
 • snaga (profesionalci odabiru 50 W, amaterima je dovoljno 25-35 W);
 • prisutnost termostata (omogućuje vam smanjenje negativnog učinka na kosu);
 • mogućnost ionizacije (ublažava statički stres, pospješuje zatvaranje ljuskica, zadržavanje vlage i hranjivih sastojaka u strukturi kose);
 • dodaci (memoriranje temperature, multitasking, automatsko isključivanje, prikaz i mobilnost kabela);
 • proizvođač (dajte prednost pouzdanim robnim markama).

Premaz ploča na kojima klize pramenovi treba zagrijati, promicati zatvaranje ljuskica i ne spaljivati ​​kosu.

Ne birajte keramiku za ljubitelje pjene, mousseva (morat ćete više puta očistiti radnu površinu čak i tijekom jednog postupka).

Titan se premaz brzo zagrijava, dobro održava temperaturu, što može odigrati okrutnu šalu (presušivanje niti).

Najbolji premaz je turmalin (zagrijava se brzo i ravnomjerno, uklanja statiku, ali košta red veličine veći od prethodnih opcija).

Najbolja profesionalna glačala

Glavni zadatak majstora je stvoriti sliku uz održavanje zdravlja kose klijenta. Zato stručnjaci odabiru opreme pristupaju jednako pažljivo kao i odabiru kozmetike..

L'Oreal Professionnel Steampod

Cijena od 13 600 rubalja.

Profesionalni uređaj pomoću kojeg možete izravnati sve tipove kose ili stvoriti nevjerojatne uvojke parom. Keramička obloga pokretnih ploča i prisutnost uklonjivog češlja mogu smanjiti vrijeme izlaganja pramenovima za gotovo 2 puta.

5 temperaturnih režima i regenerirajući učinak s Pro-Keratinom omogućuju ne samo pramenovima sjaj, sjaj, već i glatkoću (učinak traje do 72 sata). Nakon korištenja glačala, kosa ne izgleda kao "slama", navlaži se. Kosa nakon postupka lagano se elektrificira.

 • uklonjiva četka za kosu;
 • pokretne ploče;
 • parna obrada kose;
 • 5 načina;
 • hidratantna kosa;
 • trajanje učinka (do 72 sata).
 • nije pronađeno.

Pro Mozer FlatIron

Cijena od 1000 rubalja.

Profesionalni uređaj za ravnanje i uvijanje s indikatorom snage, PTC grijaćim elementom, okretnim kabelom. Pegla se pokazala učinkovitom na svim tipovima kose.

Keramička prevlaka ploča čini kovrče glatkim, sjajnim, a prisutnost regulatora temperature (140 - 220º) smanjuje rizik od presušivanja niti. Parametri radne površine 10 × 5 cm.

 • indikator snage;
 • okretni kabel (360º);
 • keramički premaz ploča;
 • parametri radnih elemenata - 10 × 5 cm.
 • Nisu pronađene mane.

DEWAL 03-66

Cijena od 2 560 RUR.

Titan-turmalinski premaz ploča, zajedno s mehaničkim regulatorom temperature (od 140 do 230º), omogućuju vam stvaranje frizura s minimalnim oštećenjem kose.

 • rotirajući kabel;
 • petlja za vješanje;
 • pokretne ploče;
 • težina - 500 g;
 • kompaktna radna površina (25 × 90 mm).

Zahvaljujući ionizaciji uklanja se učinak elektrifikacije, povećava se elastičnost i sjaj niti. DEWAL 03-66 - dobar uređaj po pristupačnoj cijeni.

 • titan-turmalinski premaz ploča;
 • rotirajući kabel;
 • mehanički regulator temperature;
 • pomične ploče.
 • ne može se popraviti kad se zatvori.

Najbolje željezo presvučeno titanom

Okovi s pločicama obloženim titanom dobivaju visoke ocjene od potrošača, jer uređaj ne samo da vam omogućuje stvaranje novih slika, dodavanje sjaja vašoj kosi, već i smanjuje vrijeme za ravnanje ili uvijanje kose. Karakteristične osobine premaza su brzo zagrijavanje, održavanje zadane temperature.

GA.MA Elegance (P21.ELEGANCE)

Cijena od 2 650 rubalja.

Pegla pogodna za sve tipove kose, koju koriste iskusni profesionalci. Kabel je dugačak i rotira oko svoje osi, pojednostavljuje postupak, a inovativna keratinska tehnologija Micro Glitt pomaže u očuvanju prirodnog keratina u kosi, zatvarajući ljuske, dajući pramenovima glatkoću.

Iznimno dugačke plutajuće ploče obložene titanom promiču nježno ravnanje ili uvijanje kose. Pristupačna cijena proizvoda uz visoku kvalitetu i ultratanak dizajn - to su karakteristične osobine glačala.

 • duga kabel s okretnim mehanizmom;
 • očuvanje keratina u kosi;
 • izdužene plutajuće ploče;
 • ultra tanak dizajn.
 • nema izbora temperaturnog načina rada.

Ba Byliss PRO BAB2071EPE

Cijena od 5 100 rubalja.

Dugovječno ravnanje s glatkim pločama (napravljeno tehnologijom EP 5.0). Kabel koji se okreće oko svoje osi olakšava postupak oblikovanja. Zbog nekoliko načina izlaganja, uređaj mogu koristiti osobe s različitim vrstama kose (raspon temperatura od 170 do 230º).

Korištenje suvremenih tehnologija u razvoju željeza osiguralo je nesmetan rad uređaja, veliku brzinu i točnost zagrijavanja ploča (do pola stupnja). Prisutnost funkcije automatskog isključivanja (ako se uređaj ne koristi dulje od 72 minute) omogućuje ne samo produljenje vijeka trajanja, već i uštedu proračuna vlasnika.

 • izdržljivost;
 • kabel koji se okreće oko svoje osi;
 • temperaturni režim od 170 do 230º;
 • velika brzina i preciznost zagrijavanja.
 • visoka cijena uređaja.

DEWAL 03-410 Royal

Cijena od 2 700 RUR.

Praktično i elegantno glačalo s nježnim načinom oblikovanja kose (titan-turmalinski premaz, pomične ploče i širok raspon temperaturnih uvjeta).

Prisutnost rotirajućeg dugog mrežnog kabela u kompletu, digitalni zaslon, bočna upravljačka ploča i glatki poklopac kućišta dizajnerske su značajke koje čarobnjakov rad čine ugodnim.

 • titan-turmalinski premaz pokretnih ploča;
 • sposobnost regulacije temperaturnog režima;
 • duga kabel;
 • digitalni zaslon.
 • Nisu pronađene kontra.

Najbolja glačala s turmalinskim premazom

Korištenje turmalinskog premaza u proizvodnji uređaja za ravnanje i uvijanje pramenova omogućilo je danas ne samo stvaranje jedinstvenih frizura, već i dodavanje sjaja, uklanjanje "naelektrišućeg" učinka i održavanje zdravlja tretirane kose zahvaljujući:

 • oslobađanje negativnih iona poludragim prskanjem zagrijavanjem, koji ulaze u reakciju neutralizacije s pozitivnim nabojima kose;
 • infracrveno zračenje (ne šteti ni suhoj i finoj kosi).

Mane uključuju snažno pregrijavanje dijelova uređaja (u nedostatku posebnih obloga) i visoku cijenu.

GA.MA Attiva Digital

Cijena od 2 600 RUR.

Prikladno željezo poznatog proizvođača. Kvalitetu potvrđuje velik broj pozitivnih kritika, u kojima je naglasak na karakteristikama:

 • odabir temperatura (korak 10º);
 • prisutnost zaslona;
 • glatke ploče s zaobljenim krajevima (prikladne za stvaranje kovrča);
 • rotirajući kabel;
 • dug životni vijek;
 • mala težina.

Uređaj s turmalinskim prahom uklanja statiku, daje sjaj kovrčama. Nakon postupka, kosa izgleda vlažno, styling traje dugo.

GA.MA Elegance

Cijena od 2 650 rubalja.

Izrazito tanak plosnati željezni dizajn s izduženim pomičnim pločicama pogodan za oblikovanje svih tipova kose. Korištenje inovativne Micro Glitt tehnologije (očuvanje prirodnog keratina ispod zapečaćenih vaga) omogućilo je uređaju da dobije velik broj pozitivnih kritika i zauzme visoko mjesto na ljestvici najboljih pegla za kosu.

 • duga rotirajući kabel;
 • funkcija automatskog isključivanja;
 • odabir temperaturnih uvjeta;
 • prisutnost petlje za učvršćivanje uređaja.
 • pregrijavanje modela u području pomicanja radnih površina.

REDMOND RCI-2320

Cijena od 2 195 rubalja.

Model nudi izbor temperaturnih načina rada od 140 do 200º. Plutajuće ploče s turmalinskim premazom nježno zaglađuju pramenove bez previše isušivanja kose i uklanjanja učinka "elektrifikacije".

Kompaktni uređaj lako stane u ruku, a prisutnost pomičnog kabela, zaobljenih ploča, funkcije automatskog isključivanja nakon sat vremena od početka rada i male težine ispravljača uvelike olakšavaju rad majstora.

 • izbor načina;
 • plutajuće ploče;
 • turmalinski premaz;
 • pomični mrežni kabel;
 • zaobljene ploče.
 • maksimalna temperatura - 200º

Najbolje glačala s keramičkim pločama

Glačalo s keramičkim vrhovima najpopularnije je i najskuplje sredstvo za ravnanje kose na tržištu. Ne mogu ih kupiti samo vlasnici zdrave kose, već i osobe s dosadnom, suhom i lomljivom kosom (u potonjem je slučaju važna izmjena - upotreba toplinske zaštite je obavezna).

Keramičke ploče se moraju često čistiti od kozmetike. Koristi se za oblikovanje (pjena, lak) - glavni nedostatak uređaja.

ProMozer MZ-7045

Cijena od 600 rubalja.

"Jeftino valovito željezo za svakodnevnu upotrebu" - tako proizvođači opisuju model. Keramički premaz, mala snaga (45 W), rotirajući kabel, prisutnost indikatora uključenja i grijanja, rebrasta radna površina glavne su prednosti predmetnog uređaja.

 • keramičke ploče;
 • mala snaga;
 • rotirajući kabel;
 • moderan dizajn.
 • kratki kabel (1,5 m);
 • zagrijavanje do 200º.

Rozia HR-722

Cijena od 1000 rubalja.

Uvijač za kosu omogućuje vam stvaranje živahnih kovrča s minimalnim negativnim utjecajem na strukturu kose. Prisutnost toplinski izoliranog vrha i generatora iona zabrinutost je programera zbog sigurnosti uređaja. Uređaj se lako može kupiti na Aliexpressu po najatraktivnijoj cijeni.

Učinak kovrčavog željeza su valovi različitog stupnja elastičnosti, što naglašava nježnost i prirodnost vlasnika frizure.

 • toplinski izolirani vrh;
 • generator jona;
 • brzo zagrijavanje;
 • široka radna površina.
 • glomazan uređaj.

Gemei GM-1952

Cijena od 600 rubalja.

Glačalo s uskom radnom površinom i neklizajućim tijelom, s kojim ne samo da možete zaglađivati ​​pramen, već i stvarati nježne kovrče. Keramičke radne ploče pružaju nježan učinak na kosu, zatvaraju vagu, poravnavaju strukturu i dodaju sjaj.

Rotirajuća baza za mrežni kabel jamstvo je trajnosti u radu.

 • neklizajuće tijelo;
 • rotirajući mrežni kabel;
 • keramičke ploče;
 • zaštita od pregrijavanja.
 • uske ploče (nisu prikladne za one s gustom kosom).

Parna pegla za kosu

Karakteristična značajka ovih modela glačala je uključivanje sustava za dovod pare u radnu površinu, koji osigurava nježno ispravljanje bilo koje vrste niti (čak i tanke i krhke).

Kosa za kosu 04121

Cijena od 3470 rubalja.

Kvalitetno, elegantno glačalo za ravnanje parom. Hairway 04121 neusporediv je rezultat koji traje do 72 sata po pristupačnoj cijeni. Prednosti ovog modela su:

 • turmalinski premaz plutajućih ploča;
 • automatsko isključivanje;
 • sposobnost okretanja kabela;
 • postavljanje spremnika za vodu u strukturu za glačanje;
 • snaga 55 W.

XiaomiYueli vruća parna pegla

Cijena od 1.425 rubalja.

Kompaktno glačalo s funkcijom pare. Zahvaljujući prisutnosti kontrole temperature u pet koraka, vlasnica bilo koje vrste kose moći će nježno ispraviti i uviti kovrče.

Temperatura Xiaomi Yueli ploča je 150 - 230ºC. Zahvaljujući tehnologiji brzog zagrijavanja, uređaj je spreman za upotrebu u roku od 15 sekundi nakon uključivanja.

Korištenje pegle pruža pramenovima sjaj, prisutnost generatora pare pomaže u dostavljanju vlage u strukturu kose i zadržavanju unutar nje. Stvrdnjavanje i ostakljenje kućišta, koje provodi proizvođač, omogućuje vlasnicima uređaja da se prestanu bojati opeklina.

 • 5 razina temperature (150-230º);
 • brzo zagrijavanje;
 • stvrdnuto tijelo;
 • ugrađeni generator pare;
 • mala težina.
 • Nisu pronađene nikakve slabosti.

Gama piu para

Cijena od 15 500 rubalja.

Model željeza s funkcijom pare, namijenjen profesionalcima u njihovom području (obrtnicima, a ne amaterima). Nezgrapan uređaj s odvojenim generatorom pare, prisutnost dugog mrežnog kabela (3 m) - dokaz za to.

"Nježni styling poput talijanskog kozmetičkog salona sada je dostupan čak i kod kuće", kažu proizvođači. I istinski pravovremena para osigurava da je kosa zasićena vlagom prije nego što se tretira pločicama presvučenim titanom.

Rezultat ne može ne obradovati oko - čak i najtanja, lomljiva i suha kosa postala je vlažna i sjajna. I najvažnije: styling traje oko 72 sata.

 • dugački kabel (3 m);
 • petstupanjski regulator temperature;
 • titanski premaz radnih ploča;
 • zaslon i indikator.
 • glomazni generator pare;
 • visoka cijena uređaja.

Usporedne karakteristike ispravljača

Ocjena "TOP najboljih pegla za kosu" sastavljena je uzimajući u obzir omjer deklariranih karakteristika od strane proizvođača, funkcionalnost uređaja u praksi (na temelju recenzija kupaca) i cijenu proizvoda.

Najbolja profesionalna glačala

Najbolje željezo presvučeno titanom

Najbolja glačala s turmalinskim premazom

Najbolje glačala s keramičkim pločama

Parna glačala

MarkaPrednostinedostaciProizvođačCijena, trljajteOcjena
L'Oreal Professionnel SteampodKeramički premaz, pomične ploče, uklonjivi češalj, obrada parom, kontrola temperatureVisoka cijenaNjemačkaOd 13600deset
Pro Mozer FlatIronKeramički premaz, regulator temperature, indikator snage, PTC grijaći element, okretni kabel (360º)-KinaOd 1000deset
DEWAL 03-66Prevlaka od titan-turmalina, regulator temperature, dugački kabel, pomične ploče, ionizacija koseNe može se zaključati zatvorenoNjemačkaOd 2560. goddeset
Ba Byliss PRO BAB2071EPEDugačak kabel koji se okreće oko svoje osi, kućište, više načina rada, široke pločeVisoka cijenaFrancuskaOd 5100. goddeset
DEWAL 03-410 RoyalPremaz plutajućih ploča titan-turmalin, digitalni zaslon, rotirajući kabel, raspon temperatura od 150 do 230º-KinaOd 2700deset
GA.MA Elegance (P21.ELEGANCE)Plutajuće ploče, automatsko isključivanje, dugački kabel, pogodan za sve tipove koseNe postoji izbor temperaturnog načina radaKinaOd 2650devet
GA.MA Attiva DigitalPrisutnost plutajućih ploča, rotirajućeg kabela, digitalne kontrole temperature, petlje za držanje uređajaSlučaj je vrlo vrućKinaOd 2600deset
GA.MA EleganceIzuzetno tanak dizajn, okretni kabel; Micro Glitt tehnologija;

produžene plutajuće ploče, automatsko isključivanje

Slučaj je vrlo vrućKinaOd 2650deset
REDMOND RCI-2320Izbor temperaturnih uvjeta, uklanjanje učinka "elektrifikacije", plutajuće ploče, brzo zagrijavanje, automatsko isključivanje, prisutnost poklopca za odlaganjeMaksimalna temperatura 200º - slabo zaglađuje gustu kosuKinaOd 2195devet
Rozia HR-722Brzo zagrijavanje, generator jona, široka radna površina, vrh za toplinsku zaštitu, dugi kabel, mehanički termostatGlomazan uređajKinaOd 1000deset
Gemei GM-1952Snaga 30W, zaštita od pregrijavanja, uske ploče, rotirajući kabelNije prikladno za gustu kosuKinaOd 600devet
Pro Mozer MZ-7045Kompaktan proizvod kreativnog dizajna, prisutnost termostata i indikatora (grijanje, uključivanje), pouzdan uređajKratki kabel (1,5 m), grijanje do 200ºKinaOd 600devet
Kosa za kosu 04121turmalinski premaz plutajućih ploča, automatsko isključivanje, mogućnost okretanja kabela, postavljanje spremnika za vodu u strukturu za glačanje, snaga 55 W-KinaOd 3470deset
XiaomiYueli vruća parna peglaRegulator snage, mala težina (470 g), ugrađeni generator pare, odabir temperature-Kinaiz 1425. godinedeset
Gama piu paraPetstupanjski regulator temperature, radne ploče presvučene titanom, indikator, zaslon i dugački kabelOdvojeni glomazni generator pare i visoka cijena po jediniciItalijaOd 15500devet

Bolje je odabrati peglu za kosu bez žurbe, jer oštećenu kosu nije moguće vratiti ni u najskupljim kozmetičkim salonima. Da bi se sačuvao sjaj, vlaga i ljepota niti, dovoljno je proučiti deklarirane karakteristike uređaja i slijediti preporuke za postupak od proizvođača.